Yasminelle - wątek zbiorczy cz. II - Strona 86 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Zdrowie i Medycyna > Ginekologia

Notka

Ginekologia Miejsce, w którym rozmawiamy o ginekologii. Tutaj znajdziesz pytania i odpowiedzi związane ze zdrowiem intymnym kobiety. Rozmawiamy np. o antykoncepcji.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2009-04-30, 16:09   #2551
MsUboot
BAN stały

Dot.: Yasminelle - wątek zbiorczy cz. II

treść postu usunięta przez moderatora

Edytowane przez jaga_2001
Czas edycji: 2009-04-30 o 16:50 Powód: złamanie regulaminu
MsUboot jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-04-30, 16:21   #2552
_Emi_
Zakorzenienie

Rozprowadzanie leków na recepte jest karalne.

---------- Dopisano o 17:21 ---------- Poprzedni post napisano o 17:18 ----------

Cytat:
Napisane przez wdowa_po_leninie Pokaż wiadomość
ojjjj, no to tym bardziej życzę mu szybkiego powrotu do zdrówka!!!

mi na zapalenie pęcherza pomagał urosept + nolicin, z tym, że nolicin jest na receptę

sezamie otwórz się!!
przeeeepraszam jakoś tak mi to od razu nasunęło się na myśl, po przeczytaniu tego pogrubionego

oj dziewczyny, dziewczyny
W porządku. Ale nie jest łatwo tak wrócic i już ten teges. Mimo, ze mam ochote. Ale to nie jest miejsce na tego typu rozmowy

Edytowane przez jaga_2001
Czas edycji: 2009-04-30 o 16:50 Powód: susnięcie cytatu
_Emi_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-04-30, 16:45   #2553
pani ćma
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez _Emi_ Pokaż wiadomość
Wybacznie wszyscy za to wyznanie.... Ja się nie kochałam juz ponad 2 miesiące! Z roznych przyczyn.... najpierw jakies moje infekcje, potem rozstanie, teraz powrot ale jakos nie moge się "otworzyc" ;p
ojej, to rzeczywiscie! to ja juz nie narzekam
ale rozumiem doskonale, ze pewnie tak po powrocie do siebie ciezko znowu sie przelamac.. zycze powodzenia zebys na nowo mogla zaufac i sie 'otworzyc'

Cytat:
ojjjj, no to tym bardziej życzę mu szybkiego powrotu do zdrówka!!!

oj dziewczyny, dziewczyny
dziekuje hehe

Szczerość nie czyni dziewczyny najbardziej lubianą koleżanką.
Ale przynosi szacunek.
A kiedy dziewczyna nauczy się szacunku do siebie, zawsze jej się uda.

65,5 > 64 > 63 > 62 > 61 > 60 >
59 > 58 > 57> 56 > 52 ... > 49
pani ćma jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-04-30, 18:02   #2554
Petit_Papillon
luckygirl

Cytat:
Napisane przez pani ćma Pokaż wiadomość
dziekuje mam nadzieje, ze TŻ sie szybko wyleczy, bo ostatni raz kochalismy sie przed wielkanoca wiec ja przy moim libido chodze jak nakrecona
ojj no to współczuję

14.07.2014
16.07.2016

Petit_Papillon jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-04-30, 21:56   #2555
mimimka
Zadomowienie

Mam pytanie dotyczace interakcji yasminelle z Bio-Cla:

Dziewczyny wlasnie zakupilam Bio-Cla i zazywam yasminelle...
Niestety zakup tych tabletek wspomagajacych odchudzanie byl lekko "spontaniczny" a teraz gdy wrocilam do domu zastanawiam sie czy moge je brac i czy czasem nie maja interakcji z moimi tabletkami anty??
Zaznacze ze Bio-Cla mam brac przynajmniej 3 razy dziennie-to chyba duza dawka-czy to nie bedzie kolidowac?
Prosze o szybka odpowiedz
pozdrawiam
mimimka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-05-01, 11:33   #2556
Kenali
Raczkowanie

Prz y 7 opakowaniu moge stwierdzic iż zrobił mi sie okropny cellulit! i jestem pewna ze tabletki sie do tego mocno przyczynily.
Kenali jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-05-01, 11:52   #2557
tadex
BAN stały

Cytat:
Napisane przez mimimka Pokaż wiadomość
Mam pytanie dotyczace interakcji yasminelle z Bio-Cla:

Dziewczyny wlasnie zakupilam Bio-Cla i zazywam yasminelle...
Niestety zakup tych tabletek wspomagajacych odchudzanie byl lekko "spontaniczny" a teraz gdy wrocilam do domu zastanawiam sie czy moge je brac i czy czasem nie maja interakcji z moimi tabletkami anty??
Zaznacze ze Bio-Cla mam brac przynajmniej 3 razy dziennie-to chyba duza dawka-czy to nie bedzie kolidowac?
Prosze o szybka odpowiedz
pozdrawiam

na ulotce powinno byc napisane z jakim innymi lekami yasminelle może wejsć w interreakcje i jakie moga obnizyć skutecznosc tabletek antykoncepcyjnych. głównie to antybiotyki , jednak nie znma składu bio cla, musisz sama poczytac ulitki obu tabletek. Bądz spytac w aptece faramceuta powinien znac skład .
tadex jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2009-05-02, 08:20   #2558
leilala
Raczkowanie

sluchajcie... jestem mniej wiecej w polowie drugiego opakowania... i caly czas bardzo bola mnie piersi... nie sa jakies wieksze ani nic,no ale nie w tym rzecz. generalnie nie moge (ani nikt inny:P) ich dotknac, spanie na brzuchu tez nie jest najlepszym pomyslem... i mam pytanie czy ktoras tak miala i czy to jakos przechodzi czy juz z kazdym nowym opakowaniem beda mnie tak bolaly?:/
leilala jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-05-02, 09:47   #2559
ChokoGirl
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez leilala Pokaż wiadomość
sluchajcie... jestem mniej wiecej w polowie drugiego opakowania... i caly czas bardzo bola mnie piersi... nie sa jakies wieksze ani nic,no ale nie w tym rzecz. generalnie nie moge (ani nikt inny:P) ich dotknac, spanie na brzuchu tez nie jest najlepszym pomyslem... i mam pytanie czy ktoras tak miala i czy to jakos przechodzi czy juz z kazdym nowym opakowaniem beda mnie tak bolaly?:/
Mnie przy pierwszych opakowaniach też bolały piersi, dotykanie, spanie na brzuchu odpadało. Dodatkowo jakieś takie dziwne były, spuchnięte, nabrzmiałe, jakby ktoś je napompował Nie pamiętam już dokładnie po jakim czasie, ale wszytko się uspokoiło. Teraz to nawet przed krwawieniem nic mnie nie bolą, no jedynie jak łącze opakowania to zaczynają boleć.
Dopiero jesteś przy drugim opakowaniu więc myślę, że ten dyskomfort powinien minąć. Cierpliwości, organizm się przyzwyczaja

Kenali mi też się zrobił straszny cellulit i jestem na 100% pewna, że to od tabsów. Nigdy takiego nie miałam, pupa i uda są nim dosłownie przeorane Nawet jak stoję i nie napinam mięśni to go widać. Będę zaczynać 11 opakowanie. Powiedz mi walczysz z nim jakoś? I czy w ogóle jest sens walki przy braniu tabsów?

Ehh te skutki boczne

Edytowane przez ChokoGirl
Czas edycji: 2009-05-02 o 09:54
ChokoGirl jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-05-02, 11:30   #2560
kamila2006
Zakorzenienie

oczywiscie ze jest. mnie rowniez zrobil cie celulit ( poza tym naprawde rzadkoscia sa kobiety ktore go nie maja nawet te ktowe tabsow nie biora maja celulit (a moga byc szczuple!) taka juz nasza kobieca natura). masaze pomagaja i odpowiednie preparaty. mnie czy regularnym masazu i stosoaniu celulit bardzo ladnie zniknal. ackzolwiek nie calkowicie ale pomagają...naprawde pomagaja

Biegam tydz: 2/10
Motywacja 100%

http://s7.suwaczek.com/200804173235.png

kamila2006 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-05-02, 12:20   #2561
side85
Zakorzenienie

Wyślij wiadomość przez MSN do side85

Cytat:
Napisane przez kamila2006 Pokaż wiadomość
oczywiscie ze jest. mnie rowniez zrobil cie celulit ( poza tym naprawde rzadkoscia sa kobiety ktore go nie maja nawet te ktowe tabsow nie biora maja celulit (a moga byc szczuple!) taka juz nasza kobieca natura). masaze pomagaja i odpowiednie preparaty. mnie czy regularnym masazu i stosoaniu celulit bardzo ladnie zniknal. ackzolwiek nie calkowicie ale pomagają...naprawde pomagaja
ostatnio oglądałam program na ten temat i lekarka narzekała że teraz to problem już u młodych dziewczynek i z latami będzie się pogłębiał,bo wszystkiemu winne przede wszystkim to że za dużo siedzimy

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2009-05-04, 07:51   #2562
kubuku86
Raczkowanie

dostałam od lekarza betaserc- na szum w uszach, pytałam o interakcję z antykoncepcją hormonalną ale powiedział mi że mogę przyjmować jedno i drugię bez obaw- ale wolę się upewnić bo właśnie czytam ulotkę i
"Nie opisano żadnych interakcji tego leku z innymi lekami"

dodam że mam je brać przez 3 miesiące.
Brała to któraś może??
kubuku86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-05-04, 15:06   #2563
Pieszczoszqa
Przyczajenie

Witam
Mam pytanie. od dwóch lat boire tabletki Yasminelle i jestem bardzo zadowolona. jednak w trzecim tygodniu zapomnialam wziasc pigulki. wzielm ja nastepnego dnia rano ale niestety 12 godzin juz uplyneło. w dzien kiedy zapomnialam tabletki kochalam sie zmoim chlopakiem. zatem czy moge byc w ciaz?? to pierwszy raz kiedy zapomnialam wziasc tabletke. Prosze o odpowiedz
Pieszczoszqa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-05-04, 16:20   #2564
moooniaaaa
Zakorzenienie

Dziewczyny, potrzebuję się upewnić
Można bezpiecznie kochać się podczas 7 dniowej przerwy,jeśli potem normalnie zacznie się po przerwie brać tabletki,tak? W ulotce jest napisane że tak, kiedyś tez to wypróbowałam ale dzisiaj 3 dzień przerwy,krwawienie powinno lada chwila być,a nie ma. Może stres maturalny mi coś namąci. Niby wiem,że wszystko ok, ale potrzebuję jeszcze słów potwierdzenia od Was
moooniaaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-05-04, 16:29   #2565
Marwari
Zakorzenienie

GG do Marwari

Cytat:
Napisane przez moooniaaaa Pokaż wiadomość
Dziewczyny, potrzebuję się upewnić
Można bezpiecznie kochać się podczas 7 dniowej przerwy,jeśli potem normalnie zacznie się po przerwie brać tabletki,tak? W ulotce jest napisane że tak, kiedyś tez to wypróbowałam ale dzisiaj 3 dzień przerwy,krwawienie powinno lada chwila być,a nie ma. Może stres maturalny mi coś namąci. Niby wiem,że wszystko ok, ale potrzebuję jeszcze słów potwierdzenia od Was
Stres maturalny

[SIGPIC][/SIGPIC]
Marwari jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-05-04, 19:15   #2566
pani ćma
Zakorzenienie

a my dzis, wreszcie, po najdluzszej naszej abstynencji, bedziemy sie kochac taka jestem "wyposzczona", ze nie moge sie doczekac

Ale przynosi szacunek.

Stary 2009-05-04, 19:23   #2567
_Emi_
Zakorzenienie

Cytat:
a my dzis, wreszcie, po najdluzszej naszej abstynencji, bedziemy sie kochac taka jestem "wyposzczona", ze nie moge sie doczekac
Gratulacje
_Emi_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-05-04, 20:43   #2568
Petit_Papillon
luckygirl

Cytat:
Gratulacje
podłanczam sie pod gratulacje ;]

14.07.2014
16.07.2016

Stary 2009-05-05, 09:07   #2569
kamila2006
Zakorzenienie

dokładnie cieszymy sie razem z Tobą. ja naturalnie po majówce dostalam krwawnienie ale moj TZ i tak nie mogl sie powstrzymac... czasem to jest silniejsze od sr zaczynam kolejne opakowanie.
bilans? odkad regularnie biore skrzyp i masuje glowe plynem z wit B wlosy przestaly mi wypadac. tzn wypadaja nadal ale z tym co bylo wczesniej to jestem mega zadowolona. skonczyly sie wybuchy agresji nic mnie nie boli nic nie przytylam (biore Y 9 miesiecy). pojawia sie krwawienie i jest intensywne tylko 1 dniu a potem juz tylko kap kap i co dla mnie najwazniejsze nic nie boli nie ma tego strasznego bolu omdleń zawrotow glowy co normalnie bez tabsow bylo
oby tak dalej...

Witam
Mam pytanie. od dwóch lat boire tabletki Yasminelle i jestem bardzo zadowolona. jednak w trzecim tygodniu zapomnialam wziasc pigulki. wzielm ja nastepnego dnia rano ale niestety 12 godzin juz uplyneło. w dzien kiedy zapomnialam tabletki kochalam sie zmoim chlopakiem. zatem czy moge byc w ciaz?? to pierwszy raz kiedy zapomnialam wziasc tabletke. Prosze o odpowiedz

nie bylo sensu brac tej tabletki skoro to byl 3 tydzien. (patrz ulotka- zapomnienie tabletki w 3 tyg od razu automatycznie robi sie 7 dni przerwy)
zrob przerwe od dnia wziecia tabletki tej ostatniej prawidlowej a nie tej spoznionej 7 dni i zacznij nowe opakowanie. tylko pamietaj zeby przerwe liczyc od ostatniej dobrze przyjetej tabletki.

Motywacja 100%

Edytowane przez kamila2006
Czas edycji: 2009-05-05 o 09:10
Stary 2009-05-05, 11:08   #2570
moooniaaaa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Marwari Pokaż wiadomość
Stres maturalny
Żeby było śmieszniej,chwilę po napisaniu posta przyszło krwawienie
Cytat:
Ja też przyłączam się do gratulacji
moooniaaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-05-05, 12:04   #2571
ChokoGirl
Raczkowanie

Hop hop krwawienie gdzie jesteś?

Czwarty dzień przerwy i go nie ma. Powinno być wczoraj i nic
Łączyłam opakowania, gdzieś od tygodnia jedynie jakieś lekkie plamienie. Od wczoraj przybrało bardziej intensywny kolor, no ale to nie to co powinno być... Zasadniczo nie mam sobie nic do zarzucenia, bo nie zapomniałam żadnej tabletki. Fakt faktem czasem brałam je o różnych godzinach, a to 3 godz. później niż o wyznaczonej porze, a to znowu 2 godz. wcześniej.

Powoli zaczynam świrować. Niby jeszcze są te 3 dni przerwy, ale ja już mam czarne myśli... Nigdy nie panikowałam, zawsze spokojnie czekałam na krwawienie, ale teraz to się boję jak nie wiem co...

Dziewczyny plis pocieszcie mnie i powiedzcie, że wszystko będzie dobrze.

Aaa i jeszcze jedno, jest sens robić np jutro test? (oczywiście jeśli nadal krwawienia nie będzie)

Stary 2009-05-05, 12:24   #2572
wdowa_po_leninie
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ChokoGirl Pokaż wiadomość
Hop hop krwawienie gdzie jesteś?

Czwarty dzień przerwy i go nie ma. Powinno być wczoraj i nic
Łączyłam opakowania, gdzieś od tygodnia jedynie jakieś lekkie plamienie. Od wczoraj przybrało bardziej intensywny kolor, no ale to nie to co powinno być... Zasadniczo nie mam sobie nic do zarzucenia, bo nie zapomniałam żadnej tabletki. Fakt faktem czasem brałam je o różnych godzinach, a to 3 godz. później niż o wyznaczonej porze, a to znowu 2 godz. wcześniej.

Powoli zaczynam świrować. Niby jeszcze są te 3 dni przerwy, ale ja już mam czarne myśli... Nigdy nie panikowałam, zawsze spokojnie czekałam na krwawienie, ale teraz to się boję jak nie wiem co...

Dziewczyny plis pocieszcie mnie i powiedzcie, że wszystko będzie dobrze.

Aaa i jeszcze jedno, jest sens robić np jutro test? (oczywiście jeśli nadal krwawienia nie będzie)
wszystko będzie dobrze
nie ma sensu robić testu póki co bo przerwa jeszcze trwa i krwawienie może się pojawić nawet 7ego dnia

wdowa_po_leninie jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-05-05, 12:24   #2573
kamila2006
Zakorzenienie

hmm... jak sama piszesz nie masz sobie nic do zarzucenia wiec spokojnie nigdy nie laczylam calych opakowan wiec nie wiem jak tam z krwawieniem moze ale wg mnie spokoj i bedzie ok.

Motywacja 100%

Stary 2009-05-05, 15:14   #2574
justyna_dt
Zakorzenienie

Hej dziewczyny ja wczoraj zaczęłam 3 opakowanie. Mniej więcej od 5 dnia przerwy ciągle, dziś też, mam straszną chcicę dla mnie to nowość, bo generalnie nigdy nie miałam jakiegoś super libido. Czy to zależne od tabletek, czy bardziej od hmm... no nie wiem, nastawienia psychicznego? Nie wiem, czemu to przypisać.
Zauważyłam, że krwawienie mi się normuje (nie ma długiego plamienia po okresie), piersi już nie bolą, ale za to widzę cellulit (który tępię Ziają - masło ujędrniające dla kobiet po porodzie ale skutkuje no i masaże) i nasiliły mi się migreny. Poza tym mam jakieś głupie wahania nastrojów, mam nadzieję, że przejdzie w tym tygodniu.

Yamaha WR125X » Suzuki SV650S » Yamaha R6
justyna_dt jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-05-05, 17:36   #2575
aluniaaaaa
Zakorzenienie

A ja od przedwczoraj zaczelam moje pierwsze opakowanie i tyle ze mnie leci jak nigdy... a mialo byc mniej, ale mysle, ze po prostu organizm musi sie przyzwyczaic

Małżeństwo 06.09.2014
aluniaaaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-05-05, 17:48   #2576
ChokoGirl
Raczkowanie

Cytat:
wszystko będzie dobrze
nie ma sensu robić testu póki co bo przerwa jeszcze trwa i krwawienie może się pojawić nawet 7ego dnia
Cytat:
hmm... jak sama piszesz nie masz sobie nic do zarzucenia wiec spokojnie nigdy nie laczylam calych opakowan wiec nie wiem jak tam z krwawieniem moze ale wg mnie spokoj i bedzie ok.
Ehh a więc muszę czekać, nie ma innego wyjścia
Taaa spokój, trochę z tym ciężko, no ale zobaczymy jak się sprawa dalej potoczy.

Stary 2009-05-05, 18:07   #2577
pani ćma
Zakorzenienie

Cytat:
Gratulacje
Cytat:
Napisane przez Petit_Papillon Pokaż wiadomość
podłanczam sie pod gratulacje ;]
Cytat:
dokładnie cieszymy sie razem z Tobą.
Cytat:
Napisane przez moooniaaaa Pokaż wiadomość
Ja też przyłączam się do gratulacji
wow dziekuje nadal nadrabiamy i chyba z tego wszystkiego polacze teraz dwa opakowania

Cytat:
Napisane przez justyna_dt Pokaż wiadomość
widzę cellulit (który tępię Ziają - masło ujędrniające dla kobiet po porodzie ale skutkuje
a co to za maslo?

Ale przynosi szacunek.

Stary 2009-05-05, 19:55   #2578
Petit_Papillon
luckygirl

A ja poszłam dziś do apteki i kupiłam 3 opakowania,hurtem od razu
Nie będzie mi się chciało tak krążyc po nie

A dziewczny mam pytanie,apropo Yaz. Czy któraś z Was zażywała może?

14.07.2014
16.07.2016

Stary 2009-05-06, 06:51   #2579
kubuku86
Raczkowanie

odnośnie Yaz to na pewno widziałam kiedyś osobny wątek
musisz poszperać trochę
kubuku86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-05-06, 07:37   #2580
kamila2006
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez 201708220937 Pokaż wiadomość
Treść usunięta

z jednej strony twoi lekarze maja racje nikt nie da ci gwarancji ze nie przytyjesz, taka informacja odnosnie zmiany wagi jest prawdopodobnie na ulotce wszystkich tabletek anty. z drugiej jednak strony zglaszasz skutek uboczny w lekarza interesie (bo przeciez jest twoim lekarzem) powinno byc dobranie ci odpowiednich tabletek nawet metoda prob i bledow. dla porownania ; moj lekarz od razu przepisal mi Y bo stwierdzil ze dla mlodej osoby sa najlepsze, jadnakze na prawie kazdej wizycie pyta o skutki uboczne czy cos sie niepokojacego nie dzieje bo jak tak to bedzie trzeba dzialas. niestety nie jestem z twojej miejscowosci i ciezko mi doradzic, popytaj znajomych, rodzine na pewno cos beda wiedziec.

co do tej prowizji... to kto wie jaki Przedstawiciel Medyczny sie tam pojawił przed tobą

Motywacja 100%

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Ginekologia

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości