![]() |
#2551 | |
Raczkowanie
|
Dot.: Wybielanie zębów - Opalescence Treswhite / Tres White
Cytat:
Ja mam taką nadwrażliwość normalnie, mam 24 lata i miałam robione ok 15 odsłoniętych szyjek zebowych (niektóre już po dwa razy), tylko spradycznie jem kiszone rzeczy, w occie i cytrusy. miałam też wybielane zęby metoda opalescence (mam zrobione nakładki u dentysty) i eekt był bardzo ładny, zęby białe ale zaczełam palić, pije kawe i bardzo mocną herbate dlatego efekt mi sie za długo nie utrzymał (około roku przy totalnym niedbalstwie) na nadwrażliwość polecam elmex zielony płyn i zielona paste, tą nową blend-a-med sensitive w małej tubce(własnie testuje i jest ok.) i zestaw sensikin-pasta, żel, spray, płyn. Żeby utrzymać białe ząbki powinno sie nie pić ciemnych soków (pożeczkowy, wisniowy), kawy, herbaty, najlepiej pić przez słomkę i zaczynać posiłek od liści sałaty (jest udowodnione że pokrywają zęby jakąś niewidzialną powłoką i uniemożliwia to wnikanie barwników w zęby) pozdrawiam!!! |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2552 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Nie słyszałam nic na temat szkodliwości cytrusów. Dodam tylko, że zakończyłam kurację Treswhite i jestem średnio zadowolona. Rozjaśniło mi ząbki, ale nie są jeszcze na tyle białe, bym mogła bez wstydu pomalować usta na czerwono.....( co mi się marzy, ale bez śnieżnobiałych ząbków nie można sobie na to pozwolić ![]() A tak w ogóle to miał być wątek wyłącznie o metodzie TRESWHITE!!!!! Więc proszę rozmawiać o tradycyjnym Opalescence na noc w innym wątku dotyczącym wybielania zębów!! |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2553 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Wybielanie zębów- wątek zbiorczy
Uff.. nie dałam rady z przeszukaniem całego wątq:/ Dlatemu pytam: dentysta, wybielanie, SZCZECIN, czy ktos moze polecic??
Pozdroofka ![]()
![]() |
#2554 |
Raczkowanie
|
co do białej diety, nie wiem co ci doradzić. ja po prostu się pilnowałam i baardzo o to dbałam i jakoś się udało
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2555 |
Zakorzenienie
|
Hmm w takim razie który ze sposobów jest najlepszy? Paski blend-a-med whitestrips, Biała Perła czy Opalescence? Bo co rusz to pojawia się coś nowego
![]() ![]()
![]() |
![]() |
#2556 |
Wtajemniczenie
|
dziewczyny bede miala zeby wybielane laserem,czy po tym tez są te białe plamki o których piszecie?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2557 |
Wtajemniczenie
|
dziewczyny,. nie dam rady przekopac calego watku, ale chce wybielic zeby, laserem, zeby efekt byl jak najtrwalszy, nie pije kawy, herbaty tez, nie pale, wiec to nie bedzie szkodzilo, ale poszukuje gabinetu w warszawie, jakiegos sprpawdzonego i jakiejs przyblizonej ceny takiego zabiegu,
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2558 |
Zadomowienie
|
Cześć dziewczyny mam pytanie czy mogłybyście mi polecić jakiegoś stomatologa z LUBLINA? Który za w miarę rozsądne pieniądze robi nakładki na zęby? Bo nie mam kasy żeby zapłacić jednorazowo z 600 zł za nakładki i kilka strzykawek tym bardziej,że w hurtowni stomatologicznej można je kupić dużo taniej niż w gabinecie.
Z góry dziękuję za odpowiedź Aha i jeszcze jedno.. ja stosowałam paski Whitestrips całe opakowanie i nic mi to nie dało także dla mnie to była strata pieniędzy, ale wiem, że na niektórych działają.
![]() |
#2559 |
Raczkowanie
|
czesc...jestem juz 2 lata po wybielaniu nakladkowym...laserowego nie polecam bo efekt utrzymuje sie bardzo krotko i po pol roku trzebaby bylo zabieg wykonac ponownie,a co za tym idzie kolejne wielkie koszty dlatego dentysci polecaja metode nakladkowa. niestety zeby z czasem zachodza wiec raz na rok warto powtorzyc wybielanie...oczywiscie juz nie w takim zakresie jak wczesniej...wystarcza 2 strzykawki(w moim przypadku opalescence)...jednak przy kazdym dobielaniu(mialam juz dwa) zaczyanm sie bac..zeby bola bardziej niz za pierwszym razem,a dentystka mi powiedziala,ze miala przypadki,ze przez wybielananie musiala usunąć pacjentce ponad polowe zebow...;/
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2560 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
wybiore inna metode ale wlasnie boje sie ze to bardzo osłabi moje zęby,znacie moze jakies pasty takie z "powerem" zeby tym zebom dac duzego kopniaka odżywczego przed i po zabiegu???> |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2561 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
najwazniejsze,zebys podczas wybielania nie stosowala pasty wybielajacej tylko z paste fluorem (polecam elmex)...kup sobie tez szczoteczke dla dzieci z miekkim wlosiem,zebys nie pokaleczyla i tak juz poranionych dzionsel...po ok 2 tyg.po wybielaniu dla utrzymania efektu mozesz wprowadzic paste wybielajaca-jaka chcesz, ja osobiscie stosuje albo colgate albo vademecum ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2562 |
Zadomowienie
|
Czy któraś z Was próbowała wybielać martwe zęby Białą Perłą?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2563 |
Raczkowanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2564 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Co do past - ja stosowałam sensodyne zieloną, a poza tym GC Tooth Mousse. Dentystka poleciła mi na codzień raz w tygodniu ten żel, ale przy wybielaniu stosowałam codziennie i było ok. A poza tym mój ma pyszny tropiklany smak ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2565 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#2566 |
BAN stały
|
Czy ktoś mógłby podzielić się namiarami na gabinety, w których można zrobić same nakładki i nie będą wciskać mi żelu?? Dzwoniłam wlaśnie do killku warszawskich gabinetów, wszędzie nie ma opcji zakupu samych nakładek. Proszę o namiary w Warszawie i w promieniu 100 km - okolica W-wy. Podajcie pls cenę lub widełki.
Dzięki! |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2567 |
Zadomowienie
|
o, widze że kolejne osoby wybieliły ząbki. Ile zapłaciłyśce za same nakładki? rozumiem, że zamawia się je u dentysty...
mam odsłonięte szyjki 2 zebów i troche się boje, ze nie przetrzymam tego wybielania... byłyście wsześniej na czyszczniu/piaskowaniu? słyszałam, że bez tego efekt wybielenia jest o duzo mniejszy |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2568 |
Wtajemniczenie
|
a dziewczyny, u mnie nakladowe z zelem kosztuje 350 zl, chyba sie skusze, ale nie mam az takich zoltych zebow? Czy to wybieli mi zeby mocno, czy tylko troche, moze ktoras z was ma zdjecia zebow z teraz i przedtem?>
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2569 |
Zakorzenienie
|
jeśli nie masz bardzo żółtych spróbuj z białą perłą - ja z dość mocno żółtych zeszłam do takich prawie białych (prawie białych a nie prawie śnieżnobiałych
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#2570 |
Wtajemniczenie
|
ale Ty mowisz o metodzie nakladkowej takiej od dentysty>
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2571 |
Zakorzenienie
|
nie, mówię o aptecznej białej perle
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2572 |
Wtajemniczenie
|
ah, a ja chcialbymwiedziec cos o dentystycznej metodzie
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2573 |
Zadomowienie
|
Kolejny off-topic. Tak trudno zrozumieć, że jest to wątek dotyczący wyłącznie metody Opalescence Treswhite?
Ręce i nogi opadają... |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2574 |
Zadomowienie
|
więc specyzuje
czy przed wybielaniem zębów metodą Opalescence Treswhite ![]() alphala nie wiem czemu sie tak irytujesz.. przeciez opalescence bez względu na to czy w strzykawkach czy nakładkach to ten sam środkek wybielający.. no ale jeśli odp. jest dla Ciebie taka trudna, to faktycznie poszukam informacji gdzie indziej... |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2575 |
BAN stały
|
Stopień wybielenia zębów zależy od wielu czynników, o czym mowa w całym tym wątku. Jest to kwestia bardzo indywidualna i nie przewidzisz w 100% koloru swoich zębów po wybieleniu na podstawie zdjęć innych osób. Prawidłowością jest natomiast to, że żółte z natury zęby niekoniecznie dobrze się wybielają.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2576 |
Raczkowanie
|
.
po pierwsze...musisz wziac pod uwage,ze zeby juz nie beda takie mocne i przy kazdym dobielaniu im szkodzisz...efekt snieznej bieli utrzymuje sie ok 3 tyg. pozniej kolor troszke ciemnieje,ale nadal sa bielutkie dla innych...po ok 6 miesiacach zauwazysz,ze zeby juz nie sa takie biale jak kiedys...mimo wszystko ja nie zaluje ze wybielilam zeby choc przy kazdym dobielaniu(ktore nie moze byc czestsze niz raz na rok)boje sie,ze zniszcze zeby i na starosc nic mi nie zostanie ![]() ![]() ja wybielalam u dentysty i zaluje...zaplacilam 600zl a widzialam sie z nim tylko po nakladki raz podczas wybielania na 2 sekundy gdzie nic nie zrobil i dopiero po wybielaniu...marnotrastwo pieniedzy...wolalabym sobie teraz zrobic nakladki i kupic zel Edytowane przez KLJDSKFHJLKSDFJLAKSFJLSDF Czas edycji: 2009-04-03 o 07:44 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2577 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Więc skoro środek jest inny, to także odczucia podczas stosowania oraz efekty będą inne. Teraz do pytania o piaskowanie - ja poszłam. Myślę, że każdy dobry dentysta przed wybielaniem najpierw wykona ten zabieg, gdyż już wtedy ząbki lepiej wyglądają i żel oddziałuje bezpośrednio na nie i nie musi się najpierw "przedzierać" przez kamień. Co do odsłoniętych szyjek, to chyba warto zapytać swojego dentystę, bo być może lepsze byłoby wtedy wybielanie jednorazowe w gabinecie, podczas którego nakładany zostaje specjalny żel na brzeg dziąseł w celu ochrony przed silnym działaniem preparatu wybielającego. Ale taki zabieg kosztuje więcej. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2578 |
Wtajemniczenie
|
no ja place za wszystko 350 zl takze
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2579 |
Przyczajenie
|
350zł nie dużo u nas liczą sobie 500zł , poki co niezdecydowałam się kiedyś kupiłam na allegro zestaw blendamed do wybielania były nakladki na zeby do formowania i strzykawka z żelem, efekt po kuracji utrzymuje mi sie do tej pory , oczywiscie nie sa snieznobiałe ale białe i każdy znajomy zauwazył ze mam białe ząbki
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2580 |
Raczkowanie
|
Mam małe pytanko.
Czy mogę kupić jedne nakładki opalescence treswhite a potem wlewać do niego zakupiony żel. Czy to jednorazówki ?
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:30.