|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#2521 |
Wtajemniczenie
|
Dot.: Skurcze nas łapią, wody odchodzą- nasze dzieci się wreszcie rodzą!!! Lipcówki c
Kuuuuuurrrrrr trzeci raz pisze posta bo gdzieś paluchem naciskam już przy końcu i wychodzi z wątku
![]() Witam was porannie. Kassate super że tak dobrze znosisz cc ![]() Kattoo powiem tylko jedno -współczuję. Może chłopaki będą laskawsi w dzień. Kamila nareszcie pozytyw ![]() ![]() Olutka ale synus aniolek ![]() A u mnie nie robią usg bioderek każdemu dziecku, więc muszę sama iść do ortopedy w zasadzie tylko dla siebie żeby wiedzieć czy jest ok. Poza tym jak powiedziałam położnej że jestem Ci miesiąc u gina na usg raka mi lekko do zrozumienia że jestem je.bnie.ta. Co za kraj. U mnie bez zmian. Straszaki daja nadzieję, a jak się kończą to wkurzaja, nocka srednia. Czekamy dalej... |
![]() ![]() |
![]() |
#2522 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Skurcze nas łapią, wody odchodzą- nasze dzieci się wreszcie rodzą!!! Lipcówki c
Ja uzywam lidlowych pampkow i sa ok.
Nadal jest ta promka 2 w cenie 1? |
![]() ![]() |
![]() |
#2523 |
Wtajemniczenie
|
Ja też mam kilka paczek lidlowych, w listopadzie wam mogę powiedzieć czy sa dobre
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2524 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2525 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#2526 |
Zadomowienie
|
Kattoo mi ku.rwaaaaaaaa mac kazali przynieść pity z 2014, ale rowniez obowiazujaca umowe tz i za 2gi mc mojej nowej umowy w pracy i mamy pozamiatane wszedzie, a ja myslalam ze jak za 2014 to się jeszcze zalapie przez pol rokuna rodzinnne i 500, tu dupa blada.
Pampki z lidla fajnie, musze dokupic dopoki promka, bo kiedys wzielam mala paczke na sprobowanie. My szczepienia mamy 9... oby bylo dobrze. Czy to mozliwe zeby 5tyg dziecku szly juz zeby??? Pcha lape do buzi, ale nie chce jesc, a suta mietoli na wszystkie strony, zaraz mi odpadnie ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
#2527 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Tak, do mnie może być ![]() Cytat:
My się dziś trochę z mlodym nie rozumiemy. Dostał cycka po 30 minut na stronę przy czym na prawdę milion razy go wybudzalam bo nie ssal. Pchal łapy do buzi to dostał butelkę. Spać nie chciał już za chiny :/ Teraz cały się obsikal bo matka nie umie pampka założyć :/ No i zobaczymy. Siedzę z cycem w gotowości bo chyba jest też głodny... nie wiem już nic.
![]() |
#2528 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja też nigdy nic nie dostaję. Płacić muszę na wszystko, ale dostać to już nie... ![]() Ja konta oszczędnościowego nie, ale na pewno polisę posagową i prawdopodobnie celowy plan oszczędnościowy. To co teraz dostaniemy idzie na sesję foto ![]() Też bym się chętnie dowiedziała ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2529 |
Zadomowienie
|
Arida na zęby to chyba za szybko😉a powiedz czy Patryk się slini? Kuba od 3 dni tak,czytałam,że slinianki od 4 tygodnia zaczynajac mocniej pracować
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
#2530 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#2531 |
Zakorzenienie
|
No i znowu: cycek 5 minut i śpi...
#2532 | ||
Raczkowanie
|
Cytat:
Co do becikowego to u nas w 2014 było tak zagmatwane, więc na dwoje babka wróżyła, ja miałam działalność i przez ostatni kwartał etat, TŻ z kolei etat a przez ostatni kwartał nic, miał "okienko", bo złożył wypowiedzenie w starym banku, czyli był bezrobotny bez prawa do zasiłku, i teraz jakieś dokumenty z PUPU musi przedstawić, świadectwo pracy, ja pity, masakrejszon ![]() ---------- Dopisano o 10:44 ---------- Poprzedni post napisano o 10:43 ---------- Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2533 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() A u mnie musze podac partner, bo to konkubent i jego dochody równiez się liczą Chciałam się pozalić na pościel z Kerstin ;/ Jednak taniość z czegoś wynika :/ Becik używamy bardzo często, wiec czesto ląduje w praniu i po 4 praniach wygląda jakby miał rok, pojawiły się kulki, kolor schodzi i jest cieńszy materiał w dotyku, ale i tak hitem ( na minus oczywiscie) jest poducha do karmienia, z której poszewkę prałam tylko raz jak przyszła, od tej pory używamy jej codziennie i zaczęła się kulkować, od samego używania :/ |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2534 |
Zakorzenienie
|
Hej podczytuje was troche. Tez jestem lipcowa mama i jezeli chodzi o becikowe. To przynajmniej u mnie nie patrza czy slub jest czy nie. Trzeba powiedziec ze z partnerem slubu nie macie i tworzycie wspolne gospodarstwo domowe bo inaczej beda wymagac alimentow a to troche dziwne zwlaszcza, ze faktycznie razem mieszkacie itp.
Co do dochodow to 2014 to tylko bazowy a bardziej pod uwage biora obecne dochody i trzeba od 2014 do chwili obecnej doniesc swiadectwa pracy itp czlonkow rodziny ![]() Wysłane z mojego GT-S7582 przy użyciu Tapatalka |
![]() ![]() |
![]() |
#2535 |
Wtajemniczenie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#2536 |
Zakorzenienie
|
Tak. Dmucham na niego, szturam, mówię, rozbieram... nic.
2 razy pociagnie i dalej odpada. Na sam koniec po prostu nie da się obudzic. Odbicie i znowu głodny. Nie mogę z nim wisieć na cycku bo mnie suty tak bolą, że płacze. Mleko jest chyba bo cały czas je widzę w kapturku. Chyba spróbuję karmić non stop w dzien a na noc podawać ewentualnie mleczko z butelki... Sama nie wiem. Mam taki natłok informacji z każdej strony, że jestem głupsza niż byłam ![]() ---------- Dopisano o 11:10 ---------- Poprzedni post napisano o 11:09 ---------- Dziewczyny, a jak wyglądają Wasze brzuchy? Mój jest wielki jak w ciąży w 8 miesiącu i wygląda jak galareta ![]()
#2537 |
Wtajemniczenie
|
Hejka, mała śpi od dwóch godzinek, pobawiłam się z synkiem, który teraz ogląda bajeczkę, a ja mam chwilkę na wizaż
![]() My na szczepienie idziemy 1.08. Na USG bioderek dopiero 17.08. udało się dostać i jutro idę do pediatry zapytać, czy to nie będzie za późno, bo mała wtedy będzie miała 8 tygodni i 2 dni. A badanie najlepiej wykonać między 6 a 8 tygodniem. Jeśli chodzi o konto oszczędnościowe dla małego, to my mamy polisę. Ona jest na męża, i regularnie, co miesiąc wpłacamy na nią pieniążki. Po 10 latach można wyciągnąć kasę bez straty. Ale i tak planujemy kontynuować polisę do ukończenia przez młodego studiów. Chcemy mu dać tą kasę na samochód, albo dołożyć się do mieszkania. Co tam będzie chciał. Małej chcemy założyć to samo. Co do becika, to u nas wystarczyło złożenie wniosku. Nie chcieli żadnych dodatkowych papierów. Czy u Was też tak gorąco? Dzisiaj imieniny teściowej, a mi się nie chce ciągać małej w ten upał ![]()
#2538 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Albo za bardzo się przyzwyczaił do butli i nie chce mu się ciągnąć cycka bo się że i tak dostanie butle? No nie wiem... Miqesi ty to masz czas na wszystko ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2539 |
Wtajemniczenie
|
Kamilka, mi do zrzucenia zostało jeszcze 4 kilo. A brzuszek mam prawie niewidoczny, taki lekko wzdęty. No i jest miękki, więc muszę nad nim popracować.
#2540 |
Zakorzenienie
|
On od początku tak miał, że zasypial.
Nie mam pojęcia czy miał badana bilurbine. Mówiłam pielegniarkom 3 razy, że może to od zbyt wysokiego poziomu ale mówiły, że jest dobrze. Póki jest T to mogę karmić non stop ( o ile ból pozwoli ) ale za 2 tyg to już będzie słabo. Mój brzuch jest wielki i ohydny ![]() Mam dosyć. Stopy mam tak wielkie, że w żadne buty nie mogę wcisnąć. Nawet w adidasy ![]()
#2541 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Parę tygodni i wszystko wróci do normy ![]() ![]() Zapisz
![]() |
#2542 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Tez Was tak ciagnie na zarcie? Przez to karmienie cycem ciągle jestem głodna. Nigdy nie zrzuce tycj 4kg, a pewnie utyje.. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 11:34 ---------- Poprzedni post napisano o 11:31 ---------- Mlody od wczoraj bez kupy i widzę że sie męczy... ale baki puszcza... Ja ciągle cos robię, albo rozpakowuje kartony albo inne domowe rzeczy i wieczorem jyz nie mam sily Wam odpisywac, ale czytam na bieżąco... ![]() Młodą musze zacząć pakowac na wczasy Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2543 |
Zadomowienie
|
Hej
Ja na FB bardziej siedze. Kurde nie wchodziłam tu bo się bałam ale widzę że trochę zwolniłyście po porodach i nie ma miliona stron jeszcze 😁 Kamila mój też zasypia przy cycu ciągle. Mamy kilka podejść na jedno karmienie. U mnie brzucho jeszcze dość duży. Dziewczyny kiedy przestało z was lecieć? Ile po porodzie? Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
#2544 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() |
#2545 |
Wtajemniczenie
|
Firanki powieszone, teraz pilka, ale mam z doopy dzień. Nie mam energii, do tego bez kija nie podchodz...
Edytowane przez eskav8 Czas edycji: 2016-07-26 o 11:02 |
![]() ![]() |
![]() |
#2546 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
U mnie do becikowego chcieli tylko akt urodzenia i pesel. Reszte sami zalatwia |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2547 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() |
#2548 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#2549 |
Zakorzenienie
|
Mezzaluna:
Posagówka - wybierasz w jakim wieku z przedziału 18-26 Twoje dziecko ma dostać kasę i jaka ma być gwarantowana minimalna kwota do wypłaty i na tej podstawie wyliczają Ci składkę miesięczną/roczną/kwartalną. Możesz też w drugą stronę podać jaką kwotę możesz płacić i ile lat i wyliczają jaka to będzie kwota. Zalety: jeśli osoba opłacająca (ubezpieczony) umrze w czasie trwania polisy, ubezpieczyciel (np MetLife, PZU itd) przejmuje na siebie opłacanie składek i dziecko i tak na koniec dostanie to, co było ustalone przy zawieraniu polisy. W części polis jest dodatkowo możliwość zabezpieczenia renty posagowej -tu przy śmierci ubezpieczonego dziecko ma dodatkowo co miesiąc wypłacane pieniądze (dobra opcja gdy 1 z rodziców zarabia dużo mniej i w przypadku śmierci tego drugiego mogłoby mieć kłopoty finansowe); nie umniejsza to nijak kwoty wypłacanej na koniec. Jako że to ubezpieczenie, to wiadomo, że kwota ta gwarantowana na wypłaty nie będzie dużo wyższa niż suma wpłat. Wypłacone może być więcej niż kwota gwarantowana jeśli ubezpieczyciel wypracuje z wpłacanej kasy więcej niż jest zakładane (ale kasa inwestowana jest zwykle w bony skarbowe więc dużego przyrostu nie ma co zakładać). Wada: wpłacana kasa jest 'zamrożona' -jeśli będziesz potrzebowała wyciągnąć wcześniej, sporo tracisz. Opłata likwiadacyjna maleje z każdym rokiem. Prawie zawsze po 2 latach opłacania jest możliwość zawieszenia wpłat na jakiś czas (w przypadku jakichś perturbacji finansowych; zwykle możliwe raz na 5 lat). Po takim też czasie zwykle jest możliwość przejścia na ubezpieczenie bezskładkowe (jeśli sytuacja finansowa się mocno zmieni, nie ma się kasy na opłacanie i wie się, że to nie jest przejściowe; jeśli tylko przestajemy wpłacać ale nie wypłacamy to nie ma opłaty likwidacyjnej; suma ta do wypłaty na koniec jest przeliczana w stosunku do kwoty wpłat). To chyba tyle -jak coś niejasne pytaj ![]() ![]() Czekoladowe serce, witaj ![]() Muszę się jak tak wgłęcić w to becikowe. U mnie w pracy kadry mi powiedziały, że z wszystkim jest jak z PITem -skoro z tż-tem pita nie mogę rozliczać łącznie, to wszystko liczy się osobno. Z tego powodu np z Zakładowego Funduszu Świadczeń Socjalnych dostaję na wszystko mniej, niż dostawałabym mając z tż-tem ślub. Miqesi, nie denerwuj! 4 kg... Ja przytyłam 17 i 12 z tego zostało ;( I wyglądam ogólnie jak kupa. Widziałyście w klubie i na fb jaki miałam giga brzuch, narzekałam że co chwila ktoś obcy zaczepia czy bliźniaki, i teraz ta giga ilość skóry wisi. A na ćwiczenia/zabiegi muszę czekać sporo. Nawet się nie smaruję na brzuchu tam gdzie się mogą zrobić rozstępy bo rana jest świeża i nie chcę jej zababrać... :/ Aglo, brzuch mam straszny ale za to tylko 3 dni ze mnie leciało ![]() ![]() Miqesi, myślisz że tak szybko dostaniesz okres? Znam kilka lasek, które ponad rok czekały... Stachu prawie równe 2 godz jadł ![]() Ale robi to tak słodko, że po prostu go trzymam i nie pospieszam ![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 12:38 ---------- Poprzedni post napisano o 12:36 ---------- Eska, już ostatnie dni! Później ze 3 dni nerwówki i uczenia się siebie z dzidzią nawzajem, a później 'rzygam tęczą' ![]() Gdzie się składa papiery do becikowego? Urząd Miasta/Gminy? Muszę zadzwonić i dopytać ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2550 |
Zakorzenienie
|
Zwariuje dziś
![]() Młody zasypia przy cycku, wkurza się podczas jedzenia... godzinę już karmię z jednego cycka a nic nie wypił ![]()
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:53.