|
|||||||
| Notka |
|
| Biochemia kosmetyczna Interesujesz się biochemią kosmetyczną? Chcesz poznać działanie poszczególnych składników zawartych w kosmetykach oraz ich wpływ na zdrowie. Dołącz do nas. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2521 |
|
BAN stały
|
Dot.: Wątek plotkowy dla Fanek naturalnej pielęgnacji, cz. II
Bardzo ciekawy wątek. Mnóstwo się tu dowiedziałam.
|
|
|
|
#2522 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A z czym Twój syn ma największy problem?
|
|
|
#2523 | |
|
Zakorzeniona Zmorah
|
Cytat:
Co do mąki, to ja znalazłam na olx, wklepałam mąka w promieniu 50km od mojego adresu i mi wyskoczył jeden młynarz, który się ogłaszał, że można go spotkać na targu w jednym mieście. Największy problem jest z chęciami, więcej to jest samego jęczenia, że trzeba coś przeczytać, odrobić, napisać, przygotować, niż rzeczywistej nauki, bo jak usiądzie i odrobi, to już jest kwestia 5-15 minut na jeden przedmiot. A tak serio, to syn uwielbia matmę, a przedmiotu nielubianego raczej nie ma, prawdę powiedziawszy to najwięcej zależy od nauczycieli, bo niestety, kiepski nauczyciel potrafi zniechęcić nawet do takich przedmiotów, jak plastyka czy muzyka, a jak jest dobry i lubiany nauczyciel, to i przedmiot jest niestraszny.
|
|
#2524 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
#2525 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Nauczycielka nie potrafila wytlumaczyc. Pisalismy skargi, ze nie da sie z nia dogadac, ze nie tlumaczy... ledwo na koniec roku mialam 3... Dopiero po interwencji byla zmiana Ja jestem z tych osob co uczyly sie na lekcji, jak mi ktos wytlumaczyl to umialam. Pierwszy raz nie rozumialam tematu i nie chodzilam na zajecia z checia jak kiedys. A z fizyki to pomimo dobrych ocen trzeba bylo na kobniec zaliczac na nowo... jak dala zaliczenia na 2 i ktos nie zalicvzyl dalej to pomimo dobrych ocen i tak mial 2 na koniec ![]() wychowawczyni sie dziwila, ze sa zagrozenia przy tych osobach co maja 3/4 ze sprawdzianow Pomimo takich wydarzen to milo wspominam ten czas i z checia bym wrocila do szkoly
Edytowane przez f60400d832b72deb5c42f716e834e5f0a0698277_6206f895c87a0 Czas edycji: 2018-03-21 o 09:27 |
|
|
|
|
#2526 |
|
Zadomowienie
|
[1=f60400d832b72deb5c42f71 6e834e5f0a0698277_6206f89 5c87a0;82333961]To prawda. Ja w technikum mialam taka sikse z maty, ze ja majac same 5 u niej mialam 2 na polrocze... Bo nie rozumialam nieskonczonosci, wykresow, kiedy otwarta, kiedy zamknieta. Kiedy dostalam 1 ze sprawdzianu to zapytalam czy mi wytlumaczy. Ona. ze ok. Wiec pytam dlaczego tutaj zle zrobilam a to jest dobrze dostalam odpowiedz "bo tak ma byc" wiec na poprawce znowu 1 dostalam
Nauczycielka nie potrafila wytlumaczyc. Pisalismy skargi, ze nie da sie z nia dogadac, ze nie tlumaczy... ledwo na koniec roku mialam 3... Dopiero po interwencji byla zmiana Ja jestem z tych osob co uczyly sie na lekcji, jak mi ktos wytlumaczyl to umialam. Pierwszy raz nie rozumialam tematu i nie chodzilam na zajecia z checia jak kiedys. A z fizyki to pomimo dobrych ocen trzeba bylo na kobniec zaliczac na nowo... jak dala zaliczenia na 2 i ktos nie zalicvzyl dalej to pomimo dobrych ocen i tak mial 2 na koniec ![]() wychowawczyni sie dziwila, ze sa zagrozenia przy tych osobach co maja 3/4 ze sprawdzianow Pomimo takich wydarzen to milo wspominam ten czas i z checia bym wrocila do szkoly [/QUOTE]Oj ja bym nie wróciła na pewno po okresie studiów mam dość edukacji. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#2527 | |
|
Zakorzenienie
|
[1=f60400d832b72deb5c42f71 6e834e5f0a0698277_6206f89 5c87a0;82333961]
Pomimo takich wydarzen to milo wspominam ten czas i z checia bym wrocila do szkoly [/QUOTE]Cytat:
Drzemie we mnie wieczny student i jakbym sobie mogła finansowo na to pozwolić, to w ogóle bym nie chciała pracować, tylko się uczyć. No może w ostateczności na 1/4 etatu pracować
Edytowane przez chimay Czas edycji: 2018-03-21 o 13:12 |
|
|
|
|
#2528 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
) Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#2529 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A uczyć się lubię dla samego uczenia się, podoba mi się po prostu ten proces, ale jestem niezorganizowana i pozostawiona "samej sobie" nie umiem się zmobilizować do regularnego wysiłku, więc potrzebuję szkoły, która mi narzuci konieczność systematycznej pracy. |
|
|
|
|
#2530 | |
|
Zakorzeniona Zmorah
|
[1=f60400d832b72deb5c42f71 6e834e5f0a0698277_6206f89 5c87a0;82333961]To prawda. Ja w technikum mialam taka sikse z maty, ze ja majac same 5 u niej mialam 2 na polrocze... Bo nie rozumialam nieskonczonosci, wykresow, kiedy otwarta, kiedy zamknieta. Kiedy dostalam 1 ze sprawdzianu to zapytalam czy mi wytlumaczy. Ona. ze ok. Wiec pytam dlaczego tutaj zle zrobilam a to jest dobrze dostalam odpowiedz "bo tak ma byc" wiec na poprawce znowu 1 dostalam
Nauczycielka nie potrafila wytlumaczyc. Pisalismy skargi, ze nie da sie z nia dogadac, ze nie tlumaczy... ledwo na koniec roku mialam 3... Dopiero po interwencji byla zmiana Ja jestem z tych osob co uczyly sie na lekcji, jak mi ktos wytlumaczyl to umialam. Pierwszy raz nie rozumialam tematu i nie chodzilam na zajecia z checia jak kiedys. A z fizyki to pomimo dobrych ocen trzeba bylo na kobniec zaliczac na nowo... jak dala zaliczenia na 2 i ktos nie zalicvzyl dalej to pomimo dobrych ocen i tak mial 2 na koniec ![]() wychowawczyni sie dziwila, ze sa zagrozenia przy tych osobach co maja 3/4 ze sprawdzianow Pomimo takich wydarzen to milo wspominam ten czas i z checia bym wrocila do szkoly [/QUOTE]To ja i syn identycznie mamy, tzn, wystarczy, jak się na lekcji było i słuchało i zapisało w zeszycie (a propos, do dziś mam zniekształcony palec środkowy od nadmiernego pisania w szkole, takie wypukłe zgrubienie na palcu), pod warunkiem, że nauczyciel potrafi uczyć, a jeśli jeszcze do tego nauczyciel jest uprzejmy i sympatyczny, to już w ogóle bajka. Niestety, w szkole syna nie brakuje takich oschłych i reżimowych nauczycieli starej daty, a i młodzi potrafią wykończyć psychicznie. Ma taką jedną panią od dwóch przedmiotów, prawdziwa potwora, stara jędza ze złotymi zębami i szyderczym uśmieszkiem, nikt jej nie lubi i nie lubi się przygotowywać z tych przedmiotów, a są błahe. Dzieci się z niej śmieją, nawet wymyśliły piosenkę prześmiewczą o niej, to jak do niej doszło, to afera była na pół szkoły i wychowawczyni kazała iść tym dzieciom, żeby ją przeprosiły. Cytat:
|
|
#2531 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Studia skończył bo musiał, chcąc uprawiać zawód jaki ma, ale też zaczął pracę na pierwszym roku i na dobre mu to wyszło. Nie jak ja siedząc na uczelni całymi dniami. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#2532 | |
|
Zakorzeniona Zmorah
|
Cytat:
|
|
#2533 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#2534 | |
|
Zakorzeniona Zmorah
|
Cytat:
|
|
#2535 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
no i ma dziadka, który trenował karate, to może ją bardziej ciągnie. Nie wiem. A chodzi na zajęcia taneczne już trzeci rok i sporo umie, np szpagat, gwiazdę, jest dość silna, więc pewnie by sobie na karate też poradziła. No ale musi poczekać aż się wyniesiemy do większego miasta ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#2536 |
|
Zakorzenienie
|
Z tego co słyszę po znajomych, to teraz w szkołach mało co uczą, rodzic musi pomagać dziecku, albo na korepetycje dać. Przykładowo czytać się musi nauczyć samo inaczej problem, nie przepuszcza z pierwszej klasy do drugiej. Szok, co to będzie jak mój syn zacznie naukę. Chyba że zmieni się ten nasz system oświaty.
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
#2537 | ||
|
Zakorzeniona Zmorah
|
Cytat:
Cytat:
Potem w szkołach takie cyrki wychodzą, warto zacząć naukę z dzieckiem już od maleńkości, poprzez zabawę, ja mojemu czytałam od maleńkości, jak miał 18 miesięcy, to już znał wszystkie litery i cyfry, chociaż jeszcze nie umiał mówić, serio. Mieliśmy takie puzzle, które się układały w długi pociąg "Loko ABC", każdy element, to wagonik z literką i zwierzątkiem na tę literkę, syn uwielbiał te puzzle, błyskawicznie się nauczył liter i jeszcze w dodatku to była wspólna zabawa z rodzicem, a jak już litery znał, to i z czytaniem poszło gładko. Polecam te na zdjęciu poniżej i tylko te, bo mieliśmy też innej firmy taki pociąg, ale nie był aż tak ładny i łatwy w złożeniu. Te puzzle się świetnie układało, były grube, solidne i idealnie do siebie pasowały, niesamowita radość z nich. Tylko przy zakupie trzeba uważać, bo są 2 wersje, jedna angielska, druga polska, ta angielska jest nieprzydatna, chyba, że do nauki angielskiego, nie polskiego.
Edytowane przez Korah Czas edycji: 2018-03-21 o 15:18 |
||
|
|
|
#2538 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Mój nauczył się sam czytać, jak miał 5 lat to już czytał
|
|
|
#2539 | |
|
Zakorzeniona Zmorah
|
Cytat:
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#2540 |
|
Konto usunięte
|
Ja mam 5-cio latka i juz czyta. Ale ja mieszkam w uk. Tutaj szybciej ucza wszystkiego.
Juz od 3 latków wymagają czegos. Np: liczenia do 100, dodawanie, odejmowanie itp. Polska chciała być taka amerykańska z tym gimnazjum. Ale to był niewypał. Ja byłam 1 rocznikiem co poszedł do gimnazjum. Połączyli szkoły i bardzo duzo osób które były jakby to napisac „zle wychowane” przyszło. Tragedia. Dla mnie to było bez sensu. Potem technikum zamiast 5 lat to 4 a wiedzy tyle samo. Wiec czy był sens? Materiał trzeba było przerobić i był większy nacisk. Trzeba było szybciej lecieć z materiałem i nauczyciel nie miał czasu aby tłumaczyć. |
|
|
|
#2541 |
|
Zakorzeniona Zmorah
|
[1=f60400d832b72deb5c42f71 6e834e5f0a0698277_6206f89 5c87a0;82376011]Ja mam 5-cio latka i juz czyta. Ale ja mieszkam w uk. Tutaj szybciej ucza wszystkiego.
Juz od 3 latków wymagają czegos. Np: liczenia do 100, dodawanie, odejmowanie itp. Polska chciała być taka amerykańska z tym gimnazjum. Ale to był niewypał. Ja byłam 1 rocznikiem co poszedł do gimnazjum. Połączyli szkoły i bardzo duzo osób które były jakby to napisac „zle wychowane” przyszło. Tragedia. Dla mnie to było bez sensu. Potem technikum zamiast 5 lat to 4 a wiedzy tyle samo. Wiec czy był sens? Materiał trzeba było przerobić i był większy nacisk. Trzeba było szybciej lecieć z materiałem i nauczyciel nie miał czasu aby tłumaczyć.[/QUOTE] I do tego trzeba jeszcze doliczyć zmianę całego systemu egzaminowania, oceniania, nie tylko na egzaminach maturalnych i gimnazjalnych, ale po prostu wszelkich szkolnych sprawdzianach, testach, od samego początku był krytykowany, jako nierzetelny, nielogiczny, niesprawiedliwy i sprawiający trudności, a jednocześnie wychowujący pokolenie robotów, a podręczniki i pomoce naukowe, jakie teraz dzieci mają za darmo z ministerstwa są na poziomie niższym, niż dno.
|
#2542 |
|
Raczkowanie
|
Dziewczyny, jakie macie doświadczenia z tanią przesyłką z iherb? Wybrałam krem z filtrem za 78 zł, kurier DHL kosztuje 45 zł (paczka przyszłaby w następnym tygodniu), natomiast tania przesyłka 5 zł, ale szacowany czas dostawy 16.04- 21.05 :/ czy rzeczywiście tyle czekałyście?
Trochę nie chcę wydawać tyle kasy na samą przesyłkę... |
|
|
|
#2543 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
raz paczka przyszła po 1,5 tygodnia, ale to był wyjątek. Kilkanaście innych paczek zawsze szło do 3 tyg.Ostatnią paczkę nadano 15.03 i jeszcze jest w Stanach
|
|
|
|
|
#2544 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
#2545 |
|
Konto usunięte
|
Czytałam, ze najlepiej brać ta najtańsza opcje, ze idzie do 3 tyg ale bez dodatkowych opłat.
A dhl nalicza czasami dodatkowe kosZty które moga wynieść nawet 100zl |
|
|
|
#2546 |
|
Zakorzenienie
|
[1=f60400d832b72deb5c42f71 6e834e5f0a0698277_6206f89 5c87a0;82406421]Czytałam, ze najlepiej brać ta najtańsza opcje, ze idzie do 3 tyg ale bez dodatkowych opłat.
A dhl nalicza czasami dodatkowe kosZty które moga wynieść nawet 100zl[/QUOTE] Ja kiedyś zamowiłam coś za nieco ponad 200zł, a DHL naliczył do tego jeszcze 117zł opłat, ogólnie nie polecam, lepiej dluzej poczekac niz sie z nimi uzerac ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#2547 |
|
Zadomowienie
|
Shukri, mam pytanie do Ciebie, pisałaś jakiś czas temu, że suplementejusz kurkumę. ja dosypuję do porannej wody z cytryną, olejem i imbirem (tak od półtora miesiąca) i od jakiegoś czasu mam suchą skórę, głównie dłonie i twarz. Zastanawiam się, czy to nie przez kurkumę właśnie. Czy też zauważyłaś przesuszenie skóry?
|
#2548 | |
|
Raczkowanie
|
Dziękuję za porady, w takim razie biorę tańszą przesyłkę
z tym doliczaniem opłat przez DHL to gruba przesada....Cytat:
U mnie nie przesuszało skóry, ale za to pojawiła się wysypka na dłoniach i w innych miejscach na ciele (po suplementacji 1600 mg dziennie). Odstawiłam i przeszło po tygodniu. Teraz kombinuję z dawką 800 mg. Może także spróbuj odstawić na przynajmniej tydzień? |
|
|
|
|
#2549 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
#2550 |
|
Zakorzenienie
|
Kto pomoże rozszyfrowaniu dawki Wit. D? Mam taką dla dziecka i lekarz zalecił 2 kropelki. A ile dla mnie jakbym chciała brać? IMG_20180329_094014.jpg 4 krople?
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
Nowe wątki na forum Biochemia kosmetyczna
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:46.

Na razie się stara, ale przykładowo wczoraj niedzieli nie było i jeszcze ja musiałam za niego przygotować to i owo na zajęcia techniczne, powycinać koła z kartonu i różne takie, bo by się nie wyrobił ze wszystkim na dzisiaj, a dyscyplina w szkole jest, bo jakby nie przyniósł tych kół, to by dostał lufę, i tak w koło Macieju się to jakoś kręci
Ale szczerze
Mam dość budy, ja już edukację skończyłam prawie 15 lat temu, a czuję się, jakbym znów była uczennicą. Nie wiem, jak to rodzice robią, którzy mają większą gromadkę dzieci w wieku szkolnym... podziwiam.