|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#2551 |
Rozeznanie
|
Dot.: Rozmowy w toku... Zawital do nas bocian :)
a ja jednak jeszcze czekając na męża podgoniłam pracę w kuchni... ale mam już dosyć.. zmykam....
Dobranoc dziewczynki, spijcie smacznie i zdrowiutko....
#2552 |
Raczkowanie
|
Ostatnia bab w piekarniku....(już padam na pyszczek- poszalałam dziś za dużo)
Bilans dnia - 2 biszkopty(masy zrobie jutro) kruche z owocami plus dwie baby ... No i 15 pisanek z czego 12 ozdobionych a nie tylko ufarbowanych ![]() łapki mam całe z super glue(tylko nim moglam przymocowac takie błyszczące kwiatuszki do jajek) mam nadzieje z sie szybko wykruszy.. A co tam pochwale sie moimi dziełami (ostrzegam że nie mam absolutnie żadnych talentów artystycznych ![]() ![]() A oprócz pisanek, bedąc w supermarkecie po seler ![]() a na punkcie tygryska mam fisia jak wcześniej z żyrafą ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2553 |
Zakorzenienie
|
śliczne
![]() super ![]() ja tez mialam ozdabiac ale nie mam sily, tż też pojdzie sam, az mi dziwnie bo co roku ja chodzilam. Dzien Dobry Zajączki ![]() Na poczatku Zdrowych,Spokojnych,Rados nych Świąt i Smacznego Jajka AAAAlle mialam noc już tż chciał mnie wieść na pogotowie. Bolał mnie cały brzuch na dole, bardzo mocno i plecy do tego, mialam lekką biegunkę i wymiotowałam , ale poczekaliśmy 3 godzinki, zrobił mi herbatki, wypilam i ustało , brzuch dalej bolal ale juz slabiej tak ze moglam zasnac. Dzis sie obudzilam i znowu caly papier czopa różowego , więc u mnie on porodu chyba nie zwiastuje skoro juz 2 tydzien odchodzi, fakt faktem nie az tak jak przez ostatnie 2 dni ale jednak od 2 tygodni sie z nim mecze. ---------- Dopisano o 07:41 ---------- Poprzedni post napisano o 07:40 ---------- aha no i oczywisci dresik-wypas.
![]() |
#2554 |
Zadomowienie
|
widzę, darusia, że też spać nie możesz
![]() kurde ja to ostatnio się budzę o 7 standardowo... śliczniusi dresik... no i pisanki też, kurczę, że też ci się tak chciało. podziwiam ![]() dziewczynki: Wesołych i zdrowych Świąt, smacznego jajka w miłej rodzinnej atmosferze i oczywiście mokrego dyngusa! ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2555 |
Zakorzenienie
|
zle sie czuje, czuje ucisk na samym dole plecow i ciagly na brzuch, boze jak ja wam wspolczuje miesiaczkowych boli juz wiem jak to jest
![]() |
#2556 |
Rozeznanie
|
Cześć dziewczynki...
A ja znowu nie mogłam w nocy spać , oszaleje ![]() ![]() ![]() Ok. godz. 3.00 zrobiłam się nieziemsko głodna więc wstałam i wpałaszowałam 2 rybki w sosie pomidorowym ( własnej roboty )... zaraz pewnie wstanie mała więc pomalujemy jajeczka i pójdziemy poświęcić święconkę.. wczoraj szkrabik zapytał czy do koszyczka może włożyć swoja krówkę, bo ona jest taka śliczna i by pasowała.. mała modelka z niej.. ![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 08:42 ---------- Poprzedni post napisano o 08:39 ---------- Darusia kochanie trzymaj się.. coś ta końcówka ciąży to u Ciebie jakaś koszmarna... bo kurczę gdyby wywołali Ci poród w 1 umówionym terminie, wszystko byłoby ok.. a tak to się kobietko tylko męczysz.. wiadomo, że im, dzidzia dłużej w brzuszku mamusi to lepiej, ale to co Cię teraz dopada to naprawdę szok.... ---------- Dopisano o 08:43 ---------- Poprzedni post napisano o 08:42 ---------- Darusia a może ten ból pleców i brzuszka, ciągle odchodzący czop.. to zwiastun porodu...
#2557 |
Zakorzenienie
|
ano niestety kochana, 8 miesiecy idealnych to widocznie za duzo.
Mamuśki kurcze czy wy przed 1 porodem czulyscie taki bol jak na miesiaczke? i ucisk mam na tyl plecow, na sam dol, bola mnie, mam tak od wczoraj w nocy ---------- Dopisano o 08:45 ---------- Poprzedni post napisano o 08:44 ---------- skorpioniq zastanawiam sie nad tym wlsnie, bo wczesniej odchodzil tak po malutku ten czop a dzisiaj jak rano poszlam do lazienki to juz w drodze poczulam ze cos wycieklo a w kibelkq mialam caly papier taki rozowy.
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#2558 |
Zadomowienie
|
Na sam początek
Zdrowych Wesołych Świąt, smacznego jajka i mokrego dyngusa ![]() Karolinko ciesze się strasznie że wyniki dobre Daruś a może te bóle to są skórcze porodowe tylko Ty je inaczej odczuwasz? Ja słyszałam że podobno przy skórczu strasznie boli kręgosłup właśnie z dołu. Kasiu kochana wypocznij teraz w święta i nie przepracowywuj się, musisz się oszczędzać koniecznie. Sho śliczne pisanki, my nigdy nie ozdabiamy bo jesteśmy antytalentami, dzidzia może jak będzie troszkę starsza to będzie się tym zajmowała ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2559 |
Zakorzenienie
|
nie mam pojecia kochana, generalnie caly czas czuje bol plecow na samiusienkim dole i takie spiecie brzucha jakby z bolem na dole
![]() |
#2560 |
Wtajemniczenie
|
Darusiu ja myśle że ten ból zwiastuje końca początki....
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2561 |
Zakorzenienie
|
Darusia myślę, że musisz być nastawiona, że to lada moment nastąpi.
Wyobraź sobie, że ja właśnie miałam bóle tylko w dole brzucha i w dole pleców, niżej krzyża. I te krzyżowe bóle były gorsze od tych w podbrzuszu. Nikt w szpitalu nie dał mi rodzić, bo niby skórcze porodowe muszą iść od góry brzucha do dołu. Ja takich nie miałam. Nawet na KTG rysowały się skórcze tylko z dołu, więc nikt mi nie wierzył. To samo miałam przy drugim porodzie. Wody mi już się sączyły, a bóle miałam tylko w dole i w krzyżu. Byłam wtedy całą noc w szpitalu przez te sączące się wody. Męczyłam się 18 godzin w tych bólach i nikt mnie nie wziął na porodówkę. W nocy miałam częste skórcze. Poszłam do położnej po znieczulenie, ale ta mi nie wierzyła i dał mi czopka Paracetamolu ![]() Dopiero lekarz jak mnie zbadał, to był w szoku, bo miałam pełne rozwarcie. No a bóle tylko w dole i w krzyżu. A więc Darusia trzymaj się kochana, bo to co opisujesz bardzo pasuje do tego, co ja miałam ![]() Aha! Jeszcze dopiszę, że jak mi zaczęły wody odchodzić, to w pierwszej ciąży lały się jak z kranu i wiedziałam, że to są wody. Ale w drugiej ciąży zaczęło mi się sączyć, pokapywać i to nie było wodniste, tylko śliskie, właśnie jak czop. Tak zaczęło mi pokapywać, sączyć się ok. 16.00 podczas zakupów ![]() A więc podobnie masz teraz Darusiu. Edytowane przez Weronisia Czas edycji: 2010-04-03 o 10:39 |
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#2562 |
Zadomowienie
|
Witajcie kochane!!!
Zalaczam zyczonka na Swieta ![]() Ja dzisiaj sie lenie na calego. Pogoda jak narazie wyglada super wiec moze jakis spacerek sobie urzadzimy ![]() She sliczne pisanki!!! A ten dresik przeslodki ![]() Darusia ja tez cos czuje ze zaczynasz rodzic ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2563 |
Zakorzenienie
|
kochana ale ja nie czuje zadnych skurczy wiesz? ja czuje ten bol plecow i bol podbrzusza-chociaz to juz slabiej, ale nie czuje skurczy zadnych;/
nie wiem co mam robic;/ jechac na ip czy dac jeszcze spokoj;/
![]() |
#2564 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ja upiekłam babę i mazurek i kręgosłup mi pęka, nie mówiąc, z ebrzuś sie spinał, ehh ostatnie święta w ciąży ![]() She odwaliłas kawał dobrej roboty ![]() Darusia zgadzam sie z dziewczynami, ze to już ![]() Karolinko dziękuję skarbie ![]() I dziękuję wszystkim za życzonka, ja wczoraj wstawiałam,ale raz jeszcze wklejam ![]() ![]()
![]() |
#2565 |
Zakorzenienie
|
ale to mozliwe kochane? zeby nie czuc zadnego skurczu tylko upierdliwy bol plecow i na dole tak jak na okres ale tez nie zawsze, jak teraz siedze to nie czuje pewnie jak wstane to poczuje znowu
![]() |
#2566 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wklejam Wam moje dzieła, zaraz wylądują na stronce ![]()
![]() |
#2567 |
Raczkowanie
|
Wesołych świąt
Wesołych świąt dziewczynki!!!!!Zdrowych wesołych, słodkich słonecznych!!!!
Ja dziś wykańczam ciasta i siebie ![]() Pewnie nastepny raz zajże już w tygodniu...bo w końcu święta to czas z rodzinką nie kompem ![]() Darusia ty lepiej jedz do lekarza i sprawdz...bo ostatnią rzeczą jaką chcesz to zamartwiać się całe świeta, czy to już czy nie już.... lepiej sprawdzić i wszystkiego się dowiesz.... Buziaki wszystkim!!!!! ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2568 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Wesołych świąt
no wlasnie chyba dzis nie przyjmuje jednak, bo nie moge sie dodzwonic.
![]() |
#2569 |
Zakorzenienie
|
Darusiaa jeśli to co ci leci się nie nasila i nie masz skórczy, to nie śpiesz się do szpitala.
Pamiętaj, że jeśli mało się ruszasz, to skórcze tak szybko się nie pojawią, a w szpitalu będą ci kazali chodzić po korytarzu, żeby skórcze się pojawiły same. W domu więcej się ruszaj, spaceruj, to wszystko się rozpocznie jak należy i nie będą cie męczyć w szpitalu. |
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#2570 |
Zakorzenienie
|
no wlasnie nie jade na razie nigdzie, problem w tym ze ja nie czuje zadnych skurczy;/
![]()
![]() |
#2571 |
Zakorzenienie
|
Darusiaaa jak będziesz rodzić, to na pewno bedziesz wiedzieć od razu, że to to
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2572 |
Zakorzenienie
|
mnie sie cs wydaje ze chyba jeszcze nie
![]() ![]()
![]() |
#2573 |
Zakorzenienie
|
Dziewczyny
![]() jestem i żyję, wszystko jest w porządku, nie miałam internetu Warszawie i teraz po powrocie dopiero Was mogę nadrobić ![]() Powiedzielismy rodzicom moim - i zaraz wszystko opiszę ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2574 |
Zakorzenienie
|
opisuj opisuj !!!!!!
![]() |
#2575 |
Zadomowienie
|
darusia, nieźle z tym twoim czopem i bólami..... pewnie urodzisz w święta, bo to zawsze tak jest jak na złość
![]() irsin, pisz dziewczyno ![]() a ja się pochwalę moim bęcusiem, bo mi się wydaje że od ostatniej foty podrósł i to zaznaczam, że fota robiona rano, a więc brzuchol nienajedzony ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2576 |
Zadomowienie
|
Irsin no nareszcie!!! Juz sie o Ciebie zamartwialam
![]() Darusia rozwalasz mnie z ta koncowka twojej ciazy ![]() Metropolitan brzuszek faktycznnie urosl ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2577 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Karolinko no pewnie, że urósł, teraz bedzie coraz szybciej, ja miałam tak samo i jaki jest cudowny okrąglutki!!! Mnie też się wydaje, że będzie synuś ![]() Irsin no nareszcie! Czekamy na opowieść ![]() Darusiu Ty się w tej końcówce namęczysz, mógłby maluch już wyjść!
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#2578 |
Zakorzenienie
|
Kasiu cierpliwosc ? hm... nie jestem cierpliwa, jestem wkurzona juz tymi wszystkimi dolegliwosciami ale nic nie poradze na nie, po prostu sa, koncowka ciazy jest dla mnie fatalna i niestety tak ja zapamietam, nie lubie byc w ciazy:P
za to ten skarbuś wynagrodzi wszystko ![]() ![]() ciekawi mnie jak wyglada, czasami sie zastanawiam czy dam rade, ale jak nie ja to kto, co nie?;D TŻ bedzie w pracy, a my z Kacperkiem czy kimkolwiek kto siedzi w moim brzuchu bedziemy sobie radzic i sie uczyc siebie nawzajem ![]() ---------- Dopisano o 21:05 ---------- Poprzedni post napisano o 21:04 ---------- IRSIN WZYWAM CIE!!!! ![]() Prosze nam natychmiast opowiedziec jak w domku.
![]() |
#2579 |
Zakorzenienie
|
Juz przyzwalas
![]() No wiec powiedzielismy dzisiaj bo juz zrobilam z tego taka wielka tajemnice ,ze zaczelo sie robic strasznie. Tomek powiedzial moim rodzicom,ze beda po raz drugi dziadkami , a my szczesliwymi rodzicami. Nastala cisza chwilowa, powiedzieli,ze sie domyslali o co chodzi - siostra sie rozplakala, ale ona wiedziala juz wczesniej ![]() Usciskali nas, zapytali co planujemy, powiedzieli,ze wszystko nie pokolei i ze bez slubu to budowanie zycia na piasku itp,ale powiedzieli rowniez ,ze to nasze zycie i my decydujemy. Spodziewalam sie,ze bedzie gorzej ![]() Aha i moja mama palnela,ze nie mam meza, domu i pracy i Tomek sie wkurzyl strasznie i powiedzial jej zeby go nie obrazala bo on mnie kocha i jest moim partnerem itp. ![]() Pozniej powiedziala mu,ze cieszy sie,ze stanal w mojej obronie. Tato na razie sie wyciszyl i chyba musi dojsc do ladu ![]() Ulozy sie, mam nadzieje ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2580 |
Zakorzenienie
|
no kochana, bedzie dobrze!!!!!
i tak nie jest zle prawda? myslalas ze bedzie gorzej, a tutaj wielkie brawa dla twojego tż, bo jednak mama zle sie wyrazila troszke...ale zaloze sie ze spadl ci kamien z serca ze juz wiedza prawda? ja swoim powiedzialam od razu, tez byli w szoku bo nie wiedzieli ze sie staramy ale bylo dobrze, nie rozplakali sie i nie usciskali mnie od razu, ale nic zlego nie powiedzieli ![]()
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:36.