Co na pierwszy taniec? - Strona 86 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne > Ceremonia i tradycja ślubna, weselna

Notka

Ceremonia i tradycja ślubna, weselna W tym miejscu możesz podzielić się widzą, jak zaplanować ceremonię ślubną. Na co zwrócić uwagę przy szukaniu sali weselnej. Przypomnieć tradycje weselne.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2012-11-25, 16:30   #2551
malamyszka20
Zadomowienie

Dot.: Co na pierwszy taniec?

Bardzo podoba mi sie ta piosenka i jest idealna na 1 taniec

http://www.youtube.com/watch?v=nwqI9TAQ-p4
malamyszka20 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-11-29, 18:13   #2552
Słodkaaa
Zakorzenienie

My się nad piosenką nie musieliśmy zastanwiać i szukać... Od razu wiedzieliśmy, że zespół zagra nam Eltona Johna "Your song"
Słodkaaa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-11-29, 23:24   #2553
JohnLena
Zadomowienie

a co powiecie na:

JohnLena jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-12-01, 12:37   #2554
claudusiaaaaa
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez nikaaa_87 Pokaż wiadomość
Ja wybrałam rytmy reggae - Mesajah - Każdego dnia http://www.youtube.com/watch?v=WbTuQ4S4jQc
Jest to dla mnie najpiękniejszy hymn o miłości. Tylko nie wiem, czy znajdę taki zespół, który mi to ładnie zagra
Też uwielbiam tę piosenkę, jest genialna
claudusiaaaaa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-12-07, 13:05   #2555
wiolaszek10
Przyczajenie

My będziemy tańczyć walca angielskiego do piosenki Celine Dion z "Beauty and the Beast"
wiolaszek10 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-12-11, 12:18   #2556
Symfonia
Raczkowanie

Walc:
Metallica - Nothing Else Matters
Nat King Cole - Fascination
Bon Jovi - Bed Of Roses
Sarah McLaughlin - In The Arms Of an Angel
Goo Goo Dolls-Iris

Coś innego niż walc:
Iron Maiden - Wasting Love
Symfonia jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-12-11, 17:32   #2557
szokolatte
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez malamyszka20 Pokaż wiadomość
Bardzo podoba mi sie ta piosenka i jest idealna na 1 taniec

http://www.youtube.com/watch?v=nwqI9TAQ-p4
bardzo ładna

---------- Dopisano o 18:23 ---------- Poprzedni post napisano o 18:07 ----------

a co myślicie o tej ->
http://www.youtube.com/watch?v=jb8zidm9N-8

---------- Dopisano o 18:32 ---------- Poprzedni post napisano o 18:23 ----------

a może http://www.youtube.com/watch?v=gVUN-D09jls ?

szokolatte jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-12-11, 23:03   #2558
blackcherry12
Raczkowanie

ja już kiedyś pytałam o poradę ale sie nie doczekałam odpowiedzi również nie mam pojęcia co wybrać na 1 taniec... moj tż średnio tańczy dlatego boimy się pchać w jakieś walce itd itd. ;P chcemy raczej na spokojnie się pobujać, troszkę poobracać. I kiedyś widziałam na jakimś filmiku, że para młoda tańczyła do piosenki Roberta Jansona "Male szczęścia". https://www.youtube.com/watch?v=w-_5_RBhouE
Nawet fajnie to wyglądało, choć zaczęłam się zastanawiać: Czy ten utwór pasuje na 1 taniec? Nie jest stricte o wielkiej miłości dwóch zakochanych, typowo pod wesele... Ale opowiada o szczęściu, radości, miłości, kochaniu, wsparciu. Jest rytmiczna i fajnie można do niej zatańczyć. To jest jednak pierwsza piosenka jaką brałam pod uwagę, pierwszy zamysł w ogóle.
CO MYŚLICIE?
blackcherry12 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-12-12, 15:39   #2559
nutik
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez blackcherry12 Pokaż wiadomość
ja już kiedyś pytałam o poradę ale sie nie doczekałam odpowiedzi również nie mam pojęcia co wybrać na 1 taniec... moj tż średnio tańczy dlatego boimy się pchać w jakieś walce itd itd. ;P chcemy raczej na spokojnie się pobujać, troszkę poobracać. I kiedyś widziałam na jakimś filmiku, że para młoda tańczyła do piosenki Roberta Jansona "Male szczęścia". https://www.youtube.com/watch?v=w-_5_RBhouE
Nawet fajnie to wyglądało, choć zaczęłam się zastanawiać: Czy ten utwór pasuje na 1 taniec? Nie jest stricte o wielkiej miłości dwóch zakochanych, typowo pod wesele... Ale opowiada o szczęściu, radości, miłości, kochaniu, wsparciu. Jest rytmiczna i fajnie można do niej zatańczyć. To jest jednak pierwsza piosenka jaką brałam pod uwagę, pierwszy zamysł w ogóle.
CO MYŚLICIE?
Mi też kiedyś przyszła na myśl ta piosenka. Jest to bardzo pozytywna, świetna kompozycja no i nie ocieka zepsutym lukrem, jak co niektóre popularne piosenki na pierwszy taniec. Uważam, że to świetny pomysł

I kto powiedział, że piosenka na pierwszy taniec musi być o wielkiej miłości? Moim zdaniem może być również tylko instrumentalna, może to być jakaś "Wasza" piosenka, kojarząca się z czasem jak zaczęliście być parą, albo po prostu, z Wami. Ja z moim TŻ mam dwie takie piosenki, które tekstem wcale nie pasują do pierwszego tańca, ale ponieważ są to dźwięki które nam często towarzyszyły w trakcie bycia razem i kojarzą nam się po prostu ze sobą nawzajem, to możliwe, że jedną z nich wybierzemy.

Edytowane przez nutik
Czas edycji: 2012-12-12 o 15:42
nutik jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-12-12, 18:09   #2560
blackcherry12
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez nutik Pokaż wiadomość
Mi też kiedyś przyszła na myśl ta piosenka. Jest to bardzo pozytywna, świetna kompozycja no i nie ocieka zepsutym lukrem, jak co niektóre popularne piosenki na pierwszy taniec. Uważam, że to świetny pomysł

I kto powiedział, że piosenka na pierwszy taniec musi być o wielkiej miłości? Moim zdaniem może być również tylko instrumentalna, może to być jakaś "Wasza" piosenka, kojarząca się z czasem jak zaczęliście być parą, albo po prostu, z Wami. Ja z moim TŻ mam dwie takie piosenki, które tekstem wcale nie pasują do pierwszego tańca, ale ponieważ są to dźwięki które nam często towarzyszyły w trakcie bycia razem i kojarzą nam się po prostu ze sobą nawzajem, to możliwe, że jedną z nich wybierzemy.
dokładnie! Mnie nigdy się nie podobało tańczenie na siłę, do przesłodzonych do granic możliwości, albo nawet nierytmicznych piosenek, tylko dlatego że są o miłości. "Male szczęścia" to był mój pierwszy pomysł. Ale chyba przy nim zostanę. Poza tym kojarzy mi się to z latami dzieciństwa, zawsze pozytywnie odbierałam tę piosenkę
Fakt faktem gdybyśmy chcieli wybrać swoją piosenkę, byłoby to T love - I love you Może nawet i byśmy chcieli, ale trochę ta piosenka taka mało skromna jak na pierwszy taniec, gdzie wesele się dopiero zaczyna, choć słowa i przesłanie piosenki nawet pasują, to ona jest taka hmmm bardzo zabawowa bym powiedziała i chcemy jednak coś pokorniejszego Dlatego chyba zostaniemy przy "Małych szczęściach"- bo fajny układ można do tego wymyślić i dobrze się do niej tańczy. I emocje we mnie wielkie wzbudza A T love liczę na dedykację od TŻ, bo na naszym pierwszym wspólnym sylwestrze wykupił ją u dj więc myślę, że na to wpadnie i tym razem;P

Edytowane przez blackcherry12
Czas edycji: 2012-12-12 o 18:10
blackcherry12 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-12-12, 22:01   #2561
iman001
Raczkowanie

co sądzicie o "HEAVEN" Bryana Adamsa?
Bardzo byśmy chcieli zatańczyć ten kawałek- pytanie tylko jak?
oboje jesteśmy kiepskimi tancerzami, w dodatku mój TŻ nie wie co to rytm
chcemy coś zatańczyć bez popisów, poprzytulać się na parkiecie ale też nie przynudzać... Obawiam się że jak pójdziemy do jakiegoś instruktora tańca/choreografa to nam ułoży jakiś spektakl taneczny jak z tańca z gwiazdami
dlatego chcielibyśmy pokombinować sami...

czy któraś z Was miala ten kawałek na I taniec? Możecie coś podpowiedzieć?
iman001 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2012-12-19, 13:55   #2562
dezire
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez iman001 Pokaż wiadomość
co sądzicie o "HEAVEN" Bryana Adamsa?
Bardzo byśmy chcieli zatańczyć ten kawałek- pytanie tylko jak?
oboje jesteśmy kiepskimi tancerzami, w dodatku mój TŻ nie wie co to rytm
Trenujcie w kuchni, przedpokoju, pokoju - przy kazdej okazji. Po pierwsze: radocha a po drugie bedziecie sie czuc pewniej . Tzn mam nadzieje, ze tak jest bo tez jestesmy na etapie trenowania - ale TZ sie wyraznie rozluznil w tej kwestii.

Podgladamy uklady na youtubie. W sytuacji kryzysowej pojdziemy na 2, 3 spotkania do szkoly tanca - mozna poprosic o cos prostego.

2004 - Boisz się, że ludzie z internetu odnajdą cię w prawdziwym życiu.

2014 - Boisz się, że ludzie z prawdziwego życia odnajdą cię w internecie.

dezire jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-12-29, 12:25   #2563
lovela5
Raczkowanie

Piękny taniec i piosenka : http://www.youtube.com/watch?v=ySNKyXLtMhs
lovela5 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-12-30, 16:54   #2564
ktrn
BAN stały

wg. mnie tylko i wyłącznie walc, żadnych disco, ani płaczek z radia, że on ją kocha w tle bezsensownych słów, to zbyt poważne i doniosłe wydarzenie żeby robić z tego wiochę bądź ruski jarmark
ktrn jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-12-30, 16:56   #2565
ktrn
BAN stały

Na pewno nie żadne utwory tupu disco, bądź łączone style jakich pełno w internecie, wg. mnie tylko i wyłącznie walc, jest to na tyle ważna i doniosła chwila, że wartom poświęcić się poćwiczyć i tak to zrobić, żeby rodzicom weselnym zakręciła się łezka w oku, już dość na weselach jest tandety.
ktrn jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-01-08, 12:02   #2566
kopaga
Raczkowanie

dla mnie to jest beznadziejny pomysł, jeszcze jak ktos nie umnie tańczyc walca to porażka żenada
kopaga jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-01-08, 19:54   #2567
ciassteczkowa
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez kopaga Pokaż wiadomość
dla mnie to jest beznadziejny pomysł, jeszcze jak ktos nie umnie tańczyc walca to porażka żenada
Jestem tego samego zdania co ty, nie ma to jak doniosła chwila doniosły taniec piękna muzyka i brak umiejętności tańca tak doniosłego jak walc..... oj nie nie nie wyobrażam sobie ja tego że nie mając bladego pojęcia o tańcach towarzyskich wyskoczę jak Filip z konopi z walcem na pierwszym tańcu jak wszystkie oczy gości są skierowane na parę młodych... albo umiem tańczyć bo się uczyłam jakiś tam szmat czasu i decyduję się na taki taniec albo pykam z nogi na nogę i nie robię z siebie błazna.

Ot taki mój wywód my będziemy tańczyc najprawdopodobniej (tzn pykać właśnie z nogi na nogę ) do tej piosenki bo jest śliczna:

http://www.youtube.com/watch?v=bqIxCtEveG8
ciassteczkowa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-01-11, 09:17   #2568
wiolaszek10
Przyczajenie

A co myślicie o nauce tańca dla narzeczonych? W sensie, zeby przygotować jakiś układ dostosowany do możliwości Młodych z profesjonalnym tancerzem?
Stary 2013-01-11, 09:45   #2569
wiolaszek10
Przyczajenie

A co myślicie o nauce tańca dla narzeczonych z profesjonalnym tancerzem?Wtedy układ jest przygotowany pod możliwości Pary Młodej Ja mam ten problem, że mój narzeczony to totalna noga w tańcach i dlatego zdecydowaliśmy się na kurs Aj za 1 razem myślałam, że straciłam post

Edytowane przez wiolaszek10
Czas edycji: 2013-01-11 o 16:00

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2013-01-12, 17:46   #2570
kami2019
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez wiolaszek10 Pokaż wiadomość
A co myślicie o nauce tańca dla narzeczonych z profesjonalnym tancerzem?Wtedy układ jest przygotowany pod możliwości Pary Młodej Ja mam ten problem, że mój narzeczony to totalna noga w tańcach i dlatego zdecydowaliśmy się na kurs Aj za 1 razem myślałam, że straciłam post
Moim zdaniem kurs to bardzo dobry pomysł, sami z narzeczonym planujemy wybrać się na parę lekcji . Myślę, że jest to dobry sposób żeby partner poczuł się pewnie - bo przecież tańczyć będzie przez całą noc i to z rożnymi osobami,a nie tylko pierwszy taniec.
Stary 2013-01-14, 10:43   #2571
fiooolka
Raczkowanie

no właśnie, najgorsze jest to, że tańczyć będziemy z różnymi osobami, ze sobą to jeszce jakoś da się radę ale wujkowie, dziadkowie, kuzynowie... każdy w inny takt
fiooolka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-01-14, 13:56   #2572
AleksandraKGu
Raczkowanie

Witajcie.
my ( a w zasadzie ja) też mieliśmy problem z 1. tańcem... niby był już wybrany utwór od wielu lat, ale ja zaczęłam się łamać... więc doszliśmy do kompromisu.. będą 2 tańce: 1. tańczymy tylko we dwoje, po czym po ładnym przejściu dołączają nasi przyjaciele i tańczymy w szóstkę ( w sensie 3 pary). będzie i romantycznie i z przymrużeniem oka
Stary 2013-01-19, 22:09   #2573
Dzindzej
Zakorzenienie

A jakaś wesoła i szybka piosenka, coś w stylu Ktoś mnie pokochał.. macie jakieś propozycje? W moim przypadku walc nie wchodzi w grę.

Studia.

Cel: -6kg
Dzindzej jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2013-01-21, 09:56   #2574
claudusiaaaaa
Raczkowanie

Ja zupełnie poważnie myślę o piosence Mesajah- Każdego dnia. Piękne słowa i w 100% nasze klimaty. TŻ jest zachwycony tym wyborem. Każdy tańczy do tego co lubi. Jedni chcą tańczyć walca, inni przytulańca a jeszcze inni reggae. Indywidualny wybór.
Stary 2013-01-21, 10:59   #2575
Na biurku Oli
Zakorzenienie

Ja świadkowałąm niedawno u swojej przyjaciółki, która na pierwszy taniec wybrała piosenkę Krzysztofa Krawczyka- Kochaj mnie. Z początku pomyślałam: serio? Krawczyk? Ale przesłuchałam ją i faktycznie jest piękna, idealna na wesele i jeszcze niezbyt oklepana.
Na biurku Oli jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-01-21, 18:44   #2576
Dzindzej
Zakorzenienie

Post Dot.: Co na pierwszy taniec?

A mówią, że Każdego dnia jest o Marysi..

Studia.

Stary 2013-01-21, 19:03   #2577
claudusiaaaaa
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Dzindzej Pokaż wiadomość
A mówią, że Każdego dnia jest o Marysi..
"Bo wiem, że trzymam w moich ramionach mą przyszłą żonę." jeżeli można poślubić Marychę to ok.
Stary 2013-01-21, 19:08   #2578
Dzindzej
Zakorzenienie

To metafora taka..
Wiesz ja nie napisałam, że tak twierdzę tylko, że tak słyszałam, a to chyab jest różnica

Studia.

Stary 2013-01-21, 19:13   #2579
claudusiaaaaa
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Dzindzej Pokaż wiadomość
To metafora taka..
Wiesz ja nie napisałam, że tak twierdzę tylko, że tak słyszałam, a to chyab jest różnica
Wybacz jeśli odebrałaś to jako atak Nie mniej, nie odbieram tej piosenki w ten sposób i mam nadzieję, że Nasi goście również tego nie zrobią. Ale dziękuję za cenną uwagę
Stary 2013-01-21, 19:16   #2580
Dzindzej
Zakorzenienie

no problemos
ja dalej szukam jakiejś skocznej i wesołej piosenki, ale prócz Skladów nic mi do głowy nie przychodzi..

Studia.

Odpowiedz

Nowe wątki na forum Ceremonia i tradycja ślubna, weselna

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości