Kopniaczki już pierwsze czujemy, wyprawkę powoli kompletujemy. Marzec - kwiecień 2011 - Strona 86 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-11-12, 11:13   #2551
ego_ego
Wtajemniczenie

Dot.: Kopniaczki już pierwsze czujemy, wyprawkę powoli kompletujemy. Marzec - kwiecie

Cytat:
Napisane przez kosmisia1985 Pokaż wiadomość
Po długich namysłach wybraliśmy imię Dominik

A jak już kupujecie jakieś to takie rozmiary 58, 62, 68 czy jeszcze większe?
Ooooo ja mam brata Dominika

Ja kupowałam na początku same 62, teraz troche tych 56 kupiłam
ego_ego jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-11-12, 11:15   #2552
agus235
Raczkowanie

GG do agus235
Dot.: Kopniaczki już pierwsze czujemy, wyprawkę powoli kompletujemy. Marzec - kwiecie

Ja mojej Lence też próbowałam dawać ale ona pluła nim i nie chciała.
A jak bedzie z synusiem to nie wiadomo

IGOREK 3.03.2011

ZĄBKI
faza III od 13.08.2012
agus235 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-11-12, 11:30   #2553
megi2015
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez megi-megi Pokaż wiadomość
Tak, SN. 15,5 godziny. Wody zaczęły odchodzić punkt o 8 rano, a dzidzia pojawiła się o 23:35. Bóle parte 85 minut.
pewnie każda z nas przeżyje swoje podczas porodu. ale jaka nagroda nas czeka - maluszek będzie już n nami !!!

---------- Dopisano o 12:30 ---------- Poprzedni post napisano o 12:16 ----------

chodziłaś do szkoły rodzenia ??
Stary 2010-11-12, 11:44   #2554
kosmisia1985
Raczkowanie

Dziewczynki, a czy któraś z Was jest z Trójmiasta??
kosmisia1985 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-11-12, 11:45   #2555
Eirene1987
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez iweczka Pokaż wiadomość
to prawda, dzieci są rozbrajające ja mam 2 chrzesnice i tez nie wiem co im kupić.jedna ma 7 lat, a druga 1,5 roczku i ma problem ....byłam osttanio w skelepach i jakos nic mi nie wpadło w oku, z tą starszą to nie bedzie problemu bo juz pisze list do mikołaja ale dla tej małej ni czorta nie wiem.......podpowiedzcie. ......plissss
n o z tym to ciężko bo teraz to dzieci wszystko mają może podpytaj rodziców małej oni wiedzą najlepiej co

Cytat:

ja na 56 parę na 62 więcej no i po trochę już na 68

Cytat:
Napisane przez megi2015 Pokaż wiadomość

wiecie co kupujecie od razu dziecku smoczek??? jestem w tym temacie zielona.
jeśli tak to jaki???

mama mi ostatnio mówiła że ja na początku nie chciałam smoczka, więc mi na siłę nie wciskała.

ja kupuję na bank lepiej mieć na wszelkie szelki mój brat jak był mały miał 5 smoczków - jeden w buzi dwa w jednej ręce i dwa w drugiej a jak mu się zabierało...boże jaki ryk był

a ja jestem happy bo przyszła do mnie paczka co zamawialiśmy z allegro wanienkę z przewijakiem i do tego kaftanik butelki pieluszki tetrowe i czapeczkę i dostałam gratis śliniaczek

a przewijak taki :

http://allegro.pl/zestaw-pielegnacyj...306855280.html

Wreszcie z nami Oliwier 3.04.2011r.

Wreszcie wszyscy razem Marcel 7.01.2015 rok.

Eirene1987 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-11-12, 11:46   #2556
megi-megi
Zakorzenienie

Cytat:
pewnie każda z nas przeżyje swoje podczas porodu. ale jaka nagroda nas czeka - maluszek będzie już n nami !!!

