|
|
#2521 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Kosmetyki Catrice - cz. II
Też dziś miałam w rękach cień w musie Wood You Follow Me, ale nie wziełam. Mam chyba z 10 takich odcieni w domu. O wiele bardziej zależało mi na tym różowym cieniu, ale nigdzie go już nie ma. Ja bym go używała jako róż. A róż w musie z HW jest wielką masakrą!
|
|
|
|
#2522 |
|
Zakorzenienie
|
Mam! Mam bazę rozświetlającą z HW! Jest cudowna
Wypróbowałam też tester różu, spodobał mi się, więc cóż... Wzięłam
|
|
|
|
#2523 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Link w podpisie. Pojawił się w końcu w jakiejś Naturze ten rozświetlacz w kredce? Edytowane przez neath Czas edycji: 2012-03-31 o 19:27 |
|
|
|
|
#2524 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Buka... ![]() O nieee... To samo co z essencową Marble Manią Przecież wszystko oprócz różu to stała oferta! ![]() Mam pytanie o Revoltaire do tych, które miały okazję widzieć na własne oczy i macać na żywo testery - otóż jak jest z tą paletką? Czy ona rzeczywiście jest z metalu, czy to raczej plastik pomalowany metaliczną farbą? Wolałabym, żeby paletka faktycznie była metalowa, bo pomalowany plastik imitujący metal jest okropnie tandetny :/ I może ktoś wie, co to jest "cake liner" w paletce? Bo mi to wygląda na zwykły cień Ale chętnie się dowiem, co to za cudo Catrice wymyśliło...
Edytowane przez Inkarnatka Czas edycji: 2012-03-31 o 23:51 |
|
|
|
|
#2525 |
|
Raczkowanie
|
Cake liner posiada wiele firm, m.in. Laura Mercier: http://www.lauramercier.com/store/sh...ner_prod320008
Jest to jakby cień, tylko głębszy kolor, który aktywujesz specjalnym "aktywatorem" (taki płyn) lub możesz też wodą. Maczasz pędzel w aktywatorze lub w wodzie, potem w tym cake'u i rysujesz linię. |
|
|
|
#2527 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Ale dalej nie rozumiem, dlaczego nazywa się akurat "cake" To kojarzy mi się jedynie z ciastem... Mam pewne skojarzenia, ale wolę, żeby mi ktoś wyjaśnił ![]() A paletka Revoltaire to chyba jednak plastik... Tak wywnioskowałam z tego niemieckiego bloga... Dziewczyna napisała tam, że opakowanie wygląda tanio...
|
|
#2528 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Żałuję, że nie skusiłam się na żadną :/Cytat:
DObrze się rozprowadza, ma piękny kolor, nie jest zbyt sucha.. ale powiem szczerze, że nie wiem czy nie wchodzi w załamania na wargach.. Tak mi podczas dnia powiedział Tż (po jakiś 3 godzinach z nią na ustach), ale lusterka nie miałam i nie widziałam Edytowane przez lele Czas edycji: 2012-03-31 o 23:42 |
||
|
|
|
#2529 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#2530 |
|
po prostu Em :)
|
Zapowiedź nowej edycji limitowanej.
![]() http://lusterko-em.blogspot.com/2012...outure-le.html Część kosmetyków pokrywa się ze stałym asortymentem.
Edytowane przez emememsik Czas edycji: 2012-04-01 o 00:37 |
|
|
|
#2531 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#2532 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Blogujemy 25.08 Codzienny makijaż na lato. 28.07 Must have dla cery tłustej- żel LASS ze złotem! 07.07 Nowość:Mleczko do ciała Isana z 10% mocznikiem. 08.06 "Rajstopy w spray'u od Sally Hansen taniej. |
|
|
|
|
#2533 |
|
Raczkowanie
|
Nie podoba mi się, ponieważ jest niewidoczny. Biorę trochę na palec, smaruję na twarzy tak jak z każdym cream blush i znika. Pozatym, kolor nie dla mnie
Ale jeśli ty jesteś zadowolona, to super!
|
|
|
|
#2535 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#2536 |
|
Zakorzenienie
|
Mi się róż z HW podoba. Trzyma się cały dzień, ma ładny kolor.
Jednak mam to samo po różu HW co po róży w płynie z LV Essence. Drobne wypryski O zgrozo, mam bardzo jasną cerę i nakładam naprawdę w mikro ilościach, a i tak mnie wypryszcza Teraz odstawiłam i nic się nowego nie pojawia
|
#2537 |
|
Zakorzenienie
|
Kocham róż z HW, chociaż go mam dopiero od wczoraj
![]() Asqua, gdyby Cię to zainteresowało: HW jest cała w Gemini, trzy albo cztery sztuki bazy rozświetlającej zostało Poza tym, wiedziałaś, że w Gemini jest wyspa Paese?
|
|
|
|
#2538 |
|
Zadomowienie
|
Nude Alarm
Paletka też mi się podoba hmm ciekawe kiedy do nas dotrze
Blogujemy 25.08 Codzienny makijaż na lato. 28.07 Must have dla cery tłustej- żel LASS ze złotem! 07.07 Nowość:Mleczko do ciała Isana z 10% mocznikiem. 08.06 "Rajstopy w spray'u od Sally Hansen taniej. |
|
|
|
#2539 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
wiedziałam, ale nie kupiłam tam jeszcze nic a w Tarnovii jest wyspa Inglota
|
|
|
#2540 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Ufff, nic mnie nie zachwyciło. Jeżeli się pojawi u nas, to się okaże, czy coś kupię
|
|
|
#2541 |
|
Zakorzenienie
|
Mam wrażenie, że tak samo jak Essence kończą im się pomysły na limitowanki i ciągle są te same kolory, ale kolory, które są w standardowej ofercie.
|
|
|
|
#2542 |
|
Zakorzenienie
|
Makijaż z użyciem Revoltaire- pomadka wygląda pięknie
http://kosmetikaddicted.blogspot.com...tikAddicted%29 |
|
|
|
#2543 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A o Inglocie to wiem ![]() Albo mi się wydaje, albo róż z HW szybko uciekł mi z policzków co jest dla mnie zaskoczeniem, bo myślałam, że to rozświetlacz będzie miał marną trwałość, ale dalej jest w identycznym stanie jak 12 godzin temu
|
|
|
|
|
#2544 |
|
Raczkowanie
|
No bo tak jak pisałam, ten róż jest bardzo kiepski. W ogóle go nie widać, trzeba smarować i smarować, a po najmniejszym potarciu buzi, schodzi. Lipa.
|
|
|
|
#2545 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Muszę go nakładać w naprawdę minimalnej ilości, bo inaczej bardzo mocno się odznacza Mam jasną cerę(używam obecnie Misshy #13) i wolę unikać efektu lalki, zwłaszcza że mam dość okrągłą twarz Ale dzisiaj to był pierwszy test, w tygodniu z nim jakoś pokombinuję
|
|
|
|
|
#2546 |
|
Raczkowanie
|
Może zadziała fajnie jako cien?
|
|
|
|
#2547 | ||||||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() W mojej nie ma. Pewnie przyjdzie później jak róże pawie oczko z E ![]() Cytat:
![]() Co do różu to trzeba go oswoić, moja współpraca z nim na początku też nie układała się różowo ![]() Cytat:
![]() wolę kolejne 2 paletki Sleeka ![]() BTW lele, gdzie miałaś dostęp do Revoltaire? ![]() PS dobrze zrozumiałam że czwarty cień z paletki to cake liner? Cytat:
![]() ach i Apricot Smoothie wypadałoby nabyć w końcu ale to stała ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Ja mam raczej suchą buzię i u mnie się trzyma. A tak w ogóle to podbija kolor innych róży, Peach Sorbet na nim rewelacyjnie wygląda Cytat:
![]() Tak w ogóle mam dylemat Zachciało mi się Am I Blue Or Green... jak już jest wycofany... głównie dlatego że szukam mięty idealnej i po swatchach on mi się strasznie podoba... Tylko nie wiem czy nie mam już identycznego lakieru... a mam trochę tego... tj: Fall For Me, MD Essence You Belong To Me, C&G Essence Replay, C&G Essence Chasing Waves, Bondi Beach Essence (chyba jeszcze jakiś mam ale zapomniałam czy któryś jest identyczny jak Am I Blue Or Green? Zależy mi na rozbielonym turkusie ![]() czy może mam go nie żałować?
Edytowane przez coco_kiciusia Czas edycji: 2012-04-02 o 09:24 |
||||||||
|
|
|
#2548 |
|
Zadomowienie
|
Ech... coś mnie te limitki przestają ekscytować... Mój pech, że N. nie wprowadza tych, z których wykupiłabym trzy czwarte standu, jak Female. Revoltaire mi się podoba, ale ani Nymphelia, ani to nowe "coś", które sobie obejrzałam na blogu Em - nic a nic z nich nie chcę...
|
|
|
|
#2549 |
|
Zadomowienie
|
Mouse, mam to samo.
Ale w sumie się cieszę, bo to lepiej dla mojego portfela. trzeba zapasy zużywać.Z nadchodzących limitek Catrice i Essence autentycznie nic mi się nie podoba poza Soul Sista ![]() HW była moim zdaniem najlepsza od baaardzo dawna (no dobra, niedawno była prawie równie boska LV ![]() A teraz to co... z Nymphelii nude błyszczyk (bo wydaje się że będzie kryjący i kremowy) i ewentualnie róż... Z Revoltaire nic... O wiem co chce z Revoltaire pędzelek do ust ![]() ![]() ![]() A z Cruise Couture tylko eyeliner... PS zastanawiałyście się nad paletką z Revoltaire - mam cytat ze strony Catrice: The Revoltaire emblem decorates the high-quality gun metal case with an integrated mirror. Ciekawe na ile to prawda... ciekawy jest tez pomysł pędzelka do cieni z jednej strony i do eyelinera z drugiej
Edytowane przez coco_kiciusia Czas edycji: 2012-04-02 o 09:38 |
|
|
|
#2550 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja go bardzo lubię nie tylko za kolor, ale też za to że mi się wybitnie długo trzyma. Zrobiłabym zdjęcie, ale oczywiście po nałożeniu topa z E. Mam poodbijaną pościel na każdym paznokciu ![]() EDIT: O ten: http://www.bell.com.pl/files/product...irflow_512.jpg Cytat:
Wizażowe mądrości: - "To była logika kompletnie nielogiczna, jakaś matematyczna" Edytowane przez tenebra Czas edycji: 2012-04-02 o 09:37 |
||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Makijaż - pytania do wizażystki
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:14.

Buka... 

To samo co z essencową Marble Manią
Przecież wszystko oprócz różu to stała oferta!
Ale chętnie się dowiem, co to za cudo Catrice wymyśliło...
Nakarm pieska... 

O zgrozo, mam bardzo jasną cerę i nakładam naprawdę w mikro ilościach, a i tak mnie wypryszcza