|
Notka |
|
Dom, mieszkanie, nieruchomości Szukasz domu, mieszkania lub nieruchomości? Masz już upatrzone lokum i czeka cię remont? Dobrze trafiłeś - tutaj wymieniamy się wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#2551 |
Raczkowanie
|
Dot.: Storczyk (Orchidea) - część II
ewelinka2026- Polecam ci środek Provado Plus AE firmy o ile dobrze pamiętam to bayer. U mnie po jednym opryskaniu rośliny znikły. Ale na wszelki wypadek powtórzyłam raz jeszcze po 7 dniach A było tego od groma.
Powodzenia. |
![]() ![]() |
![]() |
#2552 |
Raczkowanie
|
Nie wiecie czy jest dostawa storczysławów w NOMI????
ktoś napomknął ze jest- ale jak sprawdzałam gazetki promocyjne to ani widu ani słychu. a mam zamiar dziś jechać i nie wiem czy nadaremnie ;/ proszę o odpowiedzi jak ktoś wie pozdrawiam ciepło ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2553 |
Rozeznanie
|
provado jest trewelacyjny! ja opryskałam wszystkie rośliny w domu i na balkonie, są czyściutkie. nawet mszyce polazły...
![]()
#2554 |
Zadomowienie
|
Hejka
![]() nie wiem, dlaczego tak późno trafiłam na ten wątek ![]() takie cuda tutaj pokazujecie że kopara opada ![]() ja mam swoje 3 okazy, jeden szczegolny, ma chyba z 30 kwiatow, a 2 na poczatku kwitnienia. Pokaże, jak się dorobię nowego tel, bo od tego co mam zgubiłam kabel ![]() jesteście kopalnią wiedzy, dziekuję ![]() no to sie jeszzce zapytam - częsć korzeni jest ładna, zielona, a cześć taka zbielona trochę - czyli przelana, tak? stoją na stronie wschodniej i na jednym liście od spodu są troszkę czerwone ![]() ![]() Edytowane przez Madzia_M77 Czas edycji: 2009-06-27 o 18:49 |
![]() ![]() |
![]() |
#2555 |
Przyczajenie
|
Witam.
Przedstawiam moje trzy cudeńka ostatnio zakupione. Oraz moje keiki. I tu pytanko. Czy keiki które wyrosło z powodu utraty przez roślinę liścia sercowego można odłączyć kiedu wyrosną mu korzonki i kilka listków?? |
![]() ![]() |
![]() |
#2556 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() Co do srodka Bros na szkodniki (o ktorym pisalam wczoraj) musze przyznac, ze calkiem niezle sie rozpuszcza, bo jest w tabletkach i ma to samo przeznaczenie co Provado Plus AE, wiec moze sie wyniosa robale ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2557 |
Raczkowanie
|
despi82- Ja bym zostawiła te keiki. Na zdjęciu wygląda niezle zielone jędrne, liście. Czytałam gdzieś, że po jakimś czasie może wyrosnąć nowy stożek wzrostu. Poczekaj zobaczysz co będzie dalej.Ale może jakaś wizażanka miała taką samą sytuację to coś podpowie.
![]() Piękne kwiatki. |
![]() ![]() |
![]() |
#2558 |
Raczkowanie
|
No i jeszcze moje nowosci z Praktikera
![]() ![]() Edytowane przez luka3006 Czas edycji: 2009-06-27 o 22:22 |
![]() ![]() |
![]() |
#2559 |
Raczkowanie
|
luka3006-Wow. No kobito ładnie zaszalałaś.
![]() ![]() Pozdrawiam. |
![]() ![]() |
![]() |
#2560 |
Raczkowanie
|
Wczoraj podlałam zaatakowane kwiatki Nomindem czy coś podobnego. Tylko to znalazłam w Castoramie. No i dendrobium za 14 zł. Takie fioletowe.. Słodkie.
Myśle że te ziemiórki się zabiją i wyniosa na zawsze z mojego okna. A i dodatkowo wyłożyłam tablice na robaki Takie żółte klejące. I juz zbieram żniwo...... ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2561 |
Wtajemniczenie
|
ja jak walczyłam z ziemiórkami w 1 doniczce domowymi sposobami to po 3 m-cach miłam je w całym mieszkaniu wtedy wytoczyłam ciężkoą chemię i się udało
|
![]() ![]() |
![]() |
#2562 |
Wtajemniczenie
|
luka3006 o jakie slicznoty
![]()
#2563 |
Zakorzenienie
|
luka- śliczności
![]()
#2564 |
Przyczajenie
|
Witam. I jeszcze dwa wczoraj zakupione (praktiker), oraz jedno z miejsc gdzie stoją.
|
![]() ![]() |
![]() |
#2565 |
Raczkowanie
|
despi 82- Pierwszy śliczności.
![]() ![]() |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#2566 |
Raczkowanie
|
lusia288, heurek, Isis23- dziękuję za miłe słowa
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2567 |
Zadomowienie
|
Witam
![]() Luka i Despi sliczne macie te nowe nabytki ![]() Ja juz zaczynam sie zastanawiac czy nie przestac zajmowac sie storaskami.. ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Ten storasek z ktorgo wylazly te male robaczki,zaniepokoil mnie bo strasznie szybko przekwitl..Moze jestescie w stanie mi pomoc,powiedziec co to moze byc i czy spryskac wszystkie ?? bede bardzo wdzieczna za odpowiedzi. pozdrawiam
13.01.2012 -oficjalny kierowca- ![]() ![]() ![]() Edytowane przez bierka83 Czas edycji: 2009-06-29 o 11:45 |
![]() ![]() |
![]() |
#2568 | |
Zakorzenienie
|
luka śliczne
![]() Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
#2569 |
Rozeznanie
|
Dawnnno juz tutaj nie pisalam, ale czytywalam od czasu do czasu i ogladalam zdjecia
![]() ![]() Odnosnie robakow - tez zauwazylam dwa male na moim kwiatku. Szukalam w necie co to moze byc za stwor i do nieczego niestety mi nie pasuje. Robaczek dlugosci mniej wiecej 1mm,cieniutki, srebrny, ruchliwy..lazl po korzonku i zniknal mi z oczu..obejrzalam calego kwiata, stan bardzo dobry, kolonii robakow brak - tylko jeden, jeszcze mniejszy..nie wiem, moze zapobiegawczo czyms opryskam albo poczekam az znajde wiecej.
#2570 |
Raczkowanie
|
Witam. Ja dzisiaj chciałam sobie kupić storczysława takiego ciapeczka co jeszcze nie mam . Ale patrze a na nim leniuchują wełnowce. I klops wróciłam bez.
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2571 |
Raczkowanie
|
Jakie piękne storczyki macie dziewczyny, prześliczne
![]() lusia288 ![]() Ja ostatnio miałam podobnie, jak miała być nowa dostawa w Tesco. Było tylko kilka storczyków i to większość takich, że wyrastały im ze stożków wzrostu pędy. I też wróciłam bez żadnego, ale tego samego dnia w Realu kupiłam 2. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2572 | ||
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() bierka83, jodie - dziekuje ![]() ---------- Dopisano o 23:22 ---------- Poprzedni post napisano o 23:09 ---------- Cytat:
Nie umiem powiedziec co to za robale, bo do tej pory mialam problem z ziemiorkami i chyba skoczkonogami(milimetrowe srebrne robaczki), ale moze zastosuj moja metode: -wymien we wszystkich podloze -oczywiscie dokladnie je obmyj pod bierzaca letnia woda ( moze byc z ludwikiem) + doniczki oczywiscie, -no i zastosuj cos na robale np. Bros, Provado lub cos innego co wymienialy tu dziewczyny... I glowa do gory bedzie dobrze ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2573 | |
Przyczajenie
|
Despi super ten pierwszy!!!!!! Ja ostatnio kupiłam z przeceny w Obi dwa po 9,99 zł. Jutro zdjęcia zamieszcze.
---------- Dopisano o 00:28 ---------- Poprzedni post napisano o 00:26 ---------- Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2574 |
Przyczajenie
|
Dziekuje wszystkim storczykomaniaczką za miłe słowa. (oby ten pierwszy, tak chwalony nie obrósł w piórka)
U mnie mocno wszystko ruszyło 9 kwitnie, 2 się szykują (puściły pedy i mają pąki) i 2 mają keiki. A robaczków ostatnio nie widać. (zwalczone saszetka substral za 3zyle) Pozdrawiam. ![]() Edytowane przez despi82 Czas edycji: 2009-06-30 o 02:32 |
![]() ![]() |
![]() |
#2575 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
I jak tu się opanować. A pamiętacie jak mówiłam że kupiłam koleżance przekwitłego storczyka z zalążkami pąków. zakwitł jej właśnie. I tak żałuje że jej oddałam Jest taki piękny a co ciekawsze jeszcze takiego nie mam Ale mam nadzieje że u niej będzie ładnie się rozwijał,,,,,, A u mnie kwiatuszki szaleją z ilością nowych pędów tylko szkoda że mnie w domu nie ma i wpadam tylko na troche do domu ale najwidoczniej im to służy że mnie nie widzą tyle ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2576 |
Raczkowanie
|
Ardelia Lortz-
Witam. Moje zdobycze są z kwiaciarni z tym ,że właściciel ma dobrą i tanią hurtownie. Dlatego sprzedaje je dość tanio za podwójne cuda płaciłam 14zł. Nawet w netto czy kauflandzie mają drożej. Pozdrawiam. |
![]() ![]() |
![]() |
#2577 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() Pozdrawiam serdecznie,jestes kochana ![]()
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#2578 |
Zakorzenienie
|
Czesc milosnicy storczaskow
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2579 |
Wtajemniczenie
|
![]()
Cześć!
Zdecydowałam sie tu napisać abyście pomogły mi rozwiązać problem kóry mam ze storczykiem ,postanowiłam go uratować, roślina stanowczo przelana wierzchnie korzenie powietrzne zgnite pokryte pleśnią(chyba, nie jestem tego pewna) srodkowa czesc ma sie calkiem dobrze ,końcowa w podobnym stanie co góra, co zrobić?Do tego po tych zgnitych częściach chodza małe robaczki szare wielkosci 1mm bardzo szybkie raczej nie latające ![]() Zamieszczam fotki dla ułatwienia rozpatrzenia sytuacji ![]() http://img43.imageshack.us/img43/6667/chorek.jpg http://img35.imageshack.us/img35/5018/chorek2.jpg http://img505.imageshack.us/img505/1014/chorek3.jpg http://img32.imageshack.us/img32/995/chorek4.jpg http://img26.imageshack.us/img26/686/chorek5.jpg Kupilam już osobną doniczkę z korą do przesadzenia, pani w kwiaciarni kazala te zdechle pędy odciąc a reszte przemyc wodą czy takie zabiegi pomoga czy coś jeszcze?Myślałam o jakimś ogrodniczym środku przeciw pleśni czy to dobry pomysł bo mam takowy ,nazwy niestety nie znam ![]() Edytowane przez winogronek Czas edycji: 2009-07-01 o 12:37 |
![]() ![]() |
![]() |
#2580 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:14.