Większość mam już rozpakowanych a na kilka wciąż czekamy ! Mamy Wiosenne 2012 - Strona 85 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-04-28, 20:01   #2521
Nikii89
Zakorzenienie

Dot.: Większość mam już rozpakowanych a na kilka wciąż czekamy ! Mamy Wiosenne 2012

Cytat:
Napisane przez lena_mi Pokaż wiadomość
Przekazuję info od naszej Desi z godziny 17.30:

"Viki urodziła się godzinę temu. Ma 3640 g i 55 cm Od razu się dossała do piersi a teraz śpi słodko koło mnie. Jest śliczna. A ja mega szczęśliwa!"
Gratulacje !!!!! Nareszcie się doczekała Nasza Desia.....

Jestem ciekawa jak tam Kulka bo cisza z jej strony
Stary 2012-04-28, 20:28   #2522
julliczka
Rozeznanie

Dot.: Większość mam już rozpakowanych a na kilka wciąż czekamy ! Mamy Wiosenne 2012

Cytat:
Napisane przez Nikii89 Pokaż wiadomość
Gratulacje !!!!! Nareszcie się doczekała Nasza Desia.....

Jestem ciekawa jak tam Kulka bo cisza z jej strony
Właśnie zajrzałam tu żeby jeszcze sprawdzić czy nie ma wieści od Kulki. Czekamy...

nasza kruszynka już z nami
julliczka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-28, 20:41   #2523
gosia261282
Gang Iren

Cytat:
Napisane przez alamig Pokaż wiadomość
Hej
Od czwartku jesteśmy w domku. Powiem Wam, że rola matki jest fajna
Żeby nie zapeszyć - Odpukać! nasz syn jest aniołkiem. Je, śpi i robi kupki. W nocy budzi się tylko na przewijanie i karmienie. Mogę się w niego wpatrywać 24h na dobę. Każda jego mina mnie fascynuje. To niesamowite jak nagle życie się zmienia
Jeszcze jestem trochę obolała po nacinaniu i brodawki mam totalnie zmasakrowane, ale źle nie jest. Poród miałam ciężki, ale to opiszę jak będę miała chwilkę. Zaraz postaram się wrzucić jakąś fotkę na maila

Fajnie,ze jestes szczesliwa!
Mozesz smarowac brodawki swoim mlekiem,dziala rownie dobrze jak masci.
Ja tych masci nakupilam i leza,nie mam potrzeby uzywac,no raz dziennie moze posmaruje

Za poltorej godziny beda u nas goscie.
Przez tydzien pewnie bede sie malo odzywac,postaram sie nadrabiac przy nocnym karmieniu
Stary 2012-04-28, 21:25   #2524
MoniqW
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez MoniaHan Pokaż wiadomość
Dziekuje Dziewczynki za zyczenia
niooo trzydziestka stuknela pewnie mialabym troche gorszy humor - ale jest Hania to nawet nie mam powodu aby sie dolowac
Monia

Cytat:
Napisane przez Nikii89 Pokaż wiadomość
Kupiłam dziś w Tesco książeczki dla dzieci.... zaczniemy czytać Oskarkowi już
TZ czytał młodemu bajki Brzechwy już jak był w brzuchu a teraz jakby mniej

Cytat:
Napisane przez 19claudia91 Pokaż wiadomość
Mój syn ma zaparcia i położna zaleciła mi dawać mu probiotyk biogaia a ja postanowiłam wypróbować na sobie bo też je mam i takim oto sposobem siedzę na sra**u od pół h i nie umiem się odessac od niego
Może to nie na miejscu ale tak mnie rozbawił twój post
Znaczy się probiotyk działa

Cytat:
Napisane przez julliczka Pokaż wiadomość
Jeju, ale upał, nawet na taras nie wychodzimy teraz bo tam cieplej jak w chałupie.

A mam do Was pytanie, chodzi o odbijanie - moja pięknie je i w ogóle, nie ulewa zbyt często, ale staram się ja pionizować po każdym karmieniu, jednak mam wrażenie, że jej się nie odbija, raz na jakiś czas jest ten bek, ale tak to długo czekamy i nic.. więc kładę ją na boczku jak zasypia. Ale nie wiem może jest jakiś sposób żeby jednak jej się odbijało w ciągu tych 5-10 minut pionizowania - kładę ją na moim ramieniu.
Mój mały ma podobnie z odbijaniem, zdażyło mu się może z 2 razy delikatnie ulać jak karmiłam z butelki bo leczyłam sutki. Nie wiem czy mam go nosić do skutku

Cytat:
Napisane przez lena_mi Pokaż wiadomość
Przekazuję info od naszej Desi z godziny 17.30:

"Viki urodziła się godzinę temu. Ma 3640 g i 55 cm Od razu się dossała do piersi a teraz śpi słodko koło mnie. Jest śliczna. A ja mega szczęśliwa!"

Wreszcie się Desia doczekała swojej Kruszynki! Gratulacje!!!!![COLOR="Silver"]
DESIA gratulacje

Aguśka dzięki za rady dotyczące leczenia piersi - znów mam przyjemność z karmienia

Dziś kończymy dwa tygodnie, w 12 dobie odpadł nam kikut Wiktor na razie to tfu tfu jak mówi moja mamuśka złote dziecko. Je ładnie, śpi spokojnie a jak nie śpi to leży sobie w łóżeczku i obserwuje albo gadamy sobie. W nocy budzi się co 4-5 godzin i bardzo lubi się kąpać. Kupy robi prawie przy kazdym karmieniu i tu znalazłam niszę na tańsze pieluszki, dostałam od kogoś Happy zakładałam je przed karmieniem bo po i tak musiałam przebrać Kupiłam też Dada 2 i też się sprawdzaja używam zamiennie z Pampkami.

Mam tylko wyrzuty, żę na spacery nie chodzę. Takie mam tu dziurawe tereny, że boję się z małym chodzić bo strasznie trzęsie Co prawda mam cały dzień drzwi balkonowe otwarte ale to chyba nie to samo. Z drugiej strony dzis bylo 27 stopni na dworze najchetniej bym nago chodzila wiec maly lezał w samym bodziaku na krotko i skarpetach, przykryty tylko cienka pieluszka. A w wózku po tą budą wydaje mi się strasznie duszno ...

Edytowane przez MoniqW
Czas edycji: 2012-04-28 o 21:26
MoniqW jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-28, 21:51   #2525
gosia261282
Gang Iren

Cytat:
Napisane przez MoniqW Pokaż wiadomość
Monia

TZ czytał młodemu bajki Brzechwy już jak był w brzuchu a teraz jakby mniej

Może to nie na miejscu ale tak mnie rozbawił twój post
Znaczy się probiotyk działa

Mój mały ma podobnie z odbijaniem, zdażyło mu się może z 2 razy delikatnie ulać jak karmiłam z butelki bo leczyłam sutki. Nie wiem czy mam go nosić do skutku

DESIA gratulacje

Aguśka dzięki za rady dotyczące leczenia piersi - znów mam przyjemność z karmienia

Dziś kończymy dwa tygodnie, w 12 dobie odpadł nam kikut Wiktor na razie to tfu tfu jak mówi moja mamuśka złote dziecko. Je ładnie, śpi spokojnie a jak nie śpi to leży sobie w łóżeczku i obserwuje albo gadamy sobie. W nocy budzi się co 4-5 godzin i bardzo lubi się kąpać. Kupy robi prawie przy kazdym karmieniu i tu znalazłam niszę na tańsze pieluszki, dostałam od kogoś Happy zakładałam je przed karmieniem bo po i tak musiałam przebrać Kupiłam też Dada 2 i też się sprawdzaja używam zamiennie z Pampkami.

Mam tylko wyrzuty, żę na spacery nie chodzę. Takie mam tu dziurawe tereny, że boję się z małym chodzić bo strasznie trzęsie Co prawda mam cały dzień drzwi balkonowe otwarte ale to chyba nie to samo. Z drugiej strony dzis bylo 27 stopni na dworze najchetniej bym nago chodzila wiec maly lezał w samym bodziaku na krotko i skarpetach, przykryty tylko cienka pieluszka. A w wózku po tą budą wydaje mi się strasznie duszno ...
za pepuszek
Stary 2012-04-28, 21:52   #2526
19claudia91
Rozeznanie

Sama teraz jak czytam swój post to się śmieje =p ale to było takie życiowe że musiałam to napisać :d

Fabianek
19claudia91 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-28, 22:07   #2527
rybka13
Zakorzenienie

Desia GRATULACJE!!!
Az sie wzruszylam, ze i Ty sie doczekalas
rybka13 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-28, 22:24   #2528
MoniaHan
Wtajemniczenie

DESIA GRATULACJE!!!!!!

Dziekuje wszystkim Wam za wspaniale zyczenia urodzinowe,
moj laptop nie dziala, tzn zasilacz padl, juz zamowiony jest kolejny wiec dopiero jutro Was nadrobie a jutro opisze swoje wyjatkowe 30 urodziny
Dobrej nocki i kciuki za Kulke

http://www.suwaczek.pl/cache/99ac688358.png
MoniaHan jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-28, 22:26   #2529
emigra
Zakorzenienie

Desiu gratuluje kochana

Moja mama dotarla - ubranka ktore zamowilam super, no i karuzelka jest boska juz ja zamontowalam moja mama oczywiscie juz mnie zdazyla podirytowac, raz ze goraco dzisiaj bylo i mala ubralam w leginsy i krotki rekawek to oczywiscie kazal nalozyc czapeczke i najchetniej przykrylaby kocem no i jak wykapalysmy mala to mi ja z rak wyrwala w reczniku a jak kazalam mala polozyc do spania i zostawic to gadala do niej, smiala sie, zabawiala ja bo .. uwaga ''ona ma oczy otwarte'' dobrze ze spi u tesciowej bo byloby ciezko
07.03.2012, 20:35
3270g, 47 cm
emigra jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-28, 22:29   #2530
evvcia_
Wtajemniczenie

GG do evvcia_

Wpadłam tylko na chwilę, żeby jeszcze zdążyć złożyć Moni życzenia, więc Monia wszystkiego najlepszego spełnienia marzeń i abyś dalej tak cudownie odnajdywała się w roli matki Sto lat!

No i Desia gratulacje! Pięknie zamykasz listę naszych mamusiek Viki kawał kobietki czekamy na relację z narodzin i na Twój powrót Zdrówka i samych radosnych chwil

Razem, 19.12.04
Zaręczona, 1.01.11
Córeczka Laura, ur. 22.03.12
Będziemy ślubować 31.08.13

evvcia_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-28, 22:30   #2531
emigra
Zakorzenienie

wlasnie Monia wszystkiego najlepszego !! od rana chcialam napisac a ciagle zapominalam
3270g, 47 cm
Stary 2012-04-28, 22:50   #2532
alamig
Zakorzenienie

Monia, 100 lat!
Stary 2012-04-28, 22:56   #2533
balbinka20
Rozeznanie

GG do balbinka20

Monia no to sto latek kochana!!! pijemy za Twoje zdrówko z Juliankiem (ja mineralną a on mleczko hihihihi)

Desiu w końcu Viki jest z Tobą Gratuluję

Dziewczyny jak ja Wam zazdroszczę tej pogody.. U mnie bida z nyndzom taka że słów brak:8stopni leje i wieje tak że głowę chce urwać. Nawet o spacerze nie myślę. Hartowanie hartowaniem ale to już by była przesada jakbym Julka na dwór wyciągnęła..
W ogóle to wczoraj ta health visitor jak zważyła Julcia to się okazało,że od poniedziałku przybrał tylko 10gram I teraz się naprawdę boję,że to jest coś poważniejszego niź ten refluks. Bo ten głupi ciapaty lekarz w szpitalu powiedział mi że jak będzie waga w miejscu stała to będzie wiadomo że coś jest źle. I teraz o niczym innym nie mogę myśleć... Boję się jak cholera,że to może jakaś wada czy coś i że jakaś operacja go czeka,albo że too może nieuleczalne.. Mam stado galopujących złych myśli w glowie i co chwilkę tworzę nowe scenariusze. Boję się żebym tylko czegoś nie wykrakała,bo wtedy to sobie chyba w łeb strzelę...Ale najpierw pozabijam tych moim doktorków od 7boleści za to ich wdupiemanie!!
Tak więc czekam do czwartkowej wizyty u GP i jak nadal będzie waga w miejscu stać to nie ręczę za siebie......

I jeszcze ta pogoda...
Ja chyba mam jakąś depresję normalnie...
Ok,znikam już. Nie będę psuć Wam fajnego weekendu moimi żalami. Dobranoc...

a jeszcze jedno: mam straszną ochotę się skuć tak maksymalnie... Was też tak ciągnie do %%?

Julian:22.03.2012
Leon:26.02.2015
Iiiii nadchodzi nowe ❤️

Edytowane przez balbinka20
Czas edycji: 2012-04-28 o 22:57
balbinka20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-29, 06:59   #2534
emigra
Zakorzenienie

Balbinko, staraj sie myslec pozyytwnie ... choc wiem ze mega ciezko, ale dziecko czuje Twoje emocje i tez moze byc niespokojne...

Mnie nie ciagnie do %

tak w ogole to dzien dobry my dzisiaj przed poludniem jedziemy do tesciowej bo ma urodziny... jak mi sie nie chce
3270g, 47 cm
Stary 2012-04-29, 07:41   #2535
Nikii89
Zakorzenienie

Dzień dobry
Od 6 już nie śpię bo Oskar chciał jeść , a potem jak na złość taki ból brzucha mnie złapał że ryczałam z bólu, TŻ chciał na pogotowie mnie wieść bo zwijałam się na łóżku. Godzinę trzymało to cholerstwo, teraz nadal boli ale już o wiele łagodniej.

Dziś przyjeżdża mój brat z żoną i dziadkami zobaczyć Oskarka....muszę w końcu dokończyć to ciasto bo od wczoraj je robię no i ogarnąć trochę mieszkanie.

Życzę miłego dnia
Stary 2012-04-29, 08:07   #2536
karolca
Zakorzenienie

wpadłam tylko na chwilkę pogratulować Desi

Wczorajszy rajd był "koszmarny" pod względem temperatury. Stawaliśmy ciągle aby ochłodzić Ewelinkę, bo przecież nie otworzymy wszystich okien, strasznie wiało. Dostawała ciągle cycuszka aby trochę possała, chłodziłam ją letnimi (broń boże zimnymi) pieluszkami (zmoczonymi wodą). Sama bardzo dużo piłam aby nawodnić organizm.
Muszę powiedzieć, że córka podróż zniosła bardzo dzielnie. A w nocy spała od około 23 do 5
Ale miałam przez to brzydki sen :/
Że malutka leżała w kołysce, bardzo płakała a ja ją tak mocno złapałam i syknęłam, żeby się wreszcie uspokoiła bo mam jej dość i chcę spać.

♥ ♥ ♥

Komentuj.
Nie obrażaj.
karolca jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-29, 08:09   #2537
aalegna
Wtajemniczenie

hej dziewczyny
u mnie czasu brak na wizaż bo w dzień Seba mało śpi i krótko a wieczorami jestem zbyt padnięta żeby siedzieć przed kompem podczytuje was tylko z komórki przy karmieniu ale odpisywać już nie daje rady wiem brzydal ze mnie, ale jak tylko Seba mi pozwoli to się poprawię

Gratulacje dla wszystkich rozpakowanych mamuś

no i to tyle odemnie bo młody się budzi
Stary 2012-04-29, 09:26   #2538
tikki85
Zakorzenienie

Desia GRATULACJE!!

Dziewczyny wczoraj nie miałam czasu nawet po D* się poskrobać . Mała potrzebowała towarzystwa a ja jeszcze musiałam coś przygotować dla gości. Okazało się, że nikt nie przyjdzie ...ale w końcu M. brat zadzwonił, że będzie koło 21.00.
Andrea dostała kapitalną pozytywkę z Chicco z muzyką poważną . KLIK body z napisem "Mom you make me smile" i skarpetki.
Szczerze powiedziawszy wcale nie chciało mi się siedzieć z dziewczyną szwagra, bo księżniczka ze mną nie rozmawia (nawet nie wiem dlaczego...ale to szczegół). Siedziałam i zasypiałam z otwartymi oczami (bo ja tak ok. 22.00 chodzę spać). Na szczęście Andrea domagała się jedzenia i poszłam do sypialni sobie leżeć a w tym czasie goście skończyli już imprezę i pojechali do domu.
Stary 2012-04-29, 09:47   #2539
joanaros
Zakorzenienie

Doberek

U mnie piekna pogoda.

Miałam pytac własnie jak ubieracie dzieciaki w taką temperaturę? Czy krótkie rękawy i spodenki są ok? Bo moja mama krzyczy że za zimną małą ubieram
joanaros jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2012-04-29, 09:49   #2540
tikki85
Zakorzenienie

ja się na temat ubierania nie wypowiadam, bo na mnie mama też krzyczy i ubiera ją sama bo ja nie mam sił się kłócić...a ja uważam, że dużo za grubo...
Stary 2012-04-29, 09:54   #2541
emigra
Zakorzenienie

Joanaros, sluchaj siebie a nie mamy Ty znasz najlepiej swoje dziecko, jestes z nim 24/7 i nikt nie wie lepiej jakie sa jego potrzeby, tak samo z ubiorem. Dzisiaj uslyszalam te slowa od mojego meza, jak sie zalilam na moja mame, ze chciala Jule przebierac, ze pokazuje mi na kazdym kroku ze zle sie dzieckiem zajmuje... a na dodatek wczoraj jadac na zakupy uslyszalam ze nie przejmuje sie wcale wlasnym dzieckiem bo ... nie wzielam ze soba na wszelki wypadek butli i mleka tylko ze ja wiem ze moje dziecko po pierwsze spi w aucie obojetnie czy jest godzina jedzenia czy nie, a po drugie przed samym wyjsciem z domu wtrabila cala butle.... no ale jestem zla matka bo wzielam tylko wode do picia ...

Tikki, a po co szykujesz? Goscie sie zapowiadali ze beda i pozniej odmowili czy szykowalas tak na zas, jakby ktos wpadl? Bo ja sie nie fatyguje jak ktos mi nie potwierdzi swojej wizyty..

---------- Dopisano o 10:54 ---------- Poprzedni post napisano o 10:53 ----------

Cytat:
Napisane przez tikki85 Pokaż wiadomość
ja się na temat ubierania nie wypowiadam, bo na mnie mama też krzyczy i ubiera ją sama bo ja nie mam sił się kłócić...a ja uważam, że dużo za grubo...
ale to jest TWOJE dziecko i masz prawo ubierac je jak TY uwazasz ... Ja bym powiedziala ... moja mama tez zbyt sie wtraca, ale staram sie mowic jej na biezaco co mi nie pasuje... jej komentarze to co innego, ale pokazuje jej ze i tak zrobie jak uwazam za najlepsze.
3270g, 47 cm
Stary 2012-04-29, 10:05   #2542
tikki85
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez emigra Pokaż wiadomość
Tikki, a po co szykujesz? Goscie sie zapowiadali ze beda i pozniej odmowili czy szykowalas tak na zas, jakby ktos wpadl? Bo ja sie nie fatyguje jak ktos mi nie potwierdzi swojej wizyty..
Już nie zamierzam szykować. Szykowałam, bo mówili, że przyjdą i to 2 braci i kuzynka i ciocia i szef M. 1 brat zachorował, kuzynka ma chore dziecko a ciotka jak się zapowiada to i tak nie przychodzi albo przychodzi w najmniej oczekiwanym momencie.
Cytat:
Napisane przez emigra
ale to jest TWOJE dziecko i masz prawo ubierac je jak TY uwazasz ... Ja bym powiedziala ... moja mama tez zbyt sie wtraca, ale staram sie mowic jej na biezaco co mi nie pasuje... jej komentarze to co innego, ale pokazuje jej ze i tak zrobie jak uwazam za najlepsze.
Tak tak...tylko później mama mi mówi "jak będzie chora to będzie będziesz później się martwić..." no i ja głupieję i już wolę, żeby już miała ten KOMBINEZON (w Hiszpanii) i była przykryta kocem. Swoją drogą moje dziecko to straszny piecuch i nie zaśnie jak nie jest w rożku i kocu, ale...
Stary 2012-04-29, 10:14   #2543
joanaros
Zakorzenienie

Cytat:
Tak tak...tylko później mama mi mówi "jak będzie chora to będzie będziesz później się martwić..." no i ja głupieję i już wolę, żeby już miała ten KOMBINEZON (w Hiszpanii) i była przykryta kocem. Swoją drogą moje dziecko to straszny piecuch i nie zaśnie jak nie jest w rożku i kocu, ale...
Moja mówi tak samo

Mrozicie pokarm? Czego używacie do jego przechowywania? Pojemniczki czy woreczki, co lepiej się sprawdza?
joanaros jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-29, 10:28   #2544
emigra
Zakorzenienie

Cytat:
Już nie zamierzam szykować. Szykowałam, bo mówili, że przyjdą i to 2 braci i kuzynka i ciocia i szef M. 1 brat zachorował, kuzynka ma chore dziecko a ciotka jak się zapowiada to i tak nie przychodzi albo przychodzi w najmniej oczekiwanym momencie.
kochana, ale jak bedziecie ja tak ubierac to dopiero bedzie chorowita.... dziecko powinno sie hartowac...pomysl sobie jakbys sie czula (przyklad kierowany szczegolnie do Twojej mamy) gdybys np przy 25 stopniach i mega sloncu byla ubrana w dlugie body, bluzke, rajstopy, spodnie, skarpetki i na to wszystko jeszcze dosyc gruby koc - spocilabys sie prawda? A dziecko nie wypoci calego goraca .. bo nie potrafi. Co innego jak jest np 10-15 stopni, nawet i 20 ale mocny wiatr - mozna zalozyc cos cieplejszego, ale bez przesady....
Ja tez nie wiem za kazdym razem czy dziecko jest dobrze ubrane... ale jak swieci slonce i mi jest cieplo to mysle ze dziecku tak samo ... nie kieruje sie zasada ze jedna warstwa wiecej niz sobie... bo przy 30 stopniach czlowiek sie rozplywa a dziecko odczuwa to samo ..
3270g, 47 cm
Stary 2012-04-29, 10:57   #2545
julliczka
Rozeznanie

joanaros ja zamierzam w woreczkach mrozić. Myślałam o pojemniczkach, ale musiałabym dokupić, łatwiej już te woreczki kupić i potem po zużyciu wyrzucić.

emigra mam identyczne podejście jak Ty jeśli chodzi o ubieranie. Obserwuję Julcię czy ma spocony kark albo czy ma zimne rączki czy nóżki i mniej więcej już wiem jak ją ubierać. A przykrywać kocem w taki upał to dla mnie masakra. Ja przykrywam jak już porządnie zaśnie (bo zasypia w rożku najlepiej, ale potem jak zaśnie, to odwijam ją z tego rożka), to przykrywam pieluszką tetrową jeśli śpi bez spodenek.

Nadrabiam seriale a potem lecimy do mojej mamy na wioskę na grilla, posiedzimy na tarasie przed domem, przejdziemy się też z Julką na spacer - pierwszy spacer prawdziwego zdarzenia wczoraj to na tarasie tylko była. 9 dnia chyba już nie ma problemu żeby z nią się przejść na spacer, zwłaszcza w taki ciepły dzionek? Koleżanka mówiła mi, że to wcześnie, że powinnam dopiero za 3 tygodnie - e tam chyba nie będę czekać

nasza kruszynka już z nami
julliczka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-29, 11:27   #2546
MoniaHan
Wtajemniczenie

Dzien Dobry

dziekuje kolejnym Dziewczynkom za zyczenia

a wlasnie troche jestem zmartwiona bo wczoraj Hania zrobila 2 zielone kupki a w jednej byla taka niteczka czerwona (krew??!!) moze na 3mm, czytalam wczoraj ze zielone kupki moga byc od alergii na cos lub jesli matka wprowadzila cos nowego do diety lub o herbatek ziolowych (miete wypilam w piatek wieczorem). i jeszcze poczytam o krwi ale az sie boje.

Balbinka
u mnie tez pogoda tragiczna a procentow mi sie nie chce. dzis z nami spal Tz i sie nie wyspalam i wstalam chyba lewa noga i wszystko mnie wkurza.

Stary 2012-04-29, 11:27   #2547
gosia261282
Gang Iren

Dzien dobry!
U mnie pelen dom gosci,wiec tak na szybko.
Fajnie jest,fajne klimaty,zreszta to sa sami swoi,najblizsi przyjaciele.
Tylko problem z dostepem do WC

Cytat:
Napisane przez emigra Pokaż wiadomość
Desiu gratuluje kochana

Moja mama dotarla - ubranka ktore zamowilam super, no i karuzelka jest boska juz ja zamontowalam moja mama oczywiscie juz mnie zdazyla podirytowac, raz ze goraco dzisiaj bylo i mala ubralam w leginsy i krotki rekawek to oczywiscie kazal nalozyc czapeczke i najchetniej przykrylaby kocem no i jak wykapalysmy mala to mi ja z rak wyrwala w reczniku a jak kazalam mala polozyc do spania i zostawic to gadala do niej, smiala sie, zabawiala ja bo .. uwaga ''ona ma oczy otwarte'' dobrze ze spi u tesciowej bo byloby ciezko
Ja mam nadzieje,ze jak tesciowa za miesiac przyleci,to nie bedzie wyskakiwac ze swoimi madrosciami
Rozumiem cie,bo tez kiedys to przerabialam.Ale teraz juz sobie nie dam.

Cytat:
Napisane przez balbinka20 Pokaż wiadomość
Monia no to sto latek kochana!!! pijemy za Twoje zdrówko z Juliankiem (ja mineralną a on mleczko hihihihi)

Desiu w końcu Viki jest z Tobą Gratuluję

Dziewczyny jak ja Wam zazdroszczę tej pogody.. U mnie bida z nyndzom taka że słów brak:8stopni leje i wieje tak że głowę chce urwać. Nawet o spacerze nie myślę. Hartowanie hartowaniem ale to już by była przesada jakbym Julka na dwór wyciągnęła..
W ogóle to wczoraj ta health visitor jak zważyła Julcia to się okazało,że od poniedziałku przybrał tylko 10gram I teraz się naprawdę boję,że to jest coś poważniejszego niź ten refluks. Bo ten głupi ciapaty lekarz w szpitalu powiedział mi że jak będzie waga w miejscu stała to będzie wiadomo że coś jest źle. I teraz o niczym innym nie mogę myśleć... Boję się jak cholera,że to może jakaś wada czy coś i że jakaś operacja go czeka,albo że too może nieuleczalne.. Mam stado galopujących złych myśli w glowie i co chwilkę tworzę nowe scenariusze. Boję się żebym tylko czegoś nie wykrakała,bo wtedy to sobie chyba w łeb strzelę...Ale najpierw pozabijam tych moim doktorków od 7boleści za to ich wdupiemanie!!
Tak więc czekam do czwartkowej wizyty u GP i jak nadal będzie waga w miejscu stać to nie ręczę za siebie......

I jeszcze ta pogoda...
Ja chyba mam jakąś depresję normalnie...
Ok,znikam już. Nie będę psuć Wam fajnego weekendu moimi żalami. Dobranoc...

a jeszcze jedno: mam straszną ochotę się skuć tak maksymalnie... Was też tak ciągnie do %%?

Kciuki za Julka!Bedzie dobrze kochana!
U nas tez pogoda paskudna
A jeszcze goscie z marudna 2 latka.Tak by chociaz poszlo sie na plac zabaw...a tu d.upa.

Cytat:
Desia GRATULACJE!!

Dziewczyny wczoraj nie miałam czasu nawet po D* się poskrobać . Mała potrzebowała towarzystwa a ja jeszcze musiałam coś przygotować dla gości. Okazało się, że nikt nie przyjdzie ...ale w końcu M. brat zadzwonił, że będzie koło 21.00.
Andrea dostała kapitalną pozytywkę z Chicco z muzyką poważną . KLIK body z napisem "Mom you make me smile" i skarpetki.
Szczerze powiedziawszy wcale nie chciało mi się siedzieć z dziewczyną szwagra, bo księżniczka ze mną nie rozmawia (nawet nie wiem dlaczego...ale to szczegół). Siedziałam i zasypiałam z otwartymi oczami (bo ja tak ok. 22.00 chodzę spać). Na szczęście Andrea domagała się jedzenia i poszłam do sypialni sobie leżeć a w tym czasie goście skończyli już imprezę i pojechali do domu.
Najgorzej jak trzeba siedziec z kims z kim sie nie rozmawia i zmuszac sie do dotrzymywania towarzystwa.Wspolczuje.
Stary 2012-04-29, 13:28   #2548
tikki85
Zakorzenienie

Gosia to prawda. Musiałam się zmuszać. Usiadłam sobie na sofie...za nią, żeby nie musieć z nią rozmawiać to przyszła moja mama..."a czemu nie usiądziesz przy stole? Siadaj, siadaj..." na co ja "plecy mnie bolą bo przed chwilą karmiłam bez oparcia". Oczywiście do mamy nie dotarł podtekst "nie mam zamiaru tam siedzieć"

---------- Dopisano o 14:28 ---------- Poprzedni post napisano o 14:27 ----------

Wróciliśmy ze spaceru. W końcu postawiłam na swoim i Andrea poszła w spodenkach i body z długim rękawem a na to cienki sweterek. Jest gorąco, ale tu ciągle wieje wstrętny wiatr
Stary 2012-04-29, 13:33   #2549
MoniaHan
Wtajemniczenie

O rany jak cicho tutaj u nas

wczorajsze moje urodziny byly mega niezorganizowanedzis odreagowuje jakbym wczoraj conajmniej pol nocy szalala
rano sobie polezelismy z Tz i Hanka na lozku, pozniej sie ogarnelam, pomalowalam, ubralam itd, pojawila sie niezapowiedziana znajoma z kartka urodzinowa i czekoladkami, normalnie nie cierpie gosci niezapowiedzianych ale ze ja lubie i bylam przygotowana w sensie ze w domu czysto, ja ubrana to sie nie wkurzylam, posiedzielismy sobie i bylo sporo smiechu, Hania spala na gorze, a jak Janet tylko weszla to mowie do Tz ''idz pokaz Hanie dla Janet - bo wyjatkowo nie spi - bo zawsze jak Janet widze to Hanka spi, i poszli na gore a Hania juz sobie spala...a polozylam ja moze 3min wczesniej i miala oczy otwarte
Janet polecila nam knajpe amerykanska 50m od nas - ze jest tam fajnei itd, zarezerwoalismy stolik na 16:20, przyjechali nasi znajomi i nie byli zdecydowani czy chca jechac do knajpy czy nie - bo jedli w domu - a umiawialismy sie ze gdzies pojedziemy - ale ze oni sa mega wybredni jesli chodzi o jedzenie - to im wszedzie jedzonko jest be - ja juz przestalam dla nich gotowac - dostaja kawe i ciastka i tow szystko co moge im zaoferowacHania sie obudzila - ja ja karmilam i mowie ze albo jedziemy albo nie - bo jesli po karmieniu nie pojedziemy to ja bede musiala karmic mala w knajpie a srednio mi sie to usmiecha.
no i Tz poszedl z kolega w miedzyczasie na spacer z psem, kolezanka jak zwykle miala 100 glupich pytan itd. w koncu mowie albo jedziemy albo nie, Tz wrocil ze spaceru - zadzwonil jego brat na skypa - ja zaczelam Hanie ubieraz i udalo nam sie wyjechac z domu chyba o 16:15, w miesiecie w ktorym jest knajpa - zabladzilismy bo Tz nie sprawdzil dokladnie n amapie gdzie jest ta restauracja, nawigacja w jego telefonie nie mogla znalezc kodu pocztowego, tak sama nawigacja w samochodzie, Hania byla juz 2h po jedzeniu, mi sie humor popsul, jesc mi sie odechcialo, znalezlismy knajpe - z amerykanskiego stylu nic nie miala, multum ludzi, na stolik kazali nam czekac pol godziny bo sie przeciez spoznilismy prawie godzine ....poczekalismy 15mim i stwierdzilismy ze nam sie tam nie podoba, Hania sie obudzila...miala oczy jak 5zl i nei bylo z nia kontaktu - w szoku byla chyba ze tak glosno i nowe zapachy. w rezultacie znalezlismy jakis pierwszy lepszy pub, klimacik angielski, spokojnie, palilo sie w kominku, jedzienie bez rewelacji ale ok, malo ludzi,zmienialismy stolik 2x i w rezultacie swoj posilek urodzinowy zjadlam siedzac tylem do wszystkich w odzielnym stoliku i karmiac Hankebo zaczynala koncerta ja bylam wczoraj tak niezorganozowana ze ani nie wzielam butelki ze sciagnietym mlekiem ani nakladek silikonowych, ale Hania na szczescie jadla super bez nakladek, co w domu jej sie rzadko to zdarza. no i wrocajac do domu pokazalismy dla znajomych jeszcze szkole (piekny stary wielki budynek i wspanialy park dookola) gdzie chodzila ksiezna Diana) nareszcie wrocilismy do domu ok 20.
i taka byla ta moja 30-stkaciekawa pod tym wzgledem ze codziennie mam spokoj i cisze a wczoraj bylo troche zamieszania.

Stary 2012-04-29, 14:05   #2550
gkatarzynka
Zadomowienie

Cześć Dzieweczki! Już Was chyba nie nadrobię, takie mam zaległości...
Jestem właśnie przy końcu wizytacji... w piątek przyjechała moja mama i teściowie... masakra po prostu...
Chyba Malutkiej udzieliły się nerwy, bo jak do tej pory ładnie spała i nie miała problemów z brzuszkiem, tak teraz strasznie się pręży i płacze przy bączkach u kupce... normalnie nie jem prawie nic - bo mnie kobiety terroryzują, że tego nie wolno , tego nie wolno... nawet jabłka boję się zjeść, bo na mnie krzywo patrzą... ale jutro mam wizytę położnej, to ją podpytam jak to jest z tym jedzeniem.
I powiedzcie mi, czy przy takiej pogodzie zakładacie dzieciom długi rękaw? Bo Hania się poci w krótkim, a dziś to leży w samej pieluszce pod pieluszką tetrową, ale mamy mnie molestują, ze zmarznie i nawet wpadły na pomysł, żeby Jej czapeczkę założyć, żeby nie miała zapalenia ucha...ehhh...
No i planuję zabrać jutro Hanię na pierwszy spacer i zastanawiam się czy nie za wcześnie - bo to dopiero 12 doba - i moja mama omal mnie nie zjadła jak o tym powiedziałam...

A tak w ogóle, to gratuluję świeżo upieczonym Mamom
gkatarzynka jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości