Październikowe mamy 2017 - porodówka tuż tuż ❤ - cz. 4 - Strona 86 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2017-09-12, 10:15   #2551
migifigi
Wtajemniczenie

Dot.: Październikowe mamy 2017 - porodówka tuż tuż ❤ - cz. 4

Kate Noir skurcze w nocy ogólnie trwały na pewno z 1h a później to nie wiem bo w końcu z bólu i stresu mi się usnęło 😉 a taki pojedynczy trwał ja wiem może z około 5 minut ale ogólnie to tak zaczął przy tym krzyż napindalać, że miałam wrażenie, że to jeden wielki ciągle trzymający skurcz bez żadnego powtarzania... Dlatego się przeraziłam bo skurcze mam już od 2 tygodni ale bardzo lekkie i nawet nie zwracałam uwagi na ich częstotliwość bo wiedziałam, że to nie porodowe, a dziś w nocy to masakra.... 😉

Libra, Pola piękne imię 😊 Dobrze, że wszystko zmierza ku dobremu, a za małą trzymam mocno kciuki, żeby jak najszybciej wydobrzała i urosła 😘

Ja juz nie wiem jak to jest z terminem ciąży donoszonej, bo jak o to wczoraj zapytałam gina kiedy będzie moja donoszona to powiedział, że właśnie wczoraj dostała to miano, a wczoraj u mnie 37+0.

---------- Dopisano o 10:15 ---------- Poprzedni post napisano o 10:13 ----------

Cytat:
Napisane przez kallina_2014 Pokaż wiadomość
Ja marzę o sushi. I o białym winie ale to ewentualnie może jeszcze poczekać
Oooooo ja kocham sushi i tez marzę o tym, żeby zjeść omomom. Już nawet mężowi powiedziałam, że jak tylko będę mogła to ma mnie zabrać do restauracji, nasz znajomy nawet jest sushi Masterem i zwykle do niego nie chodzimy bo drogo jest ale powiedziałam mężowi że nic mnie to nie obchodzi i ma mnie zabrać za te wszystkie trudy 😂😂
migifigi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-09-12, 10:16   #2552
Kate Noir
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez buzn Pokaż wiadomość
Też czytam wszędzie i położna mówiła, że nie ma czegoś takiego jak dieta matki karmiącej, odchodzi się już od tego,że coś się eliminuje, je się to na co ma się ochotę. Wiadomo, że pomału wprowadza się te cięższe rzeczy typu kapusta, fasolka. I patrzysz jak reaguje dziecko. Jak ty masz wzdęcia to wiadomo,że dziecko też może mieć.

Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
Ale gazy z kapusty czy fasoli też nie przenikają w żaden sposób do pokarmu Jest taka sama zasada jak z resztą . Mleko matki nie tworzy się z tego co zje tylko z krwi .

Kate Noir jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-09-12, 10:21   #2553
Lotso
Zadomowienie

Karmelka ja cwicze na rzezbe.czyli zeby nie zrzucic musze wspomagac sie odzywkami. Nie jestem kulturystka😜ale lubie miec ladne plecy,barki,pupe- jaram sie wtedy😀😀. No i jak podrzucam sobie gryf 15-20kg to nie mam problemu z dzwiganiem zakupow, dzieci na 4pietro itd chuda byc nie lubie.dlatego Wam zazdroszcze bo macie z czego rzezbic😀😀zawsze jak widze kogos o 10 kg ciezszego ode mnie to widze ten piekny potencjal😀😀
Lotso jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-09-12, 10:22   #2554
anulka_l7
Raczkowanie

Libra super, że wszystko z wami dobrze, Pola na pewno zacznie ładnie przybierać i już niedługo będziecie się tulic do woli w domku 😊

Odnośnie "diety" matki karmiącej akcję prowadzi Mama Lekarz "karmię jem wszystko".
Jak powiedziałam teściowej, że zamierzam jeść wszystko to popatrzyła na mnie jak na ufo 😄 na szczęście na początku gotować będzie mi mama, a ona też jadła wszystko. Oczywiście na początku ostrożnie ze smażonym, no i też mam już te 17kg do zrzucenia, to bez szaleństw 😉

anulka_l7 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-09-12, 10:27   #2555
SzKlAnEczKaaaa1212
Rozeznanie

Mojej mamie jak powiedzialam, że nie ma diety matki karmiącej, to tylko prychnęła i powiedziała że ona 28 lat temu już się skapnęła że nie ma żadnej zależności miedzy jej jedzeniem a pokarmem i jadła wszystko

SzKlAnEczKaaaa1212 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-09-12, 10:39   #2556
Katka20
Rozeznanie

GG do Katka20

Pisze tak na szybko... Na ktg tachykardia i kładą mnie na oddział.. lekarz straszy, że może będą musieli przerwać ciążę i wywołać.. bo jakiś fragment zapisu mu się nie podobał. Poleciałam od razu do mojej lekarki na górę bo ma dyżur i mówi że mam się kłaść.

Katka20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-09-12, 10:43   #2557
migifigi
Wtajemniczenie

Ojej Katka trzymam kciuki, na pewno będzie dobrze, trzymaj się Kochana! 😘
Stary 2017-09-12, 10:47   #2558
nunny
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Libra2 Pokaż wiadomość
Cześć dziewczyny, melduję że u mnie coraz lepiej.Wczoraj jak mnie spionizowali to myslałam że umrę tak mnie wszystko bolało a dzisiaj udało

mi się wziąć samodzielnie prysznic.Także jest jakiś progress.Jak wyniki morfologii będą w porządku to może jutro wypiszą mnie do domu.Niestety Pola (w końcu wybraliśmy imię) musi zostać na neonatologii bo słabo przybiera na wadze i miewa objawy tachykardii.Do tego zaczyna się żółtaczka.W ogóle to jestem w niej zakochana , wygląda jak pisklaczek.Co dwie godziny chodzę ją karmić i kangurować i za każdym razem gdy muszę ją zostawić serce mi pęka.

Dziewczyny które miały CC, po ilu dniach przestałyscie obficie krwawić? U mnie dzisiaj mija druga doba i mam tylko delikatne plamienia.Nie wiem czy to normalne,po naturalnym porodzie ciekło że mnie prawie miesiąc a tu tak skąpo.Pytalam położnej to mi powiedziała że wszystko zależy od tego jak mnie wyczyścili...Nie ma to jak fachowa pomoc.
Super że u was coraz lepiej Oby maleństwo jeszcze doszło do siebie, bo nie ma jak w domu. Dużo zdrówka wam życzę A imię śliczne

Cytat:
Napisane przez migifigi Pokaż wiadomość
Kate Noir skurcze w nocy ogólnie trwały na pewno z 1h a później to nie wiem bo w końcu z bólu i stresu mi się usnęło �� a taki pojedynczy trwał ja wiem może z około 5 minut ale ogólnie to tak zaczął przy tym krzyż napindalać, że miałam wrażenie, że to jeden wielki ciągle trzymający skurcz bez żadnego powtarzania... Dlatego się przeraziłam bo skurcze mam już od 2 tygodni ale bardzo lekkie i nawet nie zwracałam uwagi na ich częstotliwość bo wiedziałam, że to nie porodowe, a dziś w nocy to masakra.... ��
Jeeezu nie strasz tymi skurczami, u mnie w sumie nic co sama mogłabym nazwać skurczem się nie dzieje póki co. A może się dzieje a ja nie czuję. Ja na twoim miejscu chyba jechałabym do szpitala, skąd wiedziałaś że to nie początek porodu?

Cytat:
Napisane przez Lotso Pokaż wiadomość
Karmelka ja cwicze na rzezbe.czyli zeby nie zrzucic musze wspomagac sie odzywkami. Nie jestem kulturystka��ale lubie miec ladne plecy,barki,pupe- jaram sie wtedy����. No i jak podrzucam sobie gryf 15-20kg to nie mam problemu z dzwiganiem zakupow, dzieci na 4pietro itd chuda byc nie lubie.dlatego Wam zazdroszcze bo macie z czego rzezbic����zawsze jak widze kogos o 10 kg ciezszego ode mnie to widze ten piekny potencjal����
Ooo ja to mam potencjał, żebyś wiedziała

Cytat:
Napisane przez SzKlAnEczKaaaa1212 Pokaż wiadomość
Mojej mamie jak powiedzialam, że nie ma diety matki karmiącej, to tylko prychnęła i powiedziała że ona 28 lat temu już się skapnęła że nie ma żadnej zależności miedzy jej jedzeniem a pokarmem i jadła wszystko

Fajnie, przynajmniej mama ci nie będzie zrzędzić pod nosem że jesz jak człowiek Ja też chciałabym zacząć delikatnie a potem powoli się przestawiać na normalne jedzenie, przecież ja też będę wyczerpana po porodzie i witaminy z pożywienia będą mi potrzebne żeby normalnie funkcjonować, zwłaszcza przy noworodku.

A mój poranny zryw skończył się o godzinie 08:00 kiedy to ponownie położyłam się spać Wstałam po 10:00

Katka znowu coś u ciebie Trzymam kciuki żeby się unormowało!

Edytowane przez nunny
Czas edycji: 2017-09-12 o 10:49
nunny jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-09-12, 10:49   #2559
melliss
Raczkowanie

Goslawko
To chociaż tyle z ta szczepionka.
A powiedz mi ile ważył i w którym tyg. rodzilas?
Z tego co pamietam to wypiscili Was po4-5 dniach z CSK nie?

-kocyk robiony na drutach
-girlanda- gwiazdki
-rożek
-karuzela z pomponów filcowych
-ochraniacze do łóżeczka
-literka na drzwi "Z"
melliss jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-09-12, 10:50   #2560
Cherry_Muffin
nibyżona

Katka
16.10.2017r. T ♥

Cherry_Muffin jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-09-12, 10:50   #2561
kallina_2014
Wtajemniczenie

Szklaneczka, brawa dla mamy Niestety jeszcze nie raz uslyszymy, że właśnie np dziecko będzie mialo wzdecia jak zjemy kapustę, co jest fizycznie niemożliwe.
Zresztą najśmieszniejsze w tej diecie jest to, że wg niej najwieksze spustoszenie w organizmach naszych dzieci sieją owoce i warzywa ;-)

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2017-09-12, 10:50   #2562
Lotso
Zadomowienie

Katka trzymam kciuki zeby to bylo chwilowe!
Lotso jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-09-12, 10:52   #2563
kallina_2014
Wtajemniczenie

Katka trzymaj się !!!!
Stary 2017-09-12, 10:54   #2564
Aleaa_
Wtajemniczenie

Katka trzymam kciuki aby wszystko było dobrze!

Libra, żółtaczka jest normalna. My przez nią dłużej byliśmy. Co do tachykardii to lepiej, że wolą to kontrolować.

A co do skurczy, ja już od tygodnia mam aplikacje liczącą skurcze i ich długość. Często już mnie męczą wieczorami i nocą ale lekarz powiedział, że mam już czekać na porodowe, bo ciąża wagowo jest już donoszona. Tutaj dziecko powyżej 2500g to już dziecko donoszone mimo, że urodzone wcześniej.

Aleaa_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-09-12, 10:54   #2565
Marzena_83
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Katka20 Pokaż wiadomość
Pisze tak na szybko... Na ktg tachykardia i kładą mnie na oddział.. lekarz straszy, że może będą musieli przerwać ciążę i wywołać.. bo jakiś fragment zapisu mu się nie podobał. Poleciałam od razu do mojej lekarki na górę bo ma dyżur i mówi że mam się kłaść.

Katka ja mam tachykardie praktycznie cała ciążę, biorę Isoptin i jakoś ciągnę 😉 Spokojnie, bo z nerwow to Ci dopiero będzie serce szalalo.Mysle, że dmuchaja na zimne, więc staraj się nie denerwować😊

Ja głupia, to o dzidzie chodzi przecież.Zamiast ktg doczytalam ekg.
I tak się nie denerwuj,jesteś pod opieką, będzie dobrze!

Edytowane przez Marzena_83
Czas edycji: 2017-09-12 o 11:09
Marzena_83 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-09-12, 10:56   #2566
Cherry_Muffin
nibyżona

Ja rozumiem że u dziecka tachykardia?
16.10.2017r. T ♥

Cherry_Muffin jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-09-12, 10:56   #2567
Lynn
Zakorzenienie

Cytat:

Katka znowu szpital Jakie tętno wychodziło małemu na ktg? Trzymaj się!! I dawaj znać jak się sprawy mają.

Ja za godzinę jadę do mojego gina. Ciekawa jestem co mi powie.
Lynn jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-09-12, 10:56   #2568
buzn
Rozeznanie

Katka kolejna tachykardia Trzymaj się !!

buzn jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-09-12, 10:57   #2569
migifigi
Wtajemniczenie

Nunny akurat wczoraj dokładnie rozmawiałam z moim ginem kiedy mam jechać do szpitala i uzyskałam odpowiedź:
1. Skurcze co 10 minut przez co najmniej 1h,
2. Odejście wód płodowych,
3. Słabe lub bardzo gwałtowne ruchy dziecka,
4. Krwawienie (ale czysta krew, takie plamienie brązowe jak miałam w sobotę się nie liczy).

Tak więc te moje skurcze nie trwały ponad 1h (albo i trwały ale usnęłam) więc nie ma co jechać 😊

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2017-09-12, 10:59   #2570
Kate Noir
Zakorzenienie

Cytat:

Trzymaj się Kochana wszystko będzie dobrze

Kate Noir jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-09-12, 11:02   #2571
melliss
Raczkowanie

Cytat:
Nunny akurat wczoraj dokładnie rozmawiałam z moim ginem kiedy mam jechać do szpitala i uzyskałam odpowiedź:
4. Krwawienie (ale czysta krew, takie plamienie brązowe jak miałam w sobotę się nie liczy).

Tak więc te moje skurcze nie trwały ponad 1h (albo i trwały ale usnęłam) więc nie ma co jechać 😊
To z tymi gwałtownymi ruchami to ciężko stwierdzic...
Moja w nocy sie tak wiercila, nigdy tak nie mialam. Tu wystaje kulka z raczki, tam z nozki i zmiana! Dyskoteka nieziemska.
Ale moze dlatego tego nie znam bo odwrocila sie z poprzeczki dopiero jakies 4 dni temu. Ale czuje, ze urosla i nabrała sily...
Krzyż tez mnie tak napierniczal dzis w nocy, ze sie przestraszyłam. Skurcze znow mam mimo, ze wrocilam do no-spy forte 3x1 i magnezu w ilosci 6tabl dziennie...

-kocyk robiony na drutach
-girlanda- gwiazdki
-rożek
-karuzela z pomponów filcowych
-ochraniacze do łóżeczka
-literka na drzwi "Z"
melliss jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-09-12, 11:05   #2572
anulka_l7
Raczkowanie

Katka trzymaj się 😘

anulka_l7 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-09-12, 11:17   #2573
Lynn
Zakorzenienie

Cytat:

A te gwałtowne ruchy o czym świadczą?
Stary 2017-09-12, 11:27   #2574
alla83
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Lotso Pokaż wiadomość
Alla zajmuje sie pewnym projektem, przygotowuje materialy, cisne milion ksiazek w tym temacie, szukam inspiracji i mam zamiar na tym zarobic😊😊😊wiecej nie powiem😊. Do tego pracowalam w urzedzie miasta. Mialam tam wrocic od lutego- bo wtedy moge dac 3cie do zloba.ale tak sie pochlonelam ze chyba nie wroce tam od lutego,ewentualnie od wrzesnia.no chyba ze pomysl mi pyknie to juz nie bede musiala pracowac pod kims...mimo ze w urzedzie bylo milo i stabilnie.ale to chyba nie dla mnie.bo mam za duzo energii i pomyslow😊
Jestem ciekawa na maksa...licze, że uchylisz kiedyś rąbka tajemnicy 😉

---------- Dopisano o 10:25 ---------- Poprzedni post napisano o 10:22 ----------

Cytat:
Napisane przez miomo Pokaż wiadomość
Dla mnie jakakolwiek dieta po porodzie będzie związana z tym, że chcę dać odetchnąć moim biednym sponiewieranym wnętrznościom, zanim wrócą na swoje miejsca

Ale najbardziej marzę o zjedzeniu tatara...
Nigdy nie jadłam tatara 😉 serio

---------- Dopisano o 10:27 ---------- Poprzedni post napisano o 10:25 ----------

Cytat:

Trzymaj się kochana
alla83 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-09-12, 11:32   #2575
joasiala
Zadomowienie

Cytat:

Katka trzymaj się. Bedzie dobrze.

No ale dziewczyny jak w takim tempie będziemy rodzić to żadna z nas nie zostanie na październik 😁

joasiala jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-09-12, 11:46   #2576
Lynn
Zakorzenienie

Chyba mi opada brzuch. Nie jestem w stanie juz dotknąć pępka systemem buzn (jak dobrze pamiętam to buzn opatentowała sposób ) i mój pępek zmienił kształt.
Stary 2017-09-12, 11:49   #2577
goslawka
Zadomowienie

Ja się łączę z Tobą Katka20!

Dzisiaj byłam na wizycie USG 3 razy mi robiła bo wyszła lekka tachykardia u dzidzi, więc jeszcze nie szpital ale wizyty co tydzień i obowiązkowo KTG.

Cytat:
Napisane przez Libra2 Pokaż wiadomość
Cześć dziewczyny, melduję że u mnie coraz lepiej.Wczoraj jak mnie spionizowali to myslałam że umrę tak mnie wszystko bolało a dzisiaj udało

mi się wziąć samodzielnie prysznic.Także jest jakiś progress.Jak wyniki morfologii będą w porządku to może jutro wypiszą mnie do domu.Niestety Pola (w końcu wybraliśmy imię) musi zostać na neonatologii bo słabo przybiera na wadze i miewa objawy tachykardii.Do tego zaczyna się żółtaczka.W ogóle to jestem w niej zakochana , wygląda jak pisklaczek.Co dwie godziny chodzę ją karmić i kangurować i za każdym razem gdy muszę ją zostawić serce mi pęka.

Dziewczyny które miały CC, po ilu dniach przestałyscie obficie krwawić? U mnie dzisiaj mija druga doba i mam tylko delikatne plamienia.Nie wiem czy to normalne,po naturalnym porodzie ciekło że mnie prawie miesiąc a tu tak skąpo.Pytalam położnej to mi powiedziała że wszystko zależy od tego jak mnie wyczyścili...Nie ma to jak fachowa pomoc.
Ja miałam skąpe krwawienie, ale wszystko w normie, bo po CC tak moze byc. Jakiś plus :P

Cytat:
Napisane przez kallina_2014 Pokaż wiadomość
Ja marzę o sushi. I o białym winie ale to ewentualnie może jeszcze poczekać
Też kocham sushi!!! zawsze z mezem na walentynki jezdzimy ;]

Cytat:
Napisane przez melliss Pokaż wiadomość
Goslawko
To chociaż tyle z ta szczepionka.
A powiedz mi ile ważył i w którym tyg. rodzilas?
Z tego co pamietam to wypiscili Was po4-5 dniach z CSK nie?

Mój syn ważył 2460g (wg usg 1700-1800) wiec sporo wiekszy sie urodził ;] w 39 tc (39 + 6)
Ja byłam dłużej z racji zapalenia górnych dróg oddechowych u mnie :P tak po 4-5 wypuszczali po CC
goslawka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-09-12, 11:50   #2578
buzn
Rozeznanie

Lynn Taaaa mój system Mi się ciągle powiększa ta przerwa:P

buzn jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-09-12, 11:54   #2579
rzeczozn
Rozeznanie

Katka trzymaj się 😙

Co się dzieje u nas, ciągle szpitale, jakieś przytłaczająca wieści.. Ehh dziewczyny, nie ma jeszcze połowy września, a Wy takie cyrki odstawiacie 😉

Melduję, że planowo rodzę za 9 dni... ❤❤❤ z jednej strony ulga, z 2giej zaczynam się trochę bać jak to będzie po zabiegu..

Jeszcze w tym tyg w czwartek ktg, we wtorek za tydzień ostatnia wizyta i skierowanie do szpitala, zabieg tzn poród w piątek.
😊 i oby nic nie pokrzyżowało moich planów 😀

rzeczozn jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-09-12, 11:56   #2580
Smerfetka1990
Raczkowanie

Sushi i tatar to moje ulubione dania... Na samą myśl mam pełno śliny w ustach 😁
Jak urodzę to tatar wjedzie w drugim lub trzecim tygodniu na pewno. A sushi w ciąży jadłam kilka razy tylko to w wersji pieczonej. Jest pyszne. Nawet nie wiem czy takiego bardziej teraz nie lubię 😋

Smerfetka1990 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości