|
|
#2551 |
|
Przyczajenie
|
|
|
|
|
#2552 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Tabletki NOVYNETTE - zbiorczy
Cytat:
Że tak zapytam...a nie wymiotowałaś ? nie brałaś jakiś leków? Itd? jeśli wszystko było ok i mimo to zaszłaś w ciąże to mam niezłego stracha Ale nie zrezygnuję z tych tabletek
Żona 2013 Mama 2015 Mama 2016 Edytowane przez Fantasmagori Czas edycji: 2009-11-24 o 15:56 |
|
|
|
|
#2553 |
|
Przyczajenie
|
Dziewczyny mam takie pytanie biorę novynette od 12 dni, oczywiście nie przeszło mi przez myśl zapytać mojego lekarza jak tabsy mają się do alkoholu. Szykuje mi się dziś zakrapiana imprezka i chciałabym się czegoś na ten temat dowiedzieć. Biorę już 12 tabletkę z 1 opakowania, ale nadal czuję obawy i zabezpieczam się dodatkowo, mimo iż zaczęłam brać w 1 dzień cyklu i biorę regularnie o stałej porze.Pozdrawiam.
|
|
|
|
#2555 |
|
Zakorzenienie
|
Tak. Pamietaj, że przez 7 dni musisz się dodatkowo zabezpieczać skoro zaczynasz opakowanie w 5 dniu cyklu.
|
|
#2556 |
|
Przyczajenie
|
|
|
|
|
#2557 |
|
Rozeznanie
|
ej dziewczyny lapie mnie jakas schiza
![]() ostatnio seks z TŻem byl w niedziele no i skonczyl we mnie. wczoraj po raz pierwszy mi sie zdarzylo zapomniec tabletki, ostatniej juz z opakowania. wzielam dopiero dzis rano, niestety po ponad 12h. nagle mi sie przypomnialo ze plemniki iles tam moga wytrwac w pochwie. chyba nie jest mozliwe zeby przez cos takiego pojawil sie dzidzius, prawda?
Edytowane przez FallenAnn Czas edycji: 2009-11-25 o 21:51 |
|
|
|
#2558 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#2559 |
|
Rozeznanie
|
szkoda ze mi neta wczoraj o tej porze wylaczyli i nie przeczytalam Twojej wiadomosci. mam przerwe, wiec zostala loteria
chociaz jezeli stosowalam regularnie ponad pol roku, a to byla ostatnia tabletka, to przeciez w trakcie przerwy tez sie jest zabezpieczonym wiec moze oslabienie dzialania nie dziala na wczesniejsze plemniki, tylko te pozniejsze? znaczy zeby nie kochac sie w przerwie przed planowanym okresem i bedzie cacy? ej do sobty to ja chyba z nerwow umre. przeciez zajscie w ciaze nie moze byc takie proste
|
|
#2560 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
po pierwsze, zabezpieczonym w przerwie jest się pod warunkiem prawidłowego brania i rozpoczęcia kolejnego opakowania, a nie tego ile ogólnie bierzesz tabletki po drugie, przeczytaj co jest w ulotce na temat zapomnienia w 3 tygodniu.
|
|
#2561 | |
|
Przyczajenie
|
Cytat:
))nie moglam wytrzymac tej niepwenosci i dostalam tabletke escapelle!!!i wszystko ok tabletka kosztuje ok. 70 zł.podrawiam
|
|
|
|
|
#2562 |
|
Rozeznanie
|
Jeżeli pominięcie tabletki nastąpi ło w ostatnim tygodniu ich przyjmowania opakowania można przyjąć zapomnianą tabletkę, następnie zrobić 7 dniową przerwę w której należy stosować dodatkowe zabezpieczenie, a w ósmym dniu rozpocząć kolejne, nowe opakowanie.
Jeżeli okres poprzedzający nie przyjęcie tabletki wynosi minimum 7 dni regularnego ich stosowania, wówczas ochrona antykoncepcyjna zostaje zachowana, w innym przypadku należy stosować dodatkowe zabezpieczenie. wyczytalam cos takiego. co Wy na to?
|
|
#2563 |
|
Raczkowanie
|
perla_89
mi też napędziłaś stracha ;o ponawiam pytanie czy przypomniałaś sobie może czy było coś co mogło wpłynąć na działanie? jakiś antybiotyk czy inny lek? wymioty itp? Kupiłam 2 novynette w nowym opakowaniu, bardzo ładne swoją drogą a ulotka ma chyba z kilometr z obu stron ale przeczytałam i wam polecam dokładnie czytać ulotke
|
#2564 |
|
Raczkowanie
|
hejka mam pytanie zmieniałam tebletki z yasminelle na navynette i nie zrobilam wtedy przerwy.teraz jest moja pierwsza przerwa z novynette i nie dostałam krwawienia..zawsze mialam w sobote o 10 nigdy mi sie nie spoznilo i teraz mnie to niepokoji....czy to narmalne?? co robic??
|
|
|
|
#2565 | |
|
Przyczajenie
|
Cytat:
eee...to ja teraz jest też zestrresowana...:confused : i też proszę o odpowiedź na pytanie zadane przez forumowiczki wcześniej. Jak to jest, żę przy regularnym stosowaniu zaszłaś w ciąże?? Może jednak brałaś jakieś antybiotyki, jakieś leki, które osłabiły działanie tabletek. Mimo tych obaw, jakie zasiała twoja wiadomość, wierze mojemu lekarzowi i będę stosować novynette.
|
|
|
|
|
#2566 |
|
Rozeznanie
|
Ja biorę właśnie pierwsze opakowanie tych tabletek i wogule jakich kolwiek. wziełam już 14 tabletek. Po pierwszej zanikł mi okres i do połowy opakowania miałam plamienia, teraz już troszkę mniejsze. A tak poza tym nic, żadnych objawów. Jem jak zawsze. Czuję sie świetnie tak jak zanim zaczełam brać tabletki.
|
|
|
|
#2567 |
|
Przyczajenie
|
biore 4 miesiąc (pierwsze tabletki w zyciu) i mam nadzieje ze ulotkowe skutki uboczne ( plamienia!) jakie sie u mnie przez pierwsze 3 mce pojawily znikną, bo naprawde dobrze sie po nich czuje!
1) zauważalnie większe piersi!!! a mialam baaardzo przeciętny rozmiar;D 2) SPADEK wagi! żadnego tycia 3) libido bez zarzutu problem to tylko suchość ( do ominięcia z durexem play i te plamienia. jak nie zanikną to niestety trzeba bedzie zmieniac. ale bardzo nie chce.pozdrawiam |
|
|
|
#2568 |
|
Rozeznanie
|
Dziasiaj byłampo następną receptę i powiedziałam że mam plamienie pani dr powiedziała że mogą się pojawiać do 3 cykli a potem zanikają. libido nie spadło ale odczuwam większą suchość ale dajemy radę
|
|
|
|
#2569 |
|
Zadomowienie
|
Dziewczyny mam pytanie
Czy stosowanie reduktora tkanki tłuszczowej wpływa na działanie tabletek? Bardzo proszę o jakieś info
złe wolą bawić się z nami, pod sukienkami nie noszą majtek zdobią swe ciało tatuażami. Grzeczne dziewczyny słuchają radia kochają słodką muzykę, złe wolą słuchać starych winyli rock&roll zmarnował im życie. |
|
|
|
#2570 |
|
Zakorzenienie
|
A jaki ma skład ten reduktor? Przy braniu tabletek powinno sie unikac dziurawca i jego "przetworów" i innych ziół majacych działanie rpzeczyszczajace.
|
|
#2571 |
|
Przyczajenie
|
Dot.: Novynette a powiększenie biustu
ja chciałabym zapytać czy tabletki antykoncepcyjne ma każda taki sam skład. ponieważ zgubiłam tabletkę 17 i nie wiem czy mogę wziąć 18 zamiast 17 i skończyć branie dzień wcześniej?
|
|
|
|
#2572 |
|
Zakorzenienie
|
Tak, wszytskie maja taki sam sklad.
|
|
#2573 |
|
Przyczajenie
|
Hej dziewczyny
biorę już 3 opakowanie Novynette i w ciągu 3 miesięcy schudłam 4 kg, nie zmieniając trybu życia ani nie zmieniając przyzwyczajeń żywieniowych biust się nie zmienił ale minęły mi okropne bóle krzyża podczas okresu i nie mam uczucia wzdętego brzucha jestem zachwycoona
Edytowane przez Nimell Czas edycji: 2009-12-02 o 20:48 |
|
|
|
#2574 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Novynette - wątek zbiorczy
a ja własnie czekam na krwawienie
wczoraj ostatnią tabletkę wzięłam.zazwyczaj po poprzednich tabletkach dostawałam krwawienie 4 dnia, czyli w niedziele. ciekawe jak teraz będzie ![]() ale ogólnie libido nawet wróciło śluz taki jak przy yasminelle czyli "poślizg" jest a nie to co przy sylvie20 ![]() jedyne co mi przeszkadza to delikatny ból piersi ale myślę, że po 3 opakowaniu to sięjakoś unormuje. teraz przed krwawieniem mocniej bolą czyli standard
|
|
|
|
#2575 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
a bratek? brałam całe opakowanie novynette razem z bratkiem w tabletkach, bo czytałam tylko o tym dziurawcu...no ale okres z odstawienia dostałam, i to całkiem długi (w porównianiu do moich koleżanek które biorą tabsy), bo 5cio dniowy no i trochę bolesny w pierwszych dwóch dniach :<. jak myślicie z tym bratkiem? a moje wrażenia po pierwszym opakowaniu novynette: - przez pierwsze dwa tyg brania przeraźliwe bóle głowy, mdłości, bóle podbrzusza, plamienie i wahania nastroju, ale potem wszystko cudownie ustąpiło - pełniejsze piersi ![]() , co cieszy zwłaszcza mojego D.- gładsza cera , ale możliwe, że to zasługa regularnego stosowania bratka![]() - zero zmian jeśli chodzi o wagę, ale szczerze, nawet jeśli przytyję 2-3 kg nie będę rozpaczać, bo przydałoby się ![]() - libido jak u króliczka ! ![]() . zawsze byłam dość temperamentna, ale teraz przechodzę samą siebie; kochamy się z D. niemal codziennie po 2-3 razy i gdyby nie lekkie "zużycie" ![]() - mogę narzekać jedynie na lekką suchoć, chociaż i tak nie jest źle, biorąc pod uwagę, że wcześniej to się ze mnie lało jak z wodospadu ogólnie piguły służą i mam nadzieję, że to się nie zmieni bo naprawdę dobrze się po nich czuję
|
|
#2576 |
|
Raczkowanie
|
hej dziewczyny! proszę o poradę
przez ostatnich parę cykli miałam przed okresem kilka dni plamienia, poszłam do ginekologa, wszystko ok. przepisał mi novynette i kazał zacząć I dnia miesiączki. 2 dni plamiłam, trzeciego dnia pojawiła się krew i wzięłam tabletkę, tylko tej krwi było pare godzin a później znów leciutkie plamienie i tak już trzeci dzień , ale tabletki nadal jem. No i co myślicie? proszę o opinie i pozdrawiam
|
#2577 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#2578 |
|
Raczkowanie
|
dzięki za odpowiedź, ale żeby tak od razu po jednej tabletce?
|
#2579 |
|
Zakorzenienie
|
Może się tak zdarzyc.
|
|
|
|
#2580 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Novynette - wątek zbiorczy
dostałam krwawienie 3 dnia. mocne czyli takie jak zawsze.
ogólnie pierwsze opakowanie dobrze przyjęłam. i o dziwo nie tyje
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Ginekologia
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 13:03.

miesiączki stały sie bezbolesne,nie przytyłam,ale... po 3 miesiacach ich stosowania zaszlam w ciaze! zaskoczyl ten fakt mojego ginekologa ale tak wlasnie bylo,a zadnej tabletki nie pominelam. Wiec ja mowie NOVYNETTE
Że tak zapytam...a nie wymiotowałaś ? nie brałaś jakiś leków? Itd? jeśli wszystko było ok i mimo to zaszłaś w ciąże to mam niezłego stracha
Ale nie zrezygnuję z tych tabletek

- 70,9 - 69,6 - 58