|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#2551 |
Wtajemniczenie
|
Dot.: Październikowe mamy 2017 - porodówka tuż tuż ❤ - cz. 4
Kate Noir skurcze w nocy ogólnie trwały na pewno z 1h a później to nie wiem bo w końcu z bólu i stresu mi się usnęło 😉 a taki pojedynczy trwał ja wiem może z około 5 minut ale ogólnie to tak zaczął przy tym krzyż napindalać, że miałam wrażenie, że to jeden wielki ciągle trzymający skurcz bez żadnego powtarzania... Dlatego się przeraziłam bo skurcze mam już od 2 tygodni ale bardzo lekkie i nawet nie zwracałam uwagi na ich częstotliwość bo wiedziałam, że to nie porodowe, a dziś w nocy to masakra.... 😉
Libra, Pola piękne imię 😊 Dobrze, że wszystko zmierza ku dobremu, a za małą trzymam mocno kciuki, żeby jak najszybciej wydobrzała i urosła 😘 Ja juz nie wiem jak to jest z terminem ciąży donoszonej, bo jak o to wczoraj zapytałam gina kiedy będzie moja donoszona to powiedział, że właśnie wczoraj dostała to miano, a wczoraj u mnie 37+0. ---------- Dopisano o 10:15 ---------- Poprzedni post napisano o 10:13 ---------- Oooooo ja kocham sushi i tez marzę o tym, żeby zjeść omomom. Już nawet mężowi powiedziałam, że jak tylko będę mogła to ma mnie zabrać do restauracji, nasz znajomy nawet jest sushi Masterem i zwykle do niego nie chodzimy bo drogo jest ale powiedziałam mężowi że nic mnie to nie obchodzi i ma mnie zabrać za te wszystkie trudy 😂😂 |
![]() ![]() |
![]() |
#2552 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2553 |
Zadomowienie
|
Karmelka ja cwicze na rzezbe.czyli zeby nie zrzucic musze wspomagac sie odzywkami. Nie jestem kulturystka😜ale lubie miec ladne plecy,barki,pupe- jaram sie wtedy😀😀. No i jak podrzucam sobie gryf 15-20kg to nie mam problemu z dzwiganiem zakupow, dzieci na 4pietro itd chuda byc nie lubie.dlatego Wam zazdroszcze bo macie z czego rzezbic😀😀zawsze jak widze kogos o 10 kg ciezszego ode mnie to widze ten piekny potencjal😀😀
|
![]() ![]() |
![]() |
#2554 |
Raczkowanie
|
Libra super, że wszystko z wami dobrze, Pola na pewno zacznie ładnie przybierać i już niedługo będziecie się tulic do woli w domku 😊
Odnośnie "diety" matki karmiącej akcję prowadzi Mama Lekarz "karmię jem wszystko". Jak powiedziałam teściowej, że zamierzam jeść wszystko to popatrzyła na mnie jak na ufo 😄 na szczęście na początku gotować będzie mi mama, a ona też jadła wszystko. Oczywiście na początku ostrożnie ze smażonym, no i też mam już te 17kg do zrzucenia, to bez szaleństw 😉 Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
#2555 |
Rozeznanie
|
Mojej mamie jak powiedzialam, że nie ma diety matki karmiącej, to tylko prychnęła i powiedziała że ona 28 lat temu już się skapnęła że nie ma żadnej zależności miedzy jej jedzeniem a pokarmem i jadła wszystko
![]() ![]() |
![]() |
#2556 |
Rozeznanie
|
Pisze tak na szybko... Na ktg tachykardia i kładą mnie na oddział.. lekarz straszy, że może będą musieli przerwać ciążę i wywołać.. bo jakiś fragment zapisu mu się nie podobał. Poleciałam od razu do mojej lekarki na górę bo ma dyżur i mówi że mam się kłaść.
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
#2557 |
Wtajemniczenie
|
Ojej Katka trzymam kciuki, na pewno będzie dobrze, trzymaj się Kochana! 😘
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#2558 | ||||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() A mój poranny zryw skończył się o godzinie 08:00 kiedy to ponownie położyłam się spać ![]() ![]() Katka znowu coś u ciebie ![]() Edytowane przez nunny Czas edycji: 2017-09-12 o 10:49 |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#2559 |
Raczkowanie
|
Goslawko
To chociaż tyle z ta szczepionka. A powiedz mi ile ważył i w którym tyg. rodzilas? Z tego co pamietam to wypiscili Was po4-5 dniach z CSK nie? Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
[SIZE="2"]moje DIY do pokoiku dziecka: (plany, robi się, zrobione!) -okno z łapaczy snów -kocyk robiony na drutach -girlanda- gwiazdki -rożek -karuzela z pomponów filcowych -ochraniacze do łóżeczka -literka na drzwi "Z" |
![]() ![]() |
![]() |
#2560 |
nibyżona
|
Katka
![]()
#2561 |
Wtajemniczenie
|
Szklaneczka, brawa dla mamy
![]() Zresztą najśmieszniejsze w tej diecie jest to, że wg niej najwieksze spustoszenie w organizmach naszych dzieci sieją owoce i warzywa ;-)
![]() |
#2562 |
Zadomowienie
|
Katka trzymam kciuki zeby to bylo chwilowe!
|
![]() ![]() |
![]() |
#2563 |
Wtajemniczenie
|
Katka trzymaj się !!!!
#2564 |
Wtajemniczenie
|
Katka trzymam kciuki aby wszystko było dobrze!
Libra, żółtaczka jest normalna. My przez nią dłużej byliśmy. Co do tachykardii to lepiej, że wolą to kontrolować. A co do skurczy, ja już od tygodnia mam aplikacje liczącą skurcze i ich długość. Często już mnie męczą wieczorami i nocą ale lekarz powiedział, że mam już czekać na porodowe, bo ciąża wagowo jest już donoszona. Tutaj dziecko powyżej 2500g to już dziecko donoszone mimo, że urodzone wcześniej. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
#2565 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz Ja głupia, to o dzidzie chodzi przecież.Zamiast ktg doczytalam ekg. I tak się nie denerwuj,jesteś pod opieką, będzie dobrze!
Nie musi być łatwo, chcę tylko, żeby było warto... Edytowane przez Marzena_83 Czas edycji: 2017-09-12 o 11:09 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2566 |
nibyżona
|
Ja rozumiem że u dziecka tachykardia?
#2567 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ja za godzinę jadę do mojego gina. Ciekawa jestem co mi powie. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2568 |
Rozeznanie
|
Katka kolejna tachykardia
![]() ![]() |
![]() |
#2569 |
Wtajemniczenie
|
Nunny akurat wczoraj dokładnie rozmawiałam z moim ginem kiedy mam jechać do szpitala i uzyskałam odpowiedź:
1. Skurcze co 10 minut przez co najmniej 1h, 2. Odejście wód płodowych, 3. Słabe lub bardzo gwałtowne ruchy dziecka, 4. Krwawienie (ale czysta krew, takie plamienie brązowe jak miałam w sobotę się nie liczy). Tak więc te moje skurcze nie trwały ponad 1h (albo i trwały ale usnęłam) więc nie ma co jechać 😊 |
![]() ![]() |
Okazje i pomysły na prezent
![]() |
#2570 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2571 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Moja w nocy sie tak wiercila, nigdy tak nie mialam. Tu wystaje kulka z raczki, tam z nozki i zmiana! Dyskoteka nieziemska. Ale moze dlatego tego nie znam bo odwrocila sie z poprzeczki dopiero jakies 4 dni temu. Ale czuje, ze urosla i nabrała sily... Krzyż tez mnie tak napierniczal dzis w nocy, ze sie przestraszyłam. Skurcze znow mam mimo, ze wrocilam do no-spy forte 3x1 i magnezu w ilosci 6tabl dziennie... Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
[SIZE="2"]moje DIY do pokoiku dziecka: (plany, robi się, zrobione!) -okno z łapaczy snów -kocyk robiony na drutach -girlanda- gwiazdki -rożek -karuzela z pomponów filcowych -ochraniacze do łóżeczka -literka na drzwi "Z" |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2572 |
Raczkowanie
|
Katka trzymaj się 😘
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
#2573 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#2574 | |||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 10:25 ---------- Poprzedni post napisano o 10:22 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 10:27 ---------- Poprzedni post napisano o 10:25 ---------- Cytat:
|
|||
![]() ![]() |
![]() |
#2575 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
No ale dziewczyny jak w takim tempie będziemy rodzić to żadna z nas nie zostanie na październik 😁 Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2576 |
Zakorzenienie
|
Chyba mi opada brzuch. Nie jestem w stanie juz dotknąć pępka systemem buzn (jak dobrze pamiętam to buzn opatentowała sposób
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2577 | |||
Zadomowienie
|
Ja się łączę z Tobą Katka20!
Dzisiaj byłam na wizycie USG 3 razy mi robiła bo wyszła lekka tachykardia u dzidzi, więc jeszcze nie szpital ale wizyty co tydzień i obowiązkowo KTG. Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Ja byłam dłużej z racji zapalenia górnych dróg oddechowych u mnie :P tak po 4-5 wypuszczali po CC |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#2578 |
Rozeznanie
|
Lynn Taaaa mój system
![]() ![]() |
![]() |
#2579 |
Rozeznanie
|
Katka trzymaj się 😙
Co się dzieje u nas, ciągle szpitale, jakieś przytłaczająca wieści.. Ehh dziewczyny, nie ma jeszcze połowy września, a Wy takie cyrki odstawiacie 😉 Melduję, że planowo rodzę za 9 dni... ❤❤❤ z jednej strony ulga, z 2giej zaczynam się trochę bać jak to będzie po zabiegu.. Jeszcze w tym tyg w czwartek ktg, we wtorek za tydzień ostatnia wizyta i skierowanie do szpitala, zabieg tzn poród w piątek. 😊 i oby nic nie pokrzyżowało moich planów 😀 Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
#2580 |
Raczkowanie
|
Sushi i tatar to moje ulubione dania... Na samą myśl mam pełno śliny w ustach 😁
Jak urodzę to tatar wjedzie w drugim lub trzecim tygodniu na pewno. A sushi w ciąży jadłam kilka razy tylko to w wersji pieczonej. Jest pyszne. Nawet nie wiem czy takiego bardziej teraz nie lubię 😋 Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:37.