|
|
#2521 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie majowo- czerwcowe 2014 :-)
Witam
![]() Ale się rozpisałyście... nadrabiać będę za chwilę... i stopniowo ![]() Wczoraj miałam mega śpiący dzień. Rano wstałam na chwilkę, coś zjadłam i poszłam spać. Obudziłam się chwilę przed przyjściem TŻ, zjadłam obiad (TŻ kupił pierożki z mięsem) i dalej zasnęłam... obudziłam się wieczorem, zaliczyłam podwójne modły i dalej do łóżka... i spałam bez problemów caluteńką noc... aż tyle snu potrzebowałam ![]() A dziś byłam u dentysty. Bolało strasznie, aż się trzęsłam z bólu. Nigdy tak nie miałam, wcześniej miałam dość wysoki próg bólu i borowanie bez znieczulenia nie robiło na mnie większego wrażenia, a teraz ![]() W środę czeka mnie powtórka z rozrywki, bo dentystka coś jeszcze znalazła
|
|
|
#2522 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mój syn też jest pamiątką z wakacji a dodatkowo prezentem z podróży poślubnej
|
|
|
|
|
#2523 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Hope, chyba miałaś rację z tym zjedzeniem. Zjadłam suchą bułkę z ziarnem, popiłam woda mineralną i mi lepiej ![]() A jeszcze do wczoraj niedobrze było mi po jedzeniu...jak to się wszystko w tej ciąży zmienia ![]() Coś mnie od kawy zaczęło odrzucać - to też nowość
|
|
#2524 | |||
|
BAN stały
|
Cytat:
Cytat:
Właśnie napisałam do niej esa co słychać Cytat:
Tak to bym pewnie w życiu nie kupiła. Ale nie powiem, ułatwia gotowanie baaardzo.
|
|||
|
|
|
#2525 | ||||||||
|
Zakorzenienie
|
Witam słonecznie
wystarczy że mnie nie było 1 dzień i już mam takie zaległości. Szok ![]() Spróbuje choć odrobinkę was nadrobić... Cytat:
A feee nie lubie marchewkowego ciasta... Za to uwielbiam czekoladowe muffinki - mam świetny przepis gdyby która bardzo chciała... Mówię wam pyszota.... Współczuje samopoczucia... Aczkolwiek ja nie mogę być głodna bo zaaraz mi niedobrze a właśnie tak się zaczynam czuć. Ale jeszcze goidzinka i jade do domku. Co do klubu jestem jak najbardziej za... Cytat:
A mamie się trochę nie dziwię... Ona też się pewnie o ciebie martwi. Moja też mi wiecznie truła kiedy wezmiemy slub ale my byliśmy już ze soba 8 lat... Myśl pozytywnie rozmawiaj z partnerem i ciesz się ciążą. Bo to wyjątkowy stan Cytat:
Cytat:
Zgadzam się w zupełności.... Mamy tu bardzo mądre kobiety na forum ![]() Cytat:
Cytat:
My za tobą też, fajnie że już jesteś W ogóle to jestem głodna i każdy pisany przez was przepis pysznie smakuje poza ciastem marchewkowym ![]() Cytat:
Fajnie masz... Ja wracam późno po pracy więc robię coś na szybko, albo jem to co mama upichci bo też mieszkamy z rodzicami. Cytat:
może tylko tak ci się wydaję że wszystko miałaś pod górkę... Teraz będzie z górki
|
|
#2526 |
|
Raczkowanie
|
Witam Wszystkie Mamusie,
Podczytuję Was już długo i tak co kilka dni myślę sobie, żeby coś napisać... a potem wskakuje kolejne naście stron, więc tylko nadrabiam ![]() Ale postanowiłam napisać... dzisiaj mam 29 lat jestem w 8 tygodniu (wg USG), OM 6.08. Jestem z tych osób, które wolałby nie mówić nikomu, żeby nie zapeszać, a mój Tż chciał powiedzieć wszystkim od razu po teście ![]() Na szczęście serduszko na USG mnie nieco uspokoiło i zaczynamy dzielić się ze światem naszą nowiną. Aktualnie męczy mnie śpiączka niesamowita i wzbraniam się przed wszystkim co mięsne (można sobie to mięsko odpuścić na trochę? nie szkodzi to dzidzi?). |
|
|
|
#2527 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
![]() U nas z pierwszym i drugim udało się za pierwszym razem
|
|
#2528 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 15:17 ---------- Poprzedni post napisano o 15:16 ---------- Cytat:
Moim zdaniem nic się nie stanie jak odstawisz mięsko. Po jakimś czasie pewnie ci na niego ochota wróci.
|
|
#2529 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
gratuluję. termin OM mamy podobny bo ja 7.08 Przecież na siłę jeść mięsa nie będziesz, a zawsze możne je zastąpić czymś innym co da takie sama witaminy, białka itp. Przecież wegetarianki też są w ciąży a mięsa nie jedzą
|
|
|
|
|
#2530 |
|
Zakorzenienie
|
witaj /Mycha/
|
#2531 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
To Twoja pierwsza dzidzia? |
|
|
|
|
#2532 |
|
Zakorzenienie
|
Muszę Wam powiedziec... sprzątnęłam łazienkę
i jestem z siebie dumna Z bólem pleców nie jest łatwo to zrobic![]() Gosiaczek - super prezent ślubny jak u mnie!! Gratuluję ślubu Mycha - sto lat!!! Ja po teście i pierwszym USG nikomu nic nie powiedziałam, dopiero jak na drugim zobaczyłam że jest ok to powiedziałam najbliższym. No jednak moja przyjaciółka domyśliła się po pierwszym USG Cwaniara.
|
#2533 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() A to mamy podobną historię My tak zmajstrowaliśmy z Olafem Wszyscy już mieli zaproszenia, nauki w kościele odbębnione, na przygotowaniu do życia w rodzine czy jakoś tak kobitka wytłumaczyła jak się robi, żeby zajść (tzn. nie zajść :p ) więc wzięłiśmy się do roboty i też za pierwszym razem wyszło ![]() Z drugim też za pierwszym razem wyszło, jak w końcu się zabraliśmy do tworzenia, bo z tym było ociągania Tylko właśnie, teraz będę miała stracha, że tak szybko nam idzie ![]() Teraz ja idę lulac z Mariano
|
|
#2534 |
|
Raczkowanie
|
Pierwsza dzidzia... chociaż już od rodziców nieraz się nasłuchaliśmy, że czas najwyższy... a my stwierdziliśmy, że wszystko w swoim czasie.
Tylko jak wróciłam z urlopu z Grecji bardziej zmęczona jak przed urlopem, a zmiana klimatu już nie mogła być ciągłą wymówką spóźniającego się okresu, to się okazało, że w maju... na 4 rocznicę ślubu będzie prezent
|
|
|
|
#2535 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
hope jedyne co mi przychodzi do głowy to zimne okłady, ciepła kąpiel, łagodny masaż skroni, niestety ponoć w ciąży bóle głowy to normalka trzeba przez to po prostu przejść, mam nadzieję, że Tobie szybko to minie, bo to nic miłego trzymaj się Witaj Mycha
"Pod moim sercem, inne bije serce. Nieznane, a jakże bliskie i jakże kochane." 41-przeterminowana- Edytowane przez Seleniti Czas edycji: 2013-10-04 o 15:34 |
||
|
|
|
#2536 | |||||||
|
Zakorzenienie
|
I część nadrobiona:
Cytat:
1 - była tylko glukoza 2 - morfologia, mocz i chyba żółtaczka 3 - powtórka moczu i toxo Na następnej wizycie dostanę kolejne zlecenie, tak więc ciągle mnie kłują, a za każdym razem boli coraz bardziej Cytat:
![]() Cytat:
Aż się nie chce wierzyć, że bejbiki już w 12-tym tygodniu mają takie ładne twarzyczki Cytat:
![]() I tak wcześniej obchodziłam je dużym łukiem, a teraz to jedyne miejsce, gdzie mogę coś zjeść na ciepło i się nie modlić... Cytat:
Ja sobie musiałam odpuścić obiadki. Ale jak mówiłam o tym swojemu ginowi, to powiedział, żebym się nie przejmowała "bo podobno obiady są niezdrowe"
|
|
|
#2537 |
|
Zakorzenienie
|
Ja na McDonalds w ciąży mam ochotę 24 na dobę
|
#2538 |
|
Rozeznanie
|
witam wszystkie mamusie czytam was od wczoraj i nie moge nic napisac bo kolejne strony ale to dobze ze tak szybko sie rozwija nasze forum
niemiałam wczoraj sił bo zaczeły sie porzadki w ogrodzie i w polu mamy dla siebie warzywka posadzone to trzeba bylo je wykopac , a tak mnie wczoraj plecy bolaly ze zdazylam was doczytac do konca i poszlam spac bo wykonczona bylam mialam wszystko cytowac ale stwierdzialam ze za duzo bedzie wiec tak ogulnikowo napisze co pamietam witam wszystkie nowe mausie . ![]() gratuluje udanych wizyt i pieknych malenstw na usg co do klubu ja jestem swiezakiem na wizazu i niewiem o co chodzi ale mysle ze pomalu ogarne wszystko . dzisiaj mialam na obiadek barszczyk z ziemniakami i ryz zapiekany z jablkami uwielbiam , a na kolacje wzielo mnie na sledzie na occie juz nie moge sie doczekac , a jutro robie spagetti bo juz od paru dni chodzi za mna .
|
#2539 | ||||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Dziękuję Cytat:
Cytat:
Cytat:
Najpierw biszkopt: ubić 6 białek, dodać szklankę cukru i cukier waniliowy, ubijając dodać po jednym żółtku (w sumie 6). Wyłączyć mikser. Lekko mieszając dodawać po łyżce oleju (w sumie 6), powoli dodać szkl. mąki i 1,5 łyżecki proszko do pieczenia. Jak ma być ciemny to 3 łyżki kakao. Piec w 180 stopniach 35 min. ZAWSZE WYCHODZI I teraz tak. Mleczna kanapka. pół szkl mleka, 3/4 szkl cukru i 2 cukry waniliowe zagotować i wystudzić. Kostkę masła utrzeć, dodawać po łyzce mleka i 2 szkl mleka w proszku. Zmiksować, przełozyć tym biszkopt. Polać czekoladą Słonecznikowiec Zmiksować kostkę masła z puszką masy kajmakowej. Do tego dodać słonecznik prażony w cukrze (można kupic taki). Jak nie słonecznika sama masa też jest pyszna, ale można dodać np orzeszki posiekane. Przełożyć tym biszkopt i polac czekoladą. Te 2 przepisy są z ciemnym biszkoptem. Ostatni z jasnym. Jogurtowe 0,5 l śmietany 36% ubić na sztywno + śmietan-fix + 4 łyzki cukru pudru + 1 cukier waniliowy+ 0,5 kg sera w wiaderku. Zmiksować. Zagotować 1 szkl wody, dodać 2 galaretki cytrynowe, wymieszać, wystudzić. Zimna galaretkę szybko lać da masy, szybko zmiksować i przeożyć biszkopt. Na wierzch ciasta słoik dżemu brzoskwiniowego i posypać płatkami migdałowymi. Sernik Najszybszy na świecie. Bez pieczenie. 0,5 kg sera w wiaderku WANILIOWEGO utrzeć z kostą masła. Przełożyć biszkopt. Pod ser można posmarować dżemem, lub położyć owoce. Na wierzch mozna ubić śmietanę, ale nie trzeba ---------- Dopisano o 16:04 ---------- Poprzedni post napisano o 15:53 ---------- Cytat:
Cytat:
![]() Ale bym zjadła. Ale nie mam w pobliżu, niestety
15.11.2013 r.[*]- Ania 16tc Edytowane przez dwakolory1 Czas edycji: 2013-10-04 o 16:08 |
||||||
|
|
|
#2540 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Kolejna porcja nadrobiona... jeszcze tylko 2 str...
Cytat:
no i za spacerekCytat:
Cytat:
dzidzie machające rączkami, cudo Widzę, że tworzy się na wątku prywatne miejsce... Jestem za 21 dni po ![]() Cytat:
Uwielbiam piec i niedługo na pewno wykorzystam
|
|
|
#2541 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
U Nas też pierwsza dzidzia, i ile My sie nasłuchaliśmy że to już czas to masakra. My o dzidzi się dowiedzieliśmy 2 tyg po 2 rocznicy i mam wrażenie że to magiczny miesiąc dla Nas. I rocznica ślubu, "bycia" no i teraz dzidzia ![]() Cytat:
![]() A największą ochotę mam na wino ostatnio :P
|
|
#2542 | |||
|
Zakorzenienie
|
Ja krótko niestety bo muszę zaraz lecieć
właśnie popcorn zjedliśmy z mężem i zrobiłam te ciasta, jednak tak jak planowałam czyli piankę z malinami i oszczędny ze śliwkami, bo mąż tak zakupy zrobił. Kruche z budyniem na następny raz ![]() Cytat:
widocznie organizm tyle potrzebował, ja w 1 ciąży jak przychodziłam z pracy o 17 to często tak się kładłam i wstawałam rano ![]() Współczuję bólu, musiało być ciężko ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() Witam nowe mamusie i gratuluję! |
|||
|
|
|
#2543 | |||
|
Zakorzenienie
|
Nadrobiłam
![]() Seleniti, bardzo dobrze, że nie ulegasz presji mamy. Ciąża nie jest dobrym powodem do podjęcia decyzji o ślubie. Co ma być to i tak będzie, jeśli macie z TŻ być razem to i tak będziecie, a jeśli to nie to, to rozwodem najbardziej skrzywdzicie właśnie dzidziusia! ---------- Dopisano o 17:18 ---------- Poprzedni post napisano o 17:13 ---------- Cytat:
A winko też za mną chodzi
|
|
|
#2544 | |
|
404 Not Found
|
Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
|
#2545 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
zgadzam sie z toba Vakampirka co do zdania na temat sytuaccji Selenti
|
|
#2546 | |
|
Zakorzenienie
|
oj tak, JESTEŚ!
Cytat:
tylko że świętowaliśmy tydzień wcześniej, bo potem tż wyjeżdżał, no i ucelowaliśmy
|
|
#2547 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
A najszybsze ciasteczka pod słońcem? Z gotowego ciasta francuskiego, w środek ciasteczka kawałek brzoskwini, lub kostka czekolady. I pieczemy. Potem posypać cukrem pudrem i pychota. Właśnie piekę
|
|
|
#2548 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Dziewczyny zainteresowane w Biedronce są książki do kupienie np. "język niemowląt" , "język dwulatka" Tracy Hogg (mam pierwszą i polecam ... teraz kupiłam drugą) oraz inne książki dla kobiet w ciąży i o dzieciach cena 17,99
|
|
|
|
|
#2549 |
|
Rozeznanie
|
u nas tez prawie na rocznice slubu maluch bedzie bo slub 27 kwietnia a poród 2 maja
---------- Dopisano o 18:12 ---------- Poprzedni post napisano o 18:09 ---------- a jest jeszcze jakas mamuska z malopolski ? czy tylko ja jestem lece na kolacje , a ja mam jakiegos pecha ze jak ja jestem to niema dziewczyn
Kocham moje trzy skarby Edytowane przez wiola883 Czas edycji: 2013-10-04 o 18:24 |
|
|
|
#2550 |
|
Raczkowanie
|
Tż wrócił z pracy z prezentem urodzinowym: zamiast tortu - kapusta... dużo kapusty
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 14:40.

tyle piszecie 
do czasu aż będą wszystkie kobity i wątek mam maj-czerwiec będzie zamknięty 
Odliczam już do 16:00. Jeszcze na 16:45 z młodym do lekarza idziemy, bo ciągle kaszle i cieknie Mu z nosa
ja tez zaszlam w ciaze kiedy jeszcze nie bylismy malzenstwem i nie powiedzielismy na poczatku nikomu. Wlasnie dlatego ze nie wiedzialam co bedzie, ze jeszcze boje sie ze poronie a z drugiej strony cisnelo na mnie przyspieszanie slubu. Niestety poronilam - byc moze przez nerwy, przemeczenie, i dowiedzieli sie dopiero gdy bylam w szpitalu. Bylo wszystkim bardzo przykro. Takze mysle ze dziecko ktore nosisz w sobie to piekny malutko cud, ktory na pewno wszystkich ucieszy i jqkby nie bylo polaczy kiedy byscie nie powiedzieli

trzeba przez to po prostu przejść, mam nadzieję, że Tobie szybko to minie, bo to nic miłego trzymaj się 
Już mi ślinka cieknie