Staraczkowe grono 2020 - cz. 3 - Strona 86 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2020-10-02, 10:05   #2551
Ashya_
Zakorzenienie

Dot.: Staraczkowe grono 2020 - cz. 3

Odkąd przeszłam na pod językowa luteine to się zaczęły mdłości i mdli mnie jak jestem głodna, musze coś zjeść szybko i jak jade autem... Ale poza tym to ok

Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
Stary 2020-10-02, 10:05   #2552
amiyaa
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Ashya_ Pokaż wiadomość
Witamy się serduszko bije 103hr według USG 6+2 z on 6+6 kropka ma 5,6mm Załącznik 7728898

Piękna kropeczka
U mnie 19/25dc i niebezpiecznie zbliżam się do chęci wcześniejszego testowania, ale postaram się powstrzymać 2 dzień kłuje mnie podbrzusze, ale postanowiłam, że żadnych wkrętek w tym cyklu, więc udaję że tego nie czuję hahahah

Wysłane z mojego SM-G965F przy użyciu Tapatalka
amiyaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2020-10-02, 10:06   #2553
MoszKa88
Wtajemniczenie

Cytat:
Witamy się serduszko bije 103hr według USG 6+2 z on 6+6 kropka ma 5,6mm Załącznik 7728898

Zdrowe rosnijcie!

Cytat:
Napisane przez anilani Pokaż wiadomość
MoszKa88, super, że już po konsultacji, lecimy zatem po ciążę na metforminie, oby szybko zaczeła działać Widzę, że podejścia co do jej przyjmowania już w ciąży są odmienne u różnych lekarzy - moja lekarka kazała odstawić gdybym zobaczyła 2 kreski na teście

Tak moja metforminowa siostro . Z tego co czytałam to w PL zaleca się odstawienie. Ale lekarze którzy są na bieżąco z badaniami wiedzą że to stanowisko jest bledne, bo po tak gwałtownym odstawieniu wzrasta ryzyko poronienia u ciazatych z IO. I faktycznie na grupach są historie dziewczyn o poronieniu. Dobry lekarz poprowadzi ciążę na mecie, gorszy każe zmniejszać dawkę az do odstawienia po I trymestrsze. Diabetolog dziś też mówił, że co prawda w PL standarndem jest odstawienie, ale nie ma badań potwierdzających że meta szkodzi ciąży, a po gwałtownym odstawieniu wzrasta ryzyko poronienia u osób z IO. Odstawić z dnia na dzień mogą kobiety ktore brały metę z uwagi na pcos. Ja się zastanawiam co zrobię jak zajde w ciążę i mi gin każe odstawić. Chyba bede szukała innego lekarza 🤷♀️.

Edytowane przez MoszKa88
Czas edycji: 2020-10-02 o 10:08
MoszKa88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2020-10-02, 10:06   #2554
Frezjan
Raczkowanie

Cytat:

Cudownie, gratulacje oby było jak najnudniej

Wysłane z mojego Redmi 8 przy użyciu Tapatalka
Frezjan jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2020-10-02, 10:09   #2555
Ashya_
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez MoszKa88 Pokaż wiadomość
Tak moja metforminowa siostro . Z tego co czytałam to w PL zaleca się odstawienie. Ale lekarze którzy są na bieżąco z badaniami wiedzą że to stanowisko jest bledne, bo po tak gwałtownym odstawieniu wzrasta ryzyko poronienia u ciazatych z IO. I faktycznie na grupach są historie dziewczyn o poronieniu. Dobry lekarz poprowadzi ciążę na mecie, gorszy każe zmniejszać dawkę az do odstawienia po I trymestrsze. Diabetolog dziś też mówił, że co prawda w PL standarndem jest odstawienie, ale nie ma badań potwierdzających że meta szkodzi ciąży, a po gwałtownym odstawieniu wzrasta ryzyko poronienia u osób z IO. Odstawić z dnia na dzień mogą kobiety ktore brały metę z uwagi na pcos. Ja się zastanawiam co zrobię jak zajde w ciążę i mi gin każe odstawić. Chyba bede szukała innego lekarza 🤷♀️.

Moja przyjaciółka po odstawieniu poroniła, cukier jej skakał jak głupi a w 4-5 tyg to bylo zabojcze, do 7go do ciągnęła i tyle. Teraz inny lekarz i odstawial dopiero po 13 tyg i wszystko jest ok cukry nie skaczą nic się nie dzieje z maluchem też nie

---------- Dopisano o 11:09 ---------- Poprzedni post napisano o 11:08 ----------

Ale jak w szpitalu była to wszyscy że co ona robi ze dziecko chore urodzi albo zabije... A zaś młodym inny że bardzo dobra decyzja żeby nie odstawiać od razu. I bądź tu mądry

Stary 2020-10-02, 10:13   #2556
anilani
Raczkowanie

Cytat:

Tak, też o tym czytałam. Liczę, że moja gin ewentualnie będzie miała bardziej aktualną wiedzę w tym zakresie i poprowadzi ciążę z metforminą. W ogóle w tym cyklu biorę kombo metformina+Inofem+olej z wiesiołka i pierwszy raz w życiu czułam ból owulacyjny Ale był przed owulacją (o ile dobrze wszystko obserwuję), to normalne?

W ogóle genialne słowo: 'ciążata'
anilani jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2020-10-02, 10:13   #2557
Johasia28
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Frezjan Pokaż wiadomość
Hejo, ale tu dzisiaj cisza, chyba wszystkie zapadły w jesienny sen, ja już dzisiaj włączyłam ogrzewanie w mieszkaniu

Słuchajcie, tak odchodząc od tematów przewodnich. Bo nie mam zbyt wiele babskich koleżanek, możecie może polecić jakąś markę butów na jesień? Jakieś botki/traperki. Chodzi mi o to że chce zainwestować i kupić, mieć na lata ale chcę żeby były mega wygodne i żeby stopa się nie pociła (nienawidzę tego a zawsze mam z t problem w butach na ten okres...). Ważne żeby też były nieocieplane, bo ja tylko pokonuje trasy dom-auto-parking-biuro właściwie a nie lubię potem kisić tych stop. W tym roku na lato zainwestowałam w klapki birkenstock i to jest moje odkrycie życie, przechodziłam w nich cały sezon i gdybym mogła nosilabym dalej... Były idealne dla mnie i szukam czegoś równie wygodnego (i nie potliwego) na zimniejszy czas. Może macie coś godnego polecenia bo nawet nie wiem gdzie szukać, nie chce próbować na chybił trafił bo skończy się kolejna para która będzie leżeć i będę je zakładać zniechęcona

Spróbuj Saway, mam od nich botki zamszowe bez ocieplenia i one są jak kapcie! Trochę kosztują ale naprawdę są wyjątkowo komfortowe dla stopy

Wysłane z mojego Redmi Note 7 przy użyciu Tapatalka
Johasia28 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2020-10-02, 10:16   #2558
Johasia28
Zadomowienie

Cytat:

Cudowny widok!

Stary 2020-10-02, 10:20   #2559
Karo991
Rozeznanie

Cytat:
Zdrowe rosnijcie!

Jeju, nie strasz mnie mi właśnie ginekolog kazał odstawić ale niedługo widzę że z endokrynologiem i będę z nią o tym rozmawiać.

I chciałam Was napawać optymizmem, bo ja w maju zaczęłam brać metformine i w lipcu się udało, więc mocno trzymam za Was kciuki

---------- Dopisano o 10:20 ---------- Poprzedni post napisano o 10:20 ----------

Cytat:

Pięknie, dużo zdrówka.

Karo991 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2020-10-02, 10:22   #2560
Karo991
Rozeznanie

To jeśli mogę to ja też Wam kogoś pokażę. Mój 4,6 centymetrowy Miś. Albo Misia, nie wiem IMG_20200930_193246.jpg

Stary 2020-10-02, 10:24   #2561
anilani
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Karo991 Pokaż wiadomość
To jeśli mogę to ja też Wam kogoś pokażę. Mój 4,6 centymetrowy Miś. Albo Misia, nie wiem Załącznik 7728899

Ojaciee rzeczywiście małe Misiątko Dużo zdrówka dla Was

anilani jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2020-10-02, 10:24   #2562
uno_deluxe
Rozeznanie

Gratulacje!! Cześć Misiaczku rośnij zdrowo
uno_deluxe jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2020-10-02, 10:27   #2563
safie
Raczkowanie

Cytat:

Super

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
safie jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2020-10-02, 10:41   #2564
sherlook
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Kruszyna89 Pokaż wiadomość
Nooo odrzucenie od kawy i zmęczenie to wypisz wymaluj 🤰 mi kalendarzyk pokazuje okres w niedzielę. Jedyne co tam zaznaczam to pozytywny test owu więc chyba powinno się zgadzać 🤷♀️aaaaa to pozostało czekać. A 10ego w sobotę wesele 🤦♀️Uffff to jeszcze chwilka bjakies objawy?
Szalona. Ja jutro zamierzam zakupić rajstopy...... Jestem okropnym zmarzluchem Ekstra! A czemu stracony???

Wczoraj bolały mnie plecy i podrzusze jak na małpę, ale dziś już nie boli. Ja się nie nastawiam, raczej czekam na @. Choć starania były, ale po 6 miesięcach już nie mam, takiego podejścia jak na początku

sherlook jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2020-10-02, 11:24   #2565
Fufka
Zakorzenienie

Cytat:
To jeśli mogę to ja też Wam kogoś pokażę. Mój 4,6 centymetrowy Miś. Albo Misia, nie wiem Załącznik 7728899

To nie miś, to żółwik! Fajowy

Fufka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2020-10-02, 11:37   #2566
Kruszyna89
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez amiyaa Pokaż wiadomość
Piękna kropeczka
U mnie 19/25dc i niebezpiecznie zbliżam się do chęci wcześniejszego testowania, ale postaram się powstrzymać 2 dzień kłuje mnie podbrzusze, ale postanowiłam, że żadnych wkrętek w tym cyklu, więc udaję że tego nie czuję hahahah

Wysłane z mojego SM-G965F przy użyciu Tapatalka
Udawaj
Cytat:

Cytat:
Napisane przez sherlook Pokaż wiadomość
Wczoraj bolały mnie plecy i podrzusze jak na małpę, ale dziś już nie boli. Ja się nie nastawiam, raczej czekam na @. Choć starania były, ale po 6 miesięcach już nie mam, takiego podejścia jak na początku

Już nie masz tak mocnych objawów ciążowych? To mija? Mam nadzieję, bo przecież sfiksować idzie 🤦☠♀️
A najlepsze jak usiądę i pomyślę sobie, babo jak ty jesteś głupia, co ma być to będzie, poza tym tak długo bez zabezpieczenia i nic to na co ty liczysz 🤣 ja mam jakiś dobry humor od wczoraj

Stary 2020-10-02, 12:04   #2567
sherlook
Zadomowienie

Cytat:
Udawaj Już nie masz tak mocnych objawów ciążowych? To mija? Mam nadzieję, bo przecież sfiksować idzie 🤦♀️
A najlepsze jak usiądę i pomyślę sobie, babo jak ty jesteś głupia, co ma być to będzie, poza tym tak długo bez zabezpieczenia i nic to na co ty liczysz 🤣 ja mam jakiś dobry humor od wczoraj

Hahaha u mnie identycznie. Uważam, że to byłby cud jakby się udało. U mnie to działa i wszystkie objawy ciążowe minęły. Jak mi się niedobrze robi to myślę znów ten pms i od razu przechodzi W połowie października idę do dobrego gina i mam nadzieję, że mnie jakoś ogarnie

Edytowane przez sherlook
Czas edycji: 2020-10-02 o 12:07
sherlook jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2020-10-02, 12:23   #2568
cichazabka
...

Cytat:
Och jaki cudowny facet! Mój jest cudowny ale o takich romantycznych gestach mogę zapomnieć, zwłaszcza na zgodę 🤦♀️Nowy cykl, nowe nadzieję
Cytat:
Takie przeprosiny to ja rozumiem
A to takie combo przeprosinowo-urodzinowe.

Cytat:
Witamy się serduszko bije 103hr według USG 6+2 z on 6+6 kropka ma 5,6mm
Super
Cytat:
To jeśli mogę to ja też Wam kogoś pokażę. Mój 4,6 centymetrowy Miś. Albo Misia, nie wiem
Faktycznie wygląda jak misiaczek

13.10
27.11
cichazabka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2020-10-02, 12:36   #2569
MoszKa88
Wtajemniczenie

Cytat:
Moja przyjaciółka po odstawieniu poroniła, cukier jej skakał jak głupi a w 4-5 tyg to bylo zabojcze, do 7go do ciągnęła i tyle. Teraz inny lekarz i odstawial dopiero po 13 tyg i wszystko jest ok cukry nie skaczą nic się nie dzieje z maluchem też nie

---------- Dopisano o 11:09 ---------- Poprzedni post napisano o 11:08 ----------

Ale jak w szpitalu była to wszyscy że co ona robi ze dziecko chore urodzi albo zabije... A zaś młodym inny że bardzo dobra decyzja żeby nie odstawiać od razu. I bądź tu mądry

No właśnie. Szkoda tylko, że przez niekompetencje lekarza straciła pierwsza ciążę
Cytat:
Napisane przez anilani Pokaż wiadomość
Tak, też o tym czytałam. Liczę, że moja gin ewentualnie będzie miała bardziej aktualną wiedzę w tym zakresie i poprowadzi ciążę z metforminą. W ogóle w tym cyklu biorę kombo metformina+Inofem+olej z wiesiołka i pierwszy raz w życiu czułam ból owulacyjny Ale był przed owulacją (o ile dobrze wszystko obserwuję), to normalne?

W ogóle genialne słowo: 'ciążata'
Tak, normalne. To że mamy ból owulacyjny, nie znaczy że dokładnie wtedy jajeczko pęka mogą być bóle okoloowulacyjne, przed lub po owu
Też mam nadzieję, że trafie na lekarza który poprowadzi ciążę na metforminie. A jak nie to będę takiego szukała. Na pewno nie zgodzę się na odstawienie zaraz po II kreskach.
Cytat:
Napisane przez Johasia28 Pokaż wiadomość
Spróbuj Saway, mam od nich botki zamszowe bez ocieplenia i one są jak kapcie! Trochę kosztują ale naprawdę są wyjątkowo komfortowe dla stopy

Mam jedna pare trampek skorzanych z Sawaya i jakość super. Skórka mieciutka a buty zgrabne. Z tym, że trzeba się nastawić na dłuższe czekanie na paczke. Mi dopiero po 14 dniach wysłali. Więcej sumie 3 tygodnie na nie czekalam. I sporo jest opinii negatywnych o terminie dostawy.
Cytat:
Jeju, nie strasz mnie mi właśnie ginekolog kazał odstawić ale niedługo widzę że z endokrynologiem i będę z nią o tym rozmawiać.

I chciałam Was napawać optymizmem, bo ja w maju zaczęłam brać metformine i w lipcu się udało, więc mocno trzymam za Was kciuki

---------- Dopisano o 10:20 ---------- Poprzedni post napisano o 10:20 ----------

Pięknie, dużo zdrówka.

Najbezpieczniej jest prowadzić ciążę na mecie, ale jeśli lekarz się nie podejmie, to chociaż do końca pierwszego trymestru mam nadzieję, że endokrynolog powie, żeby nie rezygnować

Czyli te właśnie słynne 3 miesiące ale by było fajowo
Cytat:

O jej jaki Misiak słodki na przyszłość nawet się nie zastanawiaj tylko dziel się fotkami z ciotkami
Cytat:
Udawaj Już nie masz tak mocnych objawów ciążowych? To mija? Mam nadzieję, bo przecież sfiksować idzie 🤦♀️

Hehe też tak do siebie mowie niech ten dobry humor się utrzyma
Cytat:
Napisane przez sherlook Pokaż wiadomość
Hahaha u mnie identycznie. Uważam, że to byłby cud jakby się udało. U mnie to działa i wszystkie objawy ciążowe minęły. Jak mi się niedobrze robi to myślę znów ten pms i od razu przechodzi W połowie października idę do dobrego gina i mam nadzieję, że mnie jakoś ogarnie

To w takim razie kciuki za wizytę, ale najlepiej jakbyś już jej nie potrzebowała
Cytat:
Napisane przez cichazabka Pokaż wiadomość
A to takie combo przeprosinowo-urodzinowe.

Super

Faktycznie wygląda jak misiaczek
W sumie nieważne czemu, ważne że zadziałało i się pogodziliscie ☺

Stary 2020-10-02, 12:39   #2570
cichazabka
...

Właśnie, mam pytanie co do mierzenia temperatury. To normalne, że 2 dni miałam 36,61 a dziś 36,23? Tak z ciekawości zmierzyłam jeszcze raz pół godziny później jak się ogarniałam i wyszło jeszcze mniej - 35,95. Chyba się do tego nie nadaję

13.10
27.11
cichazabka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2020-10-02, 12:48   #2571
Karo991
Rozeznanie

Moszka, w sumie ja już powoli kończę pierwszy trymestr. Ale na szczęście nie mam zaawansowanej, ledwie początki były więc mam nadzieję, że przerwa w braniu metforminy nie zrobiła szkód. Póki co wszystko jest dobrze, ale czekam na Endo już niecierpliwie

I dobrze, będę pamiętać, że Cioteczki chętnie będą oglądały mojego Misia

Fufka, w sumie racja, to bardziej Żółwik

Dziękuję Wam wszystkim za miłe słowa i serduszka.

Stary 2020-10-02, 13:01   #2572
MoszKa88
Wtajemniczenie

Karo widziałam, że na kwietniowkach pytałas o pappe (skrycie Was podczytuje ;P) i czuje, że muszę się odezwać. Pappa to statystyka, ale poza prawdopodobieństwem wystąpienia ktorejs z trisomii, mówi bardzo duzo o stanie lozyska. Tzn że możesz mieć niskie ryzyko wystąpienia wad genetycznych płodu a np. białko pappa poniżej 0,5 OM co daje lekarzowi wskazówkę że coś się w przyszłości może złego dziać z lozyskiem. Dzięki temu może wdrożyć leki (np. Acard 150) żeby poprawić jego stan (np.przeplywy, dzięki temu nie daj Boze nie dojdzie do zawału lozyska). Myślę że to badanie każda kobieta powinna wykonac i powinno być one w koszyku za free dla wszystkich ciazowek.

---------- Dopisano o 13:00 ---------- Poprzedni post napisano o 12:58 ----------

Dodam że kompetentny lekarz, wychwyciła ewentualne zagrożenie...

---------- Dopisano o 13:01 ---------- Poprzedni post napisano o 13:00 ----------

Cytat:
Moszka, w sumie ja już powoli kończę pierwszy trymestr. Ale na szczęście nie mam zaawansowanej, ledwie początki były więc mam nadzieję, że przerwa w braniu metforminy nie zrobiła szkód. Póki co wszystko jest dobrze, ale czekam na Endo już niecierpliwie

I dobrze, będę pamiętać, że Cioteczki chętnie będą oglądały mojego Misia

Fufka, w sumie racja, to bardziej Żółwik

Dziękuję Wam wszystkim za miłe słowa i serduszka.

Powiem tak, wincyj, wincyj mnie dej
Będziemy oczy cieszyc Waszymi Misiami .

Stary 2020-10-02, 13:09   #2573
Karo991
Rozeznanie

Cytat:
Karo widziałam, że na kwietniowkach pytałas o pappe (skrycie Was podczytuje ;P) i czuje, że muszę się odezwać. Pappa to statystyka, ale poza prawdopodobieństwem wystąpienia ktorejs z trisomii, mówi bardzo duzo o stanie lozyska. Tzn że możesz mieć niskie ryzyko wystąpienia wad genetycznych płodu a np. białko pappa poniżej 0,5 OM co daje lekarzowi wskazówkę że coś się w przyszłości może złego dziać z lozyskiem. Dzięki temu może wdrożyć leki (np. Acard 150) żeby poprawić jego stan (np.przeplywy, dzięki temu nie daj Boze nie dojdzie do zawału lozyska). Myślę że to badanie każda kobieta powinna wykonac i powinno być one w koszyku za free dla wszystkich ciazowek.

---------- Dopisano o 13:00 ---------- Poprzedni post napisano o 12:58 ----------

Dodam że kompetentny lekarz, wychwyciła ewentualne zagrożenie...

---------- Dopisano o 13:01 ---------- Poprzedni post napisano o 13:00 ----------

Powiem tak, wincyj, wincyj mnie dej
Będziemy oczy cieszyc Waszymi Misiami .

Moszka, nie wiedziałam o tym łożysku! Bardzo dziękuję Ci za tę wiadomość, teraz już nie mam żadnych wątpliwości! Bardzo bardzo dziękuję

A co do wincyj.. szkoda że filmiku nie mogę Wam tu wrzucić ale po następnej wizycie pokażę Wam tego Miśko-żółwika

Stary 2020-10-02, 13:45   #2574
MoszKa88
Wtajemniczenie

Cytat:
Moszka, nie wiedziałam o tym łożysku! Bardzo dziękuję Ci za tę wiadomość, teraz już nie mam żadnych wątpliwości! Bardzo bardzo dziękuję

A co do wincyj.. szkoda że filmiku nie mogę Wam tu wrzucić ale po następnej wizycie pokażę Wam tego Miśko-żółwika

No właśnie mało kto wie o tym lozysku, dlatego stwrdzilam, że muszę Ci to napisać ja miałam to szczęście, że trafiłam na lekarkę bardzo dokładną i na czasie z różnymi wynikami badan, która mocno zachęcała do zrobienia pappy i powiedziala, że jak tylko dostanę wyniki i okaże się że to białko będzie poniżej 0,5 OM to ma KONIECZNIE od razu zacząć brać acard (zeby uniknąć problemów z przepływami w lozysku acard należy zacząć brać najpóźniej do 13-14 tc). Byłam jeszcze u dwóch innych lekarzy i żaden nie zająknął się, żeby zwrócić uwagę na poziom białka pappa. Doszukalam się potwierdzenia słów lekarki na fachowych watkach . Cieszę sie, że rozwiałam Twoje watpliwosci co do testu

No to jesteśmy umówione .

Stary 2020-10-02, 14:16   #2575
Johasia28
Zadomowienie

Cytat:
No właśnie. Szkoda tylko, że przez niekompetencje lekarza straciła pierwsza ciążę Tak, normalne. To że mamy ból owulacyjny, nie znaczy że dokładnie wtedy jajeczko pęka mogą być bóle okoloowulacyjne, przed lub po owu
Też mam nadzieję, że trafie na lekarza który poprowadzi ciążę na metforminie. A jak nie to będę takiego szukała. Na pewno nie zgodzę się na odstawienie zaraz po II kreskach.Mam jedna pare trampek skorzanych z Sawaya i jakość super. Skórka mieciutka a buty zgrabne. Z tym, że trzeba się nastawić na dłuższe czekanie na paczke. Mi dopiero po 14 dniach wysłali. Więcej sumie 3 tygodnie na nie czekalam. I sporo jest opinii negatywnych o terminie dostawy. Najbezpieczniej jest prowadzić ciążę na mecie, ale jeśli lekarz się nie podejmie, to chociaż do końca pierwszego trymestru mam nadzieję, że endokrynolog powie, żeby nie rezygnować

Czyli te właśnie słynne 3 miesiące ale by było fajowo O jej jaki Misiak słodki na przyszłość nawet się nie zastanawiaj tylko dziel się fotkami z ciotkami Hehe też tak do siebie mowie niech ten dobry humor się utrzyma To w takim razie kciuki za wizytę, ale najlepiej jakbyś już jej nie potrzebowała W sumie nieważne czemu, ważne że zadziałało i się pogodziliscie

Ja też dość długo czekałam, nawet się kłóciłam z nimi, że mają się pospieszyć ale butom jakości nie można odmówić

Stary 2020-10-02, 14:57   #2576
MoszKa88
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Johasia28 Pokaż wiadomość
Ja też dość długo czekałam, nawet się kłóciłam z nimi, że mają się pospieszyć ale butom jakości nie można odmówić

Dokładnie to samo z nimi miałam 🤷☠♀️ i po opiniach widać, że nie tylko my się naczekalysmy. Ale jak już przyszły... Cudowne, i wyglądem i komfortem chodzenia i wykończenie, a ta skóra? Poezja, taka mieciutka . Cenowo za te jakość są naprawdę przystępne. Także choćby z tego powodu warto poczekac

Stary 2020-10-02, 16:08   #2577
Johasia28
Zadomowienie

Cytat:
Dokładnie to samo z nimi miałam i po opiniach widać, że nie tylko my się naczekalysmy. Ale jak już przyszły... Cudowne, i wyglądem i komfortem chodzenia i wykończenie, a ta skóra? Poezja, taka mieciutka . Cenowo za te jakość są naprawdę przystępne. Także choćby z tego powodu warto poczekac

Starczyłoby że mieliby info o takich terminach realizacji gdzieś przy składaniu zamówienia i byłoby to już całkiem inne w odbiorze. Ale skóra faktycznie jest świetna, a buty miękkie.

Stary 2020-10-02, 16:21   #2578
Frezjan
Raczkowanie

Johasia i moszka DZIĘKUJĘ. Zamowie sobie w weekend, bo spodobało mi się kilka par i już się nastawiam ma długie oczekiwanie. Ale cena naprawdę przystępna jeśli są faktycznie takie fajne jak opowiadacie

Frezjan jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2020-10-02, 17:00   #2579
Karo991
Rozeznanie

Cytat:
No właśnie mało kto wie o tym lozysku, dlatego stwrdzilam, że muszę Ci to napisać ja miałam to szczęście, że trafiłam na lekarkę bardzo dokładną i na czasie z różnymi wynikami badan, która mocno zachęcała do zrobienia pappy i powiedziala, że jak tylko dostanę wyniki i okaże się że to białko będzie poniżej 0,5 OM to ma KONIECZNIE od razu zacząć brać acard (zeby uniknąć problemów z przepływami w lozysku acard należy zacząć brać najpóźniej do 13-14 tc). Byłam jeszcze u dwóch innych lekarzy i żaden nie zająknął się, żeby zwrócić uwagę na poziom białka pappa. Doszukalam się potwierdzenia słów lekarki na fachowych watkach . Cieszę sie, że rozwiałam Twoje watpliwosci co do testu

No to jesteśmy umówione .

Aż zrobiłam sobie screena Twojej wypowiedzi, żeby nie zapomnieć dzięki jeszcze raz!

Stary 2020-10-02, 17:46   #2580
maaalinowaaa
Zadomowienie

Cześć Dziewczyny
Byłam dziś na konsultacji u ginekologa i stwierdził, że jak prolaktyna wyszła mi 34,10 to nie da rady muszę brać Bromergon. Mówiłam mu,że dzień wcześniej wspolzylam, ale stwierdził,że nie ma to wpływu na wynik
I teraz sama nie wiem. Najrozsądniej sama od siebie powtórzę wynik za dwa tygodnie, ale nie wiem czy mam teraz brać ten Bromergan czy nie

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości