|
Notka |
|
Wspólne odchudzanie Forum dla osób, które się odchudzają grupowo. Pamiętaj: diety muszą być zgodne z zasadami zdrowego odżywiania. Pisz o dietach powyżej 1000 kcal. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#2551 |
Przyczajenie
|
Dot.: Odchudzanie na zawołanie i Dieta Turbo PART II
Wzrostu 160 cm. Chciałabym zbić do 48kg, bo się nie mieszczę w żadne spodnie w udach.
Jak tak patrzę na zasady turbo, to gdyby ich ściśle przestrzegać, to nie ma bata zrzucę te 4 kg. W jednej turze albo w dwóch ![]() Najgorzej mi jest przestrzegać tych małych porcji. Nakładam normalne, jem po 3 plasterki sera czy tam szynki,jak jajecznicę to z dwóch jaj z czterema łyżkami soczewicy, jak owoce to po sztuce a nie po połowie. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2552 |
Raczkowanie
|
Oj Vavavoom...Niedowaga u Ciebie zaczyna się od 49,7 więc już jesteś na granicy wagi prawidłowej i niedowagi...W jaki Ty się chcesz rozmiar zmieścić? 34? 32? Chudzinko
![]() Ale Twoja sprawa jeśli czujesz że powinnaś? Pewnie uda Ci się już w pierwszej turze. I kto tu mówił o przestrzeganiu małych porcji? Z tego co przeczytałam na temat to jedynie się zaleca umiarkowanie w wielkości posiłków nie dla tego, żeby nie przesadzić z kaloriami ale dlatego, że sa często, wiadomo jak się człowiek obeżre w czasie jednego posiłku to nie za bardzo ma ochotę na kolejny po 2,5-3 godzinach, bo tak średnio wypada każdy posiłek ![]()
![]() |
#2553 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 17:50 ---------- Poprzedni post napisano o 17:44 ---------- Cytat:
![]() ![]() Może Tobie ta dieta właśnie po prostu nie pasuje? Lubisz produkty które są w niej dozwolone?To w sumie ważne- ja próbowałam Dukana 2 razy i niby schudłam trochę ale teraz mam taki wstręt do białek :| Tu bardzo bardzo pomagają mi różne orzechy, owoce i... majonez light ![]() Smakuje mi to wszystko i nie jest to dla mnie trudne po prostu. W jaki sposób "polegasz"? Masz słabość do słodyczy czy czegoś konkretnego? |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2554 |
Przyczajenie
|
Dziewczyny, same wiecie jak to jest, kiedy czujecie się bardzo niewygodnie w swoich ubraniach, spodnie cisną, wylewa się z nich
![]() Nie chcę bagatelizować tego co się dzieje, aby pewnego dnia obudzić się z nadwagą. A wiem, ze z moim obżarstwem to możliwe. Uczę się jeść te mniejsze porcje, kilka posiłkow dziennie. No i mam odwyk od drożdżówek ![]() Mam pytania do doświadczonych wizazystek: 1) jak to jest z tymi przyprawami? rzeczywiście można majonez light i musztardę? 2) czy tuńczyk może być w oleju? ![]() dziękuję za to, ze wogole mnie tutaj dostrzeglyście ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2555 |
Zakorzenienie
|
vovavoom,
Ja tuńczyka jem tylko w sosie własnym ![]() Musztardy nie jadłam a majonez light ale nie jem go dużo, tylko tak na smak. Ja "dobiłam" się właśnie wagowo jak zamieszkałam z TŻem- wspólne obiady, oboje lubimy makarony, pizze własnej roboty, MCDonaldsa ![]() Dodatkowo rano do pracy jemu robię kapki i sałatki a dla siebie już nie mam czasu więc też- tu pączek, tam drożdżówka ;\ Ale teraz robimy sobie jeść oddzielnie i nawet nie narzeka ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2556 |
Raczkowanie
|
Vavavoom
Ja jadłam i tuńczyka w oleju i z wody i w sosie własnym i, i chudłam ![]() Co do musztardy i majonezu to fakt jeść można, dodam tylko że musztarda pomaga w zbijaniu tłuszczu więc ilekroć jem szynkę to z musztarda, choć lubię to mi już bokiem wyłazi ![]() A majonez light? Może być ale tylko jako dodatek do sałatki z tuńczyka (przynajmniej z tego co przeczytałam w opisie diety Turbo) tak że nie przesadzałabym A ja z waga miałam tak, że po prostu nie schudłam po ciaży, pod koniec miałam 87kg na liczniku, kiedy urodziłam waga spadła do 78kg i tak przez 3 lata bujała się od 71 do 78, a ja głupia się oszukiwałam, że tak jak inne samoistnie schudnę, pewnie brak czasu na regularne posiłki w tym nie pomagał, zazwyczaj pierwszy jadłam ok 14:00 a ostatni? Kiedy dziecko zasnęło a ja w końcu mogłam posprzatać i zjeść czyli ok 22:00-23:00. Na pewno nie zawiniło to co jadłam, bo nie lubię fast foodów, a paczka ostatnio jadłam 2-2,5 roku temu nie mówię już o słodkich bułkach, po prostu nie lubię, ale lubię niestety gotować. Ale już zmieniłam nawyki żywieniowe, teraz kiedy mam przerwy między turami, wmuszam w siebie regularne posiłki, zaczynajac od śniadania, zrezygnowałam z ziemniaków całkowicie, jem tylko chleb razowy, ograniczyłam też ryż i makarony, a reszta jest taka sama jak przed dieta, w grudniu zrobiłam miesięczna przerwę i nie utyłam ani grama ![]() ---------- Dopisano o 21:32 ---------- Poprzedni post napisano o 21:28 ---------- A to Twój TŻ ma na prawdę dobrze z Toba, ja to jakaś wyrodna jestem he he, pomimo tego że od ponad 5 lat mieszkamy razem to kanapek, a tym bardziej sałatek mu do pracy nie robię...Zbyt by się rozbestwił he he, nawet prostsze posiłki nauczyłam go robić, bo kiedy ja idę do pracy to on musi wykarmić rodzinę (w sensie robić obiad dla synka) he he
![]() |
#2557 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Hehe ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() A teraz muszę dbać o siebie sama ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2558 |
Raczkowanie
|
He he Czikicziki, mój też tak ma. Ma 180cm a teraz no mogę powiedzieć że w końcu przytył trochę bo zawsze mniej niż 70kg ważył, teraz co prawda dobił 70kg, ale dalej chudziutki, a je to co mu się żywnie podoba. A o słodyczach i przekasce po północy to już nie mówię, bo aż mnie skręca wrrr...
![]()
![]() |
#2559 |
Raczkowanie
|
Witam Was.
Czy można gdzieś poczytać na temat diety Turbo, chodzi konkretnie o wszystkie zasady i ogólny opis tej diety. Proszę pomóżcie. Będę bardzo wdzięczna. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2560 |
Zakorzenienie
|
Poszukaj w google, na forach dużo dziewczyn podaje linki do jej ściągnięcia w pdfach, jest też sporo opisów. Trochę wysiłku
![]() Edytowane przez czikicziki Czas edycji: 2011-02-21 o 12:07 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2561 |
Raczkowanie
|
Witam was dziewczynki! Przeczytałam już chyba wszystkie wątki o ONZ i TURBO i postanowiłam spróbować
![]() ![]() ![]() ---------------------------------------------------------------------- wzrost-155cm waga- 65 kg ![]() ![]() Edytowane przez kasienkam21 Czas edycji: 2011-02-21 o 12:30 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2562 |
Przyczajenie
|
Witaj kasienkam21! Jestem z Tobą -też dopiero zaczęłam.
Muszę się przyznać, że wczoraj zawaliłam- wieczorem przyszedł mój chłopak i musiałam spróbować physalisu , który mi kupił. Ale tylko dwie kulki, także nie było tragedii ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2563 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Mam pytanie do dziewczyn, które już długo są na TURBO. Chodzi mi o to czy można jeść żółty ser ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2564 |
Raczkowanie
|
Witaj Kasienkam21
Można jeść żółty ser oczywiście jest on w grupie drugiej zdaje się (i chyba w 4) ja mam go w tabeli i jestem tego pewna ![]() Powodzenia i badź cierpliwa, po 10 dniach na pewno zobaczysz pierwsze efekty ![]()
![]() |
#2565 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#2566 |
Raczkowanie
|
Kasienkam21
Ja w grudniu zrobiłam sobie przerwę na cały miesaic i nic. A wiadomo jakie pokusy czekaja na święta ale pomimo tego nie przytyłam ani o gram. Ale to tylko miesiac. Teraz jestem już u schyłku ostatniej tury, która doprowadzi mnie do wagi docelowej, w prawdzie już pewnie zrzuciłam te 0,2 kg bo warzyłam się chyba w 3-4 dniu diety a teraz mam już 7 ale mam zasadę ważę się 2 razy na turę, więc poczekam te 3 dni ![]() Ale nie oszukujmy się, jeśli mamy liczyć na jakieś efekty i brak powrotu do starej wagi (choć bez przesady w moim wypadku to niemożliwe żebym choćby w połowie się nie zorientowała że coś jest nie tak) trzeba jednak trochę zmodyfikować to co będziemy jadły 'PO'. Ja zrezygnowałam z ziemniaków całkowicie, po prostu się odzwyczaiłam, jem częściej i mniej. Ograniczyłam, choć nie wykluczyłam makarony i ryż, oraz przestawiłam się na ciemne pieczywo. A słodkości? No cóż nigdy nie jadłam w przesadnych ilościach, to moje szczęście ![]() Lepiej zapobiegać, niż potem znowu męczyć się przez kilka miesięcy ![]()
Wzrost: 1,7m Waga poczatkowa: 78kg Cel: 60kg OSIAGNIĘTY!!! (24.02.11) OBECNIE: 58kg Edytowane przez D0tty Czas edycji: 2011-02-21 o 17:22 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2567 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() Ja już zakończyłam drugi dzień dietki i czuję się ok ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2568 |
Raczkowanie
|
A ja mam już dosyć!!! DOSYĆ!!!
Najgorsze w mojej reakcji na Turbo jest chyba tylko to że prawie co turę mam miesiaczkę!!!. Strasznie się przestraszyłam wcześniej, ale byłam u lekarza i ten mi wszystko wyjaśnił, o przyspieszonym metabolizmie i zależności między tym a przyśpieszona menstuacja. Ale to co dziś przeżywam to jakaś rzeźnia normalnie! ![]() ![]() Kasienkam21 Jeśli zależy Ci bardziej na gubieniu centymetrów to może wspomagaj dietę ćwiczeniami? To zawsze pomaga, lepiej niż sama dieta. Wiem że na Turbo wskazane sa takie wysiłki jak 45 min spacer, ale nic się nie stanie jak przez 15 minut poćwiczysz brzuch, pośladki albo ramiona, wedle potrzeby. Ja ćwiczę brzuch (po ciaży jest istna tragiedia ![]()
![]() |
#2569 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
![]() |
#2570 |
Przyczajenie
|
dzień 4- zawalony
![]() ![]() zjadłam na posiłek 2 z 2 strasznie dużo orzechów ziemnych i pistacji ![]() ![]() może z 200 g ![]() Ogólnie czuję się na tej diecie strasznie duża, obrzmiała jakaś. No na wadze rano była zwyżka. Smutno mi, czy na kogoś jeszcze turbo nie działało? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2571 |
Przyczajenie
|
Witam wszystkie ONZtowiczki
![]() ![]() ![]() Edytowane przez Nessy23 Czas edycji: 2011-02-22 o 21:33 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2572 |
Raczkowanie
|
Vavavoom
No spokojnie to dopiero 4-ty dzień, mi, jak z reszta wcześniej pisałam też w środku nawet skakała waga, dlatego postanowiłam się ważyć 2 razy na turę bo bym już daaaawno posłała w diabły dietę. Zrobisz coś dla mnie? Nie waż się aż do końca, zważ sie dzień po diecie jeśli wtedy nie zobaczysz różnicy to spróbuj czegoś innego. A co do orzechów, to moga powodować lekkie wzdęcia, ogólnie sa ciężko strawne, tak że jeśli jesz na któryś posiłek orzechy to dobrze by było żaby kolejny był lekko strawny np z grupy 3 ![]() Kasienkam21 45 min na steperze fiu fiu ja to na poczatku ledwo dawałam pół godziny rady. Ja ćwiczę Tamilee Webb serie na brzuch, po 15 min, można co drugi dzień, ale ja ćwiczę 6 dni w tyg. Synek strasznie lubi te moje wygibasy na podłodze i mnie przedrzeźnia więc nie przeszkadza i mamy 15 min 'ćwiczeń' wspólnych (oczywiście kiedy ma ochotę he he) Nessy23 Powodzenia w dietowaniu obyś wytrwała ![]() Dobranoc wszystkim ![]()
![]() |
#2573 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ja gdy ważyłam się w 4 dniu bodajże- waga ani drgnęła... a wszystko robie dokładnie tak jak trzeba więc się wtedy mocno podłamałam. I w sumie też nic nie czuła za bardzo. A teraz to nie wiem jeszcze... jutro mam 10 dzień więc jutro się zważę i napiszę ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2574 |
Zadomowienie
|
kurcze a ja dzis zemdlalam,nie wiem od czego to eh:/
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2575 |
Raczkowanie
|
Jupiii
![]() ![]() ![]() ![]()
waga początkowa-65,5 kg jest-65 kg cel-60kg ![]() ![]() Małymi kroczkami do przodu Edytowane przez kasienkam21 Czas edycji: 2011-02-23 o 09:13 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2576 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
![]() |
#2577 |
Przyczajenie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2578 |
Raczkowanie
|
Na poczatku diety mozesz czuc oslabienie, to wynik zmiany zywienia i brdak cukru. Mi na samym poczatku krecilo sie w glowie czasem i dostawalam szybciej zadyszki, dlatego zaleca sie przy tej diecie jedynie 45min spacerow , oszczedzaj sie na poczatku, ogranicz cwiczenia. Po jakims czasie powinno Ci przejsc. Jesli jednak omdlenia wroca radzilabym zastosowanie lagodniejszej diety
![]() |
#2579 |
Raczkowanie
|
Miała 5 kg do zrzucenia, 4 poszło a teraz zaczyna drugą turę
![]() ![]()
![]() |
#2580 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:36.