|
|||||||
| Notka |
|
| Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje Forum dla osób z kręconymi włosami. Rozmawiamy o stylizacji i pielęgnacji loków. Wejdź, podziel się doświadczeniem, zadaj pytanie. |
| Pokaż wyniki sondy: Jakie kosmetyki do wykonania trwałej podnoszącej uzywacie?? | |||
| Wella |
|
0 | 0% |
| Goldwell |
|
0 | 0% |
| Joanna |
|
0 | 0% |
| inne |
|
0 | 0% |
| Sonda wielokrotnego wyboru Głosujący: 0. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2551 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Trwała - zbiorczy
Mnie przy każdej trwałej najbardziej się niszczyły włosy na skroniach przez co za nic nie szło ich wygładzić i sterczały jak u pudla. Koszmar.
|
|
|
|
|
#2552 |
|
Zakorzenienie
|
Mam to samo. I tak samo przy każdej trwałej te włosy otaczające twarz najgorzej ją znosiły i źle się kręciły, bo już wcześniej były trochę zniszczone a ondulacja to był gwóźdź do trumny.
|
|
|
|
|
#2553 |
|
Przyczajenie
|
witam Panie bardzo chcialabym sobie zrobic trwala wlosy mam takie do ramion no i je przynajmniej raz w miesiacu farbie na odcien brazu. moje wlosy sa proste i ciezkie malo podatne i nie wiem jaki bym mogla zastosowac plyn nie istotna jest cena bo nawet moge dac za niego 50zł bede wdzieczna za odpowiedzi
|
|
|
|
|
#2554 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: moja trwala
A nie lepiej do fryzjera isc?
|
|
|
|
|
#2555 |
|
Rozeznanie
|
Dot.: moja trwala
myślę, że powinnaś się udać do fryzjera. Trwała w domowych warunkach może bardzo zniszczyć włosy, zwłaszcza gdy nie ma się doświadczenia a włosy nie są podatne na zabiegi - tak jak twoje.
|
|
|
|
|
#2556 |
|
Przyczajenie
|
Czy istnieje trwała, która nie niszczy włosów?
Mam bardzo cienkie włosy. Cienkie i klapnięte. Zastanawiam się nad podniesieniem ich troszkę i podkręceniem trwałą ale taką, która mi ich nie zniszczy bo jakikolwiek zabieg - farbowanie czy zabiegi z trwałą pozostawiają na mojej głowie ruinę, nadającą się wyłącznie do ścięcia.
Może powstało coś przełomowego co zupełnie nie krzywdzi włosów a nadaje im delikatne fale i podniesienie? |
|
|
|
|
#2557 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Czy istnieje trwała, która nie niszczy włosów?
nie, nie powstało.
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
|
|
#2558 |
|
Przyczajenie
|
HEJ mam problem ,czy mógł by mi ktoś pomóc ? chcem zostać fryzjerka i wiedzieć jak najwiecej .
Wykonaj plan zabiegu trwalej ondulacji wlosow naturalnych poldlugich zachowujac ciag technologiczny. pomoze ktos? pozdrawiam |
|
|
|
|
#2559 |
|
Przyczajenie
|
Wykonaj plan zabiegu trwalej ondulacji wlosow naturqlnych poldlugich zachowujac ciag technologiczny . HEJ MOGŁBY MI KTOŚ POMÓC??
|
|
|
|
|
#2560 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Trwała
Jeśli chcesz zostać fryzjerką, to tego powinni Cię nauczyć w szkole. Jeśli nie nauczyli, to istnieje coś takiego jak biblioteki, a w nich podręczniki i inne materiały, po które się zazwyczaj sięga, kiedy czegoś nie wiemy albo mamy opracować jakiś temat. Część z nich można znaleźć w internecie i ściągnąć. Jeśli masz za zadanie przygotować pracę na temat, który podałaś, to chyba nie oczekujesz, że ktoś przedstawi Ci gotowe rozwiązanie.
|
|
|
|
|
#2561 |
|
Przyczajenie
|
Dot.: Re: Trwała?
A co z długimi włosami ? Moje sięgają prawie pasa i bardzo poważnie zastanawiam się nad trwałą, odstrasza mnie chyba wyłącznie codzienne "dopieszczanie" loczków...
|
|
|
|
|
#2562 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Re: Trwała?
Cytat:
A watek o trwałej jest tu: https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=4588&page=85 |
|
|
|
|
|
#2563 |
|
Przyczajenie
|
Trwała odnulacja
Czy fryzjerka zrobiłaby mi coś takiego ?
http://www.we-dwoje.pl/trwala;ondula...kul,16343.html (zdjecie rihanny i taylor) lub tak http://www.google.pl/imgres?um=1&hl=...,r:6,s:0,i:155 ? Nie chcę mieć takiego buszu a na tych zdjęciach widać ze na czubku głowy nie mają zakręconych włosów. Da sie tak zrobić u fryzjera ? |
|
|
|
|
#2564 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Trwała odnulacja
przygotuj sie na to, że trwała:
1:zniszczy Ci włosy 2: loki wg mnie nie wychodzą naturalnie, tylko najczęściej puszący się busz(wiem po sobie, chciałam delikatne fale, a po pierwszym myciu wyglądałam jak buszmenka, nawet po użyciu odpowiednich kosmetyków i pielęgnacji, a byłam w salonie, który wziął za to grube pieniądze i do tej pory zmagam się z konsekwencjami tego "szaleństwa". ) Chcesz fale jak ze zdęcia kręć na wałkach ew. lokówką - zawsze możesz wrócić do naturalnych jak Ci się znudzi. |
|
|
|
|
#2565 |
|
Przyczajenie
|
A wiesz moze czy można zrobić sobie na połowie włosów ?
|
|
|
|
|
#2566 |
|
Zakorzenienie
|
Nie da się zrobić czegoś takiego trwałą. Te loki są kręcone lokówką. Wejdź sobie do wątku trwała ze zdjęciami
https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=80454&page=3 i zobacz, czego sie spodziewać po trwałej. Da sie zrobić od połowy, ale trwała to nie są loki tylko loczki i będzie to wyglądąło po prostu głupio. Linia pomiędzy włosami po ondulacji a normalnymi jest dość ostra i nie da się zrobić takkiego łagodnego przejścia jak na tym zdjęciu. |
|
|
|
|
#2567 | ||
|
Zakorzenienie
|
Jestem naturalnie falowana, mam właśnie chyba już ósmą trwałą
efekt jesttak naturalny, że moja własna matka się zapomina ![]() Niestety może zniszczyć Cytat:
"prowadziłam" trwałe dwóch koleżanek tzn wcześniej robiły regenerację, olejowanie - i efekty też są super Cytat:
Edytowane przez AjriszMarta Czas edycji: 2012-07-23 o 08:44 |
||
|
|
|
|
#2568 |
|
Przyczajenie
|
Ech, same problemy z tymi włosami! Zapuszczałam włosy przez dwa lata, jakiś czas temu w końcu pozbyłam się resztek starej trwałej i czaiłam się na kolejną. Za trwałą przemawiało to, że nie chce mi się codziennie myć moich przetłuszczających się włosów, no i wolę mieć kręcone. Postanowiłam więc pójść do jakiegoś lepszego salonu i teraz żałuje bo trwała im kompletnie nie wyszła. To już moje poprzednie trwałe robione w niewielkim salonie w którym czeszą się starsze dziewczyny wychodziły lepiej. Dzisiejsza trwała wyglądała dobrze gdy włosy były mokre, potem gdy babka mi je wysuszyła już gorzej, ale przynajmniej się włosy kręciły. Po dwóch godzinach w domu są już praktycznie proste. ;/ Byłam z reklamacją, powiedziały mi w salonie żebym przyszła jutro rano, będą się starać to uratować. Boje się, że to ich ratowanie jeszcze bardziej zrujnuje włosy. Ma ktoś jakieś doświadczenie w tym co się robi w takiej sytuacji? Żebym wiedziała jak bronić moje włosy na wszelki wypadek...
|
|
|
|
|
#2569 |
|
Przyczajenie
|
Cześć wszystkim!
Bardzo bym chciała mieć śliczne loczki Proszę podzielcie się swoją opinią. Może jakiś ekspert też mógłby się wypowiedzieć? Czy dałoby się na moich włosach? Ogólnie moja historia jest taka:Miałam włosy w kolorze mysiego blondu i długie, lekko falowane na końcach. Ale nie byłam z nich zadowolona. Robiłam różne rzeczy (czarne od spodu szamponetką, potem pasemka, różne podcinanie itp), aż gdzieś tak od 2006 roku stanęło na tym, że ściełam je do ramion i farbowałam włosy na czerwono (co 3-4,czasem co 5 miesięcy) zwykłą farbą. W tym okresie myłam włosy codziennie szamponem do włosów farbowanych i używałam codziennie odżywki. Włosy suszyłam BARDZO okazjonalnie, zazwyczaj schły same. Nie używałam żadnych prostownic itp. Farbowałam włosy tak na czerwono do momentu aż w końcu zamarzyły mi się loczki. Około 14 miesięcy temu przestałam farbować włosy i zaczęłam używać głęboko regenerującej i odżywiającej maski do włosów (2 razy w tyg), oraz używać szamponu i odżywki do regeneracji włosów. Po 7 miesiącach poszłam do fryzjera specjalisty, który szamponem koloryzującym (szampon ten nie niszczy włosów) wyrównał mi kolor włosów do brązu (bo moje odrosty były dużo ciemniejsze od dawnego mysiego blondu) i podciął włosy. Ale trwała wtedy nie wchodziła w grę, bo miałam jeszcze sporo tych starych pofarbowanych włosów. Teraz mam włosy praktycznie do ramion i zostało mi około 1,5 cm włosów z pozostałościami starej farby. Reszta to już włosy, które mi odrosły i włosy, które były farbowane szamponem koloryzującym. 1.Czy przyszedł wreszcie ten czas i w przyszłym miesiącu mogę zdecydować się na trwałą? 2.Przy długości włosów do ramion jakiej długości włosy wyjdą jak już się je nakręci (chciałabym na średnie wałki)? 3. Czy na średnie wałki uzyskam któryś z efektów ze zdjęć z załączników? Jeśli nie to na jakie wałki powinnam się zdecydować? 4. Czy na moich włosach będzie się trzymał taki skręt? Ogólnie moje włosy nie są jakoś bardzo proste, zazwyczaj same się trochę podkręcają tak jak u Bree z Gotowe na wszystko tylko że w różne strony ( http://media.teksty.org/t/jart//dir1/foto/604_prez1.jpg ) Kilka razy miałam robione loki na wesele, to trzymały się dobrze bo od południa w dniu nakręcenia, do późnego południa w dzień po weselu.b 5. Po jakim czasie po zrobieniu trwałej mogę zafarbować włosy? Wolałabym nie chodzić w tlenionym blondzie zbyt długo 6. Aha no i jeszcze jedna sprawa. Mam ogromny problem z przetłuszczającymi się włosami. Muszę je myć codziennie, bo na następny dzień już są fatalne. Czy jest to jakaś przeszkoda? Słyszałam, że po trwałej ten problem może zniknąć? Bardzo proszę o opinie Pozdro
|
|
|
Okazje i pomysły na prezent
|
|
#2570 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
2.Takie, że będą dały się związać. 3.Ja miałam duże wałki, efekt na załączonym zdjęciu - ale weź pod uwagę, że u mnie skręt słabo wychodził i łatwo się rozprostowywał, więc najlepiej pokaż zdjęcia fryzjerce. 4.Jak włosy zniosą dobrze trwałą, to nie trzeba długo czekać z farbowaniem. Tylko, że na trwałej kolor może wyjść trochę inaczej, niż powinien, ale nie piszesz, na jaki chcesz farbować. 5. Przez jakiś czas (może miesiąc) rzeczywiście przetłuszczanie jest mniejsze, ale nie jakoś bardzo zauważalnie. Ja po pierwszej trwałej myłam włosy tylko odżywką i nie było widać przetłuszczenia, ale nie czułam się komfortowo z uczuciem niedomytej głowy. Potem włosy odrastają - te nowe chłoną mniej sebum, więc przetłuszczanie szybciej widać. |
|
|
|
|
|
#2571 | |
|
Przyczajenie
|
Cytat:
![]() Ale ogólnie da się zrobić mocno skręcone loki trwałą? Bo właśnie chodzi mi o mocny skręt a twoje włoski są raczej bliżej fal Poza tym oglądałam zdjęcia w wątku o trwałej i tam były raczej fale mocniejsze, czy słabsze, ale jednak fale, a nie loki. Myślałam nad rudym albo czerwonym, bo podobno w takich mi najlepiej. Co się stanie jeśli po trwałej zafarbuje na takie kolory? |
|
|
|
|
|
#2572 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Zresztą przy trwałej niektórzy zalecają dodatkowe kręcenie włosów na wałki, chociaż ja się w to nigdy nie bawiłam, bo wystarczająco dużo czasu zajmowało mi codzienne cackanie się nad moją owieczką (maski, oleje, zabezpieczanie końcówek, stylizacja) ,żeby jeszcze nawijać ją na wałki ![]() Najgorzej jest z farbowaniem na blond, bo efekty mogą być zielonkawe, albo nierównomierne. A jak włosy dość mocno ucierpią, to kolor będzie się po prostu szybciej wypłukiwał. |
|
|
|
|
|
#2573 |
|
Rozeznanie
|
Może to Ci coś pomoże, niestety jedyne zdjęcie jakie posiadam, robiłam trwałą rok temu na małych wałkach, uzyskałam taki efekt. Uprzedzam- nie susz włosów suszarką, bo potem trochę wilgoci i wychodzi istna szopa na włosach... trzeba je też nawilżać, używać odpowiednich kosmetyków do włosów kręconych
Poczytaj trochę o tym, a będziesz się długo cieszyła ładnymi loczkami
|
|
|
|
|
#2574 |
|
Przyczajenie
|
Umówiłam się właśnie do fryzjerki na 12 września na trwałą
![]() Powiedziała, że spokojnie może zrobić na moich włosach, tylko że po prostu zrobi słabszą żeby mi ich nie spalić. I od razu zapytałam się o kosmetyki do pielęgnacji po trwałej, więc kupię na miejscu ![]() Tylko jeden mam problem, bo fryzjerka powiedziała, że z moich włosów długości 1 cm powyżej ramion wyjdzie mi trwała gdzieś tak do ucha. Myślicie, że będzie to fajnie wyglądało? Miał ktoś z was taką krótką? Nie wiem czy będzie do mnie pasować. Mam chudą pociągłą twarz. Jak myślicie? |
|
|
|
|
#2575 |
|
Rozeznanie
|
Może pokaż zdjęcie buzi?
Ale generalnie trwała powoduje, że twarz się nieco zaokrągla i myślę, że przy pociągłej twarzy taka długość będzie okej
|
|
|
|
|
#2576 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Bez nie czuję się poważnie i smętnie.
|
|
|
|
|
|
#2577 |
|
Przyczajenie
|
W załączniku. Jest to zdjęcie jak jeszcze miałam czerwone włosy, ale to najlepsze jakie znalazłam. Większość mam zdjęć jak jestem 3/4 albo artystycznych więc nie da się zobaczyć czy fryzurka będzie pasować.
Tylko się nie przestraszcie, lekki zez mi wyszedł Poza tym bez makijażu jestem
|
|
|
|
|
#2578 |
|
Przyczajenie
|
Właśnie na to liczę, że mi poszerzy. Strasznie nie lubię swojej "długiej" twarzy
|
|
|
|
|
#2579 |
|
Zakorzenienie
|
Zdecydowanie lepiej
![]() Miałam takie dość krótkie, bardzo ok |
|
|
|
|
#2580 |
|
Rozeznanie
|
Będzie pasowała
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:40.

Poza tym bez makijażu jestem