|
|
#2521 |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Razem schudniemy 20kg! - część VIII
Uf... wybłagałam kompa od współlokatora.
Dziewczyny! nie wiem ile ważę, bo mi tż-et schował wagę i nie może się zebrać żeby mi ją wyciągnąć. A szukałam już wszędzie. Powiem Wam, że w weekend przesadziłam... jak zwykle zresztą Muszę znaleźć sposób jak przetrwać weekendy bez obżerania się niezdrowymi rzeczami. Myślę, żeby kupić sobie masę warzyw i owoców i w weekendy cały czas jeść je (oprócz oczywiście śniadania i obiadu), wtedy cały czas będę najedzona i nie będę miała ochoty na ścierwo. Dziś pojawił się problem... Miałam napad jedzenia a potem wymioty z przejedzenia... Wiem, że to żle. Kiedyś już tak miałam. Ale to się zdarzało tylko raz na miesiąc. A teraz nie miałam tego od pół roku i się pojawiło....
|
#2522 |
|
Zadomowienie
|
Eliza ja kupuję ją u mnie w centrum, podejrzewam że jest w większości sklepów. Niestety jest dosyć droga bo kosztuje ok 35 zł/kg
|
|
|
|
#2523 |
|
Zakorzenienie
|
a nie widziałam u siebie nigdzie pewnie w większym mieście jest
jak gdzieś będę to poszukam.Yenna weekendy są najgorsze.Z tymi wymiotami to kiepsko ,ale znam ten temat
|
#2524 |
|
Zadomowienie
|
Eliza jak w większym mieście?
U mnie na wsi jest |
|
|
|
#2525 |
|
Rozeznanie
|
Właśnie się zastanawiam czy mam coś zrobić z tym, czy dopiero jeśli się powtórzy... Martwię się w sumie...
|
#2526 |
|
Wtajemniczenie
|
Kasiula no ja wlasnie mialam pytac co ty za "centrum" masz
. Rozumiem ze to tam gdzie 2 drogi sie przecinaja Kat jestes! postaram sie grzecznie obchodzic te okazje. Mam nadzieje ze mi sie uda. Yenna oj nie fajnie z wymiotami. Ale z weekendami to ja tez mam problem. Naprawiaj szybko komputer, bo Cie brakuje na watku ![]() Eliza dzieki, zaraz popatrze na linki Tak sobie rozepchalam zoladek, ze jestem teraz glodna
|
#2527 |
|
Zakorzenienie
|
musisz sie starać,żeby się nie powtórzyło.Ja akurat jestem ostatnią osobą żeby Ci doradzać .
KASIULA no mówię,że u siebie tego nigdzie nie widziałam
|
#2528 |
|
Rozeznanie
|
Muszę sobie zaplanować na jutro jadłospis żeby się nie objeść (bo to się zdarza wtedy gdy "idę na żywioł") Zobaczymy jak będzie jutro.
I. 2 kromki z coemnego pieczywa z serkiem almette i pomidorem, kefir. II. Jabłko III. Kisiel z ziarnami słonecznika IV. Jakiś owoc V. Kasza jaglana z warzywami.
|
#2529 |
|
Zakorzenienie
|
no chyba będziesz jednak wieczorem głodna.
te trzy posiłki to takie malutkie.
|
#2530 |
|
Wtajemniczenie
|
Yenna mam Ci naprac do dupy za ten jadlospis?
Nie mozesz raz jesc za duzo a raz o wiele za malo . To Ci w niczym nie pomoze
|
#2531 |
|
Zadomowienie
|
yenna_ ja też przeszłam przez napady obżarstwa aż do bólu żołądka, a zdarzało mi się to wtedy, kiedy na diecie się głodziłam aż w końcu organizm nie wytrzymywał. A ten jadłospis, który dodałaś to jest głodowy... Musisz jeść zdrowo, ale więcej.
wzrost: 168 cm pierwszy start: wrzesień 2011 ------> około 75 kg drugi start: 30.09.12 ------> 65,7 kg cel ostateczny: 58 kg osiągnięty! (17.12.12) kontrola wagi: 21.03.15 -> 56,3kg "Luck my ass! Luck is just another word for hard work and open mind!" |
|
|
|
#2532 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
. W mnie we wsi nie ma sklepu. Chodziło mi o Delikatesy Centrum które są we wiosce obok (takiej troszkę większej). Tam przeważnie robię zakupy ![]() A no jestem katem i będę mieć Ciebie na oku ![]() Yenna rzucasz się na jedzenie tylko i wyłącznie dlatego że za mało jesz. Zbyt drastycznie trzymasz dietę i dlatego nie potrafisz długo wytrwać na diecie i kończy się tym że rzucasz się na jedzenie. Ustal sobie zbilansowany jadłospis na poziomie min 1500 kcal i będziesz chodzić najedzona. Dzięki temu dłużej wytrwasz na niej. |
|
|
|
|
#2533 |
|
Rozeznanie
|
Macie racje, może powinnam dołożyć coś do tego kisielu i owoców, tylko co? Jestem wtedy w pracy i niezbyt mam możliwość i czas na jedzenie np. sałatki, bo zazwyczaj jem jedną ręką a drugą ogarniam dzieci... Hm... Poradźcie coś... Może powinnam jeść zupę w przedszkolu?
|
#2534 |
|
Wtajemniczenie
|
Yenna jedz zupe w przedszkolu. A drugich dan nie podaja?
Czasami mozesz sobie uszykowac cos. Ja np czasami pieke sobie paleczki z kurczaka. To mozna zjesc dosc sprawnie i jest dosc dobre na zimno. Do tego jakas surowka z przedszkola . Czasami robilam tez tortille z kurczakiem i warzywami. To jest zawiniete i mozna jesc nawet jedna reka. Dzis w pracy mialam leczo z paroweczka w pojemniku. To akurat podgrzalam w mikrofali. No i czasami tez kanapka nie jest zla. Duzo warzyw i szynki do srodka.
|
#2535 |
|
Zadomowienie
|
Kasiula, te Delikatesy Centrum to teraz już chyba wszędzie są, u mnie też widziałam ostatnio.
---------- Dopisano o 22:21 ---------- Poprzedni post napisano o 22:05 ---------- yenna_ te wrapy o których wspomniała Martuszka to jest bardzo dobre wyjście. Usmaż sobie naleśnika z mąki razowej, zrób sałatkę cezar z grillowanym kurczakiem, zawiń wrapa i opakuj w folię. W ręce trzymasz i jesz, żadnych sztućców czy talerzy. Tyle, żeby gdzieś do lodówki wsadzić.[COLOR="Silver"]
wzrost: 168 cm pierwszy start: wrzesień 2011 ------> około 75 kg drugi start: 30.09.12 ------> 65,7 kg cel ostateczny: 58 kg osiągnięty! (17.12.12) kontrola wagi: 21.03.15 -> 56,3kg "Luck my ass! Luck is just another word for hard work and open mind!" Edytowane przez missmanhattan Czas edycji: 2014-10-07 o 22:44 |
|
|
|
#2536 |
|
Zadomowienie
|
Jejciu co tu taka cisza
![]() Byłam dzisiaj na zakupach. Miałam dla siebie do wydania kilka stów i co sobie kupiłam? Tylko 1 bluzkę . Powinni dać mi zakaz wstępu do sklepów dziecięcych. Zawsze tak się kończy - jadę coś sobie kupić a wracam z ciuchami dla dzieci Wróciłam wykończona, głodna i chce mi się wyć Do Wszystkich Świąt muszę schudnąć i jeszcze raz wybyć się na te piep.... zakupy Edytowane przez K_A_S_I_U_L_A Czas edycji: 2014-10-08 o 15:18 |
|
|
|
#2537 |
|
Zakorzenienie
|
KASIULA schowaj sobie tą kaskę i za miesiąc sie obkupisz
![]() a ciuszki dla dzieci zwłaszcza dla takich maluszków jak Ty masz są cudne
|
#2538 |
|
Wtajemniczenie
|
oj oj dzis tu faktycznie pustki
Kasiula nie zal Ci teraz paru stow wywalac? na buty to rozumiem, ale inne rzeczy? Przeciez za troche to bedzie na Tobie wisiec ![]() Na pewno masz jakies ubrania sprzed ciazy U mnie dzis dietkowo ok. Rano zjadlam kanapki kukurydziane z maslem, szynka, serem i salata. Do pracy wzielam jablko, leczo z parowka, kromki kukurydziane. A zaraz sobie zrobie kanapki z makrela ![]() I oczywiscie kawa z mlekiem migdalowym W weekend u mnie w miescie bedzie targ jesienny, wiec sie pewnie wybiore z ciekawosci. Oby nic nie kusilo
|
#2539 |
|
Zadomowienie
|
Właśnie chodzi o to że nie mam w czym chodzić. Dlatego mąż dał mi ekstra kasę na ciuchy bo nie mam w czym jechać do rodzinki a on powiedział że nie chce się wstydzić w moich stronach że chodzę w byle czym.
Obecnie chodzę w spodniach które kupiłam na chrzciny i delikatnie mówiąc wiszą na mnie. Wygląda to okropnie. Martuszka mam ciuchy sprzed ciąży, tylko problem w tym że się do nich nie mieszczę. Jedynie mieszczę się w czarne spodnie z Mohito ale jeszcze są trochę za opięte. Do końca października powinny być dobre. Przed ciążą też nie kupowałam za dużo ciuchów bo też byłam na diecie i mówiłam że się nie opłaca. I takim sposobem zostałam bez ciuchów Dlatego muszę kupić sobie chociaż jakieś jeansy, to będę mieć 2 pary na zmianę i mi do wiosny wystarczą (bo gdzie ja zimną będę chodzić), no i pasowałoby mi kupić ze 2 bluzki (sweterki).---------- Dopisano o 17:45 ---------- Poprzedni post napisano o 17:41 ---------- Z tego wszystkiego mam straszną ochotę na jedzenie. Zjadałam już 4 pyzy (po co je mężuś kupił Niestety to nie pomogło i dalej mam ochotę coś zeżreć |
|
|
|
#2540 |
|
Zakorzenienie
|
KASIULA to przed wyjazdem sobie coś kupisz.Jeszcze Ci cos spadnie,a tak kupisz teraz i pojedziesz w wiszących portkach
dopiero bedzie wstydNie jedz słodyczy zobacz ile już dni masz w podpisie.Nie szkoda
|
#2541 |
|
Wtajemniczenie
|
Kasiula Ty nie spoczywaj na laurach za zeszly miesiac
. Pamietaj ze teraz masz miec rownie piekny wynik ![]() A ja myslalam ze juz chodzis w ubraniach sprzed ciazy. Dobry mezus, ze tak dba, musze to swojemu powiedziec! hihihihi
|
#2542 |
|
Zadomowienie
|
Eliza no mam jeszcze 2,5 tygodnia ale sytuacja diametralnie się ni zmieni. Max. 2 kg różnicy to prawie nic. Pojadę jeszcze raz i może wtedy coś wynajdę ciekawego. Z małą zakupy to męczarnia a nie zakupy
Martuszka albo jesteś optymistką albo się ze mnie nabijasz albo się mścisz za ten tort z sałaty Mieszczę się tylko do spodni z Mohito rozmiar 42 Nie wiem jakim cudem skoro je kupowałam będąc o 10 kg szczuplejsza![]() Jakie dzisiaj widziałam super kurteczki/płaszczyki krótkie w Mohito Nie zaprzepaszczę moich starań i nie będę już nic jadła do kolacji. A na kolację zjem coś delikatnie i wezmę gorącą kąpiel jak wszyscy pójdą spać. Po całym dniu z dzieciakami uwielbiam w ciszy poleżeć w wannie i odprężyć się. To już mój taki codzienny rytuał ![]() ---------- Dopisano o 18:17 ---------- Poprzedni post napisano o 18:13 ---------- Żyrafko co u Ciebie? Jak tam dietka Chyba kiepsko bo podczytujesz codziennie a nie chwalisz się swoimi osiągnięciami
Edytowane przez K_A_S_I_U_L_A Czas edycji: 2014-10-08 o 18:16 |
|
|
|
#2543 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#2544 | ||||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Dodatkowym argumentem jest to, że jeśli bym jadła w przedszkolu obiad, to pewnie jakbym gotowała, to bym podjadała jego obiad, bo ciężko ugotować jedną porcje. ---------- Dopisano o 18:42 ---------- Poprzedni post napisano o 18:41 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 18:42 ---------- Poprzedni post napisano o 18:42 ---------- Cytat:
Poprawiłam swój jadłospis na dziś - tak jak mi doradzałyście: I. 2 ciemne z serkiem almette, szynką z indyka, pełno rzodkiewek, maślanka naturalna II. Zupa z kapusty białej, 0,5 gruszki. Szklanka wody z 3 łyżkami stołowymi pietruszki (moja codzienna dawka żelaza, witaminy C, i wspomagacz w leczeniu zapalenia pęcherza) III. Jabłko, kilka plastrów szynki, 0,5 jabłka, 1 mała gruszka, 0,5 kromeczki ciemnego pieczywa (mała) IV. Kasza jaglana z warzywami na patelnie, na łyżeczce oleju, z dawką gorących przypraw (imbiru, chilli) oraz łyżka stołowa kopru. (koper również działa moczopędnie oraz zawiera wiele innych właściwości) V. Serek wiejski ze szczypiorem i warzywami. I co wy na to? Lepiej, nie? W ogóle doszłam do wniosku, że za dużo w przedszkolu jem na śniadania - jak kanapki są wystawione to po prostu jem i kończy się tak, że nie wiem ile zjadłam. Więc dziś wzięłam 2 kromki ciemnego pieczywa i maślankę - z przedszkola dołożyłam rzodkiewkę i szynkę. ---------- Dopisano o 19:25 ---------- Poprzedni post napisano o 18:42 ---------- Cytat:
Super Ekstra! Takie podejście mnie motywuje!
Moja dzidzia przyjdzie na świat Edytowane przez YennaSnape Czas edycji: 2014-10-08 o 18:54 |
||||
|
|
|
#2545 |
|
Rozeznanie
|
Kasiula jak ty taka cwana to idź do męża i powspominajcie czasy narzeczeństwa
![]() Czasem tak jest, że chcę się coś kupić do ubrania a nic nie ma ciekawego i wraca się z pustymi rękami... następnym razem coś znajdziesz, albo nie szukaj czegoś konkretnego a samo wyjdzie żeby coś kupić Już sporo schudłaś i nic dziwnego, że ubrania wiszą... na mnie ulubione ubrania też.. dlatego dziś też byłam na ciuchach, szkoda mi kasy na kupowanie nowych, a te co kupiłam są to końcówki kolekcji z metkami ![]() Coś dziś masz napad jedzenia? Nie poddawaj się trzymaj się i zobaczysz jutro już nie będziesz chciała.. ja czasem tak mam i myślę oby do wieczora i żeby dzień szybko minął, następnego dnia już się nie chcę. Yenna twój TŻ nie chce żebyś się denerwowała, na pewno podobasz mu się taka jaka jesteś O jaa... współczuję wymiotów.. ja nigdy takiego czegoś nie miałam. Zgłosiłaś kiedyś już to u lekarza?Teraz ten jadłospis poprawiony, wydaje się ok, bo za wcześniejszy to o zgrozo na prawdę baty!! ![]() Martuszka ale my z Twojego wypadu się nie nabijamy i winka też nie a nadwyżka migiem spadnie![]() Musisz ładnie poprosić w nocy TŻ o kasę na ubrania ![]() Eliza mam nadzieję, że się nie ważyłaś??? ![]() Dziś dziewczyny na kolację zrobiłam sobie pizze miałam taką ochotę, że szok. Oczywiście z mąki pełnoziarnistej, z cebulą, serem (ale mało było go) i kiełbasą (wcześniej podsmażaną i wyciśnięta z tłuszczu).Dziś udało mi się poćwiczyć nawet sporo. Biegłam 33minuty, ale nie wiem ile km zrobiłam bo przy 3,5km (23minuta) wyłączył mi się GPS.. i lipa.. ale myślę że około 5 mogło być. Rowerek był 23km ![]() Wczoraj robiłam porządki z moimi truskawkami i czuję, że od schylania mam zakwasy heh, niby mało ćwiczenia a jednak
|
|
|
|
#2546 |
|
Wtajemniczenie
|
Yenna Twoj jadlospis wyglada lepiej
. A kanapkami na sniadanie sie tak nie przejmuj. To w zasadzie pora w ktorej mozesz sobie pozwolic na wiecej. Wszystko spalisz z dzieciakami, zareczam Ci! Oczywiscie wszystko z umiarem, ale jak zjesz 3 kromki to tez bedzie ok ![]() A pieczywo kukurydziane to chlebki bezglutenowe. Firma Schär robi mnostwo rzeczy bezglutenowych. Kasiula nie serio, nie nabijam sie. Ja np teraz wciskam sie w niektore rzeczy ktore nosilam wazac ponizej 70 kg. Ale beda wygodniejsze za kilka kilo ![]() Na szczescie nie mam tu Mohito i moj portfel jest za to wdzieczny . Musze odkryc tutejsze marki ale to jak zobacze 6. Nie ma nagrod za 7! Tak sobie postanowilam.Czy tylko mnie wkurza ze wszedzie w sklepach sa juz rzeczy swiateczne? Mikolaje czekoladowe, bombki, babki swiateczne.... Odkad kupuje rzeczy bez glutenu i laktozy, to strasznie dlugo mi schodzi na zakupach. Przed chwila wlasnie wrocilam. Na jutro: I. Pieczywko kukurydziane, maslo, ser Old Amsterdam (bez laktozy), szynka z kuraka, salata, papryka czerwona II. Melon (pol) - jest duzy III. Puplety z kurczaka w sosie pomidorowym z bazylia, makaron kukurydziany, salata z cebulka IV. Banan, 2 krazki ryzowe V. Jajecznica z 2 jaj z szynka wedzona, papryka czerwona, chlebki kukurydziane Kotori jutro powinnam juz miec po nadwyzce. Tak tak, niezawodny sposob na tz Dziala zawsze!
Waga obecnie : 65,0 kg Cel : 65 kg Zostalo: 0,0 kg Zdrowa dieta + spora dawka ruchu Edytowane przez Martuszka85 Czas edycji: 2014-10-08 o 20:25 |
|
|
|
#2547 |
|
Rozeznanie
|
Dziewczyny znalazłam cudowny przepis na dietetyczne frytki
![]() ![]() ![]() http://dzikowiec-od-kuchni.blogspot....tki-light.html Jadłospis na jutro: I. Dwie kromki ciemnego pieczywa z jajkiem, serkiem almette i jakimiś warzywami, maślanka. II. Zupa, i jakiś owoc - nie wiem co jest w jadłospisie w przedszkolu. III. Jabłko, i może jeszcze jakiś owoc. IV. Mięsne pulpety w sosie koperkowym, oczywiście niezabielanym, (jeszcze nie mam pomysłu jak to zrobię) może sałatka z kapusty pekińskiej i kukurydzy z jogurtem naturalnym. Ryż brązowy ![]() V.Twarożek z warzywami.
Moja dzidzia przyjdzie na świat Edytowane przez YennaSnape Czas edycji: 2014-10-08 o 20:54 |
|
|
|
#2548 |
|
Wtajemniczenie
|
Nie moglam sie powstrzymac i otworzylam paczke sera owczego z ziolami
Od razu ukladam jadlospis na piatek jakby ktos mial jakies uwagi: I. Pieczywko kukurydziane, maslo, ser Old Amsterdam (bez laktozy), szynka z kuraka, salata, papryka czerwona II. Banan, zurawina suszona III. Paleczki z kurczaka pieczone, ryz, romanesco IV. Koktajl z mleka kokosowego i banana V. Ser owczy z ziolami, salata, prazony slonecznik, pomidor, kromki kukurydziane Yenna pierwszy raz widze taki pomysl. Planujesz probowac?
Waga obecnie : 65,0 kg Cel : 65 kg Zostalo: 0,0 kg Zdrowa dieta + spora dawka ruchu Edytowane przez Martuszka85 Czas edycji: 2014-10-08 o 20:39 |
|
|
|
#2549 |
|
Zakorzenienie
|
kotori ważyłam się jeden raz
![]() ale teraz dopiero w niedzielę.Lubię się ważyć w niedzielę bo dłużej śpię i na wadze jest ciutkę mniej niż o 7 rano. Yenna no ciekawe takie frytki
Edytowane przez eliza40 Czas edycji: 2014-10-08 o 20:41 |
|
|
|
#2550 |
|
Zadomowienie
|
Kotori ojjjjj często wspominamy czasy narzeczeństwa
Za to teraz są inne plusy Nie trzeba martwić się wpadką ![]() Ja często tak mam że podoba mi się pełno rzeczy akurat jak nie mogę ich sobie kupić a jak już wybieram się na zaplanowane zakupy to wtedy nie mogę nic kupić bo nic mi się nie podoba albo nic na mnie nie pasuje Martuszka u mnie na szczęście jeszcze nie ma rzeczy świątecznych. Po Wszystkich Świętych zaczyna się Bożonarodzeniowe szaleństwo. Też mnie to wkurza bo jak napatrzę się 2 miesiące na to, to później nie czuję już atmosfery świątecznej. Po prostu to się już znudzi ![]() ---------- Dopisano o 20:51 ---------- Poprzedni post napisano o 20:43 ---------- Eliza jak tam dzisiaj rowerek? Ja zaraz wskakuję
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Wspólne odchudzanie
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 01:13.

jak gdzieś będę to poszukam.

. Rozumiem ze to tam gdzie 2 drogi sie przecinaja 

Nie mozesz raz jesc za duzo a raz o wiele za malo 

Niestety to nie pomogło i dalej mam ochotę coś zeżreć