Rozstanie z facetem - czy któraś z Was to przeżywa? Część 7 - Strona 86 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Intymnie

Notka

Intymnie Forum intymnie, to wyjątkowe miejsce, w którym podzielisz się emocjami, uczuciami, związkami oraz uzyskasz wsparcie i porady społeczności.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2009-08-03, 15:00   #2551
sofiadanseuse
Raczkowanie

Dot.: Rozstanie z facetem - czy któraś z Was to przeżywa? Część 7

chce do niego napisac ...zapytac sie czy juz wszystko przemyslal...niewiem co robic
sofiadanseuse jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-08-03, 15:08   #2552
the rock
Zakorzenienie

GG do the rock

Cytat:
Napisane przez sofiadanseuse Pokaż wiadomość
chce do niego napisac ...zapytac sie czy juz wszystko przemyslal...niewiem co robic
Nie pisz do niego, niech odczuje twój brak. Zniknij z jego życia.To będzie najlepsza metoda. I głowa do góry

regeneruję włosy - start 11.11.11
Ewka i nie tylko 22.10.12
- 25 kg
the rock jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-08-03, 15:09   #2553
redrum_
Raczkowanie

Cytat:
Nie pisz....będziesz żałować. Jak on sobie przemyśli wszystko to sam się odezwie. Zawieszenie jest ciężkie ale musisz przetrwać. Najbardziej na facetów działa obojętność i zajęcie się swoimi sprawami.
redrum_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-08-03, 15:32   #2554
panterka1
Raczkowanie

Ja też myślałam, że mój to jest "TEN".
On mówił o mnie to samo, sam, nie pytany....
Że takie szczęście go spotkało, że on nie wie czym sobie na to zasłużył, że jest mu tak cudownie, i że jest najszczęśliwszy na świecie. Mówił, że nie wyobraża już sobie beze mnie życia, że kocha, pragnie, uwielbia, że musimy być razem na zawsze, bo nie ma innej opcji. Jeszcze pare dni przed zerwaniem słyszałam takie rzeczy....
I jak tu teraz, po tym wszystkim, nie być cynicznym?
Ktoś może mówić takie piękne słowa, tym razem szczerze, a ja zawsze będę sobie myślała "mhm, jasne...już to kiedyś słyszałam".

Robił zawsze wszystko tak, żebym myślała, że mnie uwielbia, że jestem jedyna i na zawsze.... Śmieszne to czy straszne? Bo nie rozróżniam już chyba....

Kocham Go najbardziej jak tylko mogę sobie wyobrazić ale mam nadzieję, że kiedyś odkocham się tak łatwo, jak on to zrobił, z dnia na dzień....
panterka1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-08-03, 15:39   #2555
martuska2o
Rozeznanie

panterka1
Skąd ja to wszystko znam... ;(
martuska2o jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-08-03, 17:12   #2556
Niezmienna
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez the rock Pokaż wiadomość
Cześć piekne Obiecałam że się pochwalę więc to robię zaręczyliśmy się już z moim K
Jestem przeszczęśliwa Wszystko się między nami dobrze układa, nigdy wcześniej nie byliśmy ze sobą tak blisko. Nie wiem ile z moich dziewczynek jeszcze tu jest ale ściskam was gorąco

Gratuluje !!Ogromnie się cieszę ,że jesteś szczęśliwa...
Niezmienna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-08-03, 21:20   #2557
hauuu
Wtajemniczenie

Tak się zastanawiam ile potrwa ten żal? Mam zmienne nastroje: raz się cieszę, że się rozstaliśmy, a za chwile przypominam sobie o zdradach i płaczę, nie wierząc, że ktoś może jednego dnia mówic, że kocha, a drugiego byc prawie obcą osobą? Może ktoś kto przezył rozstanie po kilku latach napisze jak to jest? Ile się to przeżywa? Kiedy dochodzi do siebie i zaczyna myslec pozytywnie... Ile czasu minie zanim będę chciała spotykac się z kimś innym? Zanim widok prezentów od niego czy wspólnych zdjęc nie będzie mnie doprowadzał do płaczu i pytań "dlaczego"?
hauuu jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-08-03, 21:27   #2558
wrzosoweniebo
Raczkowanie

dziewczynki jest mi tak bardzo źle......próbuję być silna naprawdę..próbuję zapomnieć ale wystarczyła chwila słabości żeby zajrzeć na jego nk a tam nowe fotki i nowe znajomosci juz z tych wakacji......załamałam się, wiem nie jesteśmy razem nie powinno mnie to obchodzic ale czemu oni są takimi okropnymi egoistami;( zapominają w ciągu tygodnia o tym co ich łaczylo z nami przez tak długi czas

Edytowane przez wrzosoweniebo
Czas edycji: 2009-08-03 o 21:31
wrzosoweniebo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-08-03, 21:34   #2559
gosiaczek1234
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez _Ewelka___ Pokaż wiadomość
nie znam dokladnie waszego zwiazku, tego co Was laczy, jakie macie relacje... ale uwierz, jesli naprawde go osaczalas, i panikujesz ze wyszedl z kolega o 15 i jeszcze go nie ma to hmm zaden powod do zmartwien to naprawde moglo go zmeczyc

Ja wlasnie przez to rozstalam sie ze swoim facetem, to on mnie osaczal. I mozna kogos mocno kochac, mimo to odejsc, Poza tym zdanie " Jesli komus zalezy na drugiej osobie to chyba chce spedzac z nia czas" slyszalam bardzo czesto od swojego chlopaka, bardzo mnie to bolalo bo za duzo ode mnie wymagal, a spedzalismy ze soba mnostwo czasu.

wiec wcale nie powiedziane ze on Cie nie kocha lub kogos ma. Moze to zabrzmi okropnie ale... moze chce odpoczac od Ciebie, moze naprawde za bardzo chcialas Go dla siebie? pomysl o tym. Kazdy potrzebuje troche przestrzeni, wolnosci, swojego zycia. Nawet kota mozna zaglaskac na smierć.

Blad, zazdwonilas raz, nie odebral. Koniec. Przemysli to wroci. Dobrze wiedzial ze sie martwisz. Chyba tez bym nie odebrala, gdybym wyszla po klotni (nigdy tak nie robilam, staram sie myslec jak facet )

Nie chce Go bronic, po prostu sytuacja wydaje mi sie znajoma. Moze zamiast mowic ze ma sie zmienic, powinnas Go wysluchac, dlaczego sadzi ze Go osaczasz, i powinniscie zmienic sie razem?

Nawet nie wiesz ile bym dała, gdyby moj eks zrozumial swoje bledy. Zrozumial je po rozstaniu, bylo juz za poźno, we mnie sie wszystko wypalilo. Nie zmarnuj tego! porozmawiaj bez stawiania warunkow, moze wina stoi posrodku.

Jesli źle Cie zrozumialam to przepraszam. I glowa do gory, jakby sie to nie skonczylo.
masz racje kochana.wszystko opowiem wam jutro,bo dzisiaj jeszcze rozmawiamy,jutro bede wiedziala wiecej,wiec wszystko opowiem i wy mi doradzicie.przynajmniej mam taka nadzieje,ze mi pomozecie?buziole.do jutra
gosiaczek1234 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-08-03, 21:47   #2560
_abigail_
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez wrzosoweniebo Pokaż wiadomość
dziewczynki jest mi tak bardzo źle......próbuję być silna naprawdę..próbuję zapomnieć ale wystarczyła chwila słabości żeby zajrzeć na jego nk a tam nowe fotki i nowe znajomosci juz z tych wakacji......załamałam się, wiem nie jesteśmy razem nie powinno mnie to obchodzic ale czemu oni są takimi okropnymi egoistami;( zapominają w ciągu tygodnia o tym co ich łaczylo z nami przez tak długi czas
też mnie właśnie złapał ten straszny nastrój smutku i żalu
A wszystko przez to że mój kolega powiedział mi że mój eks strasznie się zaczął podniecać jedną dziewczyną z którą oboje chodziliśmy jeszcze do liceum do klasy i która mieszka obok mnie od tej pory mam mega dół chociaż wiem że to takie strasznie głupie... można się pogodzić z rozstaniem ale nigdy chyba nie zapomnieć o tym żalu, o tej tęsknocie...

A druga rzecz która mnie dziś dobiła jest tak głupia że aż szkoda gadać, to że się dowiedziałam że eks sobie kupił sprzęt do auta który jezdziliśmy już od dłuższego czasu razem oglądać, no maskara taka głupia rzecz a jednak mnie dobiła chyba dlatego że nie wiem już nic co się dzieje w jego życiu...

A taka zawsze byłam do niego przkonana, tak sie zawsze cieszyłam budząc rano że go mam To był zawsze mój wymarzony książe, tylko on nagle postanowił że ja już nie będe jego księżniczką

Am I bright enough to shine in your spaces ?
_abigail_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-08-03, 22:19   #2561
wrzosoweniebo
Raczkowanie

no więc właśnie o to chodzi ....smutek i żal bo wątpię zeby we mnie jeszcze wiele miłości pozostało jak już to miłość ta przerodziła się w nienawiść ale chodzi o sam fakt ze pamietasz tą osobę z dawanych lat ktora byla poprostu ideałem (ja strasznie wyidealizowalam mojego byłego nawet kolezaka powiedziala ze traktuję go jak bóstwo:/ ) a tu nagle raz dwa i ta sama osoba układa sobie życie z kims innym a może to po złosci...
Stary 2009-08-04, 02:07   #2562
dotka85
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez the rock Pokaż wiadomość
Cześć piekne Obiecałam że się pochwalę więc to robię zaręczyliśmy się już z moim K
Jestem przeszczęśliwa Wszystko się między nami dobrze układa, nigdy wcześniej nie byliśmy ze sobą tak blisko. Nie wiem ile z moich dziewczynek jeszcze tu jest ale ściskam was gorąco
Gratuluje Naprawde ciesze sie, ze Wam sie udalo. To pocieszajace, ze dziewczyny ktore byly na tym (smutnym) watku ukladaja sobie zycie i sa szczesliwe jak nigdy dotad
dotka85 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-08-04, 07:54   #2563
sofiadanseuse
Raczkowanie

Nie wytrzymalam, spilam sie i napisalam do niego czy mnie kocha. Nie odpisal nasze zdjecia z nk juz skasowal bylam na tym spotkaniu bylo milo ale ciagle o nim myslalam i wiem ze w zyciu nie pocaluje innego faceta Tak okropnie cierpie, ciagle chce mi sie wymiotowac.....
Stary 2009-08-04, 09:34   #2564
panterka1
Raczkowanie

Cytat:
Nie wytrzymalam, spilam sie i napisalam do niego czy mnie kocha. Nie odpisal nasze zdjecia z nk juz skasowal bylam na tym spotkaniu bylo milo ale ciagle o nim myslalam i wiem ze w zyciu nie pocaluje innego faceta Tak okropnie cierpie, ciagle chce mi sie wymiotowac.....

Wiesz to może głupie ale... koleżanka jak już nie mogła mi przemówić do rozsądku, żebym nie mowiła ciągle że chcę do niego pisać (chociaż nie pisze już od półtora miesiąca, zero kontaktu, ale na początku było ciężko się powstrzymać) wytłumaczyła mi to bardzo jasno i przystępnie hehe
Wyobraź sobie, że to gra.
Zauważyłaś, że kiedy facet ma gorszy dzień a Ty naciskasz i wypytujesz co jest nie tak, albo wydzwaniasz martwiąc się, on zachowuje się jeszcze gorzej?
A jak dasz mu trochę swobody to w końcu sam powie co mu leży na sercu, albo przejdzie mu zły humor.
Na tej podstawie działa ta "gra".
Wiadomo, że nie chodzi o to żeby związek traktować jak grę, tylko o to żeby nam kobietom uświadomić jak działa męski umysł, oni tęsknią jak nas nie mają, to wtedy nas sobie wyobrażają itp, nie mogą o nas myśleć w kategoriach "ale chciałbym teraz przy niej być" kiedy są zasypywani smsami i telefonami.

Kiedy jest jakiś kryzys albo on się odsuwa, wątpi w swoje uczucia, albo po prostu odszedł. Pamiętaj o jednym, każdy sms, telefon, i inne formy kontaktu, to -1 punkt. Jeśli nie daj Boże będą w nim jakieś wyznania, uczucia itp to nawet -2 punkty. Pamiętaj, że każdy sms który dla Ciebie jest formą chwilowego zbliżenia się do niego, tak naprawdę oddala Cię!!! Działa na Twoją niekorzyść, jeśli chcesz aby facet był zainteresowany długoterminowo, to lepiej teraz się wstrzymać, a potem zbierać "plony" w postaci niegasnącego zainteresowania faceta
Za to zawsze kiedy on po paru dniach lub tygodniach olewania nagle sobie przypomni o Tobie, i będzie chciał "skoczyć na kawkę" powiedz, oczywiście miło, że teraz nie dasz rady, jesteś zajęta, umówiona już, idziesz na siłownie, cokolwiek, tylko za bardzo się nie tłumacz. Po prostu podziękuj i powiedz ze innym razem. Nie odbieraj telefonu zawsze kiedy dzwoni, niech poczeka, niech się zastanawia tak jak my się zastanawiamy godzinami dlaczego nie dzwoni i nie pisze.
Zawsze kiedy on poczuje, że nie siedzisz w domu i nie płaczesz czekając na niego, tylko masz swoje życie, i nie ma Cię na zawołanie, masz +1 punkt.
I pamiętajcie, w tej grze chodzi o to żeby uzyskać jak najwięcej punktów.... a nie jak najmniej
Zatem do dzieła, ja wierzę, że jeszcze kiedyś w nią zagram, chociaż on teraz się wcale nie odzywa, ja też nie, więc mam 0 punktów

Wiem, że miłość to nie gra ale.... co nam pozostało, w naszej sytuacji dziewczęta??? To oni zaczęli tą grę.... nie pozwólmy im powiedzieć, GAME OVER

Mam nadzieje, że w "grach" każdej z nas, to do nas będzie należało ostatnie słowo..... nawet jeśli teraz stoimy na przegranej pozycji. Tego wam i sobie życzę kochane

Wiem jak to jest kochać tak, że nie potraficie tego wyrazić, wiem bo własnie tak go kocham, ale kochać to nie znaczy dać sobą pomiatać. Kochajcie siebie przede wszystkim, tylko wtedy ktoś będzie mogł pokochać was prawdziwą, szczerą miłością.
Stary 2009-08-04, 10:04   #2565
dotka85
Zadomowienie

Cytat:
Musisz sie pogodzic z tym, ze to koniec. Wiem, ze to nie takie proste, ale mnostwo dziewczyn to spotyka i radza sobie. Musisz tylko sie czyms zajac zeby przestac myslec. Sa wakacje, baw sie, spotykaj ze znajomymi, chodz na randki, opalaj, czytaj ksiazki, ogladaj filmy czy co tam lubisz, po prostu baw sie. To banalne, ale czas naprawde leczy rany.
dotka85 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-08-04, 10:18   #2566
sofiadanseuse
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez panterka1 Pokaż wiadomość
Wiesz to może głupie ale... koleżanka jak już nie mogła mi przemówić do rozsądku, żebym nie mowiła ciągle że chcę do niego pisać (chociaż nie pisze już od półtora miesiąca, zero kontaktu, ale na początku było ciężko się powstrzymać) wytłumaczyła mi to bardzo jasno i przystępnie hehe
Wyobraź sobie, że to gra.
Zauważyłaś, że kiedy facet ma gorszy dzień a Ty naciskasz i wypytujesz co jest nie tak, albo wydzwaniasz martwiąc się, on zachowuje się jeszcze gorzej?
A jak dasz mu trochę swobody to w końcu sam powie co mu leży na sercu, albo przejdzie mu zły humor.
Na tej podstawie działa ta "gra".
Wiadomo, że nie chodzi o to żeby związek traktować jak grę, tylko o to żeby nam kobietom uświadomić jak działa męski umysł, oni tęsknią jak nas nie mają, to wtedy nas sobie wyobrażają itp, nie mogą o nas myśleć w kategoriach "ale chciałbym teraz przy niej być" kiedy są zasypywani smsami i telefonami.

Kiedy jest jakiś kryzys albo on się odsuwa, wątpi w swoje uczucia, albo po prostu odszedł. Pamiętaj o jednym, każdy sms, telefon, i inne formy kontaktu, to -1 punkt. Jeśli nie daj Boże będą w nim jakieś wyznania, uczucia itp to nawet -2 punkty. Pamiętaj, że każdy sms który dla Ciebie jest formą chwilowego zbliżenia się do niego, tak naprawdę oddala Cię!!! Działa na Twoją niekorzyść, jeśli chcesz aby facet był zainteresowany długoterminowo, to lepiej teraz się wstrzymać, a potem zbierać "plony" w postaci niegasnącego zainteresowania faceta
Za to zawsze kiedy on po paru dniach lub tygodniach olewania nagle sobie przypomni o Tobie, i będzie chciał "skoczyć na kawkę" powiedz, oczywiście miło, że teraz nie dasz rady, jesteś zajęta, umówiona już, idziesz na siłownie, cokolwiek, tylko za bardzo się nie tłumacz. Po prostu podziękuj i powiedz ze innym razem. Nie odbieraj telefonu zawsze kiedy dzwoni, niech poczeka, niech się zastanawia tak jak my się zastanawiamy godzinami dlaczego nie dzwoni i nie pisze.
Zawsze kiedy on poczuje, że nie siedzisz w domu i nie płaczesz czekając na niego, tylko masz swoje życie, i nie ma Cię na zawołanie, masz +1 punkt.
I pamiętajcie, w tej grze chodzi o to żeby uzyskać jak najwięcej punktów.... a nie jak najmniej
Zatem do dzieła, ja wierzę, że jeszcze kiedyś w nią zagram, chociaż on teraz się wcale nie odzywa, ja też nie, więc mam 0 punktów

Wiem, że miłość to nie gra ale.... co nam pozostało, w naszej sytuacji dziewczęta??? To oni zaczęli tą grę.... nie pozwólmy im powiedzieć, GAME OVER

Mam nadzieje, że w "grach" każdej z nas, to do nas będzie należało ostatnie słowo..... nawet jeśli teraz stoimy na przegranej pozycji. Tego wam i sobie życzę kochane

Wiem jak to jest kochać tak, że nie potraficie tego wyrazić, wiem bo własnie tak go kocham, ale kochać to nie znaczy dać sobą pomiatać. Kochajcie siebie przede wszystkim, tylko wtedy ktoś będzie mogł pokochać was prawdziwą, szczerą miłością.
dziekuje ci bardzo mam nadzieje ze ze mna nie wygra
Stary 2009-08-04, 11:38   #2567
panterka1
Raczkowanie

Dziewczynki pomijając te "gry" i takie tam....
Chyba dotarłam do momentu w którym chcę przestać rozpamiętywać, zastanawiać się co by było gdyby.... To co było już nie wróci, on układa sobie jak widać życie z nową kobietą. Ja muszę robić to samo. Nie chce już o nim myśleć całymi dniami, przez 24h na dobę. On wykreślił mnie ze swojego życia całkowicie i ja muszę zrobić to samo.
Dotarłam do tego wczoraj, siedziałam z kumpelą przy kawie znowu wałkując ten temat, ona to rozumie, i nie marudzi, chociaż mineły już ponad dwa miesiące bo już mówie o tym dość spokojnie, nie płacze ciągle itp, wiem że kocham, ale już powoli chyba zaczynam się godzić z tym co się stało
No więc kochane.... pierwszym krokiem do odpuszczenia, wybaczenia, i zapomnienia będzie dla mnie ograniczenie mówienia o nim do totalnego minimum, nie chcę żeby ciągle powracały myśli typu, kiedy ktoś mówi o wakacjach to myślę "J. chciał mnie zabrać tam i tam" albo "a J. powiedział ze to się robi tak i tak" "a J. opowiadał mi o tym i o tym".
Chyba muszę sobie powiedzieć "odpuść" i pozwolić mu odejść nie tylko fizycznie, i przez brak kontaktu, ale pozwolić mu odejść z mojego życia, bo jest niestety zakorzeniony w każdej jego dziedzinie.
Ja byłam pewna jego uczuć, nawet po zerwaniu wierzyłam, że wróci, łudziłam się, że zwątpił tylko chwilowo
Ale teraz wiem, że pojawiła się Ona. Niech im się układa. Nie chcę już wierzyć, że może wróci, zrozumie, nie chcę wierzyć, że naprawdę mnie kochał. Nie chcę żyć nadzieją że to między nami było prawdziwe, i mimo tego że wszyscy w nas wierzyli, w naszą miłość, to już teraz wiem, że nigdy nie będziemy razem. Nie chce się zastanawiać co bym zrobiła gdyby wrócił. Nie chcę już tak. To boli. On nie wróci, a nawet jeśli, to nie wróci to co było, nic już nie będzie tak samo piękne.
Odpuszczam i wiem, że pora przestać oszukiwać samą siebie, i spróbować zapomnieć
Chociaż nadal niesamowicie boli....
Stary 2009-08-04, 12:16   #2568
wrzosoweniebo
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez panterka1 Pokaż wiadomość
Dziewczynki pomijając te "gry" i takie tam....
Chyba dotarłam do momentu w którym chcę przestać rozpamiętywać, zastanawiać się co by było gdyby.... To co było już nie wróci, on układa sobie jak widać życie z nową kobietą. Ja muszę robić to samo. Nie chce już o nim myśleć całymi dniami, przez 24h na dobę. On wykreślił mnie ze swojego życia całkowicie i ja muszę zrobić to samo.
Dotarłam do tego wczoraj, siedziałam z kumpelą przy kawie znowu wałkując ten temat, ona to rozumie, i nie marudzi, chociaż mineły już ponad dwa miesiące bo już mówie o tym dość spokojnie, nie płacze ciągle itp, wiem że kocham, ale już powoli chyba zaczynam się godzić z tym co się stało
No więc kochane.... pierwszym krokiem do odpuszczenia, wybaczenia, i zapomnienia będzie dla mnie ograniczenie mówienia o nim do totalnego minimum, nie chcę żeby ciągle powracały myśli typu, kiedy ktoś mówi o wakacjach to myślę "J. chciał mnie zabrać tam i tam" albo "a J. powiedział ze to się robi tak i tak" "a J. opowiadał mi o tym i o tym".
Chyba muszę sobie powiedzieć "odpuść" i pozwolić mu odejść nie tylko fizycznie, i przez brak kontaktu, ale pozwolić mu odejść z mojego życia, bo jest niestety zakorzeniony w każdej jego dziedzinie.
Ja byłam pewna jego uczuć, nawet po zerwaniu wierzyłam, że wróci, łudziłam się, że zwątpił tylko chwilowo
Ale teraz wiem, że pojawiła się Ona. Niech im się układa. Nie chcę już wierzyć, że może wróci, zrozumie, nie chcę wierzyć, że naprawdę mnie kochał. Nie chcę żyć nadzieją że to między nami było prawdziwe, i mimo tego że wszyscy w nas wierzyli, w naszą miłość, to już teraz wiem, że nigdy nie będziemy razem. Nie chce się zastanawiać co bym zrobiła gdyby wrócił. Nie chcę już tak. To boli. On nie wróci, a nawet jeśli, to nie wróci to co było, nic już nie będzie tak samo piękne.
Odpuszczam i wiem, że pora przestać oszukiwać samą siebie, i spróbować zapomnieć
Chociaż nadal niesamowicie boli....

chciałabym jak najszybciej wprowadzic u siebie w zycie to o czym mowisz....ale jest tak cięzko.... te mysli same przychodzą i zatruwają zycie dzień po dniu a nawet i noce. Zgadzam się z tym ze to bardzo boli .... ta wiara , wpominanie tego co było i myślenie o tym co mogło być jeszcze przed nami
Stary 2009-08-04, 18:15   #2569
sofiadanseuse
Raczkowanie

pewnie pomyslicie ze to glupie ale mam mysli samobojcze dzis nie wytrzymalam i napisalam do niego(dobrze ze to zrobilam bo zylabym w nieswiadomosci) spytalam czy juz wszystko przemyslal on na to "jest mi dobrze tak jak teraz i nie chce byc w zwiazku" "wygasa u mnie te uczucie" spytalam "czy my nigdy nie bedziemy razem?" on: "niewiem co bedzie w przyszlosci" caly czas rycze i wymiotuje;( niewiem czy wymiotowanie z rozpaczy jest normalne? bo ze mna cos chyba nie tak, po tej rozmowie zwymiotowalam caly obiadniechce mi sie zyc, oczy mam spuchniete od placzu niewiem co robic.Znacie nazwy jakis dobrych lekow uspokajajacych?

Edytowane przez sofiadanseuse
Czas edycji: 2009-08-04 o 18:16
Stary 2009-08-04, 19:07   #2570
aaa000
Rozeznanie

Cytat:
pewnie pomyslicie ze to glupie ale mam mysli samobojcze dzis nie wytrzymalam i napisalam do niego(dobrze ze to zrobilam bo zylabym w nieswiadomosci) spytalam czy juz wszystko przemyslal on na to "jest mi dobrze tak jak teraz i nie chce byc w zwiazku" "wygasa u mnie te uczucie" spytalam "czy my nigdy nie bedziemy razem?" on: "niewiem co bedzie w przyszlosci" caly czas rycze i wymiotuje;( niewiem czy wymiotowanie z rozpaczy jest normalne? bo ze mna cos chyba nie tak, po tej rozmowie zwymiotowalam caly obiadniechce mi sie zyc, oczy mam spuchniete od placzu niewiem co robic.Znacie nazwy jakis dobrych lekow uspokajajacych?
wiem co czujesz. ja po zerwaniu to nie moglam jesc bo ciagle mnie brzuch bolal. a juz potem jak wszystko wyjasnil to kazdy jego sms albo ze dzwonil to na sam widok brzuch mnie bolal bo balam sie tresci albo to co mial do powiedzenia. czasem nawet teraz jak cos napisze i akurat w tym czasie cos jem to koncze bo na wymioty bierze. powinnas wyrzucic go ze swoich mysli bo jeszcze wyladujesz w szpitalu. przestac o nim rozmyslac bo nie jest wart Ciebie. ale wsumie moglas nic nie pisac skoro sam nie pisal. mozliwe ze go denerwowalo to ze ciagle pisalas i pytalas sie o to i dlatego napisal ze jest mu lepiej samemu.

gdybys nic nie pisala to moze sam by zatesknil a tak wyszlo na odwrot

Edytowane przez aaa000
Czas edycji: 2009-08-04 o 19:12
aaa000 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-08-04, 19:20   #2571
sofiadanseuse
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez aaa000 Pokaż wiadomość
wiem co czujesz. ja po zerwaniu to nie moglam jesc bo ciagle mnie brzuch bolal. a juz potem jak wszystko wyjasnil to kazdy jego sms albo ze dzwonil to na sam widok brzuch mnie bolal bo balam sie tresci albo to co mial do powiedzenia. czasem nawet teraz jak cos napisze i akurat w tym czasie cos jem to koncze bo na wymioty bierze. powinnas wyrzucic go ze swoich mysli bo jeszcze wyladujesz w szpitalu. przestac o nim rozmyslac bo nie jest wart Ciebie. ale wsumie moglas nic nie pisac skoro sam nie pisal. mozliwe ze go denerwowalo to ze ciagle pisalas i pytalas sie o to i dlatego napisal ze jest mu lepiej samemu.

gdybys nic nie pisala to moze sam by zatesknil a tak wyszlo na odwrot
wiem ze juz wiecej nie napisze ale zrobilam to bo musialam wiedziec choc byla to okropna prawda to wole to od klamstwa zniszczyl moja nadzieje ale nie mozna nia wiecznie zyc a z tym szpitalem to trafilas bo mam astme i nie moge sie tak zanosic placzem... lecz od placzu trudno sie powstrzymac...
Stary 2009-08-04, 19:22   #2572
analee
Raczkowanie

Cytat:
kochana wiem, że może Ci się to wydać głupie, ale... musisz sobie uświadomić, że musisz żyć dalej. i dlatego uważam że powinnać pójść do psychologa.

potrzebny Ci jest ktoś, kto pozna całą Twoją sytuację i po wysłuchaniu Cię powie Ci, że to ma Cię tylko wzmocnić. i jeszcze... wiele wiele innych rzeczy.

życzę powodzenia i trzymam za Ciebie kciuki

zaaakochana.
analee jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-08-04, 19:29   #2573
aaa000
Rozeznanie

Cytat:
wiem ze juz wiecej nie napisze ale zrobilam to bo musialam wiedziec choc byla to okropna prawda to wole to od klamstwa zniszczyl moja nadzieje ale nie mozna nia wiecznie zyc a z tym szpitalem to trafilas bo mam astme i nie moge sie tak zanosic placzem... lecz od placzu trudno sie powstrzymac...
no ale on moze akurat naprawde potrzebowal to przemyslec, zobaczyc czy nie bedziesz ciagle pisac i dac mu zatesknic, skoro tak zareagowal to widac wkurzyl sie (bynajmniej ja bym tak zareagowala). nawet panterka pisala tu o plusach i minusach. wiem ze chcialas to szybko wiedziec... no ale trzeba bylo sie powstrzymac
aaa000 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-08-04, 19:34   #2574
sofiadanseuse
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez aaa000 Pokaż wiadomość
no ale on moze akurat naprawde potrzebowal to przemyslec, zobaczyc czy nie bedziesz ciagle pisac i dac mu zatesknic, skoro tak zareagowal to widac wkurzyl sie (bynajmniej ja bym tak zareagowala). nawet panterka pisala tu o plusach i minusach. wiem ze chcialas to szybko wiedziec... no ale trzeba bylo sie powstrzymac
wiem ale nie dalam rady za slaba jestem to byl moment jeden impuls i poszla wiadomoscale juz napewno sie do niego nie odezwe pisal ze jakies uczucie jest ale niewie czy to milosc i ze ono wygasa nie! niechce zyc nadzieja bo to bez sensu.

analee z tym psychologiem wcale glupie mi sie nie wydaje ale ja chyba mam za malo odwagi ja sie wstydze mowic o tym wlasnej matce a co dopiero obcej osobie niewiem...

Edytowane przez sofiadanseuse
Czas edycji: 2009-08-04 o 19:37
Stary 2009-08-04, 21:26   #2575
paula-zla
Zakorzenienie

Cytat:
Ech... niedobrze.
Masz już wszystko wyłożone na talerzu. Już wiesz, że nic z tego. Przerwa była tak naprawdę pretekstem do ucieczki. Musisz to zrozumieć i przyjąć do wiadomości. Nie pytaj, dlaczego.
Wiem, że pisanie tekstów w stylu "weź się w garść" nic Ci nie da, bo będąc w takiej sytuacji jak Ty ktoś musi Ci pokazać jak wziąć się za siebie i wrócić do rzeczywistości. Moim zdaniem, powinnaś poszukać pomocy u dobrego psychologa. Słuchaj, sama możesz sobie z tym nie poradzić, skoro masz myśli samobójcze. Masz kogoś zaufanego w rodzinie, wśród znajomych, dobrą przyjaciółkę, kogokolwiek? Skąd jesteś?
Kiedy rozstałam się z eksem płakałam (na spuchnięte powieki najlepiej działa lód, albo zimne łyżeczki, na cienie pod oczami żel ze świetlikiem, a potem zielony korektor - wiem, że to nieistotna błahostka w takiej sytuacji, ale może chociaż zrobi Ci się lepiej widząc w odbiciu lustra "zdrowszą" twarz) nie miałam apetytu i też miałam odruchy wymiotne, dlatego myślę że to reakcja organizmu na nadmiar stresu. Miałam ochotę pozbyć się całego środka siebie, wyrzucić to, bo cały czas coś mi ciążyło, chociaż kiedy odcięłam sznureczek ciągnący do eksa jednocześnie zrobiło mnie się lżej na sercu.
i don't want to get over you

wymienię
paula-zla jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-08-04, 21:29   #2576
marvilhosa
Przyczajenie

hej, jestem tu nowa, dzis zalozylam konto.. ale podobaja mi sie wasze tematy tu podejmowane

i wiecie co dziewczyny? ja przezylam w ciagu pol roku dwa rozstania, kazde inne i to nie znaczy wcale ze zmieniam chlopakow jak rekawiczki.. po prostu dzisiaj sobie sama mysle, ze moja historia jest przedziwna
ale od poczatku... z moja pierwsza wielka miloscia poznalam sie kiedy mialam 18 lat, bylo to bardzo mocne zakochanie, pierwszy raz, pierwsze wyjazdy razem itd.. nie zwracalam za bardzo uwagi na jego okropny charaker (do dzis nie wiem jak mi sie to udawalo). byl okropnie zazdrosny, za wszystko musialam go przepraszac, obrazal sie o byle co, tupal nozka jak maly chlopczyk, byl rozpieszczony (chociaz nie jest jedynakiem). miewalismy codowne momenty, oraz te totalnie okropne... tygodnie klotni, placzu... rozstan tysiace i tysiace powrotow. pewnego razu wymieklam, mialam juz dosc i go zostawilam na pol roku. wtedy pojdjelam decyzje o wyjezdzie na studia za granice, na 1 semestr. jednak on, przymuszal mnie do spotkan, wystawal pod moim blokiem, blagal zebysmy do siebie wrocili, wiec sie zgodzilam;/ wiec przed nami byla wiadoma obu rozlaka. kiedy przyszlo do wyjazdu, strasznie plakalam, wiedzialam ze bede tesknic, bo jakby sie miedzy nami poprawilo. kiedy juz znalazlam sie w pieknym, slonecznym kraju, dostawalam od niego tysiace mmsow z internetu, ze on chce czulosci ze teskni- z powodow finansowych nie moglam mu pisac 10smsow dziennie... strasznie mnie to denerwowalo ze nie rozumie mojej sytuacji, wyciagalismy stare brudy, az w koncu znowu zaczelo mi sie przypominac jego koszmarne zachowanie, nie wytrzymalam i zerwalam z nim. nie mielismy od tego czasu ze soba kontaktu. pewnego dnia zauwazylam tylko opis na jego gg w ktorym publicznie nazwal mnie 'k***ą"... w tym samym czasie duzo imprezowalam, pewnego dnia poznalam przepieknego chlopaka, ktory sie mna zainteresowal. strasznie sie bronilam przed ta znajomoscia, jednak dokladnie miesiac po zerwaniu z pierwszym chlopakiem zaczelam byc z drugim. on byl lekiem na cale zlo, potrafil mnie zrozumiec, smiac z tych samych rzeczy, po prostu pasujemy do siebie idealnie. mimo tego, ze moze to wygladac dziwnie i niewiarygodnie, bo myslalam ze po tak 'wielkiej' milosci nie zakocham sie tak szybko, moge stwierdzic, ze moj latynos jest miloscia mojego zycia. i nie chodzi tu o wyglad, rozumiem sie z nim lepiej niz z kimkolwiek. codziennie przesiadujemy na skype, ufam mu i wierze ze to TEN, mimo przeciwnosci i usmiechom ludzi, wiem ze mnie nie zdradza, poznalam jego rodzicow, co w tamtej kulturze jego dosc znacznym krokiem. jestem przeszczesliwa, mimo ze musialam sie z nim rozstac... i wiem ze nie warto byc z kims dlatego, ze to juz tyle czasu minelo, ze boimy sie byc same. ja po rozstaniu odzylam, poznalam uroki zycia, a nie ciagle zabranianie wszystkiego. i poznawalam te uroki widzac sie codziennie z moim nowym facetem, moglam byc z nim i czuc sie wolna jednoczesnie. za tydzien do mnie przyjezdza jestem najszczesliwsza na swiecie!

sorry ze ten post jest taki dlugi ;p
marvilhosa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-08-04, 23:22   #2577
Gofrzyca
Zakorzenienie

hej dziewczyny

Pisałam tutaj jakis czas temu, że mam kiepski nastrój, że myśle, tęsknie, bla bla bla... Nic się nie zmieniło Wszystko dalej po staremu.
A dzisiaj jakby gorzej bo weszłam sobie po południu na nk i co widzę?? w osobach dotępnych on a przez ostatni czas z tego co wywnioskowałam nie miał internetu, odrazu serducho zaczeło pikac itp. no był chwilkę i znikł. pomyslaąłm, że znów ma internet, okej miło, wszedł na moment przed pracą bo to taka godzina była kiedy on wyjeżdza do pracy. Ale teraz wesząłm na nk z nadzieją że może będzie no ale nie ma, nie wiem może był może nie ale moje durne myslenie kieruje się w stronę tego, że może on był u jakiejś dziewczyny i wszedł na ten internet ale z drugiej strony on taki nie jest żeby się pchac do kompa. I to moje durne myslenie mnie męczy cholernie. Dobijam się na własne życzenie

Poprosiłabym o kopniaka w głowę najlepiej może mi się coś przestawi.

Kurcze musiałam się wygadać komuś
Zatrzasnęłaś je na klucz, wystawiłaś mnie na bruk.
Choć rację masz, że nie znasz mnie,
jak mogłaś tak dać wkręcić się.
Gofrzyca jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-08-05, 11:38   #2578
arrabbiata
Zadomowienie

Dziewczyny,
sama niedawno rozstałam się z chłopakiem (może któraś kojarzy mój nieszczęsny wątek o wakacjach)

i jeśli mogę coś poradzić to: wypiszcie na kartce wszystkie minusy waszego exa, wszystko co was irytowało w nim i w waszym związku. Zrobiłam tak przed chwilą, kiedy zaczęłam się rozczulać nad tym wszystkim i mieć głupie myśli, ze może jeszcze kiedyś... naprawdę pomogło...a wyszło mi tych wad ponad 30
Wydrukowałam, trzymam w torbie i bedę czytać w chwilach zwątpienia, że może on jednak był tym jedynym

Mam okropne chwile załamania, smutno mi cały czas, ale staram się jakoś pocieszać Zakupy, imprezy, kino, wypady z kumpelami na miasto, winko wieczorem, dobra komedia... Dzisiaj nawet umówiłam sie na sesje zdjeciową z fotografem-amatorem (sam zaproponował...żeby było śmiesznie...to znajomy mojego exa ale nie jestem pewna, czy wiedział, że bylismy razem, znalazł mnie jakoś na nk )

Będzie dobrze baby nie łamać się
arrabbiata jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-08-05, 12:17   #2579
wilczyca
Zadomowienie

GG do wilczyca

hej
rozstałam się przed chwilą...
mieszkamy razem
byliśmy zaręczeni, ślub miał być za rok
Byliśmy razem prawie 2,5 roku ale już od roku ten związek to było bycie obok siebie, 3 miesiące temu zauroczyłam się w kimś innym, nic z tego nie było ale zaczęłam się zastanawiać czy kocham swojego faceta. Już od dawna nic nie czułam, kiedy się całowaliśmy, przytulaliśmy itp. Wina po obu stronach. Po 3 miesiącach miotania się, unikania go i walki z samą sobą czy uda mi się wzbudzić w sobie jeszcze jakieś uczucia do niego ale się nie udało
Propozycja rozstania wyszła ode mnie, ale i tak mi cholernie źle. Będzie jeszcze gorzej jak się wyprowadzę i zrozumiem, że już go naprawdę nie ma
Stary 2009-08-05, 12:30   #2580
paula-zla
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez wilczyca Pokaż wiadomość
hej
rozstałam się przed chwilą...
mieszkamy razem
byliśmy zaręczeni, ślub miał być za rok
Byliśmy razem prawie 2,5 roku ale już od roku ten związek to było bycie obok siebie, 3 miesiące temu zauroczyłam się w kimś innym, nic z tego nie było ale zaczęłam się zastanawiać czy kocham swojego faceta. Już od dawna nic nie czułam, kiedy się całowaliśmy, przytulaliśmy itp. Wina po obu stronach. Po 3 miesiącach miotania się, unikania go i walki z samą sobą czy uda mi się wzbudzić w sobie jeszcze jakieś uczucia do niego ale się nie udało
Propozycja rozstania wyszła ode mnie, ale i tak mi cholernie źle. Będzie jeszcze gorzej jak się wyprowadzę i zrozumiem, że już go naprawdę nie ma
Witaj,
problem nie jest mi obcy, rozstałam się z facetem z podobnych powodów, "coś" nam uciekło, wyparowało z nas, chociaż mam wrażenie że głównie ze mnie.
W moim przypadku 3 miesiące także były okresem miotania się i wmawiania sobie, że jeszcze może być cudownie. Nie było. Zakończyliśmy to razem. Niebawem mija czwarty miesiąc od rozstania i naprawdę nie żałuję tej decyzji. Wiem, że to nie mogło dłużej trwać, nie dałoby rady, nie mogłabym dłużej oszukiwać siebie i jego, sytuacja była bardzo męcząca.
Po jakimś czasie zrozumiesz to samo. Początki nie należą do łatwiejszych, jednak z czasem dojdziesz do siebie.
i don't want to get over you

wymienię
paula-zla jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Intymnie

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości