|
Notka |
|
Być rodzicem Forum dla osób, które starają się o dziecko, czekają na poród lub już posiadają potomstwo. Rozmawiamy o blaskach i cieniach macierzyństwa. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#2521 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Matki emigrantki, czyli jak to się robi w UK - część VI
No widocznie nie jestem tak przewidującą.
Z drugiej strony ciekawa jestem ile z was madrujacych się wiedziało o takich zasadach? Każdej z was się taka sytuacja przytrafila? Edytowane przez Darianna25 Czas edycji: 2013-08-30 o 09:21 |
![]() ![]() |
![]() |
#2522 | ||
Zakorzenienie
|
Matki emigrantki, czyli jak to się robi w UK - część VI
Jest na ich stronie
http://wizzair.com/en-GB/useful_info...oking_children ---------- Dopisano o 09:21 ---------- Poprzedni post napisano o 09:19 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 09:26 ---------- Poprzedni post napisano o 09:21 ---------- Cytat:
![]() Ja miałam teraz inny problem w związku z tym że pani w urzędzie miasta poinfprmowała mnie ze nie muszę zmieniać dowodu jak jest ważny i wystarczy akt małżeństwa a okazało się że miałam na to 3 M-ce więc leciałam na nieważne dokumenty ![]()
![]() |
#2523 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nie podoba mi sie to... i tak ZAWSZE wszystko sprawdzam przed rezerwacja biletu...
![]() |
#2524 | |
wańka wstańka
|
Cytat:
Wiadomo, ze moje dziecko nie ma lat 15 ![]() Gdyby miało i leciało samo oczywiście, ze bym sprawdziła. To takie dziwne? I o jakim madrowaniu mówisz? Normalna dyskusja sie toczy i tyle.
![]() |
#2525 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
![]() |
#2526 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Na nieważnym dokumencie możesz lecieć do kraju ojczystego. Wylecieć już raczej nie. Pisałam o tym jakieś 4 miesiące temu. Latam do uk już 7 lat i nie byłam świadkiem takiej sytuacji. Dla mnie skoro linie lotnicze o tym nie informują że może być wymagany taki dokument i kierują do danego kraju bez problemu to nie mam czego sprawdzać bo nie jestem świadoma takiej możliwości. Mnie się też o akt urodzenia Oli zawsze pytają bo mamy inne nazwiska. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2527 |
Zakorzenienie
|
Ja sprawdzalam bo nie bylam pewna jak to dokladnie bylo .. Moj brat mial skonczone 15 lat I wracal z Polski majac pod opieka 13 letnia corke znajomych . Na lotnisku w UK okazalo sie ze on wlasnie nie ma dowodu , zgubil a przeciez jakos wsiadl do samolotu w polsce. Zadzwonil do mamy ze ma 1h zeby dowiesc paszport inaczej wracaja obojel samolotem do Katowic I tam sie nimi zajma
![]() W kazdym razie dzieki temu pamietam ze on jako 16 latek moze miec troje dzieci pod opieka.. Dziwne! Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
#2528 |
Zakorzenienie
|
Re: Matki emigrantki, czyli jak to się robi w UK - część VI
Trele
Eh, u mnie srednio. Słabo sobie radzę szczerze mówiąc. Srednio daje rade niestety. Mam od 2 tygodni mamę do pomocy tutaj. Bez niej bym chyba w depresję popadła. Mała je co 2 godziny, w dzień nie chce spać, tylko na rękach. Wczoraj w dzień mi w sumie 3 godziny spała, na rękach, bo oczywiście w koszyku nie bedzie spac. Ona nie lubi spac na płasko, nie lubi być w gondoli, ryczy zaraz. Spacery to masakra, kończą sie na rękach. Ostatnio nawet uzylam fotelika samochodowego na spacer i tez ryk. Śpi ładnie tylko w aucie jak gdzieś jedziemy. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
![]() ![]() |
![]() |
#2529 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 10:24 ---------- Poprzedni post napisano o 10:21 ---------- Cytat:
![]() Mój to jak tylko go do wózka wkladałam i wyjechałam to spał na zawołanie czasem zostawiałam go w ogrodzie jak pogoda była ładna u Ciebie też się napewno wszystko ustabilizuje zobaczysz ![]()
![]() |
#2530 | |
Wtajemniczenie
|
Odp: Dot.: Re: Matki emigrantki, czyli jak to się robi w UK - część VI
Cytat:
![]() |
#2531 |
Zakorzenienie
|
Charlie
Sama nie wiem. Jestem beznadziejna i tyle. To juz miesiąc a u nas brak poprawy. Trochę w nocy lepiej sypia, ale w dzień masakra. Nic nie moge zrobic, nawet do wc wyjść, a o gotowaniu czy sprzątaniu moge zapomnieć. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#2532 | ||
wańka wstańka
|
Dot.: Re: Matki emigrantki, czyli jak to się robi w UK - część VI
Cytat:
![]() Moze chusta by wam pomogła? Trzymam za Was kciuki. ---------- Dopisano o 10:34 ---------- Poprzedni post napisano o 10:31 ---------- Cytat:
![]() Dzieci są rożne, a wy sie jeszcze nie dogralyscie.
![]() |
#2533 |
Zakorzenienie
|
Ajah
Tak, chusta Żeby mnie dobić i mi kręgosłup jeszcze bardziej obciążać Haha. Ale pewnie bede musiała kupić jak tak dalej pójdzie. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. ---------- Dopisano o 10:35 ---------- Poprzedni post napisano o 10:34 ---------- Ogólnie to jestem krok od depresji i nic mnie nie cieszy. Mama jedzie w poniedziałek do polski, zobaczymy Jak to bedzie bez niej. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
![]() ![]() |
![]() |
#2534 | |
wańka wstańka
|
Cytat:
Dobra chusta (dobrze zamotana) czy nisidlo ergo kręgosłupa nie przeciąza. O tym, ze masz takiego dola warto pogadać z hv czy lekarzem.
![]() |
#2535 |
Zakorzenienie
|
Ajah a które nisidlo polecają? Polecają? Masz jakiegoś linka,poratuj!
Nie mam większych problemów z kręgosłupem ale po dniu noszenia boli mnie w krzyżu. Ogólnie zmęczenie mnie dobija i tyle. Moze jakos sie ułoży, jak nie bede musiała isc do lekarza pogadać... Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
![]() ![]() |
![]() |
#2536 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#2537 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Napewno wkrotce wszystko sie poprawi i poczujesz sie lepiej ![]()
![]() |
#2538 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Może niech Twoja mama przez chwile zajmie się małą a Ty zrób sobie relaksukąca kąpiel i coś tylko dla siebie trochę się odprężysz ja tak robiłam jak tylko mogłam ![]()
![]() |
#2539 | |
wańka wstańka
|
Cytat:
http://thegreenparent.co.uk/articles...ions-answered/ http://thegreenparent.co.uk/articles...ear-your-baby/ Wiem, close parent ma ciekawe chusty. Ja nosilam w tkanej womaru, zdecydowanie preferowalam MT ![]() Co do nosidel ergo to chyba najlepiej zajrzeć na wątek chustowy. Wizazowy lub na the green parent.
![]() |
#2540 |
Wtajemniczenie
|
Odp: Matki emigrantki, czyli jak to się robi w UK - część VI
Baby bjorn jest fajne my mamy ale to mąż nosił bo ja mam skolioze i nie dawalam rady ale on sobie chwalił.
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
#2541 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
![]() |
#2542 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Domciu daj sobie czas,wszystko się unormuje. |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#2543 |
Rozeznanie
|
Domciatko moj damian byl identyczny wiktor jeszcze gorszy, ale ja przy drugim już inne podejscie mialam. Wyczytalam ze pierwsze trzy miesiace zycia dziecka to jakby czwarty trymestr ciazy, dziecko tez uczy się zyc po za cialem mamy, oboje się siebie uczycie. Ja po prostu przestalam z tym walczyc, uznalam ze przez te trzy miesiace bedzie tak a nie inaczej i trudno. Maly spal tylko na rekach lub kolanach i dniem i noca i pozwolilam mu na to, zmienialam się z mezem jak przychodzil z pracy, często obiad i porzadki tez robilam jak wrocil maz. Ciezko mi z tym było, ale uznalam$ ze zaakceptowanie tego bedzie lepsze niz walczenie z tym. W dzien spal na kolanach noca przytulony do mnie. Cala dobe na rekach. I wiesz co, jak skonczyl trzy miesiace lub ciut wiecej to mu przeszlo. Spi w nocy w lozeczku a i w dzien tez. I nie prawda ze przywyknie do spania na rekach, jeśli dostanie tyle bliskosci ile potrzebuje sam stopniowo przejdzie na wyzszy poziom
|
![]() ![]() |
![]() |
#2544 | |
Wtajemniczenie
|
Odp: Dot.: Matki emigrantki, czyli jak to się robi w UK - część VI
Cytat:
![]() |
#2545 | |
Gang Iren
|
Cytat:
Może spróbuj małymi kroczkami uczyć ja spania w łóżeczku,usiąść obok,głaskać po główce? Gdy płacze podnieść,uspokoić i położyć znowu? Wiesz każdy ma inne podejście,ale wiem jak ciężko gdy dziecko chce spać tylko na rękach,a jak się przyzwyczai to obawiam się,że to będzie tak trwało. Ja w każdym bądź razie będę uczyć od początku spania w łóżeczku,bo nie dam rady usypiać na rękach mając Eryka,któremu trzeba sporo czasu poświęcić. A Wiki chociaż duża też potrzebuje mojej uwagi. No i w sumie mąż w pracy,a w domu różne rzeczy zrobić trzeba.
![]() |
#2546 | ||
wańka wstańka
|
Dot.: Odp: Dot.: Matki emigrantki, czyli jak to się robi w UK - część VI
Cytat:
Dla mnie to niepojete. A jak dziecko byś miała placzace czy kolkowe to tez do łóżeczko? Cytat:
![]()
![]() |
#2547 |
Wtajemniczenie
|
Odp: Dot.: Odp: Dot.: Matki emigrantki, czyli jak to się robi w UK - część VI
Ty nosić nie możesz, więc sie nie da
![]() Oby nie na gorsze bo już daje popalić ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
#2548 | |
Gang Iren
|
Cytat:
Tak będę starała się nie uczyć zasypiania na rękach od początku. Miałam kolkowe dziecko i cały czas podczas płaczu tuliła,masowałam. Ja mówię o dziecku któremu nic nie dolega,a które po prostu chciałoby spać na rękach. I nie że na siłę,położyć i zostawić,być koło dziecka,głaskać po główce,zaśpiewać coś,podnieść,przytulić,od łożyć do łóżeczka,spróbować,bo może zaskoczy z zasypianiem. Nie rozumiem co jest dla ciebie niepojęte?
![]() |
#2549 | |
Zakorzenienie
|
Odp: Dot.: Matki emigrantki, czyli jak to się robi w UK - część VI
Cytat:
Nie przyzwyczajalam swojego dziecka do noszenia , zostawialam ją w łóżeczku , aby sama sobie polezala i nie zrobilam dziecku tym krzywdy ![]() Przy drugim zrobilabym to samo. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
![]() |
#2550 | |
wańka wstańka
|
![]() Cytat:
Pod względem rozwojowym dziecko jest za małe by je tak uczyć. Jesli czuje sie w łóżeczku spoko, ale przyczynie go do tego jest niepojete.
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:27.