|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#2521 | |
Zadomowienie
|
Dot.: Chociaż małe Nasze brzuszki, szybko rosną w nich Maluszki. Mamusie maj-czerwiec
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#2522 |
Wtajemniczenie
|
Dot.: Chociaż małe Nasze brzuszki, szybko rosną w nich Maluszki. Mamusie maj-czerwiec
hehehe kasiab rozwaliłaś mnie tym
![]() ja to nigdy nie jestem gotowa na czas wiec zawsze sie ciesze jak sie goscie nie spiesza ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2523 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#2524 |
Zakorzenienie
|
KASIAB a co dobrego przyfotowalas?
Wysłane z mojego LG-P700 przy użyciu Tapatalka
#2525 | |||||
Zakorzenienie
|
Witam
![]() Zdążyłam Was jedynie nadrobić i... dostałam tel, że za 5 min. mam gości ![]() Odpiszę więc na to co mi się zacytowało i może jutro napiszę co u mnie... Cytat:
![]() Cytat:
![]() Mam nadzieję, że coś źle czytasz i lekarz wszystko wyjaśni ![]() Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
#2526 |
Zakorzenienie
|
Witam
![]() nie wiem jak Wam , ale mi strasznie szybko dzień dzisiejszy zleciał... nawet nie wiem kiedy,,, na obiadek robiłam spagheti / tez dopadł mnie leń/ DZiękuje za wszytskie rady odnośnie edycji podpisu ![]() miłego wieczorku |
![]() ![]() |
![]() |
#2527 |
Wtajemniczenie
|
Ja myślałam że wymioty u mnie sie "uregulowały" na co drugi dzień, a tu d.u.p.a.
Od przedwczoraj codziennie.... Ehhh Niech te wymioty sie koncza ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
#2528 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Dzięki za rady bo zastanawiałam się nam espiro magic akurat ![]() ![]() Padnięta dziś jestem, z jednej strony trochę sie narobiliśmy z drugiej Olaf cały dzień nie spał, no i znów haftam, ledwo zjem ![]() ![]()
![]() |
#2529 |
Wtajemniczenie
|
madziula jej sie nie da zmierzyc chyba głównie przez to że obraz usg nie poazuje jej przez to ze dziecko jes tak daleko. Bo ja bylam juz wlasnie u tego ostatnio radiologa który jak mówią bardzo dobrze czyta usg ale niestety obraz za słaby a sprzet chyba gosc tez ma dobry skoro u ginki nic przez brzuch nie bylo widac a u niego piekny dźidź. no i druga sprawa kiszki sie ruszaja i co troche zaslanialy zwlaszcza jak robil mocne przyblizenia takze juz nie widze sensu pomalu
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2530 |
Zakorzenienie
|
Kasiab91 ma chyba gości bo sie nie odzywa
![]() mam chwilkę więc wrzucę wam mój nowy - pierwszy nabytek dla bąbelka ![]() Kurczę w przyszły weekend jedziemy do Krakowa... Zamierzamy odwiedzić Bonarkę więc będę chciała zobaczyć co mają w sieciówkach typu H&M czy C&A dla ciężarnych... No i chce zobaczyc osobiście rzeczy z Happy Mum - na internecie bardzo mi się podobają... A teściowa się zadeklarowala że może mi zrobić prezent na urodzinki i że mogę sobie coś wybrac ![]() Ide poleniuchować przed tv bo małż chce zająć lapka... Udanego wieczorku Kochane ![]()
#2531 |
Zakorzenienie
|
Asiulka nie ma za co
![]() A my dzisiaj cały dzień w domu spędziliśmy bo tak strasznie wiało ;/ A że jutro jedziemy prawie na cały dzień na roczek do mojej chrześnicy to wolałam dmuchac na zimne aby Oskara nie przewiało. No i wiecie co ... jeszcze nie mam pomysłu w co się ubrać ![]() ![]() Co do tego kręgosłupa niestety nie ma poprawy, a nawet jest gorzej niż rano , mam nadzieję tylko że jak jutro wstanę to będzie po bólu. ---------- Dopisano o 22:19 ---------- Poprzedni post napisano o 22:17 ---------- Justyna bardzo ładne body ![]() |
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#2532 | |
Zadomowienie
|
Hej
![]() Ja już po pierwszym śniadaniu ![]() Wczoraj wybrałam się na zakupy i postanowiłam o siebie zadbać, bo trochę się zapuściłam, że tak powiem ![]() ![]() Byłam też wczoraj z mamą zobaczyć na tapety do pokoju dziecięcego, ale nic nie wybrałam. Mały pokoik mam koloru ciemny brąz i musimy coś pokombinować, żeby dziecko nie był" mroczne" ![]() W święto zmarłych poszliśmy na grób tego Szymona z Będzina, tego 2letniego chłopczyka, którego matka porzuciła w stawie w Cieszynie. Moj siostrzeniec zaniósł mu zabawkę. Do okoła było pełno malutkich grobów, więc ja uciekłam, bo nie mogłam na to patrzeć. W ogóle dostałam wyniki testu paapa. Ryzyko wad tych trzech trisomii, wg tego co mi tam wyszło, jest małe. Nie sprawdzam, więc w necie tych beta i tego innego współczynnika, żeby się nie denerwować. Już za miesiąc połówkowe, ale to leci ![]() Byłam też na wizycie kontrolnej. Przez ostatni tydzień czułam ruchy, takie bąbelkowanie, bulgotanie, ale ostatnio nie czuję. Na usg widziałam jednak, że serce bije, ale mały odwrócił się z pleców na brzuch, może temu już nic nie czuję ![]() Cytat:
![]() Życzę miłej niedzieli, bo chyba ładna i słoneczna to ona nie będzie ![]() Widzę, źe w nadchodzącym tygodniu pełno znowu prenatalnych w kalendarzu wizyt. Może któraś wreszcie wrzuci tutaj zdjęcia usg ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#2533 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#2534 |
Zakorzenienie
|
Dzień dobry
![]() U nas znów pobudka o 6 ;/ ale jak na razie nie boli mnie kręgosłup ![]() Teraz pomału trzeba się ogarniać bo na 11 na mszę roczkową jedziemy a potem na imprezkę. Tak więc życzę Wam miłej niedzieli ![]() Odezwę się wieczorkiem ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2535 |
Zakorzenienie
|
Witam z rana
![]() Wczoraj o 20 byłam już w wyrku,oczywiście budziłam się średnio co 2h i przez kolejną godzinę zasnąć nie mogłam ![]() ![]() ![]() ![]() Nikki a to może ten brzuś po spaniu też cię boli z głodu co? ![]() ![]() Dziś Tż wprosił nas na obiad do mojej babci ![]() ![]() Miłej niedzieli ![]()
![]() |
#2536 |
Wtajemniczenie
|
Dzień doberek z rana. Leże jeszcze w łóżeczku :brzudal: ze śniadaniem i nie wiem czy jeść bo mnie straaaasznie muli.
U mnie piękne słoneczko od rana, może wyciągne małżonka na spacer ![]() Miłego dzionka mamusie :róża: Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
#2537 |
Zakorzenienie
|
Hej.ja tez nadaje z lozka. Ale chyba wstane bo z glodu mnie zoladek boli. A tak bym pospala....
Light limara a skad jestes ze w cieszynie bylas? Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
#2538 |
Raczkowanie
|
Cześć Ciotki ;-)
Nie było mnie kilka dni a tu tyle do nadrabiania... Ale to na jutro sobie zostawię, niech moja familja wybędzie z domku, to trochę ciszy i spokoju będzie ![]() Od tej zmiany czasu co dzień pobudka ok 6 tej i chodzę ledwo przytomna. Widziałam tylko przykrą wiadomość od dwakolory... Strasznie trudna sprawa... :-( pewnie już tu nie zagląda... Ja mam znajomą, którą tak postraszyli gdy była w ciąży ( zresztą nieplanowanej), że biedna prawie się wykończyła psychicznie, miała specjalistyczne badania w innym mieście, długo na wyniki czekała, deprecha straszna, a w domu jeszcze 7 letni synek, mało fajnie, w końcu wyniki doszły i okazało się że córcia zdrowa. I faktycznie urodziła się z 10 pkt. Wiem, że nie zawsze tak się kończy ale czasem warto mieć nadzieje do końca. Sent from my LT18i using Wizaz Forum mobile app |
![]() ![]() |
![]() |
#2539 |
Zakorzenienie
|
Madziula pomysłowy ten Twój TŻ z tymi obiadami
![]() Wiesz tylko że mnie boli brzuch cały i to tak że ruszyć się nie da. Chociaż jak na razie odpukać nic nie boli. Też kiedyś leczyłam się na zapalenie żołądka. A jednak kręgosłup boli :/ Lecę trzeba się jeszcze pomalować, wybrać w co się ubrać i przyszykować chłopów ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2540 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Ja Juz się nie chwale nikomu, mdłości Przechodzą. Wczoraj myślałam że zwariuje pół dnia, szklanka coli pomogła ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2541 |
Rozeznanie
|
Heeeej dziewczyny
![]() ![]() Dziś leniwy dzien, idziemy na zawody jezdzieckie spacerkiem bo mieszkamy przy stajni ale to za parę godzin, wcześniej moze jakiś spacer ![]() I jutro do praccyy ![]() No nic, oglądam ddtvn, zjemy coś, ogarne się i wyjdziemy z domu. Nadrobie wieczorem bo jak zawsze naprodukowalyscie! Udanej niedzieli ![]() Co do nudnosci- jest lepiej ale odbijanie mnie tak meczy ![]() ![]() Edytowane przez Seksta Czas edycji: 2013-11-03 o 08:18 |
![]() ![]() |
![]() |
#2542 |
Wtajemniczenie
|
do kompletu -ja tez z łóżka pozdrawiam
![]() justynka - śliczne body! ![]() light limara- ooo to udany weekend ![]() a co do fryzjera - juz niejedna z nas ubolewa ![]() ![]() a co do bóli brzucha przy chodzeniu - a moze mylisz z twardnieniem ? bo to dziwne, to mi sie kojarzy skoro mowisz ze przy wysilku tak masz a jak lezysz przechodzi... |
![]() ![]() |
![]() |
#2543 |
Zakorzenienie
|
Haaaalooooooooo
![]() W końcu - udało się! Wszyscy pojechali - wyspałam się z TŻ ![]() ![]() I jutro z rana na badania. Jak zrobie siku w nocy to złapac do pojemnika i odstawic do lodowki ? ![]() ![]() Miłego dnia ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2544 |
Rozeznanie
|
Witam z rana
![]() ![]() Light Limara - piszesz ze czujesz juz ruchy, Twoj opis bardzo przypomina mi moje ostatnie spostrzeżenia - tak mi zaczeło bulgotac w brzuchu i tak jakby woda sie w nim przelewała, ale stwierdzilam ze to pewnie jelita pracuja lub cos innego. Wydawało mi sie ze jeszcze jest za wczesnie na ruchu. A tu moze sie okazac ze to jednak byly ruchy dziecka ![]() I bardzo dobrze ze postawiłas na siebie i troche poszalas na zakupach. Ja ostatnio czuje sie bardzo zaniedbana :/ Dlatego we wtorek ide do fryzjera, wczoraj nalozyłam sobie maseczke i troche dłuzej posiedziałam w łazience - dokładny peeling całego ciała a potem olejowanie sie ![]() Któras z mam pisała ze była w spa przepraszam nie pamietam dokładnie kto to był - ale tylko pozazdroscic u mnie w miescie w ogole nie ma spa. A chetnie taki dzien relaksu bym sobie zafundowała a jeszcze jakby były typowe zabiegi dla kobiet w ciazy to juz w ogole super ![]() W ogole wczoraj jak sie obudziłam i spojrzałam na swoj brzuch to az sie wystraszyłam... lewa strona od pepka miała górke była odstająca a prawa jakby "spadła" była płaska. Czy to mozliwe ze dzidzius sie przesunał i był wtedy w tamtym miejscu? Pozniej brzuch wrocil do normalnego wygladu ale to było naprawdę dziwne. W ksiazce ktora zakupiłam - W oczekiwaniu na dziecko jest opisane ze kobiety w ciazy powinny spac na lewym boku - ktos własnie poruszła ostatnio ten temat. Na plecach nie powinno sie spac bo obciaza sie kregosłup. A na brzuchu z czasem bedzie nie wygodnie. Najlepsza pozycja to własnie lewy bok. To chyba na tyle rozpisałam sie ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2545 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Hm.. Może troche twardnieje przy chodzeniu, ale nie jest twardy. Ogólnie jak leżę to brzuch taki flek rozległy, a jak chodzę/ wstanę to robi się taki w kształcie kulki i może faktycznie trochę twardnieje ![]() Ogólnie to jestem szczupła, a brzuch mam nawet spory jak na ten tydzień. Słyszałam od paru osób, że to dlatego, że nie idzie mi w boczki tylko do przodu. Może wcięcie w tali zostanie ![]() Za dużo tego może ![]() ![]() ab_cd to takie bulgotki musujące ![]() ![]() Ja teraz idę się trochępołożyć ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#2546 |
Zakorzenienie
|
lightlimara właśnie doczytałam teraz na kompie że jesteś z mojego miasta. pierwszy raz spotkałam kogoś na wizażu z cieszyna. zdradź do jakiego gina chodzisz?
ab_cd ja byłam w SPA. był to mój pierwszy raz, prezent od dziewczyn z panieńskiego. polecam! niewykluczone że to faktycznie maluch gdzieś tam w twoim brzuchu się poruszał. ja nie jestem w stanie określić gdzie mój mógłby się wogóle znajdować. zreszta często mnie coś łaskocze w środku, albo lekko drga. ale u mnie zdecydowanie za wcześnie na ruchy. ale wyobrażam sobie że to mógł być właśnie on ![]() ![]() ktoś mi składał życzenia urodzinowe- dziękuję ![]() będę dziś urabiać męża aby mnie na zakupy zabrał do b-b. nie mam w czym chodzić....
#2547 | ||
Zakorzenienie
|
Witam
![]() No i w końcu mogę coś tutaj napisać... 1-go spędziliśmy u moich rodziców. Dzień wcześniej brat przyjechał do nich z dziewczynkami, więc było wesoło. Zanim tam pojechaliśmy, to musiałam jeszcze zawieść teściów na cmentarz, chociaż nie miałam na to ochoty, bo spieszyło mi się do rodziców i brata (widzę go raz na parę miesięcy). Ale wyjścia nie miałam... U rodziców było fajnie. Dziewczynki brata mają już pół roku i są przesłodkie ![]() ![]() ![]() No i wyszło, że zostawiłam brata, rodziców i dziewczynki, z którymi się jeszcze nie wybawiłam po to, by siedzieć sama w pustym domu ![]() Wiadomo, nie mogłam mu zabronić wyjść, bo ostatnio jak to zrobiłam, to tego bardzo żałowałam (tak mi marudził i był taki rozżalony, że miałam go dosyć). Jednak przed wyjściem powiedziałam mu jak to wygląda ![]() Za jakiś czas po wyjściu zadzwonił, że za 5 minut będzie z kolegą u nas ![]() I jak to takiemu nie przyłożyć? ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#2548 |
BAN stały
|
Cały weekend w rozjazdach więc mało czasu na wizaż i normalnie za Wami tęsknię
![]() VwVampirka hahha, no to ładnie Cię TŻ urządził ![]() ![]() U nas wczoraj wieczorem się pozmieniały wszystkie plany i w końcu Emilka została u moich rodziców a my z teściem wracaliśmy do nas do domu. Dzisiaj teść wraca już do siebie do miasta a my jedziemy do moich rodziców na obiad i po Milcię. Kurczę..wiecie, że jak ja ją zostawiam tam..to normalnie za nią tęsknię ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2549 |
Zakorzenienie
|
Witam sie niedzielnie. Ppszlam wczoraj spac o 22 a.dzis wstalan na siku pewna ze jest kolo 7 patrze a tu 9.30
![]() ![]() Wczoraj mialam dziwna przypadlosc kulo mnie w zoladku moze brzuchu i promieniowalo az do.kregoslupa. pomoglo odbijanie sie. Musialam kilka razy zeby mi bylo lepiej. Do tej.pory tego nie mialam. Dzis leniwy dzien. Idzismy na spacer, troche poczytam i nic szczegolnego w planach. LIGHT LIMARA super ze zakupy udane. Ja czekam n aprzysly weekend. Wysłane z mojego LG-P700 przy użyciu Tapatalka
#2550 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Vampirka na Twoim miejscu bym się wkurzyła i przegoniła ![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 13:33.