|
|
#2551 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Dzieci wrzesień-październik-listopad 2006
Nituś ja juz kiedyś mówiłam, w poprzednim wcieleniu byłam dzdżownicą
i uwielbiam dziabranie sie w ziemi Czas sie zawsze znajdzie zreszta tam jest tylko trawnik i troche kwiatków na bokach które naprawdę nie wymagaja wiele wysiłku tylko kwestia mądrego ujmiejscowienia. Przy samym murze domu jest "misz masz", wszystko tam rośnie z 10 odmian skalniaków i wszystkie roślinki które wplata sie do tych wianków do kościoła, (sory za określenie ale na swietach kościelnych w ogóle sie nie znam - dobrze ze moja mama tego nie czyta ) czyli (polecę gwarą z moich terenów, bo naukowych określneń nie znam) Rozchodnik, Macierzanka itd. wszystko tworzy tzn twórczy nieład A tą alejkę z kamieni polnych sama właśnorecznie ukladalam no ale jak sie baba uprze na coś to nie ma wyjścia nawet uprawnień na taki sprzęt bojowy nabierze Myszko napewno da sie cos wymyśleć, podstawa to sadzic takie kwiatki by im odpowiadalo przede wszystkim światło A oto moje słońce i jej "nie taka" mata A propo nie widział nikt Watki gdzież przepadła czyżby z Kicia szalały na zakupach sukienek i bucików- zakupowy szał
"Daj swojemu dziecku 2 rzeczy: korzenie i skrzydła" "Żyj tak, aby twoim znajomym zrobiło sie nudno, gdy umrzesz". ![]() " Żyj według życiorysu który chciałbys sobie sam napisać" W i N -córeczki mamusi
Edytowane przez Tysiak7 Czas edycji: 2007-09-03 o 18:19 |
|
|
|
#2552 |
|
Raczkowanie
|
Justyna-viola ale swietne te puzzle, chyba tez zakupie
paslik wklejam fotke=czekam na pioseneczki Oli mowi, ze zostanie Twoim zieciem widze ze tu ciagle ktoras zakupy robi, i jakie piekne te ciuszki...tez musze popatrzec, Ogrodek przepiekny Tysiu, ze tez masz czas na to, podziwiam Bafi@Home kurcze jakie piekne te posciele, sama bym nie wiedziala ktora wybrac fotki z wielkanocy |
|
|
|
#2553 |
|
Zadomowienie
|
Oto Mikolaj ktoremu mama nie pozwolila ogladac tv ale sam sobie poradzil i oglada......i idzie w slady coreczki Nity
|
|
|
|
#2554 |
|
Rozeznanie
|
Justynko niezł spryciarz z Mikołaja
Toolos ale z Ciebie szczęśliwa mama, a Oli ma śliczny zielony smoczek pod kolor Tysiu a czemu ta mata nie taka? Watki brakuje na wątku, Kicia i Ejva też się zapodziały
|
|
|
|
#2555 | |
|
Raczkowanie
|
Dziękujemy
Cytat:
![]() ![]() Jak napisałaś, tak zrobiłam Poszłam dzisiaj do szmateksu i kupiłam Jej 2 sukieneczki, 2 pary spodenek i bluzeczkę i za wszystko zapłaciłam... 15 zł ![]() Aaaa i jeszcze to wygrałam dzisiaj: http://allegro.pl/item182900429_supe...to_6_9_mc.html |
|
|
|
|
#2556 |
|
Wtajemniczenie
|
Bo to model Tiny Love Garden i tam miał być taki super osiołek, a ja tu zadowolona kupiłam, licytowałm o 1 w nocy a to "wersja francuska"
i tego osiołka tam nie ma , dopiero mi Watka wyjaśniła , ale wisi juz teraz tyle tam piszczących zabawek, że jakos tego osła przeboleje Justyś puzzle super, chyba małej też kupie , wszędzie cos Werki leży, a to ubranko, śliniak, zabawka, gryzak, butelka, kocyk, buciki, witaminki, chusteczki do pupy itd, a co bedzie jak zacznie chodzić apropos chodzenia i chodaków, no niby wszyscy narzekaja na nie ale wydaje mi sie zę to wielkie odciażenie dla nas jak dziecko jest juz coraz bardzie ruchliwe , jednak sie czymś zabawi, mojej Werze daleko jeszcze do chodaka, ale nie wyobrażam sobie jest prowadzac prze poł dnia kiedy juz poczuje siłe w nożkach i bedzie chciała dreptac po domu. jam tam planuje kupic chodak mimo wszystko, a u was jakie plany w tym temacie?Lora, czemu ja nie jestem twoja córką ja tez chcę takie kiecki!!! a Laski, która to za sąsiadów rachunki płacila , mam do zaplacaenia dwa rachunki za komórki, są chętni
"Daj swojemu dziecku 2 rzeczy: korzenie i skrzydła" "Żyj tak, aby twoim znajomym zrobiło sie nudno, gdy umrzesz". ![]() " Żyj według życiorysu który chciałbys sobie sam napisać" W i N -córeczki mamusi
|
|
|
|
#2557 |
|
Rozeznanie
|
Tools! Zgodnie z obietnica zaraz cos Olinkowi poślę!
Dziewczynki! Mam dziś podły nastrój i po raz pierwszy od momentu zajścia w ciąży nalałam sobie lampkę wina. Mam nadzieję, że się wyluzuję albo kogoś dziś uduszę
|
|
|
|
#2558 |
|
Raczkowanie
|
Tysia, ale masz śliczną Córeczkę
Tools, bardzo Ci do twarzy z Olinkiem Justyna, śliczne wygibasy Mikołajek wyczynia Tysiu, co do chodzików, to mi pan doktor ortopeda nie pozwolił Dawida sadzać do chodzika, bo kręgosłup nie wytrzymuje i coś tam jeszcze, nie pamiętam co jeszcze mówił, ale tak mi naopowiadał, że nie kupowałam. I nie żałuję, bo to zbędny wydatek. I nóżki się dzieciaczkom wykrzywiają i zaczynają późno same chodzić, czyli nic dobrego z tego nie będzie I nie bój się, bo na 100 % sobie poradzisz, jak Twoja Córcia zacznie chodzić |
|
|
|
#2559 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
|
#2560 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wrrrrrrrrrrrrrr Wściekam się a życie przecież takie krótkie....... Słodkiej nocki kochane ide się wyrzyć na krajalnicy do chleba (może na jutro choć dobre śniadanie do pracy zrobię mężulkowi |
|
|
|
|
#2561 |
|
Raczkowanie
|
Dziewczyny, czy kobieta w ciąży, na zwonieniu od 4 m-ca, powinna wypełniać jakieś papiery o świadczenie rehabilitacyjne ????? Moim zdaniem nie, a mojej Siostrze kazali z pracy wypełnić. Przecież takie świadczenie dostaje ktoś, kto jest na coś chory długo, a nie przez ciążę ???
|
|
|
|
#2562 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Ach jak sobie przypomnę![]() A mojego męża jeszcze z pracy nie ma :-( Paslik, Myszka na zdrówko! |
|
|
|
|
#2563 |
|
Zadomowienie
|
Myszko za twoja rada zrobilam fotke puzzlom tak na przyszlosc jak przyjdzie mi je kiedys skladac
Carya ja tez mam misz-masz w pokoju....mata-szmata (ktora dzis juz zwinelam), puzzle, hustawka, bujaczek Wiec mamy plac zabawTysia Ty ale masz talent szok.....zapraszam do mnie bo czekam az ktos mi zaprojektuje ogrod Co do chodzika to my nie mamy w planach zakupuToolos jaki przystojniak z Oliego Lora tys juz uzalezniona Zreszta ja tez ja juz wejde do szmateksu to z pustymi raczkami nigdy nie wychodze Paslik |
|
|
|
#2564 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Cytat:
Ale wcale mi to nie przeszkadza ![]() ![]() |
||
|
|
|
#2565 |
|
Wtajemniczenie
|
Tysiu, dziewczyny mają rację, pięknie ta alejka wygląda
Do tych rachunków to ja się przyznaję ale już z sąsiadką się dogadałam i pieniążki odzyskałam Chociaż nigdy nic nie wiadomo... tfu tfu Co do chodzików, ja też słyszałam o nich dużo złego... dziecko niby uczy się chodzić "z palców" i potem ma problemy z samodzielnym chodzeniem chyba już lepszy taki chodzik-pchacz, gdzie dziecko nie siedziLora, szalona, normalnie na modelkę małą chowasz A nazwę "szmata edukacyjna" to mój mądry mąż wymyślił może i warto opatentować... będę nimi na allegro handlowaćWatka, Kicia, Ejva, Ejeczka, podpisać listę obecności |
|
|
|
#2566 |
|
Zakorzenienie
|
Ja meduję się z rana z porannymi piżamkowymi harcami
życzę miłego dnia - zapowiada sie dzien na sloneczku - oj bedzie udany spacer
|
|
|
|
#2567 |
|
Zakorzenienie
|
Witajcie z rana piekna pogoda a ja stukam z pracy. Aleście dziołszki naprodukowały że hohoho
![]() Justyś - mata puzzlowa rewelacyjna ![]() Tysiu alejka piękna ja mam ogród do zagospodarowania coś tam rośnie po brzegach porobie foteczki i wrzuce - ale w tym roku nie dam rady więcej tam zrobic - brak pieniążków, gdyż czeka nas narazie malowanie a i tak juz kupilim meble do lazienki i stol z krzeslami. Ale.... uwaga wczoraj zasadziłam nasionka maciejki mam nadzieję, że coś tam wyrośnie notabene paczki z nasionkami bły doczepione to płatków Cornflakes ![]() Toolos śliczna z ciebie mamusia i Oli taki mały przystojniaczek - gdzie ty widzisz tą bombkę ![]() Pasliczku, Myszko na zdrowie Nita ale ci fajnie będzie na tym wspaniałym słoneczku, oj pogoda po prostu bajer a ja bedę w weekend gnić w szkole eech na stare lata zachciało się studiować. No ta ja sie pochwale swoją doskonałą pamięcią - powiedzcie mi dziewczyny czy Wam tez sie zdarza zapominanie bo ja ostatnio po prostu bije rekordy w zapominaniu rano np wstaje z kilkoma rzeczami w glowie ktore mamm do zabrania kiedy wychodze z lazienki niepamiętam kompletnie niczego - klapki sie otwierają jak np jade do pracy ii wtedy wkurzam sie, że: nie zabrałam laktatora, zapomniałam spisu licznika od gazu, smoczka dla małej i inne takie. Wczoraj siedzimy sobie na ogrodzie i tatinek mnie poprosil cobym wstawiła wodę na kawke. Poszlam do kuchni nalałam wody do czajnika "zapaliłam gaz" i poszłam sobi na taras dalej czytac gazete, po jakis 40 minutach czuja swad gazu i mówie do tatinka - co tak śmierdzi gazem i tak sie zastanawiamy a tatinek do mnie ty nastawiłas ta wode na kawe to ja wtedy patrze a tam owszem czajnik postawiony na kuchence a gaz w najlepsze sie ulatnia - dobrze ze drzwi tarasowe otwarte i wszystkie okna - wysadziłabym chalupe w powietrze - dobrze ze mamy jeszcze altane Zaczynam być niebezpieczna sama dla siebie.
|
#2568 |
|
Zakorzenienie
|
Oj Bafi lecytynę musisz zażywać
) na pamięć
|
|
|
|
#2569 |
|
Zakorzenienie
|
Oj Nito dokladnie dokladnie lecytyna bedzie musiala pojsc w ruch.
A tak bajdełej czy kobieta karmiąca może lecytynę zażywać, coś czuję że spadek mojej kondycji myślowej to chyba brak witamin a mała ze mnie wsio wyciąga.
|
#2570 |
|
Zakorzenienie
|
oj ja nie wiem bo nie karmię
|
|
|
|
#2571 | |
|
Rozeznanie
|
Proszę bardzo
Mnie ZUS maglował całą ciążę, więc co nieco jeszcze pamiętam Cytat:
Dobrze, że chaty nie puściłaś z dymem Ja ostatnio zapomniałam w sklepie jak się chleb nazywa, mówię do pani i jeden..... no ten.... i pokazuję paluchem, bo mi słowo uciekło Tylko że u mnie taki stan już pod koniec ciąży się zaczął, a czy minie? Mąż mówi, że jestem ciężki przypadek
|
|
|
|
|
#2572 |
|
Rozeznanie
|
Lecę się pakowac, bo dziś do domciu jedziemy
Ale się wybyczę na słonku, jupi! Ciekawe jak tam moje kwiatki, pewno chwaściory je zagłuszyły. Jutro wieczorem imprezka, może mi się uda poskakac, w końcu tyle cioc bedzie i babcia nawet Oj weekend mi się cudny zapowiada, mimo że dzisiaj piatek 13-tego. Byle sie klapą nie skończyło |
|
|
|
#2573 |
|
Zakorzenienie
|
Bafi no piszesz jak o mnie samej
. Ja to do sklepu z kartką ide a nie przyniose połowy rzeczy (no cóż do kartki młodek muszę dołożyć). Linijko uciekanie słów to u mnie normalka. Patrze na lodówkę i mówię: może by umyć tą pralkę? Co ja na starość zrobie . Dam się chyba zamknąć w pokoić z gumowymi ścianami i mebelkami Wklejam zdjęcia kawałka czegoś w ogródku z którym nie wiem co zrobić. Jest tam częściowo słońce częściowo cień. Od zachodniej strony stoi żywopłot (dosyć wysoki), robi nam za normalny płot, tylko takiego "normalnego nie opłaca nam się stawiać bo zimą z prawdziwą pasją niszczą nawet ten który jest nasi sąsiedzi i inni kierowcy (głównie o zmotoryzowanych tu idzie). Macie jakiegoś pomysła co by tam posadzić i zmienić (zdjęcia zrobione wczoraj wieczorem) A jaka dzis niewyspana jestem . Sezeon wesel się zaczął i w sali przyjęć obok mojego domu znowu jakaś "kultura " się bawiła co to uznaje że jak oni na weselu to i wszycy w promieniu kilometra. Beznadzieja
|
|
|
|
#2574 |
|
Zadomowienie
|
Dziewczyny a moze zalozymy klub uzaleznionych od zakupow
?? Ale juz nie bede glosno mowic kto to zaczal...... Bafi masz racje ja tez nie wiedze zadnej bombki-Toolos Myszko ja bez kartki to nawet nie wybieram sie do sklepu I jak rano zaczne pisac liste to zbieram pozycje caly dzien bo co chwile cos nowego mi sie przypomni ze sie skonczylo Ale cudnie za oknem...wiec penwie znowu beda pustki na wizazu Nita ty masz zdrowie zeby o tak wczesnej porze foteczki robic zreszta bardzo ladny okaz fotografowalas |
|
|
|
#2575 |
|
Wtajemniczenie
|
hej, a u nas znowu du....
mała chora a wszystko przez moją mame żebym nie krakała ale jak ta złapie przeziębienie to zawsze takiego wyszukanego wirusa że kładzie na kolana cały dom ale żeby jeszcze na siebie uważała ale gdzie tam, wczoraj aż pojechałam po niej na czym świat nie stoi wzieła sie za sprzątanie swojej "letniej kuchni" ja chciałam wczoraj kosić trawnik mówie będę kosiarką hałasować mama robi cos w letniej to małą z wózkiem podepchnę , ja tam zachodzę a ta pęzel, drabinka i maluje sufit , oj jak ją o*******iłam, chyrla, ma katar, kicha a poszła tam gdzie zimno, ramiona ją przecież bolą (ma reumatyzm taki że czeka na wyjazd do senatorium i reumatolog wrózy jej wózek inwalidzki) a ta maluje wrrr i znowu sie musiałam nadrzeć, gorzej niż z dzieckiem bo normalnie w pierd.... nie można bo to własna matka A teraz mała to samo złapała, od 4 rano kaszlała i lekarka juz jakieś szmery na płuckach słyszala i dostalismy antybiotyk, taka ładna pogoda a Wera chora
|
|
|
|
#2576 |
|
Zakorzenienie
|
Tysiu ucałuj małą Werę ode mnie - zycze szybkiego powrotu do zdrowia.
Moja mała dzisija zupkę zjadła - jak zawsze z resztą i poszłyśmy na spacerek - jak mi sie obudzila to tak zaczela wrzeszczec ze ludzie na ulicy sie na mnie dizwnie patzyli - wzielam ja na rece nic nie pomagalo - no i wtedy jak sie jej zaczelo tą zupą odbijać to juz wiedzialam co grane, Poodbijalo sie jej - zjadla mleczko - kupkę strzeliła - pobawila sie i teraz drzemie. |
|
|
|
#2577 |
|
Wtajemniczenie
|
Oj Tysiu nie miej wyrzutów sumienia, należało się mamie jak nic
No ale jednak powinna się oszczędzać.Buziaki dla Werki |
|
|
|
#2578 |
|
Zakorzenienie
|
Lora - zobacz na to :
http://allegro.pl/item178518772_uroc...atke_3_6m.html Mnie się ją udało kupić za 5zł. |
|
|
|
#2579 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Trzeba polować Ja chyba narazie przestanę, chyba, że gdzieś napiszą wielkimi literami NOWA DOSTAWA to nie wiem, czy się nie skuszę ![]() A moja Sara ma fioletową buźkę - pozbywamy się pleśniawek ![]() A ja jestem tak dzisiaj zmęczona, że ło matko Dawid w nocy do 2 przychodził do nas z 5 razy, bo ciągle potwory Mu się śniły, a Sara od 2 co godzinę budziła się jeść I się nie wyspałam ![]()
|
|
|
|
|
#2580 |
|
Zadomowienie
|
Tysiu nie obwiniaj sie o to ze mala zachorowala.A mamusce nalezala sie bura
ona tez na siebie nie uwaza i lekcewazy dolegliwosci ale ja jej moiwe ze jesli tak sprawe stawia to prosze z daleka od Mikolaja bo nie chce zeby on byl chory.Nita sukienusia sliczniutka.Jak Wy macie dobrze z tymi coreczkami....takie slodziuchne sukienusie mozecie kupowac a my tylko portki i portki Lora no to sie wyspalas biedulko.To zmykaj spac i nadrabiaj zaleglosci łózkowe
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:23.

i uwielbiam dziabranie sie w ziemi
Czas sie zawsze znajdzie zreszta tam jest tylko trawnik i troche kwiatków na bokach które naprawdę nie wymagaja wiele wysiłku tylko kwestia mądrego ujmiejscowienia. Przy samym murze domu jest "misz masz", wszystko tam rośnie z 10 odmian skalniaków i wszystkie roślinki które wplata sie do tych wianków do kościoła, (sory za określenie ale na swietach kościelnych w ogóle sie nie znam - dobrze ze moja mama tego nie czyta
) czyli (polecę gwarą z moich terenów, bo naukowych określneń nie znam) Rozchodnik, Macierzanka itd. wszystko tworzy tzn twórczy nieład
to nie ma wyjścia nawet uprawnień na taki sprzęt bojowy nabierze
gdzież przepadła czyżby z Kicia szalały na zakupach sukienek i bucików- zakupowy szał
, dopiero mi Watka wyjaśniła
, wszędzie cos Werki leży, a to ubranko, śliniak, zabawka, gryzak, butelka, kocyk, buciki, witaminki, chusteczki do pupy itd, a co bedzie jak zacznie chodzić