METAMORFOZY POKOI - opinie, porady, inspiracje - Strona 86 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Hobby > Dom, mieszkanie, nieruchomości

Notka

Dom, mieszkanie, nieruchomości Szukasz domu, mieszkania lub nieruchomości? Masz już upatrzone lokum i czeka cię remont? Dobrze trafiłeś - tutaj wymieniamy się wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2007-08-29, 23:45   #2551
~Olya~
Rozeznanie

GG do ~Olya~
Dot.: Remont zakończony. :)

mam taki sam regał z ikei w pokoju...

bardzo ładnie... strasznie podoba mi sie twoje łózko
~Olya~ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-08-30, 11:28   #2552
-women-
Przyczajenie

Dot.: jak poprzerabiac na prawde brzydkie mieszkanko?

Dziekuje wszystkim za odpowiedzi Integra mam pokój na współe z koleżanką więc raczej odpada. Jeśli będę miała fotki to od razu je wklejam, póki co zostało nam tylko gdybać Generalnie ściany są w jakiś kolorach a'la pomarańczowy czy żółty nie pamiętam dokładnie, natomiast meble brzydki brąz. Fatalne połączenie Najgorsze jest to że parę miesięcy nie mamy praktycznie żadnej kasy, która by nam zostawała na takie aspekty jak inwestowanie w mieszkanie, więc wszystko spróbujemy poprzerabiać na okrętke - raczej groszowymi dodatkami lub jakimś własnoręczne, niewiadomo czym No nic za nie długo zamelduję się tu ze zdjęciami Do tego czasu mnie tu nie będzie.
-women- jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-08-30, 16:48   #2553
Lennz
Przyczajenie

GG do Lennz
Dot.: Po remoncie pokoju-wejdzcie i ocencie!:)

Szkoda, że nie masz zdjęć z przed remontu do porównania ale w sumie ja też nie pomyślałam o nich. Pokój bardzo przytulny i oryginalny. Podobają mi się te kamienie w szklanym naczyniu... i kolorowy piasek w butelce a wzór na ścianie robi wrażenie!
Lennz jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-08-30, 17:39   #2554
kaYa
Zadomowienie

GG do kaYa

fajny ! najfajniejszy"pluszak" na łóżku ...
kaYa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-08-30, 18:00   #2555
klucha07
Raczkowanie

Co Zrobić Z tym pokojem :( Panele z drewna :(

Witam! Mam problem Mój pokój to.. pudełko... na suficie białe panele.. na podłodze tez panele w kolorze sosnowym no i na ścianach tez .. panele (tyle ze z naturalnego drewna, sosny) !! Proszę o radę.. Chcę urządzić pokój w kolorze fioletowym, czerwonym, zielonym i odrobiną pomarańczy i beżu.. czy to będzie pasować? mam w pokoju wnękę. Chcę ją zabudować i zrobić z niej garderobę. Wszystkie meble wyrzucam (bo mi sie nie podobają ) i ... yyy... razem ze swoim tatą (złotą rączką hihih ) zrobić łóżko (duuuze wysoookie ogrooomne ) i do tego biórko i jakieś pułki na książki od samego sufitu do samej podłogi... puchaty dywan na środek i 2 fikuśne foteliki-krzesła plus stolik.. ma ktoś jakies fajne pomysły co zrobić żeby te ściany wyglądały inaczej cośz fantazją mam 17 lat ... a czuje sie w nim jak staruszka aha no i jeszcze na jaki kolorek pomalować mebelki, jak już będą gotowe ??!! Proszę i pomoc bardzo bardzo mile widziane fotografie pozdrawiam !
klucha07 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-08-30, 19:08   #2556
Niuniaczek
BAN stały

Dot.: Co Zrobić Z tym pokojem :( Panele z drewna :(

I ja się podłączam do pytania ja mam domek pudełko - wszystkie pokoje w boazerii sciany + sufit + klatka schodowa i przedpokój.
Nie mam pomysłu na sypialnie, ale wiem na pewno ,że do pokoju gościnnego chce dużą skórzaną kanapę o żywym pomarańczowym kolorze (podoba mi się też czerwona ale pomarańcz chyba bardziej ). Do tego beżowy dywaniki ogólnie jakieś afrykańskie dodatki ( bądź indyjskie)- :0 w każdym badź razie cciałabym by było cieplutko

Dziewczyny może znacie jakieś fajne str internetowe, gdzie można sukać inspiracji? bo w gazetkach to ostatnio tylko jakieś udziwnienia widzę baaardzo modernistyczne wnętrza
Niuniaczek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-08-30, 19:52   #2557
kika14
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez klucha07 Pokaż wiadomość
Witam! Mam problem Mój pokój to.. pudełko... na suficie białe panele.. na podłodze tez panele w kolorze sosnowym no i na ścianach tez .. panele (tyle ze z naturalnego drewna, sosny) !! Proszę o radę.. Chcę urządzić pokój w kolorze fioletowym, czerwonym, zielonym i odrobiną pomarańczy i beżu.. czy to będzie pasować? mam w pokoju wnękę. Chcę ją zabudować i zrobić z niej garderobę. Wszystkie meble wyrzucam (bo mi sie nie podobają ) i ... yyy... razem ze swoim tatą (złotą rączką hihih ) zrobić łóżko (duuuze wysoookie ogrooomne ) i do tego biórko i jakieś pułki na książki od samego sufitu do samej podłogi... puchaty dywan na środek i 2 fikuśne foteliki-krzesła plus stolik.. ma ktoś jakies fajne pomysły co zrobić żeby te ściany wyglądały inaczej cośz fantazją mam 17 lat ... a czuje sie w nim jak staruszka aha no i jeszcze na jaki kolorek pomalować mebelki, jak już będą gotowe ??!! Proszę i pomoc bardzo bardzo mile widziane fotografie pozdrawiam !
Nie za dużo wybrałaś kolorków? :P
Stary 2007-08-30, 21:11   #2558
raszka
Przyczajenie

Lennz masz racje zupelnie nie pomyslalam :P ale wiem po sobie ze roznica jest... duza
raszka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-08-30, 23:07   #2559
af6a7928a10f2efb7030debf852af0b1c87659cc
Konto usunięte

Dzięki dziewczyny.
af6a7928a10f2efb7030debf852af0b1c87659cc jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-08-31, 09:01   #2560
carrantuohill
Raczkowanie

śliczny pokoik coraz bardziej przekonuje się do takich kolorów

Takie moje dzieła :
https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=124063

trochę scrapowo
https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=219935
carrantuohill jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-08-31, 09:16   #2561
carrantuohill
Raczkowanie

Dot.: Co sądzicie o moim pokoju?

bardzo fanie pomalowałaś ścianę w te paski
no i ten prostokąt cudnie
w ogóle taki strasznie klimatyczny pokój i taki ciepły śliczny

Takie moje dzieła :
https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=124063

trochę scrapowo
https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=219935
carrantuohill jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-08-31, 09:40   #2562
Elfir
Zakorzenienie

Panele można pomalowac. W programie o urzadzaniu wnetrz TV Vox byl taki pokoj. Panele pomalowane zostaly na zlamana biel i brudny roz.
Elfir jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-08-31, 14:08   #2563
klucha07
Raczkowanie

nie wydaje mi sie hyhy wszystko sie ze sobą będzie ładnie komponowac ... yy tak mi sie wydaje chodzi mi tutaj o głęboki fiolet i coraz jaśniejsze tonacje wmieszam troche czerwieni i bedzie cacy a zielony musi być opowiązkowo bylabym wdzięczna gdybys mi napisała co zmienic i jakie kolory wybrac fiolet i zieleń musi byc bo to moje ulubione kolory pozdro
Stary 2007-08-31, 14:10   #2564
klucha07
Raczkowanie

aaa co do malowanie paneli ... nie chce ich malowac szkoda mi ich tatuśzrobił je własnymi łapkami <duma> hyhy no a poza tym jak mi sie znudzi to co?! znów mam je malowac ?! zrobi sie warstwa farby i będzie wyglądać jak skorupka
Stary 2007-08-31, 14:54   #2565
agniesikk
Zakorzenienie

Dot.: Mój pokój - moimi rękami :)

Przecudowny pokoik Masz niezwykły talent, gratuluję Ci i podziwiam! Czy Ty nie zajmujesz się zawodowo architekturą wnętrz?
agniesikk jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2007-08-31, 16:17   #2566
czupurek105l
Raczkowanie

Dot.: Co sądzicie o moim pokoju?

Świetny pokój Bardzo mi się podoba, ponieważ lubię rzeczy z duszą, antyki ubóstwiam Masz gust i wyobraźnię

Alice in Chains

czupurek105l jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-08-31, 18:09   #2567
logest
Zadomowienie

Podoba mi sie polaczenie brazu i zieleni. Sama mam pokoj w tych kolorach. Kilka rzeczy w twoim pokoju ja bym zrobila inaczej.
1. nie wprowadzalabym niebieskiego (swieczka, chodniczek, to cos(obrazek?) nad bialym stolikiem). Chodniczek dziwnie lezy. Lepiej by wygladal brazowy przed lozkiem.
2. podluzny obrazek w antyramie powiesilabym nizej (tak zeby gorna krawedz ramki =gorna krawedz szafy), albo nad kwiatkiem , albo nad stolikiem. W tej chwili w dziwnym miejscu wisi i zdecydowanie za wysoko.- ZDJECIE NR 1
3. Dodalabym zielone poduszki-zdjecie 2
4. wyrzucilabym stojak na kwiety i dala wieksza, zielona doniczke do kwiatka i postawila go na podlodze.-zdjecie 3
5. Flakoniki zdjelabym z szafy i postawila na stoliku. Zamiast zoltego moglby byc zielony. Bambusa w butelce w ogole bym wyrzucila-zdjecie 1
6. fotografie w antyramach powiesilabym bardziej uporzadkowanie, w tej chwili wprowadzaja chaos.
7. czarno-biale zdjecia nad biurkiem powiesilabym w jednej linii
Powtarzam, takie zmiany ja bym wprowadzila, a ty mozesz ale czywiscie nie musisz z moich rad skorzystac
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg CIMG4292a.JPG (45,9 KB, 98 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg CIMG4296a.JPG (40,6 KB, 86 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg CIMG4294a.JPG (50,7 KB, 72 załadowań)
Rodzaj pliku: gif picture_hanging_1.gif (1,3 KB, 5 załadowań)
Rodzaj pliku: gif picture_hanging_5.gif (1,3 KB, 4 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg CIMG4290a.JPG (49,1 KB, 88 załadowań)
Stary 2007-08-31, 18:28   #2568
logest
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez kika14 Pokaż wiadomość
Nie za dużo wybrałaś kolorków? :P
Tez uwazam, ze czerwony, zielony i fioletowy to 3 intensywne kolory, ktore zestawione razem moga przytlaczac. Zamien jeden z kolorow na bezowy, bialy, kremowy itp.

Cytat:
Napisane przez klucha07
ma ktoś jakies fajne pomysły co zrobić żeby te ściany wyglądały inaczej
Cytat:
Napisane przez klucha07
co do malowanie paneli ... nie chce ich malowac
Cytat:
Napisane przez klucha07
Chcę urządzić pokój w kolorze fioletowym, czerwonym, zielonym i odrobiną pomarańczy i beżu.. czy to będzie pasować
Cytat:
Napisane przez klucha07
wszystko sie ze sobą będzie ładnie komponowac ... yy tak mi sie wydaje chodzi mi tutaj o głęboki fiolet i coraz jaśniejsze tonacje wmieszam troche czerwieni i bedzie cacy a zielony musi być opowiązkowo
Zadajesz pytania i albo sobie przeczysz albo sama sobie na nie odpowiadasz.

Edytowane przez logest
Czas edycji: 2007-08-31 o 18:51
logest jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-08-31, 21:05   #2569
raszka
Przyczajenie

logestDzieki za rady moze z niektorych skorzystam... Nie wiem dlaczego uważacie że brąz i żółty (a nie jak juz duzo osob pisze ZIELEŃ) nie pasuje do turkusu.... Wedlug mnie fajnie to zgrywa, tym bardziej ze mialam wczesniej niebieskie rolety, ktore nie mialam zamiaru wymieniac, toteż musiałam jakoś połączyć te rolety z kolorem ścian. Obrazki i butelki to juz tylko drobiazgi wiec jak mi sie znudzi tak jak jest, to zmienie ustawienie. To cos nad bialym stolikiem, to taki szablonik wokoło przycisku na swiatlo, wiec nie zdejme tego a bambusika nie zmienia za żadne światy. Co ci w tym pieknym kwiatku preszkadza??:P
W kazdym razie dzieki za wskazowki.Pozdrawiam
raszka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-08-31, 21:33   #2570
Konto usunięte

up
Stary 2007-09-01, 08:06   #2571
frida110
Zakorzenienie

Bardzo fajny pokoik, a planujesz jeszcze jakiś dywanik na podłogę? Według mnie przydałby się taki przy łóżku.
frida110 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-09-01, 10:13   #2572
klucha07
Raczkowanie

jej.. ale sie czepiasz dylemat mam i nie wiem co zrobic a mam mało czasu chce zeby w pokoju było... ciemno (w miare) ... a beż mi w tym nie pomoze raczej poza tym to nie lubie tego koloru a kremowy .. hmm. zastanowie sie ... moze gdzie niegdzie nim troche to wszystko ożywie/rozjaśnie ... Ni Fiem juz sama
Stary 2007-09-01, 10:15   #2573
klucha07
Raczkowanie

oki oki oki to inaczej zapytam... jakie kolory połączyc z ciemnym fioletem i zielenią zeby nie było "przytłaczająco"?? Wy sie na tym znacie więc pomóżcie !
Stary 2007-09-01, 10:59   #2574
Konto usunięte

Nie, raczej nie.
Przy Scoobym to ten dywanik byłby cały w jego kłakach, a ja nie jestem wielbicielką odkurzania.
Stary 2007-09-01, 16:34   #2575
rachela27
Przyczajenie

urządźcie mi pokój

Kolor mam podobny zielony, ale bardziej pistacjowy.
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 06.jpg (20,1 KB, 106 załadowań)
rachela27 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-09-01, 17:14   #2576
K@sieńka
Zadomowienie

GG do K@sieńka
Dot.: Jak wam się podoba ten wypoczynek i co do niego pasuje?

Sam komplet średnio mi sie podoba (mam inny gust) ale kolorek musi być śliczny. Ja bym urządziła pokój na żółto-zielono. Takie żywe kolorki. Kocham tę kolorystykę!

K@sieńka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-09-01, 20:28   #2577
kika14
Zadomowienie

Wypoczynek bardzo ładny, a co do kolorków to nie wiem niestety...
Stary 2007-09-01, 21:32   #2578
kika14
Zadomowienie

Dot.: Przerabiam swój pokój. :)

Zgadzam się z Wizażankami...
Stary 2007-09-02, 15:40   #2579
rachela27
Przyczajenie

Dlaczego nikt nie chce więcej odpowiedzieć? :-(
rachela27 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-09-02, 16:14   #2580
Dominka95
Przyczajenie

Jak mogłabym zmienić mój pokój??

Hejka!
Chciałabym zmienić mój pokój, tzn ustawienie mebli (mogę ewentualnie niektóre wyrzucić). Chciałabym też go jakoś udekorować, jakieś ozdoby które można zrobić samemu lub tanio kupić. Niestety nie dam rady załżczyć zdjęcia, więc opiszę mój pokój. Jest dość mały. (a może zagracony tymi meblami ). Ma 5 na 3m. Kolor ścian wrzosowy. (niedawno malowane). Regał jest biały, tylko niektóre listewki są czarne. Jest w nim biurko które można wysunąć. Może zamienić je na to które stoi pod oknem?, bo to powiedziałabym jest trochę antyczne. Fotele są okropne. Szafa jest rodziców. (upchnęli mi ją bo u nich kupili sobie komodę). Wersalka jest zwyczajna. Krzesło przy biurku jest czerwone (obrotowe). Można by jakoś ładnie pomalować ten kufer. Krzesło koło regału jest zwyczajne. (trzymam na nim powieszone moje paski). Mam tablicę korkową. Nad łóżkiem jest na stojaku paprotka. Pod nią jest aniołek powieszony na ścianie, i dzwonki z aniołkami. Lubię różne kolory. Różowy, niebieski, fioletowy, zielony, czerwony. Proszę poradźcie co można by było w nim zmienić. Zdaję się na was. Na wszystkie pytania odnosnie pokoju chętnie odpowiem. Z góry dziękuję.
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: gif pokój.GIF (7,6 KB, 48 załadowań)
Dominka95 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Dom, mieszkanie, nieruchomości

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości