Chociaż małe Nasze brzuszki, szybko rosną w nich Maluszki. Mamusie maj-czerwiec 2014 - Strona 85 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-11-02, 17:01   #2521
pomarancza24
Zadomowienie

Dot.: Chociaż małe Nasze brzuszki, szybko rosną w nich Maluszki. Mamusie maj-czerwiec

Cytat:
Napisane przez niegrzeczna88 Pokaż wiadomość
ja w 1 ciąży jadłam wszystko , nie odmawiałam sobie żadnych owoców, wręcz przeciwnie , nie słyszałam żeby nie można było jeść cytrusów

nie jadłam tylko surowego mięsa .. a i nawet nie lubię

---------- Dopisano o 17:12 ---------- Poprzedni post napisano o 16:52 ----------

oo, a często jesteś u nich ?
Kiedyś byłam częściej teraz ostatnio latem, ale nie wiem czy pojedziemy do porodu bo oni maja tam koty, które latają i dworze i nie są szczepione i lekarz powiedział że jak chcemy tam jechać to na swoją odpowiedzialność
pomarancza24 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-02, 17:43   #2522
h0pe
Wtajemniczenie

GG do h0pe
Dot.: Chociaż małe Nasze brzuszki, szybko rosną w nich Maluszki. Mamusie maj-czerwiec

hehehe kasiab rozwaliłaś mnie tym

ja to nigdy nie jestem gotowa na czas wiec zawsze sie ciesze jak sie goscie nie spiesza
h0pe jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-02, 17:49   #2523
Gosiiaczek
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez kasiab91 Pokaż wiadomość
Hej laseczki moje

Jestem tak wściekła, że szok. Czekamy na gości... ☠☠☠☠a mac od 45 minut... No normalnie katastrofa, narobiłam się jak głupia a oni jeszcze nie mogą na czas przyjechac
Moze my wpadniemy bo napewno same pysznosci przygotowalas
Stary 2013-11-02, 17:53   #2524
JJJustynAAA
Zakorzenienie

KASIAB a co dobrego przyfotowalas?

Wysłane z mojego LG-P700 przy użyciu Tapatalka

Mama Franka

JJJustynAAA jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-02, 17:53   #2525
VwVampirka
Zakorzenienie

Witam
Zdążyłam Was jedynie nadrobić i... dostałam tel, że za 5 min. mam gości
Odpiszę więc na to co mi się zacytowało i może jutro napiszę co u mnie...

Cytat:
Napisane przez dwakolory1 Pokaż wiadomość
Dziewczyny... Nie będę do was długo już należeć. Miałam prenatalne. Jest źle! Wodniak karku, tzn przezierność karkowa mocno powiększona. Na 90 % zespół turnera. Testy z krwi zrobiłam. We wtorek będą wyniki. W środę idę do szpitala. Będę tam do piątku. Mam mieć amniopunkcje. A potem... Decydujemy się na terminacje. Jas nie jestem w stanie urodzić świadomie chorego dziecka. Także żegnam się z wami już teraz bo nie będę raczej w stanie was czytać.
Powodzenia wam wszystkim
Strasznie mi przykro

Cytat:
Napisane przez asia27100 Pokaż wiadomość
aa i odebrałam wyniki badań. wynika z nich że mam nowotwór i milion innych przypadłości. heh. ale ogółem myślę że większości są na plus. zastanawiają mnie tylko bakterie w moczu. pisze że pojedyncze. cieszyc sie że tylko pojedyncze czy to jest już właśnie dużo?
OMG, jaki nowotwór
Mam nadzieję, że coś źle czytasz i lekarz wszystko wyjaśni

Cytat:
Napisane przez niegrzeczna88 Pokaż wiadomość
Hej dziewczyny
od jakiegoś czasu Was podczytuję, ale w końcu postanowiłam by coś napisać

mogę dołączyć ?

jestem w 10 tyg , termin porodu na 1 czerwca
no i jestem mamą 13 miesięcznej Igi

pozdrawiam wszystkie
Witam

“Aby pozbyć się pokusy należy jej po prostu ulec"
Oscar Wilde
VwVampirka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-02, 18:08   #2526
asiulka_22
Zakorzenienie

Witam
nie wiem jak Wam , ale mi strasznie szybko dzień dzisiejszy zleciał... nawet nie wiem kiedy,,, na obiadek robiłam spagheti / tez dopadł mnie leń/
DZiękuje za wszytskie rady odnośnie edycji podpisu Nikii >>> takmi to porsto napisałaś, wytłumaczylaś że od razu się udało >> Buźka za to
miłego wieczorku
asiulka_22 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-02, 18:22   #2527
paulka0212
Wtajemniczenie

Ja myślałam że wymioty u mnie sie "uregulowały" na co drugi dzień, a tu d.u.p.a.
Od przedwczoraj codziennie.... Ehhh
Niech te wymioty sie koncza

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.

03.09.2011 - Szczęśliwa mężatka

24.09.2013 3w1

13.05.2014 Najszczęśliwsza Mama pod słońcem

Zosia 2645g 52cm 10pkt
Ania 2475 50cm 10pkt

paulka0212 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-02, 18:28   #2528
madziuuula
Zakorzenienie

GG do madziuuula

Cytat:
Napisane przez h0pe Pokaż wiadomość
madziuuula - a widzisz, nie wiedziałam że tak miałaś z tymi pomiarami. To teraz możesz szerzyć dobre świadectwo!
Ja to co jakiś czas powtarzam, żebyście się nie zamartwiały :p Generalnie jakbyś sie strasznie martwiła że tej pzreezierności nei można zmierzyc to znajdź ginekologa genetyka i nawet na jedna wizytę idźcie, powiedź i jak i że się martwisz niech Ci długości kości pomierzy rozstawu czaszki i bedziesz spokojniejsza Chociaz obecnie nei widze potrzeby

Cytat:
Napisane przez kasian86 Pokaż wiadomość
A energia zaraz się pojawi, zobaczysz, w II trymestrze zazwyczaj tak się dzieje, dopadnie Cię syndrom wicia gniazda i zaczniesz łóżeczek szukać, zobaczysz ile to energii dodaje
Tak jak Madziuuula z wózkiem
hehe tylko ja tego wózka to dla Olisia szukam
Dzięki za rady bo zastanawiałam się nam espiro magic akurat No to jeden do odstrzału :p Przyjrzę się tej inglesinie ale juz chyba nie dziś

Padnięta dziś jestem, z jednej strony trochę sie narobiliśmy z drugiej Olaf cały dzień nie spał, no i znów haftam, ledwo zjem Tak więc jestem głodna i zmęczona i zaraz idę spać, młody już padł

[COLOR=Green]Nasza wielka miłość na maleńkich nóżkach
Marianek i Rysiu
madziuuula jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-02, 18:43   #2529
h0pe
Wtajemniczenie

GG do h0pe

madziula jej sie nie da zmierzyc chyba głównie przez to że obraz usg nie poazuje jej przez to ze dziecko jes tak daleko. Bo ja bylam juz wlasnie u tego ostatnio radiologa który jak mówią bardzo dobrze czyta usg ale niestety obraz za słaby a sprzet chyba gosc tez ma dobry skoro u ginki nic przez brzuch nie bylo widac a u niego piekny dźidź. no i druga sprawa kiszki sie ruszaja i co troche zaslanialy zwlaszcza jak robil mocne przyblizenia takze juz nie widze sensu pomalu jak mi da ta ginka ten papier i uda sie zrobic genetyczne za darmo to zrobie, ale 500 stów nie będę placić za spokój który o dziwo i tak mam nawet ale dziekuje ci i tak za porade ;*
Stary 2013-11-02, 19:10   #2530
JJJustynAAA
Zakorzenienie

Kasiab91 ma chyba gości bo sie nie odzywa

mam chwilkę więc wrzucę wam mój nowy - pierwszy nabytek dla bąbelka

Kurczę w przyszły weekend jedziemy do Krakowa... Zamierzamy odwiedzić Bonarkę więc będę chciała zobaczyć co mają w sieciówkach typu H&M czy C&A dla ciężarnych...

No i chce zobaczyc osobiście rzeczy z Happy Mum - na internecie bardzo mi się podobają... A teściowa się zadeklarowala że może mi zrobić prezent na urodzinki i że mogę sobie coś wybrac

Ide poleniuchować przed tv bo małż chce zająć lapka...

Udanego wieczorku Kochane
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg dzidzia body.jpg (69,2 KB, 32 załadowań)

Mama Franka

Stary 2013-11-02, 21:19   #2531
Nikii89
Zakorzenienie

Asiulka nie ma za co zawsze do usług , o ile będę w stanie pomóc :P

A my dzisiaj cały dzień w domu spędziliśmy bo tak strasznie wiało ;/ A że jutro jedziemy prawie na cały dzień na roczek do mojej chrześnicy to wolałam dmuchac na zimne aby Oskara nie przewiało.

No i wiecie co ... jeszcze nie mam pomysłu w co się ubrać najważniejsze że w końcu prezent zapakowałam - kupiliśmy wraz z chrzestnym rowerek

Co do tego kręgosłupa niestety nie ma poprawy, a nawet jest gorzej niż rano , mam nadzieję tylko że jak jutro wstanę to będzie po bólu.

---------- Dopisano o 22:19 ---------- Poprzedni post napisano o 22:17 ----------

Justyna bardzo ładne body
Stary 2013-11-03, 05:04   #2532
Light Limara
Zadomowienie

Hej
Ja już po pierwszym śniadaniu
Wczoraj wybrałam się na zakupy i postanowiłam o siebie zadbać, bo trochę się zapuściłam, że tak powiem kupiłam nowy perfum, oliwkę na brzuch, pomalowalam sobie paznokcie, kupiłam nowe buty i kurtkę. Zaszalałam i po wypłacie. No, ale czasem trzeba do fryzjera by się też przydało, bo aż wastyd...

Byłam też wczoraj z mamą zobaczyć na tapety do pokoju dziecięcego, ale nic nie wybrałam. Mały pokoik mam koloru ciemny brąz i musimy coś pokombinować, żeby dziecko nie był" mroczne" myślalam, żeby na ten ciemny rzucić jasny kolor i na to naklejki.

W święto zmarłych poszliśmy na grób tego Szymona z Będzina, tego 2letniego chłopczyka, którego matka porzuciła w stawie w Cieszynie. Moj siostrzeniec zaniósł mu zabawkę. Do okoła było pełno malutkich grobów, więc ja uciekłam, bo nie mogłam na to patrzeć.

W ogóle dostałam wyniki testu paapa. Ryzyko wad tych trzech trisomii, wg tego co mi tam wyszło, jest małe. Nie sprawdzam, więc w necie tych beta i tego innego współczynnika, żeby się nie denerwować. Już za miesiąc połówkowe, ale to leci

Byłam też na wizycie kontrolnej. Przez ostatni tydzień czułam ruchy, takie bąbelkowanie, bulgotanie, ale ostatnio nie czuję. Na usg widziałam jednak, że serce bije, ale mały odwrócił się z pleców na brzuch, może temu już nic nie czuję

Cytat:
Napisane przez Nikii89 Pokaż wiadomość
Prawie miesiąc miałam spokój z kręgosłupem , a tu dziś znów mnie łupie
Boli odcinek lędźwiowy , a dokładnie między kręgosłupem a biodrem po lewej stronie i idzie na udo, przez co ledwo chodzę Mam nadzieję że minie bo jutro jedziemy prawie na cały dzień na roczek do mojej chrześnicy, a ja chodzę jak pokraka ;/
Też mam problem z kręgosłupem. W pracy zaczyna mi już siadać o godzinie 13, a po pracy muszę iść piechotą pod taką ogromną górkę i idę kulejąc. Jak się położe to po 30 min przechodzi. Myślę, że to przez wzdęcia i puchnięcie brzucha. Bo jak mnie wzdyma to mi brzuch rośnie i się tak wypycha,do przodu. Dziwne, bo jak zjem i się położę to mnie nie wzdyma tylko jak chodzę.

Życzę miłej niedzieli, bo chyba ładna i słoneczna to ona nie będzie
Widzę, źe w nadchodzącym tygodniu pełno znowu prenatalnych w kalendarzu wizyt. Może któraś wreszcie wrzuci tutaj zdjęcia usg
Stary 2013-11-03, 06:18   #2533
BieniekI
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Light Limara Pokaż wiadomość
Hej
Ja już po pierwszym śniadaniu
Wczoraj wybrałam się na zakupy i postanowiłam o siebie zadbać, bo trochę się zapuściłam, że tak powiem kupiłam nowy perfum, oliwkę na brzuch, pomalowalam sobie paznokcie, kupiłam nowe buty i kurtkę. Zaszalałam i po wypłacie. No, ale czasem trzeba do fryzjera by się też przydało, bo aż wastyd...

Byłam też wczoraj z mamą zobaczyć na tapety do pokoju dziecięcego, ale nic nie wybrałam. Mały pokoik mam koloru ciemny brąz i musimy coś pokombinować, żeby dziecko nie był" mroczne" myślalam, żeby na ten ciemny rzucić jasny kolor i na to naklejki.

W święto zmarłych poszliśmy na grób tego Szymona z Będzina, tego 2letniego chłopczyka, którego matka porzuciła w stawie w Cieszynie. Moj siostrzeniec zaniósł mu zabawkę. Do okoła było pełno malutkich grobów, więc ja uciekłam, bo nie mogłam na to patrzeć.

W ogóle dostałam wyniki testu paapa. Ryzyko wad tych trzech trisomii, wg tego co mi tam wyszło, jest małe. Nie sprawdzam, więc w necie tych beta i tego innego współczynnika, żeby się nie denerwować. Już za miesiąc połówkowe, ale to leci

Byłam też na wizycie kontrolnej. Przez ostatni tydzień czułam ruchy, takie bąbelkowanie, bulgotanie, ale ostatnio nie czuję. Na usg widziałam jednak, że serce bije, ale mały odwrócił się z pleców na brzuch, może temu już nic nie czuję

Też mam problem z kręgosłupem. W pracy zaczyna mi już siadać o godzinie 13, a po pracy muszę iść piechotą pod taką ogromną górkę i idę kulejąc. Jak się położe to po 30 min przechodzi. Myślę, że to przez wzdęcia i puchnięcie brzucha. Bo jak mnie wzdyma to mi brzuch rośnie i się tak wypycha,do przodu. Dziwne, bo jak zjem i się położę to mnie nie wzdyma tylko jak chodzę.

Życzę miłej niedzieli, bo chyba ładna i słoneczna to ona nie będzie
Widzę, źe w nadchodzącym tygodniu pełno znowu prenatalnych w kalendarzu wizyt. Może któraś wreszcie wrzuci tutaj zdjęcia usg
Bardzo fajnie, że w ciąży myślisz też o swoim dobrym samopoczuciu i urodzie Życzę dużo zdrówka dla Ciebie i dzidziusia, no i dalej dbaj o siebie!
BieniekI jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-03, 06:36   #2534
Nikii89
Zakorzenienie

Dzień dobry
U nas znów pobudka o 6 ;/ ale jak na razie nie boli mnie kręgosłup
Teraz pomału trzeba się ogarniać bo na 11 na mszę roczkową jedziemy a potem na imprezkę.
Tak więc życzę Wam miłej niedzieli
Odezwę się wieczorkiem
Stary 2013-11-03, 06:44   #2535
madziuuula
Zakorzenienie

GG do madziuuula

Witam z rana
Wczoraj o 20 byłam już w wyrku,oczywiście budziłam się średnio co 2h i przez kolejną godzinę zasnąć nie mogłam A najgorszę, że strasznie żołądek mnie w nocy boli, nie wiem chyba z głodu bo wczoraj pewnie nic w nim nioe zostało O 2 wcinałam banana, teraz od 7 wcinamy z Olafem śniadanko, u mnie druga buła i kubek kakauko ale wciąż brzus burczy A w pn muszę badać krew znów na głodniaka

Nikki a to może ten brzuś po spaniu też cię boli z głodu co? Bo mój ewidentnie u góry więc nie sądze by to domek bąbelka, zresztą miałam kiedyś wrzody i może te ciążowe wymioty znów coś podrażniły

Dziś Tż wprosił nas na obiad do mojej babci Spryciarz, w nd on miał gotować a jak narazie to albo zamawiamy albo nas gdzieś wbija

Miłej niedzieli

[COLOR=Green]Nasza wielka miłość na maleńkich nóżkach
Marianek i Rysiu
madziuuula jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2013-11-03, 07:19   #2536
paulka0212
Wtajemniczenie

Dzień doberek z rana. Leże jeszcze w łóżeczku :brzudal: ze śniadaniem i nie wiem czy jeść bo mnie straaaasznie muli.
U mnie piękne słoneczko od rana, może wyciągne małżonka na spacer
Miłego dzionka mamusie :róża:

03.09.2011 - Szczęśliwa mężatka

24.09.2013 3w1

13.05.2014 Najszczęśliwsza Mama pod słońcem

Zosia 2645g 52cm 10pkt
Ania 2475 50cm 10pkt

paulka0212 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-03, 07:26   #2537
asia27100
Zakorzenienie

Hej.ja tez nadaje z lozka. Ale chyba wstane bo z glodu mnie zoladek boli. A tak bym pospala....

Light limara a skad jestes ze w cieszynie bylas?

asia27100 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-03, 07:41   #2538
mala85
Raczkowanie

Cześć Ciotki ;-)
Nie było mnie kilka dni a tu tyle do nadrabiania... Ale to na jutro sobie zostawię, niech moja familja wybędzie z domku, to trochę ciszy i spokoju będzie
Od tej zmiany czasu co dzień pobudka ok 6 tej i chodzę ledwo przytomna.

Widziałam tylko przykrą wiadomość od dwakolory... Strasznie trudna sprawa... :-( pewnie już tu nie zagląda...
Ja mam znajomą, którą tak postraszyli gdy była w ciąży ( zresztą nieplanowanej), że biedna prawie się wykończyła psychicznie, miała specjalistyczne badania w innym mieście, długo na wyniki czekała, deprecha straszna, a w domu jeszcze 7 letni synek, mało fajnie, w końcu wyniki doszły i okazało się że córcia zdrowa. I faktycznie urodziła się z 10 pkt.

Wiem, że nie zawsze tak się kończy ale czasem warto mieć nadzieje do końca.

Sent from my LT18i using Wizaz Forum mobile app

Ur. Lenki 05.04.2010

Ur. Leosia
15.06.2014

mala85 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-03, 07:42   #2539
Nikii89
Zakorzenienie

Madziula pomysłowy ten Twój TŻ z tymi obiadami
Wiesz tylko że mnie boli brzuch cały i to tak że ruszyć się nie da. Chociaż jak na razie odpukać nic nie boli.
Też kiedyś leczyłam się na zapalenie żołądka.

A jednak kręgosłup boli :/

Lecę trzeba się jeszcze pomalować, wybrać w co się ubrać i przyszykować chłopów

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2013-11-03, 08:00   #2540
pomarancza24
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez JJJustynAAA Pokaż wiadomość
Kasiab91 ma chyba gości bo sie nie odzywa

mam chwilkę więc wrzucę wam mój nowy - pierwszy nabytek dla bąbelka

Kurczę w przyszły weekend jedziemy do Krakowa... Zamierzamy odwiedzić Bonarkę więc będę chciała zobaczyć co mają w sieciówkach typu H&M czy C&A dla ciężarnych...

No i chce zobaczyc osobiście rzeczy z Happy Mum - na internecie bardzo mi się podobają... A teściowa się zadeklarowala że może mi zrobić prezent na urodzinki i że mogę sobie coś wybrac

Ide poleniuchować przed tv bo małż chce zająć lapka...

Udanego wieczorku Kochane
Fajny

Cytat:
Napisane przez madziuuula Pokaż wiadomość
Witam z rana
Wczoraj o 20 byłam już w wyrku,oczywiście budziłam się średnio co 2h i przez kolejną godzinę zasnąć nie mogłam A najgorszę, że strasznie żołądek mnie w nocy boli, nie wiem chyba z głodu bo wczoraj pewnie nic w nim nioe zostało O 2 wcinałam banana, teraz od 7 wcinamy z Olafem śniadanko, u mnie druga buła i kubek kakauko ale wciąż brzus burczy A w pn muszę badać krew znów na głodniaka

Nikki a to może ten brzuś po spaniu też cię boli z głodu co? Bo mój ewidentnie u góry więc nie sądze by to domek bąbelka, zresztą miałam kiedyś wrzody i może te ciążowe wymioty znów coś podrażniły

Dziś Tż wprosił nas na obiad do mojej babci Spryciarz, w nd on miał gotować a jak narazie to albo zamawiamy albo nas gdzieś wbija

Miłej niedzieli
Niezły jest

Ja Juz się nie chwale nikomu, mdłości Przechodzą. Wczoraj myślałam że zwariuje pół dnia, szklanka coli pomogła
pomarancza24 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-03, 08:16   #2541
Seksta
Rozeznanie

Heeeej dziewczyny melduje się z łóżka, jeszcze bez śniadania wiec zaczyna mi juz burczec w brzuchu
Dziś leniwy dzien, idziemy na zawody jezdzieckie spacerkiem bo mieszkamy przy stajni ale to za parę godzin, wcześniej moze jakiś spacer
I jutro do praccyy do pracy nic nie mam ale jak myślę o pobudce o 6:30 i jeździe zatłoczonym busem to mi słabo.
No nic, oglądam ddtvn, zjemy coś, ogarne się i wyjdziemy z domu.
Nadrobie wieczorem bo jak zawsze naprodukowalyscie!
Udanej niedzieli
Co do nudnosci- jest lepiej ale odbijanie mnie tak meczy chodzę i bekam

TP 15.05.2014 majowa mama!

Edytowane przez Seksta
Czas edycji: 2013-11-03 o 08:18
Seksta jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-03, 08:21   #2542
h0pe
Wtajemniczenie

GG do h0pe

do kompletu -ja tez z łóżka pozdrawiam

justynka - śliczne body!

light limara
- ooo to udany weekend super ze udalo ci sie ustrzelić tyle rzeczy!
a co do fryzjera - juz niejedna z nas ubolewa j sie chyba juz w tym tyg wybiore w koncu na farbowanie

a co do bóli brzucha przy chodzeniu - a moze mylisz z twardnieniem ? bo to dziwne, to mi sie kojarzy skoro mowisz ze przy wysilku tak masz a jak lezysz przechodzi...
Stary 2013-11-03, 08:22   #2543
gosius91
Zakorzenienie

Haaaalooooooooo

W końcu - udało się! Wszyscy pojechali - wyspałam się z TŻ Teraz chwila na relaks - i będziemy korzystać z pogody póki jeszcze deszczowa aura do nas nie dotarła

I jutro z rana na badania. Jak zrobie siku w nocy to złapac do pojemnika i odstawic do lodowki ? Czy jak wstane juz to wtedy łapac ?
Miłego dnia

Zaręczyny 19.05.2012
Ślub 08.06.2013

Milenka - 15.04.2014
(tp. 07.05.2014)

Cieszmy się z małych rzeczy, bo wzór na szczęście w nich zapisany jest!
gosius91 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-03, 08:32   #2544
ab_cd
Rozeznanie

Witam z rana myslałam, ze bedzie duzo wiecej do czytania ale bez problemu mozna nadrobic - wiekszosc z Was ma gosci lub jest w gosci my rowniez mielismy weekend w rozjazdach.

Light Limara - piszesz ze czujesz juz ruchy, Twoj opis bardzo przypomina mi moje ostatnie spostrzeżenia - tak mi zaczeło bulgotac w brzuchu i tak jakby woda sie w nim przelewała, ale stwierdzilam ze to pewnie jelita pracuja lub cos innego. Wydawało mi sie ze jeszcze jest za wczesnie na ruchu. A tu moze sie okazac ze to jednak byly ruchy dziecka
I bardzo dobrze ze postawiłas na siebie i troche poszalas na zakupach. Ja ostatnio czuje sie bardzo zaniedbana :/ Dlatego we wtorek ide do fryzjera, wczoraj nalozyłam sobie maseczke i troche dłuzej posiedziałam w łazience - dokładny peeling całego ciała a potem olejowanie sie

Któras z mam pisała ze była w spa przepraszam nie pamietam dokładnie kto to był - ale tylko pozazdroscic u mnie w miescie w ogole nie ma spa. A chetnie taki dzien relaksu bym sobie zafundowała a jeszcze jakby były typowe zabiegi dla kobiet w ciazy to juz w ogole super

W ogole wczoraj jak sie obudziłam i spojrzałam na swoj brzuch to az sie wystraszyłam... lewa strona od pepka miała górke była odstająca a prawa jakby "spadła" była płaska. Czy to mozliwe ze dzidzius sie przesunał i był wtedy w tamtym miejscu? Pozniej brzuch wrocil do normalnego wygladu ale to było naprawdę dziwne.

W ksiazce ktora zakupiłam - W oczekiwaniu na dziecko jest opisane ze kobiety w ciazy powinny spac na lewym boku - ktos własnie poruszła ostatnio ten temat. Na plecach nie powinno sie spac bo obciaza sie kregosłup. A na brzuchu z czasem bedzie nie wygodnie. Najlepsza pozycja to własnie lewy bok.

To chyba na tyle rozpisałam sie u mnie słoneczko chyba zapowiada sie ciepło. Miłej niedzieli
ab_cd jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-03, 08:56   #2545
Light Limara
Zadomowienie

Cytat:
Hej.ja tez nadaje z lozka. Ale chyba wstane bo z glodu mnie zoladek boli. A tak bym pospala....

Light limara a skad jestes ze w cieszynie bylas?

Jestem z Cieszyna

Cytat:
Napisane przez h0pe Pokaż wiadomość
do kompletu -ja tez z łóżka pozdrawiam

light limara[/B]- ooo to udany weekend super ze udalo ci sie ustrzelić tyle rzeczy!
a co do fryzjera - juz niejedna z nas ubolewa j sie chyba juz w tym tyg wybiore w koncu na farbowanie

a co do bóli brzucha przy chodzeniu - a moze mylisz z twardnieniem ? bo to dziwne, to mi sie kojarzy skoro mowisz ze przy wysilku tak masz a jak lezysz przechodzi...
Ja chyba za miesiąc pofarbuję dopiero. Poczekam, aż trochę włosy podrosną, bo mam krótkie. Teraz siedzę w maseczce wax

Hm.. Może troche twardnieje przy chodzeniu, ale nie jest twardy. Ogólnie jak leżę to brzuch taki flek rozległy, a jak chodzę/ wstanę to robi się taki w kształcie kulki i może faktycznie trochę twardnieje
Ogólnie to jestem szczupła, a brzuch mam nawet spory jak na ten tydzień. Słyszałam od paru osób, że to dlatego, że nie idzie mi w boczki tylko do przodu. Może wcięcie w tali zostanie A po drugie ułożenie lóżyska mam na jakieś przedniej ścianie, więc może dlatego tak mi brzuch wypina.
Za dużo tego może ogólnie póki nic nie boli, nic się nie dzieje, młode dycha to nie będę wnikać

ab_cd to takie bulgotki musujące poznać, że to nie jelita, bo jelita jednak troche inaczej się odczuwa . Przynajmniej u mnie

Ja teraz idę się trochępołożyć, bo od 5 nie śpię.
Stary 2013-11-03, 08:57   #2546
asia27100
Zakorzenienie

lightlimara właśnie doczytałam teraz na kompie że jesteś z mojego miasta. pierwszy raz spotkałam kogoś na wizażu z cieszyna. zdradź do jakiego gina chodzisz?

ab_cd ja byłam w SPA. był to mój pierwszy raz, prezent od dziewczyn z panieńskiego. polecam!
niewykluczone że to faktycznie maluch gdzieś tam w twoim brzuchu się poruszał. ja nie jestem w stanie określić gdzie mój mógłby się wogóle znajdować.

zreszta często mnie coś łaskocze w środku, albo lekko drga. ale u mnie zdecydowanie za wcześnie na ruchy. ale wyobrażam sobie że to mógł być właśnie on (albo ona...oddajmy sprawiedliwość tżtowi... bo się córki domaga.... )

ktoś mi składał życzenia urodzinowe- dziękuję

będę dziś urabiać męża aby mnie na zakupy zabrał do b-b. nie mam w czym chodzić....

asia27100 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-03, 09:05   #2547
VwVampirka
Zakorzenienie

Witam

No i w końcu mogę coś tutaj napisać...

1-go spędziliśmy u moich rodziców. Dzień wcześniej brat przyjechał do nich z dziewczynkami, więc było wesoło. Zanim tam pojechaliśmy, to musiałam jeszcze zawieść teściów na cmentarz, chociaż nie miałam na to ochoty, bo spieszyło mi się do rodziców i brata (widzę go raz na parę miesięcy). Ale wyjścia nie miałam...

U rodziców było fajnie. Dziewczynki brata mają już pół roku i są przesłodkie Takie wesołe i cieszą się do każdego, kto je zawoła po imieniu lub weźmie na rączki... Tak więc do wczoraj miałam 2 dzidziusie TŻ niestety nie był zbyt z tego zadowolony... ciągle mi marudził, że strasznie się nudził, że nie ma o czym gadać z bratem, że ja ciągle śpię itd. i że chce wracać. No i się zgodziłam. Wczoraj pojechaliśmy już do nas. Ale tylko dojechaliśmy, TŻ włączył mi wizaża, zadzwonił do kolegi i umówił się na piwo
No i wyszło, że zostawiłam brata, rodziców i dziewczynki, z którymi się jeszcze nie wybawiłam po to, by siedzieć sama w pustym domu

Wiadomo, nie mogłam mu zabronić wyjść, bo ostatnio jak to zrobiłam, to tego bardzo żałowałam (tak mi marudził i był taki rozżalony, że miałam go dosyć). Jednak przed wyjściem powiedziałam mu jak to wygląda "chciał" zostać, ale powiedziałam, że teraz nie mam zamiaru go słuchać, jak to ja mu wszystkiego zabraniam. Podjął decyzję i niech sp!@#$
Za jakiś czas po wyjściu zadzwonił, że za 5 minut będzie z kolegą u nas

I jak to takiemu nie przyłożyć?

“Aby pozbyć się pokusy należy jej po prostu ulec"
Oscar Wilde
VwVampirka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-03, 10:09   #2548
ilkas
BAN stały

Cały weekend w rozjazdach więc mało czasu na wizaż i normalnie za Wami tęsknię

VwVampirka hahha, no to ładnie Cię TŻ urządził Ale spotkanie z kolega chociaż udane?

U nas wczoraj wieczorem się pozmieniały wszystkie plany i w końcu Emilka została u moich rodziców a my z teściem wracaliśmy do nas do domu. Dzisiaj teść wraca już do siebie do miasta a my jedziemy do moich rodziców na obiad i po Milcię. Kurczę..wiecie, że jak ja ją zostawiam tam..to normalnie za nią tęsknię Wiem, że jej tam dobrze bo uwielbia dziadków, wczoraj ululałam ją do snu i wtedy pojechaliśmy .. ale mimo wszystko dziś od rana już mnie zżera i chcę już tam jechać i ją wyściskać A mąż poszedł biegać więc jeszcze to zajmie zanim tam dojedziemy..
ilkas jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-03, 10:26   #2549
JJJustynAAA
Zakorzenienie

Witam sie niedzielnie. Ppszlam wczoraj spac o 22 a.dzis wstalan na siku pewna ze jest kolo 7 patrze a tu 9.30 pospalismy wkoncu sie wyspalam.
Wczoraj mialam dziwna przypadlosc kulo mnie w zoladku moze brzuchu i promieniowalo az do.kregoslupa. pomoglo odbijanie sie. Musialam kilka razy zeby mi bylo lepiej. Do tej.pory tego nie mialam.

Dzis leniwy dzien. Idzismy na spacer, troche poczytam i nic szczegolnego w planach.

LIGHT LIMARA super ze zakupy udane. Ja czekam n aprzysly weekend.

Wysłane z mojego LG-P700 przy użyciu Tapatalka

Mama Franka

Stary 2013-11-03, 10:28   #2550
Light Limara
Zadomowienie

Cytat:
lightlimara właśnie doczytałam teraz na kompie że jesteś z mojego miasta. pierwszy raz spotkałam kogoś na wizażu z cieszyna. zdradź do jakiego gina chodzisz?

będę dziś urabiać męża aby mnie na zakupy zabrał do b-b. nie mam w czym chodzić....
Ja kilka osób z Cieszyna spotkałam na wizażu

Vampirka na Twoim miejscu bym się wkurzyła i przegoniła

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości