|
|
#2551 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Jestem w ciąży, moje pierwsze objawy 2
Dziekuje bardzo za gratulacje dziewczynki
![]() Anusia my bralismy mieszkanie do wynajecia,z tym ze u nas tzn.w DE wyglada to inaczej niz w Pl,bo tu nie musisz miesiecznie placic odstepnego itp.Placisz tylko raz przy wprowadzaniu sie kaucje za mieszkanie i zwracaja Ci to przy wyprowadzce(takie same warunki platnicze jak w spoldzielni mieszkaniowej),my dodatkowo musimy zaplacic maklerowi bo przez niego to bylo zalatwiane no i troszke sobie liczy,ale niestety inaczej nie dostalibysmy mieszkania bo ja nie mam zadnych papierow niemieckich i nic tu nie moge zdzialac a moj Tz jest w tzw.schufie (tj.taka blokada jak nie zaplacisz czegos to Cie scigaja i jestes tak jakby na 6 lat zamrozona i nie dostanie sie w zadnej mieszkaniowce mieszkania,a i niektorzy maklerzy nie przydzielaja ) No i udalo sie nam bo ten makler byl kiedys klientem ojca mojego Tz i troche sie znaja...a ja juz tracilam wszelkie nadzieje przez ta glupia schufe(blad mojego Tz z mlodosci) Ale juz teraz majac mieszkanie do pelni szczescia brakuje mi tylko dzidzi,wiec od wrzesnia bedziemy nad nia pracowac ile w nas sil ![]() Asienko kochana poloz sie troszke odpocznij,zrelaksuj zeby tylko bylo lepiej !!! Ohh juz bym chciala zeby Ci ulzylo!!! Ale mam nadzieje ze to tylko pierwsze 3 m-ce beda takie i ze to szybciutko zleci Choc napewno kazdy dzien z tymi dolegliwosciami strasznie Ci sie ciagnie ![]() Buziaczki kochane
|
#2552 |
|
Zakorzenienie
|
Oj kochana,ale Cię wymęczy.Ty się lepiej połóż i nie wstawaj jak tak Cię męczy.Bo pewnie jesteś bardzo osłabiona
Biedni utka |
|
|
|
#2553 |
|
BAN stały
|
Hej dziewczyny ...
![]() Asiu, wspolczuje ... Mam nadzieje ze szybko ustapia Ci te dolegliwosci ... ![]() Kiciu, gratuluje mieszkanka A powiedz mi czy Twoj TZ jest Niemcem czy Polakiem? Chodzi mi o obywatelstwo jakie ma w tej chwili Czarna, gratuluje ... Widac 'cuda' sie zdarzaja, bardzo dobrze ze nie wzielas tych lekow na wywolanie .. Teraz tylko dbac o siebie i fasolke ![]() StaraPanno ... wiem co czujesz ... Ja z kazdym dniem pragne dziecka coraz bardziej ... I przebija sie to pragnienie przez moj strach o to co bedzie juz jak sie w koncu pojawi ... Przez ostatnie tygodnie duzo mi sie w glowie poprzestawialo ... Od 2 lat marze o dziecku, jednak chcielismy niby poczekac jeszcze 2 lata, poki studiow nie skoncze ... I balam sie jak sobie poradzimy z dzieckiem, jak dam rade ze szkola itd .. Teraz nie ma to znaczenia, po prostu wiem ze jakby nie bylo dam rade! Ale los na przekor ... Pepus, a jak Ty sie dzisiaj miewasz? U mnie nieciekawie ... Mimo ze no dostalam ta przekleta @ to w glowie mam swoje. Ja juz sobie chyba uroilam to wszystko. Najgorsze jest to ze probuje tez sobie wmowic ze czuje sie normalnie, bo przeciez mam ten niby okres itd .. ale z kazda godzina czuje sie coraz gorzej ... jestem tak slaba ze ledwo sie potrafie z lozka podniesc... co wstane to mi sie w glowie kreci, znowu musze sie klasc ... brzuch mnie juz dzisiaj nie boli...za to boli mnie pochwa - nie wiem czy to mozliwe, zeby bolala, ale czuje tak... nie jestem w stanie wprowadzic tampona, a uzywam tych najmniejszych :/ Mam straszne napady goraca .. a temp od wczoraj 35,8 - 36,1 .. Odwolalam jutrzejsza wizyte u gina, pojde jak przestane krwawic ... z reszta i tak mi powiedziano ze jak krwawie to mnie nie zbadaja ( dziwne, bo moja polska gin by to zrobila bez problemu, ale widocznie oni nie widza tutaj sensu badac w takiej sytuacji... ) |
|
|
|
#2554 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 18:38 ---------- Poprzedni post napisano o 18:32 ---------- Romanesca.... No ale taka jest prawda Nie można mieć komuś za złe tego,że jemu się udało a Tobie nie.Chociaż wiem,że czasami takie uczucie jest silniejsze od nas.Na pewno nikt z rodzinki,nie chce ci sprawić przykrości tylko wręcz odwrotnie.Niekiedy długo kobiety czekają na dziecko,a nieraz wystarczy że się otrą o swojego TŻ tak jak ja .Bez antykoncepcji nie podchodź,bo inaczej to byłabym w ciąży chyba co chwile Także nic się nie martw,głowa do góry i próbujcie do skutku.Napisz co nieco o swoim cyklu to może pomożemy jakoś
......Myśli stają się rzeczami.... Edytowane przez Sensuel Czas edycji: 2009-08-11 o 18:40 |
|
|
|
|
#2555 |
|
Zakorzenienie
|
Kicia gratuluję serdecznie, że w końcu się udało
![]() ![]() ![]() Teraz musi być z górki
|
|
|
|
#2556 |
|
BAN stały
|
Troszke sobie pospalam a raczej polezalam albo poczuwalam bo nie moglam zasnac
poszlismy z moim do sklepu i zrobilo mi sie tak slabo,ze myslalam,ze zemdleje a pozatym nie zdazylam wybiec ze sklepu i zwymiotowalam sie na samym srodku sklepu cale szczescie,ze tu inna kultura niz w pl i babeczki kazaly mi usiasc,podaly wode i powiedzialy,ze nic sie nie stalo i wszystko z usmiechem na twarzy chyba przestane wychodzic z domu bo wstyd jak diabli a pozatym to mezus moj poszedl na nocke do pracy i bedzie dopiero o 7 rano normalnie masakra |
|
|
|
#2557 |
|
Zadomowienie
|
Dziekuje Cosmaaa
Moj Tz ma obywatelstwo Polskie,ale jak sie hajtniemy to zostane przez Jego krankenkasse ubezpieczona i dostane pozwolenie na prace ale to jeszcze jakis rok sobie poczekamy ![]() A slyszalas ze za 2 lata nie trzeba bedzie miec papierow niemieckich zeby miec pozwolenie na prace ??? Zeberko kochana dziekuje Ci bardzo Nioo musi hihi nie ma innej opcji ![]() ![]() A czemu Ty sie wcale na gg nie odzywasz Slonce??? Oj Asiu normalnie Ci wspolczuje,niezle fasolinka z Toba wyprawia....Ty kochana lez,i odpoczywaj zeby wszystko bylo dobrze,zeby to wszystko Ci juz przeszlo !!! Ohh no faktycznie przechlapane macie z ta praca na nocki Twojego mezusia Nioo ale w nagrode 4 dni wolnego to bedziesz mogla odpoczywac ![]() Dziewczyny powiedzcie mi co to moze byc....Zauwazylam u siebie juz 3 dzien taki zolty sluz,dzis jest wrecz jaskrawy ale taki jakis "suchy" i z grudkami....nioo i tylko od czasu do czasu zakluje mnie jajnik,i ostatnio jestem caly czas jestem glodna,najem sie a za 5 min znow mi burczy i tak juz tez od kilku dni hmmm...moze to reakcja na zblizajacy sie @??? Miala ktoras z Was tak???
|
|
#2558 |
|
Zakorzenienie
|
Kicia, bo po urlopiku rozleniwiona byłam i wisiałam albo nadrabiałam fora
masakra ile mozna w tydzień napisać![]() Asiu nie zazdroszcze, raz prawie zwymiotowałam w autobusie na panią przede mną myślę, żę nie byłaby tak wyrozumiała:F |
|
|
|
#2559 |
|
Zadomowienie
|
Oszz Ty kochana no ladnie ladnie hehe
Ale wybaczam masz teraz prawo byc leniwa hihihi
|
#2560 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny dziwne rzeczy się zmoim dzisiejszym testem ciążowym dzieją....ostatecznie powstały 3 kreski
Wydawało mi się, że kreska ciążowa powinna być tuż przy kontrolnej, a ta trzecia gdzieś odjechała....Edytowane przez Tity Czas edycji: 2009-08-11 o 21:12 |
|
|
|
#2561 |
|
Zadomowienie
|
Hmmm Tity no jakis dziwny ten Twoj test,musze przyznac,jeszcze nie slyszalam o 3 kreskach...A moze sprobojesz z testem innej firmy???
|
#2562 |
|
Zakorzenienie
|
Ten niedzielny był innej firmy i też wyszła kreska pod światło. A ten wykonałam z popołudniowego moczu więc wyszła marna ta pod światło, ale zastanawia mnie czy to co widzę pod światło to w ogóle to....specjalnie przed testem sprawdziłam po światło i tego nie było, ale skąd ta 3 krecha??
Co prawda powstała ona po kilku godzinach, ale jednak.
|
|
|
|
#2563 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
a jakiej firmy uzylas tego tesciora??
|
|
|
|
|
#2565 |
|
Zakorzenienie
|
Tity to musi byc jakaś dziwna reakcja po godzinie to lepiej na test nie patrzeć. Ale powtórz za pare dni
rano może już wyjdzie mocna kreska :P i będą dwie jak trzeba hehe. Ja robiłam top test, pink tets i tanie były ale nie okłamały mnie i jeszcze jakiś as 1000 czy cos
|
|
|
|
#2566 |
|
Zakorzenienie
|
Mi nie o to chodzi po jakim czasie wyszła, tylko o to, że w sumie nie wiem w które miejsce powinnam patrzeć w razie co, które powinno się odbarwiać. Jutro pojadę sobie test krwi zrobię i będzie spokój.
|
|
|
|
#2567 |
|
Wtajemniczenie
|
Kicia....dopiero doczytałam,gratuluję mieszkanka.Teraz to już tylko fasolka będzie niebawem.Tak jak u joanny.Zmieniła mieszkanie i buuum
![]() joanna....normalnie jesteś niesamowita.Na środku sklepu puścić pawia.Matko boska,ja bym chyba zapadła się pod ziemię.No ale cóż...uroki ciąży i na szczęście UK to nie PL.Mnie się jedynie słabo robi do południa.No i co mnie dziwi to mam brak apetytu ,z synkiem wcinałam wszystko co na drzewo nie uciekało.A ja nadal z TŻ nie gadam i nie mam zamiaru.Nie wiem jak to długo potrwa,ale na chwilę obecną mi to wisi i powiewa Ubranek dla dzidzi mam już tyle,że mogłabym sklep otworzyć.Mówię o samych neutralnych,bo o różowych to nie wspomnę.Co chwilę jakaś koleżanka mi znosi siatatami coś.No i jeszcze po moim synku tez będę miała,bo muszą wrócić od kumpelki.Trzeba szafę kupić dla dzidzi bo się nie pomieścimy.No i komodę oczywiście,bo muszę mieć coś pod ręką.Póki co to dzidzia będzie spała z nami w sypialni,a dopiero potem z moim synkiem w pokoju.Tity...a może to ciąża mnoga
......Myśli stają się rzeczami.... Edytowane przez Sensuel Czas edycji: 2009-08-11 o 21:39 |
|
|
|
#2568 |
|
Zakorzenienie
|
Tity super masz te testy
. Asiu,ale Cię okropnie wymęczą te początki ciąży,Twoja fasolka Cię męczy . U Nas w PL napewno inaczej by zareagowali w sklepie na taką sytuacje,dobrze,że tam u Was jest inaczej . A u mnie nic nowego się nie dzieje .Jak zwykle
|
|
|
|
#2570 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Kochana,testy pod światło to wiesz....wg mnie powinna wyjść normalna druga kreska nie a nie pod światło się dopatrywać.A ta 3 to już w ogóle magia ,ale zabawne.W każdym razie testy coś masz do .Jednak na pocieszenie ci napiszę,że skoro Ty widzisz tą drugą kreskę pod światło to jednak czujnik tego hormonu to wyczuł,czyli jest szansa.No chyba,że po prostu zalałaś za bardzo test siuśkami
|
|
#2571 |
|
BAN stały
|
No mowie Wam nigdy sie tak nie meczylam
a tu taka pomylka
|
|
|
|
#2572 |
|
Zakorzenienie
|
Tity to naprawdę idź lepiej na tą betę i będziesz wiedziała co i jak
bo od tych testów to Ci się w oczach zacznie troić![]() . Jak ja robiłam test to jak zrobiłam siusiu to od razu miałam 2 kreski,nawet nie musiałam czekać 5 minut ---------- Dopisano o 21:59 ---------- Poprzedni post napisano o 21:56 ---------- Asiu no naprawdę okropnie się musisz męczyć ,ani mdłości ani wymiotów.Tak się tym martwie,że na kolejne usg pójdę chyba pod koniec tego miesiąca,nie będę czekała do końca wrześnie,bo wtedy mam iść ,ale aż się martwie tym brakiem dolegliwości
|
|
|
|
#2573 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
uwierz mi na slowo,naprawde nie jest przyjemnie (ani mi ani tym bardziej mojemu mezowi)kiedy Twoj maz przychodzi z pracy i chce Ci daz buziaka a Ty lecisz obejmowac sie z wc albo gdy rano schodzisz do kuchni i nie daj B ktos zosrtawi talerz z resztkami i 1 co to lecisz w objecia sedesu normalnie masakra,mi sie wydaje,ze to jest raczej nienormalne ,nigdy przenigdy nawet po wlasnym panienskim ani po wlasnej 30 sie tak nie czulam
|
|
|
|
|
#2574 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
. Ale przyjemne to na pewno nie jest i w dodatku tak męczy. Wiem,że się powinnam cieszyć brakiem dolegliwości,ale jakoś taki niepokój czuje czy z kruszynką wszystko wporządku.
|
|
|
|
|
#2575 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
hehe ,tylko,ze 1 raz mialam 18 lat i nic mi w sumie nie bylo a 2 raz mialam 22 lata i tez mi nic nie bylo dlatego jak sie teraz tak podle czuje to nie wiem czy wszystko ok,wiec Ty sie nie martw bo z Toba i z dzidzi na pewno jest wszystko ok
|
|
|
|
|
#2576 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Albo ta pomyłka nie będzie miała pindla
|
|
#2577 |
|
BAN stały
|
|
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#2578 |
|
Zakorzenienie
|
kochana no ja mam teraz 18,więc może dlatego tak dobrze znoszę ciąże
. Zmykam spać,mój mąż się źle czuje i wymioruje zamiast mnie |
|
|
|
#2579 |
|
Zadomowienie
|
Sensuel dziekuje kochana
Ojj fajniutko by bylo gdyby zaraz po zmianie mieszkania zaraz pojawila sie fasolka ![]() Ale jakies takie mam przeczucie ze jeszcze bedziemy musieli poczekac troszke ![]() A Asienka to poprostu szczesciara,nowa chatka,odrazu dzidzia,normalnie przeprowadzki Jej sprzyjaja,tylko jeszcze mogloby juz przejsc z tymi dolegliwosciami!!!! Jak tam u Ciebie sytuacja Slonko??? Dowiedzialas sie czegos,jest cos lepiej??? Jak Twoj humorek??? Asiu wiesz nie chce tu nic krakac ale jak przy obu chlopcach mialas w cizy taki spokoj z dolegliwosciami to tak z kazdym dniem coraz bardziej jestem pewna ze to Twoja upragniona coreczka tak sobie tam zadzi ze musisz sie tak sciskac z sedesem!!! Mowie Ci jak dla mnie to na 90% laseczka jest w Twoim brzusiu ![]() Tity wiesz dziewczyny maja racje,z jednej strony zamiast zameczac sie testami to idz na bete i bedziesz miala pewnosc,a z drugiej strony to przepraszam ale jak zrobilas juz tyle testow i kazdy wychodzi negatywny,no procz tego dziwnego ostatniego to moze lepiej dac sobie spokoj z testami i dzialac dalej??? Anusia kotku Ty sie nic nie przejmuj ze nie masz objawow,tylko sie ciesz ze nic Cie nie meczy i ze nie musisz sie sciskac z toaleta tak jak to dopadlo Asie ![]() Napewno z fasolinka jest wszysciutko dobrze i zdrowo sobie rosnie Moze postanowila dac Ci spokoj teraz i po urodzeniu da Ci popalic nieprzespanymi nockami,bron Boze!!!!Ja po nieprzespanej nocy spedzonej z 8 miesiecznym siostrzencem mojego Tz to poprostu lunatykuje,a tu jeszcze caly dzionek trzeba z nim spedzic i sie bawic ![]() Ale troche praktyki sie przyda hihihi ![]() Buziaki laseczki
|
#2580 | ||
|
BAN stały
|
Cytat:
dobrej nocki a ja nie dziekuje zeby nie zapeszyc a co do wieku ciazy to chyba najlepszy ![]() ---------- Dopisano o 21:47 ---------- Poprzedni post napisano o 21:45 ---------- Cytat:
ale ja oczywiscie sobie wkrecam,ze moze cos jest nie tak ,ze mam jakies zatrucie ciazowe,ze pewnie cos sie dzieje wiem,ze moze jestem chora na glowe ale nic na to nie poradze
|
||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:33.

a moj Tz jest w tzw.schufie (tj.taka blokada jak nie zaplacisz czegos to Cie scigaja i jestes tak jakby na 6 lat zamrozona i nie dostanie sie w zadnej mieszkaniowce mieszkania,a i niektorzy maklerzy nie przydzielaja 

Biedni utka
.Bez antykoncepcji nie podchodź,bo inaczej to byłabym w ciąży chyba co chwile
poszlismy z moim do sklepu i zrobilo mi sie tak slabo,ze myslalam,ze zemdleje a pozatym nie zdazylam wybiec ze sklepu i zwymiotowalam sie na samym srodku sklepu
bo wstyd jak diabli a pozatym to mezus moj poszedl na nocke do pracy i bedzie dopiero o 7 rano normalnie masakra
Wydawało mi się, że kreska ciążowa powinna być tuż przy kontrolnej, a ta trzecia gdzieś odjechała....

może już wyjdzie mocna kreska :P i będą dwie jak trzeba hehe. Ja robiłam top test, pink tets i tanie były ale nie okłamały mnie
dla dzidzi bo się nie pomieścimy.No i komodę oczywiście,bo muszę mieć coś pod ręką.Póki co to dzidzia będzie spała z nami w sypialni,a dopiero potem z moim synkiem w pokoju.