|
|
#2551 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Świnki Morskie cz. II
Mój TŻ ma świnke morską, ale strasznie płochliwa bestia. Boi sie nawet jak ktoś klaśnie, zaraz piszczy...
|
|
|
|
#2552 |
|
Raczkowanie
|
A ja od wczoraj mam setkę
Fredzio - ja mam samca i jak wszystko pójdzie dobrze to pod koniec wakacji będzie miał kolegę z adopcji. Jakby były problemy to jest to forum i mnóstwo innych stron czy for [ forów ?] o świnkach
|
#2553 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#2554 |
|
Raczkowanie
|
Mirelkaaa ciesze sie,ze nic sie nie stalo Gwiazdeczce. A tak na marginesie to sliczne imionko dla swinki wymyslilas
|
|
|
|
#2555 |
|
Zadomowienie
|
Faktycznie praktykuje zawód fryzjera..Ale jak taki chłopak powiedział,ze poszukują kogoś to stwierdziłam że fajnie by było sie nimi opiekować skoro nie moge miec ich tyle w domu :P
|
#2556 |
|
Raczkowanie
|
Maripossa
Następnym razem kupię jej sianko innej firmy i zobaczymy czy dalej będzie kichać Jeśli chodzi o ściółkę, to ma takie podłoże granulowane A co do towarzystwa dla Pysi to na razie chyba ograniczę się do 1 świnki ![]() chociaż za niedługo to kto wie..? ![]() ale muszę przyznać, że świniaczki są prze kochane i nie żałuję, że ją kupiłam
|
|
#2557 |
|
Przyczajenie
|
A jakom wielkośc osiąga swinka gładkowłosa ?
|
|
|
|
#2558 |
|
Zadomowienie
|
To przy okazji pokaże fotki swojej Chrumki
Ma ponoć rok, ale jest malutka, mieści mi się na jednej dłoni...
|
#2559 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Moje za gałązkami nie przepadały, ale z czasem sie przekonały, wolą takie cienkie niż grubsze a juz najlepiej jak obcinam jeżynę - patyk od razu pochłonięty ![]() bułka jest zazwyczaj za miękka, to juz lepiej dawaj chleb razowy Cytat:
Klatke i tak masz za mała nawet dla jeden swinki....bo masz 60tke a powinna byc 80tka, chociaz to i tak malo jak sie wstawi domek, polke, hamak itp... dziwisz sie ze samiec jest leniwy jak on jest samotny i znudzony zyciem.. masz domek, polke albo hamak w klatke zeby mial troche ruchu skacząc? dwie swinki bardzo chetnie sie bawia razem, gonią o ich ruch wtedy nie ma co sie bać. Cytat:
Cytat:
Cytat:
|
|
#2560 |
|
Raczkowanie
|
De Em sliczna swinka
******** Faktycznie mala jak na swoj wiek... To jest rozetka, tak??? Na poczatku z daleka wygladala jak dlugowlosa
|
|
|
|
#2561 |
|
Zakorzenienie
|
moim zdaniem to typowy mix z zoologa. Jestes pewna(y) wieku swinki? bo straszanie bylaby mala....
|
#2562 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#2563 |
|
Raczkowanie
|
De em
prześliczną masz świnkę ![]() motylek1007 właśnie myślę nad kupnem drugiej ![]() a oto kilka fotek mojej Pysi
Edytowane przez xinus142x Czas edycji: 2009-07-12 o 20:45 |
|
|
|
#2564 |
|
Konto usunięte
|
de em
xinus142x ale macie słodziaczki od razu też mi się zachciało świneczkę
|
|
|
|
#2565 |
|
Przyczajenie
|
|
|
|
|
#2566 |
|
Raczkowanie
|
fredzio
tak to rozetka ![]() hmm..a moja klatka ma wymiary 60 x 35 ![]() znacie jakieś sposoby, by nauczyć świnkę reagować na imię? ![]() na razie nauczyła się swobodnie wchodzić i wychodzić z klatki i piszczy jak mnie widzi ![]()
Edytowane przez xinus142x Czas edycji: 2009-07-12 o 23:41 |
|
|
|
#2567 |
|
Zakorzenienie
|
wszystkie macie bardzo ładne prosiaczki
|
|
#2568 |
|
Zakorzenienie
|
wołaj ją imieniem i dawaj jedzenie aby kojarzyła imię = pokarm
|
#2569 |
|
Zadomowienie
|
motylku, właśnie szczerze wątpię, żeby miała już rok... miałam świnki już i wszytskie były sporo większe, a ona wygląda na młodziutką... w zoologu nazwali ją angorką
![]() ale to prawda, to typowy mix, rozetka z angorką, bo ma coniegdzie cholernie dlugą sierść,a gdzie indziej zwykłą rozetkową... ważne że kochana taki świński kundelek ![]() xinus, piękna
|
#2570 | |
|
Zakorzenienie
|
ale się zaświnkowało
![]() Piękności same. Nawet Petunia chciała oglądać zdjęcia
|
|
|
#2571 |
|
Rozeznanie
|
Piękne świnki macie
![]() Słuchajcie - czy któraś z was słyszała coś na temat żwirków sosnowych - tzn drewnianych z drzew iglastych. Bo trafiłam na tani bardzo, chciałam wypróbować ale właśnie cos mi sie kojarzy że czytałam z rok temu ze to nie dobrze żeby świnka w takim oddychała. Nie wiem czy dobrze pamiętam czy mi się pomieszało. Wicie cos na ten temat? Edytowane przez koniczyna82 Czas edycji: 2009-07-13 o 15:12 |
|
|
|
#2572 |
|
Zakorzenienie
|
wszystko co pochodzi z drzew iglastych powinno byc trzymane z dala od swinkowych pyszczkow i nosków
|
#2574 |
|
Rozeznanie
|
dzięki
|
|
|
|
#2575 |
|
Raczkowanie
|
Motylku. A ty gdzie kupowalas swoje swinki morskie??? Bo slyszalam ze sa rasowe???
----------------------------------------------------------------------- Mam jeszcze jedno pytanie: Jak moge przekonac rodzicow na swinke morska??? Mama sie od razu zgodzi, ale z tata.... juz gorzej |
|
|
|
#2576 |
|
Raczkowanie
|
Moi rodzice na początku też nie byli zachwyceni pomysłem kupienia świnki, a wszystko to przez uraz do wszelkich gryzoni
![]() poprzednio miałam chomika..a raczej małego terrorystę przez niego nie mogliśmy spać w nocy, wiecznie uciekał, itp..na szczęście udało mi się przekonać rodziców, że świnki śpią w nocy, są grzeczne, mądre, nie hałasują ![]() i teraz Pysia jest ulubieńcem całej rodziny ![]() ![]() Lizaczek2301 porozmawiaj z rodzicami o dobrych cechach świnek (bo złych to one chyba nie mają ), pokaż w necie zdjęcia tych przeuroczych zwierzątek..myślę, że to powinno pomóc![]() na moich zadziałało
Edytowane przez xinus142x Czas edycji: 2009-07-14 o 00:41 |
|
|
|
#2577 |
|
Zakorzenienie
|
Mi zawsze wystarczyła zgoda jednego rodzica, może to podejście nie jest mega odpowiedzialne ale wiem, że jeśli już tato się zgodzi to jest dobrze. O każde zwierzę pytałam tatę, cóż jedynie na psa nie chce się na razie zgodzić.
Na początku miałam tylko Nepe ale powiedziałam, że świnka musi mieś towarzystwo. Nie byli do tego przekonani, bo mimo wszystko nie znają się na gryzoniach aż tak bardzo, więc mogli pomyśleć, że mi się ubzdurało, ale któregoś dnia pojechałam z siostrą na osiedle i wróciłam z Pineską, rodzice wyjścia juz nie mieli A wiedziałam, że nie pozwolą mi jej oddać.
|
|
#2578 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
|
|
#2579 | |
|
Przyczajenie
|
Cytat:
Ja bym ci radził kupic swinke po kryjomu , rodzice niebedom mieli wybrou i świnka zostanie uws w domu. Albo tak moi rodzice tez niebyli zachwyceni tym ze kupuje prosiaczka ale zaciągłem ich do sklepu zoolgicznego i zobaczzyli jakie swink som słodkie i mi pozwolili . ---------- Dopisano o 09:45 ---------- Poprzedni post napisano o 09:41 ---------- Motylku Jakiej wielkosci masz klatke? AA i jeszcze jedno. Niewiem czemu ostatnio jak biore mojom swinke na kolana zaczynam jom głaskac ona zaczyna sie rozkładac , wyciągac sie pocichu popiskiwać tak jak robiła dotej pory. Ale po chwili siusia mi na spodnie. Niewiem czemu ? |
|
|
|
|
#2580 |
|
Zakorzenienie
|
ja odradzam takie postępowanie m.in dlatego, że rodzice stracą zaufanie.
setkę mam jak sie rozciąga i rozklada to znaczy ze jest wyluzowana. Z siusianiem jest tak ze zazwyczaj swinka daje znac ze chce (kreci sie, cofa do tylu) wtedy daj ją do klatki, niech tam zrobi co trzeba i mozna wrócic do glaskania
Nowe wątki na forum Zwierzęta domowe - wiZOOż
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 12:44.

58-57-56-55-54-53-52-51-50

i zobaczymy czy dalej będzie kichać
i nie żałuję, że ją kupiłam 

******** Faktycznie mala jak na swoj wiek... To jest rozetka, tak??? Na poczatku z daleka wygladala jak dlugowlosa 

przez niego nie mogliśmy spać w nocy, wiecznie uciekał, itp..