|
Notka |
|
Wspólne odchudzanie Forum dla osób, które się odchudzają grupowo. Pamiętaj: diety muszą być zgodne z zasadami zdrowego odżywiania. Pisz o dietach powyżej 1000 kcal. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#2551 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: ..::Dieta Plaż Południowych - część VII ::..
Cytat:
![]() |
#2552 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
stosowany jest przez diabetyków, ponieważ nie powoduje takiego wyrzutu insuliny jak glukoza IG100 i sacharoza IG70 moim zdaniem lepsze niż słodzik, bo to produkt naturalny, można od II fazy tutajbardzo przydatna tabela |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2553 |
Rozeznanie
|
Super, dzięki dziewczyny.
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2554 |
Wtajemniczenie
|
Hello...dzisiaj humorek mam rewelacyjny i nie wiem nawet dlaczego, ale nie narzekam.
![]() Wczoraj pierwszy raz mi krew leciala przy zastrzyku, ciekawe dlaczego. Czy na cos natrafilam (choc watpie, bo dzisiaj prawie nie ma znaku) czy moze pupa sie u mnie nie sprawdza. Zobaczymy dzisiaj na drugim poldupku. ![]() Ja choc o 8 sie obudzilam, dopiero przy II sniadaniu jestem, bo do 10:30 leniuchowalam w lozku. Mysle nad tym, zeby znowu na pare dni sama wyskoczyc pociagiem do babci do PL. I chyba zrobie radykalne ciecie wlosow na krociutko. ![]() ![]() Milego dnia bikiniary! ![]()
#2555 |
Zakorzenienie
|
to super
myślę, że na pupie jest więcej naczyń włosowatych i jakieś malutkie mogłaś przekłuć, grunt że nie ma śladu nadal się boisz w brzuch? tak jednak najłatwiej, bo bierzesz fałd, ściskasz i nie ma możliwości zrobienia sobie krzywdy ![]() no, kobieta zmienną jest, jedź ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2556 |
Zadomowienie
|
Dziewczyny, mam pytanie: czy I fazę można utrzymywać dłużej niż 2 tyg? tzn. chodzi mi o to ,że jeśli przebrnę przez 2 tyg. surowej I fazy i nadal będe chciała tak się odżywiać(bez chleba węglowodanów jak najmniej itp) np. przez jeszcze tydzień to nic mi się takiego nie stanie? Szczerze, boję się wprowadzenia węglowodanów, po 1 kromeczce chleba już brzuch nie jest płaski, poza tym przez ten tydzień oduczyłam się go jeść.
#2557 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() A do wlosow, to jak tak przez 2 lata sie wstrzymywalam, nie farbowalam, myslalam, ze przez to wlosy sie polepsza, ale lipa, bo androgenne lysienie nie mozna tym pogorszyc, wiec teraz mam ochote na farbowanie. Fakt tez, ze dopiero co podcinalam i tydzien temu jeszcze nie myslalam o skroceniu wlosow, ale przedwczoraj cos mi strzelilo nagle do glowy, ze chce miec krotkie. Jakos po tej diagnozie wyzywam sie na sobie. ![]() Cytat:
![]() EDIT: Zrobilam ciacho cytrynowe ala muffinek z mojego przepisu na muffinki. Dodalam tylko sok z cytryny, zeby bylo bardziej cytrynowe i zrobilam cukier puder z fruktozy a z tego lukier i to chyba wsiaklo do ciasta, bo nie ma takiej bialej typowej warstwy na ciescie. ![]()
..::..Yesterday is history, tomorrow is a mystery, but today is a gift, that´s why it is called the present..::.. Edytowane przez fruity Czas edycji: 2009-02-22 o 14:23 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2558 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() a po co? bo za mało schudłaś? bo przeczytałaś, że na I fazie można zrzucić 5kg a tyle Ci akurat brakuje do ideału - a tu rzeczywistość odbiega od zamierzeń? węglowodany to nie jakiś demon, tylko podstawowe paliwo organizmu! ponadto węglowodany to nie tylko chleb, są jeszcze całe ziarna, kasze, ryż, kuskus - każdy coś może wybrać warzywa i owoce to też węglowodany od kromki chleba, ryżu czy kaszy się nie utyje - pod warunkiem, że nie będzie się ich jadło ponad zapotrzebowanie Cytat:
![]() pewnie ciasto było jeszcze ciepłe a lukier za rzadki do dodania cytrynowego aromatu polecam zetrzeć skórkę cytryny do ciasta |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2559 |
Wtajemniczenie
|
Witajcie Bikiniary
![]() Ja się ostatnio tu jakoś mało odzywam, bo w sumie nie mam nastroju i z dietką niestety kiepsko...chyba muszę sobie parę rzeczy przemyśleć i trochę poprzestawiać w głowie ![]() ![]() Do zobaczenia za jakiś czas... ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2560 |
Wtajemniczenie
|
Starlam, ale mi nigdy za duzo cytrynowego aromatu i smaku.
![]() Ujj to ja nie wiedzialam, ze ciasto ma wystygnac. ![]() I fakt, pewnie za rzadki byl, choc i tak 2 porcje w mlynku do kawy zmielilam. Edit: Wlasnie sprobowalam i wciaz mi cytryny za malo. I lukier wsiaknal do ciacha, nawet nie zastygl, pewnie bo za rzadki. Ale przynajmniej ciasto jest slodziutkie i mokre. ninaad czemu z dietka kiepsko? ![]()
..::..Yesterday is history, tomorrow is a mystery, but today is a gift, that´s why it is called the present..::.. Edytowane przez fruity Czas edycji: 2009-02-22 o 14:53 |
![]() ![]() |
![]() |
#2561 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() to jest tak, jak chcesz nasączyć ciasto to może być ciepłe, ale jak polukrować to obowiązkowo musi wystygnąć ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2562 |
Wtajemniczenie
|
mmm
ale se dogodziłam przez wczorajsze szalenstwo mam glód weglowy i musialam wymyslic cos slodkiego ale dietetycznego i upiekłam jabluszko z lask wanilki i cynamonem,mmm zjadlam z twarozkiem takim zimnym (TZtowy podalam z bita smietana i rodzynkami). to sie nazywa slodycz ![]()
#2563 |
Raczkowanie
|
Teliku sama mi napisalas kiedys ze dieta dla jest dla ludzi wiec zycze Ci dzisiaj przespanej nocy
![]() A mam pytanie , do Ilony. Chodzi o kurczaka tandoori, bo nie moge znalezc przepisu , to bylabym wdzieczna za jakies info. Swoja droga przegladalam Alchemie Smaku i jestem pod wrazeniem... takie rarytasy ... ![]() Ja dzisiaj nie mialam czasu, jak zawsze w weekendy, zeby zadbac o diete, ale jedyne co sobie moge zarzucic to zmniejszona ilosc posilkow bo poza tym wszystko "git majonez" jak mowi pewna pani basia dostepna w sieci ![]() Wiec wygladalo to tak : - jajecznica z dwoch jaj z suszonymi pomidorami i ziolami - kefir z avocado - watrobka duszona, bez panierki w mące, z pieczarkami i cebulka, surówka z kapusty kwaszonej - i mase herbat ziolowych. planuje jeszcze jakis serek bialy pod koniec dnia albo deserek. Od jutra znow regularnie. Łatwiej mi zadbac o regularnosc posilkow w pracy od pon do pt niz w "pracy" ktora odwalam w domowych warunkach (czyt. wszelkiego rodzaju fuchy). Bo wtedy mam wiecej zalatwiania i czesto sie zdarza ze mnei nie ma w domu i nie mam jak zjesc. Widze tego efektyw poniedzialek zawsze w postaci duzo mniejszego spadku wagi niestety, ale ciesze sie ze przynajmniej nie przybywa. Postanowilam zawsze we wszystkim widziec dobra strone ![]() ![]()
Edytowane przez dzonksik Czas edycji: 2009-02-22 o 17:49 |
![]() ![]() |
![]() |
#2564 |
Zakorzenienie
|
dzonksik,
![]() spowiedź ś: 2 kromki chleba na zakwasie, szynka pieczona, pleśniak IIś: koktajl z 100g mrożonych owoców, łyżki żurawiny, 4 łyżek jogurtu greckiego light i łyżeczki fruktozy, posypany wiórkami kokosowymi - wyszły dwie szklanki o: pierś indyka duszona w pomidorach, oliwki, konserwowy ogórek, tortilla p: kromka chleba na zakwasie z pasztetem z gruszką k: zwijasy - parmeńska, lodowa, hummus, majonez, pomidorki, oliwki |
![]() ![]() |
![]() |
#2565 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Troszkę problemów jak zawsze ![]() No ja to w sumie się zawzięłam mocno dosyć, przynajmniej na jedynce. Teraz cały czas ciągnę dwójkę ale z grzechami i to ciężkimi. Też muszę przejść z powrotem na 1 ale zupełnie nie mam jakiejś siły czy coś. Ja jeszcze stosowałam wspomagacz Therma Line II. Niby na Sb nie wolno kofeiny ale chyba te tabsy coś jednak pomagają. ![]() Wiesz nawet na f2 staram się mocno ograniczać węgle. Często sobie ich odmawiam. Jadłam często wieśniaka i jogurty bez tłuszczu z firmy Magda. Dżemiki dosładzane sokiem z winogron zamiast cukrem i ser żółty 20%. Dużo owoców i warzyw jak jest bardzo zimno to z patelni. ![]() Naprawdę bardzo się staram czytać skład wszystkiego co mi wpadnie w łapki ![]() Gdybyś miała jakieś pytania to zawsze możesz pisać na pw. Bo niestety ostatnio rzadko tu bywam. Pozdrawiam.
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#2566 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Jadełko moje wyglądało np: wieśniaczek z pomidorkiem,actiwia pierś kurczaka duszona z warzywami sałata z chuda szynką,serem zółtym szklanka kakao plus 1.5 wody i herbaty czerwone Robiłam na obiad zapiekankę brokułową z szynką,sałatki z tuńczyka ,trewala,dużo dozwolonych ważyw,chude mięsa Według mnie wszystko ok.A może poprostu za mało urozmaicałam .sama nie wiem? Jakieś logiczne wytłumaczenie chyba jest.Zaczekam do końca lutego kontynuując IIfazę i jeśli nie będzie efektów to wrócę do I.A może uparcie ciągnąć drugą fazę i czekać?doradżcie coś proszę |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2567 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Wiesz ja jestem znow na jedynce i tym razem juz tak szybko nei leci. Nie stosowalas niedawno jakiejs diety przed SB? A moze po prostu masz dobra wage.... Albo moze te sery i szynki nie sa chude, albo za duzo ich spozywalas. Kakao gorzkie?? Mleko odtluszczone?? Sama nie wiem... moge sie doczepic chyba tylko tej activii... EDIT a moze sprobuj jesc wiecej warzyw surowych. ja od jakichs 3 dni tak robie i chyba czuje sie lzejsza, tak mi sie wydaje. Zaczelam wg rady dziewczyn i na podstawie ich jadlospisow jesc dosc spora porcje warzyw jako dodatek do sniadania. Trzymam sie tez mniejszych przekasek. Rano cos bardziej tresciwego jak wiesniak z kilkoma orzechami, albo szczypiorkiem, albo cynamonem, albo zawijaski po poludniu raczej warzywa albo szklanka kefiru. Teraz sie tak zastanawiam, bo uprzednio jadlam duzo wieksze przekaski. Tzn wlasciwie byly one dosc obfitym sporym sniadaniem. I na jedynce z grzechami w posaci 4 kawalkow ciasta , dwoch piw, dwoch drinkow i pewnie jeszcze czegos tam juz nawet nie pamietam - w ciagu dwoch tyg schudlam prawie 5kg. Teraz mam za soba kg w ciagu tygodnia, ale wydaje mi sie ze to nie dlatego ze juz tak nie grzesze ![]() a jadlas jajka? ser bialy chudy?? moze jakies warzywa straczkowe.... sprobuj w ten sposob.
Edytowane przez dzonksik Czas edycji: 2009-02-22 o 20:16 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2568 |
Zakorzenienie
|
Ja jem activie na II, ta wersje fat free, owocowa albo waniliowa, obie slodzone sa fruktoza.
|
![]() ![]() |
![]() |
#2569 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
podaj jeszcze ilości, ale ja już na oko widzę, że jest sporo za mało, raczej głodówka nie dieta tylko 3 ubogie posiłki, nie ma przekąsek, nie widzę oliwy, orzechów jogurt może być naturalny, odtłuszczony, activia raczej nie jest |
|
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#2570 |
Raczkowanie
|
do pracy na 7,i jeszcze dziecko do przdszkola a ja na końcu .wiem ,że to przez lenistwo nie jem rano śniadania ale zawsze w biegu,brak czasu wię szybko rano zamiast kawy activia.Pewnie żle!Jadłam dużo ważyw,wynalazłam takie na patelnię bez marchewki i ziemniaków"paprykarz"Pier ś wędzona z indyka,chuda szynka,pierś pieczona,gotowana ,ryby wszelakie.
Podany wcześniej jadłspis to tylko na oko bo zawsze starałam się ,żeby posiłków było min.4.Jadłam kiszoną kapustę,kakao na mleku%0.Ze słodyczy tylko pączek i kawałek sernika we czwartek.więc może spróbować znowu na I? Przy 165cm ważę 65.Przed ciąż był 59-60.Biorę pigółki wiec może to hormony?Nie byłam wcześniej na diecie |
![]() ![]() |
![]() |
#2571 |
Raczkowanie
|
Ola, to wroc moze na jedynke na tydzien. Ja wyszlam z zalozenia ze tak bedzie lepiej bo sie waga szybciej ruszy po ograniczeniu wegli. Po tym jak zmascilam swoja 2 faze teraz wiem ze po zastosowaniu znow jedynki latwiej mi bedzie ponownie wejsc w druga i ograniczyc wegle na poczatku do minimum, tak jak pisalam kiedys, jesli jednego dnia zjem owoc, to juz zadnych wegli danego dnia. I analogicznie. Planuje tak przez jakies dwa tygodnie 2 fazy. Stopniowo powoli wprowadzac nowe rzeczy. W ksiazce zalecaja zeby w pierwszych dniach jesc np po pol jablka, pol bulki lub plaskiej lyzce kaszy czy ryzu w ciagu calego dnia, naprzemiennie. Zobaczymy jak to bedzie
![]() ![]() A od dawna bierzesz te hormony ? Ciagnie cie do slodyczy? do wegli ?
#2572 |
Raczkowanie
|
Ba ,ja po hormonach przytylam do 70.Ale zaczęłam zmieniać je i w końcu dobrałam odpowiednie.Waga spadła do 62.Zaczęłam jeść niezbyt regularnie ,ogólnie chyba żle!Zaczynzłam jeść dopiero po południu i stąd trudno mi się przestawić na poranne śniadania.Ale bardzo się staram.Jem czesto z tym,że może białka za dużo czy cóś?
Slodycze mogą dla mnie nie i stnieć tak samo jak chleb i ziemniaki -potrafię sobie odmówić.Może znajdę jakąś stronę z gotowcami na dzienny jadlospis bo sama nie mam wyobrażni jem chyba zbyt monotonnie.Czasami dwa dni pod rząd to samo.Robię większe porcje więc szkoda żeby się zmarnowalo. dzonksik a jaka to książka?Może ją nabędę? Edytowane przez ola04_2006 Czas edycji: 2009-02-22 o 21:29 |
![]() ![]() |
![]() |
#2573 |
Raczkowanie
|
Ksiązki to :
http://www.petlaczasu.pl/dieta/south/b3922 http://www.ceneo.pl/109551 http://www.wysylkowo.pl/product_info...ucts_id=113748 http://www.petlaczasu.pl/dieta/south/b5075 i najbardziej aktualna http://www.lideria.pl/Dieta-South-Be...opis?nr=194457 (nie wiem jak tu inaczej mozna wkljac linki ![]() Ja mam ta pierwsza. Planuje kupic przewodnik i ta najnowsza. Jest ich troche, podejrzewam ze to co podalam to nie wszystko, tymbardziej ze w empiku widzialam jeszcze jakas jedna, ktorej w necie nie moge znalezc. Jesli masz problem z szybkim nabyciem ksiazki moge ci podeslac jadlospis z mojej tylko podaj mi mail na pw. Generalnie warto przeczytac. Ja swoja kupilam poniewczasie troche ![]()
#2574 |
Rozeznanie
|
dzonksik a ile czasu byłaś/jesteś już na II fazie? pewnie gdzieś pisałaś, ale ostatnio tylko pobieżnie przeglądam wątek
![]() EDIT: jezu, masz wszystko napisane w podpisie <ściana> wybacz, to przez porę, padam już na twarz ![]()
http://onet.pl Edytowane przez Corny Czas edycji: 2009-02-22 o 22:16 |
![]() ![]() |
![]() |
#2575 |
Zakorzenienie
|
W 7 dniu diety zgrzeszyłam sałatką z kukurydzą
![]() Mama mnie zmusiła, zaczęła gadać że wogóle nie licze sie z jej uczuciami że ona specjalnie dla mnie zrobiła i nie wiedziała że ja nie mgoe jeść takich rzeczy i wogóle i zjadłam troche.. To mój pierwszy grzech od początku diety.. Niby nic ale głupio się z tym czuje.. Ale za 'teściowej' (przyszłej ale już jestesmy zaręczeni więc chyba moge mówić teściowa ![]() ![]() Wypiłam herbate czerwona tylko bez cukru (mam nadzieje że można..). Dobrze że teścia nie było bo by coś na pewno podpieprzał za przeproszeniem, bo jak wychodziłam to on akurat wrócił i teciowa powiedziała że mnie znowu na czerwoną herbatke odchudzająca zaprasza, a on że nie na placka, a jak powiedziałam że nie mgoe to już zaczął marudzić że nie wie po co ja się odchudzam i wogóle bla bla bla i że jak on mi da to będe musiała zjeść..Ehh.. Więc boje się tam iść następnym razem ![]() Jak sobie radzicie właśnie z takim odpieraniem poczęstunków ludzi? Bo jak wiadomo wszyscy "mówią ee jedz jedz po co ci dieta, raz sobie możesz odpuścić". I czasem niektórym naprawde nie da sie przegadać, bo sie obrażają wręcz ![]() A i ja się tez głuio czuje jak ktoś częstuje mnie plackiem a ja mówie że nie zjem bo się odchudzam. p.s Zwerbowałam do plażowania mojego tate ![]()
![]() |
#2576 | |||||||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Wlasnie to jakas obsesja zeby nie spac tylko myslec o jedzeniu a ja myslalam, ze mam obsesje bo mam wyrzuty sumienia jak zjem za duzo chleba czy gorzka czekolade. Musisz wrzucic na luz kochana, zwlaszcza, ze jak mowisz troszke chudniesz ![]() I gdzie te fotki??? ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Ja przed slubem tez nie gotowalam w ogole, no czasem wode na herbate i jajko na miekko ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() A co do odmawiania to trzeba byc asertywnym i odmawiac zawsze i za kazdym razem, bez poczucia winy. Po pewnym czasie wszyscy sie przyzwyczaja. Choc troche to trwa i kosztuje wiele nerwow ![]() ![]() Wklejam moje menu dzisiejsze: 1. Dwie grzanki z chleba razowego w jajku, salata rzymska z rzodkiewka, ogorkiem, cebula, feta i maslanka odtluszczona 2. Dwie kromki chelba zapieczone z duza iloscia czosnku i pomidorow suszonych z mozarella, salata rzymska, pomidor z vinegretem, natka pietruszki 3. Orzechy pecan 4. Czekolada gorzka z orzechami i czarnymi porzeczkami 5. Dwie maciupkie kromki chleba razowego z oliwa, plaster sera zoltego pelnotlustego, ogorek kiszony z majonezem, salsa (awokado, cebula, sok z limonki, pomidorki koktajlowe), szaszlyczki zawijaski z kurczaka na ostro z pieprzem czarnym, cayenne i sola morska. My dzis znowu poza domem pol dniai znow zmeczenie mnie ogarnia. Zapakowalam sie na lozko inawet nie mam sily isc po herbate zielona z imbirem, ktora zrobilam juz jakis czas temu. Waga wciaz na poziomie 53kg ![]() ![]() Milego poranka ![]() Edytowane przez paprak Czas edycji: 2009-02-23 o 04:25 Powód: lit. |
|||||||
![]() ![]() |
![]() |
#2577 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() bede juz powoli wychodzic z tej jedynki ![]()
![]() |
#2578 |
Rozeznanie
|
nie no nie nadrobie za chiny!!!
![]() ale kochane, uwaga uwaga!!!! ![]() w tym tygodniu spadlo 1,400kg ![]() normalnie szok!!!!! ![]() chyba ten przestoj mam juz za soba!!! ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2579 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() ide do pracy wiec do 16 ![]()
![]() |
#2580 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() w końcu to Twoje ciało, Twoje zdrowie, a wszystkim i tak nie dogodzisz i nie tłumacz, że się odchudzasz ![]() ![]() po prostu: dziękuję, nie jadam słodyczy mamie możesz powiedzieć: pyszna ta Twoja sałatka ale może następnym razem spróbujmy bez kukurydzy... paprak, ja mężatka już od prawie 12 lat ![]() ![]() Cytat:
![]() a myśmy się obudziły o 6, Oli się kazała ubrać, zażądała jedzonka, pobawiła się trochę i ... znów śpi cwaniara ![]() na razie wypiłam kawkę, na śniadanko moczy się musli |
|||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:00.