|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2551 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie lipcowo-sierpniowe 2008 :))) - czesc druga!!!
u kogo idą u tego idą
za to sobie sprawiłam 2 piękne sukienki
|
|
|
|
#2552 |
|
Raczkowanie
|
Hej!
Marika - też mam termin na 5 sierpnia, synek Kubulek ![]() Uzależniłam się od allegro - czekam w tym tyg. na 4 paczki ciuszków dla małego. Wczoraj całą noc śniło mi się , że do domu przychodzą przesyłki a ja wciąż wypakowuję nowe śpiochy
|
#2553 |
|
Zakorzenienie
|
Kasiulka - ja też te najfajniesze ciuszki mam z aukcji
Ale to i tak dopiero w maju-może będziemy już znać płeć bo ile można kupować kremowych, żółtych i seledynowych rzeczy W sumie nie tyle o kolor mi chodzi ale też o nadruk (nie każdy pasuje mi do dziewczynki i na odwrót) No zobaczymy.Marika - ja tzw. dzieciowe zakupki zaczęłam jakiś miesiąc temu może |
|
|
|
#2554 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Do sierpnia mam czas, więc "duże" zakupy zrobię w czerwcu - lipcu. Prawdę mówiąć mam juz lekki przesyt zakupami dla dziecka i muszę trochę od tego odpocząć
|
|
#2555 |
|
Raczkowanie
|
a ciuszki na allegro kupujeci nowe czy używane?
szczerze mowiac ciezko mi zaufac do uzywanych narazie same nówki mam juz wiem ze najlepsze i najladniejsze sa w H&M boskie w smyku , 5-10-15 tez pare kupilam ale slyszalam ze jakosciowo slabe sa , nawet w Vero-modzie udalo mi sie pare kupic dla maluszków a orientujecie sie moze czy bedą wiosenne przeceny ? bo przyznam ze w styczniu jak te przeceny byly kupilam tak tanio ciuszki ze szok pajacyk na zime 25 zl , body po 5 zl i kompleciki po 20 a normalnie ok 50 w smyku ;] i z ciekawosci ile przytylyscie ? ja mam 24 tydz i 3 kg do przodu, brzuszek maluszek ale dziecko wagowo dobre;d przed ciaza 50 kg a teraz 53 przy wzroscie 165
|
|
|
|
#2556 |
|
Zakorzenienie
|
ech waga, lepiej nie poruszaj drażliwego tematu
![]() w 25 tyg miałam wizytę (na początku) i miałam prawie 4 kg na plusie. |
|
|
|
#2557 |
|
Wtajemniczenie
|
Witajcie Kochane Kobietki.
Co sie wczoeaj dzialo, problemy z forum bylo bo dzisia weszlam i Zlosliwiec napisal, ze z powodu problemow, musial usunac kilka postow. Dlatego chcialam jeszcze raz skierowac pytanie do ANDAPE czy opike w UK jest naprawde taka straszna, ze sdecydowaliscie sie wrocic do Polski?? Ja jestem juz na miejscu. Powiem Wam, ze podroz mialam spokojna. Na lotnisku w Poznaniu zwazylam walizke i miala 33kg, dlatego musialam jedzenie i gazety odlozyc, ostatecznie i tak zaplacilam za nadbagaz 230zl. Masakra. Z mala walizka sobie poradzilam, a o zabranie tej duzej z linni poprosilam o pomoc. Wiec nie bylo zle. Moj brta i Andy czekali na mnie. Powiem Wam, ze oboje mnie zaskoczyli poniewaz dbaja jak narazie o mnie, nie kaza mi nic robic, Andy ciagle glaskal mnie po brzuszku, nawet glowe mi na brzuszek kladl. Jak tak tryzmam glowe to dzidzia zaczela sie troche ruszac i takie laskotanie czulam chyba jej sie spodobalo, ze tatus do niej mowil . Pojechalismy obejrzec basen tutaj (rewelacji nie ma). Ale bede tu chodzila. Bylam u mamy Andiego i powiedziala, ze jakby Andy cos nie tak robil to mam jej powiedziec. Wiec wsparcie jego mamy tez bede miala. Jak wieczorem sie zle poczulam to zrobil mi kapiel z piana, swieczkami a sam powiedzial, ze zrobi cos do jedzenia. Jak mialam ochote na lody to poszedl po nie. W szoku w sumie jestem, oby tak dalej. Wogole to wczoraj nie mogl sie odkleic odemnie bardzo milo z jego strony. Oby to trwalo.Wogole to chcialam powitac Marike i pozdrowic wszystjie mamusie i dzidzie
|
#2558 |
|
Zakorzenienie
|
Dorbar
oby tak dalej!
|
|
|
|
#2559 |
|
Zakorzenienie
|
Dorbar - tak się ciesze ze szczesliwie dotarlas z dzidzia na miejsce
Bedzie dobrze |
|
|
|
#2560 |
|
Wtajemniczenie
|
Laseczki normalnie bo je sie cieszyc by nic nie zpeszyc. Troche dziwnie slyszec wszedzie, ze po angielsku gadaja i nie wiem czasami o co im chodzi
tesknie za Wami, rodzicami i strasznie za moim PIESKIEM. Kochane pisalyscie o zakupach. Ja jeszcze przynajmniej na miesiac sie powtrzymam od zakupow bo teraz szukamy z Andym innego domu. Mamy na to miesiac i potem bedziemy organizowac gniazdko. Leonka co u Ciebie? Jak Remont? Jak twoj narzeczony? MaladT jak Twoje sprawy? Jestem taka ciekawa co u Was wszytskich sie dzieje. Szkoda, ze narazie nie moge sledzic dokladnie co sie u Was dzieje, ale tem czas szybko ucieka, masakra i ten komp jest taki wolny Mala czasami sie wzruszam i chca mi lzy poleciec. Ale boje sie radoscia zapeszyc. Ale nie umiem byc nie usmiechnieta.
|
#2561 |
|
Wtajemniczenie
|
Kobietki ja musze pomalu zmykac bo czas mi sie konczy. Buziaki i do jutra. pa pa
|
#2562 |
|
Zakorzenienie
|
bawiłyście się już ze swoim płodem?
ja do pani płód pukam, a ona oddaje wczoraj wieczorem spędziłam nad tym z 15 min |
|
|
|
#2563 |
|
Zakorzenienie
|
Sosnowa jestem pewna, że znajdziesz fajne rzeczy w innych kolorkach.
A co do wyprawki to ja jestem przypadek specjalny kupuję od dawna... mój pierwszy zakup to była huśtawka, chyba w styczniu... o ile się nie mylę. I tak sobie zbieram do dzisiaj, teraz mam już naprawdę mnóstwo rzeczy. Jeszcze parę pomniejszych i wyprawka będzie skompletowana, oczywiście mniej więcej bo potem wiadomo zawsze coś trzeba dokupić. Werstuś... Ty się kobito nie zastnawiaj tylko pokaż nam sukienki, strasznie mi się podobają ciuszki które kupujesz, ja cały czas w dresach albo jeansach ciążowych Basulka 4 paczki i my nic nie widziałyśmy, chwal się tu kochana szybciochem Ładnie proszę ![]() Marika co do ciuszków kochana. To ja mam dużo nowych i dużo używanych w doskonałym stanie. Przyznam jednak że druga paczka ciuszków używanych jaką kupiłam praktycznie w całości - zostały mi chyba jedne śpioszki i dwie bluzeczki. Poszła do PCK. Po prostu wyglądały jakby odchowało się na tych ciuchach pokolenie dzieci. do dziś babce nie wystawiłam komentarza, choć pewnie powinnam, ale nie chciałam negatywa w odwecie. I wiem jedno, gdy kupujesz używane to tylko tam gdzie na aukcji masz doskonałe fotki, każdej jednej bluzeczki, spodenek itp. to mnie nie zawiodło bo pierwsza i dzisiejsza paczka ciuszków przyszła w doskonałym stanie, ubranka są praktycznie jak nowe. Na Allegro można kupić cudowne używane firmówki, a wiadomo że dzieci długo nie pochodzą w ciuszkach bo szybko rosną. Ja przytyłam 6,5 kg jestem w 26 t.c. a wg. gieniowej w 27 t.c. ![]() Dorbarku kamień z serca, ściskam Cię mocno i do przodu! wszystkiego naj naj dla Ciebie i tatusia dzidzi
|
#2564 |
|
Zakorzenienie
|
Wersta ja się tak często bawię z Olcią
Wczoraj było śmiesznie bo jak leżałam na boku to ona waliła w wersalkę, a jak podkładałam rękę przestawała ![]() Właśnie mi mąż pokazał : http://polskalokalna.pl/wiadomosci/p...ieciem,1092501 Wnerwiłam się, co za debil to wymyśla. Na pewno jakiś facet... który nigdy nie poczuje jak to jest rodzić dziecko, jak to jest się martwić gdy poród nie postępuje, tętno dziecku spada, lub tak jak u mojej koleżanki, 2 tygodnie po terminie nic się nie dzieje... Na odstrzał z tymi świetnymi pomysłami
|
#2565 |
|
Raczkowanie
|
a bylyscie na 3d ?
ja bylam w 22 tyg i polecam swietna sprawa bylam u najlepszego specjalisty jest ich 13 w Polsce, zrobil badania kazdego narzadu ,żyłki itd . Wszystko wporzadku jest to robil na 2d,a pozniej dla nas na 3d mam nagrane na dvd bylo widac jak ziewa slodkie fote z 3d mam w miniaturce
|
|
|
|
#2566 |
|
Zakorzenienie
|
Wersta - ja sie z moja dzidzia juz nie bawie bo ona mnie olewa
Pukam się i dotykam po brzusiu a tam tylko cisza... Mam nadzieję, że niebawem sie odezwie nicpoń jeden bo mamusia osiwieje do reszty ![]() Kasiulka - jak ja słysze te ich cudowne pomysły uzdrowienia polskiej slużby zdrowia to mnie szlag trafia Niech tego nie robią kosztem nas i naszych dzieci - każda kobieta powinna miec wybór jak chce rodzic, a przeciez coraz częściej jest to konieczne także ze względów medycznych. Brak słow ![]() A i własnie dobrze ze pogoniłaś Werste - niech sie w sukienki ubiera i pozuje Jeszcze nam obiecywała ze w nowych galotach sesje zrobi...Czekamy
|
|
|
|
#2567 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
A dzis zauważyłam, ze zaczyna mi wychodzic pępek jeszcze kilka dni i pewnie bedzie wystawać! To chyba taki poczatek 3 trymestru ![]() Dorbar - bardzo się cieszę, że wszystko oki
|
|
|
|
|
#2568 |
|
Zakorzenienie
|
byłam 2 razy na 3d
Kasiulka to wklejam. są zdecydowanie tylko na lato
|
|
|
|
#2569 |
|
Zakorzenienie
|
a mnie sie od tego smarkania chyba biust powiekszyl
szczescie ze Piotrka jeszcze z siebie nie wysmaralam ![]() A dzis snilo mi sie ze urodzilam dzidziusia.. i mial komplet pieknych bialych zabkow w dziobie i 8 siniakow na glowie i bylam zla bo to przez porod kleszczowy.. (vacuum) i przez to nie dostal 10 pkt a tylko 8.. aaa i wygladal jak miniaturka mojego TZ ![]() ![]() ![]() ![]() Wybaczcie luzne mysli, ale czacha mi dymi i postanowilam sie podzielic z wami moimi myslami, mimo ze innych postow zem nie czytala
|
#2570 |
|
Zakorzenienie
|
Wow
|
|
|
|
#2571 |
|
Zakorzenienie
|
oooo jaka fajna Pani Wiosna
![]() ![]() ![]() Wersta sukienusie piekne
|
#2572 |
|
Zakorzenienie
|
Prześliczne
Mała75 dokładnie, całkowicie się z Tobą zgadzam. Szkoda, że jeden mądry z drugim nie mieli nigdy cesarki i mieć nie będą i nie wiedzą, jak to przyjemnie i o ile wygodniej mieć porozcinany brzuch, leżeć zacewnikowana plackiem 24 h po znieczuleniu, potem się podnieść, przy tym być cały czas na kroplówkach i wodziankach jakiś, bo potem dwie doby chyba się nie je... (albo źle słyszałam). Taka to cesarska wygoda. Najważniejsze jest życie i zdrowie dzidzia, ale do takich tłumoków to chyba nic nie dotrze.
|
#2573 |
|
Raczkowanie
|
pokazcie swoje brzuszki
![]() to moj 24 tydz |
|
|
|
#2574 |
|
Zakorzenienie
|
dziękuję Dziewczyny
dzwoniłam do mojego szpitala no i nie wiem, czy tak mi się tam uda dostać ![]() Marika przejrzyj kilka stron wstecz tam są zdjęcia, wklejamy je regularnie bardzo ładny |
|
|
|
#2575 |
|
Raczkowanie
|
Dzisiaj dostałam paczkę - pierwsza pod nowy adres - aż dziw, że listonosz mnie tu znalazł
Mój pierwszy zakup używanych ciuszków z allegro - i jestem zadowolona. Czyste i pachnące, posłużą małemu na pewno, ciekawe jakie bedą pozostałe przesyłki.. Moje dziecka ma rodziców o zdecydowanych zainteresowaniach - i prawie szystkie ubranka ma z pieskami, najlepiej z długimi uszami (baseciki ) i motorami. Mój małż kupuje koszulki dla siebie i wersje dla małego z motocyklami. W maju specjalnie jedziemy na motobazar do Łodzi na zakupy dla małego ![]() Gdyby zależało to od tatusia - to Pingpong miałby wszystkie ubranka czarne, zielone, albo woodland... ![]() A na 3d w ogóle nsię ie wybieram. Jakoś nie mam parcia i potrzeby. Jeszcze się na małego napatrze
|
#2576 |
|
Zakorzenienie
|
Marika śliczny brzusio i bardzo zgrabniusi
Basulka wklej foteczki ciuszków proszę Uwielbiam oglądać A co do 3 d... początkowo się wybierałam, tak jak i na szkołę rodzenia a teraz nie wiem... Po połowie ciąży już dawno, że tak powiem więc jakbym je robiła to tylko dla własnej przyjemności i na pamiątkę. Może pod koniec ciąży jeszcze zrobię, ale nie wiem... tak samo jak myślałam, o szkole rodzenia, teraz to zgłupiałam czy się zapisywać czy nie.
|
#2577 |
|
Raczkowanie
|
to fajnie ze w dobrym stanie
ja nawet jak bym chciala cos ladnego zamowic to moj maż jest przeciwko uzywanym ale ostatnio wchodze na aukcje konczace sie i ostatnio udalo mi sie za 10 zl kupic spodenki 56 , czekam na paczke
|
|
|
|
#2578 |
|
Zakorzenienie
|
Wersta super kiecki !
ja czekamna info od męża czy podjedzie do mnie do Poznania. może udałoby się obejrzeć wózek
|
|
|
|
#2579 |
|
Raczkowanie
|
ja sie zapisalam do szkoly rodzenia
tylo nie dosc ze jestem tam najmlodzsza 21 lat to jeszcze malo widoczny brzuch te kobiety tam tak srednio 25 tydz a takie wielkie jak by za miesiac mialy rodzic jak nie szybciej zaczynamy od czwatku 7 spotakan jest gimnastyka i teoria jest , oczywiscie zaciagnelam meza i razem bedziemy sie edukowac;d |
|
|
|
#2580 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:20.

W sumie nie tyle o kolor mi chodzi ale też o nadruk (nie każdy pasuje mi do dziewczynki i na odwrót) No zobaczymy.
Do sierpnia mam czas, więc "duże" zakupy zrobię w czerwcu - lipcu. Prawdę mówiąć mam juz lekki przesyt zakupami dla dziecka i muszę trochę od tego odpocząć ![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)

oby tak dalej!

i my nic nie widziałyśmy, chwal się tu kochana szybciochem
Niech tego nie robią kosztem nas i naszych dzieci - każda kobieta powinna miec wybór jak chce rodzic, a przeciez coraz częściej jest to konieczne także ze względów medycznych. Brak słow

czy się zapisywać czy nie.