30,40 plus od A do Z cz.3 - Strona 85 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Kobieta 30+

Notka

Kobieta 30+ Forum dla trzydziestolatek, czterdziestolatek i innych -latek. Tutaj możesz podzielić się swoimi problemami, poradami i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-12-13, 13:21   #2521
LAPIEL
Zakorzenienie

Dot.: 30,40 plus od A do Z cz.3

Kamlisa
Lapi, spakowana...? kosmetyki z filtrem kupione...?
......................... ......................... ......................... ............

Pakować się będę w niedzielę jak tylko porozwozimy wszystkim prezenty ...a wielka tubę spf50 już mam ...

tak sobie właśnie dziś z rana pomyślałam jak zobaczyłam
te -11stopni ....jeszcze tylko 5 dni i już mnie tu nie będzie
LAPIEL jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-13, 15:26   #2522
fuertavertura
Rozeznanie

[QUOTE=[B]BBRAT[/B];38110589]Kropka, no tak to jest, u nas pojęcie dresscode wciąż jest traktowane z przymrużeniem oka i jak zamach na prawa człowieka Niektóre laski myślą, że jak są (przykładowo) sekretarką, asystentką lub podobne stanowisko, to tak jakby były na łowach lub na wybiegu lub na trasie katowickiej lub inna okoliczność tego typu. Trochę śmieszne, trochę straszne. Z kolei różne stateczne, po iluś tam fakultetach i na bardzo merytorycznych stanowiskach - owszem, ubrane stosownie do owych stanowisk i potrzeb służbowych, ale np. ubrania czy buty w marnym gatunku, nasza polska bolączka rodem jeszcze z lat 90, pt. garsonka z bazarku w rodzinnym mieście lub buty z deichmanna, bo kosztowały tylko stówkę, a jeszcze była promocja to zapłaciłam 80
-------------------------------------------------------
hmmm a ja się Brati nie mogę zgodzić, może to (a raczej na pewno) kwestia obserwacji i autopsji, ale uważam, że obecnie duże korporacje, większe firmy mają wręcz wygórowane wymagania jeżeli o dresscode chodzi...zarówno w miejscu w, którym pracuję jak i poprzedniej firmie...obowiązują ściśle określone zasady, jeansy tylko w piątki, obowiązkowo formalny strój, spotkanie z kontrahentami/wizytacje obowiązkowo marynarka, w lato nie ma mowy o odkrytych ramionach, piętach czy palcach u stóp...nawet w kwestii makijażuetc., faceci mają perfekcyjnie skrojone garnitury, a panie kostiumy z najwyższej półki...i torebki chyba wartości mojej miesięcznej pensji....
u mojej znajomej zaś, wszystkie Panie zostały wysłane na szkolenie (oprócz savoir vivre, właśnie z lekcji makijażu...)wszystko celem poprawy wizerunku, która wpływa na markę firmy....
jak czasami patrzę na Panie, które pracują w tym samym biurowcu to biję się w głowę ile muszą zarabiać miesięcznie żeby tak wyglądać... nie wspomnę już o tym, że na dużych assesmentach kluczowym punktem jest właśnie prezencja kandydata, obycie etc. jako kryterium wyboru kandydata na wyższe stanowisko....
te bazarkowe garsonki a-la 80-letnia Pani....wpisują się bardziej w dresscode pracowników budżetówki etc., choć i tu nastąpił znaczący progres
--------------------------------------------------------

A ja nigdy nie zrozumiem fenomenu różu ...
Wiem, że są dziewczyny , które mówią właśnie ,że róż to podstawowy kosmetyk ...
Każda wizażystka powie też, że róż musi być ....
A ja .... ? Dla mnie róż mógłby nie istnieć ... Kupowałam różne odcienie - i brzoskwinki i różowe - cieplejsze i chłodniejsze i w KAŻDYM ( a nakładam minimalną ilość ) wydaje mi się , ze wyglądam jak ruska babuszka ... Róż, który posiadam i używam to Dallas z Benefit'u i używam go bardziej jako brązer niż róż , gdyż jak go nakładam to wtedy już nie stosuję brązera ...
A widzę u u innych jakie dobroczynne działanie - dla urody ma róż

Tig, u Ciebie z różem jak u mnie z tuszem do rzęs...
ja natomiast uwielbiam róże, kolekcjonuję z uporem maniaka....mój niekwestionowany, ulubiony kosmetyk kolorowy uważam, że dużo może zdziałać...

Smrodu zmywaczy,lakierów nie lubię...ale uwielbiam mieć pomalowane pazury, chociażby na jakiś delikatny mleczny kolor ale zawsze pomalowane samą czynność malowania też lubię, a jak robi to ktoś inny..lubię jeszcze bardziej
fuertavertura jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-13, 16:25   #2523
LAPIEL
Zakorzenienie

Nie podoba mi się jak panie w bankach czy urzędach nie mają pomalowanych paznokci choćby przeciągnięte odżywką czy jakimś frenczem , cokolwiek.... bo nie ładnie wyglądają długie i nie pomalowane paznokcie moim zdaniem a często to zauważam niestety ... lub skrajność - szpony czerwone lub czarne jeszcze z jakimś brokatem w urzędzie , masakra jakaś ....
jak nie wiem jak można nie mieć wyczucia w tych kwestiach jak się w jakiejś instytucji pracuje - albo zero makijażu - źle.... albo wymalowana jak ta lala - źle ....albo ubrana mysio lub inna jak panienka lekkich obyczajów- źle ....to samo z paznokciami ....aaa no i jeszcze te dekolty - ludzie , krajka do samego pasa u pani w kasie w spożywczaku np ....pomarszczona i zjarana na solarce krajka dodam , nic ładnego ... albo u pani na poczcie...nie młode to już panie ... a fe !...

byś musiała u nas na prowincji Ilana to zobaczyć ....dresscode - raczej nikt tu tego słowa nie zna

Edytowane przez LAPIEL
Czas edycji: 2012-12-13 o 16:29
Stary 2012-12-13, 16:35   #2524
Kamlisa
Zakorzenienie

wiecie jednak, pojęcia drogi-tani - sa bardzo względne Przeczytałam recenzję żelu pod prysznic....Jedyny zarzut praktycznie - drogi...Żel kosztuje 9 PLN Cóz, może ja jestem rozpuszczona zakupami, ale po ile dziewczyny chciałayby kupowac zel pod prysznic...?!
Kamlisa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-13, 16:55   #2525
kropeczka74
Zadomowienie

Pojęcie względne, zgadza się.
Pisałam kiedyś recenzję płatków pod oczy i napisałam, że są za grosze, coś około 5 zł kosztowały. Inne dziewczyny pisały, że drogie....

Lapi? Co to jest krajka??
kropeczka74 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-13, 17:30   #2526
BBRAT
Zadomowienie

Ilana, no właśnie ja o tym mówię, że czasy są takie, że dresscode jest rozbudowany na maksa, do granic (czasem) absurdu, na wszystko są przewidziane jakieś warianty ubrania, a mimo to nadal widzi się sporo źle ubranych osób, zarówno w sektorze korporacyjnym, jak i państwowym, jak i pół na pół, typu spółki z udziałem skarbu państwa. Jak i na ulicy, oczywiście. Nie mówię, że ubranych źle po całości, ale brak ogólnego szyku, tego CZEGOŚ. Owszem, jest o niebo lepiej niż kilkanaście lat temu, ale tzw. ulica to u nas nadal lekka wiocha w porównaniu ze średniej wielkości włoskim miasteczkiem, gdzie pojęcie jakości, gatunku obuwia, torebek, tkanin jest jednak nieporównywalne z naszym nadwiślańskim stylem.
Ale jestem dobrej myśli odnośnie rodaków Widzę postęp, wprawdzie trudny, powolny i obciążony bazarkowymi przyzwyczajeniami, ale jednak postęp. Choć dbałość o jakość detali chyba nigdy nie będzie mocną stroną tej części Europy

Macie już jakieś plany na Sylwestra?
To dla Was jakaś fajna okazja, czy impreza jak każda inna? Bo dla mnie to nigdy nie było nic szczególnego, raczej taka odgórna wytyczna, że to mega okazja, mega nic, bal, impreza czy co tam jeszcze...
Ponadto z każdego Sylwestra (o ile już się wybiorę) zrywam się kwadrans po północy i na wpół nieprzytomna wracam do domu i buch do łóżka. Najczęściej samochodem, bo wolę nie pić, niż nie mieć jak wrócić w wybranym przez siebie czasie (czyli tuż po północy )
BBRAT jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-13, 17:45   #2527
kropeczka74
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez BBRAT Pokaż wiadomość
Macie już jakieś plany na Sylwestra?
To dla Was jakaś fajna okazja, czy impreza jak każda inna? Bo dla mnie to nigdy nie było nic szczególnego, raczej taka odgórna wytyczna, że to mega okazja, mega nic, bal, impreza czy co tam jeszcze...
No chyba Cię nie zaskoczę jak powiem, że tak
Ja, Królowa Imprez już od października wiem, że idziemy tym razem do kumpeli do domu. Przedtem chodziliśmy na wielkie przyjęcia do jednego z pobliskich hoteli, impreza do białego rana, potem do pokoi, śniadanko w południe i do domu.
W tym roku jednak mamy wielki bal już jutro, bo nasi przyjaciele postanowili świętować z nami swoją 15tą rocznicę ślubu i organizują imprezę na tzw. pełne majtki Wynajęta restauracja, orkiestra
więc jakby będziemy mieć dużą imprezę te 2 tygodnie wcześniej

Czy to dla mnie jakaś mega okazja? Już nie, to jest po prostu kolejna fajna okazja, żeby się spotkać z przyjaciółmi, ciut dłużej niż zazwyczaj
Stary 2012-12-13, 17:50   #2528
BBRAT
Zadomowienie

Kropka, no czemu mnie to jakoś WCALE nie dziwi?...
Stary 2012-12-13, 17:58   #2529
kropeczka74
Zadomowienie

Cytat:
Kropka, no czemu mnie to jakoś WCALE nie dziwi?...
Musiałabyś mnie/nas widzieć jak puszczamy jakieś piosnki typu Bajm "Płynie w nas gorąca krew"
Obłęd.

Albo A. Jantar "Nic nie może przecież wiecznie trwać"
No nic, racja więc szalejemy dopóki mi kręgosłup pozwala

Generalnie na co dzień towarzystwo jest stateczne i zajmujące bardzo poważne stanowiska. Wystarczyłoby, żeby nasze zdjęcia gdzieś się wymsknęły
Stary 2012-12-13, 18:01   #2530
BBRAT
Zadomowienie

Samo życie W pracy mega poważne sprawy na mega poważnym szczeblu, a w czasie prywatnym - banda rozhasanych dzieciuchów Uwielbiam ten kontrast
Stary 2012-12-13, 18:03   #2531
LAPIEL
Zakorzenienie

kropeczka74
......................... ......................... ........................

hahaha ....rowek między piersiami
Stary 2012-12-13, 18:06   #2532
kropeczka74
Zadomowienie

Cytat:
Samo życie W pracy mega poważne sprawy na mega poważnym szczeblu, a w czasie prywatnym - banda rozhasanych dzieciuchów Uwielbiam ten kontrast
Dokładnie tak, gdzieś trzeba spuścić powietrze.
W zeszłym roku byliśmy razem na wakacjach, można je w skrócie podsumować : sex, alkohol ( my z generacji raczej picia niż ćpania jesteśmy) i rock'n roll
W przyszłym roku tez jedziemy razem

---------- Dopisano o 18:06 ---------- Poprzedni post napisano o 18:06 ----------

Cytat:
Napisane przez LAPIEL Pokaż wiadomość
kropeczka74
......................... ......................... ........................

hahaha ....rowek między piersiami
a to po poznańsku jest?
Stary 2012-12-13, 18:11   #2533
LAPIEL
Zakorzenienie

kropeczka74
....

......................... ......................... ......................... ..............

....rowek między piersiami

......................... ......................... ......................... ............

co do sylwestra , dla mnie to najgorszy dzień roku , niecierpię szczerze ........chora jestem jak mam iść na jakąś imprezę ....
lubię w domku zostać , wypić szampana o północy i w kimono .... niestety co roku mamy problem bo mąż chce gdzieś iść a ja zostać w domu ...ktoś musi zawsze iść na kompromis ...

a w tym roku jednak jako , iż będziemy w Espanii pójdziemy na fiestę uliczną
no , to to lubię , hiszpanie umieją się bawić , tańczą i śpiewają na ulicach , piją szampana o 11 , orkiestra gra do po 12 aż się skapują ,że jest 5 po 12 i nowy rok już , sztuczne ognie na hura potem ...uwielbiam to

---------- Dopisano o 18:11 ---------- Poprzedni post napisano o 18:07 ----------

kropeczka74

a to po poznańsku jest?
......................... ......................... ......................... .........

być może ...skoro nie wiedziałaś o co chodzi

Edytowane przez LAPIEL
Czas edycji: 2012-12-13 o 18:10
Stary 2012-12-13, 18:15   #2534
kropeczka74
Zadomowienie

Dobrze, że jeszcze Tig jest rozrywkowaNie jestem sama

Lapi, tak to ja się bawię u siebie na wsi
Wychodzimy na ulice, z szampanem, chłopaki puszczają sztuczne ognie.
"Władza" również organizuje takie spędy, jest potężny pokaz fajerwerków, jest muza, generalnie jak ktoś chce to może się pobawić.
Stary 2012-12-13, 18:36   #2535
BBRAT
Zadomowienie

Na ulicy teoretycznie nie byłoby źle, ale u nas ziąb jak diabli, chamy, zaraz jakaś bijatyka lub rzyganie po nachlaniu się (mówię o tych wielkich masowych, anonimowych), ja dzikus jestem i zaraz się boję
Uliczne imprezy jednak zdecydowanie wolę we Włoszech, byłam chyba na kilkudziesięciu, z różnych okazji, ale muszę przyznać, że to z kolei zawsze były małe miasteczka, lub bardzo małe, no i zawsze byłam ze znajomymi stamtąd, więc może częściowo dlatego mam ciepłe wspomnienia

Właśnie zamieściłam recenzję mojego cukierkowego różu i obawiam się, że niebawem nabędę kolejny, już taki lepsiejszy...
Ja też nigdy nie słyszałam o słowie KRAJKA, ciekawe określenie
Stary 2012-12-13, 18:45   #2536
LAPIEL
Zakorzenienie

kropeczka74
Lapi, tak to ja się bawię u siebie na wsi
Wychodzimy na ulice, z szampanem, chłopaki puszczają sztuczne ognie.
"Władza" również organizuje takie spędy, jest potężny pokaz fajerwerków, jest muza, generalnie jak ktoś chce to może się pobawić.
......................... ......................... ......................... ......................... ...................

eee u nas to nie to ...jednak inną mamy mentalność niestety ....tak jak piszesz Bratku , dokładnie tak ....smutne to ale tak jest ....
no i zima u nas ....

Edytowane przez LAPIEL
Czas edycji: 2012-12-13 o 18:46
Stary 2012-12-13, 18:50   #2537
kropeczka74
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez LAPIEL Pokaż wiadomość
eee u nas to nie to ...jednak inną mamy mentalność niestety ....tak jak piszesz Bratku , dokładnie tak ....smutne to ale tak jest ....
no i zima u nas ....
NO zima zima, ale moje towarzystwo jest na wskroś imprezowe i zima nam nie straszna. Byłam parę razy we Włoszech i widziałam jak się ludzie tam bawią i powiem Ci, że nic nam nie brakujewszak Polacy to Latynosi północy ( kurde, kto to powiedział?)
Stary 2012-12-13, 19:13   #2538
Kamlisa
Zakorzenienie

Ja jestem niezdecydowanie zabawowa Poszalałam na dyskotekach dopiero na studiach - i koniec...Teraz czysta statecznośc. Tz tanczyc nie umie, tanczyc nie lubi, taniec z nim to z kolei dla mnie była katorga, zero przyjemności...W małżeństwie zaliczylismy pare średnio udanych sylwestrów, od lat juz je sobie odpuściliśmy...I dobrze, bo wygodnie, po 12 moge iśc spac, a nie sie meczyc. i źle, bo lubiłam tanczyc i czasem bym sobie potańczyła...Zatem...fift y fifty... Dlartego nie mam eleganckich sukienek ani ich nie kupuję - bo i tak nie mam gdzie załozyć...Czasem tylko przeglądam stare zdjecia mojej mamy...ba - mojej babci! I gdzie te bale, gdzie te rauty...?! Gone with the wind, przynajmniej dla mnie...
Słowo "krajka" znam, ale chyba wymiennie było na wsi i w starpodawnej Polsce raczej ze słowem zapaska...? fragmentem ubioru kobiety...? jako dekolt i ponizsze - to nie znam
http://pl.wikipedia.org/wiki/Krajka_(pasamon)
Brati, pierwszy Twój róż zaliczony Widzisz, musiałas przetestowac, by się przekonac, ze takie małe - a tyle może dla ozywienia twarzy
Dzis z kolei testowałam pomadke armaniego ( mam zestaw 3 testerków z pedzelkiem). trwała, kryjaca, matowa - wytrzymała mi kilka godzin, wliczając picie i małe przegryzki - a to niexle. mam watpliwosci co do kolorów. zestaw 3... - beige, rouge i pink. dzis testowałam pink - ale chyba tylko przez sąsiednie kolory ma powinowactwo do różu Ciemny, wyrazisty...hm...w burgund...? Musiałam nałożyc na to inna pomadke, by troche rozjasnic. natomiast własciwości owszem, owszem...

Edytowane przez Kamlisa
Czas edycji: 2012-12-13 o 19:25
Stary 2012-12-13, 19:17   #2539
BBRAT
Zadomowienie

No właśnie, słowo krajka zdecydowanie kojarzy mi się z jakąś częścią ubrania
Róż FAJNY jest, póki co planuję zakup najnowszego EL

Edytowane przez BBRAT
Czas edycji: 2012-12-13 o 19:43
Stary 2012-12-13, 19:44   #2540
LAPIEL
Zakorzenienie

kropeczka74
Byłam parę razy we Włoszech i widziałam jak się ludzie tam bawią i powiem Ci, że nic nam nie brakujewszak Polacy to Latynosi północy ( kurde, kto to powiedział?)
......................... ......................... ......................... ......................... ...................

ja się z tym kompletnie nie zgodze ....Włosi i Hiszpanie zupełnie inni są niż Polacy ....zupełnie inna mentalność , inne podejście do życia i zabawy ...nie ma porównania moim zdaniem ...wypadamy kiepsko mówiąc szczerze ....
......................... ......................... ......................... ......................... ...............

już się skończcie czepiać tej krajko no ....u nas tak się mówi ....co poradzę ,że z prowincji jestem ...normalnie trzeba uważać co się tu pisze ....kląć nie można , "po swojemu " gadać też nie ....eee idę sobie ...

Edytowane przez LAPIEL
Czas edycji: 2012-12-13 o 19:49
Stary 2012-12-13, 19:54   #2541
Kamlisa
Zakorzenienie

Brati, a dasz link do tego rózu...? tak z ciekawości
http://www.douglas.pl/douglas/Makija...000060445.html też ciekawy...
http://www.douglas.pl/douglas/Makija...000057793.html
http://www.douglas.pl/douglas/Makija...000040722.html
a, o tym mówisz...?
http://www.douglas.pl/douglas/Makija...000057487.html

Edytowane przez Kamlisa
Czas edycji: 2012-12-13 o 20:01
Stary 2012-12-13, 19:54   #2542
BBRAT
Zadomowienie

Tu jednak muszę zgodzić się z Lapi, nie jestem wprawdzie fanką Włoch z wyboru, po prostu los, sytuacja rodzinna złączyła mnie z tym krajem, jednak może właśnie tym bardziej patrzę na to obiektywnie. I stwierdzam, że nasza mentalność i obyczajowość jest inna o 180% w porównaniu z tamtą. Nie mówię tu o oczywiście o chęci czy skłonności do wyszalenia się, tylko o wszelkich możliwych reakcjach i interakcjach pomiędzy ludźmi na wszystkich kolejnych etapach takich imprez. Ale nie tylko o imprezy chodzi, najdrastyczniej te różnice widać w codzienności, w odnoszeniu się do siebie nawzajem w korkach, tłoku w autobusie, metrze, pociągach podmiejskich i dalekobieżnych, w kolejce do kasy w hipermarkecie, w sklepach, wszędzie. U nich odruchem jest sympatia do obcego, uśmiech, u nas - natychmiast obrona własnej twierdzy i odbezpieczenie pistoletu. Jak nie wiadomo jak się zachować, to na wszelki wypadek jesteśmy agresywni, choćby niewielkim słowem, ale jednak. Zawsze mnie to szokuje jak wracam stamtąd nawet po tygodniu.
Ale i tak wolę mieszkać w Polsce, kocham moje płaskie Mazowsze i zimny brudny Bałtyk, bloczyska i pałac kultury Oraz zimę, mróz i śnieg

Edytowane przez BBRAT
Czas edycji: 2012-12-13 o 19:56
Stary 2012-12-13, 19:57   #2543
fuertavertura
Rozeznanie

Brat, u nas jest ten problem, że ciuchy są naprawdę drogie, dajmy na to taki Tommy albo GAP, w USA to podrzędna sieciówka jak u nas HM...ceny przystępne, natomiast w PL to "WIELKA" marka...bo pomimo tego, że nie raz zaszalałam i kupiłam coś co nie było warte swojej ceny, to jednak zapłacić za polo czy t-shirt 500zł...nie mówiąc o bawełnianej sukience 800-900zł...to naprawdę szaleństwo... i nie wiem czy kiedyś to się zmieni...w PL w/w i inne marki to poniekąd luksus, marka, klasa...a za granicą standard typu posiadania bielizny CK, koszulek Esprit itd. .....to jest ta różnica cen i to, że te wszystkie marki w PL wystawione są z niewiadomych przyczyn na piedestał....
Ponadto, pomimo tego, że nie jestem wielką patriotką to stwierdzam, że naprawdę nie jest tak źle z nami...jak patrzę jak się noszą kobiety w UK...jakie są szczerze zaniedbane...jak wyglądają Niemki, Hiszpanki, czy Szwedki...to są przykłady, które miałam okazję zaoobserwować...
choć fakt u nas "kolorowa ruska" nada chodzi po ulicach, oko na maroko, biały kozaczek ale nie bije aż tak po oczach jak jeszcze kilka lat temu.

Sylwester..ja bojkotujęjestem raczej hajterką niż wielką fanką, ja dosyć często imprezuję może dlatego mam taki ambiwalentny stosunek do tego wydarzenia...a może jestem zbyt chytra .....jak pomyślę ile sobie liczą tylko za to że to sylwester....normalnie za taką kasę można ustrzelić 2-4 dobre imprezy gdzieś pójdę, bo nie jestem domatorkąale nie mam parcia
Lapi, ma rację....w hiszpanii jest super klimat...to fiestowanie na ulicach...ja w minionym roku byłam w San Sebastian - piękne miejsce i był to chyba najbardziej udany sylwester, bez napięcia, bez ciśnienia, chodzenie od baru do baru, później już konkretna impreza disco w jakimś klubie
ale moja mam od miesiąca szaleje..heh ostatnio totalnie, zamówiony fryzjer, kosmetyczka, kupiła nawet dwie sukienki i ma dylemat, którą założyća tak na marginesie to stwierdzam, że fajnie wygląda i jak ją zobaczyłam to stwierdziłam, że fajna z niej czikitka

krajkamyślałam, że to cześć garderoby albo określenie na kobietę....yyyyy

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2012-12-13, 20:06   #2544
Kamlisa
Zakorzenienie

jak tak patrzę na te kolorowe cudeńka, w samym duoglasie, w samym makijazu - to żałuje, ze nie mieszkam kolo perfumerii Poszłabym jednego dnia testowac to, drugiego tamto - i jakie oszczednosci w portfelu, bo przeciez wybitnej róznicy miedzy rożem a a różem b na pewnym poziomie juz nie ma...Ale te kolorki, opakowania, magia...
Stary 2012-12-13, 20:08   #2545
fuertavertura
Rozeznanie

[QUOTE=[B]kropeczka[/B]74;38119901]Musiałabyś mnie/nas widzieć jak puszczamy jakieś piosnki typu Bajm "Płynie w nas gorąca krew"
Obłęd.
-----------------------------------------------
Krop, ja uwielbiam Bajm "biała armia" często śpiewam!!!! tylko znajomi narzekają i uciszają
Stary 2012-12-13, 20:09   #2546
Tigerr
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez kropeczka74 Pokaż wiadomość
No chyba Cię nie zaskoczę jak powiem, że tak
Ja, Królowa Imprez już od października wiem, że idziemy tym razem do kumpeli do domu. Przedtem chodziliśmy na wielkie przyjęcia do jednego z pobliskich hoteli, impreza do białego rana, potem do pokoi, śniadanko w południe i do domu.
W tym roku jednak mamy wielki bal już jutro, bo nasi przyjaciele postanowili świętować z nami swoją 15tą rocznicę ślubu i organizują imprezę na tzw. pełne majtki Wynajęta restauracja, orkiestra
więc jakby będziemy mieć dużą imprezę te 2 tygodnie wcześniej

Czy to dla mnie jakaś mega okazja? Już nie, to jest po prostu kolejna fajna okazja, żeby się spotkać z przyjaciółmi, ciut dłużej niż zazwyczaj

No, że ja już od dawna mam zaplanowanego Sylwestra , to też chyba nikogo nie zdziwi

Ostatnie kilka lat były Sylwestry hucznie obchodzone na imprezach balowych, i w tym roku wspólnie z towarzystwem , postanowiliśmy spędzić go na "domówce"...
Zaproponowałam u siebie , bo dużo miejsca ...
Tak wiec w tym roku Sylwestra spędzam w domu
Jedyną przeszkodą jest to, że ja nie pozwalam strzelać a fajerwerków ...
A to dlatego , że mieszkam na wsi i myślę o tych wszystkich psach przy budach, na łańcuchach , które nie mają jak i gdzie uciec , tak jak np. moje - chowają się w najdalszy kąt garderoby na półpiętrze i telepią się jak w febrze ...
I podpisuję się pod tym , że Sylwester to nie jest jakiś szczególnie ważny dzień ... Ot impreza , jak impreza ...jak mnóstwo innych w ciągu roku

Cytat:
Napisane przez kropeczka74 Pokaż wiadomość
Musiałabyś mnie/nas widzieć jak puszczamy jakieś piosnki typu Bajm "Płynie w nas gorąca krew"
Obłęd.

Albo A. Jantar "Nic nie może przecież wiecznie trwać"
No nic, racja więc szalejemy dopóki mi kręgosłup pozwala

Generalnie na co dzień towarzystwo jest stateczne i zajmujące bardzo poważne stanowiska. Wystarczyłoby, żeby nasze zdjęcia gdzieś się wymsknęły
U nas każdy ma swój ulubiony utwór
Dla mnie specjalnie jest zawsze : 2+1 "Windą do nieba "
I moje wycie, które słychać w promieniu kilometra :
" Juuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuu uuuuuuuuuuuuuuuuuuż mi niosą suknię z welooooooooooooneeeeem "

Jest jeszcze kilka hitów , które powtarzają się na każdej imprezie ....

I na co dzień też towarzystwo stateczne i na stanowiskach ( nie wszyscy oczywiście , bo ja np. ani stateczna,ani na stanowisku ), a jednym filmikiem wciąż terroryzuję pewnego Dyrektora Generalnego b. dużego konsorcjum w Krakowie ....
Tigerr jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-13, 20:09   #2547
BBRAT
Zadomowienie

Masz 100% racji Ilana odnośnie cen niektórych marek, które u nas urosły do rangi niemal selektywnych górnopółkowych, a w rzeczywistości takie nie są. Kosztują za dużo, płaci się w dużej części za napis, podczas gdy ten napis nie jest aż tak prestiżowy (Gapp to już w ogóle hipermarket jak dla mnie, a wiem, że jest jakaś przedziwna aura niezwykłości wokół tej firmy).
Mi chodziło bardziej o to, że (przykładowo!) nadal wielkie wzięcie mają toporne butki typu deichmann czy ccc, nadal wiele kobiet woli mieć kilka par stamtąd, zamiast jednej pary jakiejś dobrej marki i dobrej jakości. A to już jest kwestia właśnie podejścia, mentalności. Ludziom się wydaje że nie stać ich na jedną drogą rzecz, a potem zamiast niej kupują np. 3 sztuki jakiegoś badziewia - i to dopiero jest wyrzucanie kasy! której rzekomo ma się za mało.

TIG, kocham Cię za podejście do tych buraczanych petard i fajerwerków,
to jest masakra, pies znajomych padł na zawał serca ze strachu, ale chyba i tak miał lepszy los, niż rozdygotane ze strachu psy w ciemnościach przykute łańcuchami do budy

Edytowane przez BBRAT
Czas edycji: 2012-12-13 o 20:13
Stary 2012-12-13, 20:37   #2548
kropeczka74
Zadomowienie

Łooo jeeeeju, jakie niekumate
Ja piszę tylko i wyłącznie o sobie i moim towarzystwie, nie generalizuję, bo ciężko się wypowiadać za prawie 40 milionowy naród. Mówię o zabawie tylko i wyłącznie, bo od tego się zaczęło.
Mówię, że ja i moje towarzystwo potrafi się bawić tak, że Włochom spadły buty narciarskie jak weszliśmy do dyskoteki
Tak się bawiliśmy, że wstęp i drinki mieliśmy za free, o!
Ułańska fantazja się aktywowała i było WOW, jedno wielkie WOW.
Mieliśmy lepsze "branie" niż za czasów liceum i studiów

Naprawdę nie trzeba być Włochem czy Hiszpanem, żeby mieć pogodne usposobienie, lubić zabawę i generalnie mieć domieszkę luzu we krwi, naprawdę

---------- Dopisano o 20:37 ---------- Poprzedni post napisano o 20:22 ----------

Cytat:
Masz 100% racji Ilana odnośnie cen niektórych marek, które u nas urosły do rangi niemal selektywnych górnopółkowych, a w rzeczywistości takie nie są. Kosztują za dużo, płaci się w dużej części za napis, podczas gdy ten napis nie jest aż tak prestiżowy (Gapp to już w ogóle hipermarket jak dla mnie, a wiem, że jest jakaś przedziwna aura niezwykłości wokół tej firmy).
Mi chodziło bardziej o to, że (przykładowo!) nadal wielkie wzięcie mają toporne butki typu deichmann czy ccc, nadal wiele kobiet woli mieć kilka par stamtąd, zamiast jednej pary jakiejś dobrej marki i dobrej jakości. A to już jest kwestia właśnie podejścia, mentalności. Ludziom się wydaje że nie stać ich na jedną drogą rzecz, a potem zamiast niej kupują np. 3 sztuki jakiegoś badziewia - i to dopiero jest wyrzucanie kasy! której rzekomo ma się za mało.

TIG, kocham Cię za podejście do tych buraczanych petard i fajerwerków,
to jest masakra, pies znajomych padł na zawał serca ze strachu, ale chyba i tak miał lepszy los, niż rozdygotane ze strachu psy w ciemnościach przykute łańcuchami do budy
Jest takie powiedzenie: za tanie pieniądze psy mięso jedzą. Albo jak mawiała moja była pani dyrektor: szkłem doopy nie utrzesz
Bardziej dosadnie, ale tez prawdziwe, czyż nie?

A co do fajerwerków i petard to ja też jestem na nie, pozwalam jedynie na sztuczne ognie, te takie jak dawno kiedyś były, takie patyczki. Szumu nie robią, jedynie świecą. I takie sztuczne ognie mogą być, krzywdy nikomu nie zrobią.
Stary 2012-12-13, 21:14   #2549
Kamlisa
Zakorzenienie

u mnie, gdy strzelaja - 3 koty tez chowają sie po katach, w sypialni, pod łózkiem itp. a czwarty kot, pogodny z natury - siedzi na parapecie i sie cieszy: ooo...fajerwerki...! Ostatnio teściowa wzieła go na ręce i wyszła na balkon - a ten sobie bezstresowo podziwiał
Psów mi oczywiście żal, no i pieniedzy, które w chmurze iskierek albo niewypale ida w niebo
Jutro miałam miec wolne, ale, że moja rozrzutnośc wymusza na mnie pracowitość - schodze do roboty

Edytowane przez Kamlisa
Czas edycji: 2012-12-13 o 21:16
Stary 2012-12-13, 22:39   #2550
irenkaaa
Zakorzenienie

Tez nie wiedzialam co to krajka. Cos mi sie kiedys o uszy obilo ale nie wiedzialam ze to to miejsce

Od wczoraj sie zle czuje. Glowa mi peka. Do tego niezbyt dobre wiesci od rodzinki I tylko odliczam dni do wylotu.
irenkaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Kobieta 30+

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości