![]() |
#2551 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: izotek
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2552 |
Rozeznanie
|
Ooo orzechy i slonecznik to swietne rozwiazanie. Ja łykam w czasie obiadu. Bo na sniadania i kolacje nie zawsze mam czas i ochote. Za to obiad zawsze syty.
|
![]() ![]() |
![]() |
#2553 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Tabletki niby można brać o dowolnej porze - to nie antybiotyk, aczkolwiek jak weźmie się dwie w krótkim odstępie czasu to wiadomo, że to będzie skumulowana dawka dla organizmu i wtedy może inaczej zareagować. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2554 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#2555 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#2556 |
Raczkowanie
|
ja nie wyobrażam sobie żeby 3 na raz brać... biorę do śniadania, obiadu i kolacji.. od początku, myślę że jak teraz bym zmieniła przyjmowanie to bym się nieźle zamotała. a tak wiem że jak jem to muszę wziąć tabletkę. Każdy ma inny system
![]()
#2557 |
Rozeznanie
|
Z tym sie zgodze, kazdy juz sobie wyrobił patent i daje rade: )
|
![]() ![]() |
![]() |
#2558 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
A co do brania tabletek razem albo w odstępie - to zależy po prostu od organizmu. Bierzemy różne dawki dzienne i każda z nas inaczej reaguje, dlatego jedni mogą brać od razu a innym bardziej będzie służyć rozłożenie tego w czasie. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2559 |
Raczkowanie
|
Cytrynusia pozdrowienia z Augustowa!
![]()
#2560 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Ja łykam od razu dwie tabletki w trakcie obiadu ![]() Mój ból w odcinku lędźwiowym minął, nawet nie wiecie, jaka to ulga ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2561 |
Raczkowanie
|
10 dzień.
Widać pierwsze suche skórki, okolice ust to istna sahara (oby Dermopotektor sobie poradził) usta spierzchnięte, do tego pierwsza w życiu opryszczka... Usta smaruję Tisane, na opryszczkę kupiłem Hascovir. Oczy zaczynają szybciej się męczyć. Mam do Was kolejne pytania ![]() 1) Czy stosujecie może Cynk? Czytałem, że warto go stosować, ale niektórzy piszą, że nie warto, bo dodatkowo może wysuszać. 2) Znacie może jakiś nieszkodzący cerze trądzikowej korektor, który mógłby zastosować chłopak (czyli taki niewidoczny ![]() ![]() sam korektor. Mam obecnie z Iwostinu, ale nie wiem czy nie szkodzi mi, a szczególnie miejscu gdzie mam bliznę i wychodzą nowe zmiany (zdjęcie wstawię niżej) 3) Stosujecie jakieś maski nawilżające? Polećcie jakieś ![]() 4) Mój największy kompleks na twarzy czyli to miejsce koło nosa. Rok temu pojawił się tam duży stan zapalny, który próbowałem zniwelować maścią cynkową. Od tego czasu zostało tam czerwone przebarwienie/blizna. Ja oczywiście zakrywałem to korektorem https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,5...wa-wersja.html (aż do dziś). W tym obszarze od tamtego momentu robią się nowe zmiany - takie podskórne, czasem wychodzące na wierzch. Nie wiem czy to sprawa korektora bo podobne zmiany mam na nosie a i po drugiej jego stronie też czasem są. Moje pytanie: co zrobiłybyście w mojej sytuacji? Zdjęcie: http://zap odaj.net/a84731d1d9109.jpg.html (usunąć spację) |
![]() ![]() |
![]() |
#2562 | ||
Raczkowanie
|
Cytat:
Co do bólu stawów, to bolą mnie łokcie i pięty najbardziej, zaczęłam ćwiczyć i biodra też dały o sobie znać. Lędźwie bolały mnie już przed kuracją, teraz się wznowiło, czasem jest tak że jak leże na brzuchu to nie dam rady się przekręcić na plecy, jak sparaliżowana.. mam w domu Normaflex, może coś pomoże ![]() ---------- Dopisano o 14:31 ---------- Poprzedni post napisano o 14:27 ---------- Cytat:
2. korektor z Catrice- camuflage jest dobry 3. nie stosuje, ale miałam z Ziaji Liście zielonej oliwki i była na prawdę fajna
![]() |
#2563 |
Raczkowanie
|
Hej!
Długo się nie odzywałam, ale cały czas Was czytałam. To już 88 dzień z Actavenem. Pierwszy miesiąc brałam 30 mg/dobę, teraz na zmianę raz 30 raz 40 mg, przy mojej wadze 53 kg taką dostałam dawkę, żeby zminimalizować ryzyko ewentualnych skutków ubocznych. Na szczęście izo jest dla mnie łaskawa ![]() ![]() Cera przez te prawie 3 miesiące naprawdę mocno się poprawiła, choć na efekty musiałam czekać jakoś do połowy grudnia, zanim skóra się uspokoiła - nie ominął mnie wysyp. Zostały niestety przebarwienia, ale o nich będę bardziej myśleć po kuracji. Nie wiem dokładnie jak to jest u Was, ale ja kontrolę miałam po pierwszym miesiącu leczenia, a na kolejną idę dopiero pod koniec lutego, z tym, że w razie czego mam numer prywatny do mojej dermy i mogę śmiało dzwonić jakby coś się działo. Co do badania hormonów - chciałam je zrobić, ale dostać się na NFZ na oddział jest dla mnie rzeczą niemożliwą, próbowałam kilka razy. Chcę iść niedługo, jeszcze podczas leczenia do ginekologa - endokrynologa żeby zbadał to co trzeba i potwierdził lub nie wpływ hormonów na mój trądzik, bo prawda jest taka, że jeżeli spowodowany jest on przez hormony, to po jakimś czasie pewnie wróci, a tego - wiadomo - bardzo nie chcę. ---------- Dopisano o 14:56 ---------- Poprzedni post napisano o 14:52 ---------- 1. cynku nie stosuję 2. korektora też nie 3. ja robię sobie z Ziaji z serii Ulga do skóry suchej, podrażnionej, a przed zawsze peeling enzymatyczny też z tej serii, tak 1 - 2 razy w tygodniu i jestem zadowolona |
![]() ![]() |
![]() |
#2564 |
Rozeznanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#2565 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
2. Podobno podczas kuracji izotekiem nic nie powinno nas "zapychać". Zależy w jakim przedziale cenowym i co konkretnie chcesz zakryć, jeżeli zaczerwienienia, blizny to dobre są podwójne korektory antybakteryjne (z jednej strony zielone, z drugiej w kolorze cielistym - najpierw nakłada się jeden kolor na to 2 - dobrze kryją i są antybakteryjne na ogół np. Synergen w Rossmanie), jeżeli zależy Ci na mocniejszym kryciu danych miejsc to kamuflaże (np. Catrice, Kryolan, Lumene), dobrze kryją ale są dosyć ciężkie, a jeżeli chcesz coś lżejszego, dającego bardziej "naturalny"efekt to polecam korektory w płynie - np. Maybelline Affinitone(dostępny w drogeriach bez problemu) albo Collection Lasting Perfection (niestety tylko przez internet). Osobiście w ramach korektora potrafię też używać odrobinki podkładów kryjących (Vichy Dermablend, La Roche Possay Toleriane Teint), ale cenowo wypadają drożej. 3. Z masek polecam: kojącą z Dermiki, hydrożelową maseczkę ultra nawilżającą z Bielendy (efekt mezoterapii, nawilżającą z Lirene, maseczkę intensywnie nawilżającą do skóry odwodnionej z Yves Rocher. 4. Najpierw musisz poczekać aż to miejsce i wszystko inne na twarzy się oczyści poprzez kurację, na razie i tak z tym nic raczej nie zrobisz, jakikolwiek ewentualny zabieg wygładzający można zrobić po pół roku od zakończenia kuracji. Tyle, że korektor może co najwyżej Ci pomóc zakryć przebarwienia(wyrównać koloryt cery), bo wszelkie wypukłości to i tak będą mniej lub bardziej widoczne. Musisz się zastanowić co będzie dla Ciebie korzystniejsze, czasem skóra wygląda podczas kuracji lepiej jak się na nią nie nakłada nic(poza nawilżaczami) o ile oczywiście jest to możliwe. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2566 |
Raczkowanie
|
hej
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2567 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#2568 |
Rozeznanie
|
Hej
![]() Twarz wygląda zaskakująco dobrze - co może też być spowodowane tym, że nie kładę makijażu i skóra ma szansę odetchnąć. Póki co wysuszenia nie obserwuję, ale faktem jest, że od pierwszego dnia mocno się nawilżam, więc chyba nie daję szansy mojej skórze stać się saharą ![]() ![]() Mam pytanko odnośnie ewentualnego wysypu - po ilu dniach u Was wystąpił? |
![]() ![]() |
![]() |
#2569 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#2570 |
Raczkowanie
|
Po wizycie u okulisty
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2571 |
Zakorzenienie
|
Myslicie ze po Izoteku mogę cierpieć na jakas zakrzepicę żył? Pytam,bo od wczoraj rano mam opuchnieta cala lewa lydke,boli,obwod w stosunku do drugiej zwiekszyl sie o dobre kilka cm. Nigdy tak nie mialam i nie wiem za bardzi co z tym fantem zrobic.
|
![]() ![]() |
![]() |
#2572 |
Raczkowanie
|
Izo niby wpływa na krzepliwość krwi. Lepiej idź z tym do lekarza jak się dłużej utrzymuje.
|
![]() ![]() |
![]() |
#2573 |
Raczkowanie
|
Hej
![]() ![]() - za 7 miesięcy biorę wychodzę za mąż, ślub był jednym z głównych powodów żeby rozprawić się raz na zawsze z trądzikiem (jakiś powód musiał być ![]() - dobrze wyczytałam, że część piszących tu dziewczyn w czasie stosowania leku nie bierze antykoncepcji? jestem raczej przeciwniczką antykoncepcji hormonalnej i zastanawiam się czy na pewno jest koniecznością. Mam 26 lat, do tej pory w ciążę nie zaszłam, to i przez kolejne 8 miesięcy sobie z tym poradzę. Jak to jest, dermatolog musi mieć karteczkę, że takowe tabletki biorę?
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#2574 | ||
Raczkowanie
|
Cytat:
Cytat:
Edytowane przez meowww Czas edycji: 2015-01-24 o 21:49 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2575 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#2576 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Będziesz musiała podpisać oświadczenie, że zdajesz sobie sprawę z zagrożenia jakie niesie zajście w ciążę i o konieczności stosowania pewnych metod antykoncepcyjnych. Ale co zrobisz, to Twoja sprawa, dermatolog ci do łóżka nie wejdzie ![]() Kurczę, ja też mam teraz problem z zajadem, chyba muszę kupić sobie jakąś witaminę B. ---------- Dopisano o 22:58 ---------- Poprzedni post napisano o 22:55 ---------- Cytat:
U mnie w sumie to było poważnie traktowane, nawet 2 testy ciążowe musiałam przedstawić, z krwi, moczu i to z dwóch różnych dni. Dopiero wtedy dostałam receptę. |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2577 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2578 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ja nie biorę antykoncepcji, miałam z nią dawno temu same problemy i stwierdziłam że to nie ma sensu, że poradzę sobie w inny sposób. Niektórzy lekarze dają skierowanie do ginekologa i proszą o pisemne potwierdzenie że zostały Ci wypisane tabletki, inni mają to gdzieś - robisz to na swoją odpowiedzialność. Z drugiej strony - nikt z nich z Tobą w domu nie siedzi i nie wie co Ty tam sobie robisz, także, Twoja sprawa co zażywasz ![]() ---------- Dopisano o 08:12 ---------- Poprzedni post napisano o 08:11 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 08:17 ---------- Poprzedni post napisano o 08:12 ---------- Cytat:
![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#2579 |
Rozeznanie
|
Eh. Ja właśnie jestem w 8 dniu kuracji ale pojawil się ogromny problem-problemy z oddychaniem. Czytałam ulotke, to od Izo. I jestem w kropce.
|
![]() ![]() |
![]() |
#2580 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 07:19.