|
|
#2551 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Nasze Skarby Styczeń-Luty 08' sezon II
Sheryl my nie wyjeżdżamy... Dawid był z dziadkami w górach w czerwcu... najdalej gdzie pojedziemy to na działkę pod Piotrków Tryb.; odliczam już dni do urlopu bo czuję z dnia na dzień jak opadam z sił... idę gotować obiad... bo moje głodomory zaraz będą się dopominały...
|
|
|
|
|
#2552 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Dawid chodzi cały czas do przedszkola. A nie boisz się, że po wakacjach będzie się od nowa musiał zaadaptować i przystosować? Cytat:
na pewno będziemy jeździć na jakieś jednodniowe wycieczki.Lwico, co dobrego gotowałaś na obiad? mnie ostatnio wena opuściła. w ogóle funkcjonuję jak z zaświatów
|
|
|
#2553 | |
|
szeryfcio
|
Cytat:
Nie sądzę, żeby wystąpił taki problem. Ostatnio jak był w szpitalu, to nie było go w przedszkolu 2 miesiące i poszedł po przerwie jak gdyby nic. Jego przedszkole zresztą nie pracuje, musiałby się tułać po różnych co dwa tygodnie, no ale nie ma takiej potrzeby. My w weekend zaczynamy wakacje.
|
|
|
#2554 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() a gdzie jedziecie? udanego wypoczynku
|
|
|
#2555 |
|
Wtajemniczenie
|
Midey robiłam cukinie faszerowaną mięsem...
Sheryl udanego wyjazdu... i wymarzonej pogody...
|
|
|
|
|
#2556 |
|
szeryfcio
|
Dzięki dziewczyny
![]() Jesteśmy w górach. Jeśli chodzi o pogodę, to leje
|
|
#2557 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
pyszności![]() w Tatrach czy gdzieś indziej? nam też lało dzień w dzień ale popołudniami więc chociaż tyle. Oby się pogoda Wam poprawiła
|
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
|
|
#2558 | |
|
szeryfcio
|
Cytat:
.
|
|
|
#2559 |
|
Zadomowienie
|
no czyli w lipcu nie ma co planować urlopów, w zeszłym roku lipiec też był paskudny.
u nas Dawid ma anginę, skąd w lecie angina??? ani lodów nie zjada bo nie lubi, ani zimnych napojów nie pije...
|
|
#2560 | |
|
szeryfcio
|
Cytat:
![]() Może od klimatyzacji, nagłego przechodzenia z niskiej temperatury (klimatyzowane pomieszczenia) w ciepłe... Angina często się właśnie zdarza latem przez takie nagłe zmiany temperatur. Zdrówka dla Dawidka!
|
|
|
#2561 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
niemniej klimatyzacji z Dawidem unikam jak ognia. Zastanawiam się czy to aby na pewno angina, słyszałam, że jest jakaś bakteria, która atakuje gardło podobnie jak angina.
|
|
|
#2562 |
|
Raczkowanie
|
Cześć dziewczyny!
Fajnie tu u Was. Aż żałuję, że nie trafiłam na ten wątek dawno temu, tylko dopiero teraz gdy synuś ma ponad 4,5 roku. Patrząc na pierwszy post w wątku to byłby tu najstarszy (ur. 2 stycznia)
|
|
|
|
|
#2563 |
|
Zadomowienie
|
moja mała jest z 3 stycznia
niewiele młodsza![]() Właśnie wsuwa kanapeczkę i ogląda pingwiny z madagaskaru ( mamusia też lubi tę bajkę )
|
|
|
|
|
#2564 | |
|
szeryfcio
|
Cytat:
Cosmesfera Edytowane przez sheryl Czas edycji: 2012-08-05 o 11:58 |
|
|
|
|
|
#2565 |
|
Raczkowanie
|
Dziękuję za miłe przyjęcie
![]() Synek ma na imię Marcin. Urodził się 2 stycznia 2008 we Wrocławiu. Ważył wtedy 3120 gram, mierzył 53 cm. Teraz to już z niego niezły dryblas: 22 kg żywej wagi i 115 cm wzrostu Ledwo dziada dźwigam... Od dwóch lat chodzi do przedszkola i bardzo to sobie chwali ![]() karolinaP103 - Marcin też uwielbia pingwiny, a od kilku dni jęczy żeby wziąć go do kina na Madagaskar3 Ach te wszechobecne reklamy... |
|
|
|
|
#2566 | |
|
szeryfcio
|
Cytat:
Też wybieramy się na Madagaskar, to jest fajne, a i my z przyjemnością obejrzymy. A ostatnio byliśmy na Epoce Lodowcowej i Stasiowi się podobało, rechotał tam co jakiś czas.![]() Co jeszcze lubi Marcin? Stasiek lubi Tomka i Przyjaciele i Carsy (niestety, bo ja tych Carsów nie lubię ). Ostatnio dużo rysuje - to efekt przedszkola, bo w domu nie mogłam go zagonić do rysowania.A jak Ty masz na imię?
|
|
|
#2567 |
|
Wtajemniczenie
|
Witam nową mamusię
Marcin to faktycznie duży chłopak ja swojego ostatnio nie jestem w stanie zmierzyć bo ustać w miejscu nie może a na Madagaskar też się wybieramy... zastanawiam się jak Dawid zareaguje na salę kinową... może w najbliższym tygodniu się przekonam
|
|
|
|
|
#2568 |
|
Raczkowanie
|
A przepraszam, od tego powinnam zacząć. Jestem Monika... nie Maja
![]() Marcin ma typowo męskie zainteresowania: auta, auta i jeszcze raz auta Oczywiście uwielbia też swoją mamusię; co jakiś czas oświadcza mi się i nazywa swoją księżniczką Przeszedł też już fascynację pociągami, puzzlami (układa bez obrazka!) itp. Z prac ręcznych to bardzo lubi lepienie z ciastoliny, ciapanie farbami i wyklejanki, a do rysowania musi mieć nastrój. Aaa, ostatnio jest szał na klocki Lego - już się pogubiłam ile ma kompletów, i na Spidermana. PS: Madagaskar3 polecam! Byliśmy wczoraj po południu - ewrybady dans nał
Edytowane przez pszczolka_maja1979 Czas edycji: 2012-08-07 o 10:46 Powód: . |
|
|
|
|
#2569 | |
|
szeryfcio
|
Cytat:
.U nas też mały non stop się bawi klockami lego duplo i fajne rzeczy buduje (sami to w nim zaszczepiliśmy ).Z Madagaskarem poczekamy na gorszą pogodę . W ten weekend korzystaliśmy z pogody, byliśmy na rowerach i na pikniku.
|
|
|
#2570 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Kawał chlopa Moja mała ma jakieś104cm i ostatnio dużo przytyła i waży 14,400 ![]() Ostatnio bardzo się zrobiła marudna: dziś rano odstawiła cyrk bo sukienka nie taka.. bo przytulanka do pzrdszkola nie pasuje... Teraz co 2 tygodnie chodzi do innego przedszkola , może te zmiany środowiska ją tak zmieniły?
|
|
|
|
|
|
#2571 | |
|
szeryfcio
|
Cytat:
|
|
|
#2572 |
|
Wtajemniczenie
|
Karolina niestety nie może... ale na pewno! mówię z doświadczenia, dzieci w takich zbieraninach uczą się "przetrwania" i niestety agresją zdobywają sobie pozycję w grupie dzieci... ja jadę jutro do mojego nowego przedszkola po skierowanie na badania... zobaczymy jak tutaj będzie mi się pracowało...
|
|
|
|
|
#2573 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
a mój syn to Dawid (ur. 07.02.2008- to tytułem wstępu )no żałuj, że wcześniej nas nie znalazłaś, było o wiele ciekawiej bo i nas więcej pisało, teraz zostały nas 3, które piszą najczęściej. ale z Marcina to kawał chłopa, no w szoku byłam ![]() widzę, że wszystkie wybieracie się na Madagaskar my chyba sobie odpuścimy bo jak byliśmy na poranku i puszczali ukochanych przez Dawida Carsów to wychodziliśmy w połowie może dlatego, ze druga część była a ta nudniejsza jest niż pierwsza![]() Cytat:
![]() manualnie to mało co teraz robi, jakoś fascynacja mu minęła Karolina, ja też myślę, ze to może być przez zmianę przedszkola. Cytat:
|
|
|
#2574 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Przedszkole Marcina (niepubliczne) jest zamykane zawsze w sierpniu i nie ma możliwości umieszczenia go na ten czas w innym. "Łatamy" więc ciotkami i dziadkami, bo urlop z konieczności mieliśmy w lipcu ![]() Cytat:
On jest po prostu wysoki i taki "ubity", może grubokościsty A buźka już jakiś czas temu to mu się nawet szczuplutka zrobiła.
|
||
|
|
|
|
#2575 | |
|
szeryfcio
|
Cytat:
Co tam będziemy sobie wyobrażać.
|
|
|
#2576 |
|
Zadomowienie
|
|
|
#2577 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Dobrze ,ze do tego przedszkola pójdzie jeszcze tylko 3 dni ![]() Wczoraj jak tam zaszliśmy to z sali wybiegło kilku chłopców oznajmiając radośnie :" nie ma żadnej pani!! Faktycznie w przedszkolu był tylko jakiś pan mieszający sobie beztrosko cement![]() Jakiś tatuś nerwowo chodził , to się spytałam ile tu już czeka a on na to,że godzinę! Za jakiś czas przyszła kucharka i powiedziała,że jakaś pani zaraz dotrze. Masakra jakaś |
|
|
|
|
|
#2578 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Całe szczęście, że to dla Was sytuacja przejściowa...PS: fotka młodego pojawi się Na kompie w pracy chyba nie mam takiej "w całej okazałości", a domowego ostatnio rzadko tykam.
|
|
|
|
|
|
#2579 | ||||
|
szeryfcio
|
Cytat:
![]() Inna sprawa, że te filmy są fajne (czego nie mogę powiedzieć o Carsach )Cytat:
![]() Cytat:
Nie, do szkoły go nie chcę wcześniej posyłać. Tak naprawdę to tam dojrzałość emocjonalna ma największe znaczenie, nie umiejętność pisania, czytania. To, że jest zdolny, umie czytać i liczyć, nie znaczy, że mamy go już do zakuwania zapędzać. Tym bardziej, że nic specjalnego tam nie robią na lekcjach, z nauką nie pędzą,a środowisko jest już "dorosłe". Nie, ja chcę, żeby mając 5 lat był jeszcze w przedszkolu. Nasz rocznik 2008 i tak ma przymusową klasę I w wieku 6 lat. Cytat:
I to "świnio" było do dziecka?
|
|
|
#2580 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Czytał wszystko co popadło, na spacerze, zakupach, a najchętniej to rejestracje na parkingu (di, dablju i cyferki ).A co do pójścia do szkoły, to też nie podoba mi się ta reforma, ale cóż możemy zrobić. I tak mamy to szczęście, że we wrześniu 2014 nasze robaczki będą już miały ponad 6,5 roku Pamiętam, że jak byłam w ciąży, to marzyłam aby nie urodzić jednak pod koniec grudnia, bo oczami wyobraźni widziałam jak to moje maleństwo z wielkim tornistrem pełnym książek drepcze do szkoły... |
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 01:41.

Nie sądzę, żeby wystąpił taki problem.
w Tatrach czy gdzieś indziej? nam też lało dzień w dzień ale popołudniami więc chociaż tyle. Oby się pogoda Wam poprawiła

).
Kawał chlopa
Faktycznie w przedszkolu był tylko jakiś pan mieszający sobie beztrosko cement
Całe szczęście, że to dla Was sytuacja przejściowa...