|
|
#2551 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamy wrześniowe 2021
Cytat:
![]() Zgadzam się co do bazy, mam porównanie w dwóch samochodach (jeden z bazą drugi na pasy) i pasy to dla mnie tragedia baza to jest to. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
|
#2552 |
|
Zadomowienie
|
Witam po połówkowych, wszystko u nas ok, rośnie chłopak
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#2553 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
pas na całym brzuchu wiosną i latem, kiedy mam ochotę coraz więcej z siebie ściągnąć, to dla mnie koszmar...Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 11:14 ---------- Poprzedni post napisano o 11:01 ---------- Cytat:
Ja po prostu kupuję kocyki i tyle. Śpiworki jak do tej pory mi się nie przydały, dzieciaki nie chciały za bardzo mi w nich spać, do otulaczy jakoś nie jestem przekonana. Mam kocyki, jak dzieci są małe a muszę je przykryć to mocuję końce albo o szczebelki, albo zawijam pod materacyk, bo zawsze biorę trochę dłuższe i przez tyle lat żadnemu nie udało się pod kocyk zakopać. Najbardziej lubię te kocyki bawełniane, muślinowe, lniane itp Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 11:19 ---------- Poprzedni post napisano o 11:14 ---------- Pasy są za☠☠☠iste jeśli zmieniacie samochód, kwestia przyzwyczajenia i też pochylenia kanapy, bo na niektórych kanapach możesz stanąć na głowie a bez bazy fotelik i tak będzie źle siedział i na odwrót. No ale jak ktoś ma rzeczywiście fotelik w jednym samochodzie i nie rusza, a następny z tej samej firmy to baza wygodniejsza my musieliśmy ogarnąć pasy i teraz idzie ekspresowo w każdym samochodzie, jaki mamy, więc teraz już jej dokupować nie będziemy ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
||
|
|
|
|
#2554 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Dzięki za wyczerpujące wyjaśnienie |
|
|
|
|
|
#2555 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mały ma drzemkę, TŻ wystawia rzecz na allegro, a ja zaraz chyba się zbiorę po ten smoczek, przejdę się przy okazji ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
|
#2556 |
|
Zakorzenienie
|
My zawijaliśmy w rożek jak młody się urodził i łatwiej się tak go brało, jak ktoś przychodził w odwiedziny to w tym rożku też się nie bał brać takiego malutkiego dziecka a bez rożka już każdy miał obawy. Ale to prawda za długo nie posłużył. W każdym bądź razie kupię tym razem również
![]() Kocyk który kupiłam służy nam do dziś (3lata) ale bardziej jako przytulanka do snu. Kocyk musi być. Mamy z firmy La Pampuch. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#2557 |
|
Zakorzenienie
|
U nas śpiworek to must have na noc. Przede wszystkim bezpieczny a przy moim dzieciu, które się okropnie wierci, musiałabym co chwilę wstawać i przykrywać na nowo.
Wysłane z mojego EML-L29 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
|
#2558 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Dziewczyny dzięki ze piszecie swoje opinie na temat tych wszystkich rożków, otulaczy, kocykow, bo jak dla mnie to na razie to jest czarna magia ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
|
#2559 |
|
Rozeznanie
|
Gratulacje połówkowych, dziewczyny!!! 🥳
Mi też się spodobało w milk&love sporo rzeczy, też już pod kątem kp, pewnie jeszcze się na coś skuszę ![]() @tlenek to widzę, że u nas waga na taki etap całkowicie ok, skoro u Was taka podobna, dzięki a płeć? @sale na start rożek się przydaje, ale służy krótko, tak jak dziewczyny pisały. Za to kocyków mamy sporo i się przydawały bardzo! Na lato bambusowe, na okres przejściowy bawełna i takie cieplutkie na zimne miesiące otulaczy nie mieliśmy, spowijaliśmy w kocyki właśnie. Teraz to czasem jednym się przykrywa, a do drugiego się przytula ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#2560 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny, a chustowała któraś z Was swoje starszaki? Ja myślę właśnie o tym, żeby się podszkolić w wiązaniu i nosić malego po porodzie w chuscie. Chyba będzie wygodniej, bo dwie ręce wolne dla starszaka itp
|
|
|
|
#2561 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Uczyłam się wiązać pod okiem specjalistów i to mi bardzo pomogło na początku. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz Edytowane przez alleyezonme Czas edycji: 2021-04-26 o 15:18 |
|
|
|
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#2562 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
pilnuję, żeby nosidła były regulowane odpowiednio, żebym nie musiała czekać aż dziecko usiądzie i te typu Lenny Hybrid czy Kavka Handy są super nawet dla maluchów. Tylko dziecko musi mieć mniej więcej wagę przynajmniej 3.2kg-3.5kg żeby w takim nosidle zacząć nosić.Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
|
#2563 |
|
Rozeznanie
|
Mój starszak nie chciał się chustować
możliwe, że za późno zaczęłam, 4 miesiąc... Z maluchem wydaje mi się to koniecznością, oby się udało Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#2564 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
|
#2565 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
a jak nie, to może faktycznie postawię na nosidełko ergonomiczne Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#2566 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2567 |
|
Zakorzenienie
|
Ja zaczęłam bardzo szybko przygodę z chustowaniem bo gdzieś może w 2 tygodniu życia młodego, ale nie miałam wyboru. Musiałam chodzić z psem na spacery a mieszkam na 3 piętrze bez windy. Młody szybko polubił chustę ale jak był już ciekawszy świata to tylko na plecach bo chciał więcej widzieć. Z kolei moje dziecko w ogóle nie jeździło w wózku i później zastanawiałam się czy to przez tą chustę czy po prostu ten typ tak ma. Dwa wózki mam prawie nowe w związku z tym
. Tak czy siak miło wspominam ten czas chustonoszenia 🥰 aż się rozmarzyłam. Nawet gdzieś mam swoją pierwszą chustę zostawiłam sobie na "może kiedyś" ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz Edytowane przez alleyezonme Czas edycji: 2021-04-26 o 20:08 |
|
|
|
|
#2568 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2569 |
|
Zakorzenienie
|
Te hybrydowe nosidła to rzeczywiście bardzo ciekawe rozwiązanie
|
|
|
|
#2570 |
|
Wtajemniczenie
|
Waśnie miałam imprezę w brzuchu
![]() udało mi się nagrać dla męża bo biedny nie czuje dłonią jak przykłada W pierwszej ciąży ruchy czułam bardzo delikatnie a teraz mam łożysko z tylu i znacznie lepiej czuć o matko dalej szaleje Mocne kopniaki aż cały brzuch chodzi haha zaczyna się ![]() ![]() Cudowne uczucie. Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk ---------- Dopisano o 00:37 ---------- Poprzedni post napisano o 00:35 ---------- Pierwszej córki nie nosiłam w chuście bo nie umiałam. Tym razem udam do specjalisty od tego bo chce. Przy dwulatce przydadzą mi się wolne ręce. Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk |
|
|
|
|
#2571 |
|
Zadomowienie
|
Nie używałam chusty i zupełnie nie odczułam jej braku
. Teraz też nie planuję. Nie widzę zupełnie potrzeby. Mieszkam na parterze także Bobo od razu do wózka jak co ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#2572 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A pod ręką czasem kopniaki czuć, ale jeżeli się akurat trafi i nieco mocniej dociśnie dłoń. Przy takim lekkim przyłożeniu nie - może kwestia tłuszczyku i amortyzacji, którą daje 🤷 No i ostatnio młody jakoś tak się obrócił, że kopniaki czułam pod spojeniem łonowym, to już w ogóle nie do wyłapania z zewnątrz.Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
|
#2573 |
|
Raczkowanie
|
Cześć dziewczyny. Ostatnio zaczęło mnie męczyć palenie w przełyku. Macie na to jakieś domowe sposoby?
|
|
|
|
#2574 |
|
Zakorzenienie
|
Migdały, kleik z siemienia lnianego.
|
|
|
|
#2575 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 09:32 ---------- Poprzedni post napisano o 09:30 ---------- Cytat:
||
|
|
|
|
#2576 |
|
Zakorzenienie
|
Wrzucam Wam oficjalne wytyczne co do porodu w pandemii, tego czy mając covid mają prawo odseparować od nas dziecko itp itd może się komuś przyda https://www.gov.pl/web/zdrowie/najcz...zasie-epidemii
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 09:39 ---------- Poprzedni post napisano o 09:34 ---------- Z tego co czytałam szczepionki mRNA marki Pfizer/BioNTech, Moderna oraz CureVac są dla nas jako ciężarnych bezpieczniejsze, natomiast taka AstraZeneka niekoniecznie. Ale nie wiem czy miałbyśmy w ogóle wybór. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#2577 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#2578 |
|
Zakorzenienie
|
Jak się już zapiszę, czy zanim ten zapis klepnę? Bo ostatnio słyszałam, że wybrać sama nie mogę, to tym bardziej jakoś nie lecę się zapisać w podskokach. Nie chcę, żeby wyszło na to, że klepnę zapisanie, dopiero wtedy dostanę informację, czym mam być szczepiona i będę musiała rezygnować.
|
|
|
|
#2579 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Gliwice - Szpital Powiatowy (Pfizer) Gliwice - Przychodnia X (AstraZeneca) Gliwice - Przychodnia Y (Moderna). Ale potwierdzę Ci to jutro rano, bo mój mąż dziś od północy może się zapisywać ![]() Podobno może się zdarzyć, że do punktu przywiozą jednak inną szczepionkę. W tej sytuacji nie wiem, co się dzieje. Ale uważam, że skoro na oficjalnej stronie rządu jest zalecenie szczepienia mRNA, a Ty okażesz kartę ciąży, to nie powinno być problemu z zapisaniem się ponownie na inny dzień. Nie ma zresztą sankcji za niestawienie się w umówionym terminie, co teraz wykorzystują antyszczepionkowcy, by utrudnić innym otrzymanie dawki :P |
|
|
|
|
|
#2580 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jak będziesz wiedzieć co i jak to napisz, jestem ciekawa jak to wygląda z tego co rozumiem zapisać się i sprawdzić mogę dopiero za jakiś czas. A też nie chcę być oskarżana, że zajmuję komuś miejsce. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 14:30.

baza to jest to. 

nieuciskajacy pas idzie pod brzuszkiem zamiast nad i wydaje mi się to genialnym rozwiązaniem na ciepłe miesiące (bo kiedyś będzie ciepło, prawda?
). Są bardzo wygodne i mam nadzieję, że i po porodzie będą pasować
pas na całym brzuchu wiosną i latem, kiedy mam ochotę coraz więcej z siebie ściągnąć, to dla mnie koszmar...
W tych z Lidla czuję się jak w zbroi, są strasznie długie, a nie należę do niskich.
Chyba za niedługo pozamawiam też dla siebie te nieszczęsne koszule, mam nadzieję, że będą jakieś promki na dzień matki, bo chcę na to wydać jak najmniej kasy.
i na odwrót. No ale jak ktoś ma rzeczywiście fotelik w jednym samochodzie i nie rusza, a następny z tej samej firmy to baza wygodniejsza
my musieliśmy ogarnąć pasy i teraz idzie ekspresowo w każdym samochodzie, jaki mamy, więc teraz już jej dokupować nie będziemy 
I wzięłam też takie dresowe krótkie spodenki, myślę, że na lato po domu albo nawet jako piżama powinny dać radę.

możliwe, że za późno zaczęłam, 4 miesiąc... Z maluchem wydaje mi się to koniecznością, oby się udało 
W pierwszej ciąży ruchy czułam bardzo delikatnie a teraz mam łożysko z tylu i znacznie lepiej czuć
Mocne kopniaki aż cały brzuch chodzi haha
zaczyna się