![]() |
#2521 |
Raczkowanie
|
Dot.: Ponowne starania po t. Zaczynamy
Dziewczyny, gratuluję wszystkim ciężarnym i trzymam kciuki o starające się! Ja mogę Wam powiedzieć że warto myśleć pozytywnie. U nas już 22 tygodnie, zdrowa ciąża a kopie że hej....
|
![]() ![]() |
![]() |
#2522 |
Zakorzenienie
|
Oo jak fajnie
![]() ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
#2523 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() |
#2524 |
Zadomowienie
|
Ale zazdro 💖💖💖
A ja bede testowac jakoś po swietach, wiem ze to dopiero poczatek tych staran ale juz sie stresuje ze pewnie nic z tego, jestem bardzo nerwowa i placzliwa przez to napięcie i nie umiem sobie ostatnio przetlumaczyc ze wszystko w swoim czasie, tak bardzo bym chciala juz byc w ciazy... Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
#2525 |
Rozeznanie
|
AleAleAle to idziemy łeb w łeb ☺️ Znasz płeć ?
|
![]() ![]() |
![]() |
#2526 |
Raczkowanie
|
Hej dziewczyny u nas 29+6 cieszę się że synuś zdrowo rośnie.Dziś mija rok jak straciłam Igorka i mam w sobie taki strach i lęk by Fabiankowi nic się nie stało.Oczywiście jadę na cmentarz kupiłam synkowi piękne kwiaty i choć jestem co kilka dni na cmentarzu to dzisiejszej wizyty bardzo się boję.
|
![]() ![]() |
![]() |
#2527 |
Raczkowanie
|
Mlachite, u nas co wizyta to inna płeć 😁 ostatnia wersja to dziewczynka. Ale tak kopie, że chyba będzie grała w piłkę. Czasami czuję na prawdę ruchy bardzo mocno. Oczywiście na USG robi focha i się odwraca tak żeby nie było widać buzi, więc może jednak dziewczynka 😁 Au Ciebie jaka płeć?
---------- Dopisano o 07:17 ---------- Poprzedni post napisano o 07:15 ---------- Ognisko, nie martw się, wszystko będzie dobrze- u ciebie już bliżej jak dalej 😉 my też często odwiedzamy grob i za równo miesiąc będzie rok. Cały czas jest to dla mnie trudne przezycie ---------- Dopisano o 07:18 ---------- Poprzedni post napisano o 07:17 ---------- Sorry Igni miało być a nie ognisko! Telefon coś mi kręci! A PS zjalabym kiełbasę z grilla a tu taka pogoda a ja mam takie właśnie zachcianki! |
![]() ![]() |
![]() |
#2528 |
Raczkowanie
|
AleAle wiem że bliżej jak dalej tylko wiesz ta data już zawsze będzie mi się z tragedią kojarzyć i stąd te dzisiejsze obawy jutro jak przebrniemy przez dzisiejszy dzień to zapewne ochłonę i się uspokoje.
|
![]() ![]() |
![]() |
#2529 |
Rozeznanie
|
AleAleAle od 13tc chłopiec wiec żadnych zmian nie przewiduje 😉😆
|
![]() ![]() |
![]() |
#2530 |
Raczkowanie
|
AleAle u mnie było tak samo. Co Usg to inna płeć.. Ale okazało się że dziewczynka. I ciągle zakrywała buzie rączkami i po porodzie jej tak zostało ☺
#2531 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#2532 |
Raczkowanie
|
Dziewczyny, ja za 12 dni powinnam dostać drugi okres, po którym mamy starać się już naturalnie na monitorowanym cyklu. Jak się nie uda to w maju inseminacja.
Staram się o tym nie myśleć, ale strasznie chciałabym być już znowu w ciąży. Chociaż dopiero niecałe 2 miesiące minęły. Czuję się już trochę lepiej, rzadziej płacze, zaczynam się chyba z tym godzić. Tłumacze sobie, że tak po prostu musiało być. Może to jakaś moja próba... Gratuluję wszystkim zaciazonym!! ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2533 |
Raczkowanie
|
Kalade, u nas monitoring bardzo pomógł. Udało się w trzecim lub czwartym cyklu. Trzymam za Ciebie kciuki! Myślę że na próby z monitoringiem trzeba troszkę czasu- minimum kilka miesięcy.
|
![]() ![]() |
![]() |
#2534 |
Raczkowanie
|
AleAle, u nas nie ma czasu, bo mam endometriozę i wcześniej 3 lata się staraliśmy naturalnie i nic z tego. Ten jeden cykl na monitowanym to tylko, żeby Pani doktor zobaczyła czy mam naturalnie owulkę i ewentualnie jakie leki do stymulacji.
|
![]() ![]() |
![]() |
#2535 |
Raczkowanie
|
Aaaa rozumiem. Trzymam kciuki, żeby szybciutko się udsło. Ja nie nastawiałam się, że zajdę szybko w ciążę bo u nas były słabe wyniki badania nasienia ale się udało z monitoringiem. Mam nadzieję że i u Ciebie będą dwie krechy niebawem 😉
|
![]() ![]() |
![]() |
#2536 |
Raczkowanie
|
Aleale, uda nam się na pewno! Trzeba cierpliwie czekać i działać
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2537 |
Zadomowienie
|
Eh dziewczynki u mnir temperatura spadla do 36,06 i pojawilo sie plamienie takze tyle wyszło z moich kolejnych ciążowych nadziei
![]() ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
#2538 |
Raczkowanie
|
Wynn, tak niestety jest. Nie da się nic zaplanować
![]() Ja na "pechową" ciążę czekałam 3 lata, więc nawet się nie nastawiam, że szybko się znowu doczekam. Chyba trzeba po prostu ze spokojem do tego podchodzić, bo niestety jak się za bardzo o tym myśli to nie wychodzi ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2539 |
Zakorzenienie
|
Dajcie sobie czas dziewczyny
![]() ![]() Ja starania zaczęłam w styczniu,czyli 10 msc po T, a zaszłam w lutym .. ale dalej się boję ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
#2540 |
Raczkowanie
|
Karolkowa, ten strach to już chyba zawsze będzie, ale na pewno będzie teraz wszystko dobrze!
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2541 |
Zakorzenienie
|
Musi być
![]() Ja mam dzwonić i się umawiać na prenatalne, bo dziewczyny po T należą nam się bezpłatne i nawet boję się zadzwonić ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
#2542 |
Raczkowanie
|
Kalade ja też o ciąże T ponad 3 lata się starałam i też nawet nie śniłam że może sie udać.Odczekałam pół roku i w pierwszym cyklu sie udało.Teraz leci nam 31 tydz w czerwcu rodzimy także spokój przedewszystkim u nas pomogło.
|
![]() ![]() |
![]() |
#2543 |
Raczkowanie
|
Igni, to super! Niech maluszek rośnie
![]() Ja za 8 dni@ i w tym cyklu już mamy zacząć starania. Z jednej strony nie mogę się doczekać, a z drugiej zaczynam czuć stres związany z rozczarowaniami i nieudanymi cyklami. Ale nie poddam się! Za 54 dni mam urlop, więc może uda się odpocząć i zrelaksować ---------- Dopisano o 10:53 ---------- Poprzedni post napisano o 10:51 ---------- Igni, a po 3 latach udało się Wam naturalnie czy jakoś z pomocą medyczną? I jak z druga ciąża? |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#2544 |
Raczkowanie
|
Kalade naturalnie tyle że niestety letalne wady rozwojowe były.A teraz też naturalnie zaszłam leki biore w ciąży ale to przez mutacje i tarczyce i synek rośnie zdrowiutki silny.
|
![]() ![]() |
![]() |
#2545 |
Raczkowanie
|
Eh.. mi tylko IUI zostaje i inne vitro później tylko
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2546 |
Raczkowanie
|
Kalede uda wam się trzymamy kciuki.Medycyna idzie do przodu.
|
![]() ![]() |
![]() |
#2547 |
Raczkowanie
|
Kalade, u nas podobna sytuacja (zresztą jak i u Igni), o pierwszą ciążę staraliśmy się 3,5 roku (nadal nie wiadomo skąd są nasze problemy bo wszystkie badania wychodzą dobrze), udało się przy drugiej inseminacji, niestety były letalne wady rozwojowe i to było w maju zeszłego roku... kolejnej ciąży jeszcze się nie doczekaliśmy mimo kolejnej inseminacji i pełnej jednej procedury In Vitro (podane 3 zarodki). Lekarka mówi, że w takich sytuacjach zostaje tylko próbować robić IV do skutku i kiedyś powinno zaskoczyć ale ciężko nie stracić nadziei. W czerwcu minie 5 lat odkąd zaczęliśmy próbować...
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
#2548 |
Raczkowanie
|
Japonka, przykro mi bardzo, że jeszcze się nie udało mimo tych procedur
![]() Mam takie obawy właśnie, że też będziemy mieć taki problem. Staram się nie dopuszczać do siebie takich myśli i wierzyć, że się uda, ale często o tym myślę ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2549 |
Raczkowanie
|
Ja też o pierwszą ciąże starałam się ponad 2 lata... zaczęliśmy rozważać in vitro a udało się. Niestety u nas była trisomia 13 (Zespół Patau). Z drugą ciążą poszło szybciej. Dziś córka kończy 2 miesiące
![]()
#2550 |
Raczkowanie
|
Hej dziewczyny ja zA tydzień mam połówkowe już się doczekać nie umiem
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 02:30.