|
Notka |
|
Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#2521 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Większość mam już rozpakowanych a na kilka wciąż czekamy ! Mamy Wiosenne 2012
Cytat:
Jestem ciekawa jak tam Kulka bo cisza z jej strony ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2522 |
Rozeznanie
|
Dot.: Większość mam już rozpakowanych a na kilka wciąż czekamy ! Mamy Wiosenne 2012
Właśnie zajrzałam tu żeby jeszcze sprawdzić czy nie ma wieści od Kulki. Czekamy...
|
![]() ![]() |
![]() |
#2523 | |
Gang Iren
|
Cytat:
Fajnie,ze jestes szczesliwa! Mozesz smarowac brodawki swoim mlekiem,dziala rownie dobrze jak masci. Ja tych masci nakupilam i leza,nie mam potrzeby uzywac,no raz dziennie moze posmaruje ![]() Za poltorej godziny beda u nas goscie. Przez tydzien pewnie bede sie malo odzywac,postaram sie nadrabiac przy nocnym karmieniu ![]()
![]() |
#2524 | |||||
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Znaczy się probiotyk działa ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Aguśka dzięki za rady dotyczące leczenia piersi - znów mam przyjemność z karmienia ![]() Dziś kończymy dwa tygodnie, w 12 dobie odpadł nam kikut ![]() ![]() Mam tylko wyrzuty, żę na spacery nie chodzę. Takie mam tu dziurawe tereny, że boję się z małym chodzić bo strasznie trzęsie ![]() ![]() Edytowane przez MoniqW Czas edycji: 2012-04-28 o 21:26 |
|||||
![]() ![]() |
![]() |
#2525 | |
Gang Iren
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#2526 |
Rozeznanie
|
Sama teraz jak czytam swój post to się śmieje =p
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2527 |
Zakorzenienie
|
Desia GRATULACJE!!!
![]() ![]() ![]() Az sie wzruszylam, ze i Ty sie doczekalas ![]() |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#2528 |
Wtajemniczenie
|
DESIA GRATULACJE!!!!!!
Dziekuje wszystkim Wam za wspaniale zyczenia urodzinowe, moj laptop nie dziala, tzn zasilacz padl, juz zamowiony jest kolejny wiec dopiero jutro Was nadrobie a jutro opisze swoje wyjatkowe 30 urodziny ![]() Dobrej nocki i kciuki za Kulke ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2529 |
Zakorzenienie
|
Desiu gratuluje kochana
![]() Moja mama dotarla - ubranka ktore zamowilam super, no i karuzelka jest boska ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
![]() ![]() 07.03.2012, 20:35 3270g, 47 cm |
![]() ![]() |
![]() |
#2530 |
Wtajemniczenie
|
Wpadłam tylko na chwilę, żeby jeszcze zdążyć złożyć Moni życzenia, więc Monia wszystkiego najlepszego
![]() ![]() No i Desia gratulacje! Pięknie zamykasz listę naszych mamusiek ![]() ![]() ![]() ![]()
#2531 |
Zakorzenienie
|
wlasnie Monia wszystkiego najlepszego !! od rana chcialam napisac a ciagle zapominalam
![]()
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#2532 |
Zakorzenienie
|
Monia, 100 lat!
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2533 |
Rozeznanie
|
Monia no to sto latek kochana!!!
![]() ![]() Desiu w końcu Viki jest z Tobą ![]() ![]() Dziewczyny jak ja Wam zazdroszczę tej pogody.. U mnie bida z nyndzom taka że słów brak:8stopni leje i wieje tak że głowę chce urwać. Nawet o spacerze nie myślę. Hartowanie hartowaniem ale to już by była przesada jakbym Julka na dwór wyciągnęła.. W ogóle to wczoraj ta health visitor jak zważyła Julcia to się okazało,że od poniedziałku przybrał tylko 10gram ![]() Tak więc czekam do czwartkowej wizyty u GP i jak nadal będzie waga w miejscu stać to nie ręczę za siebie...... I jeszcze ta pogoda... Ja chyba mam jakąś depresję normalnie... Ok,znikam już. Nie będę psuć Wam fajnego weekendu moimi żalami. Dobranoc... a jeszcze jedno: mam straszną ochotę się skuć tak maksymalnie... Was też tak ciągnie do %%?
"Hell is empty and all the devils are here." William Shakespeare Julian:22.03.2012 Leon:26.02.2015 Iiiii nadchodzi nowe ❤️ Edytowane przez balbinka20 Czas edycji: 2012-04-28 o 22:57 |
![]() ![]() |
![]() |
#2534 |
Zakorzenienie
|
Balbinko, staraj sie myslec pozyytwnie ... choc wiem ze mega ciezko, ale dziecko czuje Twoje emocje i tez moze byc niespokojne...
Mnie nie ciagnie do % ![]() tak w ogole to dzien dobry ![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#2535 |
Zakorzenienie
|
Dzień dobry
![]() Od 6 już nie śpię bo Oskar chciał jeść , a potem jak na złość taki ból brzucha mnie złapał że ryczałam z bólu, TŻ chciał na pogotowie mnie wieść bo zwijałam się na łóżku. Godzinę trzymało to cholerstwo, teraz nadal boli ale już o wiele łagodniej. Dziś przyjeżdża mój brat z żoną i dziadkami zobaczyć Oskarka....muszę w końcu dokończyć to ciasto bo od wczoraj je robię no i ogarnąć trochę mieszkanie. Życzę miłego dnia ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2536 |
Zakorzenienie
|
wpadłam tylko na chwilkę pogratulować Desi
![]() ![]() ![]() ![]() Wczorajszy rajd był "koszmarny" pod względem temperatury. Stawaliśmy ciągle aby ochłodzić Ewelinkę, bo przecież nie otworzymy wszystich okien, strasznie wiało. Dostawała ciągle cycuszka aby trochę possała, chłodziłam ją letnimi (broń boże zimnymi) pieluszkami (zmoczonymi wodą). Sama bardzo dużo piłam aby nawodnić organizm. Muszę powiedzieć, że córka podróż zniosła bardzo dzielnie. A w nocy spała od około 23 do 5 ![]() Ale miałam przez to brzydki sen :/ Że malutka leżała w kołysce, bardzo płakała a ja ją tak mocno złapałam i syknęłam, żeby się wreszcie uspokoiła bo mam jej dość i chcę spać.
#2537 |
Wtajemniczenie
|
hej dziewczyny
u mnie czasu brak na wizaż bo w dzień Seba mało śpi i krótko a wieczorami jestem zbyt padnięta żeby siedzieć przed kompem ![]() ![]() ![]() Gratulacje dla wszystkich rozpakowanych mamuś ![]() ![]() ![]() ![]() no i to tyle odemnie bo młody się budzi ![]()
#2538 |
Zakorzenienie
|
Desia GRATULACJE!!
Dziewczyny wczoraj nie miałam czasu nawet po D* się poskrobać ![]() ![]() Andrea dostała kapitalną pozytywkę z Chicco z muzyką poważną ![]() ![]() Szczerze powiedziawszy wcale nie chciało mi się siedzieć z dziewczyną szwagra, bo księżniczka ze mną nie rozmawia (nawet nie wiem dlaczego...ale to szczegół). Siedziałam i zasypiałam z otwartymi oczami (bo ja tak ok. 22.00 chodzę spać). Na szczęście Andrea domagała się jedzenia i poszłam do sypialni sobie leżeć a w tym czasie goście skończyli już imprezę i pojechali do domu. |
![]() ![]() |
![]() |
#2539 |
Zakorzenienie
|
Doberek
![]() U mnie piekna pogoda. Miałam pytac własnie jak ubieracie dzieciaki w taką temperaturę? Czy krótkie rękawy i spodenki są ok? Bo moja mama krzyczy że za zimną małą ubieram ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2540 |
Zakorzenienie
|
ja się na temat ubierania nie wypowiadam, bo na mnie mama też krzyczy i ubiera ją sama bo ja nie mam sił się kłócić...a ja uważam, że dużo za grubo...
|
![]() ![]() |
![]() |
#2541 |
Zakorzenienie
|
Joanaros, sluchaj siebie a nie mamy
![]() ![]() ![]() Tikki, a po co szykujesz? Goscie sie zapowiadali ze beda i pozniej odmowili czy szykowalas tak na zas, jakby ktos wpadl? Bo ja sie nie fatyguje jak ktos mi nie potwierdzi swojej wizyty.. ---------- Dopisano o 10:54 ---------- Poprzedni post napisano o 10:53 ---------- ale to jest TWOJE dziecko i masz prawo ubierac je jak TY uwazasz ... Ja bym powiedziala ... moja mama tez zbyt sie wtraca, ale staram sie mowic jej na biezaco co mi nie pasuje... jej komentarze to co innego, ale pokazuje jej ze i tak zrobie jak uwazam za najlepsze.
![]() ![]() |
![]() |
#2542 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2543 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Mrozicie pokarm? Czego używacie do jego przechowywania? Pojemniczki czy woreczki, co lepiej się sprawdza? |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2544 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja tez nie wiem za kazdym razem czy dziecko jest dobrze ubrane... ale jak swieci slonce i mi jest cieplo to mysle ze dziecku tak samo ... nie kieruje sie zasada ze jedna warstwa wiecej niz sobie... bo przy 30 stopniach czlowiek sie rozplywa a dziecko odczuwa to samo ..
|
![]() ![]() |
![]() |
#2545 |
Rozeznanie
|
joanaros ja zamierzam w woreczkach mrozić. Myślałam o pojemniczkach, ale musiałabym dokupić, łatwiej już te woreczki kupić i potem po zużyciu wyrzucić.
emigra mam identyczne podejście jak Ty jeśli chodzi o ubieranie. Obserwuję Julcię czy ma spocony kark albo czy ma zimne rączki czy nóżki i mniej więcej już wiem jak ją ubierać. A przykrywać kocem w taki upał to dla mnie masakra. Ja przykrywam jak już porządnie zaśnie (bo zasypia w rożku najlepiej, ale potem jak zaśnie, to odwijam ją z tego rożka), to przykrywam pieluszką tetrową jeśli śpi bez spodenek. Nadrabiam seriale a potem lecimy do mojej mamy na wioskę na grilla, posiedzimy na tarasie przed domem, przejdziemy się też z Julką na spacer - pierwszy spacer prawdziwego zdarzenia ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2546 |
Wtajemniczenie
|
Dzien Dobry
![]() dziekuje kolejnym Dziewczynkom za zyczenia ![]() a wlasnie troche jestem zmartwiona bo wczoraj Hania zrobila 2 zielone kupki ![]() Balbinka u mnie tez pogoda tragiczna a procentow mi sie nie chce. dzis z nami spal Tz i sie nie wyspalam i wstalam chyba lewa noga i wszystko mnie wkurza. |
![]() ![]() |
![]() |
#2547 | |||
Gang Iren
|
Dzien dobry!
U mnie pelen dom gosci,wiec tak na szybko. Fajnie jest,fajne klimaty,zreszta to sa sami swoi,najblizsi przyjaciele. Tylko problem z dostepem do WC ![]() Cytat:
![]() Rozumiem cie,bo tez kiedys to przerabialam.Ale teraz juz sobie nie dam. Cytat:
Kciuki za Julka!Bedzie dobrze kochana! U nas tez pogoda paskudna ![]() A jeszcze goscie z marudna 2 latka.Tak by chociaz poszlo sie na plac zabaw...a tu d.upa. Cytat:
![]() |
#2548 |
Zakorzenienie
|
Gosia to prawda. Musiałam się zmuszać. Usiadłam sobie na sofie...za nią, żeby nie musieć z nią rozmawiać to przyszła moja mama..."a czemu nie usiądziesz przy stole? Siadaj, siadaj..." na co ja "plecy mnie bolą bo przed chwilą karmiłam bez oparcia". Oczywiście do mamy nie dotarł podtekst "nie mam zamiaru tam siedzieć"
---------- Dopisano o 14:28 ---------- Poprzedni post napisano o 14:27 ---------- Wróciliśmy ze spaceru. W końcu postawiłam na swoim i Andrea poszła w spodenkach i body z długim rękawem a na to cienki sweterek. Jest gorąco, ale tu ciągle wieje wstrętny wiatr ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2549 |
Wtajemniczenie
|
O rany jak cicho tutaj u nas
![]() wczorajsze moje urodziny byly mega niezorganizowane ![]() ![]() rano sobie polezelismy z Tz i Hanka na lozku, pozniej sie ogarnelam, pomalowalam, ubralam itd, pojawila sie niezapowiedziana znajoma z kartka urodzinowa i czekoladkami, normalnie nie cierpie gosci niezapowiedzianych ale ze ja lubie i bylam przygotowana w sensie ze w domu czysto, ja ubrana to sie nie wkurzylam, posiedzielismy sobie i bylo sporo smiechu, Hania spala na gorze, a jak Janet tylko weszla to mowie do Tz ''idz pokaz Hanie dla Janet - bo wyjatkowo nie spi - bo zawsze jak Janet widze to Hanka spi ![]() ![]() Janet polecila nam knajpe amerykanska 50m od nas - ze jest tam fajnei itd, zarezerwoalismy stolik na 16:20, przyjechali nasi znajomi i nie byli zdecydowani czy chca jechac do knajpy czy nie - bo jedli w domu - a umiawialismy sie ze gdzies pojedziemy - ale ze oni sa mega wybredni jesli chodzi o jedzenie - to im wszedzie jedzonko jest be - ja juz przestalam dla nich gotowac - dostaja kawe i ciastka i tow szystko co moge im zaoferowac ![]() no i Tz poszedl z kolega w miedzyczasie na spacer z psem, kolezanka jak zwykle miala 100 glupich pytan itd. w koncu mowie albo jedziemy albo nie, Tz wrocil ze spaceru - zadzwonil jego brat na skypa - ja zaczelam Hanie ubieraz i udalo nam sie wyjechac z domu chyba o 16:15, w miesiecie w ktorym jest knajpa - zabladzilismy bo Tz nie sprawdzil dokladnie n amapie gdzie jest ta restauracja, nawigacja w jego telefonie nie mogla znalezc kodu pocztowego, tak sama nawigacja w samochodzie, Hania byla juz 2h po jedzeniu, mi sie humor popsul, jesc mi sie odechcialo, znalezlismy knajpe - z amerykanskiego stylu nic nie miala, multum ludzi, na stolik kazali nam czekac pol godziny bo sie przeciez spoznilismy prawie godzine ![]() ![]() ![]() i taka byla ta moja 30-stka ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2550 |
Zadomowienie
|
Cześć Dzieweczki! Już Was chyba nie nadrobię, takie mam zaległości...
Jestem właśnie przy końcu wizytacji... w piątek przyjechała moja mama i teściowie... masakra po prostu... Chyba Malutkiej udzieliły się nerwy, bo jak do tej pory ładnie spała i nie miała problemów z brzuszkiem, tak teraz strasznie się pręży i płacze przy bączkach u kupce... normalnie nie jem prawie nic - bo mnie kobiety terroryzują, że tego nie wolno , tego nie wolno... nawet jabłka boję się zjeść, bo na mnie krzywo patrzą... ale jutro mam wizytę położnej, to ją podpytam jak to jest z tym jedzeniem. I powiedzcie mi, czy przy takiej pogodzie zakładacie dzieciom długi rękaw? Bo Hania się poci w krótkim, a dziś to leży w samej pieluszce pod pieluszką tetrową, ale mamy mnie molestują, ze zmarznie i nawet wpadły na pomysł, żeby Jej czapeczkę założyć ![]() No i planuję zabrać jutro Hanię na pierwszy spacer i zastanawiam się czy nie za wcześnie - bo to dopiero 12 doba - i moja mama omal mnie nie zjadła jak o tym powiedziałam... A tak w ogóle, to gratuluję świeżo upieczonym Mamom ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:33.