![]() |
#2521 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamy styczniowe 2017
Cytat:
![]() Co do przesądów to moja mama płeć wróży z zachcianek ciążowych ![]() ![]() ![]()
![]() |
#2522 |
Zadomowienie
|
Hahaha a mnie się zmienia z dnia na dzień czasem
![]() ![]() ![]() Ja się dziś jakoś dziwnie czuje. Brzuch pobolewa i jakby puchnie. Kluje nawet jak się mocno śmieje. Miał być rower dziś ale chyba dziec mój mówi mi dziś stop. Wysłane z mojego SM-A500FU przy użyciu Tapatalka
#2523 |
Raczkowanie
|
Donka_bez_ogonka - w zeszly poniedzialek mialam piewsze spotkanie z polozna, pobrali krew do badan i zalozyli mi karte ciazy i umowilidate usg prentatalnego. Nie wiem czy biala karta to ta karta ciazy? czy sic innego? to w sumie jest caly taki folder, ktory mam ze soba wszedzie zabierac i bedzie sie powoli wypelnial.
|
![]() ![]() |
![]() |
#2524 |
Raczkowanie
|
Ja też już po wizycie, po usg.
W sumie nie wiem co i jak Wam napisać więc napiszę szczerze i prosto z mostu... No nie będę z Wami rodzić w styczniu. Pesteczka obumarła, z usg wygląda ba to, że musiało się to stać zaraz po poprzednim usg, czyli jakoś na początku czerwca - zupełnie nie zmieniła od tego czasu swojego rozmiaru, serce nie bije, najprawdopodobniej jakaś wada genetyczna zarodka ... Jestem po telefonicznej konsultacji z moim ginekologiem, w sobotę mamy przyjść z chłopem normalnie na wizytę do niego i po badaniu zdecyduje czy poronienie będziemy wywoływać farmakologicznie czy mam w przyszłym tygodniu jechać do niego do szpitala w Wawie na łyżeczkowanie. Lekarz robiący usg powiedział, z resztą słusznie, że tak po prostu się zdarza, że lepiej teraz niż jakbym miała poronić w późniejszym tygodniu albo urodzić martwe dziecko lub mocno niepełnosprawne. To dość okrutne, ale po prostu natura wyeliminowała słabe ogniwo. Moja siostra z resztą pierwszą ciążę też poroniła więc to może taka rodzinna właściwość... W sumie przyznam się Wam, że od jakiegoś czasu czulam, że coś jest nie tak ale myślałam, że jak zwykle panikuję. Z resztą moja mama przyznała mi się, że też tak czuła a ona ma wyjątkowo dobrą intuicję. Nie zrozumcie mnie źle - nie piszę Wam tego żeby Was jakoś zdołować (i zapewniam Was, że jakoś sobie z tym radzimy z chłopem, może właśnie dlatego, że czułam, że coś jest nie tak) , tylko po to, żebyście na siebie uważały i słuchały swojego ciała. Co jeszcze? Lekarz od usg zapytał się mnie jak się czułam w czasie tej ciąży, powiedziałam mu, że w zasadzie poza brakiem okresu i bolącymi cyckami nic mi nie było a ostatnio przestały mnie boleć - to w sumie powinno dać mi do myślenia. Pocieszenie jest takie, że w zasadzie tylko 3 miesiące czekania i łykania kwasu foliowego i witamin i możemy się na nowo starać o dziecko. To obumarcie zarodka to po prostu ryzyko populacyjne. Jeśli chcecie, zdam po sobocie relację z rozmowy z moim ginekologiem, co i jak dalej. Nie martwcie się przesadnie, dbajcie o swoje brzuszki i maleństwa ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
#2525 |
Konto usunięte
|
Alica, bardzo mi przykro
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2526 |
Wtajemniczenie
|
Tradzik, wypryski, slabe paznokcie, wypadajace wlosy, sennosc itp to wina hormonow, a jak wiadomo, to nie hormony decyduja o plci dziecka
![]() Ja mialam juz pierwsze badanie krwi. 22 sierpnia mam isc na zastrzyk? Szczepionke? Nie wiem dokladnie w ktore miejsce beda mnie kluc, ale musza mi podac przeciwciala? Nie pamietam juz jak to sie nazywalo fachowo, ale chodzi o to, ze mam rh-. Wgl to dziwna sytuacja, bo jak powiedzialam mamie, ze mam rh- to powiedziała mi, ze ona z moim tata jaka rh+ haha Wysłane z mojego SM-G900F przy użyciu Tapatalka
#2527 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2528 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Z wizyt u lekarza mam juz za soba pierwsza u gp, pozniej jedna i midwife i mialam wtedy wypelniane te dokumety do tej teczki i pobierana krew. Ostatnio dostalam list z wynikiem krwi, ze mam rh- i 22 mam isc na ten jakis zastrzyk z przeciwcialami? A 26 lipca pierwszy skan. Ah i od dwoch dni smigam z plakietka na klacie "BABY ON BOARD" ![]() Wysłane z mojego SM-G900F przy użyciu Tapatalka
![]() |
#2529 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() Kurcze a niektórzy się dziwią ze narzekam na swój brak objawów. A to po prostu strach ![]() Wysłane z mojego SM-A500FU przy użyciu Tapatalka
![]() |
#2530 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2531 |
Wtajemniczenie
|
alica84 przykro mi
![]() Wysłane z mojego SM-G900F przy użyciu Tapatalka
#2532 |
Zadomowienie
|
Alica, współczuję. Też przez to przechodziłam i to jest przykre uczucie ale na pewno uda się Wam
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2533 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
#2534 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2535 | |||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() |
|||
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#2536 |
Zakorzenienie
|
Alica, współczuję, też przez to przechodziłam, więc wiem co czujesz. Trzymaj się.
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
#2537 |
Rozeznanie
|
Alica współczuje
![]() ![]()
#2538 |
Zakorzenienie
|
Ja od 7 siedzę w laboratorium na glukozie. Picie nie było takie złe, tylko strasznie kwaśne, bo mi pani chyba wcisnela cała cytrynę. Za chwilę ostatnie pobranie i do domu.
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
#2539 |
Zakorzenienie
|
Alica dobrze Cię rozumiem
![]() Jeszcze będzie dobrze ![]()
#2540 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 08:57 ---------- Poprzedni post napisano o 08:52 ---------- Przed chwila sie obudzilam, cala spocona i zdenerwowana. Snilo mi sie, ze bylam juz w 9 miesiacu, a brzucha jeszcze nie mialam i czulam w srodku, ze cos jest nie tak. Lekarze mowili, ze jest wszystko w porzadku, ale ja trzymalam sie swojego. Dalej juz nie pamietam, ale jakos zdenerwowalam sie tym snem... W dodatku pisalam Wam, ze waga wzrosla, a teraz znowu wazne mniej, jem tyle samo, a brzuch juz mi nie wystaje.. Nie wiem czy sobie wkrecam, czy serio cos jest nie tak
![]() |
#2541 |
Raczkowanie
|
Dzięki dziewczyny za słowa wsparcia
![]() W tym momencie byłabym w końcówce 11 tygodnia. Jednak wychodzi na to, że zarodek obumarł koło 6-7 tc. Jutro dam znać co i jak. Trzymajcie się ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
#2542 |
Konto usunięte
|
Nieśmiało witam się w drugim trymestrze
![]() Zastrzyku energii brak, drażliwość i płaczliwość są ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2543 |
Zakorzenienie
|
Alica wiem, że to marne pocieszenie, ale zobacz - wiele z nas to spotkało. Ostatnio nawet natknęłam się na artykuł, w którym stwierdzono, że ogromny odsetek pierwszych ciąż obumiera, a w kolejnych jest już dobrze.
![]() Widać, że jesteś bardzo silna i że masz wsparcie w Tż, a to bardzo ważne. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
#2544 | |
Zadomowienie
|
[1=9dc519fadc633b7a757b479 8db7309973aba49fa_66c3ce7 215651;62761736]Nieśmiało witam się w drugim trymestrze
![]() Zastrzyku energii brak, drażliwość i płaczliwość są ![]() No a ja pomału go chyba dostaję ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2545 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]()
![]() |
#2546 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() Przywróciłaś nam nadzieję! ![]() To prawda, to jest straszne, jak wielu z nas się to zdarza i nawet często nie zdajemy sobie sprawy, że każda z nas na pewno ma w swoim otoczeniu mamę aniołka.
![]() |
#2547 |
Wtajemniczenie
|
Teraz to i ja zaczelam sie bac o nasze dzidzi
![]() Wysłane z mojego SM-G900F przy użyciu Tapatalka
![]() |
#2548 |
Konto usunięte
|
Prawdę mówiąc prawdopodobnie każda z nas ma na koncie poronienia, o których nie ma pojęcia, w takim bardzo wczesnym stadium ciąży... Sama prawdopodobnie poroniłam w lutym - nie wiem na pewno, bo nie robiłam testów ani bety, ale okres był spóźniony o tydzień, znacznie bardziej krwawy i bolesny, wręcz wyłam z bólu. Krótko potem byłam u lekarza, który stwierdził, że możliwe, że było to właśnie poronienie, sugerując się też tym, co wypatrzył "we mnie".
|
![]() ![]() |
![]() |
#2549 |
Raczkowanie
|
Ooo super ! To może z bąblami w parku jakimś będziemy się spotykać
![]() Ja chodzę do Centrum medyczne cegielniana. Dr. Radoń- Pokracka . Polecam !! Super babeczka ! Nie mogę się doczekać kolejnej wizyty ! Jezuuuu jaka ja dzisiaj jestem zmęczona ! Poszaleliśmy troszkę w nocy ![]() Mam wrażenie że Tż ma objawy ciązy razem ze mną, też jest zmęczony i spiący ciągle ale ma prawo, ta bolerioza go osłabia, no remont ... Wczoraj nie mieliśmy siły nic zrobić więc koncówka malowania zostaje na dzisiaj. |
![]() ![]() |
![]() |
#2550 |
Rozeznanie
|
Ja dziś mam juz drugi słabszy dzien z kolei... coś wyddaje. Mi sie ze witaminy mi jie służą.. przemecze sie do wizyty a pozniej pewnie zmienimy.. 3 dni w pracy nie bylam, pewnie za mną już tęsknią
![]() Dzisiaj mam ochotę zjeść cos z jagodami.. wczoraj gotowalam sobie pierogi ktore rovilam w zeszlym tygodniu ale nie smaczne byly.. jednnak na swiezo lepsze.. a dziis.. moze nalesniki ? Z. Tym ze nie do końca moj organizm akceptuje mleko, bez znaaczeniaa czy w kawie, czy nalesnnikach, czy z platkami... Wysłane z mojego ALE-L21 przy użyciu Tapatalka
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 08:40.