|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2521 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Listopadowe mamy 2016: Pierdołowaty wątek vol. VIII uważam za otwarty
Cytat:
chociaż powiem Ci że ostatnio miałam taką nadzieję, że jak pospałam 5-7 to wieczorem padnę jak szpadel, a potem znowu zaczęły się ogólnie pojęte dolegliwości i znowu nici ze spania.Początek ósmego miesiąca, a już takie przeboje Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 05:28 ---------- Poprzedni post napisano o 05:27 ---------- Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#2522 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Właśnie przypomniałam sobie że moja lodówka skrywa śledzie w occie.. jak żyć?!![]() Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk |
|
|
|
|
#2523 | |
|
Zakorzenienie
|
Mnie sie nawet jesc nie chce. O 3 wrabalam pol czekolady milka trojsmakowej. :-D teraz juz mnie tylko suszy i chcialabym zasnac.
Dzis wyjezdzamy na weekend do rodziny meza. Po drodze jeszcze zatrzymamy sie na warsztatach Mama wie. ---------- Dopisano o 05:52 ---------- Poprzedni post napisano o 05:43 ---------- Cytat:
Podczas pobytu w szpitalu lezala ze mna dziewczyna, ktora mowila, ze ona do ostatniego dnia sie czula fantastycznie. Miesiac przed porodem po gorach chodzila, a 2 tygodnie przed bawila sie na weselu. Zazdroosc mnie wziela jak to slyszalam. I ona miala taki piekny brzuch. Jakby sobie pilke pod koszulke wlozyla i to taka gigantyczna.
|
|
|
|
|
#2524 |
|
Zadomowienie
|
A ja się wczoraj pochwaliłam, że śpię jak niemowlak... To już nie śpię 😒 zbudziłam się o 4:15 i
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 06:00 ---------- Poprzedni post napisano o 05:55 ---------- Patrycjazuzanna, wiem co czujesz, mi cały czas przypomina o sobie pizza z kolacji 😌 a jakąś dziwną mąż zamówił, z boczkiem. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#2525 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
ani nie stęknęła.Chociaż ja nie mogę narzekać, bo nic mnie nie boli, męczą tylko twardnienia brzucha i nieprzespane noce. Ale ja praktycznie nic nie robię, z domu wychodzę tylko do lekarza i ma badania, bo mi zabronili lazić, więcej wysiłku i też bym pewnie cierpiała. Cytat:
Ja już do końca ciąży nie kupię żadnych śledzi ![]() Mai, mnie cola pomaga na takie niedobitki. Ale już nie mam
JESIEŃ Edytowane przez patrycjazuzanna Czas edycji: 2016-09-30 o 06:07 |
||
|
|
|
#2526 |
|
Zadomowienie
|
Nie mam coli...
Mnie w sumie też nic nie boli. Ale schylić się nie dam rady. Jak mi coś upadnie to muszę kucnąć. Albo jak ubieram skarpetki, buty to muszę jakoś tak bokiem kombinować, bo inaczej miażdzę brzuch i mnie to boli 😉 A brzuch też co raz częściej twardnieje, niewielki wysiłek i już się spina. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz Edytowane przez ma_i Czas edycji: 2016-09-30 o 06:12 |
|
|
|
#2527 |
|
Zakorzenienie
|
Jak tak dalej pojdzie to noca bedziemy tu aktywniejsze niz w dzien :-D ponad miesiac temu bylam w zlej kondycji psychicznej i zdecydowalam sie pojsc na L4. I to byla najlepsza decyzja. Choc moze gdybyk dalej pracowala to bym byla zmuszona do jako takiego funkcjonowania.
Patrycjazuzzanna- i wlasnie bylabym jak babeczka od Ciebie z sali. Ja mysle, ze na kobietach ktore juz maja dzieci to ciaza wrazenia az tak wielkiego nie robi, chodzi mi o samopoczucie. One i tak zapewne sa przyzwyczajone do bycia na chodzie w piatek, swiatek i niedziele
|
|
|
|
#2528 |
|
Zakorzenienie
|
Dzien dobry!
Nieeeee Wysłane z mojego ALE-L21 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
#2529 |
|
Zadomowienie
|
A propos mam na obrotach - Pstryczek przykładem, zawsze o 6 się melduje 😜
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 06:17 ---------- Poprzedni post napisano o 06:16 ---------- Ależ mi tż chrapie, nie pomoże mi to zasnąć... Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#2530 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Moj tez chrapal to go przepchnelam na bok. |
|
|
|
|
#2531 |
|
Zakorzenienie
|
Ojjj, mow za siebie. Mnie starsze panie, inwalidki wyprzedzaja mnie we wszystkim
Wysłane z mojego ALE-L21 przy użyciu Tapatalka |
|
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#2532 |
|
Wtajemniczenie
|
Baletnica, może to jest tak, że jak już jesteś na tym l4 to psychicznie sobie odpuszczasz i nie działasz na zwiększonych obrotach, ja się momentalnie posypałam na zwolnieniu. No ale sytuacja tego wymagała, trzeba było odpocząć.
Co do sąsiadki... Po prostu do dziś zachodzę w głowę, jak ona schylała się na końcówce ciąży bliźniaczej, skoro my mamy z tym problemy nosząc tylko po jednym dzieciątku 😂 Może faktycznie trzy ciąże i praca tak ją zahartowały. Skarpetki zakładam tak, że zginam nogę w kolanie, przyciągam piętę do pośladka i jedną ręką naciągam skarpetę, a drugą trzymam się czegoś żeby nie stracić równowagi ![]() ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
#2533 |
|
Zakorzenienie
|
Ja tez. Najgorszy czas na siku to ten przed bidzikiem, bo potem juz ,,nie oplaca" sie zasypiac
wrrrrWysłane z mojego ALE-L21 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
#2534 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#2535 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
#2536 |
|
Wtajemniczenie
|
W ogóle to jesteśmy już na półmetku wątku
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
#2537 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
#2538 |
|
Wtajemniczenie
|
Dzień dobry
Witam się i ja po ciężkiej nocy. To przeziębienie nic mi nie przechodzi, nos zatkany, budziłam się z 10 razy, nie mogłam zasnąć |
|
|
|
#2539 |
|
Konto usunięte
|
Dzień dobry
Rano znowu obudził mnie ból pleców/żeber. Obudziłam Tż-ta żeby mnie pomasował ![]() Też się czuję jak jakaś babcia więc łączę się w bólu z pozostałymi Oby po porodzie było lepiej
|
|
|
|
#2540 |
|
Zakorzenienie
|
Dzien dobry. 32 tyg czas zaczac
|
#2541 |
|
Zadomowienie
|
Dzień dobry!
![]() Sent from my iPhone |
|
|
|
#2542 | ||
|
Rozeznanie
|
witam nikogo nie zaskocze ani nie zdziwie tez nie spalam dobrze
wczoraj odebralam kocyki minky jakie to sliczne i przygotowalam rzeczy do spakowania maz dzielnie aczkolwiek niechetnie pomagal ( ma jakas swoja teorie ze jak torba bedzie spakowana to niunia bedzie chciala wyjsc) opowiadalam mu o mezu roku stwierdzil ze gdyby nie to ze mamy konika na biegunach to by kupil znaczy ze faceci maja swoj tok myslenia i nie wolno sie w to zaglebiac Cytat:
Cytat:
gratulacje ja zaczynam 36
|
||
|
|
|
#2543 |
|
Rozeznanie
|
W końcu udało mi się zasnąć i spać aż do teraz. I nie jadłam śledzia
A jutro wybieramy się na wesele. Jak mi się nie chce..Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk |
|
|
|
#2544 |
|
Zakorzenienie
|
A mi sie takie glupoty snily. Przed samym porodem przyszedl wlasciciel mieszkania i wywalil nas na zbity pysk bo bylo brudno w mieszkaniu...
![]() Zaplacilam ten zasrany podatek. Moja karta placze...no ale...jeszcze mi zostalo isc do bylej pracy i plaszczyc sie o glupi papier do tego macierzynskiego. W ogole, ostatnio dowiedzialam sie ze ten pan ktory mnie zwolnil sam zostal zwolniony dyscyplinarnie za bardzo powazne machlojki w pracy
|
#2545 |
|
Zadomowienie
|
Listopadowe mamy 2016: Pierdołowaty wątek vol. VIII uważam za otwarty
Hejka wszystkim
myślałam ze tylko ja miałam taka beznadziejna noc; na poczatku zasnąć nie mogłam, potem TZ w nocy wrócił z imprezy to dostałam mega zgagi po tarcie i muffinkach, potem brzuch mi ciążył jak leżałam na boku, na dodatek tak było mi gorąco i duszno ze zaczęłam chodzić na boso po płytkach po mieszkaniu, a teraz boli mnie głowa, troche gardło i mam zapchany nos. Wczoraj smiesznie było z koleżankami; śmialiśmy sie z jednej ktora jest zafascynowana ze jako pierwsza jestem z nas w ciazy ze dużo rzeczy jest dla niej zagadka. Oglądała podkłady porodowe i myślała ze to pampersy dla dziecka, pytala czy podczas seksu nie pukamy dziecka w główkę haha, a największy ubaw mieliśmy jak mowię ze czasami moze byc tak ze jak nie zrobisz lewatywy to dziecko sie rodzi a obok kupa. To potem sie nabijalysmy ze jak ona będzie rodzic i przez przypadek puści bąka to tak sie zawstydzi ze przestanie rodzic a dziecko schowa główkę i zacznie przepraszać
Edytowane przez doooti Czas edycji: 2016-09-30 o 08:20 |
|
|
|
#2546 |
|
Wtajemniczenie
|
Widzę, że zaczęłam nocny maraton na wizażu i ucieklam
Ja od kilku dni od 2-3 nie mogę spać i tak około dwoch a czasami nawet trzy godziny się mecze. Nie wiem skąd się to u ciężarnych bierze. Hormony? Już nawet próbuje później chodzić spać żeby się nie wybudzic w nocy, ale oczy lecą już o 22 :/ Dzisiaj idę na pazury Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#2547 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Pewnie ze karma wraca! Ale widzisz przynajmniej maja na niego wiecej haków wygrasz ta sprawę ![]() ---------- Dopisano o 08:18 ---------- Poprzedni post napisano o 08:18 ---------- A i jeszcze przyjaciółka przyszła zobaczyć pokoik ale nie mogła sie powstrzymać i takie słodkie skarpetki malusie kupiła <3 ---------- Dopisano o 08:21 ---------- Poprzedni post napisano o 08:18 ---------- I przyszło mi potwierdzenie ze udało mi sie cos zamówić w smyku ! :p |
|
|
|
|
#2548 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Porodu nie chcę nagrywać, jakoś bym nie umiała i nie chciała na to patrzeć, ale jakieś foto sprzed porodu to może mężu mi zrobić tak w I fazie kiedy jeszcze nie będę taka skonana. ---------- Dopisano o 08:35 ---------- Poprzedni post napisano o 08:32 ---------- Witam się w klubie nieumiejących spać. Też mam z tym problem, w dobraniu odpowiedniej pozycji bo boli już wszystko, a jeszcze na wieczór doszedł refluks, okropne uczucie kiedy wszystko Ci się dźwiga... Paźdiernikowki się powoli rozpakowują, już 7 mamusiek. Zazdroszczę im że już tulą swoje skarby
|
|
#2549 |
|
Wtajemniczenie
|
helo
a ja się wyspałam jem sniadanko pije herbatkę a później idę na hennę na brwi- spodobało mi się jeszcze przed porodem przydałoby się fryzjera zaliczyć hmm tż do mnie ostatnio mówi żebym sobie pofarbowała jak miałam kiedyś(ombre) i zapuściła do tyłka(są do pasa) ja mówie że spoko ale do fryzjera będę musiała chodzić co miecha bo odrosty i wtedy spokojnie 150-200zł trzeba wydac- już mu się odwidziało
|
|
|
|
#2550 |
|
Zadomowienie
|
dzien dobry
ja o dziwo sie wyspalam... jeszcze leze w lozku i nie mam checi sie podniesc. Musze umyc dzisiaj okno i ogarnac sypialnie, bo zrobil sie skladzik rzeczy dla Wojtka.. nie wiem juz gdzie to wszystko chowac :p
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:03.

chociaż powiem Ci że ostatnio miałam taką nadzieję, że jak pospałam 5-7 to wieczorem padnę jak szpadel, a potem znowu zaczęły się ogólnie pojęte dolegliwości i znowu nici ze spania.
a śledzia to bym zjadła.. 
nie warto...
jak żyć?!
dobijcie.

wrrrr
Oby po porodzie było lepiej
wygrasz ta sprawę
28.062014