|
|
#2551 | |||||||
|
Wiedźma
|
Dot.: Scent Bar VI
Cytat:
Ja jednak wolę zwierzęta bardziej kontaktowe - wiesz, takie do pogłaskania, noszenia po domu, do zabawy. Marzy mi się ptasznik, ale już widzę mojego męża w takim towarzystwie... ![]() Cytat:
Niestety, ludzie bywają złośliwi, bywają skrzywdzeni, mają swoje traumy, czułe punkty albo skojarzenia, za które nie tylko nie jesteśmy odpowiedzialni, ale których nawet przewidzieć nie jesteśmy w stanie. Myślę, że mimo wszystko rachunek zysków i strat wychodzi na plus. Zadaj sobie pytanie: czy mam sobie coś do zarzucenia w tej kwestii? Jeśli nie, zadaj sobie drugie pytanie: czy chcę, czy uważam, że warto dochodzić sprawiedliwości? A kiedy już postanowisz - albo działaj, albo olej. Ale tak szczerze. Cytat:
Be - na chama. ![]() Tylko uważaj, żeby nie wylać szarpnięciem - najlepiej oprzyj flaszkę o stół przykryty ręcznikiem i oprzyj o coś stabilnie łokcie. Możesz spróbować schłodzić ją w lodówce - plastik szmniejszy objętość i stwardnieje - powinno być łatwiej. Cytat:
Mimo wszystko - warto się przemóc. Radzę naukę z rękawkami - takimi pufkami dmuchanymi. Niby głupio wygląda, ale daje poczucie stabilności w wodzie. Potem deska albo makaron. No i ktoś, przy kim będziesz czuła się w wodzie bezpiecznie do towarzystwa. Cytat:
Ja naprawdę chciałabym, żeby ludzie nie byli tak obojętni, tak bierni i tak zadowoleni z siebie, kiedy nic nie robią. Przecież prosta pierwsza pomoc mogłaby uratować życie milionowi ludzi co roku! Pomyślcie, że koło tego miliona niepotrzebnie umierających ludzi obojętnie przeszło lub przejechało kilka milionów obojętnych ludzi. ![]() Cytat:
Wiem, bo sama, poza ludźmi, których lubię (a tych jest w sumie wiekszość, bo ja lubię ludzi ) mam jeszcze osobną kategorię ludzi, których Szanuję. Własnie przez duże S. Nie za do, że są ludźmi (bo godnośc każdej jednostki ludzkiej to inny wymiar szacunku), ale za to, jakimi ludżmi są (teraz to ja kręcę). I tych jest zdecydowanie mniej. Dlatego własnie napisałam, że szanuję Twoje postepowanie. Cytat:
![]() Mam nadzieję, że proces podobania będzie postępował. ![]() Jeśli ktoś zamierza zapytać mnie (słusznie poniekąd), jak to jest, że poszłam o 22 spać, a dalej tu siedzę, to odpowiadam: kręciłam się w łóżku do 2 w nocy. Nie mogę już dłużej...
|
|
#2552 |
|
Raczkowanie
|
Tak. "Za późno.. za późno.." - to było kolejne twoje ulubione "powiedzonko". Cynicznie grasz, próbujesz się tu przed wszystkimi usprawiedliwić, ale jednocześnie nadal kpisz sobie ze mnie, wplatając w treść te swoje ulubione zwroty, jakbyś chciał powiedzieć "co z tego że wiesz kim jestem, one i tak nigdy nie uwierzą". Oczywiście o nicku ishtar4 pisałam ci na pv, ale skąd wiesz o "Raw Date" - tego ci już nie podawałam? Nie wiem, czy jest aż tak wielu brunetów urodzonych w 1982 roku, 6 września, z okolicy Grudziądza, o imieniu Bartosz, z taką a nie inną manierą pisania. Napisz jeszcze "jestem fajny". http://www.megawap.net/userinfo.php?user=baltazar (tak nawiasem mówiąc, gdy po raz pierwszy weszłam na to forum, równolegle ze mną pojawił się "baltazar" - wyświetlił się wśród aktywnych użytkowników" - nie znam się na hakingu, może są tu osoby które wiedzą o tym trochę więcej, proszę o odpowiedź co to oznacza - ze ktoś cały czas widzi co robię na komputerze?) Co do szarego Bossa i to "wyrafinowanego" o którym musiałeś przecież wspomnieć zaraz po moim wpisie... - skąd wizażanki mogą wiedzieć, co mam w dokumentach - (pamiętnik) - i co tam pisze... Drogie wizażanki pomyślcie - macie w pamiętniku notkę o "wyrafinowanym szarym Bossie", dokonujecie wpisu w "Czym dziś pachnę" i 16 minut później przychodzi Gryx82 i pisze "wyrafinowany...." Co byście pomyślały Po prostu kapnęłam się, ze ktoś mnie hakuje. Przeglądnęłam posty Gryxa, i z każdą chwilą było coraz gorzej - wygląd, zwroty, ulubione słowa, wreszcie data urodzenia, imię.... Jakbyście się czuły??? Piszę otwarcie, ponieważ nienawidzę rozmowy poprzez podpisy i avatary.... Psuje ci się komputer? To niby ma cię usprawiedliwiać? Może zbyt wiele grzebiesz. Wynajmę informatyka, który sprawdzi kto dokładnie włamywał się do mojego komputera. Mam spisane sms-y którymi raczyłeś mnie przez 2 lata. Wyjeżdżałam do Krakowa - pisałeś następnego dnia - że byłam w Krakowie (też nie wiem jak to możliwe). Lubiłeś grać 2 osoby na raz - dobrego i złego policjanta, uwielbiasz takie zabawy, z jednej strony atakować z drugiej bronić: https://wizaz.pl/forum/showthread.php...chloe+na rcisse |
|
|
|
#2553 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#2554 |
|
Zakorzenienie
|
Troche to "nagrane" się wydaje... ja często używam słów: wyrafinowany oraz "wiejskiej mowy", uważam że sama starasz się wszystko podłożyć pod Gryksia. I tyle. Jak masz dowody to je przedstaw bo takie domniemania są nie eleganckie.
|
|
|
|
#2555 |
|
Czekam na Ragnarok
|
Powiedzcie mi z doświadczenia, czy to jest normalne, że dziecko płacze 3/4 dnia, a pozostałą 1/4 śpi?
Dostaję nerwicy. ZimowyOrbsie - czy nie możesz załatwiać tego na PW? Nas nie interesuje wywlekanie czyichś brudów. Dziwię się, że to robisz, bo przerobiłam przed chwilą nicka Ishtar4 i wyłoniła się kulturalna osoba. Nie masz niezbitych dowodów, tylko domysły. Wynajmij lepiej tego informatyka, żeby już Cię sprawa nie dręczyła. Tylko zastanawiam się, jak się poczujesz, jeśli okaże się, że to nie on? |
|
|
|
#2556 | |
|
rude jest piękne:)
|
Cytat:
|
|
#2557 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Kurcze, wyszło, żem jakiś potwór, co to z miejsca wypadku ucieka.... A ja nawet prawa jazdy jeszcze nie posiadam.
|
|
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#2558 |
|
Zakorzenienie
Lokalizacja: .................... tych miasteczek nie ma już ............................
|
Duże to dziecko?
|
#2559 | |
|
Wiedźma
|
Cytat:
![]() Nie widzę związku. Do udzielenia pierwszej, podstawowej pomocy nie potrzebne jest prawo jazdy.
|
|
#2560 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Edit: Nawet jakbym miała to na pewno z miejsca zdarzenia bym nie uciekła i zrobiłabym wszystko, aby ewentualnym poszkodowanym pomóc. Wybacz, ale mam wrażenie, że wydaje Ci się, że należę to tych "naturalnie obojętnych"... Poza tym... Wiem jak ludzie potrafią być obojętni. W rodzinie mojego TŻ był przypadek, że mężczyzna po wypadku na motorze czuł się dobrze, ale bolała go głowa. Jak po jakimś czasie zawieźli go do szpitala to nikt się nim nie chciał zająć, bo myśleli, że jest pijany... W konsekwencji zmarł. Inny przypadek: ojciec znajomego zmarł, bo dostał ataku epilepsji na ulicy. Uderzył głową o chodnik, bo nikt nie zatrzymał się, żeby mu pomóc. Zapewne też myśleli, że pijany... Edytowane przez anka_bzzz Czas edycji: 2008-11-22 o 11:59 |
|
|
|
|
#2561 | |||||
|
BAN stały
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
Ale nikt jej nie udzieli, jezeli na lekcjach PO czy innych kursach sie do tej pierwszej pomocy nie przylozyl. Cytat:
Cytat:
Nie mozna tak robic, bez wzgledu na to jak kiedys Ciebie bolalo, to sprawcy na sile nie szukaj. Moze kiedys sam sie znajdzie, a jesli nie to chyba lepiej dla Ciebie. Cytat:
|
|||||
|
|
|
#2562 |
|
Rozeznanie
|
Fenris - jeżeli masz maleństwo (kilkumiesięczne), to owszem, jest to jak najbardziej możliwe. Przy starszym dziecku - chyba nieco mniej możliwe, ale jak wynika z poprzedniego posta, też się zdarza. Po prostu przytulaj, ile się da. Przytulenie to remedium na smutki. Na mnie działa do dnia dzisiejszego
Zimowy orbsie - ponieważ nie mamy żadnej możliwości zweryfikować tego, co piszesz i wyrobić sobie popartego dowodami zdania, to po prostu przestań, bo poszlaki, które nam podsuwasz sieją tylko ferment. Przyjmij do wiadomości, że w takiej sytuacji (mam na myśli niemożność poznania prawdy) nas to NIE OBCHODZI i zakończ tę dyskusję. Wynajmij informatyka, sprawdź to, co zamierzałaś. Jeżeli okaże się, że szkalowałaś niewinnego, przeproś go. Czy będzie Cię na to stać? Ivanno - też poczytałam parę postów Ishtar4 i mam wrażenie, jakby były pisane przez inną osobę... Ale może to emocje, negatywne emocje, tak na człowieka wpływają.... Sabbath - to prawda, że ludzie chętnie udają, że nie widzą, że ich to nie dotyczy. Jest jednak jeszcze jedna ohydna reakcja - gapiostwo. Zlatują się do wypadku i "wysysają" co bardziej makabryczne szczegóły. Mam jak najbardziej makabryczne skojarzenia z takim tłumem, napierającym na bezbronną ofiarę wypadku, bądź choroby (wylew, udar, zawał). Tak, jakby chcieli się na nią rzucić i ją pożreć. Ledwo się powstrzymują, bo przecież są "cywilizowani", czyż nie? Edytowane przez KomEwa Czas edycji: 2008-11-22 o 12:14 |
|
|
|
#2563 | |||
|
Wiedźma
|
Cytat:
"Jadę" swoją stałą mantrą, bo tak jak piszesz - skala obojętności na ludzka krzywdę jest przerażająca. Oczywiście czasem można się naciąć. Mnie zdarzył się przypadek, kiedy jakiś gościu przechodząc przez ulicę wyrżnął tak, że uderzył twarzą w krawężnik i rozkwasił ją sobie dość efektownie. Szczególnie, że dostał drgawek jeszcze leżąc. Oczywiście czułam odór alkoholu, ale to naprawdę wyglądało na atak epilepsji, a przecież pijany tez człowiek. Pozbieraliśmy z TŻ-tem gościa z ulicy (i jego siatkę z potłuczoną flaszką wódki też), posadziliśmy pod drzewem, wezwaliśmy pogotowie, plinowałam tętna (choć cuchnął straszliwie), krew się lała. Zanim przyjechało pogotowie - zjawiła się policja, a facet? Na widok policjantów natychmiast otrzeźwiał i oświadczył, że on wcale się nie przewrócił, tylko my go napadliśmy. Spisali nas, na szczęście ciągu dalszego nie było. ![]() Cytat:
![]() Cytat:
|
|
#2564 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Pamiętam, jak stałam na przystanku i w pewnym momencie szedł jakiś młody chłopak (tak koło 30 lat), obrócił się, zrobił parę kroków i w następnej chwili "wszedł" na metalowy słup. Tam był jakiś bolec, w który walnął czołem. Krew się lała, gość zbladł, a ludzie na przystanku po prostu się patrzyli. Nikt się nie ruszył. Podprowadziłam go do ławki i zaczęłam się rozglądać po pomoc. Wreszcie jakaś kobieta się przyłączyła - zatrzymała taksówkę (to było przed czasem powszecnych komórek, jakieś 9-10 lat temu). Taksówkarz smędził, że nie ma czasu, że coś tam, ale w końcu przez radio wezwał karetkę i dał nam z apteczki wodę utlenioną i bandaż, a potem pojechał... A gość powtarzał, że on musi jechać na spotkanie ze swoją dziewczyną, bo ona gdzieś-tam czeka i będzie się martwić. Dobrze, że nie widział za dobrze, więc nic mu nie powiedziałam, jak przyjechał jego autobus ![]() Na szczęście karetka przyjechała dość szybko - lekarz powiedział, że podejrzewa wstrząs mózgu, poza tym gość bardzo mocno krwawił - zabrali go na sygnale. W sieci jest teraz też gra, (w tworzeniu której miałam jakieś 2% udziału), która ma pokazać ludziom, że apteczka nie gryzie i że jak coś się dzieje, to należy reagować. Ta część jest pierwsza, chcemy jeszcze stworzyć dla dzieci - "edycję" w szkole. Może się uda ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Poza tym ten test to rzeczywiście żart, bo pytania niewiele odzwierciedlają rzeczywiste wyznaczniki
Wymianka - https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=926941 Edytowane przez annmarie Czas edycji: 2008-11-22 o 12:31 |
|||
|
|
|
#2565 |
|
Wtajemniczenie
|
Sabbath - w to jestem w stanie uwierzyć. Jakiś czas temu zgadałam się z wykładowcą o współczuciu czy udzielaniu pomocy materialnej - nie pamiętam dokładnie. On powiedział, że już nie daje pieniędzy, tylko jedzenie (jeśli na to zbierają) i zdarzyło mu się, że siatkę z jedzeniem, które takiemu facetowi kupił znajdował potem w pierwszej lepszej bramie kamienicy.
To w ogóle dość ciekawy człowiek był, a właściwie jest. Opowiadał mi, jak kiedyś pomagał alkoholikom. I miał przypadek, że odwoził faceta tramwajem do domu (oczywiście on za to płacił) i nagle ten delikwent zaczął krzyczeć: "Ludzie ten facet mnie porwał." Nie wiem, co było dalej, wykładowca powiedział tylko, że było to nawet bardziej absurdalne niż samo to wydarzenie w tramwaju. Ja wyobrażam sobie, że po paru podobnych sytuacjach człowiek może się zniechęcić do pomagania - za dobre serce ktoś tak się odpłaca... Czarnazuziu1 - Czy dotarła w końcu do Ciebie przesyłka od valdek-v6?? Edytowane przez anka_bzzz Czas edycji: 2008-11-22 o 12:32 |
|
|
|
#2566 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
widzaialm wczoraj ta relkame w gazecie w poczekalni u lekarza i sobie pomyslalam ze rewelacyjna jest |
|
|
|
|
#2567 | |
|
Czekam na Ragnarok
|
No ma z 1,5 roku czy 2.
Cytat:
Nie wytrzymam psychicznie z tym rykiem. Nie wiem co z tym zrobić. Dostaję wewnętrznej nerwicy i chodzę podkurzona. Edytowane przez Fenris Czas edycji: 2008-11-22 o 12:44 |
|
|
|
|
#2568 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
Powcinało mi wszystko co miałam zacytować. Dziwne to jak dla mnie, żeby stawiać zarzuty trzeba mieć dokładne dowody, a podobne powiedzonka jeszcze o niczym nie świadczą. Gryxio jest tu z nami już bardzo długo i nigdy nic nie wzbudziło przynajmniej moich podejrzeń. U mnie zima..biało wszędzie ale zaczyna topnieć. |
|
|
|
|
#2569 |
|
BAN stały
|
Tak Princesko, naucz się pływać - naprawdę warto i nie chodzi tu o sport czy rekreację. Gdy miałam 7 lat moja 5 letnia siostra utopiła się na moich oczach, to było miesiąc przed planowanym rozpoczęciem nauki pływania.. Niczego nie da się przewidzieć
|
|
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#2570 |
|
Rozeznanie
|
Fenris - a czy masz pewność, że ono nie jest maltretowane? Wychodzi na spacery? A może przez ścianę słychać bicie? Spróbuj, proszę (bardzo proszę), to obczaić, bo teraz to już naprawdę się będę martwić.
Jeżeli rodzice wyglądają normalnie, to nic, zupełnie nic, nie znaczy. |
|
|
|
#2571 | |||
|
BAN stały
|
Cytat:
Cytat:
Fenris, bardzo Cie prosze sprobuj mu pomoc. Sama widzisz, ze cos jest nie tak... To dziecko, placze bo cierpi i to jest jak najbardziej naturalny odruch. Wybacz, ze to napisze, ale masz pratensje, ze ryczy, chodzisz zla, wkurzona na male NIC niewinne dziecko... Ale nie robisz nic zeby mu pomoc, a przy okazji sobie. Cytat:
Naucze sie jak tylko sie w sobie zbiore Bardzo mi przykro z powodu Twojej siostry, to musialo byc okropne... Edytowane przez princeska69 Czas edycji: 2008-11-22 o 13:02 |
|||
|
|
|
#2572 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
![]() Fenris..może te dziecko jest na cos chore? |
|
|
|
|
#2573 | ||||||||||
|
BAN stały
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Wystarczy poczytać na KWC recenzje niektórych perfum ishtar4, a następnie recenzje raw date na dolce.pl. Nie trzeba być hakerem, wystarczy sprawna głowa No i przede wszystkim kwiat winorośli cię wydał ![]() Cytat:
![]() Co do imienia - wiesz również, że jest to moje drugie imię. Możesz podać pierwsze? Cytat:
![]() Btw - widziałaś go chociaż raz na oczy? Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Zastanawia mnie tylko ta pewność w wydawaniu sądów, ta lekkość, z jaką starasz się zniszczyć mnie na forum. Btw - nadal piszę do ciebie te obelżywe smsy? ![]() --- Przykro mi, że jesteście swiadkami tej żenady, ale nie mogę tego pozostawić bez odpowiedzi. |
||||||||||
|
|
|
#2574 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
Ale Dziewczyny mają rację - trzeba delikatnie sprawę wybadać, bo może dziecko potrzebuje pomocy.
|
|
#2575 |
|
Zakorzenienie
|
Ludzie kochani jeden wieczor spedzilam w innym towarzystwie niz wasze i 3 strony zaleglosci...i jak tu sie do wszystkiego ustosunkowac...
Przede wszystkim jstem oburzona cala ta nagonka na Gryksia- 0 co chodzi, zyje sobie czlowiek spokojnie, nie wadzi nikomu, a wrecz sprawia wrazenie baardzo sympatycznego faceta i nagle ktos na niego zaczyna rzucac oskarzenia i to na forum przenajswietszym???? Gryksiu trzymaj sie, wiem ze pewnie ciezko ci nie brac sobie tego osobiscie ale to chyba jakas koszmarna pomylka jest???? a jasli hakerujesz to czapka z glowy mojej- podziwiam tych co z komputerami potrafia cuda czynic bo ja mam 2 lewe rece.... Gryksiu to moze wykorzystamy twoj talent i zahakerujemy jakis bank czy chociaz perfumerie internetowa- jakies fikcyjne zamowienie czy cokolwiek? Nie daj sie prosic... ale cos mi sie nie zgadza w tym wszystkim jak mozesz miec 17 lat i byc uczniem a gdzie indziej data urodzenia 1982 sie pojawila- to co taka siedemnastka + VAT z ciebie???? Dziewczyny wy w ogole wspaniale jestescie naprawde kto by mogl przypuszczac ze perfumoholicy to takie dobre dusze jak nasze Sabb czy Princeska???i jeszcze w kupie- naprawde ostatnio porzucilam czytanie ksiazek na rzecz forum
|
|
|
|
#2576 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() edit: ciekawska baba ze mnie, wygooglowałam i już wiem.
Edytowane przez vesenka Czas edycji: 2008-11-22 o 13:26 |
||
|
|
|
#2577 | |||
|
Zakorzenienie
Lokalizacja: .................... tych miasteczek nie ma już ............................
|
Och myślałam , że Twoje..... ale czyje by nie było.... nie wiem, czy dobrze pamiętam - to Ty pisałaś niedawno o rodzinie, która "robi" sobie regularnie nowego dzieciaka i wieczny u nich rejwach ? (jak coś pomieszałam, to przepraszam)
Jeśli dziecko nie jest chore to moim zdaniem żebrze o uwagę ze strony mamy .... albo płaczem odreagowuje nadmiar bodźców, z którymi sobie nie radzi Cytat:
Cytat:
Cytat:
|
|
#2578 |
|
Wtajemniczenie
|
O Matko, ale sypnęło śniegiem!
A za półtorej godziny wychodzę...
|
#2579 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#2580 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
Tez radzę jej zgłoszenie na policję i wynajęcie dobrego informatyka. Bo to co się dzieje to przestępstwo. U mnie pada, biało... Edytowane przez Zuziunia Czas edycji: 2008-11-22 o 14:25 |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Perfumy
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 02:39.

sama mam
nie musisz sie przejmowac, prawie pół roku śpi, bezproblemowy gad ![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)
Mam Chene i za Chiny Ludowe nie mogę tego koreczka odkręcić (?)/wyciągnąć (?). Co mam zrobić, o ja ciamajda ostatnia.
Boję się uszkodzić flakonik, dlatego staram się zabierać do tego delikatnie, no ale efekt jest marny.