|
|||||||
| Notka |
|
| Fryzury i styling Forum dla osób, które interesują się stylizacją fryzur oraz stylingiem. Chcesz pogłębić swoją wiedzę, podzielić się doświadczeniem? To miejsce jest dla ciebie. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2551 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Przedłużanie włosów w domu
a ja wczoraj zdjęłam włoski i chyba narazie dam sobie spokój z kolejnym przedłużaniem
|
#2552 |
|
Rozeznanie
|
Ja mieszkam w Niemczech i robilam tutaj wlosy u fryzjerek z salonu .
One mialy swoje wlosy , wiec ciezko powiedziec skad. Pierwszy raz mialam metoda ultradzwiekowa wlosy Tempel a drugie keratyna wlosy Remy ( Socap). Tym razem jestem przekonana na to aby przedluzyc wlosy u pani Angeli , ona wystawia rowniez na allegro i jak narazie , tylko te wlosy mnie stamtad przekonuja. Jakie beda sie okaze ale juz dzis czytajac opis wszystko zapowiada sie rewelacyjnie , wiec gdybym ja miala sama kupic to tez u niej. Zreszta sami poczytajcie http://www.allegro.pl/item187632811_...edluzanie.html A ja mialam drugi raz przedluzone tak : zdjecie zaraz po przyjezdzie.Nastepnego dnia wygladaly jeszcze lepiej ,bo nawet moje zaczely sie falowac .Tym razem chyba nie wzielabym pasemek ,bo jednolity kolor chyba bedzie lepszy. Mam tam 110 pasemek.Nosilam je prawie 7 miesiecy ale byly juz niechlujne ,wiec ostatni miesac tylko w kucyku. http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/...e9d7d523e.html |
|
|
|
#2553 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: przedłużanie - wasze doświadczenia
Dziewczyny swoje wlosy mam slabiutkie...pasemko ktore wyszlo trzymalo sie na kilku wloskach.kurcze caly czas sie boje zeby reszta mi nie wyszla
No ale jakbysmy dały z Pania Renia mniej wlosow nie byloby zadnego efektu...Teraz delikatniej je czesze i spinam ![]() Swoje wlosy mam z natury cieniutkie i malo wiec byc moze sa za bardzo obciazone dlatego ciagnie... Ale ich nie sciagne!!!!hehe Svinecka a ile sie Tobie wyczesywalo na poczatku??? |
|
|
|
#2554 |
|
Przyczajenie
|
A ja mam takie male pytanko. Gdzie mozna kupic tanio wlosy REMY, bo boje sie troche kupowac na allegro, bo podobno jest duzo podrobek - pisza, ze to wlosy remy a okazuje sie, ze to azjatyckie podroby. Macie moze namiar na kogos kto sprzedaje naturalne wloski REMY i nie drogo??
|
|
|
|
#2555 |
|
Przyczajenie
|
alex.andra prawdę mówiąc chyba wszykie mamy podobny problem, bo te na allegro to w większości są oszukane, w każdym razie ja nikogo Ci nie polece
|
#2556 |
|
Przyczajenie
|
No wlasnie to jest ten problem. Nie wiadomo gdzie kupowac, ja raz kupilam wlosy to po pierwszym myciu mialam jeden wielki koltun. Masakrrrra, musialam wszystke obciac, bo mozliwosci na rozczesanie nie bylo
Teraz mam zalozone wlosy przez fryzjerke, ale ta przyjemnosc za duzo kosztuje |
|
|
|
#2557 |
|
Przyczajenie
|
Ciekawa ja rowniez pozdrawiam
|
|
|
|
#2558 |
|
Rozeznanie
|
a ja mam takie pytanie tendencyjne....czy samemu można zdjąc racoon?
powiem szczerze, że nosze racoon od miesiąca...i zauwazyłam, że faktycznie trzeba dokładnie suszyć miejsca łaczeń. Po miesiacu wypadły mi 3 pasemka, dwa "naturalnie" a jedno wyszarpałam z moimi włosami no i w jednym miejscu zrobił mi się mały kołtun....ech
|
|
|
|
#2559 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2560 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2561 |
|
Przyczajenie
|
Witam wszystkich stałych bywalców tego forum...
przeczytałam całe 60stron i strasznie dużo się dowiedziałam... jesteście super, że dzielicie się swoimi doświadczeniami...no i te fotki.. rewelacja ))Oczywiście mam pytanie do Reni.... wiem, że preferujesz metodę warkoczyk i taśma. Moja fryzjerka przedłuża włosami na taśmie silikonowej ale klejonej na klej. Piszesz tylko, że można ją tak mocowac ale nic wiecej czy Ty tez tak robisz?. Czy mozesz mi powiedzie jak to się ma do metody przyszywania taśmy do warkoczyka? Czy jest tak samo trwała? i czy to sie nie odkleja? czy jest również mało inwazyjna i już ostatnie czy mocno widac samą taką przyklejoną taśmę? z góry dziękuję za odp. i pozdrawiam |
|
|
|
#2562 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2563 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
.mam znajome ktore przedłużaja ta metoda i zawsze mowia o jednym problemie dklejaniu...tasma przyszyta sie nie odkleja poniewaz nie uzywa sie do niej kleju preferuje ta metode ponad inne poniewaz nie wyrzadza wlosom krzywdy jak pozostale metody...i nie uzyskasz przy żadnej innej metodzie pasemkowej takiego efektu jak przy tasmie.nie ma takiej możliwosci
|
|
|
|
|
#2564 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2565 |
|
Przyczajenie
|
Zrobilam dzis włoski u Reni - Monofibre
Sa cudowne lekkie i mam efekt burzy loków-jestem zachwycona. Postaram się szybko wkleić zdjęcia. Ale....Mam pytanie, 4 godziny po załozeniu zgrzewy zaczeły mnie ciagnąć-czy to normalne? Czy szybko mi przejdzie uczucie ciagnięcia? |
|
|
|
#2566 |
|
Raczkowanie
|
Renia73 - czesze je przed kąpielą - po kąpieli - później robie sobie loki i czeszę dopiero wieczorem bo jak rozczesze loki to mam na głowie siano - strandard przy kręceniu włosów. A wypada ich no... trochę.. ale wypadają tylko jak je czesze.. dziwne...
Xenia - chciałabym kręconymi, ale przyznam że na to nie wpadłam I dlaczego one są takie suche? Mimo odżywki i jedwabiu? To normalne? Zwłaszcza końcówki... Ale się nie plączą! |
|
|
|
#2567 |
|
Raczkowanie
|
Reni hair - nie wiem czy odczytałas moja wiadomosc..... odezwij sie szybko, prosze, bo zarczyna mi sie dred robic przy tasmie i chyba sie rozpalacze :/
|
|
|
|
#2568 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Narazie to tylko jedno pasemko.I tak jak napisalam wczesniej bylo na bardzo slabiutkich wlosach.Moze za mocno pociagnelam albo cos tam i sie wyrwalo.Nie wiem.Poczekam,zobacze Jakby co bede sie ewakuowac do Pani )Dzisiaj ide farbowac Jakies rady????Ps. Nie wkleilam fotek jeszcze mojego dziela na glowie ale postaram sie to zrobic jak najszybciej
|
|
|
|
|
#2569 | |
|
Słitaśna and Grymaśna ;p
|
Cytat:
|
|
|
#2570 |
|
Przyczajenie
|
hej no to w końcu od kogo się opłaca zamówić pasemka pod mikroringi takie co po paru myciach są tak samo w świetnym stanie jak na początku, może ktoś mi kogoś poleci.Pozdrawiam!!!!!!
|
|
|
|
#2571 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2572 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
|
#2573 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
moja wina....przyznaję...
|
|
|
|
|
#2574 |
|
Raczkowanie
|
pestka
a jaka metoda mialas wloski robione ze na razie dajesz sobie spokoj z kolejnym przedluzaniem?? czy zniszczyly sie Twoje naturalne wloski??? |
|
|
|
#2575 |
|
Zakorzenienie
|
miałam microringi. w sumie to nie zniszczyły mi się, troszkę wypadło ale to chyba normalne. A narazie daję sobie spokój bo znudziły mi się długie włoski teraz mam ochotę na jakąś fajną fryzurkę
|
#2576 |
|
Przyczajenie
|
Ślicznie dziękuję za tak szybką odpowiedz Reniu... tak myslalam ze z ta tasma klejona to za ciekawie nie jest..... problem w tym ze jeszcze nie znalazlam nikogo z Gdańska lub okolic kto by doszywał tasme
(( Chyba odwiedze rodzinke w Katowicach a moze Ty wybierasz się nad Morze?pozdrawiam |
|
|
|
#2577 |
|
Raczkowanie
|
URATUJ PSIAKA http://www.morusek.pl/ogloszenia/pol...y-oddam-psa/0/ , http://www.morusek.pl/ogloszenie/357...ima-na-dworze/ , http://www.schronisko.net/ Adoptując psa nie zmienisz świata, ale świat zmieni się dla tego psa! Edytowane przez milcia23 Czas edycji: 2007-06-14 o 16:09 |
|
|
|
#2578 |
|
Przyczajenie
|
Dot.: przedłużanie włosów
|
|
|
|
#2579 |
|
Raczkowanie
|
A teraz już mi włosy wyschły i miałam przez godzine zapleciony warkocz, efekt podoba mi sie chociasz te końcówki po warkoczu są proste jak druty. Pozdrawiam
URATUJ PSIAKA http://www.morusek.pl/ogloszenia/pol...y-oddam-psa/0/ , http://www.morusek.pl/ogloszenie/357...ima-na-dworze/ , http://www.schronisko.net/ Adoptując psa nie zmienisz świata, ale świat zmieni się dla tego psa! Edytowane przez milcia23 Czas edycji: 2007-06-14 o 16:08 |
|
|
|
#2580 |
|
Przyczajenie
|
dziewczynki!! mam pytanko do tych ktore mialy przedluzane wlosy metoda microrings. Dzis przedluzalam sobie wlosy i i czuje lekkie obciazenie na glowie i ciagniecie. glowa sie zrobila jakby "wrazliwa na dotyk"czy to jest normalne??czy takie przyzwyczajanie sie do tych wlosow trwa dlugo? i jak radzilyscie sobie ze spaniem bo jak zauwazylam jest troche niewygonie ale tez mam nadzieje ze to kwestia przyzwyczajenia. z gory dziekuje za odpowiedzi, pozdrawiam
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Fryzury i styling
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:22.

Teraz mam zalozone wlosy przez fryzjerke, ale ta przyjemnosc za duzo kosztuje 

dklejaniu...