hula- hop 2 - Strona 86 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Zdrowie i Medycyna > Fitness, bieganie, joga - spalamy kalorie

Notka

Fitness, bieganie, joga - spalamy kalorie Forum dla osób, które lubią aktywność fizyczną i chcą spalić zbędne kalorie. Wejdź, poznaj świat fitnessu i różne rodzaje aktywności fizycznej np. joga, pilates czy zumba.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2008-10-12, 15:46   #2551
Nethia
Rozeznanie

Dot.: hula- hop 2

Cytat:
Napisane przez Seph Pokaż wiadomość
Mam ten sam problemz siniakami. Zazwyczaj pojawiają sie gdy intensywniej ćwicze. Nie mam zamiaru przerywać ale momentami to boli ;/
to może poprostu załóż jakąś cieńszą bluze? lub wysmaruj sie maścią .. nie pamiętam jak sie nazywała , ale to była taka "galareta" niebieska powinna pomoc

całegwiazdozaniebiOne

Światło z zewnątrz nie ogarnie wewnętrznej ciemności.

Nethia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-10-12, 15:49   #2552
magdakol
Raczkowanie

Ja mam profesjonalne HH,ale kupowałam w sklepie sportowym , nie na allegro.aassiiaa11 - moje najbardziej przypomina to z pierwszego linka,tylko zapłaciłam za nie cos koło 60 zł a to "Twoje"jest chyba po ponad 80 zł więc pewnie czyms się różnią.HH anionowe jest na pewno bardziej wygodne od zwykłego.
Seph - od tego profesjonalnego hh i tak mam siniaki.Tzn miAłam takie mega ogromne przy biodrach,ale przestałam 3 dni kręcić,smarowałam Lioton-em1000 i zeszły.Mąż mówił,ze jak są już takie krwiaki(ja tak miałam) to nie wolno juz tego naruszać bo moze się coś poważnie popaprac.
Pozdrawiam
magdakol jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-10-12, 16:02   #2553
aassiiaa11
Rozeznanie

Nad moim "pracowal" brat (łatał, kleił..),ale widocznie mam za "silne" biodra do zwyklego HH bo mimo wszystko sie rozwalalo niestety w sportowych gdzie mieszkam maja tylko zwykle HH, jak wspominam sprzedawcom o specjalistycznym hula hoop robia wielkie oczy

Edytowane przez aassiiaa11
Czas edycji: 2008-10-12 o 16:53
aassiiaa11 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-10-12, 22:25   #2554
Seph
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez magdakol Pokaż wiadomość
Seph - od tego profesjonalnego hh i tak mam siniaki.Tzn miAłam takie mega ogromne przy biodrach,ale przestałam 3 dni kręcić,smarowałam Lioton-em1000 i zeszły.Mąż mówił,ze jak są już takie krwiaki(ja tak miałam) to nie wolno juz tego naruszać bo moze się coś poważnie popaprac.
Pozdrawiam
Troszke mnie zmartwiłaś. Może za dużo kręce. 40 min to i tak duzo więc przy tym zostane bo jak więcej czasu przeznaczałam na ćwiczenia to sie siniaki pojawiały.
Seph jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-10-13, 16:46   #2555
aassiiaa11
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Seph Pokaż wiadomość
Troszke mnie zmartwiłaś. Może za dużo kręce. 40 min to i tak duzo więc przy tym zostane bo jak więcej czasu przeznaczałam na ćwiczenia to sie siniaki pojawiały.
to ja w takim razie stanowczo za duzo krece , bo min 1,5 godz dziennie moze powinnam troche wyluzowac ale martwie sie ze nie bedzie efektu
Stary 2008-10-13, 19:10   #2556
AntiRSI
Raczkowanie

witam dawno mnie tutaj nie było ale od jutra planuję kolejny powrót do ćwiczeń otworzyli u nas basen i mam nadzieję się wybrać jeszcze przed świętami mam dużo kg do zrzucenia bo aż 20 mam nadzieję że z wami mi się uda noprócz hula hop planuje jesszcze skakankę co wy na to??
Stary 2008-10-14, 18:13   #2557
Seph
Zadomowienie

No ja dzisiaj skakałam przez 10 min Każda minuta strasznie mi się dłużyła i bardzo się zmęczyłam ale no cóż początki sa zawsze trudne.

Co do hula hop to też mam fazy ze 1,5 h ale zawsze po takim dłuzszym kręceniu mam siniaki więc wole te moje standarowe 40 min.

Takżę zamierzam na basenik się wybrać. Zobaczymy co z tego wyjdzie bo jakoś nie moge sie przemoc ;/
Seph jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-10-14, 19:51   #2558
Paajkaa
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez AntiRSI Pokaż wiadomość
witam dawno mnie tutaj nie było ale od jutra planuję kolejny powrót do ćwiczeń otworzyli u nas basen i mam nadzieję się wybrać jeszcze przed świętami mam dużo kg do zrzucenia bo aż 20 mam nadzieję że z wami mi się uda noprócz hula hop planuje jesszcze skakankę co wy na to??
Myślę,że aby zrzucić 20 kg nie wystraczy skakanka i HH . Dieta przede wszystkim .

Ajj, ja dzisiaj zaczęłam . 3majcie kciuki.

Paulina jestem !

Paajkaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-10-14, 20:07   #2559
aassiiaa11
Rozeznanie

Cytat:
nie wiem czy masz nadwage czy poprostu chcesz byc szczuplejsza, ale jesli masz znaczna nadwage nie polecam skakanki wysiądą ci stawy
podstawa to dieta, hula hoop moze tylko pomoc ale nie pokładaj w nim calej nadziei
3mam kciuki w zrzucaniu wagi
Stary 2008-10-14, 20:30   #2560
Nethia
Rozeznanie

Cytat:
tak jak dziewczyny pisały - dieta - podstawa. Ponieważ masz dość sporo do zrzucenia to ja bym Ci proponowala pokomibnowanie aerobów/interwałów/siłowych i nie pokładaj nadziei w samym HH / skakance zeby być pięknym - trzeba sie wycierpieć najlepszym sposobem - jest bieganie a zatem przede wszystkim sport poczytaj wątki podwieszone na dietetyce , a napewno znajdziesz tam coś dla siebie i błagam - BEZ GłODóWEK !

całegwiazdozaniebiOne

Światło z zewnątrz nie ogarnie wewnętrznej ciemności.

Nethia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-10-19, 13:58   #2561
magdakol
Raczkowanie

Hej dziewczyny.Muszę się Wam pochwalić,ze wreszcie nauczyłam się kręcić HH w drugą stronęWystarczyło codziennie przeznaczyc na próby około 4 minut przez 1,5 tygodnia.
Teraz to już prawdziwe krecenie mnie czeka
pozdrawiam
Stary 2008-10-19, 17:18   #2562
Agg77
Zadomowienie

Gratuluje
A ja nawet nie próbowałam :P

Zmiana na lepsze.

Bo wiem, że mi się uda !

Agg77 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-10-19, 21:32   #2563
Paajkaa
Zadomowienie

A ja mimo,że mam wielkiego siniaka na biodrze - kręcę wytrwale po 50 minut codziennie od jakiś ... 4, 5 dni.. nie pamiętam dobrze ;] Siniak oczywiście od wypełnienia HH grochem, ale .. Jestem zdania,ze nie trzeba się zrażać jakimiś stłuczeniami

Paulina jestem !

Stary 2008-10-19, 22:18   #2564
aassiiaa11
Rozeznanie

dzisiaj pobilam swoj rekord 4 godziny i 10 minut kręcenia bez przerwy!!!! (wiem jestem nienormalna )
Stary 2008-10-19, 22:34   #2565
Sniezynka21
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez aassiiaa11 Pokaż wiadomość
dzisiaj pobilam swoj rekord 4 godziny i 10 minut kręcenia bez przerwy!!!! (wiem jestem nienormalna )
Rany Boskie ( dobrze, ze wiesz )
Sniezynka21 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-10-21, 16:08   #2566
Kaszkiecik Lover
Raczkowanie

Witam Ja tu mam pytanie, gdzie mogę zakupić HH takie profesjonalne? Pytałam w sportowym, ale mi powiedziano, że nie ma Próbowałam zamiast tego połączyć 4 kółka zabawkowe wypełnione wodą, ale strasznie mi żebra obijały, nie wspominając o tym, że nie mogłam oddychać A jakby tak wypełnić jedno plastikowe nakrętkami metalowymi (tak maksymalnie)? Co sądzicie? I ile mniej-więcej ważą Wasze kółka, bo niestety moje 2 kółka z wodą mają tylko ok. 1.5kg i są dla mnie za lekkie
Kaszkiecik Lover jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-10-21, 16:14   #2567
zielonamorelka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Kaszkiecik Lover Pokaż wiadomość
Witam Ja tu mam pytanie, gdzie mogę zakupić HH takie profesjonalne? Pytałam w sportowym, ale mi powiedziano, że nie ma Próbowałam zamiast tego połączyć 4 kółka zabawkowe wypełnione wodą, ale strasznie mi żebra obijały, nie wspominając o tym, że nie mogłam oddychać A jakby tak wypełnić jedno plastikowe nakrętkami metalowymi (tak maksymalnie)? Co sądzicie? I ile mniej-więcej ważą Wasze kółka, bo niestety moje 2 kółka z wodą mają tylko ok. 1.5kg i są dla mnie za lekkie
chodzi ci o anionowe hh?takie mozna kupic na allegro.raczej w sportowych nie znajdziesz[chociaz moze jakims cudem gdzies sa hehe]moje 2 z woda waza...nie wiem ile bo waga pokazuje 0 heh ale tez sa za lekkie.
teraz-88,8kg
wzrost 172cm
zielonamorelka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-10-21, 19:37   #2568
Paajkaa
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez aassiiaa11 Pokaż wiadomość
o matko ;o szacun ;D :P mi by nawet było szkoda 4 godzin na HH ;D ;P I czasu by nie było.

kaszkiecik lover.. lepiej zamów sobie na allegro, bo zanim znajdziesz w sklepie jakimś to pewnie się nieźle napocisz ( ;

Paulina jestem !

Stary 2008-10-21, 19:47   #2569
magdakol
Raczkowanie

Kaszkiecik Lover - mi udało się zakupić anionowe HH w sklepie sportowym,ale na pewno kupisz na allegro.Są rózne rozmiary,ja mam takie niby dla początkujących najlżejsze( chyba jakoś koło 0,8 kg),ale jak dla mnie starcza.
Dziwne,ze 1,5 kg są dla Ciebie za lekkie
Ja dziewuszki śmigam już w obie strony pięknie.Staram się i ostatnio o dziwo mi się udaje kręcic codziennie
Pozdrawiam
Stary 2008-10-21, 19:53   #2570
aassiiaa11
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Paajkaa Pokaż wiadomość
o matko ;o szacun ;D :P mi by nawet było szkoda 4 godzin na HH ;D ;P I czasu by nie było.
mialam "troszke" czasu, niedziela dzien wolny, wlaczylam vive, i jakos zlecialo . a poza tym lubie bic rekordy
Stary 2008-10-21, 22:05   #2571
Jeannie_jk
Rozeznanie

GG do Jeannie_jk

kiedys tez krecilam sporo..teraz po przerwie poki co po 10 minut na kazda strone bo jakos sie wiecej nie chce :/

Lepiej grzeszyć i żałować, niż żałować, że się nigdy nie grzeszyło

Wymianka
https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=731834
Jeannie_jk jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-10-22, 08:23   #2572
zuzz12
Przyczajenie

Natchnęłyście mnie! Dzisiaj zamiatam do zabawkowego po hula-hup . Moją zmorą jest właśnie brzuch i boczki... Ale widać wam pomaga to cudeńko, to może mi też! Tylko trochę się boję, bo w końcu nigdy nie umiałam tym czymś kręcić... No ale trening czyni mistrza. Trzymać kciuki!!
zuzz12 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-10-22, 08:43   #2573
Kaszkiecik Lover
Raczkowanie

Dziękuję Wam za wszystkie odpowiedzi! Chyba rzeczywiście zamówię na allegro, ale póki co kręcę trzema wypełnionym wodą - związałam je, żeby się wzajemnie nie blokowały
Kaszkiecik Lover jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-10-22, 13:46   #2574
chinese
Przyczajenie

juz kilka lat temu gdy ja jeszcze nie mialam problemu z boczkami znajoma krecila hula-hopem i zdziwilo mnie gdy powiedziala ze to sposob na odchudzanie. teraz odkopalam wspomnienia bo wystąpiła taka potrzeba w okolicy talii :-( bylam zszokowana gdy kupilam HH i okazalo sie ze NIE UMIEM KRECIC !!! potem dowiedzialam sie ze najwieksze znaczenie ma rozmiar. no wiec wczoraj kupilam wieksze i UDAŁO SIĘ!!! pokreciłam chwile i w prawo i w lewo. naprawde nie mialam problemow z utrzymaniem go na poziomie ale po kilku minutach złapałam zadyszke!! nie wiem jakim cudem wy krecicie tak długo (40min a nawet 4 godz?!). czy jesli bede krecic tylko po 10 min dziennie to nie wystarczy??
chinese jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-10-22, 14:13   #2575
asi_ula
Zadomowienie

Ja kręcę nawet mniej niż 10 minut i są efekty

She ricochets!
And you don't notice.
She's in your head!
And you just don't notice...
<3

>10<

asi_ula jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-10-22, 14:41   #2576
phenomena
Zakorzenienie

a ja krecilam okolo 2 tygodni, po 20-30 min i niestety efektow zero..
phenomena jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-10-22, 15:20   #2577
parapet16
Raczkowanie

ja kręciłam po 40-60 min dziennie przez 2 miesiące i też efektów zero
parapet16 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-10-22, 16:06   #2578
Renia90
Zakorzenienie

kurcze jak ja dawno nie kręciłam a brzuch rośnie i rośnie bo praktycznie w ogóle nie ćwiczę tyle co na wf-ach i czasami pieszo ze szkoły wracam np. dziś(7km).

dzisiaj mam trochę luzu w nauce więc pokręcę

pozdrawiam kobitki

"Robienie czegoś najlepiej jak się potrafi jest ważniejsze niż bycie najlepszym" /Shannon Miller/

KLIKnij raz dziennie i pomóż
i jeszcze tutaj!
Renia90 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-10-22, 16:29   #2579
chinese
Przyczajenie

chyba musze sie zmierzyc zanim na dobre wezme sie za krecenie
chinese jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-10-22, 18:03   #2580
Renia90
Zakorzenienie

30 minut

"Robienie czegoś najlepiej jak się potrafi jest ważniejsze niż bycie najlepszym" /Shannon Miller/

KLIKnij raz dziennie i pomóż
i jeszcze tutaj!
Renia90 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Fitness, bieganie, joga - spalamy kalorie

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości