|
|
#2551 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Mamusie styczniowe 2019
Asienka gratuluję wizyty i synka, a córka była podglądać braciszka?
![]() Comeblack współczuję wizyty, jak ja sie cieszę że się w końcu nie zdecydowalam, żeby chodzić też na nfz. Masakra ![]() Znowu upały i znowu ledwo żyje, byłam w ciągu dnia na spacerze z psem i jedynie wytrzymałam, aby przejść się wokół bloku i do domu za to teraz już jest cudownie chłodno, odpoczywam, a mąż robi ogórki w sloikach Wysłane z mojego RNE-L21 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
#2552 |
|
Wtajemniczenie
|
Dzieki dziewczyny
Oj tak bedzie odmiana ![]() paprif tak dobrze pamietasz, mam 2 dziewczynki
|
|
#2553 | |
|
Przyczajenie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#2554 |
|
Wtajemniczenie
|
Ja mam do zrobienia mocz, krew i toxoplazmę znowu. Na szczęście to juz nie jest 20 pozycji do zrobienia
|
#2555 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wysłane z mojego Redmi 4X przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
|
#2556 | |
|
Przyczajenie
|
Cytat:
lekarz powiedział mi że na te badania które musze zrobić w połowie ciąży weźmie mnie na oddział do szpitala także przynajmniej tyleWysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 21:51 ---------- Poprzedni post napisano o 21:50 ---------- A jak często macie w ogóle wizyty u lekarza ? Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#2557 |
|
Raczkowanie
|
Gratuluję udanych wizyt
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#2558 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Trochę zaoszczędzisz na badaniach ![]() Ja idę w czwartek na wizytę, poprzednią miałam 10 lipca. Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
|
|
#2559 |
|
Zadomowienie
|
Ann zapomniałam jeszcze napisać, że nie podróżuję dalej niż max. 25 km i to tylko wtedy gdy muszę np. do lekarza. Wszystkie zakupy stacjonarne robi mąż a ja kupuję w internecie.
Ja chodzę do ginekolog co trzy tygodnie. Ostatnio zaczęłam się bać, że trafię do szpitala i kupiłam kilka rzeczy do torby np. mały szampon czy zwykłą szczoteczkę do zębów ![]() Pewnie teraz torbę do szpitala spakuję około 20 tygodnia. ---------- Dopisano o 23:14 ---------- Poprzedni post napisano o 23:13 ---------- Jutro muszę zrobić morfologię, mocz i tsh. Toksoplazmozę już raz powtarzałam. |
|
|
|
#2560 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#2561 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
I przez to mam się oszczędzać. Nie dostałam żadnych zaleceń większych. Więc już sama nie wiem. O podróżach autem pytałam trzech i każdy powiedział że nie ma przeciwwskazań tylko częściej przerwy robić. Byłam na mazurach (ok 220 km) i kilka razy w Wawie (ok 90 km). Ale tak dalej nigdzie nie jedziemy. Wysłane z mojego Redmi 4X przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
|
#2562 | |
|
Przyczajenie
|
Cytat:
|
|
|
|
#2563 | ||||
|
City of Bones
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Comeback masakra z taką "wizyta".. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
||||
|
|
|
#2564 |
|
Zakorzenienie
|
Ja chodzę co 3 tygodnie. Teraz ze względu na urlop gina będzie 3,5 tygodnia
|
|
|
|
#2565 |
|
Zakorzenienie
|
Ja tez mam co 3 tygodnie wizyty.
|
|
|
|
#2566 |
|
Zadomowienie
|
Rtx dziś zrobiłam drugi raz tsh, bo pierwszy wynik wyszedł za niski.
Toksoplazmoze zrobiłam dwa razy, bo pierwszy wynik wyszedł wątpliwy. Przy drugim wyniku okazało się, że kiedyś chorowałam na tokso. |
|
|
|
#2567 | |
|
Raczkowanie
|
hejka dziewczyny! dzięki za kciuki!!
![]() na wczorajszej wizycie wszystko w porządku, pani doktor dokładnie wszystko sprawdziła a maleństwo było na tyle grzeczne, że udało sie wszystko zmierzyć i sprawdzić no i na 99% bedzie chłopak ![]() Cytat:
![]() ![]() chociaż to bedzie nasze pierwsze dziecko ale mąż bardzo chciał żeby najpierw był chłopczyk pierwszy raz byliśmy wspólnie na usg więc tż długo nie mógł się "ogarnąć" i chodził cały wieczór z uśmiechem na twarzy i z rozmarzeniem w oczach
|
|
|
|
|
#2568 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Moj tak samo zareagował na wieść o chłopaku ![]() Teraz sytuacja sie zmieniła na dziewczynkę i widac, ze jest zadowolony ale te info o chłopaku jakoś bardziej go rozentuzjazmowalo ;P
|
|
#2569 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Cytat:
---------- Dopisano o 08:46 ---------- Poprzedni post napisano o 08:40 ---------- czyli najpierw lekarz powiedział, że bedzie chłopak ale jednak sie pomylił i teraz wychodzi mu jednak dziewczynka? |
||
|
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#2570 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a tutaj proszę
|
|
|
|
|
#2571 | ||
|
Wtajemniczenie
|
niestety nie, bo robil mi oprocz usg przez brzuch jeszcze dopochwowo Mam nadzieje, ze nastepnym razem sie uda
Cytat:
Wizyty normalnie mam co 4 tyg, teraz wypadnie co 6 przez urlop moj i gina Cytat:
![]() Moj dokladnie tak samo, caly dzien banan na ustach, do tego juz zdazyl wszytkim wypaplac zrobil sobe zdjecie z usg i teraz zamecza ludzi
|
|
|
#2572 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Dokładnie ![]() 3 wizyty temu Pani dr dojrzała niby siusiaka ale to tak na milisekundę bo bobo ruchliwe i mówi: 75% chłopak. A na wizycie w zeszłym tygodniu: 75% dziewczynka. Bobas niestety nie współpracuje na prywatnych wizytach bo wciąż sie zasłania :P Alee.. Wczoraj jak byłam na NFZ to pięknie sie ułożyło, mam nawet fotkę ale, ze jakość jak z 45tego i fakt, ze doktor uznała to za nieistotna informacje to niestety dalej nie wiem ;P
|
|
#2573 | |
|
Przyczajenie
|
Cytat:
|
|
|
|
#2574 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Ale super wieści ![]() ![]() ![]() Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
|
|
#2575 |
|
Zakorzenienie
|
ga_tita, asienka213 gratuluję udanych wizyt
![]() ten upał mnie wykańcza jeszcze jutro muszę podjechać na krew i na samą myśl o tym gorącym, śmierdzącym, przepełnionym autobusie robi mi się niedobrze a tż niestety ma ranną zmianę i nie może mnie zawieźć marzę już o jesieni, to na równi z zimą moja ulubiona pora roku, a już okres świąteczny to pomimo wieku dla mnie totalna magia więc byle do września i liczę na piękną, złotą jesień ![]() Dziewczyny, czy któraś z Was poczuła już pierwsze ruchy? u mnie dopiero 14 tydzień, ale koleżanka która ma termin koniec listopada powiedziała, że pierwsze ruchy czuła już w 15-16 tygodniu i lekarz powiedział, że to możliwe choć rzadko się zdarza a to jest chyba jeden z tych momentów, których się najbardziej nie mogę doczekać
|
|
|
|
#2576 |
|
Przyczajenie
|
Ja jestem w 16 ale nic nie czuję jeszcze
u mnie będzie pierwsze dziecko także tym bardziej się nie mogę doczekać )Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#2577 | ||
|
City of Bones
|
Cytat:
![]() Cytat:
Współczuje, że musisz autobusem jechać.. Daleko, długo ? Mnie choć tyle, że jak coś to mąż zawiezie i poczeka by odwieźć bo dojazd teraz to masakra.. Busem bez klimatyzacji i do tego na wakacje okroili rozkład do 4 dziennie ![]() Co do ruchów to nie czułam jeszcze i pewnie troszkę jeszcze na to uczucie poczekam
|
||
|
|
|
#2578 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja wczoraj czułam dziwne bulgotanie wieczorem, ale zwaliłam na kawę ![]() edit: Tak jak pisalam wcześniej u mnie też 16tc, brzuszek już widoczny. Dziewczyny jak tam Wasza cera? U mnie jest skandalicznie, nie pamiętam kiedy ostatnio miałam taki wysyp, z włosami też szału nie ma... Edytowane przez paprif Czas edycji: 2018-07-24 o 13:20 |
|
|
|
|
#2579 |
|
Zadomowienie
|
Dolączam do grona czekających na wrzesień
co prawda mi akurat nie chodzi o upały. Bardziej o to, że to już będzie druga połowa ciąży, bardziej widoczny brzuszek, a do tego z remontem pare rzeczy pójdzie wtedy do przodu- zajmę się tą przyjemniejszą częścią, czyli wyposażanie kuchni, garderoby itp. A przy garderobie już jakieś rzeczy do dziecka na pewno.Rozmarzyłam sie ![]() Mam nadzieję, że będzie chociaż troche jak w moich wyobrażeniach- bo wiecie jak to bywa z remontami, nerwy i opóźnienia to standard. Ja ruchów raczej nie czuje, chociaż teraz zwracam uwagę, bo to już 17 td a do tego teoretycznie jak jestem szczupła to może być cos szybciej. I czasem coś tak poczuje i zastanawiam sie czy to może...? Ale bardziej myśle, że to pewnie jelita Paprif u mnie włosy super- chciałabym mieć takie cały czas, a nie tylko podczas ciąży- nic nie wypadają a do tego moge myć o wiele rzadziej. A cera w miare bez zmian- nie idealna, ale raczej dobra Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#2580 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ruchów nie czuję, ale w pierwszej ciąży później czuć, dopiero koło 20 ponoć. U mnie cera bez szału ale i dramatu wielkiego, póki co goją się pryszcze na brodzie ![]() A włosy, ok chyba mniej się przetłuszczają a może mniej zwracam uwagę bo nigdzie nie chodzę? Nie wiem ![]() Wysłane z mojego Redmi 4X przy użyciu Tapatalka |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 12:53.

za to teraz już jest cudownie chłodno, odpoczywam, a mąż robi ogórki w sloikach 

lekarz powiedział mi że na te badania które musze zrobić w połowie ciąży weźmie mnie na oddział do szpitala także przynajmniej tyle

zrobil sobe zdjecie z usg i teraz zamecza ludzi