---------- Dopisano o 12:30 ---------- Poprzedni post napisano o 12:16 ----------

chodziłaś do szkoły rodzenia ??
Tak. Polecam. Na pewno jakoś mnie to uspokoiło i dodało pewności siebie. A resztę zrobił instynkt, który podpowiadał, co robić.
megi-megi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-11-12, 12:00   #2557
wikakika
Rozeznanie

No wlasnie to mi sie przypomnialo, zeby zapisac sie do szkoly rodzenia!
Duzo mam mi mowilo, ze wlasnie szkola rodzenia pomaga zrozumiec istote przyjscia dziecka na swiat i odrobine przygotowuje psychicznie...
Narazie mi sie wydaje ze to jeszcze tak odlegle, ale pewnie zleci nam tak szybko i juz niedlugo bedziemy witac na swiecie swiezo upieczone mamuski i ich maluszki
wikakika jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-11-12, 12:02   #2558
iizabelaa
Zakorzenienie

Cytat:
Tak. Polecam. Na pewno jakoś mnie to uspokoiło i dodało pewności siebie. A resztę zrobił instynkt, który podpowiadał, co robić.

ja właśnie po to idę do szkoły rodzenia, liczę że mnie to uspokoi,
ale nie wiem jeszcze czy się zdecyduję na sn
Stary 2010-11-12, 12:09   #2559
megi2015
Zadomowienie

ja właśnie na początku też chciałam taki przewijak, ale jak pooglądałam w sklepie to mąż mnie sprowadził na ziemię że w sumie trochę miejsca to zajmuje, a mieszkanko ciasne. jak poustawialibyśmy wszystko koło siebie to musielibyśmy zrobić osobny pokoik dziecięcy, a na początku chcemy spać z maluszkiem w jednym.
Stary 2010-11-12, 12:10   #2560
megi-megi
Zakorzenienie

W szkole rodzenia wszystko przedstawili tak naturalnie, tak normalnie. Że musi się udać i wszystko będzie dobrze. I chociaż wcześniej malutkie dzieci to najwyżej w tv widziałam, jakoś dałam radę.

Cierpienie w czasie porodu jest... ale... wolę tu się nie wdawać - powiem tylko, że sądziłam, że będzie mniejsze. Ale... dziecko się pojawia i w tej samej sekundzie ból mija. Kobiety po CC znacznie dłużej dochodzą do siebie i nie ma co kryć, ale na początku jest co robić przy dzidzi, na pewno jest ciężej po CC. Ja mimo tego, że ból w skali 1-10 oceniam na 121, to następną dzidzię mam nadzieję urodzić SN.
Stary 2010-11-12, 12:13   #2561
wanilia83
Zadomowienie

Cytat:

gratuluje synka

ja kupilam ciuszki na 56 i 62 mam tez trochę na 68

co do smoka to też pewnie kupie ale nic na siłę dopóki mała da sobie rade bez to jej go nie dam (wyjdzie w praniu jak to się skończy)

eirene zazdroszczę zakupów super przewijak
wanilia83 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-11-12, 12:13   #2562
ego_ego
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Eirene1987 Pokaż wiadomość
fajny też bym takie coś chciała, ale mam za małe mieszkanie
ego_ego jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-11-12, 12:24   #2563
iizabelaa
Zakorzenienie

Cytat:
W szkole rodzenia wszystko przedstawili tak naturalnie, tak normalnie. Że musi się udać i wszystko będzie dobrze. I chociaż wcześniej malutkie dzieci to najwyżej w tv widziałam, jakoś dałam radę.

Cierpienie w czasie porodu jest... ale... wolę tu się nie wdawać - powiem tylko, że sądziłam, że będzie mniejsze. Ale... dziecko się pojawia i w tej samej sekundzie ból mija. Kobiety po CC znacznie dłużej dochodzą do siebie i nie ma co kryć, ale na początku jest co robić przy dzidzi, na pewno jest ciężej po CC. Ja mimo tego, że ból w skali 1-10 oceniam na 121, to następną dzidzię mam nadzieję urodzić SN.

no nie wiem, każda kobieta jest inna,
moja jedna siostra rodziła sn i przez 2 tyg. nie była w stanie zająć się dzieckiem,
nie mogła chodzić siedzieć, była tak słaba i obolała, że nawet nie brała dziecka na ręce,
za to moja młodsza sistra urodziła 6 tyg. temu przez cc i od 2 dnia zajmowała się sama dzieckiem

także na razie nie myślę o rekonwalescencji po porodzie, bo to jest bardzo indywidualne
Stary 2010-11-12, 12:27   #2564
n.ik.a
Zadomowienie

Iizabelaa mojego meża chrześnica ma 14 lat i od dłuższego czasu dajemy jej po prostu kasę...takiej pannicy ciezko dogodzić, choć czasem otrzymuje ode mnie w spadku ciuchy i jest bardzo zadowolona rocznemu dziecku nie jest trudno wybrać prezent. Ja Wiki na roczek kupiłam takiego fajnego łosia na bujakach...wybrała go bo był niski i jak mała spadła to nie było "kuku" a teraz świętowała 3 rocznicę urodzić i jej ulubiona ciotka, czyli Ja kupiłam jej farby do malowania palcami i stempelki...to takie specjalne farbki, bo mała bardzo lubi próbowac różne dziwne rzeczy - typu szminki, cienie do powiek itp.

SammaMia proszę się pochwalić nowymi nabytkami ja jak na razie mam dwie sukienki (jedną wełnianą a druga bawełnianą) leginsy i 1 spodnie ciązowe kupione w lumpie. Z bluzkami nie ma większego problemy, bo we wszystkie się mieszczę, gorzej z moimi ukochanymi koszulami

Ego_ego obiecuję już mam uśmiech od ucha do ucha
u mnie też nie ma szans na taki fajny przewijak w 53 metrach trudno coś pomieścić

Kalinka 11.04.2011

Wybrałam pielęgnację ciała z marką Braun

"Celem życia jest:
w swojej małej jednostkowej duszy odbić jak najwięcej kosmosu"
(H. Elzenberg)

n.ik.a jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-11-12, 12:38   #2565
megi-megi
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez iizabelaa Pokaż wiadomość
no nie wiem, każda kobieta jest inna,
moja jedna siostra rodziła sn i przez 2 tyg. nie była w stanie zająć się dzieckiem,
nie mogła chodzić siedzieć, była tak słaba i obolała, że nawet nie brała dziecka na ręce,
za to moja młodsza sistra urodziła 6 tyg. temu przez cc i od 2 dnia zajmowała się sama dzieckiem

także na razie nie myślę o rekonwalescencji po porodzie, bo to jest bardzo indywidualne
Masz rację. Nie ma co porównywać. Każdy poród jest inny, jak i samopoczucie po nim. Ja po godzinie po porodzie zeszłam z łóżka (powinno się leżeć 2 godziny, ale położne w nocy już chciały sobie iść, a nikogo poza mną nie było), poszłam do sali; mały płakał przez 4 godziny, ja nie miałam pojęcia co z nim zrobić- nosiłam, bujałam, starałam się przystawiać do piersi,w końcu zasnął, a ja poszłam pod prysznic, bo cała byłam we krwi. Nie czułam się jakoś specjalnie silna (mocna anemia), ale w miarę normalnie. A później tylko szwy mnie wkurzały i siedzieć nie mogłam przez nie, ale to 5 dni i po wszystkim.
I tak sobie pomyślałam, że chyba naprawdę wybitnie dobrze się czułam po porodzie, bo ja chciałam iść na położnictwo, a położna upierała się, że na wózku mnie zawiezie. W końcu szłam, a ona za mną, żeby" "mnie złapać, jak stracę przytomność" Ech... kiedy to było.

Edytowane przez megi-megi
Czas edycji: 2010-11-12 o 12:50

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2010-11-12, 12:50   #2566
Milena87
Raczkowanie

cześć dziewczyny. ale ja dziś miałam straszną noc. Wstałam sie wysiusiać, zakręciło mi sie w głowie i gleba;( mama mnie ocuciła, zmierzyłam ciśnienie które było niskie a puls 140 razy/min. Przez 2 godziny nie mogłam dojść do siebie, raz robiło mi sie zimno i miałam dreszcze, raz gorąco myślalam ze na jakis zawał padnę dzis tez mam puls ok 120. dzwoniłam do gina to mowi ze na tle nerwowym i nie mam sie przejmować, a jak sie nie przejmować hjak po ścianach łążę i sobie jeszcze wkręcam że ciąża odkryła mi jakąś wadę serca której wcześniej nie miałam i że coś mi sie stanie
Stary 2010-11-12, 12:53   #2567
megi2015
Zadomowienie

ja się też boję że maluszek będzie płakał a ja nie będę wiedziała co mam zrobić. tym bardziej że u mnie w szpitalu dziecko jest cały czas przy matce.

---------- Dopisano o 13:53 ---------- Poprzedni post napisano o 13:51 ----------

Milena no to miałaś nie za ciekawie. ale nie nakręcaj się sama. ja też mam schizy i stres przed poniedziałkowym prenatalnym. oby tylko wszystko było ok. ale musimy myśleć pozytywnie
Stary 2010-11-12, 12:55   #2568
iizabelaa
Zakorzenienie

Cytat:
Masz rację. Nie ma co porównywać. Każdy poród jest inny, jak i samopoczucie po nim. Ja po godzinie po porodzie zeszłam z łóżka (powinno się leżeć 2 godziny, ale położne w nocy już chciały sobie iść, a nikogo poza mną nie było), poszłam do sali; mały płakał przez 4 godziny, ja nie miałam pojęcia co z nim zrobić- nosiłam, bujałam, starałam się przystawiać do piersi,w końcu zasnął, a ja poszłam pod prysznic, bo cała byłam we krwi. Nie czułam się jakoś specjalnie silna (mocna anemia), ale w miarę normalnie. A później tylko szwy mnie wkurzały i siedzieć nie mogłam przez nie, ale to 5 dni i po wszystkim.
I tak sobie pomyślałam, że chyba naprawdę wybitnie dobrze się czułam po porodzie, bo ja chciałam iść na położnictwo, a położna upierała się, że na wózku mnie zawiezie. W końcu szłam, a ona za mną, żeby" "mnie złapać, jak stracę przytomność" Ech... kiedy to było.

nie wiadomo co nam jest pisane
może być różnie zarówno z sn jak i cc,

ja wcześniej byłam nastawiony że tylko cc, teraz zaczynam się przekonywać , że może jednak sn,
więc idę do tej szkoły rodzenia, i liczę, że to mnie przekona do końca,
ale jeśli sn to tylko z tż-em, więc jeśli nie będzie 100% pewności, że on będzie przy porodzie to na pewno cc
Stary 2010-11-12, 13:01   #2569
megi2015
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez iizabelaa Pokaż wiadomość

nie wiadomo co nam jest pisane
może być różnie zarówno z sn jak i cc,

ja wcześniej byłam nastawiony że tylko cc, teraz zaczynam się przekonywać , że może jednak sn,
więc idę do tej szkoły rodzenia, i liczę, że to mnie przekona do końca,
ale jeśli sn to tylko z tż-em, więc jeśli nie będzie 100% pewności, że on będzie przy porodzie to na pewno cc
nie we wszystkich szpitalach chcą robić cesarki. Będziesz ją miała tak "na życzenie"bo nie chcesz rodzić naturalnie ? u mnie w szpitalu by to nie przeszło. cesarki robią w razie komplikacji, konieczności, lub zalecenia lekarza.

