![]() |
#2521 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Planowanie ciąży cz. 2
A Castagnus brałaś tylko z tabletkami anty czy jak zaczęłaś się starać, to też?
Zatrzasnęłam sobie kluczyki w samochodzie ![]()
#2522 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#2523 |
Zadomowienie
|
trochę mnie podbudowalas, dobrze wiedzieć ze nie tylko my nie zachodzące nie mamy tak latwo i dobrze wiedzieć ze jest o co walczyc. Dzisiaj sobie uswiadomilam, ze jestem pusta i bezwartosciowa skoro nie mogę dać mężczyźnie mojego życia potomka. Kobieta powinna byc do tego stworzona aby rodzic dzieci. Moze brak mi jeszcze instynktu macierzynskiego, sama nie wiem. Juz niedlugo sie przekonam, będzie u mnie tydzień czasu 2letni siostrzeniec, boje sie ze nie podolam takiemu zadaniu
#2524 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#2525 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#2526 |
Raczkowanie
|
a ja dziś dobrze dzień zaczełam. pod blokiem znalazłam 10 zł
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2527 |
Raczkowanie
|
Cześć dziewczyny, dawno mnie tu nie było
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2528 |
Wtajemniczenie
|
Planowanie ciąży cz. 2
Kosta ja jestem zdecydowana ma cc
![]() Tabaska my zaczęliśmy zdziałać w sierpniu, bez zagłębienia sie w dni płodne, bez trzymania nóg na ścianie po ![]() W lutym wybrałam sie do lekarza ( czułam ze chyba coś jest nie tak) zrobił monitoring i powiedział ze w tym cyklu nic z tego nie będzie ( kubek zimnej wody na łeb i ryk jak to możliwe ) Zmieniłam lekarza, dokończył monitoring i było pewne ze pęcherzyki nie dały rady. W miedzy czasie doszkolilam sie na necie co i jak i poszłam po kolejnej @ zaproponowałam ginowi żebyśmy podziałali z clo. Wypisał receptę, wzięłam tabletki ( przytyłam 4 kg po tych 4 tabletkach ![]() Dodatkowi kazał brać luteine. Na własna rękę pracowałam nad endometrium ( codziennie lamka wina i pistacje) Okazało sie ze pęcherzyki ładnie urosły 2 ![]() ![]()
❤️Majka 21.12.2014 Szczęścia nie da się kupić, ale można je sobie urodzić .. Edytowane przez ellyunia Czas edycji: 2014-09-11 o 21:17 |
![]() ![]() |
![]() |
#2529 |
Raczkowanie
|
Rozmawiałaś już z lekarzem na kiedy mniej więcej wyznaczy Ci termin? W prywatnej klinice chcesz rodzić czy państwowej dać w łape? No chyba że masz wskazania do tego?
![]() ![]()
#2530 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#2531 |
Zakorzenienie
|
No właśnie ja też zatrzasnęłam obie pary, a do tego torebkę z dokumentami i telefonem
![]() ![]() Na szczęście po południu przyjechał kolega męża i otworzył mi samochód ![]() ![]() Gardło mnie boli ![]()
#2532 |
Wtajemniczenie
|
tak
![]() ![]()
#2533 |
Rozeznanie
|
Ellyunia a ile jednostek pregnylu? Jeden zastrzyk czy dwa?
|
![]() ![]() |
![]() |
#2534 |
Wtajemniczenie
|
jeden w d.. i pamiętam ze bolało. No ale czego się nie robi żeby mieć wymarzonego dzidziusia
#2535 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
no nasze też otworzyli bez uszczerbku w jakieś 30s ![]() |
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#2536 |
Rozeznanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#2537 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Już dostałaś pregnyl czy dopiero przed tobą?
![]() |
#2538 |
Rozeznanie
|
Ellyunia ten cykl odpuszczam wszystko, leki, monitoring i w ogóle (tylko seks nie
![]() Edytowane przez cicci Czas edycji: 2014-09-12 o 21:23 |
![]() ![]() |
![]() |
#2539 |
Raczkowanie
|
Cicci że długo się starałam tto się wgłębiłam w stymulacje.. i często jest tak że lekarz przepisuje clo+pregnyl+luteina lub dupek.. Kumpela obecnie ma taki cykl z luteiną na końcu. Zobaczymy co z tego będzie, bo też jakiś czas się już stara, a ma PCO, wysokie tsh no i wagowo jest trochę "większa.."
#2540 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Luteina chyba nie jest jakaś obciążająca, raczej nie zaszkodzi co najwyżej pomoże..ale nie jestem lekarzem. Skoro twój mówi ze Tobie nie trzeba...chociaż z tymi lekarzami to różnie bywa, ja wychodzę z założenia że czasem trzeba brać sprawy w swoje ręce. Ja na początku brałam lutkę dowcipną 50mg chyba 2xdziennie ale pewnego dnia się obudziłam i miałam brązowawe plamienia i lekarz kazał leżeć 3 dni i od tego czasu brałam 3xdziennie po 100mg lutki Czyli ty już kiedyś dostawałaś pregnyl?
❤️Majka 21.12.2014 Szczęścia nie da się kupić, ale można je sobie urodzić .. Edytowane przez ellyunia Czas edycji: 2014-09-13 o 09:35 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2541 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Czy wiecie czy moze ovi zakłamuje wynik testu owulacyjnego? Bo ciazowy to wiem ze musze swoje odczekac ![]() Ps. Jako ciekawostka powiem Wam ze moj gin po ovi kazal czekac 48 nie mniej ![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#2542 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Nawet jeśli test owu wychodzi pozytywny nie musi to oznaczać że doszło do pęknięcia pęcherzyka. Ale jeśli bierzesz CLO to nie masz się czym martwić bo pewnie masz monitoring (jak to zazwyczaj bywa przy stymulowaniu clo)
![]() |
#2543 |
Raczkowanie
|
No tak i nie. Bylam 12 dc i byl pecherzyk dostalam zastrzyk i tyle z wizyt. Na nastepna mam sie stawic w zaleznosci czy bedzie okres czy nie. Jedyne co to ten progesteron mam zbadac. Wiem, ze zaklamuje wynik ale wiadomo nadzieja matka glupich - licze na to ze moze juz w tym cyklu sie udalo wiec zaczelam sie zastanawiac bo wiele dziewczyn pisze o tej luteinie
![]() ![]() Po ovi beta z krwi tez wyjdzie zakłamana?
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#2544 |
Raczkowanie
|
Nie bądź w gorącej wodzie kąpana
![]() Nie wiem czy ovi ma wpływ na betę. A który cykl się staracie?
#2545 |
Raczkowanie
|
To nasz piąty cykl. PCO ani tarczyca nie pomaga.
Zrobilam jeszcze teraz test na owu i wyszla kreska ale tym razem juz nie taka mocna. Nie jest to bladość ale tez nie powiem zeby byla ciemniejsza. I nie wiem jak to jest z tym LH... trzy dni z rzędu wychodzi mi niby owu:/ Wiem, że wg forumowych doświadczeń powinnam miec monitoring ale moj lekarz w ogole o tym nie wspomnial... Ps. Nic nie poradze na to ze jestem -jak to napisalas "w goracej wodzie kapana", staram się o tym nie myslec ale ciezko zapomniec zwlaszcza ze dzisiaj wyjatkowo odczuwam bol podbrzusza raz jeden raz drugi jajnik i zastanawiam sie rozwazajac wszystkie opcje ![]()
![]() |
#2546 |
Zakorzenienie
|
Przy PCO testy owu, to bardzo często wyrzucanie kasy w błoto, bo mogą wychodzić pozytywne nawet w cyklach bezowulacyjnych
![]() Skoro nie masz teraz monitoringu, to na początku cyklu przed kolejną stymulacją powinnaś zrobić USG, żeby zobaczyć czy nie zrobiła się torbiel. Chociaż mam nadzieję, że kolejny cykl już nie nadejdzie ![]() A ja się rozłożyłam - ledwo mogę oddychać, taki mam katar ![]()
#2547 | |||
Rozeznanie
|
Tak, już nawet nie pamiętam ile razy. Sama sobie go w tyłek robię
![]() ---------- Dopisano o 08:24 ---------- Poprzedni post napisano o 08:17 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 08:28 ---------- Poprzedni post napisano o 08:24 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 08:34 ---------- Poprzedni post napisano o 08:28 ---------- Cytat:
A skąd wiesz kiedy masz wziąść ovi jeśli nie wiesz czy pęcherzyk jest odpowiedniej wielkości, czy w ogóle clo działa i czy czasem nie robią Ci się torbiele
![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#2548 |
Wtajemniczenie
|
Planowanie ciąży cz. 2
Analiza z tego co pisałas co lekarz zrobił usg a pózniej podał zastrzyk.
Dobrze ze wszystko zapisywałem w kalendarzu bo bym nie pamiętała ![]() Tak jak Kosta miałam zbyt niski swój progesteron, wiec po zastrzyku miałam brać 2x1 lutce dowcipnej. Po 10 dniach zrobiłam progesteron i był wyraźnie wysoki ![]() ![]() Na samo wspomnienie powracają emocje kiedy pobierałam PDF z wynikami :p Przytulanki były tego samego dnia co zastrzyk, z nogami na ścianie po ![]() Chyba tego dnia pękły moje pęcherzyki ![]() I następnego tez ![]() Po zastrzyku to normalne ze lekarz nie chce zrobić usg, być może juz jest ciąża i badanie mogłoby zaszkodzić. Ja wydzwanialam do mojego giną żeby mi zrobił usg ale był nie ugięty. U dobrze implementacja była późno bo chyba w 12 dniu a usg miałam po 21 dniach od zastrzyku i od razu kartę ciąży ---------- Dopisano o 11:18 ---------- Poprzedni post napisano o 11:09 ---------- Może zmień lekarza jeśli ten podaje ci leki stymulujące na "oko" ale na własna rękę raczej bym nie działała
❤️Majka 21.12.2014 Szczęścia nie da się kupić, ale można je sobie urodzić .. Edytowane przez ellyunia Czas edycji: 2014-09-14 o 10:20 |
![]() ![]() |
![]() |
#2549 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Orientujecie sie jaki powinien wyjsc progesteron w ok 21 dc zeby byl "w normie"? Praktykujecie pobieranie krwi dwa razy w tym samym dniu itp? Bo naczytalam sie ze to roznie bywa i mozna zlapac akurat najnizsza dzienna...
![]() ![]() |
![]() |
#2550 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Nie wiem jaki powinien wyjść u mnie po 10 dniach od zastrzyku wyszedł: 37,60 ng/ml Na kolejnym badaniu po 14 dniach 43,21 ng/ml. Dodam jeszcze że w cyklu bez leków wyszedł mi 2,58 ng/ml W cyklu w którym zaczynałam brać leki robiłam sobie jeszcze wyniki FSH, Prolaktynę, LH, Estradiol i wszystko w normie. Normy progesteronu u mnie w laboratorium: faza folikularna 0,15-1,4 ng/ml śr. cyklu 4,44-28,03 ng/ml faza lutealna 3,34-25,56 ng/ml po menopauzie: <0,0-0,73 ng/ml ciężarne I trymestr 11,22-90,00 ng/ml A jaki Tobie wyszedł?
❤️Majka 21.12.2014 Szczęścia nie da się kupić, ale można je sobie urodzić .. Edytowane przez ellyunia Czas edycji: 2014-09-14 o 18:27 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:10.