|
|
#2551 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie październik 2021.
Cuddly, ale cudowności!!! Na jakie imię się ostatecznie zdecydowaliście?
Ja nie mam odwagi jeszcze nic kupować.... Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
|
#2552 |
|
Zadomowienie
|
[1=52226a6b84e10414ec85695 991496d596c4cbe57_65555ba 93c74a;88666488]Wrzucam co w większości Tż wybral
![]() Oczywiście nie mogło zabraknąć motywu z tęcza skoro to będzie nasze rainbow baby ![]() ![]() ![]() Załącznik 7747055Załącznik 7747054Załącznik 7747053Załącznik 7747052Załącznik 7747051Załącznik 7747050Załącznik 7747049Załącznik 7747048Załącznik 7747047 Imię tez mamy już obgadane praktycznie wiec super [/QUOTE]Wszystko śliczne, chociaż zebra chyba moja faworytka Pochwalisz się na co się ostatecznie zdecydowaliście? my już też wybraliśmy i już nawet córkę oswajam z imieniem siostry 😊 |
|
|
|
#2553 | ||
|
Konto usunięte
|
Mamusie październik 2021.
Cytat:
Isabella (będziemy używać skrótu Ella) a na drugie Anna ![]() ---------- Dopisano o 20:29 ---------- Poprzedni post napisano o 20:27 ---------- Cytat:
Tż wybrał stroje a ja śpioszki właśnie zauważyłam ![]() Zawsze mieliśmy to imię w głowie ale dziś rano ostatecznie stanęło na jednym ![]() Pochwal się co wybraliście
|
||
|
|
|
#2554 |
|
Zadomowienie
|
[1=52226a6b84e10414ec85695 991496d596c4cbe57_65555ba 93c74a;88666871]Isabella (będziemy używać skrótu Ella) a na drugie Anna
![]() ---------- Dopisano o 20:29 ---------- Poprzedni post napisano o 20:27 ---------- Tż wybrał stroje a ja śpioszki właśnie zauważyłam ![]() Zawsze mieliśmy to imię w głowie ale dziś rano ostatecznie stanęło na jednym ![]() Pochwal się co wybraliście [/QUOTE]Piękne imię i bardzo eleganckie połączenie Ja ostatecznie przekonałam męża do imienia Róża, które już od dłuższego czasu chodziło mi po głowie. On długo się wahał, a ostatnio stwierdził, że już nie wyobraża sobie, że mogłaby się nazywać inaczej :P także chyba zaklepane
|
|
|
|
#2555 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Super piękne imię
|
|
|
|
|
#2556 |
|
Zakorzenienie
|
Bardzo ładne imiona. Przeczytałam posty przed snem i przyśniła mi się babcia po której chcemy dać imię córce. Babcia zmarła przed roczkiem mojej córki więc to już 6 lat jak nie żyje.
Mamy postęp dziś odprowadzałam sama dzieci do przedszkola bo mąż w pracy i syn pierwszy raz poszedł bez płaczu jupi. Od razu n sercu lepiej. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 10:03 ---------- Poprzedni post napisano o 09:09 ---------- Cuddly przepiękne ciuszki jak będzie u mnie dziewczynka to będę mieć masę ubranek od mojej bratowej a jak chłopak to wszystko od podstaw będę musiała kupować.A_Lios92 możesz mi wpisać na 07.06 badanie połówkowe. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#2557 | |
|
Konto usunięte
|
Ja w nocy się budzę na 2-3 h i nie mogę spać masakra! Codziennie :/
Dziś praca, tak mi się nie chce chociaż pracuje z domu to sobie pranie po remoncie ogarnę.Nie będę miała porządku za długo i tak bo przymierzamy się do zrobienia salonu i jadalni teraz ![]() ale wole w kawałku niż na raz i nie moc używać domu wcale bo aż takiego wielkiego nie mam a gdzieś żyć i pracować tez trzeba haha![]() Cytat:
Super ze poranek był lżejszy troszkę ![]() U mnie zaczynam od zera wiec mogę poszaleć
|
|
|
|
|
#2558 |
|
Zadomowienie
|
Mnie chyba dopada jakieś przeziębienie. Ta pogoda jest dobijająca, raz lato raz zima. Wiem, że kwiecień-plecień, ale to już chyba przesada. Przez to czuję się totalnie bez sił, a przydałoby się porządnie ogarnąć dom. No i motywacja jest, ale możliwości fizycznych brak.
Cuddly, a to jakieś większe remonty planujecie, czy tylko odświeżanie/malowanie? Faktycznie takie rzeczy chyba lepiej ogarnąć przed narodzinami malucha. Ja zamówiłam trochę ciuszków na promocjach. Ale żeby zarówno się pocieszyć, jak i zachować zdrowy rozsądek (w końcu dużo ubranek już mam) biorę pojedyncze sztuki na różne rozmiary. I zero na rozmiar 56. Myślę, że kupię tylko jednego pajacyka na rozmiar 56 do szpitala na pierwszy dzień życia, bo na pewno wtedy będzie milion zdjęć.
|
|
|
|
#2559 |
|
Konto usunięte
|
Super zakupy i imiona, które wybrałyście.
U nas imię to teraz temat tabu. Myślę, że tż się musi oswoić z tym, że nie zgadzam się na jego propozycję. Dobrze, że jeszcze dużo czasu zostało. Kupiłam wczoraj body Supermena z peleryną dla młodego. Rozmiar 56 bo innego nie było. Pewnie nigdy ich nie założy, ale bardzo mi się podobały. ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 09:42 ---------- Poprzedni post napisano o 09:41 ---------- I u mnie dziś samopoczucie masakra. Ból głowy i do tego wymioty, a do tego chyba jakieś przeziębienie chce mnie dopaść. :/ Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#2560 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Kupiliśmy dom kilka lat temu ale pomału remontujemy go pod siebie ![]() Czyli generalny remont jak dla mnie malowanie wyrównywanie zmiana podlog grzejników listw wszystkichitd plus całe meble do wymiany bo stare nie będą pasować do wystroju już raczej ![]() Trochę problematyczne bo zdecydować się muszę co chce, o ile meble to nie jest duży problem to wymierzenie wszystkiego żeby się zgrało będzie wyczynem Tż ma dużo kabli i różnych sprzętów w salonie trzeba obmyśleć jak to pochować, czy tv idzie na ścianę czy nie i gdzie, no i czy otwieramy kominek czy nie? Czy sofa będzie narożna czy nie i tez jaka nowa, jaka blabla plus nie mam pojęcia na jakie kolory się zdecydować widać czuje się pod presja trochę haha Ale Tż ma racje lepiej zrobić zanim malutka przyjdzie na świat. Nie wiem czy ekipa będzie miała czas szybko wiec od tego tez to zależy |
|
|
|
|
#2561 | |
|
Zakorzenienie
|
[1=52226a6b84e10414ec85695 991496d596c4cbe57_65555ba 93c74a;88667519]Ja w nocy się budzę na 2-3 h i nie mogę spać masakra! Codziennie :/
Dziś praca, tak mi się nie chce chociaż pracuje z domu to sobie pranie po remoncie ogarnę.Nie będę miała porządku za długo i tak bo przymierzamy się do zrobienia salonu i jadalni teraz ![]() ale wole w kawałku niż na raz i nie moc używać domu wcale bo aż takiego wielkiego nie mam a gdzieś żyć i pracować tez trzeba haha![]() Super ze poranek był lżejszy troszkę ![]() U mnie zaczynam od zera wiec mogę poszaleć [/QUOTE]Też tak czasami mam ,e się budzę milion razy ale ostatnio jest znośnie bo max 2 razy wstaje.Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
Okazje i pomysły na prezent
|
|
#2562 |
|
Konto usunięte
|
U mnie na pogodę nie mogłam narzekać do tej pory ale od tego tygodnia ma się popsuć i padać. Dobrze ze ogarnelam to co chciałam na dworze wcześniej także luz.
Oczywiście jak wyjęłam hamak to pogoda się musi popsuć jakby inaczej
|
|
|
|
#2563 |
|
Zakorzenienie
|
[1=52226a6b84e10414ec85695 991496d596c4cbe57_65555ba 93c74a;88667688]U mnie na pogodę nie mogłam narzekać do tej pory ale od tego tygodnia ma się popsuć i padać. Dobrze ze ogarnelam to co chciałam na dworze wcześniej także luz.
Oczywiście jak wyjęłam hamak to pogoda się musi popsuć jakby inaczej [/QUOTE]Moje roślinki czekają już żeby je dać na balkon ale jak noce takie zimne to nie ma sensu :/.Od kilku dni mam napady głodu co 2h jakaś masakra. W żadnej ciąży tak nie miałam. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#2564 |
|
Raczkowanie
|
Hejo!
Pozdrawiam już oficjalnie ze zwolnienia. Ja z kolei mam jakiś przypływ sił, dzisiaj nakupiłam kwiatów i doniczek i mam zamiar tym razem utrzymać je przy życiu ![]() Kupuje powoli jakieś ciuszki, nie mogę się powstrzymać wiec zazdroszczę tym, które są w stanie się opamiętać 😀 ale ja tez dużo szaleje na Vinted, wiec mam już kilka perełek ![]() Aktualnie rozpakowałam odkurzacz który przyszedł i szaleje po domu😂 muszę jeszcze wysłać do producenta generator pary, bo choć ciuszków prasować nie zamierzam, to koszule męża czasem wypada. A zamiast pary zaczął mi lac wodę jak szalony. |
|
|
|
#2565 |
|
Konto usunięte
|
Na Vinted tez zaczynam szaleć
![]() Wczoraj wydałam kupę kasy na różne wielo pielo Jakbym mogła najchętniej bym już wszystko prała i układała hahahaha ![]() a do tego czasu jeszcze wieki
|
|
|
|
#2566 |
|
Konto usunięte
|
Ja na vinted miałam całą wyprawkę dla córki. Aż się łezka w oku kręciła jak usuwałam z ulubionych. Dla syna teraz też mam kilka rzeczy, ale zanim kliknę to muszę przejrzeć rzeczy po synu i sprawdzić czego na serio potrzebuję.
|
|
|
#2567 |
|
Zakorzenienie
|
Ostatnio kupiłam po raz pierwszy na vinted sukienkę dla siebie na lato nie dość, że prawie jak za darmo (15zl) to stan jak nowa...materiał przewiewny i nie gniotliwy. Coś czuję, że teraz jak zacznę tam buszować to będzie szał.
Co tu taka cisza ? Wysłane z aplikacji Forum Wizaz Edytowane przez zubi89 Czas edycji: 2021-04-26 o 15:41 |
|
|
|
#2568 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
O tak dużo super rzeczy można znaleźć. Mam trochę do wystawienia tez ale dopiero jak ogarnę inne rzeczy do tego wrócę. Póki co tylko kupuje ![]() Praca, jestem mega zmęczona bo się budzę w nocy ciężko przeżyć mi ten dzień. Już odliczam do następnego poniedziałku bo wolne od pracy ![]() ![]()
|
|
|
|
|
#2569 |
|
Raczkowanie
|
Ja dziś byłam w biurze po raz pierwszy od jakiegoś miesiąca, bo tak to cały czas na zdalnej i mimo ze było super zobaczyć się z ludźmi to jestem tak wykończona, ze chyba dziś położę się spać przed 21 😅
|
|
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#2570 |
|
Rozeznanie
|
Ja też padam, już przestałam mieć nadzieję, że skończą się kiedyś mdłości... Do tego ta pogoda mnie dobija, wczoraj o 20 już ledwo stałam.
Czy udało Wam się może upolować koszule nocną ciążową (najlepiej też do karmienia od razu), ale nie w wersji mini, tylko tak przynajmniej do kolana? W pierwszej ciąży miałam jakieś pierwsze lepsze z allegro, ale trochę czasu spędziłam w szpitalu i te mini mnie strasznie irytowały.. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#2571 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
tak mi pasowały. Ja sie cieszę, że nie mam już mdłości dawno za sobą, ale za to mam takie zachcianki jedzeniowy... I mam prawie 2 kg na plusie. Lekarka mi mówi, że za dużo... Ehhh... Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#2572 |
|
Rozeznanie
|
O, dzięki za cynk. Będę polować w Lidlu w takim razie
|
|
|
#2573 |
|
Raczkowanie
|
Wow 2 kg i lekarz mówi że za dużo
szok to jakby moje teraz już prawie +4kg zobaczyła to ja nie wiem co by powiedziała. Ja mam wrażenie że puchnę od samego patrzenia na jedzenie staram się myśleć pozytywnie,że poradzę sobie z tymi dodatkowymi kg po ciąży![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#2574 |
|
Raczkowanie
|
Ja się na przykład nie waze u lekarza. Oszukują mnie tam na tych wagach 😂mam rytuał ważenia co poniedziałek, przed śniadaniem i dzięki temu wmawiam sobie ze nie jest tak zle 😂
|
|
|
|
#2575 |
|
Zadomowienie
|
U mnie też już 3,5 na plusie i to chyba też głównie od patrzenia na jedzenie, bo ja się baaaaardzo pilnuję ze wszystkim... Ale widocznie taki już urok mojego organizmu, że w ciąży muszę być duża i koniec. I nie lubię lekarzy, którzy wpędzają ciężarne w poczucie winy ze względu na wagę. Sama poprzednio miałam 22 kg na plusie, moja lekarka w ogóle tego nie komentowała. Po pół roku było już -29. A przecież są kobiety, które tyją 30 a nawet 40 kg. I też rodzą zdrowe dzieci i żyją.
|
|
|
|
#2576 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Masz rację leżała ze mną dziewczyna z 32kg które jej przybyło w ciąży taka niektórych uroda. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|||
|
|
|
#2577 |
|
Konto usunięte
|
Mamusie październik 2021.
Ja z ciekawości się zważyłam i u mnie waga się waha i tak ale ok 1kg przytyłam póki co
![]() Martwiłam się trochę ze nie przybrałam nic wiec super ze ruszyło. Robię spaghetti na kolacje i sernik z brzoskwiniami właśnie uwielbiam jak pachnie ciastem w domu
|
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#2578 |
|
Konto usunięte
|
Moja waga raczej jeszcze w miejscu. Ale uważam, że 2kg to nie jest dużo. Poza tym nawet jak ktoś się pilnuje to i tak nie jest do końca w stanie nad tym zapanować. No więc bez przesady.
|
|
|
#2579 |
|
Zadomowienie
|
[1=52226a6b84e10414ec85695 991496d596c4cbe57_65555ba 93c74a;88669227]Ja z ciekawości się zważyłam i u mnie waga się waha i tak ale ok 1kg przytyłam póki co
![]() Martwiłam się trochę ze nie przybrałam nic wiec super ze ruszyło. Robię spaghetti na kolacje i sernik z brzoskwiniami właśnie uwielbiam jak pachnie ciastem w domu [/QUOTE]I to jest właśnie sprawiedliwość - po spaghetti i serniku o tej porze (wiem, że macie chyba godzinę do tyłu, ale mimo wszystko) moja waga na drugi dzień by pode mną chyba pękła 😂 ja to na kolację najpóźniej o 18 to najwyżej mogę sobie jogurt zjeść 😂 |
|
|
|
#2580 |
|
Raczkowanie
|
Sernik 😍
Kurczę, ja się nie znam za bardzo, ale tez mi się wydaje że dwa kilo to nie jest dużo.. ja w zeszłym tygodniu jak się ważyłam przed wizytą to było 5kilo na plusie 😳 od kilku lat mam sporą niedowagę, więc narazie się tym nie przejmuje - zwłaszcza ze nie widzę jakos tych kilogramów .. z dwojga złego wolę chyba mieć trochę więcej do zrzucenia niż miałabym się zamartwiać, czy czasem czegoś mi w diecie nie brakuje. |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:25.

[/QUOTE]

jak będzie u mnie dziewczynka to będę mieć masę ubranek od mojej bratowej a jak chłopak to wszystko od podstaw będę musiała kupować.
chociaż pracuje z domu to sobie pranie po remoncie ogarnę.
ale wole w kawałku niż na raz i nie moc używać domu wcale bo aż takiego wielkiego nie mam a gdzieś żyć i pracować tez trzeba haha

widać czuje się pod presja trochę haha 

a do tego czasu jeszcze wieki
ciężko przeżyć mi ten dzień. Już odliczam do następnego poniedziałku bo wolne od pracy
staram się myśleć pozytywnie,że poradzę sobie z tymi dodatkowymi kg po ciąży