Planowanie ciąży cz. 2 - Strona 85 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Zdrowie i Medycyna > Ginekologia

Notka

Ginekologia Miejsce, w którym rozmawiamy o ginekologii. Tutaj znajdziesz pytania i odpowiedzi związane ze zdrowiem intymnym kobiety. Rozmawiamy np. o antykoncepcji.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-09-11, 13:12   #2521
Lea_ny
Zakorzenienie

Dot.: Planowanie ciąży cz. 2

A Castagnus brałaś tylko z tabletkami anty czy jak zaczęłaś się starać, to też?

Zatrzasnęłam sobie kluczyki w samochodzie
Stary 2014-09-11, 13:32   #2522
kosta6
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Lea_ny Pokaż wiadomość

Z tab anty i jak odstawiłam, to chyba jeden cykl, albo dwa nie pamiętam już, bo brałam jeszcze witaminy, kwas, wiesiołki, magnez, piłam olej lniany itp full apteczka na wspomaganie..

kosta6 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-09-11, 14:58   #2523
tabaska25
Zadomowienie

GG do tabaska25

trochę mnie podbudowalas, dobrze wiedzieć ze nie tylko my nie zachodzące nie mamy tak latwo i dobrze wiedzieć ze jest o co walczyc. Dzisiaj sobie uswiadomilam, ze jestem pusta i bezwartosciowa skoro nie mogę dać mężczyźnie mojego życia potomka. Kobieta powinna byc do tego stworzona aby rodzic dzieci. Moze brak mi jeszcze instynktu macierzynskiego, sama nie wiem. Juz niedlugo sie przekonam, będzie u mnie tydzień czasu 2letni siostrzeniec, boje sie ze nie podolam takiemu zadaniu
Stary 2014-09-11, 16:36   #2524
kosta6
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez tabaska25 Pokaż wiadomość
trochę mnie podbudowalas, dobrze wiedzieć ze nie tylko my nie zachodzące nie mamy tak latwo i dobrze wiedzieć ze jest o co walczyc. Dzisiaj sobie uswiadomilam, ze jestem pusta i bezwartosciowa skoro nie mogę dać mężczyźnie mojego życia potomka. Kobieta powinna byc do tego stworzona aby rodzic dzieci. Moze brak mi jeszcze instynktu macierzynskiego, sama nie wiem. Juz niedlugo sie przekonam, będzie u mnie tydzień czasu 2letni siostrzeniec, boje sie ze nie podolam takiemu zadaniu
Kochana czułam się tak samo, w nocy sobie popłakiwałam, mówiłam że jestem beznadziejna i go zostawię skoro nawet nie mogę miec dzieci. Jednak wierzę że udało mi się zajść przez wypadek, trafiłam do szpitala i moje myśli skupiły się nad tym jak będę po tym wyglądać. Sex jak zwykle, bez ciśnienia to już, dziś, teraz, odpuściłam sobie. Musiałam zadbać o rany powypadkowe, wygląd żebym mogła wyjść na ulicę bez przyciągania wzroku na siebie. W tym momencie to było najważniejsze. Dwa dni po owulce "domniemanej" miałam różowe/brązowe plamienia, wtedy pomyślałam -nie to nie możliwe, przypomniało mi się że w 1 poronionej ciąży też tak miałam, to były plamienia implantacyjne. Wtedy zaczęłam walczyć, szybka beta, zmiana ginekologa... i udało się. Wam też się uda, zapewne w najmniej spodziewanym momencie

Stary 2014-09-11, 20:10   #2525
figa84
Zakorzenienie

Cytat:

kiedyś zatrzasnełam obie pary
figa84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-09-11, 20:26   #2526
malosympatyczna
Raczkowanie

a ja dziś dobrze dzień zaczełam. pod blokiem znalazłam 10 zł aż puściłam totka. może wygram 7 baniek
malosympatyczna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-09-11, 21:00   #2527
Kantaluna
Raczkowanie

Cześć dziewczyny, dawno mnie tu nie było od przyszłego miesiąca zaczynamy starania oby poszło jak najszybciej, za Was tez trzymam kciuki
Kantaluna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-09-11, 21:16   #2528
ellyunia
Wtajemniczenie

Planowanie ciąży cz. 2

Kosta ja jestem zdecydowana ma cc

Tabaska my zaczęliśmy zdziałać w sierpniu, bez zagłębienia sie w dni płodne, bez trzymania nóg na ścianie po bo przecież w ciąże zachodzi sie od tak (mój M. zawsze tak twierdził )
W lutym wybrałam sie do lekarza ( czułam ze chyba coś jest nie tak) zrobił monitoring i powiedział ze w tym cyklu nic z tego nie będzie ( kubek zimnej wody na łeb i ryk jak to możliwe )
Zmieniłam lekarza, dokończył monitoring i było pewne ze pęcherzyki nie dały rady. W miedzy czasie doszkolilam sie na necie co i jak i poszłam po kolejnej @ zaproponowałam ginowi żebyśmy podziałali z clo. Wypisał receptę, wzięłam tabletki ( przytyłam 4 kg po tych 4 tabletkach
Dodatkowi kazał brać luteine. Na własna rękę pracowałam nad endometrium ( codziennie lamka wina i pistacje)
Okazało sie ze pęcherzyki ładnie urosły 2 dla pewności wyprosilam zastrzyk z pregnylu na pęknięcie i udali sie

Edytowane przez ellyunia
Czas edycji: 2014-09-11 o 21:17
ellyunia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-09-11, 21:37   #2529
kosta6
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez ellyunia Pokaż wiadomość
Rozmawiałaś już z lekarzem na kiedy mniej więcej wyznaczy Ci termin? W prywatnej klinice chcesz rodzić czy państwowej dać w łape? No chyba że masz wskazania do tego?

Stary 2014-09-12, 07:54   #2530
cicci
Rozeznanie

Cytat:

Tabaska my zaczęliśmy zdziałać w sierpniu, bez zagłębienia sie w dni płodne, bez trzymania nóg na ścianie po bo przecież w ciąże zachodzi sie od tak (mój M. zawsze tak twierdził )
W lutym wybrałam sie do lekarza ( czułam ze chyba coś jest nie tak) zrobił monitoring i powiedział ze w tym cyklu nic z tego nie będzie ( kubek zimnej wody na łeb i ryk jak to możliwe )
Zmieniłam lekarza, dokończył monitoring i było pewne ze pęcherzyki nie dały rady. W miedzy czasie doszkolilam sie na necie co i jak i poszłam po kolejnej @ zaproponowałam ginowi żebyśmy podziałali z clo. Wypisał receptę, wzięłam tabletki ( przytyłam 4 kg po tych 4 tabletkach
Dodatkowi kazał brać luteine. Na własna rękę pracowałam nad endometrium ( codziennie lamka wina i pistacje)
Okazało sie ze pęcherzyki ładnie urosły 2 dla pewności wyprosilam zastrzyk z pregnylu na pęknięcie i udali sie
Brałaś luteinę w tym cyklu z pregnylem czy to był osobny cykl?
cicci jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-09-12, 11:40   #2531
Lea_ny
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez figa84 Pokaż wiadomość
kiedyś zatrzasnełam obie pary
No właśnie ja też zatrzasnęłam obie pary, a do tego torebkę z dokumentami i telefonem Dobrze, że to było pod blokiem i że chociaż klucze do domu miałam w kieszeni spodni
Na szczęście po południu przyjechał kolega męża i otworzył mi samochód Aczkolwiek nieco przerażające jest to, że zrobił to w kilka sekund

Gardło mnie boli

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2014-09-12, 14:26   #2532
ellyunia
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez cicci Pokaż wiadomość
Brałaś luteinę w tym cyklu z pregnylem czy to był osobny cykl?
tak w jedenym cyklu clo, luteina dowcipnie, pregnyl, po 12 dniach pozytywny test ciążowy i dalej luteinę aż do ok 20tc

Stary 2014-09-12, 15:37   #2533
cicci
Rozeznanie

Ellyunia a ile jednostek pregnylu? Jeden zastrzyk czy dwa?
Stary 2014-09-12, 16:51   #2534
ellyunia
Wtajemniczenie

Cytat:
Ellyunia a ile jednostek pregnylu? Jeden zastrzyk czy dwa?
jeden w d.. i pamiętam ze bolało. No ale czego się nie robi żeby mieć wymarzonego dzidziusia

Stary 2014-09-12, 18:05   #2535
figa84
Zakorzenienie

Cytat:
No właśnie ja też zatrzasnęłam obie pary, a do tego torebkę z dokumentami i telefonem Dobrze, że to było pod blokiem i że chociaż klucze do domu miałam w kieszeni spodni
Na szczęście po południu przyjechał kolega męża i otworzył mi samochód Aczkolwiek nieco przerażające jest to, że zrobił to w kilka sekund

Gardło mnie boli

no nasze też otworzyli bez uszczerbku w jakieś 30s pan się tylko zapytał jakie, "a to szybko pójdzie"
figa84 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2014-09-12, 18:37   #2536
cicci
Rozeznanie

Cytat:
jeden w d.. i pamiętam ze bolało. No ale czego się nie robi żeby mieć wymarzonego dzidziusia
Wiem, że w tyłek Ale ile jednostek? Raz czy dwa razy? Pytam, bo mój gin nie przepisuje mi luteiny. Mówi, że pregnyl wystarczy na podtrzymanie ewentualnej ciąży na początek.
Stary 2014-09-12, 19:49   #2537
ellyunia
Wtajemniczenie

Cytat:
Wiem, że w tyłek Ale ile jednostek? Raz czy dwa razy? Pytam, bo mój gin nie przepisuje mi luteiny. Mówi, że pregnyl wystarczy na podtrzymanie ewentualnej ciąży na początek.
na pewno jeden, ale jaka moc czy ile ml to nie wiem.
Już dostałaś pregnyl czy dopiero przed tobą?

Stary 2014-09-12, 21:21   #2538
cicci
Rozeznanie

Ellyunia ten cykl odpuszczam wszystko, leki, monitoring i w ogóle (tylko seks nie ) Wcześniej napisałaś, że miałaś cykl z pregnylem plus luteina a mój gin nie zapisuje mi luteiny bo dawka pregnylu, którą dostaję (2x 5000)powinna wystarczyć do podtrzymania ewentualnej ciąży (tak mi powiedział). Dlatego się zastanawiałam jaką dawkę Ty dostałaś. Bo mimo tego co mi mówi wolałabym mieć jakieś dodatkowe zabezpieczenie ale na własną rekę nie chcę nic brać...

Edytowane przez cicci
Czas edycji: 2014-09-12 o 21:23
Stary 2014-09-13, 08:27   #2539
kosta6
Raczkowanie

Cicci że długo się starałam tto się wgłębiłam w stymulacje.. i często jest tak że lekarz przepisuje clo+pregnyl+luteina lub dupek.. Kumpela obecnie ma taki cykl z luteiną na końcu. Zobaczymy co z tego będzie, bo też jakiś czas się już stara, a ma PCO, wysokie tsh no i wagowo jest trochę "większa.."

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2014-09-13, 09:28   #2540
ellyunia
Wtajemniczenie

Cytat:
Ellyunia ten cykl odpuszczam wszystko, leki, monitoring i w ogóle (tylko seks nie ) Wcześniej napisałaś, że miałaś cykl z pregnylem plus luteina a mój gin nie zapisuje mi luteiny bo dawka pregnylu, którą dostaję (2x 5000)powinna wystarczyć do podtrzymania ewentualnej ciąży (tak mi powiedział). Dlatego się zastanawiałam jaką dawkę Ty dostałaś. Bo mimo tego co mi mówi wolałabym mieć jakieś dodatkowe zabezpieczenie ale na własną rekę nie chcę nic brać...
ja niestety nie pamiętam jaką dawkę dostałam, na pewno jeden zastrzyk (pamiętam że w opakowaniu były chyby 2 ampułki które gin to wziął do jednej strzykawki- jedna to chyba jakiś proszek a druga płyn...chyba )
Luteina chyba nie jest jakaś obciążająca, raczej nie zaszkodzi co najwyżej pomoże..ale nie jestem lekarzem. Skoro twój mówi ze Tobie nie trzeba...chociaż z tymi lekarzami to różnie bywa, ja wychodzę z założenia że czasem trzeba brać sprawy w swoje ręce.
Ja na początku brałam lutkę dowcipną 50mg chyba 2xdziennie ale pewnego dnia się obudziłam i miałam brązowawe plamienia i lekarz kazał leżeć 3 dni i od tego czasu brałam 3xdziennie po 100mg lutki

Czyli ty już kiedyś dostawałaś pregnyl?

Edytowane przez ellyunia
Czas edycji: 2014-09-13 o 09:35
Stary 2014-09-13, 13:32   #2541
_analiza
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez kosta6 Pokaż wiadomość
Cicci że długo się starałam tto się wgłębiłam w stymulacje.. i często jest tak że lekarz przepisuje clo+pregnyl+luteina lub dupek.. Kumpela obecnie ma taki cykl z luteiną na końcu. Zobaczymy co z tego będzie, bo też jakiś czas się już stara, a ma PCO, wysokie tsh no i wagowo jest trochę "większa.."
Dziewczyny szukam wlasnie informacji odnośnie luteiny. Teraz jestem na cyklu z clo+ovitrelle. 21 dc mam zbadac progesteron i na tym koncza sie zalecenia dra. Czy luteina po owulacji to norma czy daje sie ja w drodze dostosowanego do danego przypadku wyjatku? Moge kupic ja bez recepty na wlasna reke?

Czy wiecie czy moze ovi zakłamuje wynik testu owulacyjnego? Bo ciazowy to wiem ze musze swoje odczekac

Ps. Jako ciekawostka powiem Wam ze moj gin po ovi kazal czekac 48 nie mniej a widze ze niektorym z Was po podobnym skladowo pregnylu Wy przytulacie się juz na nastepny dzien. Przerasta mnie ogrom informacji zwiazany z zachodzeniem/stymulowaniem/mierzenuem/śledzeniem
Stary 2014-09-13, 14:17   #2542
kosta6
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez _analiza Pokaż wiadomość
Dziewczyny szukam wlasnie informacji odnośnie luteiny. Teraz jestem na cyklu z clo+ovitrelle. 21 dc mam zbadac progesteron i na tym koncza sie zalecenia dra. Czy luteina po owulacji to norma czy daje sie ja w drodze dostosowanego do danego przypadku wyjatku? Moge kupic ja bez recepty na wlasna reke?

Czy wiecie czy moze ovi zakłamuje wynik testu owulacyjnego? Bo ciazowy to wiem ze musze swoje odczekac
Luteina to progesteron, bez recepty jej nigdzie nie dostaniesz. Pomaga podtrzymać ciążę jeśli do niej dojdzie. Ja miałam zawsze przed planowanym okresem kilka dni plamienia-niedomoga lutealna-czyli za niski progesteron by ciąża sie mogła utrzymać. Gdyby doktor kazał Ci brać luteinę to wynik badania progesteronu wyszedłby kłamliwy, więc dobrze że Ci jej nie przepisał. Jednak dużo osobom luteina czy duphaston pomaga zajść/ utrzymać ciążę.
Nawet jeśli test owu wychodzi pozytywny nie musi to oznaczać że doszło do pęknięcia pęcherzyka.
Ale jeśli bierzesz CLO to nie masz się czym martwić bo pewnie masz monitoring (jak to zazwyczaj bywa przy stymulowaniu clo)

Stary 2014-09-13, 17:10   #2543
_analiza
Raczkowanie

No tak i nie. Bylam 12 dc i byl pecherzyk dostalam zastrzyk i tyle z wizyt. Na nastepna mam sie stawic w zaleznosci czy bedzie okres czy nie. Jedyne co to ten progesteron mam zbadac. Wiem, ze zaklamuje wynik ale wiadomo nadzieja matka glupich - licze na to ze moze juz w tym cyklu sie udalo wiec zaczelam sie zastanawiac bo wiele dziewczyn pisze o tej luteinie jakby miala pomoc w utrzymaniu to moze by sie przydała... no a o test pytam bo dwa dni pod rzad wyszła mi nyby mocna druga krecha i nie wiem czy to ovitrelle czy no nie mam pojecia co i zastanawiam sie czy robic trzeci chociaz wlasciwie juz powinnam byc po owulce na dobrą sprawę...

Po ovi beta z krwi tez wyjdzie zakłamana?

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2014-09-13, 17:49   #2544
kosta6
Raczkowanie

Nie bądź w gorącej wodzie kąpana wg mnie powinnaś kilka dni po zastrzyku mieć monitoring by sprawdzić czy aby napewno pękł pęcherzyk, bo tak to na dwoje babka wróżyła(mógł pęknąć lub zamienić się w torbielkę lub się wchłonąć).
Nie wiem czy ovi ma wpływ na betę. A który cykl się staracie?

Stary 2014-09-13, 19:03   #2545
_analiza
Raczkowanie

To nasz piąty cykl. PCO ani tarczyca nie pomaga.

Zrobilam jeszcze teraz test na owu i wyszla kreska ale tym razem juz nie taka mocna. Nie jest to bladość ale tez nie powiem zeby byla ciemniejsza. I nie wiem jak to jest z tym LH... trzy dni z rzędu wychodzi mi niby owu:/
Wiem, że wg forumowych doświadczeń powinnam miec monitoring ale moj lekarz w ogole o tym nie wspomnial...
Ps. Nic nie poradze na to ze jestem -jak to napisalas "w goracej wodzie kapana", staram się o tym nie myslec ale ciezko zapomniec zwlaszcza ze dzisiaj wyjatkowo odczuwam bol podbrzusza raz jeden raz drugi jajnik i zastanawiam sie rozwazajac wszystkie opcje
Stary 2014-09-13, 19:26   #2546
Lea_ny
Zakorzenienie

Przy PCO testy owu, to bardzo często wyrzucanie kasy w błoto, bo mogą wychodzić pozytywne nawet w cyklach bezowulacyjnych
Skoro nie masz teraz monitoringu, to na początku cyklu przed kolejną stymulacją powinnaś zrobić USG, żeby zobaczyć czy nie zrobiła się torbiel. Chociaż mam nadzieję, że kolejny cykl już nie nadejdzie

A ja się rozłożyłam - ledwo mogę oddychać, taki mam katar
Stary 2014-09-14, 07:34   #2547
cicci
Rozeznanie

Cytat:
Czyli ty już kiedyś dostawałaś pregnyl?
Tak, już nawet nie pamiętam ile razy. Sama sobie go w tyłek robię

---------- Dopisano o 08:24 ---------- Poprzedni post napisano o 08:17 ----------

Cytat:
Napisane przez kosta6 Pokaż wiadomość
No właśnie jak już pisałam to chyba zależy od ilości pregnylu. Ja jeden dostaje na pęknięcie a drugi na podtrzymanie. Mimo to się obawiam. Okres zawsze przychodził punktualnie po 14 dniach od podania pierwszego zastrzyku, tylko ostatni po 12....I tego się właśnie boję. Że mimo iż dawka jest ogromna to nie stracza.

---------- Dopisano o 08:28 ---------- Poprzedni post napisano o 08:24 ----------

Cytat:

Ps. Jako ciekawostka powiem Wam ze moj gin po ovi kazal czekac 48 nie mniej a widze ze niektorym z Was po podobnym skladowo pregnylu Wy przytulacie się juz na nastepny dzien. Przerasta mnie ogrom informacji zwiazany z zachodzeniem/stymulowaniem/mierzenuem/śledzeniem
Mnie każe zawsze odczekać do następnego dnia. A później kochać się i kochać i kochać jak najwięcej

---------- Dopisano o 08:34 ---------- Poprzedni post napisano o 08:28 ----------

Cytat:
To nasz piąty cykl. PCO ani tarczyca nie pomaga.

Zrobilam jeszcze teraz test na owu i wyszla kreska ale tym razem juz nie taka mocna. Nie jest to bladość ale tez nie powiem zeby byla ciemniejsza. I nie wiem jak to jest z tym LH... trzy dni z rzędu wychodzi mi niby owu:/
Wiem, że wg forumowych doświadczeń powinnam miec monitoring ale moj lekarz w ogole o tym nie wspomnial...
Ps. Nic nie poradze na to ze jestem -jak to napisalas "w goracej wodzie kapana", staram się o tym nie myslec ale ciezko zapomniec zwlaszcza ze dzisiaj wyjatkowo odczuwam bol podbrzusza raz jeden raz drugi jajnik i zastanawiam sie rozwazajac wszystkie opcje
A skąd wiesz kiedy masz wziąść ovi jeśli nie wiesz czy pęcherzyk jest odpowiedniej wielkości, czy w ogóle clo działa i czy czasem nie robią Ci się torbiele dziwny ten Twój lekarz. Branie leków stymulujących bez monitoringu w ogóle nie ma sensu i jest niebezpieczne.
Stary 2014-09-14, 10:18   #2548
ellyunia
Wtajemniczenie

Planowanie ciąży cz. 2

Analiza z tego co pisałas co lekarz zrobił usg a pózniej podał zastrzyk.
Dobrze ze wszystko zapisywałem w kalendarzu bo bym nie pamiętała

Tak jak Kosta miałam zbyt niski swój progesteron, wiec po zastrzyku miałam brać 2x1 lutce dowcipnej.
Po 10 dniach zrobiłam progesteron i był wyraźnie wysoki po 14 dniach zrobiłam jeszcze raz progesteron i podwoił sie od ostatniego czasu. Wtedy tez zrobiłam bete ( test ciążowy juz pokazał III kreski ) i wyszła .. Pozytywna
Na samo wspomnienie powracają emocje kiedy pobierałam PDF z wynikami :p

Przytulanki były tego samego dnia co zastrzyk, z nogami na ścianie po
Chyba tego dnia pękły moje pęcherzyki
I następnego tez
Po zastrzyku to normalne ze lekarz nie chce zrobić usg, być może juz jest ciąża i badanie mogłoby zaszkodzić. Ja wydzwanialam do mojego giną żeby mi zrobił usg ale był nie ugięty. U dobrze implementacja była późno bo chyba w 12 dniu a usg miałam po 21 dniach od zastrzyku i od razu kartę ciąży

---------- Dopisano o 11:18 ---------- Poprzedni post napisano o 11:09 ----------

Może zmień lekarza jeśli ten podaje ci leki stymulujące na "oko" ale na własna rękę raczej bym nie działała

Edytowane przez ellyunia
Czas edycji: 2014-09-14 o 10:20
Stary 2014-09-14, 15:44   #2549
_analiza
Raczkowanie

Cytat:
U dobrze implementacja była późno bo chyba w 12 dniu a usg miałam po 21 dniach od zastrzyku i od razu kartę ciąży

---------- Dopisano o 11:18 ---------- Poprzedni post napisano o 11:09 ----------

Może zmień lekarza jeśli ten podaje ci leki stymulujące na "oko" ale na własna rękę raczej bym nie działała
No niby ten moj jest zachwalany na wszystkie strony, specjalizuje sie w leczeniu niepłodności i ogólnie raczej powinnam mieć do niego zaufanie... Na wizycie kontrolnej po clo bylam- wtedy tez przepisal mi ovitrelle w brzuch na następny dzień. No i okolo 20 dnia cyklu zbadac progesteron. Mam sie u niego stawic znowu w 12 dniu cyklu po clo chyba ze nie przyjdzie @ to wtedy test i umowic sie wczesniej.
Orientujecie sie jaki powinien wyjsc progesteron w ok 21 dc zeby byl "w normie"? Praktykujecie pobieranie krwi dwa razy w tym samym dniu itp? Bo naczytalam sie ze to roznie bywa i mozna zlapac akurat najnizsza dzienna...
Stary 2014-09-14, 18:22   #2550
ellyunia
Wtajemniczenie

Cytat:
Orientujecie sie jaki powinien wyjsc progesteron w ok 21 dc zeby byl "w normie"? Praktykujecie pobieranie krwi dwa razy w tym samym dniu itp? Bo naczytalam sie ze to roznie bywa i mozna zlapac akurat najnizsza dzienna...

Nie wiem jaki powinien wyjść u mnie po 10 dniach od zastrzyku wyszedł: 37,60 ng/ml
Na kolejnym badaniu po 14 dniach 43,21 ng/ml.
Dodam jeszcze że w cyklu bez leków wyszedł mi 2,58 ng/ml
W cyklu w którym zaczynałam brać leki robiłam sobie jeszcze wyniki FSH, Prolaktynę, LH, Estradiol i wszystko w normie.

Normy progesteronu u mnie w laboratorium:
faza folikularna 0,15-1,4 ng/ml
śr. cyklu 4,44-28,03 ng/ml
faza lutealna 3,34-25,56 ng/ml
po menopauzie: <0,0-0,73 ng/ml
ciężarne I trymestr 11,22-90,00 ng/ml

A jaki Tobie wyszedł?

Edytowane przez ellyunia
Czas edycji: 2014-09-14 o 18:27
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Ginekologia

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości