![]() |
#2551 |
BAN stały
|
Dot.: Yasminelle - wątek zbiorczy cz. II
treść postu usunięta przez moderatora
Edytowane przez jaga_2001 Czas edycji: 2009-04-30 o 16:50 Powód: złamanie regulaminu |
![]() ![]() |
![]() |
#2552 | |
Zakorzenienie
|
Rozprowadzanie leków na recepte jest karalne.
---------- Dopisano o 17:21 ---------- Poprzedni post napisano o 17:18 ---------- Cytat:
![]() ![]() Edytowane przez jaga_2001 Czas edycji: 2009-04-30 o 16:50 Powód: susnięcie cytatu |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2553 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ale rozumiem doskonale, ze pewnie tak po powrocie do siebie ciezko znowu sie przelamac.. zycze powodzenia ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]()
Szczerość nie czyni dziewczyny najbardziej lubianą koleżanką. Ale przynosi szacunek. A kiedy dziewczyna nauczy się szacunku do siebie, zawsze jej się uda. ![]() 65,5 > 64 > 63 > 62 > 61 > 60 > 59 > 58 > 57> 56 > 52 ![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2554 |
luckygirl
|
ojj no to współczuję
|
![]() ![]() |
![]() |
#2555 |
Zadomowienie
|
Mam pytanie dotyczace interakcji yasminelle z Bio-Cla:
Dziewczyny wlasnie zakupilam Bio-Cla i zazywam yasminelle... Niestety zakup tych tabletek wspomagajacych odchudzanie byl lekko "spontaniczny" a teraz gdy wrocilam do domu zastanawiam sie czy moge je brac i czy czasem nie maja interakcji z moimi tabletkami anty?? Zaznacze ze Bio-Cla mam brac przynajmniej 3 razy dziennie-to chyba duza dawka-czy to nie bedzie kolidowac? Prosze o szybka odpowiedz pozdrawiam |
![]() ![]() |
![]() |
#2556 |
Raczkowanie
|
Prz y 7 opakowaniu moge stwierdzic iż zrobił mi sie okropny cellulit! i jestem pewna ze tabletki sie do tego mocno przyczynily.
|
![]() ![]() |
![]() |
#2557 | |
BAN stały
|
Cytat:
na ulotce powinno byc napisane z jakim innymi lekami yasminelle może wejsć w interreakcje i jakie moga obnizyć skutecznosc tabletek antykoncepcyjnych. głównie to antybiotyki , jednak nie znma składu bio cla, musisz sama poczytac ulitki obu tabletek. Bądz spytac w aptece faramceuta powinien znac skład . |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2558 |
Raczkowanie
|
sluchajcie... jestem mniej wiecej w polowie drugiego opakowania... i caly czas bardzo bola mnie piersi... nie sa jakies wieksze ani nic,no ale nie w tym rzecz. generalnie nie moge (ani nikt inny:P) ich dotknac, spanie na brzuchu tez nie jest najlepszym pomyslem... i mam pytanie czy ktoras tak miala i czy to jakos przechodzi czy juz z kazdym nowym opakowaniem beda mnie tak bolaly?:/
|
![]() ![]() |
![]() |
#2559 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Dopiero jesteś przy drugim opakowaniu więc myślę, że ten dyskomfort powinien minąć. Cierpliwości, organizm się przyzwyczaja ![]() Kenali mi też się zrobił straszny cellulit i jestem na 100% pewna, że to od tabsów. Nigdy takiego nie miałam, pupa i uda są nim dosłownie przeorane ![]() Ehh te skutki boczne ![]()
Edytowane przez ChokoGirl Czas edycji: 2009-05-02 o 09:54 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2560 |
Zakorzenienie
|
oczywiscie ze jest. mnie rowniez zrobil cie celulit ( poza tym naprawde rzadkoscia sa kobiety ktore go nie maja nawet te ktowe tabsow nie biora maja celulit (a moga byc szczuple!) taka juz nasza kobieca natura). masaze pomagaja i odpowiednie preparaty. mnie czy regularnym masazu i stosoaniu celulit bardzo ladnie zniknal. ackzolwiek nie calkowicie ale pomagają...naprawde pomagaja
![]()
#2561 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2562 |
Raczkowanie
|
dostałam od lekarza betaserc- na szum w uszach, pytałam o interakcję z antykoncepcją hormonalną ale powiedział mi że mogę przyjmować jedno i drugię bez obaw- ale wolę się upewnić bo właśnie czytam ulotkę i
"Nie opisano żadnych interakcji tego leku z innymi lekami" dodam że mam je brać przez 3 miesiące. Brała to któraś może?? |
![]() ![]() |
![]() |
#2563 |
Przyczajenie
|
Witam
Mam pytanie. od dwóch lat boire tabletki Yasminelle i jestem bardzo zadowolona. jednak w trzecim tygodniu zapomnialam wziasc pigulki. wzielm ja nastepnego dnia rano ale niestety 12 godzin juz uplyneło. w dzien kiedy zapomnialam tabletki kochalam sie zmoim chlopakiem. zatem czy moge byc w ciaz?? to pierwszy raz kiedy zapomnialam wziasc tabletke. Prosze o odpowiedz ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2564 |
Zakorzenienie
|
Dziewczyny, potrzebuję się upewnić
![]() Można bezpiecznie kochać się podczas 7 dniowej przerwy,jeśli potem normalnie zacznie się po przerwie brać tabletki,tak? W ulotce jest napisane że tak, kiedyś tez to wypróbowałam ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2565 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#2566 |
Zakorzenienie
|
a my dzis, wreszcie, po najdluzszej naszej abstynencji, bedziemy sie kochac
![]() ![]() ![]() ![]()
Szczerość nie czyni dziewczyny najbardziej lubianą koleżanką. Ale przynosi szacunek. A kiedy dziewczyna nauczy się szacunku do siebie, zawsze jej się uda. ![]() 65,5 > 64 > 63 > 62 > 61 > 60 > 59 > 58 > 57> 56 > 52 ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2567 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#2568 |
luckygirl
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#2569 |
Zakorzenienie
|
dokładnie
![]() ![]() ![]() bilans? odkad regularnie biore skrzyp i masuje glowe plynem z wit B wlosy przestaly mi wypadac. tzn wypadaja nadal ale z tym co bylo wczesniej to jestem mega zadowolona. skonczyly sie wybuchy agresji nic mnie nie boli nic nie przytylam (biore Y 9 miesiecy). pojawia sie krwawienie i jest intensywne tylko 1 dniu a potem juz tylko kap kap i co dla mnie najwazniejsze nic nie boli ![]() ![]() oby tak dalej... ![]() Witam Mam pytanie. od dwóch lat boire tabletki Yasminelle i jestem bardzo zadowolona. jednak w trzecim tygodniu zapomnialam wziasc pigulki. wzielm ja nastepnego dnia rano ale niestety 12 godzin juz uplyneło. w dzien kiedy zapomnialam tabletki kochalam sie zmoim chlopakiem. zatem czy moge byc w ciaz?? to pierwszy raz kiedy zapomnialam wziasc tabletke. Prosze o odpowiedz ![]() nie bylo sensu brac tej tabletki skoro to byl 3 tydzien. (patrz ulotka- zapomnienie tabletki w 3 tyg od razu automatycznie robi sie 7 dni przerwy) zrob przerwe od dnia wziecia tabletki tej ostatniej prawidlowej a nie tej spoznionej 7 dni i zacznij nowe opakowanie. tylko pamietaj zeby przerwe liczyc od ostatniej dobrze przyjetej tabletki.
Edytowane przez kamila2006 Czas edycji: 2009-05-05 o 09:10 |
![]() ![]() |
![]() |
#2570 | |
Zakorzenienie
|
Żeby było śmieszniej,chwilę po napisaniu posta przyszło krwawienie
![]() Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2571 |
Raczkowanie
|
Hop hop krwawienie gdzie jesteś?
Czwarty dzień przerwy i go nie ma. Powinno być wczoraj i nic ![]() Łączyłam opakowania, gdzieś od tygodnia jedynie jakieś lekkie plamienie. Od wczoraj przybrało bardziej intensywny kolor, no ale to nie to co powinno być... Zasadniczo nie mam sobie nic do zarzucenia, bo nie zapomniałam żadnej tabletki. Fakt faktem czasem brałam je o różnych godzinach, a to 3 godz. później niż o wyznaczonej porze, a to znowu 2 godz. wcześniej. Powoli zaczynam świrować. Niby jeszcze są te 3 dni przerwy, ale ja już mam czarne myśli... Nigdy nie panikowałam, zawsze spokojnie czekałam na krwawienie, ale teraz to się boję jak nie wiem co... Dziewczyny plis pocieszcie mnie i powiedzcie, że wszystko będzie dobrze. Aaa i jeszcze jedno, jest sens robić np jutro test? (oczywiście jeśli nadal krwawienia nie będzie)
#2572 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() nie ma sensu robić testu póki co bo przerwa jeszcze trwa i krwawienie może się pojawić nawet 7ego dnia |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2573 |
Zakorzenienie
|
hmm... jak sama piszesz nie masz sobie nic do zarzucenia wiec spokojnie
![]()
#2574 |
Zakorzenienie
|
Hej dziewczyny
![]() ![]() Zauważyłam, że krwawienie mi się normuje (nie ma długiego plamienia po okresie), piersi już nie bolą, ale za to widzę cellulit (który tępię Ziają - masło ujędrniające dla kobiet po porodzie ![]() ![]()
![]() |
#2575 |
Zakorzenienie
|
A ja od przedwczoraj zaczelam moje pierwsze opakowanie
![]() ![]()
#2576 | ||
Raczkowanie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Taaa spokój, trochę z tym ciężko, no ale zobaczymy jak się sprawa dalej potoczy.
![]() |
#2577 | |
Zakorzenienie
|
wow
![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]()
|
![]() ![]() |
![]() |
#2578 |
luckygirl
|
A ja poszłam dziś do apteki i kupiłam 3 opakowania,hurtem od razu
![]() Nie będzie mi się chciało tak krążyc po nie ![]() A dziewczny mam pytanie,apropo Yaz. Czy któraś z Was zażywała może? |
![]() ![]() |
![]() |
#2579 |
Raczkowanie
|
odnośnie Yaz to na pewno widziałam kiedyś osobny wątek
musisz poszperać trochę |
![]() ![]() |
![]() |
#2580 |
Zakorzenienie
|
z jednej strony twoi lekarze maja racje nikt nie da ci gwarancji ze nie przytyjesz, taka informacja odnosnie zmiany wagi jest prawdopodobnie na ulotce wszystkich tabletek anty. z drugiej jednak strony zglaszasz skutek uboczny w lekarza interesie (bo przeciez jest twoim lekarzem) powinno byc dobranie ci odpowiednich tabletek nawet metoda prob i bledow. dla porownania ; moj lekarz od razu przepisal mi Y bo stwierdzil ze dla mlodej osoby sa najlepsze, jadnakze na prawie kazdej wizycie pyta o skutki uboczne czy cos sie niepokojacego nie dzieje bo jak tak to bedzie trzeba dzialas. niestety nie jestem z twojej miejscowosci i ciezko mi doradzic, popytaj znajomych, rodzine na pewno cos beda wiedziec. co do tej prowizji... to kto wie jaki Przedstawiciel Medyczny sie tam pojawił przed tobą ![]()
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 02:00.