Dzieciaczki Lipcowo-sierpniowe 2006:) - Strona 86 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2007-04-24, 17:44   #2551
kasia1361
Zadomowienie

GG do kasia1361 Send a message via Skype™ to kasia1361
Dot.: Dzieciaczki Lipcowo-sierpniowe 2006:)

Monka dokładnie sie tak czasmi czuje ,teraz juz więcej wychodze sama wieczorami na babski comber.
Jednak musiałam długo o to walczyc z moim tz.
Facetom sie wydaje ze my jak juz dzieci mamy to nic nam nie wolno lub nie wypada.
Tak więc w najblizszym czasie planujemy z przyjaciółkami babski wieczór.
Ach jak mi wtedy dobrze ,nikt nic ode mnie nie chce .
Gnuśnieje jak tak w domu musze siedziec.

https://wizaz.pl/forum/album.php?albumid=2422

Kacperek
27.05.2004r,
34 tc,2650 i 51 cm

Igorek
04.07.2006r
39 tc,3520 i 57 cm

Martynka
31.05.2011r
38 tc,3600 i 53 cm

kasia1361 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-04-24, 19:21   #2552
Rania
Raczkowanie

Nikola-Laluni wszystkiego Najjjjjjjjj

no to kolejny niezbyt lajtowy dzien za nami, mała ciągle popłakuje,nie toleruje rozłąki nawet na 5 min,po wyjsciu z pokoju zaczyna sie teatrzyk,zalewanie sie lzami itp
cała umazana łzami,smarkami jak dziecko bite i karcone przez rodziców
takze ugotowanie obiadu nie lada wyczyn
za to trochę unormowala spanie ok 10 przez dwie godzinki i ok 16 jakies 40 min,nie jest zle

dostala jakiegos uczulenia na pipci,pełno czerwonych pryszczy,chyba ja to swędzi bo ciągle lapie za pieluszke,nie wiem czy to nie uczulenie od tych nowych pamprow z zielonym wkladem,czytala o tym gdzies ze uczulaja
zawsze miala huggisy i bylo ok

kupilam fridę do odciągania gilków,super
sciaga duzo i doglebnie lepsze jak gruszka moge polecic
mala troche marudzi ale mam juz wprawe i szybko robię swoje

z tymi chlopami to Doridee ma racje,swoja drogą wina matek ze chlopow tak wychowuja
moja tesciowa sprzatala za mojego jak juz chlop jak dab byl i rano wstawala aby mu sniadanie uszykowac
takze mamy synkow nie robcie kalek z dzieci

ja swojego angazuje jak mogę ale czasami juz mam dosc ze sie sam nie lapie tylko wszystko musisdz pokazac powiedziec
jak mu powiem wyszoruj umywalkę w lazience to zrobi to ale prysznica juz nie umyje
Stary 2007-04-24, 20:28   #2553
Doridee
Zakorzenienie

GG do Doridee

Raniu ja też mam Fridę - zgadzam sie jest super ale moja Ala ma inne zdanie na ten temat - nienawidzi jej
To samo chciałam napisać do mamuś synków - gonić do roboty od małego!!! Żeby kobity miały z nich pożytek Ja tam Ali też nie zamierzam oszczędzać
Moja Ala też strasznie ode mnie uzależniona, czasem nawet na podłodze nie posiedzi tylko ciągle na rękach jak małpka - tak ostatnio coś jej się porobiło Jak siedzę z nią na podłodze to z reguły jest OK, chociaż i tak co chwila sie wdrapuje na łapki, przytuli i schodzi, pobawi sie i tak w kółko Ale nie daj boże siądę do komputera, ciągnie mnie za nogawki, jęczy, nie ma szans żeby coś napisać czy przeczytać
Kurcze, Ala też ma krosteczki na pupie... sądziłam, ze to odparzenie ale też używam tych nowych pampersów Muszę to poobserwować.

Monka ja to już powoli świruję w domu Staram sie na spacerki umawiać z koleżankami - zawsze można pogadać, nie tylko o dzieciach
A propos spotkań - w piątek organizujemy spotkanie wizażanek olsztynianek - może któraś ma ochotę dojechać? Przyjedzie tez Marti z Laurką Suuper!!! Jak jeszcze byłyśmy w ciąży nie mogła przyjechać ale teraz sie w końcu poznamy w realu. Ja też wezmę Alę ale po godzinie przyjdzie po nią Andrzej bo pewnie będe już wykończona jej wygibasami... Czy Wasze dzieci siedzą w wózku na spacerach???? Ala zazwyczaj ma 30 minutową drzemkę, później ja sadzam i wytrzyma może z 15-20min. i koniec! Wierci się, płacze, wstaje, muszę ja wziąć na ręce bo inaczej jest wrzask Później ją znowu wkładam do wózka ale jak patrzę na te spokojne dzieci, które sobie jadą, oglądają otoczenie Moja Ala nie może spokojnie w miejscu usiedzieć

Dziś mieliśmy rozmowę z TŻ no i będę czekać na jej skutki Pożyjemy - zobaczymy

Wenezja jak Emilcia? Dziś chyba robiliście badanie krwi? Daj znać czy wszystko OK.
Stary 2007-04-24, 21:36   #2554
monka23
Zakorzenienie

Moje dziecko jest szalone a to moja wina moja wina do tej pory nie spi i juz wiem czemu , dalam mu red bulla wiem wiem glupie , ale lubi go he oczywiscie troszke ale teraz mam za swoje Dalam tz-towi niech ogladaja mecz.

Nie wiem czy zaliczyc to jako pierwsze slowo ale dzis spalam maly tez on sie pierwszy obudzi i zaczo nie budzic EJJJJ EJJJJJ haha i franca mnie obudzila tak sie darl haha a pojaram sie tym ze to pierwsze slowo

Kasia wychodzz domu jak najwiecej chlopaki rosna wiecej czasu sami sie zajma.Jeszcze nie doslownie i nie teraz ale zleci.

Doridee moj chyba siedzi caly czas w wozku na spacerze albo w furce takze nie nazekam.

Renia moze powoli ja jakos przyzwyczajaj nie wiem zainteresuj ja czyms mow glosno do niej ze idziesz do kuchni spiewaj wroc na chwile zrob A KUKU i pojdz znow ja tak robie i nie mam klootu z zostawianiem go samego .Powoli jakos sie przyzywyczaji ze idziesz gdzies ale wrocisz Nie wiem sama

Obiecuje ze mojego swirka malego tez gonic bede hehe zeby lewus nie byl i szanowal prace kobitek Juz swojej mamusce mowilam ze takiego bledu napewno nie popelnie jak ona.

A co to za papmpersy uzywacie? my 4plus i w sumie tez ma takie malutkie ale to czasem krostki
Dzis na okolo jajek mial zaczerwienione smarowalam mu kremem hehe ale sie chichral haha.

Doridee ja bym dojecala haha jakbym w Polsce byla , a tak dupa
monka23 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-04-24, 22:10   #2555
lucky blue rose
Raczkowanie

Monka padam z tymi Twoimi redbulami dziecko uzaleznisz!

otóz moje drogie Maksiu bedzie kiedys superowym mezusiem jak jego tatusmoja tesciowa tak wyszkolila synka ze teraz zrobi wszystko co tylko zechce posprzata, ugotuje, pozmywa, zrobi zakupy ... oczywiscie nie wykorzystuje tego i pracami domowymi zajmuje sie glownie ja ale baaaardzo mi pomaga, a przy Maksiu zrobi tez wszystko - normalnie SKARB

wyobrazcie sobie - Maks wczoraj znalazł swojego siusiaka padłam - siedział sobie golutenki przed kapiela i nagle zaczal sie bawic siusiorem i chichrac hahaahaaaa
a dzis nauczyl sie robic sam kosi kosi tzn klaskac do rytmuw ogole to jest cudny

ale mi sie post udał, prawie jak hymn pochwalny dla moich chłopow
papa dobranoc
Stary 2007-04-24, 22:27   #2556
monka23
Zakorzenienie

Spi

Lucky ja uz chyba ejste uzalezniona od red bulli hehe nie sadze zeby mu az tak podal zamoczyl jezorka tylko i pmlaskal .Wogule to o lbi kwasne , cytryne mu dam sama i sobie ciomka , papryczke chilli dam tez pociumka, jogurt z czosnkiem i szpinakiem tez lubi az sie trzesie .

O przypomnialo mi sie jak to jest z tymi sloiczkami jak cos jest od 4 miecha potem od dajmy np 5 lub 6 lub 7 miesiaca A nasze bobaski teraz w wieku 7 lub 8 miesiac to dajecie czasem tez sloiczki od 4 miesiaca?Czy juz stoicie na sloiczkach odowidnich do wieku bobaskow czyli 7 lub 8 miesiac .I juz nie podajecie tych od 4 miesiaca

I jak jest z ta kaszka nestle ryzowa np jablkowa , pisze na niej zeby karmic lyzeczka po dodaniu do mleka dziecka , wtedy jest taka gesta konsystencja .Aha ipisze ze NIE ZALECA SIE podawania w butelce ale nie zakazuje , i jak dodam do mleka troszke zeby mleczko bylo gesciejsze , to stanie sie cos? Pytam bo mam tu tylko do wyboru taki kleik ryzowy od 4 miesiaca ktory dodaje sie do mleka i jest bezsmakowy a nie widzialam zeby byly takie kaszki dla starszych dzieci .Nie orientuje sie jak jet w Polsce czy sa takie kaszki od 4 potem od 6 miecha czy tez tylko jedna granica.Buuuu kuma ktos? Doradzcie mamuski. Oczywiscie tez sa kaszki ktore podaje sie do mleka i karmi lyzeczka ale mi chodzi wiecie o co Caly czas go ta lyzka karmic nie bede bo duzo nie zje a wbutli troce wydulda. haha

Mam ochote na czeklade biala milke albo na jajko marsa
Stary 2007-04-25, 08:21   #2557
Rania
Raczkowanie

Całuski dla Emilki

Monka są kaszki tez od różnego wieku ,ja daję małej albo na gęsto łyżeczką taką juz z mlekiem albo samą ryżową dodaję do mleka w butli w małej ilosci aby ją zagęścić.
Czyli na 210 gotowego mleka dodaję 2 łyżki duże ryżowej .

Z tymi słoiczkami to daję małej takie po 8,po 9 miesiącu bo są duże mają 190 gr innych obiadów nie bo male słoiki i takie papki ale desery dowoli z kazdego miesiąca poprostu to co lubi.

Odradzają picia kaszki z butli bo ma cukier i zęby strasznie sie psują te przednie od długiego ciągnięcia przez smok.Mojej jeszce sie nie ma co popsuć

Chyba po 9 miesiącu mozna juz podawać kaszkę manną i owsianą więc większy wybór i wszelkie potrawy zawierajce gluten czyli makarony,biszkopty itp

Nocka do bani,mała wstawała jakies 4 razy i lądowała w naszym łożku,strasznie marudzi widzę juz takie dwa paski na dole białe,moze wkrótce nadgoni z tymi zębami

Edytowane przez Rania
Czas edycji: 2007-04-25 o 08:46
Rania jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-04-25, 08:31   #2558
Doridee
Zakorzenienie

GG do Doridee

Wielkie buziaki dla dwóch naszych słodkich gwiazdeczek - Emilki i Nadusi z okazji 9-ego miesiąca

Monka
moim zdaniem niedobrze jest dawać posiłki odpowiednie dla niemowlaka 4-miesięcznego dziecku 8-miesięcznemu - głównie dlatego, że nasze dzieci muszą już uczyć się jeść większe kawałeczki a te zupki i dania dla mniejszych dzieci to tylko papki... Poza tym skład - widze po obiadkach, które kupuję Ali, że jest coraz bardziej urozmaicony, wprowadzane są nowe składniki, np. dzis dam jej po raz pierwszy zupkę z kluseczkami (są od 9. miesiąca ale to już prawie za dwa tyg ) Podejrzewam, że te kluseczki z mąki (gluten) i dlatego taka granica
Teraz kaszki Podejrzewam, ze nie zalecają dodawać do butelki tylko ze względu na to aby nie przyzwyczajać dziecka do jedzenia posiłków z butelki tylko łyżeczką Ala kaszkę z butelki zjada tylko wieczorem i rano - jeszcze w łóżeczku. W ciągu dnia wszystkie posiłki je łyżeczką Ale to głównie dlatego, że w dzień nie chciała jeść z butli, jak zaczęłam podawać z miseczki to zjada Ja dodaje jej kaszkę ryżową do mleka lub robię gotowa kaszkę mleczno-ryżową (na mleku mod.). Kupiłam niedawno kaszkę pszenną (od. 9.miesiąca) i też niedługo spróbujemy O ile sie orientuje to u nas kaszki są właśnie od 4., 6., 9. i 12. miesiąca Ala nie lubi kaszek Nestle, ja kupuję tylko BoboVity.
No to rozprawka mi wyszła

Lucky kochana chwal te swoje skarby ile wlezie Uwielbiam czytać takie hymny Daje to nadzieje, że nie wszyscy faceci są zepsuci i podli
Brawa dla Maksia za kosi kosi i nowe odkrycie A propos odkrywania siebie to przypomniała mi sie śmieszna historyjka mojej siostrzenicy Miała jakieś 2-3 latka no i też bacznie siebie obserwowała, generalnie na narządy intymne mówiła pupcia Podczas pewnej kąpieli ogląda sie na dole, ogląda i nagle z wielkim przejęciem krzyczy "Mamo a pupcia ma języczek"
Stary 2007-04-25, 08:41   #2559
kasia1361
Zadomowienie

Wszystkiego naj ,naj dla EMILKI I NADUSI zokazji 9 miesiąca,duzo zdrówka

Monka my uzywamy pampersów 4
Doridee ,Raniu zgodze sie z wami ,ze to wina matek
.
Moja tesciowa to skakała koło synusia jak małpka.
Byc moze dlatego ze jest jedynakiem.
Moich synów bede uczyc wszystkiego i wpajac ze to ze są facecikami nie zwalna ich z innych obowiązków.
Mój sebastian to kiedys nawet talerza po obiedzie nie wyniósł,bo mama za niego to robiła.
NO ja niestety nie bede
Wychodze na spacery z dziecmi i spotykam sie z kolezankami,jednak czuje luz psychiczny jak sama jestem przez kilka godz.
Kurcze Igor dzisz odstawiał mi cyrk w nocy budził sie z rykiem ,teraz tez non stop marudzi.
Ach te zebiska.
Pogoda dzis piękna więc na spacer zaraz śmigamy.
dla przeslicznych dzieci.

Kacperek
27.05.2004r,
34 tc,2650 i 51 cm

Igorek
04.07.2006r
39 tc,3520 i 57 cm

Martynka
31.05.2011r
38 tc,3600 i 53 cm

Stary 2007-04-25, 09:23   #2560
gosiula
Rozeznanie

GG do gosiula

Kochanym solenizantkom wszystkiego najlepszego ,dużo zdrówka i miłości.

O Boże moja koza jutro też już kończy 8 m-cy ,kiedy to zleciało.

dziewczyny ,jak tak sobie czytam to zaczynam się cieszyć ,ze prze te 7 godzin dziennie jestem w pracy, chociaż z drugiej strony to mam wyrzuty sumienia przez to.

a szczęście mam taką nianię (tfu,żeby nie przechwalić) ,że spokojnie zostawiam Ninkę z nią.
Mała ma opalone pycho jak nie wiem, wczoraj była w sumie 6 godzin na dworze, 3 z nianią i 3 ze mną po południu. jak przyszłam do domu to myślałam ,ze ducha wyzionę .Na szczęście wczoraj była grzeczna w wózku ,bo tez potrafi się nieźle wyrywać.

Dziś w mojej firmie było podsumowanie nieobecności pracowników za ostatnie 2 lata- wypadam nędznie ,bo nie było mnie prze 1400 godzin -czyli ponad 150 dni w pracy,ale w końcu macierzyński i td.
Ale teraz pewnie ci najlepsi dostaną jakąś kasę z tego tytułu
gosiula jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-04-25, 11:58   #2561
wenezja
Rozeznanie

Naduniu, Emilko, wszystkiego dobrego z okazji Waszego święta!

Ach... Wysłałam męża wczoraj na to badanie. Mówił, że szybko poszło, aż się same pielęgniarki dziwiły. Od razu krewka poszła Emka się lekko żaliła i popłakała, ale mąż wziął na ręce i już ok. Dzisiaj donieśliśmy siuśki, bo wczoraj nie udało się złapać. Dzisiaj mamy odebrać wyniki. Może jutro uda nam się iść do lekarza. Ja zresztą wczoraj byłam ze sobą. ten brzuch coś mi żyć nie dawał i wczoraj w nocy aż zwracać zaczęłam. Po badaniu wyszło, że woreczek żółciowy nawala, albo jest jakieś zapalenie w żołądku, bo na jedno i drugie reaguje. Jak się to nie ustabilizuje po lekach, to rurka w gardło i USG brzucha! Oby nie! Na szczęście wczoraj było lepiej i dzisiaj też sie nie pogarsza.

Poza tym w domu jestem kocioł. Emka dostaje ostatnio małpiego rozumu. Pisałam kiedyś, że szaleje, ale to co teraz wyprawia, to już istne tornado. Wrzeszczy jak opętana praktycznie cały czas. Jest spokój jak śpi. Na spacerze nie usiedzi w wózku ni minuty. Właśnie poszła spać po walce, która trwała 1,5 godz. Te moje żołądkowe rewolucje, to też od nerwów mogą być... I pewnie tak jest, bo nic tłustego ostatnio nie jadłam... W ogóle mało ostatnio jadam...
-,,Biedna Emilka marznie a ja tutaj leżę"
wenezja jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-04-25, 12:18   #2562
monka23
Zakorzenienie

Witam
Duzo zdrowka dla solenizantow usmiechow na twarzycce i pociechy z rodzicow hehe

Dzieki kobitki za odzew, malemu nie daje caly czas tych sloiczkw np od 4 miesiaca ale czasem i tak jak Renia daje deserki , albo jakis sloiczek ze szpinakiem i dlatego pytalam zeby sie upewnic zebym jakiejs krzywdy mu tymnie zrobila .Domyslam sie ze dziecko rosnie ijego potrzeby sie zwiekszaja i oczywiscie musi nauczyc sie gryzc.A z ta kaszka to tak ze maly je rano i wieczorem tylko z kubka niekapka a tak to lyzeczka , a ta kaszke nestle wczoraj dalam na sprobowanie do botli bo akurat nie mialam tej do mleka dopiero dzis jedziemy dla ksiecia po ta co lubi haha.

Dzis wstapie do slepu polskiego moze moja kasze manne albo ta owsiana Reniu i jak to sie porcjuje i robi z mlekie bo nie wiem Kilka lyzezek podgotowc i dodac do mleka czy tylko dodac do mleka i zgestnieje.

Wenezja moze idz sobie badanie zrob bo oze jakas nerwice masz albo ajkies wrzody ci siena zoladku zrobily Nie zapominaj tez o sobie i o swoim zdrowiu.Ty bedac chora nie bedzieszmogla zajac sie Emka .

Ah faceci

Pozdrowionka i milego dzionka
Stary 2007-04-25, 20:43   #2563
Alabama24
Raczkowanie

Hej kobitki, czytam i czytam co piszecie, a kiedy już zabieram się do napisania, to synalek zawsze mi prezszkodzi, ostatnio nie odstępuje mnie na krok, wcale nie chce się sam bawić, na spacerkach też się zaczyna nudzić w wózku i marudzi...cos okropnego. Rozpieszczony-tak mówi jego tatuś- i śmieje się, że dobrze mi tak.

WIELKIE BUZI DLA EMILKI I NADII

Wenezja współczuję tych wszytskich badań niuni i Twoich kłopotów ze zdrówkiem, oby wszystko było dobrze

Doridee piękna rozprawka, wszystko to prawda co piszesz. Ja walczyłam z Tymciem, żeby nauczył sie jeść kaszkę z łyżeczki, przynajmniej rano, ale nie chce, z butli ciągnie rano i wieczorem. Też kupuję tylko Bobovitę i to raczej te mleczno ryżowe. Przymierzam się, żeby mu ugotować kaszkę manną na mleku modyfikowanym, zupki juz zagęszczałam nią i mu smakowało. Ostatnio kupilismy Miśkopty (ale drogie!!!!!!) smakują mu, fajne są bo takie twardsze z zewnątrz, dla ząbkujących rewelka. Chrupki kukurydziane juz mu się znudziły. Super fotki Ali, podobna do taty

A ja mam nową fryzurkę, poddałam się eksperymentalnemu ścinaniu na szkoleniu fryzjerskim, zaryzykowałam, ale nie żałuję choć zawsze mam stracha przed radykalną zmianą uczesania, ale czas to zmienić, zresztą włosy i tak zawsze odrosną

A jeśli chodzi o zwierzenia dotyczące teżetów, to u mnie nie jest źle, z tym, że mąż pracuje non stop. Jak już jest w domu to szkoda mi go o cokolwiek prosić, taki padnięty, ale ma przynajmniej pracę, którą kocha.

(...)Im bardziej wzrok natężam, tym widzę mniej,
i woda schylona nad słońcem tym bliższe przynosi odbicie,
im dalszy od słońca oddziela ją cień...
J.P.II

Tymuś = szczęście
Alabama24 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-04-25, 20:58   #2564
Doridee
Zakorzenienie

GG do Doridee

Alabamo pokaż się w nowej fryzurce Ja też poddałam sie ostatnio eksperymentowi.. i sama obciachałam sobie włosy Haha a dopiero co pisałam, że zapuszczam - ja jednak nie lubię długich włosów A że jestem niecierpliwa i nie chciało mi sie czekać na wizytę u fryzjera wiec chwyciłam za nożyczki i ciach, ciach no i mam znowu krótkie włoski - ale takie lubię najbardziej Pewnie nie jest za prosto ale ostatnio nosze kręcone więc nie widać
Też chciałam Ali kupić jakieś "dzieciowe" ciasteczka, czy te Miśkopty są z glutenem? Jakiej firmy? Maksiu sie nie dławi? Mam ochotę czasem dać Ali jakieś twardsze ciasteczko ale boje sie, że sie zakrztusi Za to chrupki kukurydziane uwielbia

Wenezja ojoj - życzę zdrówka Daj znać jak wyniki wyszły, no i weź się za swoje zdrówko

Raniu ja myślę, ze Nadia taka niespokojna przez ząbki - zobaczysz lada dzień wyskoczy
Stary 2007-04-26, 00:03   #2565
monka23
Zakorzenienie

Aloha

Kupilismy nocnik malemu haha taniutki strasznie i malutki , a widzialam taki malutki kibelek juz sie napalilam ale tera nie mamy miejsca wiec na ten go bede sadzac.Za dwa tyg chyba juz dom nasz bedzie hehe .

Kupilam tez kaszke manne ale jak to robic i tez tam pisze ze mozna zupki zageszczac tym, ale jak , podgotowac kaszke i dac do zupki?Przypominam ze nie robie sama zupek ale gotowe jemy.Nie moglam znales kaszki nestle od 7 miesiaca mam jeszcze ta od 5 to skonczymy je i mam od 10 miesiaca Moze mu dam jak wyjemy te poltora torebki.

Doridee my mamy pelno ciasteczek duzy wobor jest i nawet byla w polskim sklepie ostatnia paczka biszkoptow haha i dalam mu troche i potem dodalam do kszaki wszamal hehe Danonki tez mu dalam jakies pol na pol .Kurcze widze ze lepiej je polskie niz te angielskie .A i kuplam monte te deserki , jak mu nic po danonkach nie bedzie to mu dam na sprobowanie , pewnie polubi hehe.
Takze zakupy sie udaly i oby mi maly jadl .

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2007-04-26, 08:38   #2566
gosiula
Rozeznanie

GG do gosiula

dziewczyny ,powiedzcie ,czy ja ostatnio chwaliłam swojego męża, bo coś mi się wydaje ,że tak.
A dziś włażę pod biurko i wszystko odszczekuję .Mam ochotę go zabić .
Wczoraj miał być o 15-stej z pracy ,przyjechał o 18.30 .
Owszem pojechał na fuchę ,ale biedactwo zapomniał mnie o tym poinformować , gdyż telefon mu się rozładował ,( jakby nie było innych telefonów obok).
Ciekawe co by było ,gdybym ja zamiast z pracy przyjechać o 15-stej ,przyjechała sobie wieczorem nic nikomu nie mówiąc .
On nie rozumie o co mam pretensje , dla niego jest normalne ,ze ja mam czas normowany pracy ,a on nie ,ale skoro się umawia to powinien być albo przynajmniej zadzwonić.

Ale się odwdzięczyłam ,zamknęłam się w pokoju a on wojował z Ninką cały wieczór ,w nocy tez musiał zrobić jej mleko bo ja nie wstałam.
Dziś tez nie wiem , o której wrócę z pracy ,pokaże mu jeszcze na co mnie stać.
Tylko oczywiście szkoda mi Małej.
Stary 2007-04-26, 08:52   #2567
Anchela
Zadomowienie

GG do Anchela

A ja się jeszcze na chwilkę wtrącę do ciuszków z Anglii. Moja siostra też da mojej Ali przysyła ciuszki, mi.in. Early Days i one są naprawdę w tej cenie. Wiem bo mam metki z cenami. Body -2funty, bluzeczka 1 funt itd...
Pozdrawiam
Stary 2007-04-26, 11:46   #2568
wenezja
Rozeznanie

Wink Dot.: Dzieciaczki Lipcowo-sierpniowe 2006:)

No, no... Ciuchy z Anglii są świetne! Tanie, a jakie gatunkowo! Nasze to szmaty! Monka Chyba wyślę Cię do sklepu i zrobisz mi paczkę ciuchową dla Emki Kase prześlę przelewem
-,,Biedna Emilka marznie a ja tutaj leżę"
wenezja jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-04-26, 13:00   #2569
monka23
Zakorzenienie

Pierdzielca dzis dostane aaaaaaaaaaaaaaaa

Te dziecko mnie dobija z tym jedzeniem ran pare lyzek kaszki i wsio teraz tak samo , a dalam inna Kuzwa mac .Nie wiem co robic po co ja te zarcie robier jak wszystko w kiblu laduje .Musze jakies badania zroci kwii moczu zeby sprawdzic co i jak.

GOSIULA MAM BOJOWY NASTRUJPODESLIJ TZ-TA TO G UDUSZE HAHA.

A JA nie wiedziec czemu nie znam tej firmy w kazdym miesie sa te same sklepy mother care itd ale tego to nie widzialam , musze opczaic .

Wenezja a chodzi ci ciuszki z tego sklepu? early days? jak opczajetoniema sprawy no chybaz ze ci chodzi o mother care , next , gapa w mark and spenser tez sa fajne ciuszki i bardzo dobre gatunowo tylko z tch film drogie szmatki jak na zlotowki hehe .Funty sie latwiej wydaje co to 15 lub 20 funtow a w przeliczeniu to juz troche boli za glupi sweterek tyle haha.Jak sie zdecydujesz to mam plan porobie fotki z jakich skpow chcesz wysle ci i sobie wybierzesz hehe.Jak mnie ze sklpue nie wwala z aparatek haha.

Juz nie daje mu jedzenia poloze spac moze po przebudzeniu zglodnieje

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2007-04-26, 13:40   #2570
gosiula
Rozeznanie

GG do gosiula

dzięki Monka- sama go uduszę .
Jak sobie tylko pomyślę ,jak mnie wkurzył ,to scyzoryk sam się otwiera w kieszeni.

Zepsuć mi humor przed wolnym tygodniem- tego najbardziej potrzebowałam. A miałam mu powiedzieć ,ze za miesiąc mamy spływ kajakowy i już nas ustawiłam na niego.
Dupek ,teraz mu nic nie powiem.
Stary 2007-04-26, 13:49   #2571
monka23
Zakorzenienie

Dupek
Stary 2007-04-26, 14:49   #2572
Rania
Raczkowanie

Buziaki dla Ninki i Kubusia

gosiula nie złosc sie na chłopa,3 godziny mu sie przesunęło a chłopy gorzej jak dzieci,pewnie pomyslał ze szybciej skończy
moj mąż ma taką pracę ze czasami kilka godzin pozniej wraca,albo dzwonia po niego i musi jechac w zupełnie niespodziewanych chwilach
szkoda nerwow,ja juz sie przekonalam ze wiecej czasami załatwię jak jestem słodka idiotka niz wielkim pyskiem a charakterek to ja mam , oj mam

ciuchy angielskich marek sa super szczegolnie next
ale early deys tez sa,sprzedaja na allegro body kiedys kupilam super jakosc

dziewczyny pochwalę sie ,mąż mi dzis kupił rower
ale bede pomykala,wszędzie i czesto moze cos odchudzę

ze sklepu mąż wracal rowerem do domu a ja samochodem nie bylo sie jak zabrac,a dzis jeszce tak ciepło zwieszony byl jak nic
Stary 2007-04-26, 15:22   #2573
Anchela
Zadomowienie

GG do Anchela

Monka te nie wiem skąd jesteś ale na pewno te ciuszki można dostać w Londynie
Stary 2007-04-26, 15:47   #2574
kasia1361
Zadomowienie

Raniu świetny prezent tz ci zrobił.
Ja pomykam na rolkach wieczorami,jak sie ściemni zeby mnie małolaty nie widziały i nie śmały sie ze mnie.
Musze przyznac ,ze kilogramy mi uciekają.
Tylko przez ostatnie dni nie jezdziłam ,strasznie boli mnie kolano.
No i tz nie było,jednak dzis juz sobie pojezdze.
Ach gdyby drogi były w lepszym stanie lub ściezki rowerowe.
Monka moze nie wygonią Cie ze sklepu z aparatem.
Moze i ja bede sie zaopatrywała u Ciebie.
Angielskie ciuszki są rewelacyjne.
Kupiłam na allegro kilka bomba.

Kacperek
27.05.2004r,
34 tc,2650 i 51 cm

Igorek
04.07.2006r
39 tc,3520 i 57 cm

Martynka
31.05.2011r
38 tc,3600 i 53 cm

Stary 2007-04-26, 15:48   #2575
monka23
Zakorzenienie

Smiac mi sie chce ze ja w Angli a nie znam firmy a wy znacie Teraz napewno bede szukac tego sklepu

Anchela ale Londyn duzy jest haha.

A moj tz od kilk dni truje malemu BABA po turecku znaczy tata .haha dzis mu sie udalo fest mam podjarke nie hehe wasze maluchy juz dawno nawijaja a moj miksuje po polsko- turecko-angielsku i nikt go nie rozumie haha

Trzymac kciuki spadam po prowadzic , oj ciezko duzo gorek do zaliczenia i to przed swiatlami jak nie wrocimy wieczotrem to pomodlcie sie haha

Juz wiem co to za ciuszki haha kolezanka mi powidziala nabyc je mozna wPrimarku haha bylam pare razy tam ale nic nie kuplam bo tz mowi ze nie dobrej jakosci sa i nie kupujemy tam .Ja nie walcze on dluzej tu siedzi haha Ale wybiore sie i poogladam co maja i za ile haha te siecie sa w kazdym miescie oh ja glupia
Stary 2007-04-26, 16:26   #2576
Doridee
Zakorzenienie

GG do Doridee

Monka pewnie jakość ciut gorsza od Nexta, Gap czy Mother Care ale ja mam kilka ciuszków tej firmy i jestem bardzo zadowolona. W Polsce za ta cenę nic nie kupię a jak jakimś cudem cos znajdę to rozpadnie sie przy pierwszym praniu... Ja zazwyczaj kupuję ciuszki na allegro, właśnie angielskie, czasem nowe, ale w większości używane. Zadzwoniłam dziś do tej koleżanki i poprosiłam żeby mi pokupowała jakieś fajne ciuchy i przysyłała - nie ma problemu
Powodzenia w jeżdżeniu

Rania gratuluję prezentu No to będziesz teraz sobie śmigać

Wielkie buziaki dla Ninki na 8-kę i Kubusia na 9-tkę
Stary 2007-04-26, 19:57   #2577
MaGdUlKa81
Raczkowanie

GG do MaGdUlKa81

czesc kobietki
boze jakie mam zaległosci
ale nie mam na nic czasu teraz taka fajna pogoda ze jak przychodze z pracy to smigam z Kubusiem na spacerek a w domu tyle zaległych prac

dziękuje za życzonka

i mam dla was fotki tylko dwie ...narazie

Pozdrawiam wszystkich lece paaaaaaaaaa
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpeg ZdjÄ™cie(11) (1).jpeg (24,8 KB, 14 załadowań)
Rodzaj pliku: jpeg ZdjÄ™cie(40).jpeg (9,6 KB, 14 załadowań)
MaGdUlKa81 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2007-04-26, 22:20   #2578
monka23
Zakorzenienie

Maghdulka fajny zajac hehe

Ja to nie mam pamiecie wczoraj Gosiula wspominala o Nince sorki

Duzo zdrowka dla niej i dla krolczka Kubusia tez duzo zdrowka

Nie jechalam dupa jeste za duzo gorek haha.

A wiec bylam w Primarku i nabylam ciuszki early days haha za 20 funtow kuplam 2 pary spodni z jednych sie robi spodenki , 2 pary spodenek i z 5 bluzek z krotim rekawkiem haha.

Fotek nie robilam z ciuszkami dla dziewczynek bo sama bylam i mi glupio bylo , moze nastepnym razem jak pojde z tz-etem.A o gorsza jakosc ciuchow mojemu tz-towi chodzilo ze dla niego w sumie dla klijetek to tez rewelacji nie bylo. A dla dzieciaczkow nie wiem po praniu sie okaze , w sumie przypomnialo mi sie ze raz kupilam kuzynki synkowi tak z 2 bluzy ale nie wiem jak wygladaly po praniu.Tazke napewno bede tam smigac poogladac i cos jak mi sie spodoba to kupie za te pieniadze mam pelno rzeczy Tymbadziej ze to na miesiac dwa.Albo nadzien po zjedzeniu czekoladki .

A bylismy na basenie wczoraj z malym na poczatku sie wystraszyl albo mu zimno bylo bo woda podobno zimnawa byla.
Stary 2007-04-27, 07:45   #2579
gosiula
Rozeznanie

GG do gosiula

Dziękuję w imieniu Ninki za życzenia.

Mojej paskudce małej zaczynają przebijać się górne jedynki(tzn. ma spuchnięte i prawie przezroczyste dziąsełka) i chyba dlatego nie śpi w nocy.
Oszaleć można.
jeśli chodzi o ubranka to śmiało mogę polecić rzeczy z Gymboree -dobra firma ,świetna jakość ,trochę duża cena ,ale warto.
Poza tym mam bardzo dużo rzeczy z gapa i carters ( też są super) ,a także z childern place .

Z tym ,ze to wszystko to amerykańskie.

dziewczyny ,jak ubieracie dzieci teraz na podwórko , bo ja wychodzę do pracy na 8-ma i nie wiem jakie rzeczy zostawić na wyjście dla niani
Kobieta jest na szczęście rozsądna i sama wyjmuje z szafek .Nie wiem czy przy takich upałach jak były wczoraj i dziś wkładać jeszcze ra
jstopy pod spodnie.
Stary 2007-04-27, 08:08   #2580
kasia1361
Zadomowienie

witajcie babeczki

Wszystkiego najlepszego dla Ninki,duzo zdrówka i usmiechu.
Gosiula ja wczoraj załozyłam Igorowi rajstopki,body na krótki rękaw i bluze zapinaną na zamek no i spodenki.
spał to nie było mu za ciepło.

A dzis juz widze ze słonko przygrzewa,wiec chyba juz dzis rajstopek nie zakładam .
Uff taka piękna pogoda pod koniec kwietnia.Nie pamietam kiedy tak było

Kacperek
27.05.2004r,
34 tc,2650 i 51 cm

Igorek
04.07.2006r
39 tc,3520 i 57 cm

Martynka
31.05.2011r
38 tc,3600 i 53 cm

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości