Akcja: Tyjemy Razem !! - Strona 86 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Zdrowie i Medycyna > Dietetyka

Notka

Dietetyka Miejsce dla osób, które są na diecie. Rozmawiamy o zdrowym odżywianiu. Uwaga! Wyznacznikiem jest kaloryczność dobowa diet - muszą one mieć ponad 1000 kcal.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2008-03-18, 10:25   #2551
mogwaica
Zadomowienie

GG do mogwaica
Dot.: Akcja: Tyjemy Razem !!

Cytat:
Napisane przez cytrynowo_piaskowa Pokaż wiadomość
Czytam Twoje posty i dochodze do wniosku że jesteśmy w identycznej sytuacji.
Jeśli chodzi o odzywke to ja mam nadzieję że mnie wspomoże, zamierzam ją pić z mlekiem 3,2% tłuszczu Wlaśnie siedze w domku i czekam na paczkę, mam nadzieję że dziś już dotrze, bo w lodowce czeka zapas mleka.

Annie 1441

Mnie jelitówka wykonczyła, chorowałam dwa dni a później wyglądałam jak Etiopczyk! Ehh
Cytrynko mi mleko niestraszne ,gdyby kazali pić ze śmetaną to też bym piła Ja jeszcze nie zamówiłam (wtopiłam w aptece z kupnem kremu i musze go opchnąć na allegro)ale myśle ze w tym tygodniu zamówię.

mogwaica jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-03-18, 10:31   #2552
cytrynowo_piaskowa
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez mogwaica Pokaż wiadomość
Cytrynko mi mleko niestraszne ,gdyby kazali pić ze śmetaną to też bym piła Ja jeszcze nie zamówiłam (wtopiłam w aptece z kupnem kremu i musze go opchnąć na allegro)ale myśle ze w tym tygodniu zamówię.

A myślicie że ma znaczenie czy to mleko będzie ciepłe czy zimne?
Może w cieplym lepiej będzie sie rozpuszczać?

A w ogóle to chyba juz pisalam że wziełam się za tabletki anty. i jestem ciągle głodna, zjadam dwie kolacje i mi malo, ale nie wiem czy to od tabletek ehem

cytrynowo_piaskowa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-03-18, 11:47   #2553
mogwaica
Zadomowienie

GG do mogwaica

Cytat:

A myślicie że ma znaczenie czy to mleko będzie ciepłe czy zimne?
Może w cieplym lepiej będzie sie rozpuszczać?

A w ogóle to chyba juz pisalam że wziełam się za tabletki anty. i jestem ciągle głodna, zjadam dwie kolacje i mi malo, ale nie wiem czy to od tabletek ehem
Wydaje mi się ze moze być ciepłe aczkolwiek powiedziałabym letnie .
Bo ja wiem czy to przez anty ciesz sie że apetyt dopisuje.Ja chyba kupie sobie ten citropepsin na apetyt.

Stary 2008-03-18, 12:30   #2554
tamonita
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ika128 Pokaż wiadomość
a mam takie pytanie: Dziewczyny czy starając się przytyć jecie dużo słodyczy (np dziennie,tygodniowo)? jeśli tak to co np? Czy wolicie bardziej zdrowo przytyć?z góry dzieki za odpowiedz
A kto powiedział, że jak się je na P. np. codziennie 1-2 batoniki to już jest nie zdrowo ?
Ja, fakt, próbowałam przytyć bez słodyczy, bo nie moglam się do nich przekonać ponownie, ale Pani Doktor kazała mi (zaznaczam kazała !) jeść codziennie coś słodkiego: jakieś batoniki, ciastka itd. bo stwierdziła, że inaczej bez spożywania węgli i cukrów to nigdy nie przytyje.
Nasz Dzień: 04.08.2012 r. http://www.suwaczek.pl/cache/d5ce1e934e.png

Niech się stanie... !
KCP

tamonita jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-03-18, 14:38   #2555
Superchic(k)
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez tamonita Pokaż wiadomość
A kto powiedział, że jak się je na P. np. codziennie 1-2 batoniki to już jest nie zdrowo ?
Ja, fakt, próbowałam przytyć bez słodyczy, bo nie moglam się do nich przekonać ponownie, ale Pani Doktor kazała mi (zaznaczam kazała !) jeść codziennie coś słodkiego: jakieś batoniki, ciastka itd. bo stwierdziła, że inaczej bez spożywania węgli i cukrów to nigdy nie przytyje.
Hehe na serio Ci kazała ? Ciekawe co na to by powiedział dentysta . Jedz batony, to w końcu przytycie, ale możesz też dodatkowo wybierać np. bakalie - daktyle, rodzynki, ananas suszony, suszona śliwka ... Są bardzo słodkie i pyszne, a chyba zdrowsze niż słodycze. Do tego wysokokaloryczne owoce. Z resztą sama pewnie najlepiej się w tym wszystkim orientujesz, co ja Ci tam będę mówić .

A ja być może do Was niedługo dołączę . Lol, ze względów zdrowotnych . Ale to jeszcze nic pewnego, okaże się po świętach .

Superchic(k) jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-03-18, 15:05   #2556
tamonita
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Superchic(k) Pokaż wiadomość
Hehe na serio Ci kazała ? Ciekawe co na to by powiedział dentysta . Jedz batony, to w końcu przytycie, ale możesz też dodatkowo wybierać np. bakalie - daktyle, rodzynki, ananas suszony, suszona śliwka ... Są bardzo słodkie i pyszne, a chyba zdrowsze niż słodycze. Do tego wysokokaloryczne owoce. Z resztą sama pewnie najlepiej się w tym wszystkim orientujesz, co ja Ci tam będę mówić .

A ja być może do Was niedługo dołączę . Lol, ze względów zdrowotnych . Ale to jeszcze nic pewnego, okaże się po świętach .
Serio W sumie to ja powinnam się cieszyć nie ? Ale jakos wcale mi się to nie podobało... Tzn. to nie historia na ten wątek

Wiesz ja np. jadłam dużo białka: jogurty, serki homo, wiejskie, chude mięso z piersi kurczaka np. a na takich rzeczach sie nie przytyje, dlatego kazała mi jeść cukry proste, tymbardziej, że nawet na U. można jeść wszystko, byle z umiarem, a ona nie kazała mi się obżerac, poprostu kazała mi jeść, jakieś batoniki itd. po trochu, nie, że odrazu ona mi każe, a ja idę do domu i jem 3 paczki ciastek, miałam zacząć od małych porcji, a potem po troszku zwiększać. A co do tych suszonych owoców (orzechów też) to nie przepadam za nimi za bardzo... Toleruje w sumie tylko rodzynki. Poza tym organizmowi powinniśmy dostarczać wszelkich składnikow, także słodyczy, wkońcu wszystko jest dla ludzi,a słodycze, w umiarze wcale nie są niezdrowe

A co się dzieje z Twoim zdrowiem ???

Niech się stanie... !
KCP

Stary 2008-03-18, 15:29   #2557
Superchic(k)
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez tamonita Pokaż wiadomość
Serio W sumie to ja powinnam się cieszyć nie ? Ale jakos wcale mi się to nie podobało... Tzn. to nie historia na ten wątek

Wiesz ja np. jadłam dużo białka: jogurty, serki homo, wiejskie, chude mięso z piersi kurczaka np. a na takich rzeczach sie nie przytyje, dlatego kazała mi jeść cukry proste, tymbardziej, że nawet na U. można jeść wszystko, byle z umiarem, a ona nie kazała mi się obżerac, poprostu kazała mi jeść, jakieś batoniki itd. po trochu, nie, że odrazu ona mi każe, a ja idę do domu i jem 3 paczki ciastek, miałam zacząć od małych porcji, a potem po troszku zwiększać. A co do tych suszonych owoców (orzechów też) to nie przepadam za nimi za bardzo... Toleruje w sumie tylko rodzynki. Poza tym organizmowi powinniśmy dostarczać wszelkich składnikow, także słodyczy, wkońcu wszystko jest dla ludzi,a słodycze, w umiarze wcale nie są niezdrowe

A co się dzieje z Twoim zdrowiem ???
Aha rozumiem . Jeśli chodzi natomiast o suszone owoce, to też myślałam, że ich nie lubię, aż do dzisiaj. Spróbowałam w realu suszonego ananasa i się zakochałam . Jest taki słodki, jak cukierek . Do tego pyszne są także daktyle.. mmm cukierki toffi . Mówię Ci, spróbuj, może się przekonasz . Za orzechami też nie przepadałam, ale jak odkryłam, że orzechy to nie tylko gorzkie włoskie, lecz także nerkowce, laskowe, brazylijskie itd... oh jakie one pyszne !

Co do mojego zdrowia... chodzi tu o brak miesiączki. Bo muszę się jeszcze zastanowić nad hormonami, nie chcę ich .

Stary 2008-03-18, 15:52   #2558
cytrynowo_piaskowa
Wtajemniczenie

Właśnie przed chwilką dotarł moj gainer Jeeeezu, ale wiadro!!!

Stary 2008-03-18, 16:01   #2559
mogwaica
Zadomowienie

GG do mogwaica

Cytat:
Właśnie przed chwilką dotarł moj gainer Jeeeezu, ale wiadro!!!
Teraz musisz tylko zapisać dokładnie swoją wage no i przetestować tą odżywke.Gdy mój TŻ zobaczył zdjęcie faceta reklamującego tego gainera to wpadł w przerażenie

Stary 2008-03-18, 16:25   #2560
cytrynowo_piaskowa
Wtajemniczenie

Cytat:
Teraz musisz tylko zapisać dokładnie swoją wage no i przetestować tą odżywke.Gdy mój TŻ zobaczył zdjęcie faceta reklamującego tego gainera to wpadł w przerażenie
Pierwsze co zrobiłam to odkleiłam tę ochydną etykietkę z napakowanym kolesiem

Pierwsza porcja dopiero wieczorkiem, na deserek po kolacji

Stary 2008-03-18, 19:54   #2561
kruszynka85
Raczkowanie

Hej dziewczyny,
niedawno znalazłam ten wątek i podczytuje sobie bo właśnie jestem na etapie akcji tycia . Mam 152 cm wzrostu i aktualnie ważę 40,5 kg. Czuję się trochę kościsto więc postanowiłam przytyć tak do 45kg. Obecnie zwiększyłam ilość jedzonka ale również kupiłam sobie gainera. A dokładnie gainer 1 Vitalmax smak truskawka (smukuje jak rozpuszczone lody truskawkowe ). Nie wiem czy czytałyście dokładnie o tych odżywkach ale są co najmniej dwa typy gainerów, jeden z wysoką ilością węglowodanów ponad 70g i ok 20 g białka na 100 g, ten jest dla tych chcących przytyć , jeśli chce się przytyć oraz nabrać masę i przy okazji się ćwiczy wydaje mi się że lepszy jest gainer drugiego typu gdzie jest około 60 % węglowodanów i ok 30 białka. Bierze się tego 2 razy dziennie po 40 gram, czyli dziennie dodatkowo jest jakieś 360 kalorii. Jak się rozwinie moja sytuacja na pewno będę dawać znać, na razie to dopiero 3 dzień...
Pozdrawiam!
kruszynka85 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-03-18, 20:15   #2562
mogwaica
Zadomowienie

GG do mogwaica

Cytat:
Pierwsze co zrobiłam to odkleiłam tę ochydną etykietkę z napakowanym kolesiem

Pierwsza porcja dopiero wieczorkiem, na deserek po kolacji
Cytrynko zdaj relacje czy to jest dobre

Stary 2008-03-18, 20:18   #2563
mogwaica
Zadomowienie

GG do mogwaica

Cytat:
Napisane przez kruszynka85 Pokaż wiadomość
Hej dziewczyny,
niedawno znalazłam ten wątek i podczytuje sobie bo właśnie jestem na etapie akcji tycia . Mam 152 cm wzrostu i aktualnie ważę 40,5 kg. Czuję się trochę kościsto więc postanowiłam przytyć tak do 45kg. Obecnie zwiększyłam ilość jedzonka ale również kupiłam sobie gainera. A dokładnie gainer 1 Vitalmax smak truskawka (smukuje jak rozpuszczone lody truskawkowe ). Nie wiem czy czytałyście dokładnie o tych odżywkach ale są co najmniej dwa typy gainerów, jeden z wysoką ilością węglowodanów ponad 70g i ok 20 g białka na 100 g, ten jest dla tych chcących przytyć , jeśli chce się przytyć oraz nabrać masę i przy okazji się ćwiczy wydaje mi się że lepszy jest gainer drugiego typu gdzie jest około 60 % węglowodanów i ok 30 białka. Bierze się tego 2 razy dziennie po 40 gram, czyli dziennie dodatkowo jest jakieś 360 kalorii. Jak się rozwinie moja sytuacja na pewno będę dawać znać, na razie to dopiero 3 dzień...
Pozdrawiam!
Kruszynko czekam z niecierpliwością na relacje

Stary 2008-03-19, 13:08   #2564
cytrynowo_piaskowa
Wtajemniczenie

Cytat:
Cytrynko zdaj relacje czy to jest dobre

Ja mam bananowy, jest pyszny, tylko jeszcze nie rozpracowalam ile gram ma dodana do niego miarka i wczoraj sypalam na oko Wyszlo troche slodkie
Poza tym walnęlam go na noc i czulam się jakbym zjadła z 2 obiady i deser!

Stary 2008-03-19, 21:24   #2565
laza
Zakorzenienie

hmm..ja mam prawie 160 cm i ważę 38kg ;( chciałąbym przytyć przynajmniej do 45 kg do wakacji ale zdrowo bez slodyczy, tylko duzo bialka itp. i po tym cw bo wtedy ta tkanka tluszczowa zamienia sie na miesiowa a miesniowa wiecej wazy ;p zobaczymy jak to będzie
a i ja nei mam wagi bo rodzice powiedzieli ze mam obsesje i ze bym sie wazywla 10 razy dzienie i ze mi wagi nie kupia xD głównie to chcem przytyć aby przybrać w pupci i biuście ;( bo nic nie mam kompletnie;(
– wszystko może Cię uszczęśliwić.
laza jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-03-19, 22:29   #2566
Superchic(k)
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez laza Pokaż wiadomość
hmm..ja mam prawie 160 cm i ważę 38kg ;( chciałąbym przytyć przynajmniej do 45 kg do wakacji ale zdrowo bez slodyczy, tylko duzo bialka itp. i po tym cw bo wtedy ta tkanka tluszczowa zamienia sie na miesiowa a miesniowa wiecej wazy ;p zobaczymy jak to będzie
a i ja nei mam wagi bo rodzice powiedzieli ze mam obsesje i ze bym sie wazywla 10 razy dzienie i ze mi wagi nie kupia xD głównie to chcem przytyć aby przybrać w pupci i biuście ;( bo nic nie mam kompletnie;(
38 kg powiadasz... Byłaś u lekarza? Bo chyba nie jesteś tak chuda 'z natury'? Z taką wagą to powinnaś raczej leżeć pod kroplówką, a nie zamieniać tkankę tłuszczową na masę mięśniową .

Stary 2008-03-19, 22:54   #2567
tamonita
Zakorzenienie

Cytat:
Cytat:
Napisane przez Superchic(k) Pokaż wiadomość
38 kg powiadasz... Byłaś u lekarza? Bo chyba nie jesteś tak chuda 'z natury'? Z taką wagą to powinnaś raczej leżeć pod kroplówką, a nie zamieniać tkankę tłuszczową na masę mięśniową .
Własnie, To Twoja naturalna waga czy tak schudłaś ???

Niech się stanie... !
KCP

Stary 2008-03-20, 00:14   #2568
mogwaica
Zadomowienie

GG do mogwaica

Cytat:
Laza dziewczyny mają rację.Powinnaś skonsultować to z lekarzem.A można wiedzieć ile masz lat?Zawsze byłaś taka "szczuplutka"?

Stary 2008-03-20, 13:37   #2569
laza
Zakorzenienie

zawsze bylam koscista i mam 15 lat;/ taka przemiana materii;( jak bylam malutkim dzieckiem jeszcze tak do 2-3 lat to kilanascie razy bylam w szpitalu pod kroplowka bo jesc nie chcialam ;(
– wszystko może Cię uszczęśliwić.
laza jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-03-24, 11:43   #2570
Kami-LipRing
Raczkowanie

Drogie Wizażanki. A ja mam tak, o, że jem dużo, dużo, dużo a wgl nie tyję. Mam 172cm wzrostu i 57kg, jestem chuda jak wieszak.

A nawet jak już mi sie uda przybrać na wadze to widać to tylko na cyferkach wyświetlanych przez wagę, a ja jestem cały czas taka sama.

Moja koleżanka przez cały post ćwiczyła nie jadła słodyczy, wiecie taka dobra dieta. A ja po 10 wafelków dziennie, zero ćwiczeń, po 3-4 czekolady i nic.

Co robić? Wszyscy mi mówią: jedz, jedz, jedz. A ja jem i nie widać efektów.

Każdy mi zazdrości `wspaniałej` przemiany materii, ale ja chciałabym troszkę przytyć.

Dodam, że mam 15 lat

"I ciągle próbuję zapomnieć o wszystkim, gdy palę Twe fotografie..."

Edytowane przez Ather
Czas edycji: 2008-03-25 o 07:51 Powód: - Proszę, używaj opcji multicytowania oraz edycji postów.
Kami-LipRing jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-03-24, 11:57   #2571
mogwaica
Zadomowienie

GG do mogwaica

Cytat:
Napisane przez Kami-LipRing Pokaż wiadomość
Drogie Wizażanki. A ja mam tak, o, że jem dużo, dużo, dużo a wgl nie tyję. Mam 172cm wzrostu i 57kg, jestem chuda jak wieszak.

A nawet jak już mi sie uda przybrać na wadze to widać to tylko na cyferkach wyświetlanych przez wagę, a ja jestem cały czas taka sama.

Moja koleżanka przez cały post ćwiczyła nie jadła słodyczy, wiecie taka dobra dieta. A ja po 10 wafelków dziennie, zero ćwiczeń, po 3-4 czekolady i nic.

Co robić? Wszyscy mi mówią: jedz, jedz, jedz. A ja jem i nie widać efektów.

Każdy mi zazdrości `wspaniałej` przemiany materii, ale ja chciałabym troszkę przytyć.
Zauważyłam ze czasami osoby , które mało ważą nie wyglądają wcale tak źle Wszystko od tego zależy gdzie Ci się to odłoży.Moim koszmarem są długie nogi,moze gdybym je skróciła troche to nie wyglądałabym chudo

Stary 2008-03-24, 12:24   #2572
Kami-LipRing
Raczkowanie

Cytat:
Moim koszmarem są długie nogi,moze gdybym je skróciła troche to nie wyglądałabym chudo

To skróć

A mi się nigdzie nie odkłada. To jest conajmniej dziwne

"I ciągle próbuję zapomnieć o wszystkim, gdy palę Twe fotografie..."
Kami-LipRing jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-03-24, 22:27   #2573
99GirlOoo99
Rozeznanie

Cytat:
Zauważyłam ze czasami osoby , które mało ważą nie wyglądają wcale tak źle Wszystko od tego zależy gdzie Ci się to odłoży.Moim koszmarem są długie nogi,moze gdybym je skróciła troche to nie wyglądałabym chudo

Długie nogi to tez mój koszmar;/ wszyscy mi mowia ze powinam sie cieszyc ze natura obdarzyła mnie długimi nogami ale ja uwazam je za moje najwieksze przeklenstwo;/;/ wogole moja cala figura to jakas kara pfff;///
99GirlOoo99 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-03-25, 13:23   #2574
Marciaa15
Przyczajenie

Ehh...wiem jak to jest jak przyjaciółki nie mogą tego zrozumieć
Stary 2008-03-25, 13:38   #2575
wertusia
Zakorzenienie

Eh przeziębilam sie i jak to bywa podczas choroby mam mniejszy apetyt Mam nadzieje,ze duzo nie schudne ... Bo ja mam tak ,ze wystarczy troche mniej zjesc i juz waga leci w dół

WISH - głównie ubranka i zabawki dla dziewczynki https://wizaz.pl/forum/showthread.php?p=50710904
wertusia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-03-25, 13:44   #2576
lady marmolade
Raczkowanie

GG do lady marmolade

Czesc JA tez naleze do Waszego grona... zacnego Juz chyba pisalam ze mam 17 lat wzrost ok 164 i ... ok 42 kg. A ostatnio to normalnie doznalam szoku jak weszlam na wage u cioci ! W swieta! Waze 43,5 kg kurde i widze ze tluszczyk normalnie to mi sie odlozyl w okolicy kosci bidorowych-ktore od zawsze mi wystaja ;/ ehhh ale nadal je widac ;/ I wiecie co? Chyba jesli kiedykolwiek przytyje to tylko mi sie faldy zrobia i oponki a ja chce zeby te patyki-nogi - tragedia mi przytyly! uda grubosci meskiego bicepsa koszmar ;/ Eeeh

A dziewczynki ja mam taka propozycje- moze wstawimy zdj swoje jakies? Chodzi mi o sylwetke tak dla porownania -nie mowie twarzy ale tak anonimowo np nog?
Tyjemy razem

lady marmolade jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-03-25, 13:54   #2577
mogwaica
Zadomowienie

GG do mogwaica

Cytat:
Napisane przez lady marmolade Pokaż wiadomość
Czesc JA tez naleze do Waszego grona... zacnego Juz chyba pisalam ze mam 17 lat wzrost ok 164 i ... ok 42 kg. A ostatnio to normalnie doznalam szoku jak weszlam na wage u cioci ! W swieta! Waze 43,5 kg kurde i widze ze tluszczyk normalnie to mi sie odlozyl w okolicy kosci bidorowych-ktore od zawsze mi wystaja ;/ ehhh ale nadal je widac ;/ I wiecie co? Chyba jesli kiedykolwiek przytyje to tylko mi sie faldy zrobia i oponki a ja chce zeby te patyki-nogi - tragedia mi przytyly! uda grubosci meskiego bicepsa koszmar ;/ Eeeh

A dziewczynki ja mam taka propozycje- moze wstawimy zdj swoje jakies? Chodzi mi o sylwetke tak dla porownania -nie mowie twarzy ale tak anonimowo np nog?
Moje patyczaki są chyba pare stron wstecz

Stary 2008-03-25, 13:54   #2578
lady marmolade
Raczkowanie

GG do lady marmolade
Unhappy Dot.: Akcja: Tyjemy Razem !!

dobra oto moje.... gnaty ;/
Tyjemy razem

Edytowane przez lady marmolade
Czas edycji: 2008-05-11 o 16:57
lady marmolade jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-03-26, 12:19   #2579
m0nia1986
Wtajemniczenie

cytrynowo-piaskowa ja cały czas czekam na recenzje tego gainera
Są juz jakieś efekty?
m0nia1986 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-03-26, 12:32   #2580
mogwaica
Zadomowienie

GG do mogwaica

Cytat:
Napisane przez lady marmolade Pokaż wiadomość
dobra oto moje.... gnaty ;/
Może jest fatalna jakość zdjęć bo ja bym chciała mieć takie nogi

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Dietetyka

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości