|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2551 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Dzieciaczki Czerwcowo-lipcowo-sierpniowe 2007 I Ich Szczęśliwe Mamy II
magma kope lat
![]() kropka nie strasz kobieto ![]() kasia super, ze wszystko OK !!! minisia będzie upojna noc ![]() my mamy jeszcze tylko wzw w marcu i tez koniec do 11 mca ![]() moje dziecko mnie czasem rozwala własnie wyduldał jednym tchem 200 ml mega gęstej kaszki ( miałam próbke nestle ryzowa z bananami) nie wiem gdzie on to zmieścił
|
|
|
|
#2552 |
|
Konto usunięte
|
Jak juz macie golebie na tapecie, to opowiem wam moja traume z dziecinstwa: Mialam 7-8 lat jak pewnego pieknego dnia dziadek mi sie spytal czy lubie golabki, ja, ze pewnie, no to stwierdzil, ze robimy na obiad
No i juz siedze przy stole i czekam na te pyszne golabki, czyli w moim mniemaniu mieso mielone z ryzem zawiniete w liscie kapusty w sosie pomidorowym a tu na stol wjezdzaja upieczone golebie ![]() ![]() Ta trauma do dzis mi zostala i nie sadze, zebym Olivierovi dala kiedykolwiek golebia
|
|
|
|
#2553 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
#2554 |
|
Zakorzenienie
|
lea29 no takie gołąbki w kapuście to ja uwielbiam w sosiku pomidorowym z ziemniaczkami
Wkleje Wam jeszcze fotkę Hani z wczorajszego wieczora jak mi zasnęła przy zabawie
|
#2555 |
|
Zakorzenienie
|
ja próbowałam gołebia ale smak taki sobie
![]() iwka Adrian do niedawna nie jadł więcej jak 150. Od jakichs 3 tygodni zjada na jeden posiłek od 180 do 220
|
|
|
|
#2556 |
|
Rozeznanie
|
Ok, idziemy dzisiaj do Spiżu
|
#2557 |
|
Zadomowienie
|
Zrobiłam sobie fasolkę szparagową i do tego tylko parówki, ale zrobiłam dwa kęsy a tu słyszę syrenę (on zawsze wyczuwa jak zaczynam jeść, dba o linię mamusi), próbowałam go ululać, ale bezskutecznie i jadłam chłodne z dzieckiem na kolanach. A on wkładał mi do talerza nogę, albo rękę
.Co do gołębi to jak byłam jeszcze młoda , moja mama przywiozła od mojego kuzynka 2 gołębie hodowlane i powiedziała, że nam rosół ugotuje. Najechaliśmy na nią i jeszcze tego samego dnia je odwiozła, żywe oczywiście. Szkoda takich małych ptaszków na rosół. Niektórzy mają tak z królikami.madziu mój nie potrafi tak gardła płukać, a szkoda, bo przy jego chorobie to by się ta umiejętność przydała iwka wiem, że niektóre dzieciaczki nie chcą butli i koniec. Moja koleżanka i szwagierka karmiły długo to później ich dzieci z butli nie piły. Ale walcz, może ci się uda
|
#2558 |
|
Konto usunięte
|
magma, jak fajnie, ze jestes.
|
|
|
|
#2559 |
|
Zakorzenienie
|
kasia króliki
|
|
|
|
#2560 |
|
Zadomowienie
|
Nareszcie eweekend
Ja jak zwykle cały tydzień zagoniona i na nic nie mam czasu. Nowa niania rewelacja . W środę byliśmy na szczepieniu, pierwsze szczepienie na pneumokoki, jeszcze nigdy Olivka nie była taka dzielna, gdy igła weszła w nóżkę ta obróciła się do mnie i wtuliła z całej siły buźkę we mnie i nawet nie zakwiliła. Potem byliśmy jeszcze na kontroli u ortopedy i wszystko ok , kaszka, no i spała do ranaDo jutra dziewczyny
|
#2561 |
|
BAN stały
|
u nas dzisiaj cos smutasno
Olivierek nie chce nic jesc.. byla u nas przyszla moja tesciowa;p oczywiscie wkurzyla mnie na maxa..... przynajmniej dobrze ze obiad mi sie udal :P
|
|
|
|
#2562 |
|
Zakorzenienie
|
sweet
Mówisz przyszła teściowa - to kiedy slub ???
|
#2563 |
|
Zakorzenienie
|
sweet zęby
|
|
|
|
#2564 |
|
BAN stały
|
minisiaslicznie CI Hania zasnela na tej fotce
jak narazie czekaja nas w lutym chrzciny,potem generalny remont i tak sobie bedziemy odkladac a ja chce juz kancia a co do zebow to Oliemu wyszedl juz 4 na dole
|
|
|
|
#2565 |
|
Zakorzenienie
|
sweet ty sie tu zebami chwalisz a u nas drugi jest juz tuz tuz.. pewnie Adrian na spotkaniu jutro bedzie nieznosny bo go bardzo boli.. moze juz jutro sie przebije..
czym cie przyszla tesciowa wkurzyla nas zwykle wkurzaja a pamietam ze shemreolin miala ze swoja przyszla rozne przeprawy i wlosy z glowy darla.. pamietacie dziewczyny??![]() miniu wiesz ze sie martwilam ze nie bedziesz jutro przez ta cisze minia,izuniak prosze o zabranie zdjec z wojazy ![]() Minisiu Adrian porwal moje krzyzowki na strzepy... o juz beczy lobuziak.. o juz przestal o juz znow...moj szkodnik kochany
|
#2566 |
|
Zadomowienie
|
minisiu Krzyś ma identyczny łańcuszek do smoka, nawet ten sam kolor, bo Adi ma czerwony
. Oprócz tego ma misia grzechotkę żółtą z takimi kształtami doczepionymi na dole, no i zabawkę z Ikea, co jeszcze?magma myślałam, że już nie powrócisz, a przecież nasze dzieciaczki prawie co do godziny są rówieśnikami.
|
#2567 |
|
Zakorzenienie
|
Mężuś wrócił
|
#2568 |
|
BAN stały
|
a moj tz poszedl na silownie
ide cwiczyc brzuszki niech sie Oli ponabija z mamy ;P a wkurza mnie doslownie wszystkim, przyszykowalam jej ciuchy dla malego na spacer to poszla do szafki i sobie wziela po swojemu :/ |
|
|
|
#2569 |
|
Zakorzenienie
|
sweet wklej nam jakies zdjecie Oliviera
![]() Minisia to jak mezus przyjechal to na spotkanie bedziesz szla jak cyrkiel
|
#2570 |
|
Wtajemniczenie
|
wreszcie udało mi się dobrnąć do końca
nie odzywałam się, bo też miałam jazdę z guzkiem piersi - u mnie zakończyło się biopsją i na szczęście wszystko w porządku poza tym mam jazdy z ojcem Weroniki, bo różnie widzimy jej wychowanie oraz kwestie opieki nad nią. do tej pory spotykał się z nią na kilka godzin 3x w tygodniu. poprosiłam dziś, czy mogłaby 1x w tyg u niego nocować np. w sob, to się oburzył, że przecież on ma "wyjścia". zauważyłam, że "ma też dziecko", więc stwierdził, że mu zazdroszczę tych wyjść sorry za OT, ale potrzebowałam się komuś pożalić![]() witam nową mamę Iwka: co do picia mleka z butelki, to ja moim chłopakom modyfikowanego nawet nie próbowałam podawać, bo są alergikami. ale Olaf, nie wiem czy pamiętasz, w pewnym momencie tylko cycuś i cycuś, butelki zero. jednak dał się w końcu skusić mlekiem ryżowym bio - takim dla dorosłych z kartonu, ono ma bdb skład - tylko ryż i sól morska i jest b słodkie. rozcieńczam mu je trochę wodą i pije ile mu dam ![]() czytałam, że zastanawiacie się nad domowymi deserkami. ja z reguły podaje chłopakom jakąś kaszkę: kleik ryżowy, kukurydzianą albo jaglaną i do tego dodaję owoce - albo suszone albo gotowe (jabłka, śliwki, morele, gruszki), bo świeże bio udało mi się tylko kiwi dostać (zresztą b im smakowało
|
#2571 |
|
Konto usunięte
|
ajanna, dawno cię nie było. A ojca weroniki to bym
Ale dobrze, że z Tobą ok. Moje dziecko spadło z wersalki. Takiego kupola zrobił, że musiałam iść do łazienki przygotować mu wodę do wypluskania, bo całą noge miał w kupie. obłożyłam go poduchami z kanapy i poszłam do łazienki, po chwili ryk na najwyższych decybelach, całe szczęście, że wpierw zrzucił na podłogę te poduchy, a potem na nie się sturlał, więc bardziej się chyba przestraszył, ruszałam nim potem, nie płakał, więc chyba nic go nie boli.Wypił bidulek mleczko i odsypia 30-minutówkę. sweet, teściowa sama Ci do szafki zajrzała?? Właśnie , gdzie fotki Twojego maleństwa??
|
|
|
|
#2572 |
|
Zadomowienie
|
Ajanna, dobrze, że wszystko ok
A w ogóle to wklej jakieś świeże zdjecia chłopców Lea, dobrze, że nic Maksowi się nie stało! Ucałuj bidulka Ty kropeczko tez wyściskaj Adiego, żeby mu ten ząbek tak mocno nie dokuczał
|
#2573 |
|
Wtajemniczenie
|
Witajcie wieczorkiem,
moja Werka śpi choc od pól godz. powinna byc wykąpana. Chyba te poranne walki ją zmogły .Nawet nie wiem czy ją TŻ będzie dzisiaj kąpac,dzień dziecka czy co... ![]() Postanowiłam jtro i w niedzielę dac spokój z butlą, spróbuję w poniedziałek. ajanno a to mleczko to w sklepie ze zdrową żywn. kupujesz.Może masz gdzieś stronkę z netu jak ono wygląda. Nie ukrywam,że w kwestii żywienia niemowląt jesteś tu dla mnie autorytetem .Moja Werka nie chce też kaszki na gęsto pod różnymi "oszukańczymi" postaciami. kanciu- HELP - jak chcę coś dopisac w środek wiadomości /posta to mi inne literki giną.A i miałaś rację z tym,że te małe smoki nie chcą z tego brzuszka z porotem na plecki i trzeba co chwilkę poprawiacja to bym sie chyba brzydziła i gołębia i królika ugotowac, a co dopiero zjeśc.Choc zdaję sobie sprawę z wartości tego mięska. Dziewczyny udanego spotkania jutro. Naklachajcie sie do woli.
|
#2574 |
|
Zakorzenienie
|
Iwka wcisnęłaś klawisz Insert
![]() no ja czekam na dzien jak sie nauczy i na plecy
|
|
|
|
#2575 |
|
Wtajemniczenie
|
Iwka: ja to w ogóle brzydziłabym się mięsa ugotować
![]() a to mleko kupuję tu: http://e-zdrowie.abc24.pl/default.asp czerwone albo zielone - niestety tylko litrowe są, więc po otwarciu część mrożę. juleczka: jeśli masz normalne suszone owoce - śliwki, morele, to trzeba je na noc namoczyć i rano tę wodę wylać (ja mam bio, więc nie odlewam). dodaję je do kaszki, chwilę pogotuję, a potem miksuję. tylko śliwki z reguły z ryżem daję i nie za dużo, bo wywołują rozwolnienie. a w ogóle, to nie wiem, czy Wam pisałam - moje chłopaki jedzą już 3 posiłki dziennie: 1x warzywa, 1x warzywa+kaszka, 1x owoce+kaszka. oprócz tego mleko moje oraz nutramigen - Igor i mleko ryżowe - Olaf. dziś oprócz 3 posiłków, wciągnęli jeszcze trochę chrupków kukurydzianych i po pół kiwi ![]() a jeszcze a propos mrożenia i pasteryzowania - moja mama twierdzi, że zawsze przed podaniem takie jedzenie trzeba przegotować i ja tak robię
|
#2576 |
|
Rozeznanie
|
Ogromne Całuski Dla Świętujących Dzieciaczków
Nareszcie nie mam problemów z przeglądarką ![]() Iwka, czy sinlac to sama zaczęłaś stosować tak na własną rękę czy po konsultacji z pediatrą?? Ajanna, cieszę się, że skończyło się "tylko" na strachu, a taki "tatuś" to faktycznie chyba powinien dostać do wiwatu Lea jeku teraz to trzeba mieć oczy dookoła glowy buziaczki dla małego akrobaty Sweet, co za baba ![]() No i czekamy na fotkę Oliwierka pochwal się przystojniakiem Minisiu, ale Ci dobrze, mój to dopiero wyjechał ![]() Życzę miłego wieczorku , modelka na zdjęciu słodziutka Kropka, ale smutna historia ![]() Kasiu, przeslij przez kuriera miche zupki mam zamówienie od Łukasza na niedzielę jak wróci ![]() Co do golębi to też mam opory ale królika zamówiłam i będę Oliwce podawała tylko jak ja go podzielę na kawałki, przecież zapłaczę się nad nim ![]() U nas dzisiaj dzień gości, najpierw po spacerku przyszła moja sąsiadka, która ma Natalkę ze stycznia, Natka ma książkowy kasownik , szalała szalała dziewczyna i pomyliła mnie ze swoją mamą, chciała cyca bidulka z głodu by padła , a potem była znajoma z dzidziusiem Hubercikiem, który jest z kwietnia, przystojniaczek, nagadałyśmy się, że aż mnie zawiasy bolą ![]() Oliwcia teraz śpi, ciekawe kiedy się obudzi na karmienie, powinna jeść po 20 ale nie była głodna
|
#2577 |
|
Zakorzenienie
|
ajanna ja tez zagotowuje przed podaniem a potem stygnie.. choc tak naprawde to w zarazki wybija mrozenie albo gotowanie wiec i tak na jedno wychodzi
a jesli chodzi o ojca Weroniki to az normalnie witki mi opadly ![]() Lea moj sie teraz usilnie uczy raczkowac wiec co chwila mam syrene jak mu sie cos nie uda i walnie sie o podloge.. swoja droga to biedne te dzieci.. Pamietam jak bylam w szpitalu i Adi sie urodzil to na sali obok lezala dziewczyna z blizniaczkami.. jedna karmila a druga lezala na lozku i jakos ta malutka machnela lapka i spadla poduszka.. Mama ze siedziala bokiem to zobaczyla tylko ze cos leci.. w zyciu nie widzialam ze ktos tak szybko moze zblednac.. malo brakowalo a malutka by jej spadla.. niecale 2 kg.. oj cos dzis smutne historie opowiadam a dziewczyny my mozemy sie jutro troche spoznic bo w katowicach bedziemy dopiero o 11:43 poczekacie??
|
#2578 |
|
Zadomowienie
|
ajanna to ile ci chłopcy jeszcze mleka wypiją, bo Krzyś jada dziennie: ryż z jabłkiem, zupka, deserek, kaszka na mleku z deserkiem (trochę deserku dla polepszenia smaku) i 2 butle mleka (po ok 160 ml)- rano i o północy, a w miedzy czasie soczek i herbatka
A tak w ogóle to my jesteśmy do wyżalania się, było coś napisać, a na pewno byśmy wsparły. tak jak pisałam, moja szwagierka miała guzka w piersi i też był niegroźny, podobno kobiety w ciąży i karmiące mogą tak mieć. A były mąż to niech pomyśli, że z dzieckiem wiążą się też wyrzeczenia.
|
#2579 |
|
Raczkowanie
|
Mati nareszcie śpi, kurde to jego szczepienie mnie wykonczy. Niby super grzeczny tylko ze cały czas chce na rączki.. a tu nos 10kg przez cały dzień... A mąż zamiast sie dzieckiem zająć poszedł na karate, kurde karateka jeden... w siłownie jakos nie chce sie bawic, a ja musze...
ajanna strasznie3 sie ciesze ze wszytsko ok, wiem dziewczyno ile przezyłaś.. ja nikomu nie zycze takiego "odkrycia".... Cztam Twoje pomysłowe przepisy dla maluchów i zaraz tworze liste zakupów dla mojego ![]() iwka a ja zajadam sie królikami, i jakos nie mysle o nich jakos o pluszatych stworkach, tylko jak o pyszniutkim mięseczku rosołek jest niezmiernie delikatny..lea dobrze ze na strachu sie skonczyło... ja ma dzis wieczór alkoholowy... własnie popijam winko, zeby nabrac humorku i... ide prasowac całą kanapę szmat ![]() MIŁEGO SPOTKANKA JUTRO
|
|
#2580 |
|
Zakorzenienie
|
To co robimy drugi wieczór z rzędu alkoholowy ???
Kto się dołączy ??? Ja znów Calsberg lub girlberg jak kto woli kropeczko
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:33.

własnie wyduldał jednym tchem 200 ml mega gęstej kaszki ( miałam próbke nestle ryzowa z bananami) nie wiem gdzie on to zmieścił

.

Olivierek nie chce nic jesc.. byla u nas przyszla moja tesciowa;p oczywiscie wkurzyla mnie na maxa..... przynajmniej dobrze ze obiad mi sie udal :P

Mówisz przyszła teściowa - to kiedy slub ???
nas zwykle wkurzaja a pamietam ze shemreolin miala ze swoja przyszla rozne przeprawy i wlosy z glowy darla.. pamietacie dziewczyny??
.
- jak chcę coś dopisac w środek wiadomości /posta to mi inne literki giną.A i miałaś rację z tym,że te małe smoki nie chcą z tego brzuszka z porotem na plecki i trzeba co chwilkę poprawiac