|
|
#2521 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamy styczniowe 2017
Cytat:
Włosy gęste i błyszczące, super cera, paznokcie długie i mocne.Co do przesądów to moja mama płeć wróży z zachcianek ciążowych że jak na słodkie to dziewczyna a jak na mięsne to chłopak Ciekawe co mi wywróży z bułek z żółtym serem i ogórkiem kiszonym
|
|
#2522 |
|
Zadomowienie
|
Hahaha a mnie się zmienia z dnia na dzień czasem
raz słodkie raz miecho czyli co, moje dziecko jeszcze samo nie wie kim jest Ja się dziś jakoś dziwnie czuje. Brzuch pobolewa i jakby puchnie. Kluje nawet jak się mocno śmieje. Miał być rower dziś ale chyba dziec mój mówi mi dziś stop. Wysłane z mojego SM-A500FU przy użyciu Tapatalka
|
#2523 |
|
Raczkowanie
|
Donka_bez_ogonka - w zeszly poniedzialek mialam piewsze spotkanie z polozna, pobrali krew do badan i zalozyli mi karte ciazy i umowilidate usg prentatalnego. Nie wiem czy biala karta to ta karta ciazy? czy sic innego? to w sumie jest caly taki folder, ktory mam ze soba wszedzie zabierac i bedzie sie powoli wypelnial.
|
|
|
|
#2524 |
|
Raczkowanie
|
Ja też już po wizycie, po usg.
W sumie nie wiem co i jak Wam napisać więc napiszę szczerze i prosto z mostu... No nie będę z Wami rodzić w styczniu. Pesteczka obumarła, z usg wygląda ba to, że musiało się to stać zaraz po poprzednim usg, czyli jakoś na początku czerwca - zupełnie nie zmieniła od tego czasu swojego rozmiaru, serce nie bije, najprawdopodobniej jakaś wada genetyczna zarodka ... Jestem po telefonicznej konsultacji z moim ginekologiem, w sobotę mamy przyjść z chłopem normalnie na wizytę do niego i po badaniu zdecyduje czy poronienie będziemy wywoływać farmakologicznie czy mam w przyszłym tygodniu jechać do niego do szpitala w Wawie na łyżeczkowanie. Lekarz robiący usg powiedział, z resztą słusznie, że tak po prostu się zdarza, że lepiej teraz niż jakbym miała poronić w późniejszym tygodniu albo urodzić martwe dziecko lub mocno niepełnosprawne. To dość okrutne, ale po prostu natura wyeliminowała słabe ogniwo. Moja siostra z resztą pierwszą ciążę też poroniła więc to może taka rodzinna właściwość... W sumie przyznam się Wam, że od jakiegoś czasu czulam, że coś jest nie tak ale myślałam, że jak zwykle panikuję. Z resztą moja mama przyznała mi się, że też tak czuła a ona ma wyjątkowo dobrą intuicję. Nie zrozumcie mnie źle - nie piszę Wam tego żeby Was jakoś zdołować (i zapewniam Was, że jakoś sobie z tym radzimy z chłopem, może właśnie dlatego, że czułam, że coś jest nie tak) , tylko po to, żebyście na siebie uważały i słuchały swojego ciała. Co jeszcze? Lekarz od usg zapytał się mnie jak się czułam w czasie tej ciąży, powiedziałam mu, że w zasadzie poza brakiem okresu i bolącymi cyckami nic mi nie było a ostatnio przestały mnie boleć - to w sumie powinno dać mi do myślenia. Pocieszenie jest takie, że w zasadzie tylko 3 miesiące czekania i łykania kwasu foliowego i witamin i możemy się na nowo starać o dziecko. To obumarcie zarodka to po prostu ryzyko populacyjne. Jeśli chcecie, zdam po sobocie relację z rozmowy z moim ginekologiem, co i jak dalej. Nie martwcie się przesadnie, dbajcie o swoje brzuszki i maleństwa Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
#2525 |
|
Konto usunięte
|
Alica, bardzo mi przykro
Podziwiam za mądre podejście, trzymajcie się mocno oboje! Daj znać później jeśli będziesz chciała!
|
|
|
|
#2526 |
|
Wtajemniczenie
|
Tradzik, wypryski, slabe paznokcie, wypadajace wlosy, sennosc itp to wina hormonow, a jak wiadomo, to nie hormony decyduja o plci dziecka
![]() Ja mialam juz pierwsze badanie krwi. 22 sierpnia mam isc na zastrzyk? Szczepionke? Nie wiem dokladnie w ktore miejsce beda mnie kluc, ale musza mi podac przeciwciala? Nie pamietam juz jak to sie nazywalo fachowo, ale chodzi o to, ze mam rh-. Wgl to dziwna sytuacja, bo jak powiedzialam mamie, ze mam rh- to powiedziała mi, ze ona z moim tata jaka rh+ haha Wysłane z mojego SM-G900F przy użyciu Tapatalka
|
#2527 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#2528 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Z wizyt u lekarza mam juz za soba pierwsza u gp, pozniej jedna i midwife i mialam wtedy wypelniane te dokumety do tej teczki i pobierana krew. Ostatnio dostalam list z wynikiem krwi, ze mam rh- i 22 mam isc na ten jakis zastrzyk z przeciwcialami? A 26 lipca pierwszy skan. Ah i od dwoch dni smigam z plakietka na klacie "BABY ON BOARD" Wysłane z mojego SM-G900F przy użyciu Tapatalka
|
|
#2529 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
dobrze ze tak do tego podchodzicie chociaż łzy pewnie też się poleja. Powodzenia w staraniach dalej jak juz się uporacie z całym fizycznym i psychicznym bagażem. I koniecznie wpadnij czasem na wątek dać znać co u Ciebie ![]() Kurcze a niektórzy się dziwią ze narzekam na swój brak objawów. A to po prostu strach ![]() Wysłane z mojego SM-A500FU przy użyciu Tapatalka
|
|
#2530 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#2531 |
|
Wtajemniczenie
|
alica84 przykro mi
Wysłane z mojego SM-G900F przy użyciu Tapatalka
|
#2532 |
|
Zadomowienie
|
Alica, współczuję. Też przez to przechodziłam i to jest przykre uczucie ale na pewno uda się Wam
|
|
|
|
#2533 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]()
|
|
#2534 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Smutne, strasznie mi przykro, trzymam kciuki za Ciebie!
|
|
|
|
|
#2535 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
ale faktycznie lepiej tak niż byś miała urodzić martwe dziecko..
|
|||
|
|
|
#2536 |
|
Zakorzenienie
|
Alica, współczuję, też przez to przechodziłam, więc wiem co czujesz. Trzymaj się.
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
#2537 |
|
Rozeznanie
|
Alica współczuje
dobrze, że tak do tego podchodzicie... Chociaż i tak smutek pewnie jest... Ja nie wiem czy bym potrafiła się z tym uporać dlatego też podziwiam. Trzymam kciuki za kolejną bezproblemową ciąże a w którym tc byłaś?
|
#2538 |
|
Zakorzenienie
|
Ja od 7 siedzę w laboratorium na glukozie. Picie nie było takie złe, tylko strasznie kwaśne, bo mi pani chyba wcisnela cała cytrynę. Za chwilę ostatnie pobranie i do domu.
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
#2539 |
|
Zakorzenienie
|
Alica dobrze Cię rozumiem
W listopadzie poroniłam, powodów mogło być kilka, natura tak zdecydowała i często ma racje. Jeszcze będzie dobrze
|
#2540 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 08:57 ---------- Poprzedni post napisano o 08:52 ---------- Przed chwila sie obudzilam, cala spocona i zdenerwowana. Snilo mi sie, ze bylam juz w 9 miesiacu, a brzucha jeszcze nie mialam i czulam w srodku, ze cos jest nie tak. Lekarze mowili, ze jest wszystko w porzadku, ale ja trzymalam sie swojego. Dalej juz nie pamietam, ale jakos zdenerwowalam sie tym snem... W dodatku pisalam Wam, ze waga wzrosla, a teraz znowu wazne mniej, jem tyle samo, a brzuch juz mi nie wystaje.. Nie wiem czy sobie wkrecam, czy serio cos jest nie tak
|
|
#2541 |
|
Raczkowanie
|
Dzięki dziewczyny za słowa wsparcia
![]() W tym momencie byłabym w końcówce 11 tygodnia. Jednak wychodzi na to, że zarodek obumarł koło 6-7 tc. Jutro dam znać co i jak. Trzymajcie się Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
#2542 |
|
Konto usunięte
|
Nieśmiało witam się w drugim trymestrze
![]() Zastrzyku energii brak, drażliwość i płaczliwość są
|
|
|
|
#2543 |
|
Zakorzenienie
|
Alica wiem, że to marne pocieszenie, ale zobacz - wiele z nas to spotkało. Ostatnio nawet natknęłam się na artykuł, w którym stwierdzono, że ogromny odsetek pierwszych ciąż obumiera, a w kolejnych jest już dobrze.
![]() Widać, że jesteś bardzo silna i że masz wsparcie w Tż, a to bardzo ważne. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
#2544 | |
|
Zadomowienie
|
[1=9dc519fadc633b7a757b479 8db7309973aba49fa_66c3ce7 215651;62761736]Nieśmiało witam się w drugim trymestrze
![]() Zastrzyku energii brak, drażliwość i płaczliwość są [/QUOTE]No a ja pomału go chyba dostaję posprzątałam całe mieszkanie i mam jeszcze ochotę upiec jakieś ciasto dla tż a jeszcze 5kg wiśni do zaprawy ![]() Cytat:
|
|
|
|
|
#2545 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]()
|
|
#2546 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Przywróciłaś nam nadzieję! ![]() To prawda, to jest straszne, jak wielu z nas się to zdarza i nawet często nie zdajemy sobie sprawy, że każda z nas na pewno ma w swoim otoczeniu mamę aniołka.
|
|
#2547 |
|
Wtajemniczenie
|
Teraz to i ja zaczelam sie bac o nasze dzidzi
procz 5 testow ciazowych, ktore sama sobie zrobilam nie mialam jeszcze zadnych badan, ze faktycznie jestem w ciazy. Wszedzie mi wierza na slowo hehe. No nic. Musze wytrzymac do 26 lipca na pierwszy skanWysłane z mojego SM-G900F przy użyciu Tapatalka
|
#2548 |
|
Konto usunięte
|
Prawdę mówiąc prawdopodobnie każda z nas ma na koncie poronienia, o których nie ma pojęcia, w takim bardzo wczesnym stadium ciąży... Sama prawdopodobnie poroniłam w lutym - nie wiem na pewno, bo nie robiłam testów ani bety, ale okres był spóźniony o tydzień, znacznie bardziej krwawy i bolesny, wręcz wyłam z bólu. Krótko potem byłam u lekarza, który stwierdził, że możliwe, że było to właśnie poronienie, sugerując się też tym, co wypatrzył "we mnie".
|
|
|
|
#2549 |
|
Raczkowanie
|
Ooo super ! To może z bąblami w parku jakimś będziemy się spotykać
![]() Ja chodzę do Centrum medyczne cegielniana. Dr. Radoń- Pokracka . Polecam !! Super babeczka ! Nie mogę się doczekać kolejnej wizyty ! Jezuuuu jaka ja dzisiaj jestem zmęczona ! Poszaleliśmy troszkę w nocy i teraz zasypiam w pracy.Mam wrażenie że Tż ma objawy ciązy razem ze mną, też jest zmęczony i spiący ciągle ale ma prawo, ta bolerioza go osłabia, no remont ... Wczoraj nie mieliśmy siły nic zrobić więc koncówka malowania zostaje na dzisiaj. |
|
|
|
#2550 |
|
Rozeznanie
|
Ja dziś mam juz drugi słabszy dzien z kolei... coś wyddaje. Mi sie ze witaminy mi jie służą.. przemecze sie do wizyty a pozniej pewnie zmienimy.. 3 dni w pracy nie bylam, pewnie za mną już tęsknią
![]() Dzisiaj mam ochotę zjeść cos z jagodami.. wczoraj gotowalam sobie pierogi ktore rovilam w zeszlym tygodniu ale nie smaczne byly.. jednnak na swiezo lepsze.. a dziis.. moze nalesniki ? Z. Tym ze nie do końca moj organizm akceptuje mleko, bez znaaczeniaa czy w kawie, czy nalesnnikach, czy z platkami... Wysłane z mojego ALE-L21 przy użyciu Tapatalka
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:34.

Mam nadzieje, ze bedziecie wszystkie niedlugo czuly sie lepiej. Ja juz czuje sie dobrze, zastrzyk energii, apetyt, sennosc dopiero w nocy, a w dzien moge szalec. Dzisiaj tylko przez te zmiany pogody jestem jakas nie w sosie, ale mysle, ze jutro juz bedzie dobrze. 6 lipca mialam wizyte u gina i wszystkie badania e porzadku. Jedyne co zanizone to BAS a nie mam pojecia co to jest
Poza tym wszystko jest dobrze. We wtorek 15 tydzien, a wizyta u gienkologa dopiero 24 sierpnia, w dodatku nie dal mi teraz skierowania na usg wiec da mi zapewne dopiero pozniej, ale ja nie moge zekac tak dlugo... Zapewne pojde prywatnie na usg, bo kocham ogladac mojego malucha, poza tym chce wiedziec kim jest, ale z moim szczesciem dowiem sie dopiero pod koniec ciazy czy coreczka czy synek. Wiadomo obojetne, jednak nurtuje mnie to. 
Podziwiam za mądre podejście, trzymajcie się mocno oboje! 

kto to zje? 
W listopadzie poroniłam, powodów mogło być kilka, natura tak zdecydowała i często ma racje.