|
Notka |
|
Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#2551 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Wiosną świętujemy roczki, zatem mamy pierwsze kroczki-marcowo-kwietniowe mamusi
co do pracy po studiach to ja też uważam, że to nie jest argument jeżeli ktoś nie ma środków do życia.
Co do miasta....u mnie też nie ma jakichś zakładów produkcyjnych ![]() ---------- Dopisano o 09:19 ---------- Poprzedni post napisano o 09:15 ---------- no ale trzeba się zastanowić nad tym, że to nie powinno polegać na "zachwycie", że dostanie się 1000 zł wypłaty....tylko jakie każdy ma realne koszta z tym związane....ja gdybym miała jak a w zasadzie z kim zostawić dziecko to pewnie bym to zrobiła i poszła do pracy ale sorry jeżeli mam płacić 650 zł za prywatny żłobek (Klub Malucha) a zarabiać 1000 zł to zostaje 350 zł....mieszkam na "odludzi" u mnie w mieście więc chociażby bilet miesięczny autobusowy kosztuje ok.60 zł czyli wychodzi mi na rękę niecałe 300 zł...oł jeee... |
![]() ![]() |
![]() |
#2552 | ||
Zakorzenienie
|
Dot.: Wiosną świętujemy roczki, zatem mamy pierwsze kroczki-marcowo-kwietniowe mamusi
elo
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() aha, jak zaczynałam prace to pracowalam na 1/2 etatu i dostawalam na reke okolo 500zl z czego 360 placilam za studia i wcale nie uważałam, że mi się nie opłaca pracować.
Live long and prosper Edytowane przez anya_krk Czas edycji: 2010-04-28 o 08:36 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2553 |
Zakorzenienie
|
no a jak dla mnie nie bardzo...bo jeżeli za niecałe 300 zł mam nie widzieć przez 3/4 dnia mojego dziecka to trochę marna "zapłata"
Zresztą ja już sobie daruję ten temat....Ja już nie raz pisałam, że gdybym miała trochę inaczej życie (swoje i nie tylko)poukładane i miała możliwość lepszą to do pracy bym poszła...szczególnie jeżeli moja pensja na czysto byłaby większa niż te 300 zł ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2554 |
Zakorzenienie
|
Ja tez bym nie poszla do pracy jesli mialoby mi zostawac z wyplaty 300 zl a reszte mialabym oddawac na zlobek i dojazdy i mialoby mnie nie byc wiekszosc dnia
![]() No ale kazdy robi jak uwaza ![]() U nas pogoda sie popsula....niebo zachmurzone choc juz sie duzo przejasnilo, chlodno sie zrobilo. Wcinam jajecznice z pomidorami bo mialam smaka ale jakos mi nie podchodzi z tymi pomidorami ![]() Edytowane przez buziaczekk Czas edycji: 2010-04-28 o 09:16 |
![]() ![]() |
![]() |
#2555 |
Zakorzenienie
|
U nas pogoda to wczoraj była calkiem do
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2556 |
Zakorzenienie
|
300 zł za nie widzenie dziecka większość dnia to za mała cena, wybaczcie ale wolę nic nie robić, niż marnować czas i siły na pracę za 300 zł po opłaceniu żłobka
musiałabym na głowę upaść żeby tak robić co innego jak ma się rodzinę która za free zostanie z dzieckiem to wtedy za 800 zł bym poszła, ale za 300 zł? to wyjątkowo nieopłacalne
#2557 |
Zakorzenienie
|
u nas ładnie, wczoraj też tylko momentami wiało a wieczorem się zachmurzyło.
![]() |
#2558 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dlatego ja wrocilam do pracy bo powiedzmy ze mialam Dawida z kim zostawic bo z tz pracujemy na zmiany a te 1,5 godziny pomiedzy zmianami to byla z Dawidem moja mama ale raz sie zdarzylo ze nie mogla byc to Dawid byl u sasiadki....ja osobiscie nie jestem za zlobkami a juz wogole dla malenkich dzieci, dopiero dziecko moge dac do przedszkola jak bedzie mialo te 3 lata...no chyba ze mialabym jakas bardzo dobrze platna prace i taka ktora bym lubila to wtedy z ciezkim sercem bym przemyslala kwestie zlobka Pogoda sie poprawia ![]() ![]() Edytowane przez buziaczekk Czas edycji: 2010-04-28 o 09:41 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2559 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ja też jestem zdania, że mieć 300 zła nie mieć to duża różnica i jeszcze trzeba wziąć pod uwagę nabywane doświadczenie i nabywany staż (emerytura) etc. wiadomo, że każda mieszka gdzie indziej itd.itd., ale prawda jest zawsze jedna dla wszystkich JAK KTOŚ MUSI to pracuje, jak nie musi nie pracuje czy to za 300 zł czy za 1000 zł czy za 5000zł bo ja też mogłabym zostać w domu, gnieść się u mamy, liczyć że Mąż zarobi, ale ja uważam że MUSZĘ więc pracuje za swoją też uważam marną wypłatę jak na "niewidzenie" dziecka 3/4 dnia ---------- Dopisano o 10:44 ---------- Poprzedni post napisano o 10:42 ---------- u mnie sa dwa żłobki dla dzieci OD 1,5 roku i ja osobiście jednak wole tę opcję niż opiekunkę w wieku mojej mamy lub starszą która posadzi Kaję przed tv albo zabierze na dwór i "baw sie dziecko samo" wiem co mówię, bo mam massssę kolezankę " z nianiami" |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2560 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#2561 |
Zakorzenienie
|
jednym słowem przyjmijmy, że te co nie pracują to im się poprostu nie chce a dziecko jest "wykrętem" i tyle
![]() W końcu kawa ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2562 |
Zakorzenienie
|
nie
Edytowane przez gabriellao0 Czas edycji: 2010-04-28 o 09:58 |
![]() ![]() |
![]() |
#2563 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2564 |
Zakorzenienie
|
gabi gdybyś Ty miała robić za 300 zł nie starczyłoby Wam nawet na ratę kredytu
a co dla jednych marne dla innych kokosy
#2566 |
Zakorzenienie
|
tak czy siak na nic by nam moja pensja nie starczyła
Mąż zarabia na wszystko, ja na jedzenie tylko ![]() a w tym miesiącu to i tak pozyczyliśmy już 900 zł a chyba i tak nam do 10tego braknie ![]() ---------- Dopisano o 10:52 ---------- Poprzedni post napisano o 10:51 ---------- droga Alinko zaczynałam pracę 5 lat temu (no może 5,5 roku temu) wiesz ile zarabiałam pierwsze pół roku??? miałam 1/2 etatu i pensje 320 zł na rekę!!! więc dobrze wiem o czym mówię! |
![]() ![]() |
![]() |
#2567 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
#2568 |
Zakorzenienie
|
gabi - ja mam o kilka latek mniej niż Ty a pracę zaczynałam 4 lata temu...zarabiałam jakieś 500 zł na całym etacie (dokładnie to była umowa zlecenie), potem pracowałam po 260h za 1300 zł...więc o tych "marnych" zarobkach możnaby podyskutować.Zresztą wydaje mi się, że to nie ma sensu bo żyjemy w nieco innych realiach
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2569 |
Zakorzenienie
|
jeden żłobek przyjmuje od "po macierzyńskim" ale jest to żłobek pomocy społecznej czyli niby dla biednych
dwa inne są przy przedszkolach i się nazywają "oddział żłobkowy" i biorą dzieci 1,5roczne czyli tak jak Kaja od września 2010 może iść zapisy są zawsze w marcu danego roku a dziecko idzie od września |
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#2570 |
Zakorzenienie
|
u nas chyba też do tego jedynego żłobka od skończonego roku przyjmują
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2571 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]()
![]() |
#2572 |
Zakorzenienie
|
u nas nie ma prywatnych żłobków
za duzo roboty są tylko prywatne przedszkola od 3 lat |
![]() ![]() |
![]() |
#2573 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
my z Aliną jesteśmy młodsze, co za tym idzie doświadczenie prawie zerowe więc nikt nas nie przyjmie do pracy za 2 000 tyle to u mnie może wyciągnąć facet bez kwalifikacji ale narobić się musi a kobiety tylko do marketu do sprzątania znajoma u komornika pracowała 4 lata, doświadczona w tym co robi a dostawała minimalne wynagrodzenie czyli jakoś koło 1000 zł, zero podwyżek a praca nie łatwa, 8h latania, szukania akt, noszenia kupy akt co ważą z 15 kg (ja na początku myślalam że mam staż biurowy, a okazało się że to bardziej fizyczna praca niż biurowa, nawet śniadania nie ma kiedy zjeść a nogi do dupy wchodziły)
![]() |
#2574 |
Zakorzenienie
|
zaczynałam tez bez doświadczenia i nie za wysoka pensję
|
![]() ![]() |
![]() |
#2575 |
Zakorzenienie
|
A właśnie...dzisiaj w Kawa czy herbata (chyba tam
![]() ![]() ---------- Dopisano o 11:05 ---------- Poprzedni post napisano o 11:03 ---------- ale jak już zanka pisała nie miałaś wtedy rodziny i dziecka... |
![]() ![]() |
![]() |
#2576 |
Zakorzenienie
|
nie chce mi się o tym już pisać
zmęczyłam się ![]()
#2577 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#2578 |
Zakorzenienie
|
milion procent prawdy
ps. nie miałam rodziny i Męża z "extra wypłatą" ![]() więc na jedno wychodzi ---------- Dopisano o 11:16 ---------- Poprzedni post napisano o 11:15 ---------- Kaja wstała idę |
![]() ![]() |
![]() |
#2579 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
czy na jedno to bym polemizowała ![]() co do tych "artystów" to po co ich zapraszają, żeby pieprzyli takie bzdury....program jest dla "normalnych" ludzi więc to jest inny świat ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2580 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:10.