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2010-11-12, 13:04   #2570
iizabelaa
Zakorzenienie

Cytat:
nie we wszystkich szpitalach chcą robić cesarki. Będziesz ją miała tak "na życzenie"bo nie chcesz rodzić naturalnie ? u mnie w szpitalu by to nie przeszło. cesarki robią w razie komplikacji, konieczności, lub zalecenia lekarza.
tak, na życzenie
a co?
Stary 2010-11-12, 13:05   #2571
n.ik.a
Zadomowienie

Milena87 kochana leż i nie chodź sama...omdlenia są niedobre w ciąży. A twój lekarz może mieć rację, ze stresu robią się dziwne rzeczy. Mój mąż np. ze stresu wylądowała w szpitalu, więc odpoczywaj i myśl pozytywnie
Megi2015 ja w czwartek jadę skonsultować mojego polipa u doc. i przy okazji zobaczyć jak z maluszkiem...oczywiście już mam schizy...ale przecież wszystko musi być dobrze i tak powinnyśmy mysleć

Kalinka 11.04.2011

Wybrałam pielęgnację ciała z marką Braun

"Celem życia jest:
w swojej małej jednostkowej duszy odbić jak najwięcej kosmosu"
(H. Elzenberg)

n.ik.a jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-11-12, 13:08   #2572
kasiapruszkow
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez prunelle Pokaż wiadomość
kasiapruszkow, a gdzie w lumpeksach byłaś? ja na razie na grójeckiej, tam jest ich sporo, ale nie zajrzałam do wszystkich, w szmizjerce znalazłam fajne rzeczy
no ja to wlasnie wczesji bylam na bitwy warszawsiej ale tam nie ma po co isc , a pozniej przeszlam 3 lumpki na gorjeckiej z czego 1 tez niecieakwy a w 2 pozostalych kupilam po kilka rzecyz dla malego, mam nadzije ze bedziesz miala coreczke zebys mie nie podkupowala jakis okazji dla chlopca ;p dzis moze pojade na jerozolismkie tam vis a vis starej ikei bylas tam?

Cytat:
Napisane przez Montii Pokaż wiadomość
nie;p
my espiro gtx !!
ja tez raczje espiro kupie tlyko kolor msuze wybrac ;p

Cytat:
macie tak że szczypi was w miejscach intymnych. bo kurcze nie wiem czy nie dostałam jakiegoś zakażenia czy coś. przy robieniu siusiu normalnie mnie wszystko szczypi....
już nie umię wytrzymać.
moze mas zgryzbice w ciazy to czesto sie zdaza , gin powinin to wypatrzec

Cytat:
Napisane przez gosikk_s Pokaż wiadomość
Hej Dzięki za kciuki Ja już po usg genetycznym, moja córcia jest nadal córcią a wszystkie pomiary wyszły w normie Jedynie niepokoi mnie obwód brzuszka, jest nieco mniejszy choć mieści się w normach ale ja oczywiście już szukam problemów. U Aleksa w tym samym czasie wszystkie pomiary były idealne. A dziś od rana mam stresa, dwa razy pociekła ze mnie dosłownie woda, boje się czy to nie wody Nigdy nie miałam aż tak rzadkiego śluzu, na pewno nie był to też mocz. Na razie czekam ale martwię się

gratulujemy

Cytat:
Napisane przez Montii Pokaż wiadomość
kurde ja właśnie oglądałam rzeczy na allegro., te kosmetyczne, butelki srelki, wcale a wcale nie ciągnie mnie do takich zakupów
no ja mam tylko jeden smoczek ale jakos nie mam weny na wybieranie reszty gadzetow :-(

Cytat:
Napisane przez SammaMia Pokaż wiadomość
Wlasnie wrocilam od lekarza i wiem juz z cala pewnoscia, ze bedzie SYNUS !!! Od poczatku mialam takie przeczucie i tak szczerze, to niewyobrazalam sobie nawet, ze mogloby byc inaczej Jestem poprostu przeszczesliwa! Kochany skarbek juz na samym poczatku pokazal co tam ma miedzy nozkami, a pozniej fikal koziolki i wiercil sie, az milo do samego konca Badanie bylo bardzo dlugie i szczegolowe, dzidzia pomierzona z kazdej mozliwej strony - wszelkie dlugosci, obwody, serducho itd. w porzadku, a co ja sie dzis na niego napatrzylam to moje
gratulacje

Cytat:
Napisane przez prunelle Pokaż wiadomość
no to co ja mam kupowac

Cytat:
Napisane przez iweczka Pokaż wiadomość
ale za to wczoraj moja chrzesnica mnie rozwaliła, bo mówimy jej że będe miala dzidziusia niedlugo, a ona na to "to kim ja teraz będe?? czy ja będę babcią, to jej mówimy ze nie, a ona na to to "to czy ja będe teściową??" no mało sie nie posikałam......
dobre naprawde dobre

a ja jakos keipsko z brzuchem si eczuje - oprcz tego ze malo atrakcyjnie to jeszce przeszkadz ami jak siedze spie czy schylam sie :-(

mileog dizonka dizewcznyki
kasiapruszkow jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-11-12, 13:09   #2573
megi2015
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez n.ik.a Pokaż wiadomość
Megi2015 ja w czwartek jadę skonsultować mojego polipa u doc. i przy okazji zobaczyć jak z maluszkiem...oczywiście już mam schizy...ale przecież wszystko musi być dobrze i tak powinnyśmy mysleć
no to trzymaj się. dałyśmy tyle rade to poradzimy sobie do końca i urodzimy zdrowe pociechy.
Stary 2010-11-12, 13:24   #2574
gosikk_s
Zakorzenienie

Hej Dzięki za gratki i rady Jak na razie jest ok, od tamtego incydentu nie mam podejrzanych wycieków, oczywiście cieknę po luteinie i lactovaginalu, ale zawsze na biało choć fakt że często wodnisto. Widać teraz tak mam...Ale obserwuję się uważnie

Subtelle, coś w tym jest, bo ja wtedy te wycieki miałam z samego rana, po całej nocy. Czyli faktycznie to mógł być taki rozrzedzony śluz, jak wstałam to wyciekł. A usg wykazało że szyjka jest długa i ściśle zamknięta Nietrzymanie moczu w ciąży się zdarza, zwłaszcza w kolejnych, ja zawsze myślałam że to efekt porodu sn ale lekarka mi powiedziała że sama ciąża ma na to wpływ.

Niutka, no tak, ale nawet minimalne sączenie wód oznaczałoby że dziecko nie jest już bezpieczne bo skoro dochodzi do wycieku to znaczy że mogą i bakterie wnikać Ja wiecznie mam problem ze stanami zapalnymi więc oby nic nie wyciekało...Ale skoro szyjka trzyma to chyba jednak to nie było to...

Marsylia, wiesz co, w poprzedniej ciąży Aleks przeważnie miewał też bardzo różne pomiary, i wychodziły różne tygodnie. Ale jak pojechaliśmy do Łodzi (dokładnie w tych samych dniach co teraz) wymiary miał ksiązkowe, i wszystkie zgodne. I dlatego zaniepokoiłam się teraz, że wszystko zgodne a brzuszek mniejszy...A do tej pory malutka właśnie była bardzo proporcjonalna.

Iizabelaa, kurcze, mam nadzieję że szybko załatwisz sprawę z allegro Ja bardzo często kupuję przez allegro i nigdy sie nie nacięłam ale fakt że robię tam raczej niedrogie zakupy, bałabym się ryzykować większą kasę. Z ginem o wodach nie rozmawiałam, jakby nadal coś mnie niepokoiło to podejdę do niego do szpitala ale tak to wizyta dopiero 25. A szpitala wolałabym uniknąć, musieliby mnie połozyć żeby sprawdzić te wody więc ne razie nie lecę...

SammaMia, gratuluję synka A krwiak może się jeszcze wchłonie...To już rozumiem o jaką wadę chodziło, bardzo dobrze że tak często kontrolują stan serduszka Oby było całkiem zdrowe

Kaalinaa, myślisz że malutka mogła po prostu za mało zjeść i dlatego obwód brzuszka był mniejszy? Ja akurat jem, i kilosy lecą mi wręcz za szybko Więc i ona powinna mieć pełny brzuszek

Kosmisia, gratuluję synka

Milena, uważaj na siebie ale staraj się nie stresować, to może pogarszać samopoczucie.

ALEKS 09.05.2009 r. 2790g i 51 cm

ANIKA 05.04.2011r. 3120g i 56cm
gosikk_s jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-11-12, 13:30   #2575
Montii
Zakorzenienie

hej lejdis my po ikei i jestem zadowolona, mamy przewijak co najważniejsze i kilka dupereli miłych dla oka
ale wszystko popakowane sobie leży i nie mogę się doczekać lutego
cieszę się,że już tyle mamy bo później chyba bym samą wode i chleb jadła tyle kasy na to wszystko idzie łeee no ale trzeba
jeszcze kocyk zamówiłam wczoraj ten dziergany

objadłam się ciastkami i mi z tym źle ;P Muszę to przespać

kasiapruszkow a nad jakimi sie zastanawiacie? ja biorę błękit chociaż tż kazał mi się zastanowić nad zielenią

[LEFT]
Montii jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-11-12, 13:38   #2576
subtelle
Raczkowanie

Dzień dobry, ja tylko na chwilkę wpadam, nadrobię Was na spokojnie z domku wieczorem.
Chciałam Wam tylko napisać, ze od 18 listopada w Lidlu będą kombinezony dla maluszków za 45 zł i odzież niemowlęca. zdjęcia są już na stronie.
całuję Was mocno!

subtelle jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-11-12, 13:45   #2577
megi2015
Zadomowienie

próbka żelu na zmęczone nogi - chyba nam się przyda co dziewczyny??

http://www.lioven.pl/
Stary 2010-11-12, 13:47   #2578
kasiapruszkow
Wtajemniczenie

Monti ja z kolorami to mam metlik bo najpierw podobal mi sie ten
http://www.babydesign.pl/espiro.php
ale na wakacajch duzo lasek widizlam z tymi kolorami wozkow wiec stiweridzlam ze moj synek powinin miec cos baridzje oryginalnego
teraz jestem blizsza temu
http://www.babydesign.pl/espiro.php
ale tz mi namieszal bo wymyslil ze moze jaksi bezowy bardizej?? i zaczlema si enad babyactive zastanawiac bo tez troceh lzejszy jest
http://www.babyactive.pl/index.php?w...w=kolory#start

wiec do stycznia mam metlik

o dizeki megi choc na kremik si ezalapie bo na te plyny co wczesniej linki podawalyscie nie udalo sie zaczepic

Edytowane przez kasiapruszkow
Czas edycji: 2010-11-12 o 13:54
kasiapruszkow jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-11-12, 13:50   #2579
Montii
Zakorzenienie

u mnie sie wózki nie wyswietlają, od razu strona głowna producenta.. ;P
ja chce dokladnie ten: http://allegro.pl/espiro-gtx-3w1-fot...277239754.html
także tu są 4 kolory do wyboru :-P

[LEFT]
Montii jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-11-12, 13:53   #2580
megi2015
Zadomowienie

mi się podoba turkus i ten ciemny fiolet - taka oberżyna,bakłażan

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości