Mamy listopadowe 2016 cz. VI - ''W trzeci trymestr wkraczamy, ale sily jeszcze mamy'' - Strona 85 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2016-08-15, 22:02   #2521
patrycjazuzanna
Wtajemniczenie

Dot.: Mamy listopadowe 2016 cz. VI - ''W trzeci trymestr wkraczamy, ale sily jeszcze

Cytat:
Napisane przez aleksandramaj Pokaż wiadomość
Halo dziewuszki!

Dopiero skończyłam nadrabiać stary wątek a tu już 84 nowe strony do przeczytania! Zwariowałyście!!
Mam nadzieję, że u wszystkich jest wszystko w porządku, dowiem się wszystkiego powoli nadrabiając

Od tygodnia jesteśmy w Polsce, wcześniej tydzień na Ukrainie. Ruszyliśmy ostro z zakupami,mamy już sporo rzeczy dla Zosi. Wybierzemy się po łóżeczko jak tylko wrócimy do Włoch. Ale kasy już poszło!

Urlopujemy się teraz w Sopocie, ależ uwielbiam nasze morze!! gofry i lody włoskie kuszą, ale cóż.. bardzo się ograniczam
Lecę czytać, co u Was, buziaki
Odpoczywaj i dawaj znaki życia! Żebyśmy wiedziały, że u Ciebie też w porządku.

Cytat:
Napisane przez Hosenka* Pokaż wiadomość
Jak zasypiał już na noc ok 19, to budził się na jedzenie przed 6. Owszem, zdarzało mu się zapłakać w nocy, ale za chwilkę zasypiał. Czasem też budził się np. ok 4, ale coś tam se pogadał, włączał karuzelę i zasypiał dalej. Moja znajoma opowiadała, że jak jej się tak dziecko budziło, to ona też wstawała i się z nim bawiła

Swój pokój ma od kwietnia i nie zdarzyło się, żeby wstał w nocy i przyszedł do nas. Może to dlatego, że nauczony jest spać sam. Z nami spał tylko przez miesiąc (do terminu, w którym miał się urodzić), później już sam w łóżeczku. Doszło do tego, że nie potrafił z nami usnąć, co czasami bardzo by się przydało. Na rękach też nie potrafił zasnąć, jak mu się oczy zaczynały zamykać, to się wyrywał w kierunku łóżeczka.

To u moich teściów na osłodę jest córka. Mają 4 synów co 1-3 lata, potem kilka lat przerwy i córka. Zapytałam kiedyś teściową, czy próbowaliby do oporu, aż by była dziewczynka. Skwitowała krótko: nawet mi nie mów

U mojej siostry między córkami jest 13 lat różnicy. Tylko że siostra będąc w moim wieku, miała już 10 letnią córkę, a mój Kacper ma 2,5.
Tżta wuj ma trzy córy, marzy mu się syn, ale twierdzi że boi się ewentualnej piątej baby w domu klęska urodzaju

Masz fajnego synka
Kuczaki, bawić się z dzieckiem w nocy ? Co to to nie. Mam nadzieję, że jak nie będę małej co rusz bujać na rękach jak zapłacze, to łaskawie będzie mi zasypiać sama w łóżeczku. Aczkolwiek może mi dać w dupę i będę chodzić jak w zegarku pod jej dyktando. Zobaczymy.
W każdym razie już zapowiedziałam, że jak młoda będzie grzecznie leżeć sama w łóżeczku, to żadna babcia czy ciotka jej stamtąd na ręce brać nie będzie.

[1=60d64c77414195c3f1000bf c6e843f4303cd6908_5f3f007 4680ed;64190836]Czy któraś z Was słyszała o tym, że kobieta w ciąży nie powinna jeść grillowanych kiełbasek?
Tż gadał że swoją mamą przez telefon i jak napomknął o naszych grillowych urlopowych planach to właśnie taką "mądrością" został uraczony [/QUOTE]
[1=60d64c77414195c3f1000bf c6e843f4303cd6908_5f3f007 4680ed;64191356]Jej chodziło podobno o to, że taką kiełbasę należałoby owinąć w folię bo węgiel jest szkodliwy. Teraz dopytałam Tż-ta [/QUOTE]
Pierwsze słyszę. Węgiel sam w sobie raczej nie, ja bym się bała bardziej tych rozpałek w płynie lub w kostkach, nasączanych chemią.
Kiełbaskę grilluję sobie w piekarniku bardzo często i żadna siła by mi tego nie zabroniła zwłaszcza że po grillowanej kiełbasie z musztardą nic mi nie ma, a po takich batonach czy sklepowych ciastkach umieram na zgagę.
Stary 2016-08-15, 22:07   #2522
Listopadowaa
Zakorzenienie

Dot.: Mamy listopadowe 2016 cz. VI - ''W trzeci trymestr wkraczamy, ale sily jeszcze

A wracając do tematu sukienek, znalazłam taka maxi niebieską. Kolor piękny Ale obawiam sie tego jak moj mały biust by w takim dekolcie wyglądał Co myślcie? I taka łososiową

I jeszcze taka, ale malo zdjec na aukcji :/ http://allegro.pl/italy-dluga-maxi-k...406443007.html

Jak nie to jutro zdecyduje sie na cos z h&m.
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 61069701_53-99999999_01.jpg (47,3 KB, 8 załadowań)
Rodzaj pliku: png 6g7.png (640,4 KB, 11 załadowań)
Listopadowaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-08-15, 22:08   #2523
Listopadowaa
Zakorzenienie

I takie ciążowe
http://allegro.pl/sukienka-dluga-gum...337631721.html
ale ta nie wiem czy nie zbyt skromna jak na wesele chodzi o materiał

No i taka klasyczna
http://allegro.pl/sukienka-ciazowa-z...153409516.html
Stary 2016-08-15, 22:13   #2524
MajWija
Wtajemniczenie

Teraz jak byliśmy ze znajomymi na tym domku to ona też wstawala w nocy bo mały (ma roczek) się obudził i nie chciał spać. Takie dziecko nie polezy samo sobie w łóżeczku tylko marudzi, chce wyjść i nie zawsze szybko zaśnie więc dla mnie to nic dziwnego, że wstawala i się z nim bawiła.
MajWija jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-08-15, 22:15   #2525
patrycjazuzanna
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Listopadowaa Pokaż wiadomość
A wracając do tematu sukienek, znalazłam taka maxi niebieską. Kolor piękny Ale obawiam sie tego jak moj mały biust by w takim dekolcie wyglądał Co myślcie? I taka łososiową

I jeszcze taka, ale malo zdjec na aukcji :/ http://allegro.pl/italy-dluga-maxi-k...406443007.html

Jak nie to jutro zdecyduje sie na cos z h&m.
Ta niebieska bardzo ładna, ale jest odszyta na poziomie brzucha, to Ci się przesunie nad brzuch, a w biuście zrobi się falbana, przy czym z tyłu też możesz mieć wybrzuszenie jak nadmiar materiału zsunie się po ramionach do tyłu.
Łososiową możesz już sama spiąć lub przewiązać nad brzuszkiem i myślę że tak by było najlepsze rozwiązanie
Sukienka z aukcji jest śliczna, ale ciężko przewidzieć jak się na Tobie ułoży chyba żebyś gdzieś zmierzyła podobny fason....

Edytowane przez patrycjazuzanna
Czas edycji: 2016-08-15 o 22:21
patrycjazuzanna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-08-15, 22:16   #2526
MajWija
Wtajemniczenie

Zielinka, czy orientowalas się już może co ile trzeba ten smoczek od butelki Calma wymieniać?
I myślałaś już jaki rozmiar butelki wziąć? 150 czy 250ml?
Stary 2016-08-15, 22:18   #2527
patrycjazuzanna
Wtajemniczenie

Cytat:
I takie ciążowe

No i taka klasyczna
Pierwsza raczej nie, zobacz -z tyłu jest skrojona jak bokserka.

Druga piękna zakochałam się w granatowej.
Do tego jakiś wypasiony, kolorowy naszyjnik typu kolia i byłoby super.

Czas edycji: 2016-08-15 o 22:20
Stary 2016-08-15, 22:24   #2528
Listopadowaa
Zakorzenienie

A jeśli laktator jest w komplecie z butelką to ta butelka jest do karmienia? Czy trzeba przelewać mleko do normalnej butli ze smoczkiem?

---------- Dopisano o 23:22 ---------- Poprzedni post napisano o 23:19 ----------

Cytat:
Napisane przez patrycjazuzanna Pokaż wiadomość
Ta niebieska bardzo ładna, ale jest odszyta na poziomie brzucha, to Ci się przesunie nad brzuch, a nad biustem zrobi się falbana, przy czym z tyłu też możesz mieć wybrzuszenie jak nadmiar materiału zsunie się po ramionach do tyłu.
Łososiową możesz już sama spiąć lub przewiązać nad brzuszkiem i myślę że tak by było najlepsze rozwiązanie
Sukienka z aukcji jest śliczna, ale ciężko przewidzieć jak się na Tobie ułoży chyba żebyś gdzieś zmierzyła podobny fason....
Jutro usiade u zdecyduje czy cos z h&m czy ta łososiową, ewentualnie ta krotką typowo ciazową. Szczerze mówiąć chciałabym wydać na sukienke jak najmniej bo i tak nie znam ludzi na tym weselu, idę dla tezeta. Nie mam ochoty i jesli bede sie zle czula i tak szybko sie zawiniemy...no ale wygladac jakoś muszę

---------- Dopisano o 23:23 ---------- Poprzedni post napisano o 23:22 ----------

Cytat:
Pierwsza raczej nie, zobacz -z tyłu jest skrojona jak bokserka.

Druga piękna zakochałam się w granatowej.
Do tego jakiś wypasiony, kolorowy naszyjnik typu kolia i byłoby super.
ja bym wziela fuksje albo chaber bo w takich cieplych intensywnych barwach wyglądam najlepiej w pistacjowej pewnie tez byloby mi ladnie.

---------- Dopisano o 23:24 ---------- Poprzedni post napisano o 23:23 ----------

tylko do krotkiej nie mam butow. Nie chcem iść w obcasach :/ a sandały chyba odpadają ?
Stary 2016-08-15, 22:25   #2529
patrycjazuzanna
Wtajemniczenie

Cytat:
A jeśli laktator jest w komplecie z butelką to ta butelka jest do karmienia? Czy trzeba przelewać mleko do normalnej butli ze smoczkiem?
Raczej nie. Do aventu dostałam butlę, pasuje do laktatora, w komplecie była też nakładka ze smoczkiem i przykryciem. Wygląda na to, że wszystkie butelki aventu pasują do ich laktatora, a do starszych serii i pojemników na pokarm jest plastikowa przejściówka.
Myk jest taki, że butle danej firmy pasują przeważnie tylko do dedykowanego laktatora. Tzn niemarkowej z dużym prawdopodobieństwem nie przykręcisz i trzeba będzie przelewać.

Pomyśl na spokojnie
Geosmina miała sandałki i wyglądała bardzo ładnie pomalujesz sobie paznokcie na fajny kolor i będzie ok. Zresztą większość kobiet i tak koniec końców przebiera buty na płaskie, także nie przejmowałabym się tym.

Czas edycji: 2016-08-15 o 22:31
Stary 2016-08-15, 22:27   #2530
Listopadowaa
Zakorzenienie

Cytat:
Raczej nie. Do aventu dostałam butlę, pasuje do laktatora, w komplecie była też nakładka ze smoczkiem i przykryciem. Myk jest taki, że butle danej firmy pasują przeważnie tylko do dedykowanego laktatora. Tzn niemarkowej z dużym prawdopodobieństwem nie przykręcisz i trzeba będzie przelewać.
ooo to nie fajnie, bedzie trzba bawic sie w przelewanie
Stary 2016-08-15, 22:35   #2531
Hosenka*
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez MajWija Pokaż wiadomość
Teraz jak byliśmy ze znajomymi na tym domku to ona też wstawala w nocy bo mały (ma roczek) się obudził i nie chciał spać. Takie dziecko nie polezy samo sobie w łóżeczku tylko marudzi, chce wyjść i nie zawsze szybko zaśnie więc dla mnie to nic dziwnego, że wstawala i się z nim bawiła.
Pisałam o mniejszym dziecku niż rok. Choć u nas jak Kacper miał rok to tym bardziej się nie budził i dłużej spał niż teraz. Nie wiem od czego to zależy.

---------- Dopisano o 23:35 ---------- Poprzedni post napisano o 23:32 ----------

Cytat:
Kuczaki, bawić się z dzieckiem w nocy ? Co to to nie. Mam nadzieję, że jak nie będę małej co rusz bujać na rękach jak zapłacze, to łaskawie będzie mi zasypiać sama w łóżeczku. Aczkolwiek może mi dać w dupę i będę chodzić jak w zegarku pod jej dyktando. Zobaczymy.
W każdym razie już zapowiedziałam, że jak młoda będzie grzecznie leżeć sama w łóżeczku, to żadna babcia czy ciotka jej stamtąd na ręce brać nie będzie.
O widzisz, może to to?
Nie bujaliśmy w rękach, w ogóle mało go nosiliśmy, jak był maleńki to spał albo w łóżeczku albo na wersalce w salonie, a nieśliśmy go tyle co z pokoju do pokoju np. na zmianę pieluchę czy do/z łazienki na kąpiel. Jak już mniej spał i zaczynał się ruszać, to najczęściej leżał na podłodze na kocyku lub macie.

Z kolei siostra mojego męża drugie dziecko ciągle nosiła na zmianę ze swoją mamą bo on tak lubi. A jak ma inaczej lubić, skoro to najlepiej zna? I dziwiły się, że dziecko mając rok ledwo bierze się do raczkowania i płacze jak chwilę sam posiedzi.

Instagram

W zapisanych relacjach - wyprzedaż kosmetyków pielęgnacyjnych i do makijażu

Edytowane przez Hosenka*
Czas edycji: 2016-08-15 o 22:37
Hosenka* jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-08-15, 22:54   #2532
zielinka_87
Zakorzenienie

Cytat:
Zielinka, czy orientowalas się już może co ile trzeba ten smoczek od butelki Calma wymieniać?
I myślałaś już jaki rozmiar butelki wziąć? 150 czy 250ml?
Rozmiar biore 150 ml a ze smoczkiem nie wiem, ale raczej jak sie zniszczy a ze ta butla i smoczek nastawiony jest na KP tak zeby dziecko sie od piersi nie odzwyczailo to stwierdzam ze kupuje jeden bo bede karmic jednak glownie piersia. Butla na sytuację awaryjne.

18cs, 5cs po laparo
szczęście trwało za krótko (8tc)

I ivf
II ivf Beta 9dpt 119, 13 dpt 408, 15 dpt 1244

zielinka_87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-08-15, 22:57   #2533
patrycjazuzanna
Wtajemniczenie

Cytat:
Pisałam o mniejszym dziecku niż rok. Choć u nas jak Kacper miał rok to tym bardziej się nie budził i dłużej spał niż teraz. Nie wiem od czego to zależy.

---------- Dopisano o 23:35 ---------- Poprzedni post napisano o 23:32 ----------

O widzisz, może to to?
Nie bujaliśmy w rękach, w ogóle mało go nosiliśmy, jak był maleńki to spał albo w łóżeczku albo na wersalce w salonie, a nieśliśmy go tyle co z pokoju do pokoju np. na zmianę pieluchę czy do/z łazienki na kąpiel. Jak już mniej spał i zaczynał się ruszać, to najczęściej leżał na podłodze na kocyku lub macie.

Z kolei siostra mojego męża drugie dziecko ciągle nosiła na zmianę ze swoją mamą bo on tak lubi. A jak ma inaczej lubić, skoro to najlepiej zna? I dziwiły się, że dziecko mając rok ledwo bierze się do raczkowania i płacze jak chwilę sam posiedzi.
Powiem Ci że byłam z lekka przerażona, jak u kuzynki Tż miesięczne dziecko na rodzinnej imprezie przechodziło dosłownie z rąk do rąk, a potem jak mała wylądowała w łóżeczku, to co rusz podchodziła babcia i wyciągała ją bez wyraźnego powodu, od tak żeby sobie ponosić. Moja mama ciągle przestrzega mnie przed czymś takim.

Będę się starać żeby moje dziecko jak najczęściej leżało samo, chciałabym ją nosić na rękach tylko jak to będzie konieczne. I też nie chcę żadnych bujaczków, leżaczków, chuśtawek itd. Położę, tak jak Ty, na macie i niech froteruje podłogi za jakiś czas.
Za parę miesięcy zobaczymy czy też będę taka mądra.

Czas edycji: 2016-08-15 o 22:58
Stary 2016-08-16, 04:02   #2534
ma_i
Zadomowienie

Obudziłam się prawie godzinę temu i spać nie mogę. Dwa dni temu też tak miałam 😒

Listopadowa ale Cię kobieta smasakrowała. Współczuję ja też ostatnio dwa razy bałam się że będzie siniak, ale na szczęście nie było śladu.

Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
ma_i jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-08-16, 04:58   #2535
pstryczek84
Zakorzenienie

Dzien dobry

Listopadowa - o kurde, ale sinior :-\

Wysłane z mojego ALE-L21 przy użyciu Tapatalka

pstryczek84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-08-16, 06:07   #2536
Gosiurek
Wtajemniczenie

Dobry! Witam się z pracy potrzebuję solidnego kopniaka, bo się nie mogę zebrac do życia

Co do wesel - idę we wrześniu i także zaczynam się rozglądać za sukienka, natomiast buty na pewno będą płaskie
Gosiurek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-08-16, 06:30   #2537
fiii
Rozeznanie

Cytat:
Annulka pisała o jedzeniu kiełbasy z grilla w ciąży, nie w trakcie karmienia
wybaczcie pomylke widocznie mi cos karmienie po glowie chodzi
fiii jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-08-16, 06:34   #2538
mietowka25
Zakorzenienie

Cytat:
A dla mnie to nie jest ano normalne ani dobre.
Raz że trzeba nauczyć dziecko kiedy jest dzień i czas na zabawę a kiedy jest noc i czas na sen. Zabawa w nocy burzy rytm.
Wiem że człowiek w nocy zrobiłby wszystko żeby nie było płaczu i marudzenia ale wybrałbym jakieś inne rozwiązanie.

---------- Dopisano o 06:34 ---------- Poprzedni post napisano o 06:33 ----------

A tak poza tym dzień dobry bardzo.
Chyba kupujemy wózek używany. Możemy zaoszczędzić 500 zł.
mietowka25 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-08-16, 06:36   #2539
fiii
Rozeznanie

Cytat:
I takie ciążowe

No i taka klasyczna
do mnie ta klasyczna przemawia bardziej
fiii jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-08-16, 06:54   #2540
kaga90
Zadomowienie

Nadrabiam nie wchodzić jeden dzień a tu tyle postów...

Wysłane z mojego GT-I9301I przy użyciu Tapatalka

---------- Dopisano o 05:49 ---------- Poprzedni post napisano o 05:49 ----------

Cytat:
Napisane przez sunshine90 Pokaż wiadomość
Fajna, bez żadnych udziwnień. Może się skuszę, bo i tak w tym tygodniu miałam zamówić

My też musieliśmy zmienić. Mieliśmy malutki samochód, którym jeździłam do pracy i do którego nie zmieściłby się nawet wózek. Chcieliśmy kupić jakieś większe używane. W lipcu jechaliśmy do ch po matę antypoślizgową pod prysznic i zaproponowałam mężowi, żebyśmy podjechali do salonu samochodowego zobaczyć jakieś używane auta u dilera. Skończyło się na tym, że maty pod prysznic nie mamy do dzisiaj, a auto kupiliśmy nowetakie to są ze mną zakupy

Mam tak samo jak Twoja siostra zastanawiam się gdzie wytworzy mi się jakikolwiek pokarm. Mam ledwo 80 B
Wytworzy się spokojnie to nie zależy od rozmiaru

---------- Dopisano o 05:51 ---------- Poprzedni post napisano o 05:49 ----------

Dziękuję Wam wszystkim za życzenia rocznicowe swietowalismy cały dzień no i mieliśmy gdzieś wyjść itd i nie mieliśmy robić sobie prezentów ale mąż nieposluszny...dostałam bransoletkę ale głupio mi było bo dla niego nic nie miałam powiedział ze najlepszy prezent mam w brzuchu 😍 no ale teraz przy każdej byle jakiej rocznicy będę coś dla niego miała i nie ma bata

---------- Dopisano o 05:54 ---------- Poprzedni post napisano o 05:51 ----------

[1=60d64c77414195c3f1000bf c6e843f4303cd6908_5f3f007 4680ed;64170611]czytam opisy porodów Sierpniówek i jestem odrobinę przerażona [/QUOTE]
Nie czytaj!! takich rzeczy się nie czyta

kaga90 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-08-16, 06:59   #2541
MajWija
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez zielinka_87 Pokaż wiadomość
Rozmiar biore 150 ml a ze smoczkiem nie wiem, ale raczej jak sie zniszczy a ze ta butla i smoczek nastawiony jest na KP tak zeby dziecko sie od piersi nie odzwyczailo to stwierdzam ze kupuje jeden bo bede karmic jednak glownie piersia. Butla na sytuację awaryjne.
Ja tak samo chce tylko, że różnie bywa. W razie gdyby trzeba było dokarmiac to chce właśnie z tej butelki Calma to robić żeby się Mały nie odzwyczail od cyca.

---------- Dopisano o 06:59 ---------- Poprzedni post napisano o 06:56 ----------

Siedzę na glukozie. Fuuuu
Stary 2016-08-16, 07:00   #2542
doooti
Zadomowienie

Cytat:
Ja tak samo chce tylko, że różnie bywa. W razie gdyby trzeba było dokarmiac to chce właśnie z tej butelki Calma to robić żeby się Mały nie odzwyczail od cyca.

---------- Dopisano o 06:59 ---------- Poprzedni post napisano o 06:56 ----------

Siedzę na glukozie. Fuuuu
Powodzenia!
doooti jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-08-16, 07:14   #2543
kaga90
Zadomowienie

Cytat:

Weź od razu więcej, żeby było co tłuc.

Ja się kg nie boję, za to obawiam się w jakim ogólnym stanie będzie moje ciało po ciąży. Tyłek już mi opadł, ciekawe co będzie z piersiami, cera się sypie, włosy, paznokcie, a potem przecież jeszcze karmienie - to też wysiłek dla organizmu. Ciężko od razu ogarnąć zbilansowaną dietę i ruch, kiedy nagle pojawia się tyle nowych obowiązków.

I też czuję się do dupy, ciąża mnie całkowicie przystopowała, mam nadzieję że po urodzeniu szybko się ogarnę, wezmę byka za rogi i odżyję.
Po karmieniu pewnie będzie jeszcze gorzej...mojej siostrze i bratowej włosy wychodziły garściami tez czuje się źle w swoim ciele bo nie jestem przyzwyczajona do takich gabarytów

---------- Dopisano o 06:04 ---------- Poprzedni post napisano o 06:02 ----------

Cytat:
Napisane przez fiii Pokaż wiadomość
a ja sie tych kg boje nie wiem jakim sposobem przybylo mnie juz 16 kg mimo ze jem bardzo rajonalnie , zdrowo, tlumacze to sobie rzuceniem palenia bo ja od poczatku tylam :/ bedzie mega ciezko to zrzucic ;(

co do wozka ja wybralam http://cotobaby.pl/produkty/wozki-uniwersalne/latina/ ten turkusowy mi sie podoba jest lekki a cena niestety robi swoje 1350 zł a mial byc anex sport , wiec zaoszczedzone pieniadze wydam na cos innego
Ładniutki wózek a co do kg może wcale nie będzie tak źle

---------- Dopisano o 06:05 ---------- Poprzedni post napisano o 06:04 ----------

Cytat:
ja dostalam maly plastikowy kubek tam jest 200 ml a i bylo to cieple ( chyba po to by lepiej sie rozpuscilo)
Ja tak samo

---------- Dopisano o 06:06 ---------- Poprzedni post napisano o 06:05 ----------

Cytat:
Napisane przez magda17x Pokaż wiadomość
nie przejdzie

ładny

ja bym rozrobiła w 250-300 ml letniej wody, zabrała ze sobą połówkę cytryny na miejscu wcisnęła i wymieszała
Tez liczę na to ze nie przejdzie bo jak słyszę te durne pomysły...

---------- Dopisano o 06:06 ---------- Poprzedni post napisano o 06:06 ----------

Cytat:
Pospałam
A tez zbożówka i hity

---------- Dopisano o 17:51 ---------- Poprzedni post napisano o 17:50 ----------

Mi w labo rozpuścili, dałam rade bez cytryny, nie było takie złe, dla mnie to dużo hałasu o nic. Bardziej wymeczylo mnie bycie na glodzie.
Dla mnie też gorszy ten głód

---------- Dopisano o 06:09 ---------- Poprzedni post napisano o 06:06 ----------

Cytat:
Napisane przez EmRzet Pokaż wiadomość
Wiem że troche wybiegam w przyszłość ale czy któraś z Was zamierza rodzić w Gdańsku? Jeśli tak - w którym szpitalu?

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
Moja siostra studiuje położnictwo w Gdańsku i mówiła ze jakby miała rodzic to tylko w Wojewódzkim zajęcia praktyczne miała w każdym jednym szpitalu i to nie mało wiec myślę że wie co mówi

---------- Dopisano o 06:10 ---------- Poprzedni post napisano o 06:09 ----------

Cytat:
Napisane przez bluesberry Pokaż wiadomość
ANNULKA możesz mi na 1 str dopisać Leona, bo zdaje się że zostałam definitywnie przegłosowana przez resztę rodziny

---------- Dopisano o 16:14 ---------- Poprzedni post napisano o 16:14 ----------

Choc kto wie może jak go ja żywo zobaczę to mi się spodoba
Leon

---------- Dopisano o 06:10 ---------- Poprzedni post napisano o 06:10 ----------

Cytat:
Napisane przez KoniKa4 Pokaż wiadomość
Wy już macie wózki pokupowane a ja dopiero się zaczynam rozglądać. Planuję jakiś używany kupić. Z poważniejszych rzeczy nic jeszcze nie mamy

Na imię potomka też koncepcji brak
Tez nie mam wózka i jeszcze przez miesiąc po niego nie pojedziemy a na nowe się zazwyczaj czeka ponoć ale jakoś to będzie

---------- Dopisano o 06:13 ---------- Poprzedni post napisano o 06:10 ----------

Cytat:
nie widzę takiej ktora nadaje sie na wesele

---------- Dopisano o 19:16 ---------- Poprzedni post napisano o 19:12 ----------

a co myslicie o tej
http://www2.hm.com/pl_pl/productpage.0400809002.html
Bardzo ładna

---------- Dopisano o 06:14 ---------- Poprzedni post napisano o 06:13 ----------

[QUOTE=patrycjazuzanna;641 83426]
Cytat:

Najważniejsze że wyniki są w porządku po porodach będziemy pewnie zakładać jakąś grupę wsparcia i się motywować

Ostatnio kupiłam klasyczne białe z dużym uchem i kwadratowym talerzykiem, śliczne i w fajnej cenie, z firmy ambition.

Bardzo ładna, ale musisz wszystko mierzyć, w ciąży ciężko przewidzieć jak coś się będzie układać
Najlepsze są rzeczy odcinane pod biustem i przymarszczone na brzuchu...
My mamy z ambition cały serwis obiadowo-kawowy na 24 osoby i jest super tez ma kwadratowe talerze i podstawki

Stary 2016-08-16, 07:19   #2544
magda17x
Zadomowienie

GG do magda17x

dzień dobry

Cytat:
I takie ciążowe

No i taka klasyczna

ja bym wybrała klasyczną

"Miłość jest wtedy wielka, kiedy gra na wszystkich strunach serca"

magda17x jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-08-16, 07:25   #2545
kaga90
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez pstryczek84 Pokaż wiadomość
Beta-dla Ciebie to szok bo od razu dostalas 1,5 roczniaka ale ze swoim jest inaczej bo masz go na codzien I to wszystko niejako rozmywa sie w czasie. Damy rade!
Wy sie martwicie czy dacie rade z jednym a mi sie czasem zalacza zamartwianie sie jak ja dam rade z dwojka :-\
A co najlepsze w miedzyczasie mysle czy nie pyknac sobie trzeciego bobaska bo u mnie to w sumie wiekowo ostatni dzwonek
Mysli ktoras nad trojka dzieciaczkow?

Wysłane z mojego ALE-L21 przy użyciu Tapatalka
Ja myślę jak druga tez będzie miała być córeczka to chce jeszcze o synusia się postarać

Stary 2016-08-16, 07:28   #2546
sosowhat
Wtajemniczenie

Hej

Geosmina- ale pieknie wygladalas w tej sukience

Listopadowa- to Cie ładnie załatwiła

MajWija- kciuki za glukozę

aaaa i Anulka- super te ciasteczka Ci wyszły ! wyglądają na pyyyyszne!
sosowhat jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-08-16, 07:28   #2547
EmRzet
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez kaga90 Pokaż wiadomość
Moja siostra studiuje położnictwo w Gdańsku i mówiła ze jakby miała rodzic to tylko w Wojewódzkim zajęcia praktyczne miała w każdym jednym szpitalu i to nie mało wiec myślę że wie co mówi

Kurcze, w Wojewódzkim przeraża mnie troche ich parcie na poród naturalny -oczywiście chciałabym naturalny ale nie za wszelką cenę..

EmRzet jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-08-16, 07:31   #2548
sosowhat
Wtajemniczenie

aa i co do wesel we wrzesniu to wczoraj panny młodej pytałam czy nie ma nic przeciwko ze w ostateczności pojdę w czarnej sukience bo juz normalnie się poddaję z chodzeniem i mierzeniem ciągle... a fortuny nie chce wydac bo pewnie teraz sukienka bedzie wygladala ok a potem jak worek(mam nadzieje)

te co wstawiacie są piękne, chetnie bym jedna z nich zamowila tyle ze na moj biust nie moze byc wiekszosc z nich bo bym wygladala jak jakis napakowany bokser w ciazy z chudymi nogami hahahah
sosowhat jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-08-16, 07:44   #2549
kaga90
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez mietowka25 Pokaż wiadomość
aleksandramaj odpisała że u nich wszystko ok i że są na urlopie w pl.

Jakoś mi uciekło że miała wyjeżdżać
Uffff

---------- Dopisano o 06:35 ---------- Poprzedni post napisano o 06:33 ----------

[1=60d64c77414195c3f1000bf c6e843f4303cd6908_5f3f007 4680ed;64190836]Czy któraś z Was słyszała o tym, że kobieta w ciąży nie powinna jeść grillowanych kiełbasek?
Tż gadał że swoją mamą przez telefon i jak napomknął o naszych grillowych urlopowych planach to właśnie taką "mądrością" został uraczony [/QUOTE]
E tam wymyślanie takie

---------- Dopisano o 06:44 ---------- Poprzedni post napisano o 06:35 ----------

Cytat:
Napisane przez EmRzet Pokaż wiadomość
Kurcze, w Wojewódzkim przeraża mnie troche ich parcie na poród naturalny -oczywiście chciałabym naturalny ale nie za wszelką cenę..

Ale jak będą wskazania do cc to i tak Ci je zrobią a ja np miałam zajęcia na klinicznej i tam z kolei większość porodów kończy się cesarka :/

Stary 2016-08-16, 07:56   #2550
zielinka_87
Zakorzenienie

Witam sie z rana obudzona przez roznoszacych ulotki reklamowe
Człowiek smacznie spi a ci naparzaja domofonem, tymbardziej ze w nocy odwozilam tz wiec polozylam sie po 3, no ale leci ciezarny człek z bolacym spojeniem otwierac bo mysli sobie ze moze zus a tu psikus!

Wczoraj pomalowalismy w pokoiku dla synka pasy na sciane. Jestem bardzo zadowolona z efektu gorzej z dziesiejszym samopoczuciem. Zamiast tztowi zostawic ta robote to ja zawsze taka zosia samosia co woli sama bo on popsuje i dzisiaj znowu akcja "spojenie" a w nocy pierwszy raz brzuch mi sie postawil, dziwne uczucie.

Wstawiam foto sciany zeby was z rana uraczyc

uploadfromtaptalk1471330613027.jpg

18cs, 5cs po laparo
szczęście trwało za krótko (8tc)

I ivf
II ivf Beta 9dpt 119, 13 dpt 408, 15 dpt 1244

zielinka_87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości