![]() |
#2551 | |
Zadomowienie
|
Dot.: Kawarnia - rozmowy (nie)kontrolowane
Cytat:
Dziękuję za pomoc ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2552 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Rywalizują, czasami graja nieczysto ![]() ![]() Cytat:
Właśnie za to szien ![]() I oczywiście za tę cąłą biurokratyczną obsługę. Budżet musi się kręcić ![]() Co za parszywa pogoda ![]()
![]() |
#2553 |
Zakorzenienie
|
nic nie mów.... brakuje mi pomysłu na fajne spędzenie wieczoru
![]()
#2554 |
Zakorzenienie
|
u mnie pogoda byla ok, teraz widze ze jakas chmura nadciaga :/
co do wieczoru..... to nie zapowiada sie ciekawie bo.... cos mnie zab pobolewa ![]() ![]() i to ten sam ktory byl leczeony jakis rok temu wrrrrrrrrrrrrrrrrrr cholera kocham dentystow !!!
#2555 |
Zadomowienie
|
Ja tez nie mialam problemow z dostaniem rezydentury. Aplikacja, paszort/dowod, zdjecia, zaswiadczenie od pracodawcy i work permit wazny przez ostatni rok (teraz nie ma wiec chyba zaswiadczenie wystarczy).
Szien, rozpatrzenie aplikacji tyle kosztuje, bo potem za paszport trzeba i tak osobno zaplacic, tyle samo co wynosi normalna oplata dla Brytyjczykow. Bakti a ja bym radzila razem wyrabiac paszport dla wszytskich jak macie zamiar. Rodzice + dziecko wychodzi duzo duzo taniej. A zreszta nie wiedzialam, ze mozna sie starac o paszport tylko dla dziecka jak sie samemu obywatelstwa nie ma. Spedzila dzisiaj caly dzien u siostry malujac pokoj mojego siostrzenca. Tzn sciany pomalowane, ja sie podjelam namalowania Thomasa (pociag z kreskowek dla niezorientowanych). Pol dnia mi zajelo szkicoanie, a drugie pol malowanie. I nawet w polowie nie jestem. Jeszcze mi przynajmniej przyszly weekend zejdzie, bo jutro nie moge jechac. Pochwale sie jak skoncze. Ale musze dodac, ze to nie lada wyzwanie dla mnie bo ja nie artystyczna jestem.
#2556 |
Zakorzenienie
|
malenska witaj
![]() a mi się wydawało, że rezydentura teraz już nie jest potrzebna, skoro jesteśmy w Unii ![]() sylwunia - bardzo jestem ciekawa efektów końcowych i czekam na zdjęcia ![]()
#2557 |
Zadomowienie
|
Nie wiem jak to jest teraz ale jak tu przyjechalam tez bylismy w Uni i byla potrzebna.
Zdjecia wstawie jak skoncze.
#2558 |
Zadomowienie
|
U mnie dzis pieknie bylo
![]() ![]() Apprentice - jakos nie moge sie wciagnac. Dla mnie to nie jest program o biznesie gdzie mozna sie czegos ciekawego nauczyc, tylko jak dopowadzic kogos do ostatecznosci i pokazac w TV jak sobie z tym mozna (nie)poradzic ![]() W czwartek bylam na Royal Cornwall Show, najwiekszej corocznej wystawie czym to Kornwalia stoi. Znam najnowsze tendencje w hodowli krolikow i owiec jakby ktos byl zainteresowany ![]() ![]() ![]() Mnie sie nigdy do paszportu brytyjskiego nie spiszylo, choc teraz jak patrze jak wyglada u nich procedura a jak u nas to sie chyba zaczne zastanawiac. TZ raz tylko zadzwonil, papiery mu wyslali za 2 dni. Ma je wypelnic dolaczyc zdjecia, odeslac i czekac na paszport. A mnie z tego co czytalam czekaja 2 wizyty w ambasadzie ![]() Znajomy dal mi maszynke do chleba ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Sylwia na pochwal sie dzielem ![]() Mnie sie dzis trafila okazja w charity shopie i kupilam zestaw do akwareli z ksiazeczkami i arkuszami do malowania wart okolo 50 funtow za 3.50 ![]() ![]() Witaj Malenska ![]() ![]() Cos jeszcze mialam ale zapomnialam ![]() No wlasnie jakie sa korzysci z tej rezydentury? Edytowane przez lorelei Czas edycji: 2011-06-11 o 20:40 |
![]() ![]() |
![]() |
#2559 |
Zadomowienie
|
W Polsce też za to płacę kupę kasy ale co jak co nie pozwolę by cukrzycę i niedoczynność tarczycy czy PCOS leczył mi internista nawet angielski. Wolę specjalistę, a moja pensja pozwoli mi na opłacenie takiego ubezpieczenia więc wolę prywatne
![]() Ale dziekuje za rady |
![]() ![]() |
![]() |
#2560 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() W takim przpadku GP wydaje skierowanie do odpowiednich specjalistów. A oni umawiają cię na wizytę. Prywatnie co może się polepszyć, to podejrzewam: czas oczekiwania itp.
![]() |
#2561 |
Zakorzenienie
|
no to wyszlo na to że tylko ja maszynki nei mam
![]() jak się obudziłam to już w Currysie nie było promocji na Panasonica...... jak ktoś będzie widział promocję niech krzyknie!!! Lori dizajner i to artysta w tobie siedzi? ![]() ![]()
Jestem jak Marmite: albo się mnie kocha albo nienawidzi ![]() Edytowane przez olka_222 Czas edycji: 2011-06-11 o 21:05 |
![]() ![]() |
![]() |
#2562 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() a teraz zaczęłam się poważnie zastanawiać nad slow cooker-em ![]() 3 dni w tygodniu wracamy późno do domu i już nie gotuję... a mogłabym rano nastawić ![]()
![]() |
#2563 |
Wtajemniczenie
|
cukrzyca czy PCOS jest tak (niestety) czesto spotykana ze przychodnie maja bardzo dobry rekord w opiece i praktyce tych schorzen
bajka sie zaczyna przy stwierdzeniu nowych schorzen tak jak Lori mowi, bedziesz zaciskac zeby i placic przez nos w takim przypadku ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2564 |
Zadomowienie
|
A nie łatwiej upiec samemu w piekarniku ?? Zajmuje porównywalny czas jak w maszynce a jest smaczniejsze
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2565 | |||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Poczatki byly trudne, szczegolnie ze reszta grupy bardzo utalentowana, ale dalam rade ![]() ![]() ![]() Akwarele i pastele szczegolnie lubie ![]() ![]() Cytat:
Mnie sie nie chce ugniatac ciasta, a tak mam z glowy ![]() |
|||
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#2566 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Piekarnik musi być dobry do wypiekania chleba. Mój jest fatalny. Nawet z bułeczkami mam problem. Poza tym jaka oszczędność czasu: ugniatać nie muszę ![]() ![]()
![]() |
#2567 |
Zadomowienie
|
Olka ja tez nie mam- ale my prawie nie jemy chleba, wiec mi nie potrzebna
#2568 |
Zakorzenienie
|
ja tez nie mam i nie zamierzam miec ......
mnie takie bajery nie kreca ale chleb jejm tylko od czasu do czasu !!!
#2569 | |||
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() jakos balam sie wyjsc z domu i zostawic takie urzadzenie wlaczone na 8-10 godzin a kwestie poznego powrotu i jedzenia rozwizalam robiac wieksze porcje i mrozac, rano otwieralam zamrazalnik i na co mialam ochote to wyjmowalam do rozmrozenia ![]() Cytat:
![]() dla mnie chleb z piekarnika ani latwiejszy do zrobienia ani smaczniejszy nie jest, kwestia gustu, przyzwyczajenia ![]() ja np nie znosze wyrabiac ciasta, nigdy tego nie lubilam, wizja przyklejajacego sie ciasta do rak i palcow wywoluje u mnie ![]() doszlam juz do tak zaawansowanego lenistwa, ze nawet jak mi potrzebne ciasto na pierogi czy racuchy czy cokolwiek co wymaga ugniatania to po prostu wrzucam do maszyny, nastawiam na jakikolwiek program i wylaczam po 5 minutach, gdy juz jest wymieszane ![]() dzis robie drozdzowke ze sliwkami, mieszane i wyrastane w maszynie, pieczone w piekarniku ![]() Cytat:
![]() ........................ Szien: kilka lat temu moj kolega zdawal wlasnie te egzaminy na obywatelstwo (juz byl 3 lata po slubie z brytyjka i mieli 2 letnie dziecko), z tego co pamietam to dokladnie tak jak wszyscy pisza, masa nauki ![]() Sylwia: ze tez Ci sie chcialo malowac ![]() ja to ide na latwizne ze wszystkim, na sciane kupuje gotowce, drogie to jak ![]() ![]() Udanej niedzieli Wam zycze ![]() Edytowane przez d9dafda22031a08fb930d3c506630231eeee4640 Czas edycji: 2011-06-12 o 05:54 |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#2570 |
Zadomowienie
|
Dzień dobry dziewczynki
![]() Co do chleba ja w swoim rodzinnym domu mam prawdziwy piec do pieczenia chleba, ale w swoim domku wiadomo takiego cuda nie ma więc ja piekłam zawsze w normalnym piekarniku lekko smak odbiegał od tego wyniesionego z domu, ale jadłam też chleb z maszynki ( moja siostra jej używa) i wg mnie ma zupełnie inny smak niż taki zrobiony na zakwasie samemu w domu ![]() Jasne klejące się ciasto nie każdy lubi ![]() ![]() ![]() Kolega anglik powiedział mi nawet że powinnam otworzyć cukiernię i miałabym tłumy klientów, ja nie uważam siebie za cukiernika. Faktem jest że piekę czasem nawet na śluby, urodziny, komunie chrzciny torty ale to znajomym czy rodzinie ![]() ![]() W kwestii ubezpieczenia dziękuję Wam bardzo za pomoc coś poszukam i na pewno znajdę dla siebie ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2571 |
Zakorzenienie
|
bry!
bardzo nie lubię jak mój "poranny dyżur" przypada na niedzielę ![]() wszystkie ulubione strony www odwiedzone ![]() chyba czas na kawę...
#2572 |
Zakorzenienie
|
Hej Lolcia
![]() Czesc Malenska ![]()
#2573 |
Zadomowienie
|
Ale ja dziś umieram
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2574 |
Zakorzenienie
|
Ja mam obie polowy do wymiany
![]() ![]()
#2575 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
Cytat:
Lola zrób i mi taką.... Dawno nie piłam dobrej kawy ![]() ![]()
![]() |
#2576 |
Zakorzenienie
|
ja tyz ni mom
pada, a mielismy z TZ nad morze smignac, a tak urodziny w domu. zapodalam sobei kawusie z rana pierwsza od paru tygodni, zapomnialam jakie to dobre, i nalesniki z bita smietana, i zasmazkaaaaaaaaa nauki ciag dalszy bleeee
There is a place. Like no place on Earth. A land full of wonder, mystery, and danger! Some say to survive it: You need to be as mad as a hatter. Which luckily I am Brykanie czyli to co Tygryski lubia najbardziej Kuchnia Tygryska |
![]() ![]() |
![]() |
#2577 |
Wtajemniczenie
|
Olka Ty tak na powaznie ? Sniadanie : musli,platki owsiane,kukurydziane z jogurtem,mlekiem,owocami. W pracy salatki z makaronem,ryzem i innymi wynalazkami...
Ja pieczywa jem bardzo malo,czasem 2 kromki na caly tydzien ale mimo to chcialabym taka maszyne do wypiekania ![]() Witaj malenska ![]() Tz zajmuje sie dzieciem caly weekend, ja tylko o 14 na przyjecie urodzinowe go zabieram...nudne te moje weekendy sie staly ![]()
#2578 |
Zadomowienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#2579 |
Zakorzenienie
|
Maszyny do chleba niet
![]() Olka, na sniadanie najczesciej owsianka, jogurt, owoce, czasem wafle ryzowe z miodem, jesli chleb to 1-2 razy w tygodniu. W pracy salatka z miesna lub rybna wkladka, jogurt, jajko sadzone z mikrofali, czasem "kanapka" zawinieta w razowa tortile zamiast chleba, czasem kanapka na niemieckim ciemnym razowcu, czesto obiad z poprzedniego dnia zapakowany w pudelko. To teoria, w praktyce jednak czasem siegam po bagietke w pracy.. co pozniej wychodzi mi kazdym porem ![]()
#2580 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Współczuję... Ja miałąm wczoraj dzień taki, ale nie ze względu na krwawicę ![]() Cytat:
![]() Śniadanka to zazwyczaj jogurt z otrębami lub jajka i wędlina ![]() Generalnie to dobry chleb uwielbiam i zwykle jadłam dużo ![]() Cytat:
![]() Lola ![]() ![]() ![]() (czemu ja o tym wcześniej nie pomyślałam... skutecznie ![]()
Blogi są dwa ![]() blogowo: poradnik emigranta nowy post: 14/10/2012 Obyście tego postu nie potrzebowali blogowo: aktywnie nowy post 12/09/2012 Veni Vidi Vici ![]() Edytowane przez ***luna Czas edycji: 2011-06-12 o 10:53 |
|||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 06:39.