Piękne, młode i szalone, czyli 30+ 40+ c.d. - Strona 85 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Kobieta 30+

Notka

Kobieta 30+ Forum dla trzydziestolatek, czterdziestolatek i innych -latek. Tutaj możesz podzielić się swoimi problemami, poradami i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2016-08-26, 20:48   #2521
Kamlisa
Zakorzenienie

Dot.: Piękne, młode i szalone, czyli 30+ 40+ c.d.

Miszka, u mnie ta jedna zyłke pod kolanem zlikwidowało mam jeszcze inne, ale jakos się nimi nie przejmuje...
Gorąco...Nie bardzo wierzyłam w ich zapowiedzi, a jednak 31.5 dziś było
Nigdy nie byłam pedantka, wręcz zaliczam się do bałaganiarzy, ale wszechobecny chaos mnie deprymuje i dołuje Znowu weekend na sprzątanie...Kuchnia i salon zostaną przywrócone do normalności do poniedziałku, za to wejda do pokoju z komputerem Dzis, idąc za ciosem - kupiliśmy telewizor Poki co - jestem za bardzo zmeczona by się cieszyc odnowiona chałupa...I wolałabym wreszcie nie potykać się o graty w korytarzu...
Kamlisa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-08-26, 21:49   #2522
gosia261282
Gang Iren

Kama, dużo jeszcze roboty wam zostało?
Stary 2016-08-26, 23:17   #2523
Kamlisa
Zakorzenienie

Gosia, zaczęło się od hasła, które padło na początku lipca, po naszym powrocie z urlopu: musimy pilnie wykafelkowac i dac gres w jednym pokoju na dole! Pilnie! jak nam się udało dorwać naszych fachmanów - zaczęło się: ta okropna podłoga w korytarzu na dole! Płytki pekaja a w ogole sa brzydkie, 16 lat temu nie było wyboru, ale teraz jest...Jak leciał remont na dole - zaczelismy logicznie rozumować, ze przydałoby się wymalować od razu kotłownie i pralnie, odgracając je przy okazji...Dobra, doł dołem, ale nasze zniszczone schody...? Obdarte do zywego przez koty tapety...? No nie, schody i korytarz u nas musza być! Ale jak robimy u siebie - to logiczne poprawić i schody u teściów...A jak będziemy malować u siebie korytarz - to i pokojom przydałoby się odmalowanie, prawda...? 16 lat stoją...A jak malujemy to wymiana zniszczonych listew przy podłodze - jest oczywista. I właściwie ja nienawidzę podłogi w kuchni -brudzi się samoistnie, chce inne płytki! A kran...? Firmowy ale już paskudny. Wymieniamy kran...Nie, tz stwierdził, ze całego zlewu kompozytowego doczyscic już nie idzie, to i kran i zlew...A jak siedze w toalecie - to od razu w oczy mi się rzuciło, ze kran w wc jest tez zniszczony Tz stwierdził, ze zawsze chciał zrobić przepierzenie na kondygnacjach, a jak już to robia - to docieplenie strychu musi być. jak docieplaja strych - to i malowanie u teściów. i wymiana paneli w 2 pokojach...I regulacja wszystkich okien, wymiana 2, dostawienie 3...I ten grzejnik dodatkowy...
I tak mój mały remoncik 1 pokoju zmienił się w remont generalny całego domu. I odgracanie
Stary 2016-08-26, 23:21   #2524
gosia261282
Gang Iren

No... na całego! Z drugiej strony nawet dobrze tak wszystko za jednym zamachem. Ale wierzę, że niesamowicie męczące.
Stary 2016-08-26, 23:42   #2525
aussiewoman
Zakorzenienie

Miszka - nawet nie wiesz jak bardzo ciebie rozumiem. Mój kręgosłup też do wymiany.
cdn
aussiewoman jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-08-26, 23:55   #2526
gosia261282
Gang Iren

Cytat:
Napisane przez aussiewoman Pokaż wiadomość
cdn

Tylko kiedy?
Stary 2016-08-27, 10:48   #2527
aussiewoman
Zakorzenienie

Gosia- Dzisiaj
wczoraj oficjalnie zakończyłam urlop było super bardzo mi się spodobał Kraków Szkoda, że nie było mi dane tam studiować Wrocław ma też swój urok

Czas rozpakować walizki do końca. Kolejny wyjazd dopiero za kilka miesięcy
Upał za oknem, więc plany ogrodowe na dzisiaj królują
Stary 2016-08-27, 14:32   #2528
Kamlisa
Zakorzenienie

Upał...Chyba zaraz się przejde do sklepu, mam ochote na retsinę ze spritem
Dzis ostatecznie wysprzątałam kuchnie, z rozczuleniem patrząc na moją nowa podłogę...W stanie brudnym wygląda lepiej, niż stara podłoga po dokładnym zamiataniu i myciu Teraz porządkuje salon, tez mi się podobają nowe szafki i jestem pewna, ze nowy telewizor da swietny obraz Tylko podliczać wydatków mi się nie chce...
Wyobrazcie sobie - poszłam do sklepu, na szczęście pobliskiego, w sandałkach Scholla. nowe, ale 2 sezony lezały w szafie, wreszcie dziś uznałam, ze jest pora na nie Skórka, mały koturn z czesgo jak guma. ide - i czuje, ze mi się idzie dziwnie...Ogladam but - a w obu podeszwa pekła na całości i na całej głebokosci, trzymały się razem tylko na wkładce Czegos takiego jeszcze nie widziałam - oba, jednocześnie i totalnie zniszczone, do smieci...

Edytowane przez Kamlisa
Czas edycji: 2016-08-27 o 15:16
Stary 2016-08-27, 22:04   #2529
Kamlisa
Zakorzenienie

wczoraj zrobiłam wariacje na temat sernika na zimno. Warstwa biszkoptów, na to rabarbar uduszony z tagatoza, biszkopty, mus brzoskwiniowy, maliny, biszkopty zalane kawa z rumem i serki homo z zelatyną na wierzch. całkiem smaczne, kwaskowe, owocowe
Stary 2016-08-27, 22:39   #2530
gosia261282
Gang Iren

Kama, o tej godzinie robisz nam apetyty? Ale bym żarła!!
Stary 2016-08-28, 10:49   #2531
Kamlisa
Zakorzenienie

Gosia, pełna tortownica wychodzi, więc zapraszam i dzisiaj Oczywiście reszte zamroziłam...
Dzis więcej obijania, mniej sprzątania. za to hantle zapraszająco leża na widoku...Dodatkowo maska cc Collistara i jakas jeszcze koloryzujaca na głowie, a potem będzie maska płatowa na twarz Jak niedziela to niedziela...
cos mi się dziczy wizaz...
Niedzielne popołudnie popsuł mi fundusz zdrowia Miałam nadzieje, ze po zakończeniu kontraktu już nie będę musiała się z nimi szarpac, ale zapomniałam o receptach...ten sam system informatyczny, te same genialne pomysły ludzi, którym właczają się stale komplikatory...Chyba do fortu Knox łatwiej by się włamywało, tyle, ze ja po prostu próbuje pobrać recepty Do tej pory było ok - wchodzę w system, tam sa moje dane, pobieram, drukuje...Teraz NFZ zaczał się dostosowywać do nowych ustaw, o ochronie danych osobowych i cos jeszcze i to tak, ze mi obrzydził zupełnie tę stronę Teoretycznie do końca grudnia nalzey się dostosować. to oni już w sierpniu wprowadzili obligatoryjne wytyczne - mam zmienić i uzupełnić dane, albo nie dostane recept. brzmi prosto? wchodzę, wpisuje rzeczy dodatkowe ( ochrona danych osobowych, ale nie moich!), pobieram recepty...? Po co, jak można skomplikować? nie mogę wpisac własnych danych, musze sobie nadac uprawnienia. musze się przelogować. dodac 2 zgody na przerabianie danych. zgody nie wejda bez obrazka z przepisywanymi literami. obrazek nie wejdzie bez przelogowania i zmiany hasła. i z kodem wysłanym na emaila. jakiś błąd...? do widzenia, od początku...Dane zmieniamy we wniosku, który wysyłamy do NFZ i czekamy, az zostanie zaakceptowany...Do tego czasu - recept nie ma. Zanim system został wyłączony do konserwacji ( cały weekend praktycznie) - zdołałam zrobić jeden wniosek...Zgód mi nie zaakceptowało, bo cos się w obrazku nie zgadzało

Edytowane przez Kamlisa
Czas edycji: 2016-08-28 o 15:02
Stary 2016-08-28, 19:57   #2532
Michell72
Zakorzenienie

Kama u nas tez sodoma i gomora,ale po mału- nabiera kształtu Widać efekty remontu,więc nie narzekaj Miszka

Aussie po masażu u osteopaty,noga przestała mnie taaaak boleć,więc teraz pora na kręgosłup.Wizyta we wtorek.Daj boże z pozytywnym efektem końcowym

Moje drogie kupiłam :
-elixir do picia- Amocon forte(saszetki z biotyną)

-chlorek magnezu sześciowodny -do kąpieli-poczytajcie o nim!

-serum clinique sculptwear lift

-Dr.Jacobs kurkumin K2(tabletki)

-nabłyszczacz do włosów Kemon hair manya diamond
Michell72 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-08-29, 00:09   #2533
Michell72
Zakorzenienie

No i maszKoleżanki wywiało ,po moich zakupach
Stary 2016-08-29, 12:49   #2534
Michell72
Zakorzenienie

Gdzie są wszyscy?
Kawa ???
Stary 2016-08-29, 13:59   #2535
dircikowa
Zadomowienie

Dla mnie koniecznie kawa.

Właśnie wróciliśmy z wakacji prosto w wir zajęć, ale tu zajrzałam i kawy koniecznie potrzebuję.
Z wakacyjnych ulubieńców kosmetycznych - szczerze polecam: http://www.iperfumy.pl/uriage/baries...alania-spf-30/

Jeszcze chyba nie spotkałam takiego idealnego połączenia nawilżania, pielęgnacji, braku tłustości i lepkości oraz skuteczności a skład ma ponoć też bez zarzutu.
Choć i nasza Bielenda kokosowa też niczego sobie - ale już bardziej wyczuwalna na skórze.
Do twarzy Bioderma Perfecteur, czasem łączony z DD Nuxa - również pozytywne wrażenia.
dircikowa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-08-29, 14:48   #2536
Michell72
Zakorzenienie

Dircik wypoczęta?
Gdzie byliście?
Uriage zapisałam
Nuxe ddZaraz luknę co za cudo

Granolę zrobiłam.Wyszło sporo ,więc będę serwować na wiele sposobów.
Dobre to,syte i zdrowe
Dziś warstwowo -z jogurtem i owocami
Stary 2016-08-29, 20:11   #2537
Kamlisa
Zakorzenienie

mniam, lubie granole
Nadal zyje w totalnym chaosie, nerwy mi puszczają, choć wiem, ze zaraz koniec najgorszego...Ale jeszcze poki co obijam się o sprzęty w zagraconym korytarzu, a dziś miałam wyłączony pokoj z komputerem, wc i łazienke Graty zawaliły zrobiona sypialnie i salon. nowy telewizor ma bardzo ładny obraz, ale musimy znaleźć sposób na wyłączenie jego smartywnosci, bo szału można dostać Co 1-3 minuty samoistnie pokazuja się dostępne aplikacje, info i menu! Samoistnie! Pierwsze przeczytanie o nowoczesnym wyglądzie z racji srebrnej obudowy może być ciekawe, ale któres kolejne wzbudza agresje...Wymieniłam tez dekoder na nowy, bo kończyła mi się umowa. podkusiło mnie, jak się okazało, bo nowy nie widzi mojej nagrywarki Trzeba kupic nowy cyfrowy cos tam cos tam...Szlag mnie trafił, bo ja zawsze cos nagrywam...A tz szlag trafiał, jak oglądał mecz na nowym, wielkim ekranie i co chwila wyskakiwały mu jakies apki Chałupa rozgrzebana, na razie nie mogę sprzatac...Pokoj z kompem prawie - ale listwa do zrobienia, wiec nie myje jeszcze okna i nie wieszam firanek...łazienka prawie - ale silikon wokół wanny będą kładli. kuchnia prawie - ale połeczka jest do zawieszenia...
Miszka, ja byłam twarda wczoraj, choć tez oglądałam kosmetyki
http://allegro.pl/13-vit-c-retinol-p...842162613.html
http://allegro.pl/50-kwas-hialuronow...790450076.html
http://allegro.pl/10-lat-mniej-matri...754909861.html
prawie kupiłam, ale przekonałam się, ze raczej ekspres do kawy, a nie kosmetyki
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg image001.jpg (66,7 KB, 20 załadowań)

Edytowane przez Kamlisa
Czas edycji: 2016-08-29 o 20:38
Stary 2016-08-29, 22:41   #2538
m@skotka
Raczkowanie

Cześć Dziewczyny

Melduję się i ja po urlopie
Dzisiaj w ramach eksperymentów kulinarnych zrobiłam pastę z awokado. Jutro będę próbować co z tego wyszło

Odnośnie nowości kosmetycznych to zakochałam się w tym zapachu https://www.douglas.pl/douglas/Zapac...000079427.html
i zastanawiam się nad olejkiem Bielendy http://bielenda.pl/produkty/zmyslowe...la-regeneracja
m@skotka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-08-29, 23:35   #2539
dircikowa
Zadomowienie

Miszka - byliśmy w Chorwacji, wypoczęta to mało powiedziane. Wypoczęta i rozleniwiona

Nuxe DD sam w sobie może być lekko dyskusyjny. Jak większość kremów koloryzujących z apteki jest ciut za ciemny do codziennego noszenia. I może ciut za bardzo błyszczący (mimo mody na dewy skin). Ale w połączeniu z Biodermą dają naprawdę świetny efekt, którego nie widać na skórze. Na tyle dobry, że dziś również je użyłam, już w warunkach miejskich.

Zapomniałam Wam napisać o jeszcze jednym ulubieńcu - Eris Nero Filler. Nawet napisałam recenzję, tak mnie do siebie przekonał:https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,8...ure-skory.html

Czy miałyście może z tej serii krem pod oczy? Ponoć też jest super
dircikowa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-08-30, 19:32   #2540
Michell72
Zakorzenienie

Hejka!
Wasze propozycje ulubieńców zanotowałam
Narazie używam serum Clinique.Bardzo fajną ma konsystencję.Efekty opisze po dłuższym smarowaniu facjaty.
Kupiłam za to krem The body Shop,w saszetkach,na przetestowanie http://allegro.pl/the-body-shop-oils...ZmNTllNTYwMw==
Stary 2016-08-30, 19:41   #2541
Michell72
Zakorzenienie

Jak milo kupić coś do facjaty ,pomiędzy zakupami tapet,lamp,kinkietów itp rzeczy..Dobrze,że jest allegro,przynajmniej nie muszę latać, od sklepu do sklepu..
Dzis np kurier przywiózł mi dywan shaggy i jeszcze łaskawie wtargał go na górę

Do sypialni ,na jedną ścianę wymyśliłam sobie panele ścienne 3D.
.Pomalowane na biało,podświetlone ledami- wyglądają faaajnie
Okno balkonowe takimi oto firankami sobie chcę upiększyć...Do tego dwa panele w jednolitym kolorze..Nabiegałam sie za koronką,ale mam i już krawcowa szyje
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg firanex.lublin.jpg (55,3 KB, 33 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg firany-do-salonu-bydgoszcz.jpg (126,7 KB, 32 załadowań)
Stary 2016-08-30, 22:24   #2542
m@skotka
Raczkowanie

Miszka, zakupy internetowe czasami sa błogosławieństwem .

Podobają mi się Twoje firanki. Fajny pomysł.

Ja dzisiaj w ramach poprawy humoru wybrałam się do fryzjera
m@skotka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-08-30, 22:47   #2543
Kamlisa
Zakorzenienie

Za każdym razem, jak mysle, ze już nie można być bardziej zrypanym - to okazuje się, ze można Dziś padłam, a i tak nie wszystko z listy zrobiłam...Pocieszajace, ze najgorsze już za mna - zostało osilikonowanie wanny i korytarz/hol. Robota, ale moje pokoje sa zrobione Jaka radość - wnieść graty, przynajmniej te, które zostawiłam...Po korytarzu czesc teściów, lecz to już nie tak bardzo moja sprawa. Tz oczywiście zamierza pomagać rodzicom, ale ja mu otwarcie powiedziałam - niewolniczej pracy, jak na moim piętrze - nie będzie! W zyciu nie myłam i odkurzałam tak, jak ostatnio...Koniec. Zaległosci trzeba nadrobić...
W nagrodę zrobiła dziś sobie drinka czekoladowego - mleko, kakao, syrop bezcukrowy tiramisu, rum i lód
Z kosmetyków - chwale sobie kapsulki ceramide arden, ale mogłam już o tym wspomnieć...Wybaczcie, odkorowana jestem...Praca od rana, potem praca w domu, potem gabinet i znowu sprzątanie...Dobra, dość o tym.
Stary 2016-08-31, 00:23   #2544
Michell72
Zakorzenienie

Kama mnie stabilizator ratuje i nie mam zamiaru go szybko ściągać hi hi...
Wszak cóz ja moge robić - z chora nogą ?No powiedzcie
Aussie Ty coś ćwiczysz na ten kręgosłup?

Uklika co u Ciebie kobieto?Jakies nowości kosmetyczne?
Stary 2016-08-31, 11:05   #2545
Michell72
Zakorzenienie

Kawa!
Dircik te kapsułki Eris ciekawe.Kupiłaś?
Miałam w tej formie mazidło E.Arden(te co ,ma Kama)
A ten cc ze slimaka?Uzywasz nadal?

Jadę na zdjęcie kolana.
Miłego dnia kochane
Stary 2016-08-31, 11:11   #2546
aussiewoman
Zakorzenienie

Miszka- nie ćwiczę bo mam lenia. Ale za to wyganiam lenia od poniedziałku

Dzisiaj ostatni dzień wakacji i kalendarzowego lata

Zapraszam na zieloną herbatkę
Stary 2016-08-31, 12:58   #2547
Kamlisa
Zakorzenienie

Zielona herbata była, teraz kawa Z mlekiem zwykłym, ryzowym i kokosowym...I zabijanie smoka ( zombie smoka w sumie ). Potem pacjenci once more...I sprzątanie takie już małe i sprawy zaległe...Dzis załatwiłam pare telefonów...Jutro skoro swit szczecin - mezo pod oczy i na twarz, zobaczymy, czy sama nie będę przypominała zombie Oby, oby choć raz...Tabletki Miszkowe na siniaki biore...
Stary 2016-08-31, 20:55   #2548
Michell72
Zakorzenienie

Maskotka jak po wizycie u fryzjera?Zadowolona?

Aussie to wyganiamy GO razem

Kama -sama jestem ciekawa czy te tabletki pomogą.Daj znać ..
Pod oczy light?
Stary 2016-08-31, 21:21   #2549
Kamlisa
Zakorzenienie

tak, pod oczy light, a na twarz mezo klasyczna Jestem ciekawa i NIE CHCIAŁABYM znowu chodzic w kryjącej tapecie 3 tygodnie
Stary 2016-09-01, 10:45   #2550
gosia261282
Gang Iren

Dzień dobry.

U mnie znów ospa
Eryk jednak wcześniej nie miał.

Nowe wątki na forum Kobieta 30+

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości