|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2551 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Wychodzą maluszki, my gubimy brzuszki- Mamusie Lipcowo-Sierpniowe 2010 cz. VIII
justynacz
ciesze sie ze u ciebie ok marta nie strasz, bylam na zakupach i nabylam krem do stop i dzis mam zamiar sie upiekszyc w tych rejonach komlepksowo
|
#2552 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Wychodzą maluszki, my gubimy brzuszki- Mamusie Lipcowo-Sierpniowe 2010 cz. VIII
Ja nie mam problemu z malowaniem paznokci u stóp.
Teraz mam taki ostry czerwony kolor ale mam ochotę na taki ciemno wiśniowy
|
#2553 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2554 |
|
Zakorzenienie
|
Lakier pól biedy, ale prosto pomalować małe paznokcie to wyczyn
Tez zrobiłam kompleksową pielęgnacje moczenie, peeling, nawilżenie, odzywka i lakier. Dobrze, że na stopach lakier trzyma się znacznie dłużej niz na dłoniach. |
|
|
|
#2555 |
|
Zakorzenienie
|
caprica
zapamietam marta ja mam wlasnie turkus od 2 lub 3 tyg ale marzy mi sie cos nowego
|
#2556 |
|
Zakorzenienie
|
O turkus super! Ja mam teraz fuksje.
|
|
|
|
#2557 |
|
Zakorzenienie
|
Lazurowa - wiem jak to jest z kasa...ja na szczescie wiekszosc dostalam, ale kosmetyki i butelki tez troszke kosztowaly, w razie co zawsze moge pomoc w miare moich mozliwosci
![]() Dzis rodzice robili mi zakupy z listy chemia i spozywka, kilka par majteczek i koszula nocna, oraz taki komplecik do spania i 450zl poszlo nie wiem na co....no ale mam na jakis czas spokoj bo pozniej jak mala bedzie to bede miec zglowy takie wieksze zakupki
______Karolinka i Iruś______ Nasz ślub-08.09.2007 ...Anastazja-ur.07.07.2010.... http://s6.suwaczek.com/20070908640517.png...Nasz Aniołek...20.08.2009... http://www.suwaczki.com/tickers/bl9cuay3rd5gps6p.png |
|
|
|
#2558 |
|
Zakorzenienie
|
Anoxa, ale Ci ładnie w grzyweczce
. I te brązowe włoski bardziej mi się podobają .My byliśmy w kinie, na Zaćmieniu, ale mnie nie porwał. A Ł. się wkurzał tylko, bo te wahania Belli co do uczuć i jej zachowanie go zabiły . Jak ja go za to Kocham . On wie co czuje, i to jest dla Niego siła i magia ponad wszystko. I nie potrafi zrozumieć, że u innych ludzi bywa różnie .A teraz dla odmiany siadam do zadań
|
#2559 |
|
Zakorzenienie
|
Ja dźwigam nogę, zakładam na drugie kolano i jakoś daję radę... najgorzej z tymi zewnętrznymi małymi paluszkami, tu jest problem
ja obecnie mam granat na stopach... ale jakoś średnio mi pasuje, jednak poczekam aż odpryśnie, bo za dużo roboty, wysiłku, wiecie sporty ekstremalne... zmyć, porobić, wypiłować, pomalować na nowo... sto lat roboty Ja właśnie wcinam bułeczkę z salami, serem i kiszonym ogórkiem... hmmm podobny zestaw jak w południe hahaha Łucja padła jedząc kaszkę, dosłownie padła... zasnęła przytulona do butelki... Jedyny plus upału - pranie schnie mi ekspresem |
|
|
|
#2560 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
byłam dziś w mieście na lodach, ściągnąć simlocka z telefonu, w ciuchlandzie kupiłam sobie sukienkę taka ta te upały bo we wszystkim mi za gorąco i wydałam aż 8 zł potem u fryzjera- teraz jestem juz całkiem blondi![]() no i teraz do rodziców na chwilkęCytat:
![]() Cytat:
ale slyszalam że są takie kobiety które mają poprostu taką fizjologię i każdy ich poród tak wygląda![]() A tak w ogóle dziewczynki to.... wczoraj brzuszek mi się opuścił... jest juz tak całkiem nisko, nagle zaczęłam normalnie oddychać, zrobiła mi się lżej, wygodnie mi się siedzi.... czy to znaczy że Marcinek szykuje się na świat? we wtorek zaczęłam 35 tydzień (data z 1 usg) czy to nie za wcześnie trochę? zaczynam się już bać powoli....... Jutro pędzę na ostatnie zakupy żeby już spakować torbę
|
|
#2561 |
|
Zakorzenienie
|
Pszczółko brzuch może opaść na 2-3 tygodnie przed porodem... a może być i tak, że poród zacznie się jutro... więc co Ci szkodzi spakować torbę
|
|
|
|
#2562 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
może to i lepiej że wcześniej? Bo lekarz mi powiedzial że synek urodzi się duzy ponad 4 kg... a jak się urodzi 2 tyg wcześniej to będzie mi łatwiej mniejszą dzidzię "przepchnąć"
|
|
#2563 |
|
Zakorzenienie
|
Pszczółko wiesz niekoniecznie musi być jutro... ale co do wcześniejszego porodu, to nie jest głupie rozwiązanie, bo wiesz człowiek tak nie wyczekuje, nie chodzi, nie kombinuje co tu zrobić by urodzić... mnie wzięło z zaskoczenia, miesiąc przed i teraz też bym tak chciała, wcale bym się nie obraziła
|
|
|
|
#2564 |
|
Zadomowienie
|
zgadzam się
![]() lazurku wiesz ludzie z pokolenia naszych rodzicow uważają że wiekszość tych rzeczy ktore my teraz kupujemy sa zbędne a inne mozna na spokojnie kupić po porodzie... kiedyś nie szykowano wyprawki przed narodzinami dziecka, nie było laktatorow, ochraniaczy, wkladek laktacyjnych itp. jesli są jakieś rzeczy niezbedne ktorych nie masz jeszcze, to jestem skłonna cos sie dorzucić na miare własnych mozliwości i uwazam że zbiórka na forum to bardzo dobry pomysł! moja przyjaciółka dwa lata temu w 33tc urodziła przez cc swojego synka, źle ulokowała uczucia, nie miała wsparcia w rodzinie i jeszcze nawet jednej rzeczy z wyprawki. Została sama z malym dzieckiem w inkubatorze, masa problemow i brakiem pieniędzy. Kolezanki z forum zorganizowały zbiórke i kupily najpotrzebniejsze rzeczy - część w aukcjach używanych, może nie markowe ale dostala wszystko co było jej potrzebne. I tego nie można traktowac jako jałomóżnę, tylko dar z dobroci serca. Ja byłam w Biedronce na zakupach, bo lodówka zaczęła świecić pustkami. POjechałam samochodem, zakupy ciężkie zostawiłam w bagażniku a te które musiały natychmiast trafić do lodówki wniosłam na górę (siateczka była leciutka). No i dostało mi się od TŻ jakim prawem wsiadłam do samochodu On uważa, że już nic nie powinnam robić, najlepiej leżeć i patrzeć cały tydzien na kurze w domu, bo On ma czas tylko w sobote sprzatnąć. |
|
|
|
#2565 |
|
Wtajemniczenie
|
Brak mi coś weny na pisanie a co dopiero na ogarniecie tylu stron. Jakoś nie bardzo się czuje, dokuczają mi bóle, kłócia, wstać z łóżka to nie lada wyczyn.... nie mam sił. Całe szczescie jutro wizyta... ech....
|
|
|
|
#2566 |
|
Zakorzenienie
|
OLA_K powiedz mu, że ciąża to nie jest stan niepełnosprawności... że jak się kobieta dobrze czuje, to może co nieco zrobić...
niech tak nie panikuje. Co do zbiórki, jeśli by była taka potrzeba, ja jestem za ![]() LINKA czas na Ciebie kochana, czas na Ciebie... |
|
|
|
#2567 |
|
Wtajemniczenie
|
|
|
|
|
#2568 |
|
Zakorzenienie
|
Kurde Linka Ty już zaczęłaś 40 tc!!? Zasilisz niedługo odchowalnie.
Ola ja tam nadal sprzątam, odkurzam, tylko nie nosze bardzo ciężkich rzeczy. Nie martw się Tż faceci są przewrażliwieni. |
|
|
|
#2569 |
|
Raczkowanie
|
Czesc kochane!
Wrócilam z wizyty lekko przerazona Mam juz rozwarcie na 3cm i wszystko sie ostro przygotowuje do porodu. Wiedzialam ze na pewno urodze przed terminem ale marzylam zeby urodzic po skonczonym 36tyg. a w takim wypadku nie wiadomo czy mi sie to uda. Lekarz i tak mnie pochwalil bo mowil ze widac efekty mojego lezenia ze tak dlugo wytrwalismy bo przyznal mi sie ze w 28tyg. jak zaczely sie moje problemy byl mocno zmartwiony i nie sadzil ze jeszcze tyle wytrzymam. Synus wazy 2650 wiec waga nie jest najgorsza ale moglby jeszcze posiedziec chociaz ten tydzien Jesli nic sie nie wydarzy wczesniej to za tydzien w srode mam sie zglosic do szpitala i juz tam zostane prawdopodobnie do porodu. Normalnie teraz to az strach zasypiac..
|
|
Okazje i pomysły na prezent
|
|
#2570 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
#2571 |
|
Zakorzenienie
|
Lazurowa nie chciałyśmy by Ci bylo głupio, ale mówię, że jak coś to wiesz... możesz na nas liczyć
![]() Kociamborek nie ma co się martwić, i tak jest już nieźle... bliżej niż dalej. Rozwarcie na 3 palce nie świadczy o szybkim porodzie... znajoma moja chodziła 5 tygodni, aż termin przechodziła z rozwarciem też jakoś na 2 palce... nastraszyli ją, że może na dniach urodzić... a potem brała się kobita za mycie podłóg, okien itd... Linka chyba jesteś najbliżej w kolejce ![]() Ja uciekam spać, dobranoc dziewczyny |
|
|
|
#2572 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
zobaczymyCytat:
|
||
|
|
|
#2573 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Dobrej nocki Basiu.
|
|
#2574 | |||
|
Zakorzenienie
|
dziekuje dodalam
Cytat:
o kurcze niezle historie i jedna i druga synek naprawde ciekawski a z ta kolezanka... chyba bym zawalu dostala Cytat:
[QUOTE=madziorek026;203741 68 Lazurka będzie dobrze jak coś to zrobimy zrzutkę za forum ja tam jestem za! Cytat:
|
|
#2575 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A w ktorym teraz jestes tygodniu??
______Karolinka i Iruś______ Nasz ślub-08.09.2007 ...Anastazja-ur.07.07.2010.... http://s6.suwaczek.com/20070908640517.png...Nasz Aniołek...20.08.2009... http://www.suwaczki.com/tickers/bl9cuay3rd5gps6p.png |
|
|
|
|
#2576 |
|
Zadomowienie
|
papa dziewczyny... uciekam do domku
|
#2577 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Myślę, że w najbliższych dniach się tym zajmę, bo już najwyższy czas. Wymoczyłam sobie stópki w chłodnej wodzie, chociaż nie miałam spuchniętych, ale fajnie tak się schłodzić.
|
|
#2578 |
|
Rozeznanie
|
oczywiście nie podaruję sobie jak nie powiem o lakierach do paznokci dwa co dal mnie wygrywają po koralowym , na który już mi przeszło to chinchilli i mint candy apple
no.............
|
|
|
|
#2579 |
|
Raczkowanie
|
Lazurka mam nadzieję że cię to nie obraziło z tą tacą.Ja tylko chciałam ci dodać otuchy i żebyś wiedziała że na nas zawsze możesz liczyć. Sorki jeśli cię uraziłam
|
#2580 |
|
Raczkowanie
|
jutro mam pelny 35tydz. no ja tez mam nadzieje, ze wytrzymam jak najdluzej. Mąż jest jeszcze w Holandii, mial przyjechac 10-ego lipca, ale po tych wiadomosciach przyjezdza juz w ten piatek. Bo do 10-ego jeszcze roznie moze byc
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:11.

. teraz slonce. a u ciebie? i gdzie to?

. Jak ja go za to Kocham
.No ale wszystko się dobrze skończyło.

On uważa, że już nic nie powinnam robić, najlepiej leżeć i patrzeć cały tydzien na kurze w domu, bo On ma czas tylko w sobote sprzatnąć.
Mam juz rozwarcie na 3cm i wszystko sie ostro przygotowuje do porodu. Wiedzialam ze na pewno urodze przed terminem ale marzylam zeby urodzic po skonczonym 36tyg. a w takim wypadku nie wiadomo czy mi sie to uda. Lekarz i tak mnie pochwalil bo mowil ze widac efekty mojego lezenia ze tak dlugo wytrwalismy bo przyznal mi sie ze w 28tyg. jak zaczely sie moje problemy byl mocno zmartwiony i nie sadzil ze jeszcze tyle wytrzymam. Synus wazy 2650 wiec waga nie jest najgorsza ale moglby jeszcze posiedziec chociaz ten tydzien
Jesli nic sie nie wydarzy wczesniej to za tydzien w srode mam sie zglosic do szpitala i juz tam zostane prawdopodobnie do porodu. Normalnie teraz to az strach zasypiac..