![]() |
#2551 | |
Zadomowienie
|
Dot.: Mamusie Majowo- Czerwcowe 2010 !!! (:
Cytat:
![]()
![]() |
#2552 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Z zawodu takiego z zamiłowania jestem analitykiem medycznym, ale od lat już w tym zawodzie nie pracuję (nie da się żyć za te stawki), z zawodu takiego zdobytego na zdrowy rozsądek jestem ekonomistą (finanse i rachunkowość). ![]() ---------- Dopisano o 09:45 ---------- Poprzedni post napisano o 09:41 ---------- Cytat:
![]() Cytat:
![]() Jeśli Twój lekarz ma super sprzęt i będzie taki łaskawy, może zrobi Ci takie USG w ramach wizyty. Jeśli nie, wyśle Cię gdzie indziej, a to koszt 200-500zł za samo USG. Do tego testy z krwi, kolejne kilka stówek, zależnie od tego jakie i ile ich zlecą. ![]() Ja za USG prenatalne w 13 tyg. zapłacę 200zł. Ceny testów nie znam na razie. |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#2553 |
Zadomowienie
|
czyli jednak dobrze doczytalam
![]()
#2554 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() Niesamowite. Ja go sobie powacham ![]()
![]() |
#2555 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Powąchaj i daj znać. ![]() Ale zastanawiam się czy one o tym samym piszą... ktoś tam strzelił, że balsam jest rzadki - kompletna bzdura! Albo były więc różne rodzaje, albo testowały jakieś mleczko, nie balsam, albo zmienił się skład i w ogóle wszystko inne też... Edytowane przez kropka75 Czas edycji: 2009-10-21 o 08:52 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2556 | |
Rozeznanie
|
Dzień dobry
![]() Cytat:
![]() ![]() [1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;14833786]Kropuś, ile płaciłaś? Ja na razie mam z erisa pharmaceris dla mamy zestaw, siostra lubego pracuje, to mi podrzuca. Koszt - około 30zł jedno opakowanie, a jest to krem do ciala przeciw rozstępom, krem do biustu, żel do higieny intymnej jakiś specjalny dla kobiet w ciąży i krem ujędrniający.[/QUOTE] Moja kuzynka tez uzywała pharmaceris io nie miała żadnych rozstępów...każdy z nich kosztuje 30 zł? Gdzie sa dostepne? bo w drogeriach nie widziałam...no i najwazniejsze-czy takie kosmetyki stosuje sie juz od początku ciąży?
![]() |
#2557 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Z innej beczki czy Wy też czujecie tak wieczorami przelewanie w brzuszku? Ja słyszę takie cuś od 3-4 dni i mnie to zastanawia. Może to dzidzia? ![]() Ja za usg prenetalne zapłacę 250zł. Jedyne co dobre to to , że w tej cenie dostanę na płycie nagrane całe badanie ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2558 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
A jak widać każdy coś używa i na każdy temat zdania są podzielone. Dużo tu robią geny!!!! I ogólna kondycja skóry, jeszcze przed ciążą. Moja matka niczego nie używała i po dwóch ciążach, w których przytyła ponad 30kg, nie miała ani jednego rozstępu na piersiach i brzuchu. Co lepsze pojawiły się po40tce, gdy parę razy schudła i przytyła. ![]() ---------- Dopisano o 10:12 ---------- Poprzedni post napisano o 10:10 ---------- Cytat:
![]() Przelewanie? Już? ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#2559 |
Rozeznanie
|
[QUOTE=kropka75;14841223]A to ma jakiś związek?
![]() QUOTE] No wg. mamy ma, bo nie "wyrzucam" z siebie jedzenia, tylko pochłaniam...Na co ja czy to źle że nie wymiotuję? a ona - no nie, ale utyjesz bardziej niz jakbyś wymiotowała...
#2560 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Uzywam narazie balsamu Neutrogena do skóry suchej. Kropeczko ostatnia @ 22 lipca, więc dzisiaj równo 13tc. Nie wiem czy któraś z Was się może orientuje, bo tak myślę o tych bakteriach w moczu i to pieczenie pojawiło się chyba w poniedziałek a i w sobotę i w niedzielę zaszalałam z TŻ... taką miałam ochotę. Może to od seksu?? ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2561 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Ciekawa diagnoza. ![]() ---------- Dopisano o 10:27 ---------- Poprzedni post napisano o 10:22 ---------- Cytat:
![]() ![]() To trochę za szybko. ![]() W okolicy 20 tyg. czuć wyraźne ruchy. W 4 -5 tym miesiącu zaczyna się przelewanie i bulgotanie. Ciekawe, czy to Twoje takie ruchliwe, że już czujesz? ![]() Cytat:
![]() To się nawet nazywa chorobą nocy poślubnej. ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#2562 |
Zadomowienie
|
Ech czyli baty dla TŻ:P
Sama nie wiem, koleżanka z marcówek powiedziała, że czuła takie przelewanie od 13-14tc. Tym bardziej mnie to zastanawia, bo mnie raczej się nie przelewa tak w brzuchu. Zobaczymy za parenaście dni. KasiaXx ja usłyszałam nawet od swojej mamy: "Szkoda, że nie masz mdłości ani wymiotów bo byś trochę schudła..." Ogólnie słyszę od niej już od ponad 10 lat, że gruba jestem. Nawet gdy ważyłam 51kg przy 1,66... Babcia mnie pociesza, mówi, że mama ma coś z psychiką na punkcie figury, odchudzania, ale nie ukrywam, że strasznie przykre jest o dla mnie ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2563 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Babcia chyba ma rację, to nie jest normalne zachowanie matki. ![]() ![]() ---------- Dopisano o 10:44 ---------- Poprzedni post napisano o 10:42 ---------- A ja właśnie zostałam przekupiona i będę tyć. ![]() Wczoraj zamówiłam towar w zaprzyjaźnionym papierniczym, przed chwilą przyjechał pan z dostawą, a pośród kopert i innych dupsli - Toffifee. ![]() Nie wiem za co ta szefowa mnie lubi, ale bardzo to miłe. ![]() ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#2564 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Czytałam, że: I trymestr - 0 do 13tc II trymestr - 14 - 26tc III trymestr - 27 - 40tc Jak dzisiaj zaczął się równo 13tc, jutro będzie 13+1 to jestem w 13 tygodniu czy np. już w 4tym miesiącu? Nie umiem tego ogarnąć. Kropeczko zazdroszczę Toffifee, ja jem Merci - od Taty dostałam ![]() ![]() Moja mama to temat na oddzielną dyskuję... Ona jest przeraźliwie chuda. Ma 50 lat, 164 i waży mówi, że 52kg ale ja obstawiam ze 48... patrzy na wszystkich przez pryzmat ich wagi i potrafi wyparować z tekstem - to Ty głodna jesteś? - znowu jesz? Jak można tyle jeść itp. szkoda gadać. Kiedyś dała mi spodnie ze słowami - przymierz, chociaż i tak pewnie się w nie nie zapniesz ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2565 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wg mojego I trymestr kończy się na 12 tygodniu... http://www.babyboom.pl/ciaza/kalenda..._trymestr.html Ale zapewne są i inne metody. Gdzieś mi się obiło o uszy, że miesiąc ciąży ma 5 tyg. tak licząc matematycznie... Nie wiem jak powinno być. ![]() Cytat:
![]() Merci jest mniam, ale nie każde. ![]() ![]() Cytat:
![]() Podziwiam cierpliwość. Moja dawno by się skończyła. Edytowane przez kropka75 Czas edycji: 2009-10-21 o 10:16 |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#2566 | ||||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
koszty wzrastaja jak trzeba robić badania dodatkowe, ale tym na razie się nie interesowałam, i tak mam duży stres z tym usg... [QUOTE=kasiaaX;14841346] Cytat:
i przestańcie już z tą wagą... każda jest jaka jest i tyle a po ciąży szybciutko zgubimy...
![]() |
#2567 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Też wybieram, zjadłam z orzechami a ostatnią miałam z marcepanem ble i wyplułam ![]() Kropko ja już nie raz traciłam cierpliwość, ile było awantur z tego powodu. Pod każdym innym względem jest super tylko ten "mały" ![]() Moim zdaniem powinna iść do psychiatry i się leczyć, babci zdaniem też, ale mama tego problemu w ogóle nie widzi. I tak kółko się zamyka. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2568 |
Zadomowienie
|
Biricchina, mam nadzieje ze nie przejmujesz sie za bardzo mama i jej "pogladami"
Moj ojciec natomiast wychodzi z zalozenia, ze ludzie w pewnym wieku powinni zaczac tyc. Katuje maja biedna matke aby przytyla. Ona jest niska, drobna i zawsze malo wazyla a na dodatek ma slaby charakter, my z bratem sie wyprowadzilismy z domu wiec nie ma w nas wsparcia...kiedys zalozyla sukienke i sie biedna rozplakala, bo to tuczenie poszlo jej w walek wokol brzucha i akurat ta kiecka to odcisnela... Jak widze sie z ojcem to zawsze musze wysluchac jaka jestem niefajna chuda i mam jesc co 2h. A dzisiaj moja tesciowa znowu okazala zlote serce. Powiedziala, ze da mi w prezencie 200 euro na plaszc zimowy bo przeciez w nic sie nie zmieszcze niedlugo. Powiedzialam, ze nie chce pieniedzy a plaszcz mam. Jest na mnie za duzy, szeroki, do kolan i bedzie idealny. Ona, ze do kolan to slaby, mam miec do kostek. Ja jej, ze do kostek nie zaloze napewno....wiec zaczela z innej strony, ze mam sie cieplo ubierac, ja ze wiem bo zmarzluch jestem i wiecznie mi zimno a ona, ze mi to moze byc zimno, wazne aby dziecku bylo cieplo, wiec powiedzialam, ze jak mi bedzie cieplo to i MOJEMU dziecku rowniez...zaczela sie smiac i poszla sobie. Jezusicku, moze przewrazliwiona jestem ale jej ton glosu powoduje, ze wyobrazam sobie jak sie do nas wprowadza i nie pozwala mi sie zajac wlasnym dzieciakiem..
#2569 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Od 16go to mamy 5ty. ![]() Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 11:41 ---------- Poprzedni post napisano o 11:38 ---------- Cytat:
![]() Mój ojciec też mnie gnębi. Ciągle słyszę, że jestem chuda, ostrobok, oszczędnie zbudowana. On to mówi niby żartem, ale mi to podnosi ciśnienie. I zawsze mu mówię, że tak ja przy 164cm i 50kg jest chuda, a te laski z tv co mają po 178cm i 48kg to są mniam - tak tak, oczywiście, męska logika. ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#2570 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() [QUOTE=Biricchina;14842257]Jutro się spytam gina jak to się liczy. Bo normalnie dzieląc na 4 to 4ty miesiąc zaczyna się od 16tc a nie od 12,13 czy 14. Zgłupiałam. QUOTE] Chyba drugi trymestr zaczyna sie wraz z 14tym tygodniem...tak myslę.
![]() |
#2571 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Moja matka wczoraj mi rzuciła hasłem, że jak ona będzie do mnie przyjeżdżać do dziecka, to dziecko będzie spało z nią. ![]() ![]() Niech trawi... żeby potem nie była zaskoczona. ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2572 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() Ja już nauczyłam się nie przejmować chociaż czasem ciężko jest. Parę dni temu wyprowadziliśmy się z wynajętego i mieszkamy właśnie u mojej mamy. W sobotę będziemy już u siebie i chociaż od listopada znowu remont to mam to gdzieś, będę siedziała w tym brudzie remontowym, przynajmniej spokojna będę ![]() Teściową olej i tak będzie tak jak Ty chcesz ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2573 |
Zakorzenienie
|
dzień dobry wszystkim
![]() basiak gratuluję ![]() ![]() ![]() ![]() co do ceny badań to mi lekarz mówił że przeprowadzane są dwa badania każde kosztuje pona 250 zł pierwsze jest po 12 tygodniu a drugie po dwudziestym, a to czy trzeba za nie płacić to zalezy od lekarza pozdrawiam ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2574 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ale jak nie widać to może być chłopak, albo dziewczynka. ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2575 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() Moj tez niby zartem mowi ale wiem, ze siedzi mu to oscia w gardle. Taki typ ![]() Cytat:
Rany jakbym slyszala teksty tesciowej o spaniu z wnusiem ![]() Ona nam tak psa zaczela rozpuszczac. Jestem pewna, ze dzieciaka nie pozwole. Bedzie wojna najwyzej ![]() Biricchina, na szczescie juz sie niedlugo wyprowadzicie i przestaniesz sluchac ![]()
![]() |
#2576 |
Rozeznanie
|
Dziewczyny a co myslicie o porodachw w wodzie? Jest taki wątek, ale troszke ....martwy.Ciekawi mnie wasza opinia, dzis mój mąz o tym napomknął i zaczęłam sie zastanawiać...
#2577 |
Zadomowienie
|
to ja się cieszę, że zarówno ze strony mamy jak i teściowej mam błogi spokój... żadnych telefonów, dobrych rad, komentarzy...
![]() |
#2578 | ||
Zadomowienie
|
basiak super, że wszystko ok, a najlepsze, że masz to już za sobą...
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() A ja mam od rana straszne hałasy nad głową - demolują nam dach ![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2579 |
Zadomowienie
|
Czesc mamusie
![]() Jak zdrowko? Brzuszki rosna? ![]() Ja melduje sie z nastepnym wymiarem ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2580 |
Zakorzenienie
|
witajcie.
nie wyspałam sie dzisiaj, bo po raz pierwszy obudził mnie pęcherz, a potem już zasnąć nie mogłam. nadrobiłam wszystkie posty. sporo piszecie ![]() ja też jeszcze nie noszę ciążowych ciuchów i pewnie długo nie będę musiała, bo w poprzednim roku spadłam z wagi z powodu życia w nieustającym biegu i remoncie. nie wymieniałam wtedy garderoby, tylko zaczęłam nosić paski, potem powoli odrabiałam braki, ale myślę, że sporo czasu upłynie, zanim przestanę się mieścić w spodnie. chociaż kto to wie... piszecie, że ludzie Wam od zawsze wagę wypominają, słyszycie, że jesteście grube. ja całe życie przeżywam taką traumę, ale w drugą stronę - że za chuda, że wiatr mnie porwie, że mnie w tramwaju robili... a teraz się zaczęły hasła - jak taki suchar da radę w ciązy i później. przykro jak cholera... czytam o tym usg prenatalnym i mam mętlik. to jest teraz stadnard? zapłacę lub nie, ale i tak mnie wyślą? chciałabym być w temacie przed pierwszą wizytą u gina, żeby wiedzieć o co mam pytać... |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:43.