![]() |
#2551 |
4 pory roku i ja piąta
|
Dot.: Wirtualna przyjaźń 4
![]() Właśnie jestem po szukaniu chirurga od zębów i mam termin na jutro. Udało się, akurat złapałam ostatni termin ![]() ![]() ![]() Lenifo ![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 12:32 ---------- Poprzedni post napisano o 12:20 ---------- Cyferko ![]() ![]() ![]() Edytowane przez Emmi123 Czas edycji: 2024-07-05 o 11:58 |
![]() ![]() |
![]() |
#2552 |
Zakorzenienie
|
Na szczęście Emmi nie mam jakiejś awaryjnej pilnej sytuacji. Mama chciała się skonsultować. To i dobrze, bo czasem ona mi nie mówi co się dzieje a lekarzowi powie. To i ja się dowiem. Nie że lekarz zdradza tajemnice jakąś, ale ja musze z nią iśc do gabinetu bo jestem jej obsługa wózkowa i wszelka inna. Ludzie starsi czesto maja jakąś dolegliwość a nie powiedzą. A jak nie powiedzą to nikt nie wie np i masz babo placek. Czasem jest proste rozwiązanie., a oni troturuja samych siebie i wpadają w depresje... A depresja sama w sobie to dopiero generator chorób.
|
![]() ![]() |
![]() |
#2553 |
Zakorzenienie
|
Emmi osiedlowa apteka, pani pamięta, co jaki pacjent co miesiąc kupuje
![]() W razie czego, też tak bywało, pisała receptę na siebie. Nie wiem czy to jest nagminne, ale słyszałam od znajomych, że też korzystali, dla mnie to ludzkie podejście, nie idę w kierunku zagłębiania się sprawy. Dla mnie sprawa honoru, żeby receptę donieść i zawsze tak było. Może nie wszystkim użyczają? Emmi koszmar opisujesz. Oczywiście, że podlegał on sprawie sądowej, ale wtedy jeszcze więcej kasy byście stracili i nie wiadomo, czy sprawa byłaby wygrana. Ech. Super, że udało Ci się coś załatwić, tym bardziej, że jutro sobota. Edytowane przez Cyferkaa Czas edycji: 2024-07-05 o 12:05 |
![]() ![]() |
![]() |
#2554 |
4 pory roku i ja piąta
|
Cyferko
![]() ---------- Dopisano o 13:23 ---------- Poprzedni post napisano o 13:22 ---------- Cyferko ![]() ---------- Dopisano o 13:24 ---------- Poprzedni post napisano o 13:23 ---------- Może byśmy tak...? Lenifo ![]() ![]() ---------- Dopisano o 13:30 ---------- Poprzedni post napisano o 13:24 ---------- Tu pisałam o ,,moich działaniach porządkowych" w kwestii butów ![]() Więc się robi. Junior pościągał mi graty i przemył część wysoką regału. Ja bym musiała z drabiny a on po prostu stanął i dosięgnął ![]() Odnalazły się zagubione w zeszłym roku nakrętki od słoików, które szukał MM. I coś jeszcze, ku mojemu zdziwieniu, że to tutaj ![]() Edytowane przez Emmi123 Czas edycji: 2024-07-05 o 12:26 |
![]() ![]() |
![]() |
#2555 |
Zakorzenienie
|
Syn przed założeniem aparatu musiał usunąć wszystkie ósemki.
Także słyszałam co nie co o kolejkach na chirurgii szczękowej. Dwa udało mu się usunąć na NFZ w akademickim szpitalu, studenci poradzili sobie znakomicie, zaliczenia były ![]() Emmi ,ale fajnie, że Wam się udało. ----------- Lenifko moja mama nie pozwala mi wejść ze sobą do lekarza ![]() Mówi, że ją obrażam i robię z niej nienormalną ![]() Ale u Ciebie inna sytuacja. Czy dobrze pamiętam, że swój dyżur kończysz z końcem lipca? ---------- Dopisano o 12:41 ---------- Poprzedni post napisano o 12:32 ---------- Emmi, dziękuję dobrze się czułam dzisiaj do momentu, jak chłopaki powiedzieli, że jestem blada ![]() ![]() Wszystko dobrze, jest ok. ------------ Zawsze mnie rozbawiasz, jak opowiadasz o rodzince ![]() Dom tętni życiem i masz dodatkowe dziecko ![]() Gdy go już mam, brakuje tamtego. ---------- Dopisano o 12:50 ---------- Poprzedni post napisano o 12:41 ---------- https://www.google.com/search?q=Tedd...+na+ytub&gs_lc Uwielbiam. ---------- Dopisano o 12:51 ---------- Poprzedni post napisano o 12:50 ---------- Emmi ja białą herbatkę ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2556 |
Zakorzenienie
|
Tak jest trochę inna sytuacja. To, że rozmawia to pracowała nad tym moja córa. uczyła ją od nowa mówić. Ona jest po udarze i na wózku. Sama to zrobi kilka kroków, ale musi się czegoś trzymac.Brat porobił poręcze po domu aby jej było latwiej.
Emmi ja tu dość systematycznie zaglądam. Ale wiesz jak mnie weźmie czasem za filozosie jakąś. Nie chcę dziewczyn męczyć ![]() Edytowane przez lenifa Czas edycji: 2024-07-05 o 13:01 |
![]() ![]() |
![]() |
#2557 |
Zakorzenienie
|
Lenifko nie męczysz
![]() ---------- Dopisano o 13:14 ---------- Poprzedni post napisano o 13:00 ---------- Wracam do pracy ![]() Pa. Jeszcze wpadnę ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2558 |
4 pory roku i ja piąta
|
Lenifo
![]() ![]() Cyferko ![]() ![]() Adi ![]() ![]() ![]() ![]() Milka ![]() ![]() Edytowane przez Emmi123 Czas edycji: 2024-07-05 o 14:03 |
![]() ![]() |
![]() |
#2559 |
Zakorzenienie
|
Nastawiłam frytki i rybka już usmażona.
Adusia będziesz miała co czytać ![]() A co Ty bidulko jesz? Mania opiekuje się Tobą? Nie jest wystraszona babci chorobą? Dzieci różnie reagują. Zresztą nie tylko dzieci ![]() Mój Emek jak zachorowałam, po dobie zajrzał do mnie zapytać gdzie herbata stoi, (mieli przerwę śniadaniową) ![]() Potem ukradkiem zaglądał, a jak już zobaczył, że lepiej się czuję, to co rusz przybiegał pytać jak się czuję, aż za którymś razem pogoniłam ![]() Ech.. ---------- Dopisano o 13:57 ---------- Poprzedni post napisano o 13:56 ---------- OBIAD! Pa |
![]() ![]() |
![]() |
#2560 |
🍀🌻jest jak jest🌻🍀
|
Hmmm... na temat kolejek do lekarzy trudno mi się wypowiadać... bo ja zawodowo, koleżeńsko i rodzinnie jestem związana ze światem medycznym... także kłopotów z terminami raczej nie mam...
---------- Dopisano o 15:02 ---------- Poprzedni post napisano o 14:59 ---------- Frytki i rybka? Milion lat nie jadłam! ---------- Dopisano o 15:10 ---------- Poprzedni post napisano o 15:02 ---------- Mania tak, opiekuje się. Dziadeczek też. Ona nie jest przestraszona, bo od maleńkości wie, że ma schorowaną babcię. ---------- Dopisano o 15:14 ---------- Poprzedni post napisano o 15:10 ---------- Co porabiam? Głównie leżę w zaciemnionym pokoju i radyjka słucham. Trochę z bliskimi przez telefon pogaduję. No i czas jakoś leci. A na nosie obowiązkowe: 😎 |
![]() ![]() |
![]() |
#2561 |
Zakorzenienie
|
Adusia
![]() Dobrze, że masz Manię ![]() Frytki i rybka w nowej zabaweczce upieczone. Frytkownica beztłuszczowa jak na razie ma 10/10 Frytki bardzo chrupiące, super. Emek taki zadowolony, bardzo mu smakowało. Mówi, że mogą być codziennie. Nauczę, niech robi ![]() ------------- Emmi ![]() A Ty dzisiaj coś pichcisz? |
![]() ![]() |
![]() |
#2562 |
🍀🌻jest jak jest🌻🍀
|
Upsss... przeczytałam: a co ty porabiasz... teraz dopiero zauważyłam, że Cyferuś napisała: a co ty jesz...
No więc do dzisiaj to były zamrażarkowe zapasiki, albo pierogi z jagodami polane śmietaną. Pierogi kupowane oczywiście. Mania uwielbia, dziadeczek lubi, ja toleruję. Natomiast dzisiaj ból oczu wyraźnie mniejszy i chyba z tego powodu poczułam chęć na ugotowanie krupniku. Dokładniej mówiąc zrobiłam dwa krupniki. Dla dziadeczka z pęczaku, a dla Mani i mnie z drobnej jęczmiennej. Zjedliśmy nawet z apetytem. Zrobiłam tych zup troszkę więcej. Szybko schłodziłam, wstawiłam do lodówki, będą na jutro jak znalazł. Edytowane przez Adazina Czas edycji: 2024-07-05 o 16:30 |
![]() ![]() |
![]() |
#2563 |
4 pory roku i ja piąta
|
Jest i Adi
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2564 |
🍀🌻jest jak jest🌻🍀
|
Emmi,
no jasne... zapach świeżo parzonej czarnej herbaty mnie skusił... Naprawdę, poczułam ogromną chęć na filiżankę czarnej. Bardzo rzadko ją pijam. Dziś zapragnęłam. Na zdrowie..!! |
![]() ![]() |
![]() |
#2565 |
4 pory roku i ja piąta
|
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#2566 |
🍀🌻jest jak jest🌻🍀
|
Witajcie !!
Ach, jakież piękne śniadanko na nas czeka. Buźka, Droga Emmi. ![]() ===== Noc przespana. Oczy mniej bolące, mniej wrażliwe na światło i mniej czerwone, a powieki mniej obrzęknięte, Podsumowując - idzie ku lepszemu. |
![]() ![]() |
![]() |
#2567 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#2568 |
4 pory roku i ja piąta
|
O! Hejka
![]() Cieszę się z tych wszystkich dobrych wiadomości na temat zdrowia i snu. Bardzo się cieszę. U mnie ma być maks 31*C i powiem Wam, że wolałam jak było chłodniej. Powrót okropnych upałów wcale mi się nie podoba. A jak z pogodą u Was? |
![]() ![]() |
![]() |
#2569 |
Zakorzenienie
|
I jeszcze jedna cudowna wiadomość
![]() Hiszpanie wygrali z Niemcami ![]() ---------- Dopisano o 07:53 ---------- Poprzedni post napisano o 07:49 ---------- Emmi u mnie ma być 28 Ciężko wszystkim w upały, biedne zwierzątka też się męczą. Damy radę ![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 08:00 ---------- Poprzedni post napisano o 07:53 ---------- Emmciu a jak Twoje samopoczucie? Jak się czujesz? ---------- Dopisano o 08:02 ---------- Poprzedni post napisano o 08:00 ---------- Rano zrobiłam zakupy, weekend z Emkiem. Starszy syn lata dzisiaj szybowcem, a młodszy ma wesele. |
![]() ![]() |
![]() |
#2570 |
🍀🌻jest jak jest🌻🍀
|
Babeczki,
u nas pogoda jak w południowych krajach. Słońce i niebo bez żadnej chmureczki. Dopijam kaweczkę i... i idę poleżeć... Paaa...!! ![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 09:22 ---------- Poprzedni post napisano o 09:20 ---------- Cyferciu, drineczek przepiękny, w moich ulubionych radosnych barwach. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2571 |
Zakorzenienie
|
Dzień dobry
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2572 |
Zakorzenienie
|
Dzień dobry Aniu
![]() ----------------- Ja po krótkim maratonie. Biegałam po chleb dla mamy, bo już sama się wybierała. Kupiłam jej też lody, uwielbia... |
![]() ![]() |
![]() |
#2573 |
🍀🌻jest jak jest🌻🍀
|
Buziaki, Aniu...
![]() Chodź do nas, chodź... ===== Cyferciu, lody uwielbiam. Ale od tygodnia nie mogę. W tej mojej chorobie mam mocno obolałe gardło, więc się boję. Chociaż z drugiej strony nasz szef (bardzo dobry, starej daty lekarz) gdy kogoś w pracy zaczynało gardło boleć, to kupował dużo lodów i od tego kurację chorującego podwładnego zaczynał. Kilka razy dziennie porcyjka lodów. Przeważnie pomagało. Nigdy, przenigdy w pierwszej chwili nie wypisywał antybiotyku. Mawiał, że na to zawsze przyjdzie czas. Edytowane przez Adazina Czas edycji: 2024-07-06 o 11:23 |
![]() ![]() |
![]() |
#2574 |
4 pory roku i ja piąta
|
Dzień dobry
![]() I pierwszy tydzień lipca już za nami... Jak się czujecie? ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Lipiec to okres ptasich tegoroczniaków na naszym podwórzu. Wróbelkowate są wścibskie i nawet potrafią przysiąść blisko na poręczy balustrady, gdy człowiek siedzi na huśtawce ogrodowej i rozmawia. A to wpadną do domu i potem wyfrunąć nie mogą. Kłopotliwe jest jak uderzają w zbyt czystą szybę okna ![]() Edytowane przez Emmi123 Czas edycji: 2024-07-07 o 08:02 |
![]() ![]() |
![]() |
#2575 |
🍀🌻jest jak jest🌻🍀
|
Witajcie !!
U nas deszcz. A właściwie wielogodzinna mżawka. Spałam całkiem spokojnie, a teraz mocno kawy pragnę. ===== Emmi, fajne takie podglądanie przyrody. Młode sójki pewnie, tak jak i ludzkie dzieci, nie zdają sobie sprawy z czyhających zagrożeń. Edytowane przez Adazina Czas edycji: 2024-07-07 o 08:42 |
![]() ![]() |
![]() |
#2576 |
Zakorzenienie
|
Dzień dobry.
Dotarłam i ja. Emmi piękny, niedzielny stół ![]() W Kotełkowie królują szpaki ![]() --------- Adusia zdrówko coraz lepiej? Zazdroszczę deszczu. U mnie skwar 26*C w tej chwili. Silny wiatr, może coś nawieje. --------------- A ja od rana drepczę po chatce, sprzątam po kątach ![]() Pralka pierze, zaleta własnego domu, w bloku nie odważyłabym się w niedzielę włączyć pralkę. Zrobiłam sobie szklaneczkę elektrolitów woda+miód+cytryna+szczypt a soli Adusia coś jeszcze dodać? |
![]() ![]() |
![]() |
#2577 |
🍀🌻jest jak jest🌻🍀
|
Cyferuś,
dodaj jeszcze szczyptę suszonego imbiru. |
![]() ![]() |
![]() |
#2578 |
🍀🌻jest jak jest🌻🍀
|
Cyfereńko,
o tak, jest zdecydowanue lepiej. Nie czuję w oczach rwania, pieczenia i kłucia. Nawet jestem dzisiaj bez ciemnych okularów i daję radę. Tylko nie wiem czy jest to zasługa braku słońca, czy faktycznie tak mi się poprawia...... Edytowane przez Adazina Czas edycji: 2024-07-07 o 09:33 |
![]() ![]() |
![]() |
#2579 |
Zakorzenienie
|
Adusia poprawia się
![]() --------- A, tak imbir w proszku mam ![]() ------ Dzisiaj mam dzień dla siebie. Z mamą przez telefon dzisiaj na gadu....mówiła, żebym nie jechała do niej, zamknie drzwi i nie wpuści mnie! ![]() ![]() ![]() Rozkaz mamusiu, dziękuję ! ----------- Nigdzie nie wychodzę. Wieczorem pojadę do kotków. |
![]() ![]() |
![]() |
#2580 |
🍀🌻jest jak jest🌻🍀
|
Cyferko,
DZIEŃ DLA SAMEJ SIEBIE.........!! Tak, tak, tak...................... .....................!! |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:06.