![]() |
#2551 |
Konto usunięte
|
Dot.: Mamy LIPCOWE 2019- świeże II kreseczki
Ja pod koniec lutego będę mieć połówkowe więc jeszcze sporo czasu na to.
Wysłane z mojego Redmi Note 4 przy użyciu Tapatalka |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2552 |
Zakorzenienie
|
U mojej corki na prenatalnych tez nie bylo widac pecherza, lekarz prowadzacy skontrolował to później na wizycie i już był
![]() Piekę bułki w wersji słodkiej i wytrawnej, może to zjem chętnie.
And darling I will be loving you 'til we're 70(...) Oh me I fall in love with you every single day And I just wanna tell you I am ![]() (...)wszyscy się spotkamy, więc nie będziesz już sam, spotkasz ludzi, których tak bardzo kochałeś, choć lata nie widziałeś, nadal kochać nie przestałeś ❤ |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2553 |
Rozeznanie
|
Serio? Jesteś pierwszą osobą którą "znam" z tą fobią
![]() ![]() ![]() Może Marty tak mają ![]() Ja nic jeszcze nie czuję ![]() Zrobiłam właśnie flaki z boczniaka ![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
#2554 |
Zakorzenienie
|
U mnie połówkowe to pewnie będzie dopiero gdzieś koniec lutego, początek marca, to na razie o to nie pytam i czekam już cierpliwie na wizytę 1 lutego.
L4 wezmę w marcu, siostra mi wyjaśniła, że teraz byłoby mi bardzo niekorzystnie brać, ponieważ liczą średnia zarobków z 12 miesięcy poprzedzających L4, a rok temu byłam na bezrobociu, więc ta średnia będzie zaniżona. Zaczęłam pracę w lutym, więc już do marca dotrwam ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() |
#2555 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() klamerka - serio ![]() ![]() super, moze kończą sie męki! Ja tez dzisiaj jakis lepszy dzien mam, zjadlam 2 kanapki, hot doga, pol galarety drobiowej, no i bulki pieke - choc wersja na słodko mi nie wyszła, za mało wszystkich składników dałam i sa bez smaku ![]()
And darling I will be loving you 'til we're 70(...) Oh me I fall in love with you every single day And I just wanna tell you I am ![]() (...)wszyscy się spotkamy, więc nie będziesz już sam, spotkasz ludzi, których tak bardzo kochałeś, choć lata nie widziałeś, nadal kochać nie przestałeś ❤ |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2556 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() |
![]() |
#2557 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Duży błąd popelnilam bo poszlam na L4 31 stycznia, a nie 1 lutego. Przez co nie załapałam sie na nowe przeliczenie chorobowego, bo miedzy jakimkolwiek L4 musi być 3 pełne miesiace przerwy zeby pracodawca przeliczyl od nowa wysokosc wymagrodzenia podczas L4, u mnie niestety jeden dzień i nie wyliczyli mi 3 najlepszych wyplat po podwyżce i premii. a wszystko to przez głupia jelitówke. Brałabym kilka stówek więcej. Masło maślane, ale moze ktoras zrozumie i wykorzysta ta wiedze, ja ja poznałam jak dostałam pierwsze wynagrodzenie za L4 duzo mniejsze niz myslalam U mnoe ---------- Dopisano o 15:07 ---------- Poprzedni post napisano o 15:01 ---------- pochwaliłam dzien przed zachodem... zjadlam te moje bułki domowe albo mi zaszkodziły albo fasola ich nie lubi, nooo albo galarety
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2558 |
Raczkowanie
|
mala_biegaczka
super ja wizyte u ginka 16.01 teraz nie długo prenatalne drugie 12.02 ![]()
http://fajnamama.pl/suwaczki/zt875xa.png https://www.suwaczki.com/tickers/f2w33e5eegywedjr.png Aniołek 24.05.2016r. 9tc[*] Aniołek 02.07.2018r. 7tc[*] Edytowane przez milllusia88 Czas edycji: 2019-01-07 o 14:23 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2559 |
Zakorzenienie
|
Jestem m.in kadrową i potwierdzam że jeśli jest niepełen rok to liczą się miesiące
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2560 |
Zadomowienie
|
Ogólnie fajnie że w ciąży można iść na chorobowe bez tłumaczeń i że jest 100% płatne. To mi się w PL podoba
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2561 | |
Raczkowanie
|
Mamy LIPCOWE 2019- świeże II kreseczki
Cytat:
Czyli jak pójdę już na l4 ciążowe to wyliczą mi średnią z ostatniego roku jako wynagrodzenie? Zawsze myślałam ze to 100% ostatniej wypłaty... A i czy to będzie kwota z podstawy czy razem z premiami ? Sory ale nie mam pojęcia jak to działa. Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk Edytowane przez joanmal11 Czas edycji: 2019-01-07 o 16:33 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2562 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
A jeśli dajmy na to 3 pierwsze miesiące z ostatnich 12 byłam na macierzyńskim to liczą średnia z 12 miesięcy mimo ze w tym bym zasiłek czy wtedy tylko z 9 pełnopłatnych? Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2563 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Z premiami jesli nie byly dawane do ręki. nothing matter - z 9 miesięcy przepracowanych jesli sie dobrze orientuje, ale faktycznie niech ksiegowa sie wypowie
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2564 |
Rozeznanie
|
O widzę, że jesteście dziewczyny zorientowane.
Prowadzę działalność gospodarczą, jak to jest gdybym zaczęła teraz (czyli od lutego bo styczeń już zapłaciłam) płacić wyższy zus od wyższej podstawy? Czy to jeszcze mi się opłaci? Nie mam pojęcia jak to wszystko funkcjonuje
![]() |
#2565 | |
Polka Ogarniaczka
|
Cytat:
![]() Wysłane z mojego HTC Desire 626 przy użyciu Tapatalka
![]() |
![]() |
#2566 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Teraz czuje sie lepiej bo jak zaszlam w ciaze to puls podskoczyl do 70-78. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2567 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#2568 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Gdy zaszlam w ciaze i jeszcze o tym nie wiedzialam, obudzilam sie w srodku nocy cala spocona, nie moglam oddychac, okazalo sie, ze to napad tachykardii, puls 160. Pozniej jeszcze dwa takie napady mialam, przeszlo i zaczelo sie kolatanie serca. Bylo tak zle, ze musialam zalatwiac holtera w trybie ekspresowym. Na szczescie tez przeszlo i obylo sie bez lekow. Po tym, jak moje serce zareagowalo na ciaze, jestem prawie pewna, ze problem tkwi w hormonach, tylko nie mam pojecia gdzie szukac a moj rodzinny twierdzi, ze puls 54 to normalne (tylko, ze nie jestem wysportowana i przy moim trybie zycia powinnam byc blizej 70). |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2569 |
Zakorzenienie
|
Jasne jak macie jakieś pytania do dawajcie, chociaż pewnie odpowiem jutro jak będę na kompie
![]() Premie zazwyczaj się wliczają jeśli są to premie uznaniowe, a nie np. Funkcyjne. Regulamin wynagradzania w danej firmie to reguluje ostatecznie,ale można powiedzieć że większość premii zazwyczaj się wlicza. Ale np dodatki stazowe, zfss już nie. Jeśli nie przepracowalo się z jakiegoś powodu 12 miesięcy to będą brane pod uwagę te przepracowane (nie na zasiłku, ani chorobowym). Co do własnej firmy i zwiększania składek radzę uważać, nie miałam z tym doczynienia, ale na kursie nas uczulali że takie osoby od jakiegoś czasu bardzo często mają kontrole i problemy. Minęły już czasy kiedy na legalu kobiety zakładały firmy, płacily wysokie składki parę miesięcy a później kosiły kasę ![]() Chociaż od razu uscisle, że jestem po kursie mam doczynienia z kadrami, ale nie naliczam wynagrodzeń, więc nie wszystko będę wiedzieć. Jednak zawsze mogę zapytać koleżanek, które mają długie doświadczenie ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2570 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
Dzięki dziewczyny za odpowiedź ![]() ![]() Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2571 |
Rozeznanie
|
a to moja kulka 😀
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2572 |
Rozeznanie
|
Ładna kulka
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() |
#2573 |
Zakorzenienie
|
Ładne macie brzuszki
![]() Ja umówiłam się na basen na środę i przymierzylam bikini. Za małe w cyckach! Trójkąty mi ledwo sutki przykrywają ![]() Przed ciążą miałam 88 w biuście, a teraz 102! Oby więcej nie rosły! Jak później zwisną to będą do kolan ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2574 |
Konto usunięte
|
Jak mi dzisiaj brzuch dokucza, jakaś masakra.
Kevscha, za mały przymierzałaś, na pewną są większe góry od bikini ![]() ![]() Wysłane z mojego Redmi Note 4 przy użyciu Tapatalka |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2575 |
Zakorzenienie
|
a mój biust maleńki... w pierwszej ciązy robił efekt, podcza karmienia też. A teraz odkąd zaczęłam odstawiac i odstawilam córkę zmalał strasznie, nic nie urósł, nie wygląda na ciążowy. Przynajmniej nie wygląda wcale źle jak na to ze przeżył jedna ciąże i 15 miesięcy kp
---------- Dopisano o 21:25 ---------- Poprzedni post napisano o 21:25 ---------- pelnoletnia - fajny, taki wydęty śmiesznie ---------- Dopisano o 21:27 ---------- Poprzedni post napisano o 21:25 ---------- ps jutro mam prenatalne, generalnie czuję że wszystko jest dobrze, ale strasznie przezywam czy poznam już płeć 🙉 będziemy wybierac już naprawde imie, a to będzie dla nas przeprawa
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2576 |
Zakorzenienie
|
Sutaile przymierzylam te które mam w domu
![]() Mam problemy z zoladkiem jak zjem cokolwiek smażonego, albo coś typu bigos ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2577 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() Co do wypłaty czy ktoś wie czy krajowa poszła już w górę? Zapisałam się na prenatalne do specjalisty na 17.01 a dzień później ma mi ta moja zrobić... Nie wiem czy jest sens ale chyba będę spokojniejsza... Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#2578 |
Raczkowanie
|
też mały biuścik miałam zawsze 70A a teraz musze sobie nowy stanik kupić chyba miska B bo sie nie mieszczą guziki heh ciesze sie ale pewnie puki ciąża a potem niewiem jak z karmieniem to beda fajne a potem znów maluchy zostana eh
http://fajnamama.pl/suwaczki/zt875xa.png https://www.suwaczki.com/tickers/f2w33e5eegywedjr.png Aniołek 24.05.2016r. 9tc[*] Aniołek 02.07.2018r. 7tc[*] Edytowane przez milllusia88 Czas edycji: 2019-01-08 o 07:42 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2579 |
Zakorzenienie
|
Ja już się powoli zastanawiam nad spodniami ciążowymi. Dopinam się, ale powoli już czuję, że za chwilę będzie gorzej
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() |
#2580 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
A ja siedzę w pracy i czekam na uczennicę ![]() ![]() ![]() Wysłane z mojego Redmi Note 4 przy użyciu Tapatalka |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 06:44.